| Izvan tjelesna iskustva osoba nevjernika | |
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
manki1 Prašina
Broj postova : 6 Age : 43 Registration date : 07.09.2009
| Naslov: Izvan tjelesna iskustva osoba nevjernika pet pro 11, 2009 12:36 am | |
| Sjetio sam se jedne zanimljive priče pa me zanima nešto više na tu temu, ako znate link... Uglavnom radi se o onoj pojavi da čovjek umre npr za vrijeme operacije i u međuvremenu dok ga ne ožive ima neko izvan tjelesno iskustvo, susret sa anđelima....tako nešto. Uglavnom pitanje za one koji sumnjaju u Boga: kako je moguće da netko tko nikad nije čuo za Isusa(npr kinez-ateist)...nakon takvog iskustva govori o njemu? (a prije tog izvan tjelesnog iskustva nikad čuo za Isusa...) | |
|
| |
biga Pračovjek
Broj postova : 2861 Age : 37 Registration date : 28.08.2009
| Naslov: Re: Izvan tjelesna iskustva osoba nevjernika pet pro 11, 2009 1:21 am | |
| | |
|
| |
Remke Pračovjek
Broj postova : 3399 Age : 29 Location : Osijek Registration date : 05.07.2009
| Naslov: Re: Izvan tjelesna iskustva osoba nevjernika pet pro 11, 2009 1:23 am | |
| ja znam jedno di je zena rekla da je bila po bolnici i onda prepricavala i tocno znala za tenisicu na nekom katu i koje je boje, i kako su i di auti parkirani tako nesto | |
|
| |
Skulptura Guardian
Broj postova : 6015 Age : 39 Location : Earth Registration date : 05.09.2009
| Naslov: Re: Izvan tjelesna iskustva osoba nevjernika pet pro 11, 2009 1:51 am | |
| - manki1 je napisao/la:
- Uglavnom pitanje za one koji sumnjaju u Boga: kako je moguće da netko tko nikad nije čuo za Isusa(npr kinez-ateist)...nakon takvog iskustva govori o njemu? (a prije tog izvan tjelesnog iskustva nikad čuo za Isusa...)
Ja sumnjam u Boga. Sve vise i vise. Ne zbog toga jer mi se u zivotu dogadaju lose stvari i sl. nego jednostavno imam takvo misljenje. Nedostatak dokaza ili bi neki rekli, nedostatak vjere u Boga. Ne vjerujem da je vidio Isusa i razgovarao sa njim i sl. To mi je totalno neuvjerljivo. Za Isusa je cuo na netu il negdje, puno ljudi zna za Isusa Da ja tebe nesto upitam. Kako ti znas za Isusa i da li postoji neki razlog zbog kojeg vjerujes u njega ili vjerujes jer si tako odgojen? _________________ When you have eliminated all which is impossible, then whatever remains, however improbable, must be the truth.
| |
|
| |
manki1 Prašina
| Naslov: Re: Izvan tjelesna iskustva osoba nevjernika pet pro 11, 2009 9:09 am | |
| Blago onima koji ne vidješe ,a vjeruju ... Pitanje je bilo na temu ljudi, koji nisu čuli nikada za Isusa a poslije kliničke smrti su svjedočili! To je fenomen o kojem govorim. Ili primjer: normalno je da sanjaš tematiku iz filma koji si gledao to večer....npr "Isus iz Nazareta"...ali ako taj film nisi gledao, a za života o Isusu nisi nikad čuo (vjerujem da ima takvih na kugli zemaljskoj) e to je onda fenomen! A što se vjernika/nevjernika tiče: mislim da te netko može samo upoznati sa vjerom...ali vjeru možeš sam izabrati, nitko te ne može natjerati da vjeruješ. | |
|
| |
Skulptura Guardian
| Naslov: Re: Izvan tjelesna iskustva osoba nevjernika pet pro 11, 2009 4:24 pm | |
| I da nije nikad cuo za Isusa, ne vjerujem da mu je dosao i rekao "Pozdrav, ja sam Isus". Ako nije, kako je znao da je to bio Isus?
Naravno da nas nitko ne moze natjerati da vjerujemo u nesto. Ali mora postojati neki razlog zasto u nesto vjerujemo... _________________ When you have eliminated all which is impossible, then whatever remains, however improbable, must be the truth.
| |
|
| |
manki1 Prašina
| Naslov: Re: Izvan tjelesna iskustva osoba nevjernika pet pro 11, 2009 4:29 pm | |
| - Skulptura je napisao/la:
- I da nije nikad cuo za Isusa, ne vjerujem da mu je dosao i rekao "Pozdrav, ja sam Isus".
Ako nije, kako je znao da je to bio Isus?
mislim da skrećeš sa teme | |
|
| |
Skulptura Guardian
| Naslov: Re: Izvan tjelesna iskustva osoba nevjernika pet pro 11, 2009 4:31 pm | |
| Kako skrecem? - manki1 je napisao/la:
- kako je moguće da netko tko nikad nije čuo za Isusa(npr kinez-ateist)...nakon takvog iskustva govori o njemu? (a prije tog izvan tjelesnog iskustva nikad čuo za Isusa...)
_________________ When you have eliminated all which is impossible, then whatever remains, however improbable, must be the truth.
| |
|
| |
manki1 Prašina
| Naslov: Re: Izvan tjelesna iskustva osoba nevjernika pet pro 11, 2009 4:39 pm | |
| Pa ja govorim o fenomenu u kojem se nevjernici susreću sa religijom u npr kliničkoj smrti... Meni je to zanimljiv fenomen: govoriti o duhovnom iskustvu a da se prije osoba nije srela sa religijom. -------------------------- Nisam htio ulaziti u raspravu da li Isus postoji ili ne...to ja na pojedincu i njegovom vjerskom opredjeljenju. | |
|
| |
Skulptura Guardian
| Naslov: Re: Izvan tjelesna iskustva osoba nevjernika pet pro 11, 2009 5:05 pm | |
| I ja sam se na to nadovezao sa pitanjem. Pitanje zahtjeva odgovor _________________ When you have eliminated all which is impossible, then whatever remains, however improbable, must be the truth.
| |
|
| |
zvezda Guardian
Broj postova : 3245 Age : 42 Location : Gore Registration date : 23.09.2007
| Naslov: Re: Izvan tjelesna iskustva osoba nevjernika ned pro 13, 2009 6:49 pm | |
| - Skulptura je napisao/la:
Da ja tebe nesto upitam. Kako ti znas za Isusa i da li postoji neki razlog zbog kojeg vjerujes u njega ili vjerujes jer si tako odgojen? Daću sebi slobodu da odgovorim na ovo pitanje : O Isusu znam jer sam pročitala sve što sam uspela da pronađem o njemu, jer mi je bio intrigantan, a zvanična priča mi nije držala vodu. Zaključak koji sam (za sada) iz svega toga izvela je da je Isus, otprilike, bio visoki adept neke od tadašnjih škola misterija... * _________________ "...ja sam Bog, ja sam junak, ja sam filozof, ja sam Đavo i ja sam svet, a to je zamoran način da se kaže da ne postojim."
| |
|
| |
gagi_ Višestanični organizam
Broj postova : 75 Age : 34 Location : Planet Earth Registration date : 03.09.2008
| Naslov: Re: Izvan tjelesna iskustva osoba nevjernika sri pro 16, 2009 6:36 pm | |
| - manki1 je napisao/la:
- Pa ja govorim o fenomenu u kojem se nevjernici susreću sa religijom u npr kliničkoj smrti...
Meni je to zanimljiv fenomen: govoriti o duhovnom iskustvu a da se prije osoba nije srela sa religijom. -------------------------- Nisam htio ulaziti u raspravu da li Isus postoji ili ne...to ja na pojedincu i njegovom vjerskom opredjeljenju. Definiraj nevjernike molim te ??? | |
|
| |
manki1 Prašina
| Naslov: Re: Izvan tjelesna iskustva osoba nevjernika pet pro 18, 2009 12:08 am | |
| | |
|
| |
Skulptura Guardian
| Naslov: Re: Izvan tjelesna iskustva osoba nevjernika pet pro 18, 2009 12:29 am | |
| Mislim da ga je zanimalo tvoje misljenje. Svi znamo upisati u google.... Iskreno, i mene zanima tvoja definicija. _________________ When you have eliminated all which is impossible, then whatever remains, however improbable, must be the truth.
| |
|
| |
manki1 Prašina
| Naslov: Re: Izvan tjelesna iskustva osoba nevjernika pet pro 18, 2009 12:41 am | |
| Vjernik...osoba koja vjeruje u ono što propovjeda religija kojoj pripada.....za koju se opredjeljuje. Nisam mislio započeti raspravu s ciljem dokazivanja nekih stvari....već mi je samo zanimljiva stvar spomenuta u prvom postu. Slučaj izvantjelesnog iskustva....ne mora biti vezano za kršćanstvo... | |
|
| |
Skulptura Guardian
| Naslov: Re: Izvan tjelesna iskustva osoba nevjernika pet pro 18, 2009 12:43 am | |
| hm.. zanimljiva definicija... :/ A sto te tocno zanima iz tog prvog posta? Ako trazis kakvo pojasnjenje ili odgovor onda moras dati vise informacija, a ne nas preusmjeravati na google i govoriti da pitanje koje ti netko postavi, nije bitno. Ocito je bitno. Nece te nitko pitati nesto bezveze. _________________ When you have eliminated all which is impossible, then whatever remains, however improbable, must be the truth.
