Početna stranicaPortalPretraľnikLatest imagesRegistracijaLogin

antireligija

Go down 
+9
crtica
zagrepčanec
Tutankhamon
Svjetloisjena
Alpha
Merkurica
silver
None
satan´s master
13 posters
Go to page : 1, 2  Next
Autor/icaPoruka
satan´s master
Višestanični organizam
satan´s master

Male
Scorpio Dog
Broj postova : 44
Registration date : 12.03.2008

antireligija Empty
PostajNaslov: antireligija   antireligija Icon_minitimesri oľu 12, 2008 12:13 pm

čovjek je izmislio religiju od pradavnih vremena.. a ne od isusa.. sve religije padnu kad tad..to je zub povjesti i vremena... i jednog dana če čovjek saznat da je sve u nama.. da nema ono iznad nas..da smo uvjek i bili svoji..do tog dana...
[Vrh] Go down
None
banned

Female
Capricorn Dragon
Broj postova : 2617
Registration date : 26.02.2008

antireligija Empty
PostajNaslov: Re: antireligija   antireligija Icon_minitimesri oľu 12, 2008 12:22 pm

pa je... ljudi su od uvjek vjerovali u nešto. sve "drugacije" što im se desilo vezali su za neku višu silu a nisu mislili da su oni sami možda to prouzrokovali. pa su poceli prinositi žrtve da im pomognu i da imaju "milosti" prema njima. našli su utjehu u tome i tako je to ostalo do danas
[Vrh] Go down
silver
Majmun
silver

Male
Pisces Horse
Broj postova : 1439
Registration date : 25.10.2007

antireligija Empty
PostajNaslov: Re: antireligija   antireligija Icon_minitimesri oľu 12, 2008 2:01 pm

da, ali odakle potječe zapravo ta ljudska iskonska potreba za religijom, osjećaj da postoji više biće?
možda od istog.
[Vrh] Go down
satan´s master
Višestanični organizam
satan´s master

Male
Scorpio Dog

antireligija Empty
PostajNaslov: Re: antireligija   antireligija Icon_minitimečet oľu 13, 2008 7:48 am

jer nije mogao objasniti otkud je došao svijet ..sve radi neznanja...
[Vrh] Go down
Merkurica
Čovjek
Merkurica

Female
Capricorn Cat
Broj postova : 3886
Registration date : 24.12.2007

antireligija Empty
PostajNaslov: Re: antireligija   antireligija Icon_minitimečet oľu 13, 2008 10:13 am

Ja bih rekla da se ta potreba rodila iz straha. Prvobitni čovjek bio je nemoćan pred prirodom i njenim silama, a opet ovisio je o njoj i njenoj "milosti".
Ne možemo mi uspoređivati sebe danas i tog prvobitnog čovjeka. Taj je čovjek cijelim svojim bićem bio sjedinjen s prirodom i zajednicom kojom je pripadao (kolektivno nesvjesno).
Usporediti njegov krik i krik suvremenog čovjeka dvije su potpuno različite stvari. Duševni životi ljudi tada ni ne mogu se usporediti s onim što mi danas nazivamo duševnim životom.
Iz tog straha prvobitnog čovjeka razvio se ritual i svojevrsna pobožnost, a iz to dvoje rodile su se mitologija, vjera i umjetnost (ne nužno tim redoslijedom).
Sve ostalo je povijest.
[Vrh] Go down
silver
Majmun
silver

Male
Pisces Horse

antireligija Empty
PostajNaslov: Re: antireligija   antireligija Icon_minitimečet oľu 13, 2008 11:12 am

to što govore paleontolozi o počecima religije nije nužno istina. kao u mnogim slučajevima.
uostalom, moglo bi se govoriti i o određenim kontaktima.

ali sve to ne može u potpunosti pobiti postojanje višeg bića. zapravo, ništa ne može u potpunosti ni pobiti ni dokazati to, pitanje je jedino onoga što mi smatramo istinom.
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Registration date : 30.09.2007

antireligija Empty
PostajNaslov: Re: antireligija   antireligija Icon_minitimečet oľu 13, 2008 11:44 am

