Eh, baš neki dan preslušah novi album od Whitney, pa ono, nije mi baš nešto, mogla je ona to i bolje, čini mi se da ja izgubila glas, a nije ni čudo s obzirom kroz što je sve prošla ove silne godine. E sad, meni osobno je album slušljiv ali ništa posebno, pa bi me zanimalo jeli ga tko od vas imao prilike preslušat, i ako je da ga malo rečete svoj dojam. Eto
da, izgubila je dobar glas nisam preslušala album ali sam poslušala ovaj glazbeni broj. fali energije u glasu i tamo gdje bi ga prije lako pustila sad kao da se boji.
urbanaaa Čovjek
Broj postova : 3747 Age : 38 Location : Rijeka Registration date : 24.09.2007
Sentinel a sta ja da napisem,HRT-zakljucan,TV pink- zakljucan jedino gledam i slusam,BN TV,DM SAT,Hayat(samo su mi oni dostupni od domacih programa) a moja supruga obozava narodnjake...tako da sam i ja uz nju postao ekspert za turbo folk, a i ovdje na zapadu se samo to slusa a i diskoteke pune narodnjaka i njihovih obozavalaca...
Sentinel Čovjek
Broj postova : 4571 Age : 42 Location : Outa Space Registration date : 04.02.2008
A što da ti kažem, ja apsolutno nemam ništa protiv turbo folka, dapače, da se mene pita trebalo bi ga češće puštat po radiu, TV-u i ostalim medijima .. E sad, to što ja ne slušam tu vrstu muzike, to je sad drugi par rukava ...
urbanaaa Čovjek
O da, a čuj čim bi se češće puštao ne bi više imao efekt "zabranjenog voća" i automatski bi bio manje interesantan i zanimljiv, a time i manje popularan
Fantom Superforumaš CE-4
Broj postova : 10363 Age : 53 Location : Salzburg Registration date : 23.06.2009
Neznam da li je ko od vas bio na Oktobar fest u Minhenu i zavirio malo u bilo koji od mnogih satora i vidjeo kakva se tamo muzika pusta i zasto tamo dolaze ljudi iz cijelog svijeta i to u brojkama od nekoliko miliona. Nije valjda samo radi piva nego radi stimunga,narodne muzike (folk muzik) i narodnih nosnji prelijepih njemica. Nemogu da razumijem ljude koji slusaju neke stvari od kojih mnogi nerazumiju ni jedne rijeci.
Athena Superforumaš CE-4
Broj postova : 12351 Age : 39 Registration date : 09.09.2009
Mislim da 90% ljudi koji znaju nešto o muzici neće reći da imaju nešto protiv izvorne narodne glazbe. Pritom mislim na narodnu glazbu Medimurja, Istre, Dalmacije, dakle klape, zborovi, folklor Hrvatske i inozemstva. To treba cijeniti i njegovati, bez obzira vrte li nam se "zdravoseljački" glasovi na CD-ima ili ne.
Nešto sasvim drugo je turbo-folk, koji nije "utkan" u etnos, njegovu tradiciju i koji je prilično nova tvorevina, stvoren s ciljem komercijalizacije, mix svega i ničega sa često nebuloznim tekstovima i još gorom melodijom. No, dobro, o ukusima se ne raspravlja, poštujem različitosti,samo je šteta da je dosta ljudi imuno na svaki žanr i ne vjerujem u priče da netko može sve žanrove slušati, tj. voljeti. Ipak, svatko ima svoj glazbeni ukus ili bi ga trebao razvijati.
Što se tiče stranih pjesama, postoje pjesme koje nam se mogu svidjati, a da ne razumijemo strani tekst. Tako osobno volim par francuskih pjesama, jer mi je bitnija melodija od samog teksta. Ono nešto što udje u uho.
Sentinel Čovjek
Broj postova : 4571 Age : 42 Location : Outa Space Registration date : 04.02.2008
Nemogu da razumijem ljude koji slusaju neke stvari od kojih mnogi nerazumiju ni jedne rijeci.
Onda nemožeš razumijet mene
Naime, meni riječi pjesama apsolutno nisu bitne, meni je bitna melodija, a što se riječi tiče, pa ako je dobra melodija može ona/on da mi i j*** sve po spisku, nije bitno. E sad, sorry što sam se ovako malo prosto izrazio, ali evo ja većinu mojih najdražih pjesama uopće nemam pojma o čemu je riječ u pjesmi. Ali opet, nemora ovo bit zlatno pravilo, ima i pjesama koje su mi se svidjele i zbog riječi, ali te mogu na prste nabrojati. E sad da zaključimo, kao što bi moja prijateljica rekla "There's two kinds of people in the world: There are lyric people and there are music people..." Hm... vidiš, mogo bi ovo stavit kao novi potpis
Athena je napisao/la:
Mislim da 90% ljudi koji znaju nešto o muzici neće reći da imaju nešto protiv izvorne narodne glazbe.
Potpisujem 100 %
Athena je napisao/la:
Nešto sasvim drugo je turbo-folk
Ovo apsolutno ne bi trebalo uspoređivat s narodnom glazbom, dva totalno različita pojma.
Athena je napisao/la:
Ipak, svatko ima svoj glazbeni ukus ili bi ga trebao razvijati.
Istina, ali opet nismo svi rođeni sa sluhom za glazbu, i netko jednostavno nema sluha za glazbu i onda uzalud sav trud i razvijanje. Evo npr meni su neke Picassove slike najobićnije škrabotine koje čak i dijete može napravit bolje od njega, i zaludu netko mene uvjeravao da to nije tako, ja to tako vidim, odnosno nemam razvijen dar za tu vrstu umjetnosti i zaludu mi bilo kakav trud, meni će to uvijek bit škrabotina. P.s. Ne bih s ovim želio uvrijedit ljubitelje Picassa i njegovih djela, nego sam samo iznio svoje poglede na neka njegova djela. Hvala
Fantom Superforumaš CE-4
Broj postova : 10363 Age : 53 Location : Salzburg Registration date : 23.06.2009
E pa nista zato,Volfgang Amadeus Mocart inace moj dobar prijatelj,rodjen u Salzburgu i njegova "Mala nocna muzika" i ono,ta naaaa na na na naaaaa je za mene zakon. A sto pivo ide uz ovaj "rekvijem" uhhhhhhhhh...da samo znate...
Sentinel Čovjek
Ne, kao što sam napisao postoje ljudi kojima je bitna glazba, a postoje i oni drugi kojima su bitnije riječi.
Eto, podji kod flo na kavuu, posluži se pivom, ima je na pretek, ja častim :beer:
urbanaaa Čovjek
Naslov: Re: A/V brbljaonica uto lis 13, 2009 3:24 am
Athenin post mi se jako sviđa...slažem se s njom.
A što se tiće liriksa i melodije, meni je oboje od iznimne važnosti, al dodala bi i ritam... i zato pjesme koje imaju iznimno dobre te 3 stvari, su mi omiljene pjesme.
Sentinel je napisao/la:
O da, a čuj čim bi se češće puštao ne bi više imao efekt "zabranjenog voća" i automatski bi bio manje interesantan i zanimljiv, a time i manje popularan
ma boli me njonjo kolko će njih to slušat, bitno da ja to ne moram slušat...da na radiju...
Legionar Moderni čovjek
Broj postova : 8711 Age : 30 Location : Negdje u mislima Registration date : 27.07.2008
Naslov: Re: A/V brbljaonica sri lis 14, 2009 12:39 am
Aerodrom-Obična ljubavna pjesma
_________________ "Learn what is true in order to do what is right."
Athena Superforumaš CE-4
Broj postova : 12351 Age : 39 Registration date : 09.09.2009
Naslov: Re: A/V brbljaonica sri lis 14, 2009 1:02 am
Legionar je napisao/la:
Aerodrom-Obična ljubavna pjesma
Šteta što je većina dobrih "stvari" (domaćih/stranih) ostala u prošlosti, možda i prije našeg vremena. Ali ipak žive i danas.
floridana Legenda foruma CE-4
Broj postova : 27984 Age : 62 Registration date : 22.09.2007