Početna stranicaPortalPretraľnikRegistracijaLogin

 

 Strah od ukletih imena...

Go down 
Go to page : Previous  1, 2
Autor/icaPoruka
Kahali
PraGlodavac
Kahali

Male
Capricorn Dragon
Broj postova : 584
Age : 44
Registration date : 19.10.2011

Strah od ukletih imena... - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Strah od ukletih imena...   Strah od ukletih imena... - Page 2 Icon_minitimesub pro 29, 2012 10:07 am


Citat :
No ovdje se radi o vjerovanju da ako znaš ime nekog entiteta, dakle duhovnog bića, možeš steći određenu vlast nad njim. Ali ga samim time možeš i prizvati a da uopće nemaš mogućnost vladati njegovim moćima. Tako ako saznaš ime nekog demona i izgovoriš ga s namjerom prizivanja (a može i bez nje strah ), može se dogoditi da se dotični entitet stvarno i pojavi. Budući da se ne radi o materijalnim bićima, to se može manifestirati posredno, npr. na način koji je gore opisan - od "slučajnog" zavijanja vukova dalje. Sve to naravno može biti slučajnost, posljedica straha ili utjecaja nekog opojnog sredstva ili psihičke bolesti. No zanimljivo je da tih priča ima u svim vremenima i na svim prostorima. Često se spominje pravilo za one koji se pokušavaju baviti nekim oblikom energetskog rada (magija isl) - ne prizivaj ono čime nećeš moći vladati.


Izuzetno je rijetko da se pukim izgovaranjem nekog imena išta desi ili pojavi; nije dovoljno samo poznavanje imena (tj slogova, zaziva ili fraza) već niz uvjeta, predznanja i savladanih tehnika da bi se ostvario neki takav 'kontakt' sa bilo kakvim bićem, entitetom, elementalom ili nekim od sieseta drugih.
Još teže od ovoga je da se takav kontakt ili neko eterično biće na bilo koji način "upetlja" u ovaj naš (3d) materijalni svijet nekom individualnom senzacijom za onoga koji ga priziva ili još dalje od toga nekom pravom vidljivom fizičkom manifestacijom opisanog tipa.
Teško je dakle i još teže ali ne i nemoguće.
Uvjeti u kojima se nalazio (kako kaže) taj tvoj prijatelj nisu uvjeti koji su suprotstavljeni uvjetima starih shamanskih načina zaziva i nije točno ono što je netko napisao da je "vatarenje sa ženskom" nešto što je prepreka i što je navodni pokazatelj da mu se to nije moglo desiti već upravo suprotno.
Radi se naime o tome da su stari shamanski načini prizivanja vršeni upravo po noći, upravo u prirodi i upravo su radili na tome da bi dotični majstor shaman nastojao pojačati senzibilizaciju svog energetskog (Kundalini) naboja i to senzualizirajući svoj sexualni naboj tj. podižući ga prema gore kroz centralni kičmeni meridijan i na taj način transformirajući u Shakti (snagu, focus, vizualizaciju, čula...).
Ukoliko su i on i parnterica bili kontinuirano uzbuđeni neko dulje vrijeme i pogotovo ako je on prilikom takvog stanja uzbudjenosti ili recimo neposredno prije orgazma slučajno uspio izgovoriti (u sebi ili naglas) ime nekog Entiteta ili još gore (ili bolje kako za koga) za vrijeme samog orgazma moglo se desiti da je na čas propustio neki od eteričnih bića (ili barem neki njegov aspekt) na materijalni plan (što je inače i cilj raznim takvim bićima srednjeg i višeg Astrala, a koji to ne mogu zato jer imaju prekid u nižem Astralu, ali što je cilj i shamanima ili magičarima koji ih žele "spustiti" na materijalni plan pa je ovo zapravo obostrano).
On se nikada nije bavio ovim kako si ti napisao, on samo govori kako se bavi tim; baviti se "demonologijom" nema nikakvih dodirnoh točaka sa zanimanjem za te stvari; baviti se Magičarskom praksom invokacije je vrlo konkretan, vrlo zahtjevan i vrlo dug put koji iziskuje dnevni rad na sebi.
Magičarski pristup ovim stvarima nije baš ni sličan shamanskom ali svaki školovani Magičar zna zašto su Intuitivni majstori Shamani sposobni za učiniti ovakve stvari.

