| Vidovitost | |
|
+27Michael Wittmann Annon Imus OdessA Aurora Borealis Damian @nukaDsante Gea Berny_Sinara invmb userNejm Jaykof burnme Blizzard Sigmund Freud Saroman None stella Tutankhamon gloria_g indigocakra Rain Alpha zvezda malena floridana Svjetloisjena silver 31 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
silver Majmun
Broj postova : 1439 Age : 34 Registration date : 25.10.2007
| Naslov: Vidovitost pon stu 05, 2007 11:41 pm | |
| Postoje ljudi cije su vizije doprle do cijelog svijeta, uzdrmale ga svojim slikama.. Ali ljudi s takvim darom postoje i u našoj okolini, samo ih treba znati pronaći. Što vi mislite o ovom fenomenu prema kojem se mnogi odnose s pretjeranim skepticizmom? Vjerujete li da netko može predvidjeti budućnost, bližu pa tako i dalju?
P.S. Potpitanje: Svi znamo za Nostradamusa, no jeste li ikad čuli za Kremanska proročanstva i za Miloša i Mitra Tarabića? | |
|
| |
Svjetloisjena Legenda foruma CE-4
Broj postova : 29065 Age : 59 Location : Zagreb Registration date : 15.09.2007
| Naslov: Re: Vidovitost pon stu 05, 2007 11:46 pm | |
| Uvjerena sam da može. Štoviše, mnogi imaju barem prosječan dar vidovitosti. Vidovitost je dokazana - zna se da postoje i ljudi je koriste, nevolja je u tome što ju je jako teško obraditi po pravilima suvremene znanosti. Dakle, policija će se rado poslužiti iskusnim vidovnjakom u potrazi za nestalom osobom, ali uz saznanje da se nikad ne zna kad će vidovnjak biti uspješan, kad neće.
Oblika vidovitosti ima mnogo. Mnogi ljudi misle da s njima nešto nije u redu kad dožive nešto s tog područja. To je posljedica materijalističkog načina razmišljanja na Zapadu koje je prisutno u posljednaj tri stoljeća ubrzanog industrijskog razvoja. | |
|
| |
floridana Legenda foruma CE-4
Broj postova : 27984 Age : 62 Registration date : 22.09.2007
| Naslov: Re: Vidovitost uto stu 06, 2007 12:00 am | |
| ja bi pričala o jednoj jednostavnijoj vidovitosti. prije desetak godina upoznala sam ženu iz splita, nikad je prije toga nisam vidila i nikako nija mogla znati o meni ništa a ipak mi je u srdačnom razgovoru sa strane dala nekoliko savjeta koja su se izravno ticali mene i moje situacije u kući. savjeti su bilil konkretni tako da sam odbacila mogućnost neke manipulacije. imala sam osjećaj kao da me poznaje oduvijek. nisam jedina koja je to doživila od nje. mislim da je ta osoba u takvim trenutcima na višem duhovnom nivou i sve doživljava kao jedno, ja bi to nazvala kolektivna svijest jer odakle bi crpila takve informacije. e sad vjerovatno su i ovi proroci gore funkcionirali na isti naćin. | |
|
| |
| Naslov: Re: Vidovitost uto stu 06, 2007 12:04 am | |
| Poznajem liječnicu koja je imala uvide u stanje pacijenata koje nije dobila "normalnim" putem. Tako je pacijenticu koja je došla zbog prehlade poslala na rengen želuca jer je uvidjela da žena ima rak što se na žalost pokazalo točnim. Bilo je toga više, no ona se svojih uvida toliko plašila da su na kraju postali nepouzdani i gotovo nestali. | |
|
| |
silver Majmun
| Naslov: Re: Vidovitost uto stu 06, 2007 12:08 am | |
| mislim da cu o doticnim prorocima ipak otvoriti novu temu kad posudim knjigu gdje su tekstovi...
@svjetloisjena a to je onda bilo nešto poput bioenergetskog otkrivanja bolesti.. hm.. zanimljivo..
@ flo, iz splita bas? Znam i ja za jednu staru zenu koja je sad vec preminula (ima dosta godina), ona je proricala na karte, ali moć joj je bila stvarno posebna, karte su bile samo pandan, sredstvo iskazivanja... Mislim da je to zapravo tako kod svih pravih proroka, neki koriste neko sredstvo da bi olakšali sebi ili stranci to viđenje.. | |
|
| |
| Naslov: Re: Vidovitost uto stu 06, 2007 12:12 am | |
| Ne, nije ih liječila bioenergijom, barem ne namjerno, iako je vjerojatno mogla. To se zove vidovitost - kad vidiš nešto u unutrašnjosti kutije ili čovjeka ili negdje drugdje, ili kad imaš uvid u nečiji život ili situaciju (tu se već može umiješati i telepatija), ili kad netko u vrijeme kad nema saznanja o strukturi materije vidi koliko neki atom ima elektrona ili uvidi postojanje nebeskog tijela u svemiru koje se nikakvim normalnim putem ne može otkriti bez instrumenata... | |
|
| |
silver Majmun
| Naslov: Re: Vidovitost uto stu 06, 2007 12:15 am | |
| ma rekao sam to jer sam se sjetio u jednoj emisiji (mislim da je bilo globalno sijelo ali tema je bila dobra) covjeka koji je stavljanjem ruke povise odredenog mjesta na tijelu mogao odrediti ima li kakvih anomalija.. | |
|
| |
| Naslov: Re: Vidovitost uto stu 06, 2007 12:21 am | |
| Uz vrlo malo vježbe možeš i ti - viskom. Samo, to treba stalno prakticirati, jer u biti se radi o vještini, a ona se mora stalno vježbati. | |
|
| |
silver Majmun
| Naslov: Re: Vidovitost uto stu 06, 2007 12:34 am | |
| ali on je imao prirodno izostrene te sposobnosti, a mislim da je mogao i lijeciti.. prema visku sam osobno pomalo skeptican - ili mozda jednostavno nemam volje/strpljenja/dara za to! | |
|
| |
| Naslov: Re: Vidovitost uto stu 06, 2007 12:50 am | |
| - silver je napisao/la:
- ali on je imao prirodno izostrene te sposobnosti, a mislim da je mogao i lijeciti.. prema visku sam osobno pomalo skeptican - ili mozda jednostavno nemam volje/strpljenja/dara za to!