Binah je napisao/la:
Ja bih rekla da se ta potreba rodila iz straha. Prvobitni čovjek bio je nemoćan pred prirodom i njenim silama, a opet ovisio je o njoj i njenoj "milosti".
Ne možemo mi uspoređivati sebe danas i tog prvobitnog čovjeka. Taj je čovjek cijelim svojim bićem bio sjedinjen s prirodom i zajednicom kojom je pripadao (kolektivno nesvjesno).
Usporediti njegov krik i krik suvremenog čovjeka dvije su potpuno različite stvari. Duševni životi ljudi tada ni ne mogu se usporediti s onim što mi danas nazivamo duševnim životom.
Iz tog straha prvobitnog čovjeka razvio se ritual i svojevrsna pobožnost, a iz to dvoje rodile su se mitologija, vjera i umjetnost (ne nužno tim redoslijedom).
Sve ostalo je povijest.

Vidim ja da ni nemoram postat kad si mi ti tu ljubi ljubi ljubi
Dijelim razmisljanje...sve je pocelo iz straha...makar mislim da je spomenuti i danas itekako prisutan...samo se manifestira na jos poneki nacin osim osnivanja raznih vjera tj. sekti...doduse kad razmislim mozda je oduvijek tako i bilo...
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena

Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 29065
Registration date : 15.09.2007

antireligija Empty
PostajNaslov: Re: antireligija   antireligija Icon_minitimečet oľu 13, 2008 10:02 pm

Ovisi što smatrate religijom. Mnogi smatraju da čovjek jest religiozno biće. Shvaćanje religije vrlo je individualno i nikako se ne bih usudila prosuđivati ikoga po tom pitanju. Ono je možda najintimnije od svih pitanja koja smo u stanju postaviti. Otuda tolika graja oko svega što se na bilo koji način tiče čovjekovog odnosa prema onome što ja nazivam Bogom.
[Vrh] Go down
satan´s master
Višestanični organizam
satan´s master

Male
Scorpio Dog

antireligija Empty
PostajNaslov: Re: antireligija   antireligija Icon_minitimepet oľu 14, 2008 7:54 am

vjera je napravila ogromnu halabuku kroz povjest i još bjesne ratovi zbog nje..a zašto zbog straha smrti?? to je za mene neprihvatljivo.. zato religija treba nestati.. bilo bi manje rata..
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena

Female
Aquarius Dragon

antireligija Empty
PostajNaslov: Re: antireligija   antireligija Icon_minitimepet oľu 14, 2008 10:11 am

Samo sam rekla da se brkaju pojmovi vjerovanja i raznih organizacija. Čak ni svećenici ne tvrde da je crkva kao zgrada ili crkva kao organizacija koja ima svoje sjedište, dokumentaciju o organizaciji, tijela uprave i ostalo Božja institucija. Dobar svećenik će uvijek reći da je Crkva zajednica vjernika.

Ponavljam - kad vjera i sva pitanja vezana uz nju ljudima ne bi bila važna, ne bi bilo ni formalne crkve, ni ratova ni svih ostalih bijednih manifestacija niskosti ljudskog duha. Ali zbog toga ne treba bacati drvlje i kamenje na sve što se miče na tom području.
[Vrh] Go down
silver
Majmun
silver

Male
Pisces Horse

antireligija Empty
PostajNaslov: Re: antireligija   antireligija Icon_minitimepet oľu 14, 2008 10:12 am

satan´s master je napisao/la:
vjera je napravila ogromnu halabuku kroz povjest i još bjesne ratovi zbog nje..a zašto zbog straha smrti?? to je za mene neprihvatljivo.. zato religija treba nestati.. bilo bi manje rata..

sto god mi mislili o njoj, religija nikad nece nestati, jer je oduvijek i postojala. to je u ljudskoj prirodi.
[Vrh] Go down
Tutankhamon
Pračovjek
Tutankhamon

Male
Cancer Cat
Broj postova : 2109
Registration date : 22.12.2007

antireligija Empty
PostajNaslov: Re: antireligija   antireligija Icon_minitimepet oľu 14, 2008 5:15 pm