| |
|
| |
Dragony Majmun
Broj postova : 1048 Age : 28 Registration date : 16.12.2009
| Naslov: Re: Izvan tjelesna iskustva osoba nevjernika pet pro 18, 2009 1:11 am | |
| Takav događaj (kada netko umre i opet oživi) se zove NDE (near-death experience). Ima jedna knjiga o tome, zove se "Svjetlost s onu stranu života" i govori o tim ljudima kojima se to dogodilo... bili oni ateisti, kršćani ili nešto stoto, kad bi umrli, otišli bi na neko mjesto puno ljubavi i svjetlosti... znalo im se dogoditi da se susretnu s "Vrhovnim Bićem" (koje je vjerojatno Bog), i onda bi s njim (ili sami) gledali kako su proživjeli svoj život... i kad bi oživjeli, imali bi drukčiji pogled na život i to sve... A one priče "Nemoj to raditi, Bog će te kazniti, završit ćeš u paklu " i tako te priče, to nije istina, Bog nije takav, vrlo je malo ljudi završilo u paklu, i to uglavnom greškom. Nisam ja stručnjak u tome, samo sam čitala tu knjigu... možete uguglati ako hoćete "Svjetlost s onu stranu života" ili "NDE" pa saznati nešto više o tome... | |
|
| |
gagi_ Višestanični organizam
Broj postova : 75 Age : 34 Location : Planet Earth Registration date : 03.09.2008
| Naslov: Re: Izvan tjelesna iskustva osoba nevjernika pet pro 18, 2009 3:11 am | |
| Manki, za mene vjerovati znaci ''ne znati'', a sto se tice NDE-a i knjige koju sam čitao i njima, price su dosta različite i rekao bi subjektivne, recimo navode primjer djevojčice od 5 godina koja je vidjela neke tunele i svijetlost na kraju njih, pa svog pokojnog djeda, a onda navode primjer neke žene koja je sam izasla iz tijela i promatrala sve iz ptičije perspektive tako da je to prenepoznato područje sa znanstvenog aspekta, a sto se tice religijskog svak ga vidi onako kako ga zamišlja !! | |
|
| |
Archangel Pračovjek
Broj postova : 2973 Age : 43 Location : Leonberg Registration date : 15.08.2009
| Naslov: Re: Izvan tjelesna iskustva osoba nevjernika sri vel 24, 2010 5:54 pm | |
| - gagi_ je napisao/la:
- Manki, za mene vjerovati znaci ''ne znati'', a sto se tice NDE-a i knjige koju sam čitao i njima, price su dosta različite i rekao bi subjektivne, recimo navode primjer djevojčice od 5 godina koja je vidjela neke tunele i svijetlost na kraju njih, pa svog pokojnog djeda, a onda navode primjer neke žene koja je sam izasla iz tijela i promatrala sve iz ptičije perspektive tako da je to prenepoznato područje sa znanstvenog aspekta, a sto se tice religijskog svak ga vidi onako kako ga zamišlja !!
Meni je poznat poremećaj zvan "tunelski vid", koji je u stvari poremećaj perifernog vida. Neki od uzroka tog stanja su neurološke prirode. Ne bi li bilo lucidno postaviti pitanje: nije li mehanizam koji inače dovodi do slučaja tunelskog vida nekako povezan sa "viđenjem svjetla na kraju tunela"? Da je u trenutku kad tijelo i mozak trpe stres i kad se polako počinje da otkazuje, da kao posljedica stresa taj mehanizam stupi u akciju. A nakon osvješćivanja, mozak, koji je još pod dojmom stresa i još uvijek se oporavlja od njega, nastoji da poveže i da smisao onome što se doživjelo? Isto tako valja biti strog u suđenju pa postaviti pitanje koje se obično odmah otrese čim dođe blizu svijesti: Da li je kod tih koji su imali izvantjelesno iskustvo nastupila moždana smrt? Medicinski stručnjaci govore da kad nastupi moždana smrt povratka nema, bio ateist, hrišćanin, musliman ili komarac. Sve dok je mozak živ, on radi. Sve ono što neko misli da je vidio o nekom svijetu "tamo negdje" samim tim pada pod dvostruki veo sumnje - odakle dolaze te slike koje se neko sjeća da ih je vidio? Izvana? Ili možda iz samog mozga? Dalje, da li postoja neki pisani dokazi o viđenju Isusa Hrista iz vremena Vavilona i Egipta? Osim toga, sumnjam da još postoje ljudi koji nisu čuli za Isusa, možda jedino u nekom još neotkrivenom amazonskom plemenu? Bilo bi svakako interesantno vidjeti kakva bi bila njihova iskustva NDE. Dalje, to što se neko izjašnjava kao ateist, ne znači da nije vjernik. Ne na površini, naravno... Ali duboko ispod njegove ateističke fasade krije se zrnce sumnje (odn. vjere) koja ga izjeda. Nemojmo zaboraviti da je tu riječ o stvarima i pojmovima koji se provlače kroz naše živote hiljadama godina. Iza sebe imaju dugu istoriju punu muka, krvoprolića, raznih metoda "utuvljivanja u glavu", na sličan način kao što današnji kazneni zavodi pokušavaju da stvore pamćenje i koriguju ponašanje onih koje nazivaju "zločincima". Tu je cilj sličan ovom prvom - da se vještački stvori određeni instinkt, koji je društvu potreban da bi moglo crpiti korist od tog pojedinca, možemo ga nazvati "sociološki imperativ". _________________ The meek shall inherit the earth, because the strong shall inherit the stars!
| |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Izvan tjelesna iskustva osoba nevjernika | |
| |
|
| |
| Izvan tjelesna iskustva osoba nevjernika | |
|