Osim ovog gore opisanog moram naglasiti da nije istina da je znanje imena dovoljno za ovladavanjem sa nekim entitetom ukoliko je neki Entitet već primjerice prisutan na materijalnom planu iz nekog razloga;
ne samo to već svako ime i slog, svaka uputa ili naredba nekom entitetu (što mnogi priučeni "demonolzi" pokušavaju uzaludno) mora biti izgovorena sa potpunim znanjem o predavanju odgovarajuće boje i zvuka iz mikro u makro kosmos te na taj način takozvanim mikro-kosmičkim Echom uzrokovati promjenu tj. ovladati entitetom koji ne govorim "našim jezikom" već jezikom Boja i zvukova...
ovo je domen Kabalističkog pristupa interakcija sa entitetima a tablice (tj Magijske formule) sa korespodencijama točnih boja uz točna slova i boje/zvukove za svako slovo i kako se ono predaje makrokosmosu uči se godinama i predano
(sa tim da se podrazumjeva kako je student koji se ima namjeru baviti praksom invokacije potpuno ovladao praksom focusa kao najvažnijom a zatim i praskom vizualizacije, imaginacije, supstutucije i Magijske imaginacije).
Shamanski načini ovladavanja različitim entitetima baziraju se na posjedovanju takozvanog 'saveznika' preko kojeg majstor Shaman naredjuje ili čini bilo kakvu drugu interakciju na ovim planovima iako Magičari znaju da je njihov saveznik zapravo ništa drugo doli njihovo vlastito Eterično tijelo kojeg su vremenom ojačali do mjere da sa njim mogu raspolagati na zavidne načine. Ovo se postiže takodjer predanim radom (najviše sa alterniranim stanjima svijesti uzrokovanih halucinogenima u početku a nakon toga sa svojevoljnim odlaskom u ta stanja svijesti po želji; zato se djeca kod kojih se u shamanskim kulturama prepozna moguća shizofrenija posebno tretiraju i smatraju svetima to jest kao mogući budući Šamani velikog potencijala i urodjenog talenta)


Citat :
Zanimljivo je da u židovskoj tradiciji JHVH (Jahve) zapravo znači "ja sam onaj koji jesam". Jahve je pozvao Mojsija iz gorućeg grma, a Mojsije ga je upitao tko je. Odgovorio mu je Ja sam onaj koji jesam. Da mu je umjesto toga dao ime - mojsije bi mogao steći određenu moć nad njim, ma kako moćan bio.

Iako mi je drago što je ovo bilo tko spomenuo malo dalje od pukog izgovaranja ili spominjanja imena 'Jahve' ovo što je gore opisano nije uopće točno;
Kao prvo "ja sam onaj koji jesam" je jedno banalno tumačenje Tetragramatonskog ključa koji je jako dubok i koji prvenstveno predstavlja četiri aspekta
1. Iod = Boja, 2. He = Zvuk, 3. Vav = oblik i 4. He = kretnja (akcija, pokret, kreacija);

značenja, tumačenja i prevodi koji se spominju kao ovo gore pod navodnicima samo su mali nespretni pokušaji nekih Jevrejskih fonetičara da uspore prostituciju tetragramatonskog ključa (koja je njima zabranjena izgovarati na glas) širem puku i zapravo čak ni doslovno prevedeno to ne znači to već nešto slično tome, ali samo kada je uvršteno u dvije translitaracije i kada se je napisano na odredjen način u odredjenom predkontextu.
Takodjer zadnja konstatacija u citiranom textu i više je nego netočna, ona je potpuno trivijalna i pomalo smiješna jer ne postoji nijedna instanca, nijedna svijest, nijedna odvojenost tj. ništa izvan onoga koji već jest sve što jest, sva svijest i svaki dijelić materijalnog i nematerijalnog.
Drugim riječima ne može se steći "moć nad nečim" što već jesi ti u konačnici, on je taj koji jest i "Jahve" ne može imati nešto protiv toga da se njegov mali dio sebe sjeti tko je on sam; upasti u već potpuno trulu logiku kako je Jahve nešto izvan tebe sa čim ti možda možeš vlasdati samo ako bi mu saznao ime je potpuno banalno i totalno van shvaćanja ove priče.
'Znati nečije ime' u Magijskoj praksi nema veze sa ovim o čemu priča naša kolegica i ono što neki misle, (sa)Znati nečije ime je defakto spoznati suštinu neke stvari, nekog bića, nekog entiteta, a ona se spoznaje na način da se u jednom trenutku lucidnosti ona potpuno rasčlani na sastavne dijelove i tada ju Magičar jednostavno potpuno pozna;
Na taj način potpuno poznavati (razumjeti) nekoga ili nešto znači na jedan način postati to nešto, postati zato jer Magičar i jest to nešto (kao i svaki drugi čovjek).
Znati nečije ime znači imati iskustvenu spoznaju nečega što mi nazivamo nekim terminom, tada to nešto prestaje neovisno djelovati od Magičara i postaje njegov sastavni dio i zato se kaže kako znati nečije ime znači imati moć nad njim ali je nažalost (kao i sve ostalo) potpuno pogrešno shvaćeno.
Nadam se da se nisi uvrijedila na ove moje opaske na tvoj text ali to radim iz razloga što si na dobrom putu ne zato što te želim spuštati ili vrijedjati.