Nije kriva ni religija a jos manje vijera, krivi su ljudi koji su to iskoristili za svoje osobne potrebe i ciljeve ! Mislim da se religije trebaju spojiti u jednu (i onako sve vjeruju u Boga a Bog je jedan) i ljudi trebaju shvatiti da smo kao prvo ljudi, znaci braca i da sukobi oko religija i vijera su besmisleni, kada to shvatimo onda mozemo ocekivati napredak !!!
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat

antireligija Empty
PostajNaslov: Re: antireligija   antireligija Icon_minitimepet oľu 14, 2008 5:52 pm

svjetloisjena je napisao/la:
Samo sam rekla da se brkaju pojmovi vjerovanja i raznih organizacija. Čak ni svećenici ne tvrde da je crkva kao zgrada ili crkva kao organizacija koja ima svoje sjedište, dokumentaciju o organizaciji, tijela uprave i ostalo Božja institucija. Dobar svećenik će uvijek reći da je Crkva zajednica vjernika.

Ponavljam - kad vjera i sva pitanja vezana uz nju ljudima ne bi bila važna, ne bi bilo ni formalne crkve, ni ratova ni svih ostalih bijednih manifestacija niskosti ljudskog duha. Ali zbog toga ne treba bacati drvlje i kamenje na sve što se miče na tom području.

Vec smo monogo puta definirali kako vjerovanje i religija nisu isto...a zasto netko ima potrebu ne samo vjerovati vec upravo pripadati nekoj vjerskoj zajednici? Da mu netko treci govori kako treba vjerovati, kako treba zivjeti?
Misljenja sam da je razlog ponovno - strah.
[Vrh] Go down
satan´s master
Višestanični organizam
satan´s master

Male
Scorpio Dog

antireligija Empty
PostajNaslov: Re: antireligija   antireligija Icon_minitimepet oľu 14, 2008 10:53 pm

krivi su ljudi??? a od ljudima te ideje..pa od svečenika, i ustanova..pranje mozga...
[Vrh] Go down
zagrepčanec
Stanica
zagrepčanec

Male
Aries Buffalo
Broj postova : 26
Registration date : 29.02.2008

antireligija Empty
PostajNaslov: Re: antireligija   antireligija Icon_minitimepet oľu 14, 2008 11:04 pm

krivi su ljudi??? a od ljudima te ideje..pa od svečenika, i ustanova..pranje mozga...
pa i ti svećenici i osobe koje su osnovale institucije su isto tako ljudi...koji su iz nekih nama nepoznatih razloga osnovali nešto,oblikovali neko razmišljanje.
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena

Female
Aquarius Dragon

antireligija Empty
PostajNaslov: Re: antireligija   antireligija Icon_minitimepet oľu 14, 2008 11:17 pm

Pa tko dopusti da njime manipuliraju svećenici i ustanove....
[Vrh] Go down
crtica
Prašina

Female
Aquarius Monkey
Broj postova : 1
Registration date : 18.03.2008

antireligija Empty
PostajNaslov: Re: antireligija   antireligija Icon_minitimesri oľu 19, 2008 8:13 pm

čovjek je izmislio religiju od pradavnih vremena.. a ne od isusa.. sve religije padnu kad tad..to je zub povjesti i vremena... i jednog dana če čovjek saznat da je sve u nama.. da nema ono iznad nas..da smo uvjek i bili svoji..do tog dana...

daj mi reci, molim te, pošto si satan's master, da li jebes samo djevice?
ostali te se boje, da, sa ikd-om je bilo lako...
[Vrh] Go down
satan´s master
Višestanični organizam
satan´s master

Male
Scorpio Dog

antireligija Empty
PostajNaslov: Re: antireligija   antireligija Icon_minitimečet oľu 20, 2008 8:18 pm

ja ne jebem nikog.. smješne su mi crne mise i oni koji se u to isfuravaju... pa ljudi me se boje jer izgledam...drukčije...
[Vrh] Go down
Blizzard
Superforumaš CE-4
Blizzard

Male
Sagittarius Snake
Broj postova : 15088
Registration date : 01.10.2007

antireligija Empty
PostajNaslov: Re: antireligija   antireligija Icon_minitimečet oľu 20, 2008 9:04 pm

Moguće. Možda je sve jednostavnije nego se čini. Bog kao biće je vjerojatno obična izmišljotina nastala zbog straha od smrti i svemirskom beznačajnosti.
[Vrh] Go down
Blizzard
Superforumaš CE-4
Blizzard

Male
Sagittarius Snake

antireligija Empty
PostajNaslov: Re: antireligija   antireligija Icon_minitimečet oľu 20, 2008 9:06 pm

jer nije mogao objasniti otkud je došao svijet ..sve radi neznanja...

Kada bi znanost znala odgovor na sve, pitam se što bi onda kreacionisti izmislili? Negirali bi znanost po običaju...
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat

antireligija Empty
PostajNaslov: Re: antireligija   antireligija Icon_minitimepet oľu 21, 2008 1:20 am

zagrepčanec je napisao/la:
pa i ti svećenici i osobe koje su osnovale institucije su isto tako ljudi...koji su iz nekih nama nepoznatih razloga osnovali nešto,oblikovali neko razmišljanje.

Pa vjerujem da je to pocelo slicno kao sto zapocinju djecje igre...netko je glavni u drustvu i pokusava zadrzati svoju poziciju...da li ce to napraviti strahom, manipulacijom ili na neki treci nacin...a ljudi su cesto ovce...i cesto im je potreban vodja...a kako se ovce ne bi pobunile pozeljno je da vodja ima nesto cime ih kontrolira...pa tako smo imali, recimo, kraljeve koji su bili "bolji od drugih", postavljeni "od Boga" i tako dalje...uglvnom su provodili strahovladu pa se ti usudi zamjerit...ali oni su se ipak ispostavili obicnim ljudima pa je ta vrst zaludjivanja mase danas uglavnom iskorijenjena... Medjutim ako imamo ljude koji tvrde da su blizi Bogu nego drugi, da im se Bog obratio, da znaju sve o zivotu poslije smrti...i da ako ih ne budete slusali necete dobro proci u iducem zivotu...heh, ajde ti dokazi da su varalice...pogotovo ako si nepismeni seljak ionako u strahu za svoju glavu i na ovom svijetu, a kamoli na drugom...i eto institucije crkve...jeeee...
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat

antireligija Empty
PostajNaslov: Re: antireligija   antireligija Icon_minitimepet oľu 21, 2008 1:25 am

Dakle razlozi bas i nisu tako nepoznati...moze ih biti par kao npr. zelja za vlascu ili sopstveni strah zbog kojeg su zaludili ostatk ovaca...npr. dijete se boji mraka i uvjeri sebe da ako uvecer bude nosio plave carape ce biti siguran...odjednom sva djeca u susjedstvu hoce po mraku nositi plave carape...i uvjereni su da su u njima sigurni...100%...
[Vrh] Go down
Blizzard
Superforumaš CE-4
Blizzard

Male
Sagittarius Snake

antireligija Empty
PostajNaslov: Re: antireligija   antireligija Icon_minitimepet oľu 21, 2008 1:37 am

Pare... Crkva voli pare... Vlast također, iako su im pare bitnije. Sve će učiniti da dobe pare, tako su dosada uvjeravali ljude u Boga i kako ih oni mogu spasiti...

Yeah right. Ništa ne rade, a zgrču novac i čini se da su uspješni u tome, no svatko nezaluđen tim vjerskim stvarima vidi što se događa.

Sada bi ja trebao ići svećeniku da me ispovjeda... Tko je on da to ima pravo činiti? Al dobili su status u narodu kao da su za to sposobni i mnogi im slijepo vjeruju.

Što je još gore ne rade po Bibliji koju toliko hvale. Oni bi trebali svoj novac davati siromašnima, ali ne, imaju po 3 automobila i još palaču... Poštenih svećenika je malo
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat

antireligija Empty
PostajNaslov: Re: antireligija   antireligija Icon_minitimepet oľu 21, 2008 1:47 am

Upravo tako...
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat

antireligija Empty
PostajNaslov: Re: antireligija   antireligija Icon_minitimepet oľu 21, 2008 1:47 am

Vlast, novac...heh...
[Vrh] Go down
Sponsored content

antireligija Empty
PostajNaslov: Re: antireligija   antireligija Icon_minitime

[Vrh] Go down

antireligija
[Vrh] 
Stranica 1 / 2.Go to page : 1, 2  Next