| Nestali svjetovi, Atlantida | |
|
+32nameless Legion MoW julija81 Legba bros hromi Neobicni forumas gothic45 Fantom danpocalypse DrChaos Grinder schmizzl MisteryManiac Reptil B 4ucker ThE_IMMORTAL Hapa Alpha satan´s master None grof zvezda silver Blizzard sanja capsicum Hybrid Svjetloisjena Rain 36 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Rain Admin
Broj postova : 2812 Age : 40 Location : In tha Leteći tanjer Registration date : 15.09.2007
| Naslov: Nestali svjetovi, Atlantida ned ruj 16, 2007 5:36 pm | |
| IzvorMisterije, neobjašnjivi fenomeni - 1. knjigaATLANTIDA VAPI ZA PRIZNANJEMMile DuporSažeta priča o Atlantidi glasi ovako: Prije petnaestak tisuća godina na mjestu koje je danas prekriveno vodama Atlantika postojao je kontinent nastanjen pripadnicama napredne rase. Na Atlantidi je čovječanstvo doseglo stupanj tehnološkog razvoja kakav je i danas teško pojmiti. Tijekom stoljeća ovo je drevno kraljevstvo uspjelo zavladati tadašnjim svijetom, kolonizirajući Egipat, Afriku, područje Srednje Amerike, Mediteran, Aziju... Moguće je, prema tvrdnjama nekih autora, da su bogovi starih Grka, Feničana, Indijaca i Vikinga ustvari pripadnici drevne atlantske rase, dok su razna zbivanja koja opisuju drevne mitologije, samo fragmentirana sjećanja na stvarne događaje. Dosegavši vrh, ova je rasa krenula neizbježnim putem dekadencije i samouništenja. Prije otprilike 11.000 godina, u kataklizmi globalnih razmjera nestaje čitav kontinent, glavni grad i 'Palača staklenih zidova'. U svega 48 sati, govore kroničari, ponosna Atlantida nestala je pod vodom kao da je nikad nije bilo. Ali, kroz stoljeća mnogi su narodi potomcima prenosili priče o davnoj civilizaciji koja je poznavala tajne prostora i vremena ali je nestala u katastrofi, kažnjena zbog svoje gordosti.Atlantida je prije smrti razmahala globalni rat protiv svijeta. Zato stare predaje govore: kad je narušen sunčani mir, zavladala je kobna sebičnost i vlast crne magije, ujediniše se podmukle sile da u more survaju čitav kontinent.Proučavanje drevnih civilizacija dovodi do zaključka o 'vanjskoj intervenciji' i implicira da su naš planet u prošlosti posjetili inteligentni 'gosti' iz svemira. Oni su nam podarili tehnička znanja i vjerovatno i genetski manipulirali našim precima. Takvom 'intervencijom' mogao bi se objasniti brz, skokovit razvoj nekih civilizacija poput egipatske ili kineske. Dupor misli drukčije. Smatrao je da su legende o letećim strojevima u biti sjećanja na prijevozna sredstva kojima su se služili stanovnici Atlantide. Ukoliko im je bila poznata tajna atomske energije, znali su i druge stvari... Izvor Časopis Svjetlost siječanj|veljača 2007
Zadnja promjena: ; čet ruj 27, 2007 12:21 am; ukupno mijenjano 2 put/a. | |
|
| |
Svjetloisjena Legenda foruma CE-4
Broj postova : 29065 Age : 59 Location : Zagreb Registration date : 15.09.2007
| Naslov: Re: Nestali svjetovi, Atlantida pet ruj 21, 2007 10:03 pm | |
| Zanimljiva je ova Mukova teorija. Ja sam najprihvatljiviju, zapravo prvu koja mi je zatitrala da bi mogla biti "ona prava" našla u knjizi Grahama Hancocka Otisci bogova. koju preporučam svakom znatiželjniku, pa bio on i prilično skeptičan, kao što sam ja bila. On vrlo uvjerljivo objašnjava sve ovo i po njemu se Atlantida danas nalazi pod ledom Antarktike. Vrlo je zanimljivo kako je do toga došao. | |
|
| |
Rain Admin
Broj postova : 2812 Age : 40 Location : In tha Leteći tanjer Registration date : 15.09.2007
| Naslov: Re: Nestali svjetovi, Atlantida čet ruj 27, 2007 12:22 am | |
| Ajde nam daj kratki sadržaj toga ako možeš, ukratko | |
|
| |
Hybrid Riba
Broj postova : 125 Age : 45 Registration date : 15.09.2007
| Naslov: Re: Nestali svjetovi, Atlantida čet ruj 27, 2007 12:26 am | |
| Atlantida , prije svega , nije "neki" kontinent , nego civilizacija. | |
|
| |
| |
| |
Rain Admin
| Naslov: Re: Nestali svjetovi, Atlantida čet ruj 27, 2007 1:01 am | |
| | |
|
| |
capsicum Stanica
Broj postova : 14 Age : 38 Registration date : 27.09.2007
| Naslov: Re: Nestali svjetovi, Atlantida pet ruj 28, 2007 7:09 pm | |
