Početna stranicaPortalPretraľnikLatest imagesRegistracijaLogin

Star trek

Go down 
+5
Dragony
urbanaaa
Gea
Skulptura
Chakotay
9 posters
Go to page : Previous  1, 2

Gledate li Zvjezdane staze?
Da, svaku epizodu
Star trek - Page 2 Icon_vote_lcap50%Star trek - Page 2 Icon_vote_rcap
 50% [ 8 ]
Da, ali samo ponekad
Star trek - Page 2 Icon_vote_lcap50%Star trek - Page 2 Icon_vote_rcap
 50% [ 8 ]
Ne, ne volim SF
Star trek - Page 2 Icon_vote_lcap0%Star trek - Page 2 Icon_vote_rcap
 0% [ 0 ]
Ukupno glasova : 16

Autor/icaPoruka
Dragony
Majmun
Dragony

Male
Pisces Rat
Broj postova : 1048
Registration date : 16.12.2009

Star trek - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Star trek   Star trek - Page 2 Icon_minitimečet sij 07, 2010 8:35 pm

Meni su najdraži ti likovi koji nisu ljudi, a žele biti, pa nam na kraju onda i pokazuju kakav bi čovjek zapravo trebao biti, a ne ovi današnji ljudi koji se samo svađaju i sve žele riješiti nasilnim putem...
[Vrh] Go down
Chakotay
Guardian
Chakotay

Male
Scorpio Dragon
Broj postova : 8409
Registration date : 28.12.2007

Star trek - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Star trek   Star trek - Page 2 Icon_minitimepon sij 18, 2010 6:26 pm

Danas ćemo u Voyageru vidjeti par likova iz stare ekipe (Barcla, Troy)

HRT 2 16:20 (već počelo :) i HRT 1 00:50

* Naslov epizode: PATHFINDER
* Epizoda: 10

Ova se epizoda odvija na Zemlji. Poručnik Barclay opsjednut je mišlju da stupi u kontakt s Voyagerom i zbog toga traži savjet svoje prijateljice s Enterprisea, psihijatrice Troi, koja će mu pomoći u njegovu sve ozbiljnijem problemu.

Slikica za sve ljubitelje Borga :)

Star trek - Page 2 Rendered_borg_sphere
[Vrh] Go down
QuarK
Višestanični organizam
QuarK

Male
Sagittarius Monkey
Broj postova : 43
Registration date : 12.10.2009

Star trek - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Star trek   Star trek - Page 2 Icon_minitimepon sij 18, 2010 9:35 pm

Ovo je jedna od boljih epizoda u Voyageru! Iako sam pogledao sve serije i filmove, opet svaki dan pogledam ST, daleko najjaču i najutjecajniju SF seriju ikad. Nemam sad neku najomiljeniju ali složit ću se s Chakotay-om da DSN ima predobru priču. Ipak je to moj kvadrant bio hehe :D
[Vrh] Go down
Dragony
Majmun
Dragony

Male
Pisces Rat
Broj postova : 1048
Registration date : 16.12.2009

Star trek - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Star trek   Star trek - Page 2 Icon_minitimepon sij 18, 2010 10:24 pm

Chakotay, hvala na slikici :)

Nisam mogla gledati epizodu jer sam bila u školi =(
[Vrh] Go down
Chakotay
Guardian
Chakotay

Male
Scorpio Dragon

Star trek - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Star trek   Star trek - Page 2 Icon_minitimepon sij 18, 2010 10:41 pm

Meni se ova danas epka nije svidjela, malo mi je dosadna, i nije baš bilo prave akcije u Svemiru.

@Quark dobro došao na ovaj topic :)

@Dragony, evo malo borgovih kockica, ne bi baš volio vidjeti ovaj prizor u stvarnosti :)

Star trek - Page 2 St-borg01-1024x768
[Vrh] Go down
Chakotay
Guardian
Chakotay

Male
Scorpio Dragon

Star trek - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Star trek   Star trek - Page 2 Icon_minitimečet tra 01, 2010 5:29 pm

Ne znam koliko pratite Zvjezdane staze, no završio je meni najdraži serijal Voyager i počeo Enterprise. Malo je bez veze što se radnja događa u prošlosti u odnosu na Voyagera i sve ostale serijale, no to je ipak SF.

Uživajte :)

Čovjek
urbanaaa

Female
Scorpio Tiger
Broj postova : 3747
Registration date : 24.09.2007

Star trek - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Star trek   Star trek - Page 2 Icon_minitimečet tra 01, 2010 7:25 pm

Sinoć sam 1.put zadnju epku Voyagera gledala i stvarno je cerek

Sedma&Chakotay ulalala lovely

Enterprise, taj u prošlosti s kapetanom Archerom mi nikad nije sjeo, dok moj dečko ga obožava. -.-'
[Vrh] Go down
Chakotay
Guardian
Chakotay

Male
Scorpio Dragon

Star trek - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Star trek   Star trek - Page 2 Icon_minitimečet tra 01, 2010 9:42 pm

Meni se baš ne sviđa kraj Voyagera, prvi puta mi se uopće nije svidio, sad sam se već navikao. Nekako su mi sve to previše utrpali u te dvije epke, mogli su to puno ljepše i elegantnije izvesti, kroz puno više epizoda, kao što su to napravili u DS9-u. I onda je tu to blesavo putovanje kroz vrijeme pa je u prvoj epki tj. predzadnjoj prikazano da je Voyageru trebalo 23 godine da dođe do Alpha kvadranta, a u drugoj epizodi tj. zadnjoj se to desi u 7 godina. A Borg je toliko slab u te dvije epke da je to za ne povjerovati. Ne znam kakav je onaj štit trebao biti da bi se obranio od Borga. I na kraju krajeva da sam ja borgova kraljica naredio bi jednoj kocki da se zabije u Voyagera i tako bi ga sigurno uništili.

A što se tiče Enterprise, on slijedi odmah poslije Voyagera i očekivao sam svojevrsni nastavak tog serijala, a ono totalna suprotnost, radnja se dešava nekih 200 tinjak godina prije. No kad se taj serijal gleda sam za sebe kao neka SF serija nije tako niti loš :)

Majmun
Armin od Irima

Male
Sagittarius Snake
Broj postova : 1091
Registration date : 23.01.2010

Star trek - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Star trek   Star trek - Page 2 Icon_minitimepet tra 02, 2010 12:42 pm

Posve se slažem, prvi časniče, u vezi završetka Voyagera. Mogli su napraviti čitavu sezonu završetka gdje bi oni morali se pošteno izmučiti dok dođu do svoga cilja, pa čak i neke saveze sklopiti s drugima, ići u nekoj grupi od par brodova ili nešto tome slično.
Mogli su dati malo veću ulogu Ichebu u konačnici, a ne da je ovako ispao samo još jedan pripadnik Borga...

Ablative armor - jedna od najboljih pojava u StarTrek-u, a zabijanje kocke u Voyager ne bi bilo dovoljno, barem ne u ovom trenutku.

Ali me zanima jedna stvar - zašto borgovska kraljica nije iskoristila mogućnost putovanja kroz vrijeme ili barem slanja informacija kroz vrijeme da spriječi to sve?
[Vrh] Go down
Skulptura
Guardian
Skulptura

Male
Leo Buffalo
Broj postova : 6015
Registration date : 05.09.2009

Star trek - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Star trek   Star trek - Page 2 Icon_minitimepet tra 02, 2010 2:43 pm

Ako se ne varam i u DS9 se pojavljivao taj ablative armor na USS Defiantu. Nisam previše pratio DS9 ali ne sjećam se da je taj štit tamo bio tako izdržljiv...

Što se tiče završetka Voyagera, slažem se sa obojicom. Kraj je došao iznenada i ovo Janewayino putovanje kroz vrijeme mi je totalno bez veze. Makar nas je bilo lijepo vidjeti kao superiorniju rasu, završetak mi se čini kao očajnički potez redatelja u nedostatku inspiracije...

Majmun
Armin od Irima

Male
Sagittarius Snake

Star trek - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Star trek   Star trek - Page 2 Icon_minitimepet tra 02, 2010 3:08 pm

USS Defiant je imao pojačano naoružanje i jače štitove te uređaj za skrivanje (tzv. cloaking device), ali nije imao oklop.

Možda im je popularnost počela padati pa nisu htjeli riskirati gubitak novaca nastavkom snimanja čitave sezone...
[Vrh] Go down
Chakotay
Guardian
Chakotay

Male
Scorpio Dragon

Star trek - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Star trek   Star trek - Page 2 Icon_minitimepet tra 02, 2010 10:49 pm

Armin od Irima je napisao/la:

Ablative armor - jedna od najboljih pojava u StarTrek-u, a zabijanje kocke u Voyager ne bi bilo dovoljno, barem ne u ovom trenutku.

Ali me zanima jedna stvar - zašto borgovska kraljica nije iskoristila mogućnost putovanja kroz vrijeme ili barem slanja informacija kroz vrijeme da spriječi to sve?
Ali i najmanje realnom :) Ne znam od kojeg bi materijala trebao biti taj oklop da sve to izdrži. A i zašto misliš da bi izdržao direktan udar u borgovu kocu.

Ma to je kod tih putovanja kroz vrijeme uvijek pitanje, zašto onaj drugi ne učini isto i vrati se malo kasnije u prošlost i sve poništi i onda opet isto pitanje. Ja ne volim kad se to dešava jer onda sve što smo gledali kao da se nije niti desilo.

@Skulp ja se više ne sjećam da je Defiant imao ablativni oklop, ali mislim da je prvi puta taj oklop spomenut u DS9.
[Vrh] Go down
Armin od Irima
Majmun
Armin od Irima

Male
Sagittarius Snake

Star trek - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Star trek   Star trek - Page 2 Icon_minitimepet tra 02, 2010 11:05 pm

Ablativni oklop na bojnome brodu bi bio dovoljan da izdrži sudar s kockom jer kocke nisu bile dovoljno čvrste građe, nit je materijal u njima bio dovoljan da se on probije, ali da je eksplodirala warp jezgra te mašinerija oko transwarp zavojnice, tada bi bilo sranja za puno veći prostor od onoga koji zauzimaju dva broda...
[Vrh] Go down
Chakotay
Guardian
Chakotay

Male
Scorpio Dragon

Star trek - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Star trek   Star trek - Page 2 Icon_minitimesri srp 14, 2010 12:23 am

Zanimljiv članak o tome što je sve iz Star treka postalo stvarnost. Pomična vrata, IPad, preklopni mobiteli, još nam samo fale teleporteri i warp pogon :)

Moderator
Gea

Female
Scorpio Snake
Broj postova : 10254
Registration date : 21.04.2009

Star trek - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Star trek   Star trek - Page 2 Icon_minitimesri srp 14, 2010 12:32 am

zanimljivo :D

Ovo je dokaz kako u biti fikcija postaje stvarnost iz dana u dan :)

Legenda foruma CE-4
floridana

Other / Decline to state
Aries Tiger
Broj postova : 27984
Registration date : 22.09.2007

Star trek - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Star trek   Star trek - Page 2 Icon_minitimesri srp 14, 2010 9:06 am

Chak, zaboravija si na replikator, san svake domačice zubi
[Vrh] Go down
Chakotay
Guardian
Chakotay

Male
Scorpio Dragon

Star trek - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Star trek   Star trek - Page 2 Icon_minitimesri srp 14, 2010 9:22 am

Da, a i holodek sam zaboravio, to je pak san svakog muškarca :D

Ali evo za tebe jedan virtualan replikator, slobodno naruči što želiš :)

Star trek - Page 2 1289660_f520
[Vrh] Go down
floridana
Legenda foruma CE-4
floridana

Other / Decline to state
Aries Tiger
Broj postova : 27984
Registration date : 22.09.2007

Star trek - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Star trek   Star trek - Page 2 Icon_minitimesri srp 14, 2010 10:20 am

hvala Chak :)
[Vrh] Go down
Armin od Irima
Majmun
Armin od Irima

Male
Sagittarius Snake

Star trek - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Star trek   Star trek - Page 2 Icon_minitimesri srp 14, 2010 4:28 pm

kakvo se to lice vidi u toj čaši što se replicira?
[Vrh] Go down
Sponsored content

Star trek - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Star trek   Star trek - Page 2 Icon_minitime

[Vrh] Go down

Star trek
[Vrh] 
Stranica 2 / 2.Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Star Trek ili Star Wars??
» Next Generation(nije vezano za Star Trek)
» Star Wars fan club
» Otkriven 4000 godina star hram u Peruu
» U Africi otkriven 2 milijarde godina star nuklearni reaktor