Citat :
Postoje i npr. neka plemena, ne sjećam se koja, ali znam da sam čitala - u kojima je osobno ime najveća tajna koju znaju samo najbliži, za normalnu uporabu služi ime koje je nešto kao nadimak. To je zato da im se ne bi "oduzela duša" kad bi netko poznavao njihovo pravo ime.

Ovo je istina i svaki shaman (kao i Magičar , kao i Yogi ili Sadhu na kraju krajeva) imaju svoja inicijalna imena no nažalost ovdje isto moram napraviti jednu opasku.
Nema to veze sa "oduzimanjem duše" niti sa tim da netko može steći moć nad nekim kada mu sazna pravo ime kao što se ovdje insinuira već zato što se konačni cilj Šamana, njegova prava priroda i ono što ga čeka ocrtava u tom imenu.
Inicijalno ime (kojeg imam i ja i kojeg ne govorim često) ime je koje sam dobio prilikom inicijacije u svoj Put, svoju duhovnu praksu. Ja bih dakle mnogo radije rekao svima svoje pravo ime nadjenjeno mi rodjenjem nego svoje spiritualno inicijalno ime koje predstavlja moju prvu narav i prirodu; netko lukav i sa malo znanja mogao bi svašta zaključiti i upravo sa tim imenom pokušati manipulirati samnom puno više nego sa mojim rodjenim imenom od kojeg nebi imao nikakve koristi.
[Vrh] Go down
Ymir
Žaba
Ymir

Male
Pisces Cat
Broj postova : 216
Age : 22
Location : London
Registration date : 16.02.2014

Strah od ukletih imena... - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Strah od ukletih imena...   Strah od ukletih imena... - Page 2 Icon_minitimesri vel 19, 2014 1:13 pm

Prepadnite se, sinovi Boga  rofl2 

BEELZEBHUB!!!!
[Vrh] Go down
Kahali
PraGlodavac
Kahali

Male
Capricorn Dragon
Broj postova : 584
Age : 44
Registration date : 19.10.2011

Strah od ukletih imena... - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Strah od ukletih imena...   Strah od ukletih imena... - Page 2 Icon_minitimesri vel 26, 2014 12:18 am

lol .. da, sav sam se prestravio ...uh..uuh...

pa Kako da se plasim sebe kamarad ?

i koji su ti to "sinovi boga" ? lol ...
[Vrh] Go down
Ymir
Žaba
Ymir

Male
Pisces Cat
Broj postova : 216
Age : 22
Location : London
Registration date : 16.02.2014

Strah od ukletih imena... - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Strah od ukletih imena...   Strah od ukletih imena... - Page 2 Icon_minitimesri vel 26, 2014 10:21 am

lololol Izmislio zato što ljudi kažu da su potekli od boga... Pa naravno da se nisi prestravio... lol
[Vrh] Go down
Zyon
Žaba
Zyon

Male
Capricorn Buffalo
Broj postova : 249
Age : 23
Registration date : 09.03.2014

Strah od ukletih imena... - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Strah od ukletih imena...   Strah od ukletih imena... - Page 2 Icon_minitimened lip 15, 2014 6:49 pm

Ja mislim da to ovisi od toga koliko si "ufuran" u to i koliko ti mislis da ce se nesto dogoditi, te ako je demon u blizini mogao bi se i "javiti".
[Vrh] Go down
Zyon
Žaba
Zyon

Male
Capricorn Buffalo
Broj postova : 249
Age : 23
Registration date : 09.03.2014

Strah od ukletih imena... - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Strah od ukletih imena...   Strah od ukletih imena... - Page 2 Icon_minitimened lip 15, 2014 6:49 pm

Ja mislim da to ovisi od toga koliko si "ufuran" u to i koliko ti mislis da ce se nesto dogoditi, te ako je demon u blizini mogao bi se i "javiti".

PS. Ja nisam siguran ali mislim da znam ili sam znao imena od nekoliko iz fima Egzorcist, no niti sam ih spominjao niti mislim pisati o njima, a niti ne zelim razmisljati o njima jer se bojim ovoga navedenoga i prije nego sam procitao prvi post.
[Vrh] Go down
Ymir
Žaba
Ymir

Male
Pisces Cat
Broj postova : 216
Age : 22
Location : London
Registration date : 16.02.2014

Strah od ukletih imena... - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Strah od ukletih imena...   Strah od ukletih imena... - Page 2 Icon_minitimepon lip 23, 2014 1:22 pm

Zyon je napisao/la:
PS. Ja nisam siguran ali mislim da znam ili sam znao imena od nekoliko iz fima Egzorcist,

Jao, pa to je film :)
[Vrh] Go down
Sponsored content
Strah od ukletih imena... - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Strah od ukletih imena...   Strah od ukletih imena... - Page 2 Icon_minitime

[Vrh] Go down
 
Strah od ukletih imena...
[Vrh] 
Stranica 2 / 2.Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
CE-4 Misterije i neobjašnjivi fenomeni ::  Misterije i neobjašnjivi fenomeni :: Bliski susreti-
Forum(o)Bir: