|
|
| Dolaze... | |
|
+7gothic45 einstein20 fazon Legionar Rajkan Svjetloisjena LarusArg 11 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Svjetloisjena Legenda foruma CE-4
Broj postova : 29065 Age : 59 Location : Zagreb Registration date : 15.09.2007
| Naslov: Re: Dolaze... ned pro 21, 2008 3:42 pm | |
| Pa sad, ljudi već tisućljećima vjeruju u razna zloćudna bića tipa vukodlaka ili vampira, ali i u dobra bića koja nastanjuju šume, izvore i tako. Trenutno su možda u modi vanzemaljci.
Zapravo se ovom izjavom gore uopće ne zezam. Meni se, budući da vjerujem u slojevitost svega što nas okružuje, čini najlogičnije da se povremeno događaju viđenja bića iz drugih nivoa stvarnosti (miožemo ih nazvati i denzitetima, ako želite, ili astralnim i kauzalnim svemirom koji koegzistiraju i prožimaju naš materijalni). Netko dakle slučajno zapazi neko neobično biće koje ne spada ovamo, još ako ga stvorenje pokuša ili čak uspije napasti, ispričat će drugima što mu se dogodilo. No ovisi o trenutnom društvu što će zapravo misliti i reći. Je li vidio vraga ili anđela, dobru vilu ili gnoma, nimfu ili zombija, reptilijanca ili nekog dobrog vanzića, tu će se pojaviti različite priče. Jako je teško opisati drugima nešto neizrecivo, dakle nešto o čemu se nema prethodno definirani pojam, pa se onda koriste izrazi koje poznajemo za likove iz priča ili iz nekih tajnih znanja, tko bi ga više znao... | |
| | | Blizzard Superforumaš CE-4
Broj postova : 15088 Age : 34 Registration date : 01.10.2007
| Naslov: Re: Dolaze... ned pro 21, 2008 5:12 pm | |
| - legionar je napisao/la:
- Tako ti ne možeš razlikovati čovjeka i aliensku inkarnaciju u čovječjem tijelu. Ja to mogu.
Dobro pazi za što misliš da ''možeš'', s čime se poigrava tvoj um zbog tvoje ogromne želje da to želiš moći. | |
| | | Legionar Moderni čovjek
Broj postova : 8711 Age : 30 Location : Negdje u mislima Registration date : 27.07.2008
| Naslov: Re: Dolaze... ned pro 21, 2008 7:14 pm | |
| - Procyon je napisao/la:
Dobro pazi za što misliš da ''možeš'', s čime se poigrava tvoj um zbog tvoje ogromne želje da to želiš moći. Ljudi mi stalno daju jedno te iste savjete Često sam o tome razmišljao i mislim da to jednostavno osjetim, tuđinca, isto kao što osjetim tko je kakva osoba na temelju jednog pogleda i do sada se nikada nisam prevario. Puno puta sam sebi nisam htio priznati da su meni važne osobe takve kakve sam ih na temelju pogleda procjenio i često sam od toga bježao, neko vrijeme nisam niti ljude gledao u oči (provjereno daje smetnje u komunikacijskom kanalu ) jer sam mislio da si samo umišljam i da će se osoba ponašati upravo onako kako sam ju ja procjenio tako da sam puno puta bježao i bježim od toga. I ne znam koliko još puta ću ignoirati i shvatiti da osobe nisu ono što pričaju za sebe nego on akve kakva su njihova djela, a to se najlakše prepozna u pogledu kada te pozdravi, kada ti nešto 'savjetuje', kada ti čestita ili ti se smije. _________________ "Learn what is true in order to do what is right."
| |
| | | Blizzard Superforumaš CE-4
Broj postova : 15088 Age : 34 Registration date : 01.10.2007
| Naslov: Re: Dolaze... ned pro 21, 2008 11:55 pm | |
| - legionar je napisao/la:
Ljudi mi stalno daju jedno te iste savjete Eto, budući da ti ljudi ''stalno'' daju iste savjete, vjerojatno nešto ne štima, je li tako? - Citat :
- Često sam o tome razmišljao i mislim da to jednostavno osjetim, tuđinca, isto kao što osjetim tko je kakva osoba na temelju jednog pogleda i do sada se nikada nisam prevario.
Ja čisto sumnjam da se nikada nisi prevario. Na temelju pogleda površno procijeniš osobu i onda nešto učini što protumačiš: ''vidi, imao sam pravo, ta osoba je takva, takva, takva i takva''. Ukoliko imaš telekinetičke sposobnosti, tada je moguće da na temelju pogleda ''upoznaš'' osobu, no ako si čovjek kao i svi ostali ( ), tada to ne možeš, radi se jedino o intuiciji koja zapravo često griješi. - Citat :
- Puno puta sam sebi nisam htio priznati da su meni važne osobe takve kakve sam ih na temelju pogleda procjenio i često sam od toga bježao, neko vrijeme nisam niti ljude gledao u oči (provjereno daje smetnje u komunikacijskom kanalu ) jer sam mislio da si samo umišljam i da će se osoba ponašati upravo onako kako sam ju ja procjenio tako da sam puno puta bježao i bježim od toga.