| Bas bi voljela da je Atlantida postojala. I da je nadju..To bi bilo zanimljivo. Makar bi bilo (bar meni) pravo razocarenje da otkriju da i nije bila toliko tehnoloski, astrološki i u svakom pogledu napredna kakvom ju zamisljam. U mojim mislima, nasli bi ju pod oceanom.. ne po ledom Antarktike, ne na Malti il nekim drugim otocima. Kao sto je Platon zapisao, zapadno od Gibraltara (tj. Heraklovih stupova). Ako je negdje godinama odlutala, vjerujem da je otisla jos vise ka zapadu, prema Americi, tocnije Kubi..Duboko je pod vodom.. Potopila ju je katastrofa iz Svemira, kometa koja se pri ulasku u zemljinu atmosferu razlomila na nekoliko manjih i jedan veliki dio. Manji dijelovi pogodili su istocni dio SAD-a, negdje kod Južne Karoline gdje uostalom i postoje nekakvi tragovi, "ožiljci" ma da znanstevnici danas nisu suglasni oko toga kako su isti nastali. Veci dio upao je u Atlantik i izazvao kataklizmu. Atlantida je potopljena uslijed raznih erupcija vulkana, pozara, potresa, tsunamija..i duboko potopljena skriva svoje tajne.. Eto, dok gola nauka ne otkrije nesto sto ce me razuvjerit..ja cu bit naklonjena ovoj teoriji... | |
|
| |
Rain Admin
| Naslov: Re: Nestali svjetovi, Atlantida sub ruj 29, 2007 8:32 pm | |
| To, bravo - i ja. | |
|
| |
sanja Čovjek
Broj postova : 5172 Age : 38 Registration date : 20.09.2007
| Naslov: Re: Nestali svjetovi, Atlantida ned ruj 30, 2007 9:00 am | |
| po meni ja atlantida bila (ako je uopće bila) ili u sredozemlju ili u antlantiku jer antički brodovi jesu bili jaki, ali baš da idu do antartike ili nedajbože pacifika-čisto sumnjam | |
|
| |
sanja Čovjek
| Naslov: Re: Nestali svjetovi, Atlantida ned ruj 30, 2007 9:04 am | |
| ako jesu onda to znači da su grci poznavali neke kontinente još davno prije nego što su oni otkriveni... | |
|
| |
| Naslov: Re: Nestali svjetovi, Atlantida ned ruj 30, 2007 8:56 pm | |
| - vruća mačka je napisao/la:
- po meni ja atlantida bila (ako je uopće bila) ili u sredozemlju ili u antlantiku jer antički brodovi jesu bili jaki, ali baš da idu do antartike ili nedajbože pacifika-čisto sumnjam
Nisu antički brodovi plovili do antarktika, nego se zemljina kora pomaknula i današnja Antarktika kliznula je iz umjerene klime Južnog Atlantika u zonu ekstremne hladnoće. To je gore spomenuta teorija, | |
|
| |
sanja Čovjek
| Naslov: Re: Nestali svjetovi, Atlantida pon lis 01, 2007 7:03 am | |
| zar se to nije dogodilo u pleistocenu? | |
|
| |
| Naslov: Re: Nestali svjetovi, Atlantida uto lis 02, 2007 9:28 am | |
| - vruća mačka je napisao/la:
- zar se to nije dogodilo u pleistocenu?
Prije cca 13000 godina, kaže g. Hancock. Mislila sam da je to glupost, svi smo mi u školi učili službenu verziju povijesti i razvoja planeta, ali čitala sam vrlo uvjerljive stvari koje govore o suprotnom. Bilo bi mi draže da je ono iz udžbenika točno, jer je umirujuće. Od ovoga što sam pronašla posljednjih godina kopajući po nekim pitanjima pomalo mi se povremeno dizala kosa na glavi. No dobro, sve treba uzeti sa zrnom zdrave pameti, ne povjerovati samo tako, ali mislim da nije dobro ni gurati glavu u pijesak. Svijet je vrlo zanimljivo mjesto, na raspolaganju su nam unutarnja i vanjska prostranstva, od nas ovisi kako ćemo provesti život. | |
|
| |
Blizzard Superforumaš CE-4
Broj postova : 15088 Age : 34 Registration date : 01.10.2007
| Naslov: Re: Nestali svjetovi, Atlantida sri lis 03, 2007 7:48 pm | |
| Jako zanimljiva tema. Ima dosta dokaza za pad asteroida u meksički zaljevi portorikansko područje i lako je moguće za tako naglu vulkansku aktivnost. Onda jegulje... Životinje su pametne, i nebi bez veze tako daaaaleko putovale. S razlogom slijede golfsku struju. Možda zato jer je topla,ali mislim da je ono drugo tj da je postojalo nešto bližeg u oceanu gdje su odlazile | |
|
| |
silver Majmun
Broj postova : 1439 Age : 34 Registration date : 25.10.2007
| Naslov: Re: Nestali svjetovi, Atlantida ned stu 04, 2007 8:59 pm | |
| znam vec dosta toga o ovoj teoriji, ali jedna stvar mi je upala u oko, ne bas skroz vezana... "ljudi koji su nastali od zemlje, sto su bili tu oduvijek".. zena posejdonova.. hmm.. vrlo zanimljivo, s obzirom na kasnije legende. | |
|
| |
| Naslov: Re: Nestali svjetovi, Atlantida ned stu 04, 2007 9:37 pm | |
| @silver, molim te, napiši nešto više o tome, ne znam na što točno misliš | |
|
| |
silver Majmun
| Naslov: Re: Nestali svjetovi, Atlantida pon stu 05, 2007 2:01 am | |
| Citiram dio iz odlomka u prvom postu ove teme koji pocinje "Platonu je o Solonovim putovanjima pričao i Kritije"
"...Na njoj je stanovao jedan od onih ljudi što su tamo još od početaka, rođeni iz zemlje, neki Evenor sa ženom Leukipom..."
Zapeo mi je za oko taj odlomak, sjetih se Adama koji je nastao o praha zemaljskog i postavljen u raju iz kojeg je istjeran.. Pa sam se pitao koji su to, po grcima, ljudi što su tamo još od početaka, rođeni iz zemlje.. Neobično podsjeća na biblijsku legendu, zato mi se čini zanimljivim. | |
|
| |
zvezda Guardian
Broj postova : 3245 Age : 42 Location : Gore Registration date : 23.09.2007
| Naslov: Re: Nestali svjetovi, Atlantida pon stu 05, 2007 2:19 am | |
| | |
|
| |
silver Majmun
| Naslov: Re: Nestali svjetovi, Atlantida pon stu 05, 2007 2:52 am | |
| bas me zanima sto je mislio pod tim 'koji su tamo jos od pocetaka'.. | |
|
| |
zvezda Guardian
Broj postova : 3245 Age : 42 Location : Gore Registration date : 23.09.2007
| Naslov: Re: Nestali svjetovi, Atlantida pon stu 05, 2007 1:51 pm | |
| Da, to je to... Ko su starosedeoci?... * | |
|
| |
| Naslov: Re: Nestali svjetovi, Atlantida uto stu 06, 2007 1:15 am | |
| Trebalo bi malo prokopati po tim tekstovima. Da mi je samo malo više vremena... No onda ne bih bila ovdje | |
|
| |
silver Majmun
| |
| |
| Naslov: Re: Nestali svjetovi, Atlantida uto stu 06, 2007 9:42 pm | |
| Platon je preveden na hrvatski, sva ili gotovo sva njegova djela, prije nekoliko godina sam ga posuđivala u knjižnici. Samo, trebalo bi to ponovo pročitati, ne samo one odlomke koji se stalno vuku po internetu. A za to stvarno nemam vremena. | |
|
| |
grof Višestanični organizam
Broj postova : 39 Age : 39 Registration date : 15.10.2007
| Naslov: Re: Nestali svjetovi, Atlantida čet sij 17, 2008 10:29 pm | |
| Našao sam dedinu knjigu Oto Muk - Tajna Atlandite i pročitaću je u jednom dahu, neke zanimljive stranice ću poslati na forum.
Ne znam zašto svi podcenjuju sledeće:
1. Nekada je Evropa bila spojena sa Afrikom preko Gibraltara i Sicilije, znači postojala je kopnena veza.
2. Atlantida se mogla nalaziti na liniji Maroko - Gvajana, gledam nešto kartu Pangee i dubinsku kartu okeana i sve mi nešto vuče na to.
3. Zaboravljate da su Mali Antili bili poluostrvo Južne Amerike, a sada su aripelag, ko zna šta je tu bilo.
Sve u svemu, imam neku moju teoriju koju sam razvio proučavajuči ranije dubine okeana geološku prošlost, ledeno doba.... Teorija malih kontinenata. Teoriju usavršavam, tako da ne bi baš da je iznosim. Mini kontinenti ili mini zemlje od kojih su neki MORALI postojati i koji se savršeno uklapaju u Pangeu su:
Gibraltarski ZEMLJOUZ Poluostrvo (sadašnji arhipelag) Mali Antili koji se spajao sa Velikim Antilima POLUOSTRVO (sadašnje ostrvo) Gvineja Novi Zeland od Kambelija do Auklenda Kerguelen (mini kontinent) Smatram da je nakada bio deo Antartika Indija Madagaskar koji je bio veći za trećinu prema jugu Midvejski plato Havajski plato Aleutski prolaz Itd... | |
|
| |
grof Višestanični organizam
Broj postova : 39 Age : 39 Registration date : 15.10.2007
| Naslov: Re: Nestali svjetovi, Atlantida čet sij 17, 2008 10:40 pm | |
| Neko je spomenuo da su stanovnici Atlantide imali bakarnu boju kože. CPS je dokazao da su svi ljudi nekada imali bakarnu boju kože. U sled velike hladnoće i u sled mraka koža postala svetlija, dok je kod crnaca suprotna varijanta. Pogledajte njihov zvanični sajt: www.cps.org.yu[/i] | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Nestali svjetovi, Atlantida | |
| |
|
| |
| Nestali svjetovi, Atlantida | |
|