Na temelju pogleda ili prvog kontakta može se reći nešto površno o osobi i ta površnost može biti i točna, no upoznati osobu je nešto sasvim drugo. Mladić koji se naizgled čini nepristojan i prljav možda ostavi sasvim drugu sliku kada ga se dublje upozna. - Citat :
- I ne znam koliko još puta ću ignoirati i shvatiti da osobe nisu ono što pričaju za sebe nego on akve kakva su njihova djela, a to se najlakše prepozna u pogledu kada te pozdravi, kada ti nešto 'savjetuje', kada ti čestita ili ti se smije.
Kada osoba sama za sebe priča kakva je, to je slično kao i kada pojedinac opisuje svoje osjećaje pri posjeti nepoznatog planeta. Ako bi htio riječima znati kakva je osoba (recimo), tada je najpreciznije da se pita sve one koji tu osobu malo bolje poznaju i samu tu osobu. Istina je da se osoba ne može upoznati na apsolutan način, samo na subjektivan, nema druge. Na temelju djela opet dobivamo subjektivnu procjenu kakva je neka osoba. Djela jesu bitna, no nisu sve. | |
| | | einstein20 Višestanični organizam
Broj postova : 49 Age : 37 Location : Vinkovci Registration date : 05.11.2008
| | | | Legionar Moderni čovjek
Broj postova : 8711 Age : 30 Location : Negdje u mislima Registration date : 27.07.2008
| Naslov: Re: Dolaze... pon pro 22, 2008 9:12 pm | |
| @einstein20 - metafora (OK plus hiperbola i litota ) - Procyon je napisao/la:
- Ja čisto sumnjam da se nikada nisi prevario. Na temelju pogleda površno procijeniš osobu i onda nešto učini što protumačiš: ''vidi, imao sam pravo, ta osoba je takva, takva, takva i takva''. Ukoliko imaš telekinetičke sposobnosti, tada je moguće da na temelju pogleda ''upoznaš'' osobu, no ako si čovjek kao i svi ostali , tada to ne možeš, radi se jedino o intuiciji koja zapravo često griješi.
U potpunosti se slažem s tobom da treba biti opezan i ne gledati površno. Zato sam i imao tih problema koje sam rekao -> jednostavno nisam htio gledati ljude u oči i tu se mnogo stvari zakompliciralo. - Citat :
- Mladić koji se naizgled čini nepristojan i prljav možda ostavi sasvim drugu sliku kada ga se dublje upozna.
I jako mi je drago da si dao ovu usporedbu jer sam jednom imao takvo slično iskustvo. Imamo jednog beskućnika, tu u mojem veelikom kvartu kojeg svi ne vole. OK, nije mladić, oko 45 g. makar mu je teško procjenit starost zbog te brade koju ima . Živi u jednom ulazu u napuštenu staru zgradu. To izgleda baš kao mali otvoreni sobičak, donio si madrac tu i stolicu. No, da skratim, ljudi ga uvijek gledaju sa zgražanjem jer usred ljeta zna gol, samo s krpom kao gaće, hodati po ulici bez imalo srama. I svi misle da je odvratan, nepristojan, prljav, klošar, ovo, ono i nitko neće razgovarati s njim. Ova priča je predvidljiva jer, naravno, ja sam skužio da nije takav ''smrad'' kakvim se čini baš prema njegovom pogledu. Jednom sam sa sestrom stao kraj njega (sestra je dobra osoba) i bez imalo prikrivanja sam ga pitao kako je ovdje završio. Kako sam s njim pričao točno se osjetilo da nije glup, da je čovjek... kako da kažem... koji je 'pismen' (kako bi Alpha rekla ). Uglavnom, imao je kuću i sada ga nisam previše skužio, dao ju je u dionice još davno, tj. dignuo je kredit da bi kupio dionice i za kredit je za hipoteku dao svoju kuću. Lagao bih da sada kažem dionice koje tvrtke je kupio, neka u kojoj je on radio, stvarno nemam pojma, i uglavnom, dionice su pale, nije imao novca za otplatiti kredit, banka uzela kuću. I eto ga ovdje... Dali smo mu nešto odjeće i to. Uglavnom, sada sam fakat off-topic. Ljude stvarno procjenjujem na temelju pogleda i od toga ne mogu pobjeći. Istina je da je prvi najvažniji, no nekada i dalje nisam siguran kako definirati osobu pa mi paše gledati oči osobe kada mi nešto priča ili kada se nađe u nekoj situaciji. Gotovo sam siguran da ne grješim i ne procjenim na temelju intuicije Spomenuo si telekinetičke moći, misliš na telepatiju valjda? O tom bih mogao pričati, ali sada nije niti vrijeme niti mjesto za to. Možda jednom _________________ "Learn what is true in order to do what is right."
| |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Dolaze... | |
| |
| | | | Dolaze... | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|