Normalno da netko može imati vrlo izoštrenu percepciju te vrste, rekla sam gore da je liječnica koja nije nikad ništa vježbala ni prakticirala doživljavala spontane uvide. Takviljudi se često bave ili službenom medicinom ili nekim drugim oblikom iscjeljivanja i pomaganja drugima - oni imaju iscjeliteljski poziv. A metode su različite. Visak sam spomenula jer je on vrlo učinkovito oruđe. On ti može pokazati što ti nadsvjesno znaš, jer svaki čovjek je na nivou duše sveznajući, u to sam uvjerena. Visak se njiše samo dok ga ti držiš u rukama. Dakle, ako visak objesiš na neki predmet, on se neće micati dok ga ne zanjišeš ili ga zanjiše vjetar ili potres ili nešto slično. U tvojoj ruci pretvara se u pojačalo onih sitnih pokreta koje nesvjesno činiš znajući istinu. Dogovoriš se s viskom što znači koji zamah ili krug i onda postavljaš pitanja. Važno je ne očekivati čuda. Najprije treba isprazniti um od suvišnih misli koje mogu potjerati visak u neželjenom smjeru. To je zapravo i najveća poteškoća, no stvar za jednostavnija pitanja radi i ako si u tom zaustavljanju misli nevješt kao što sam i ja Viskom možeš pronaći bolesna mjesta na tijelu, locirati čakre ili dobiti odgovore na jednostavna pitanja tipa je li moj ključ koji sam izgubio u stanu ili vani. Ako ispadne da je u stanu pitaš dalje je li u kuhinji ili u dnevnom boravku - uvijek pitanje ili - ili. Ako ti nije velika frka s tim ključem, imaš veliku šansu dobiti ispravan odgovor. Naše i tuđe misli utjeću na pomicanje viska, zato je jako teško tražiti nestalu osobu dok uz radiestezista sjedi rođak te nestale osobe koji je prestrašen i prepun ideja gdje bi nestali mogao biti.... Uh, jesam zabrazdila, a sve to ide pod vidovitost, u slučaju viska neizravnu, no pomaže ako kasnije želiš razviti izravnu percepciju - nekima je i to uspjelo. | |
|
| |
| Naslov: Re: Vidovitost uto stu 06, 2007 8:56 am | |
| - silver je napisao/la:
- mislim da cu o doticnim prorocima ipak otvoriti novu temu kad posudim knjigu gdje su tekstovi...
@svjetloisjena a to je onda bilo nešto poput bioenergetskog otkrivanja bolesti.. hm.. zanimljivo..
@ flo, iz splita bas? Znam i ja za jednu staru zenu koja je sad vec preminula (ima dosta godina), ona je proricala na karte, ali moć joj je bila stvarno posebna, karte su bile samo pandan, sredstvo iskazivanja... Mislim da je to zapravo tako kod svih pravih proroka, neki koriste neko sredstvo da bi olakšali sebi ili stranci to viđenje.. nije to ta žena, ova ima oko 50-ak godina, domaćica, sai sljedbenica. jedno prekrasno biće. | |
|
| |
silver Majmun
| Naslov: Re: Vidovitost uto stu 06, 2007 9:52 am | |
| - flo je napisao/la:
- silver je napisao/la:
- mislim da cu o doticnim prorocima ipak otvoriti novu temu kad posudim knjigu gdje su tekstovi...
@ flo, iz splita bas? Znam i ja za jednu staru zenu koja je sad vec preminula (ima dosta godina), ona je proricala na karte, ali moć joj je bila stvarno posebna, karte su bile samo pandan, sredstvo iskazivanja... Mislim da je to zapravo tako kod svih pravih proroka, neki koriste neko sredstvo da bi olakšali sebi ili stranci to viđenje.. nije to ta žena, ova ima oko 50-ak godina, domaćica, sai sljedbenica. jedno prekrasno biće. ide u sai centar? a mozda je i znam preko none @svjetloisjena - ne znam, bio sam to pokusavao pa sam odustao.. mozda opet probam, samo ne znam.. eh, da, to. A sto sve moze posluziti kao visak, kakav je najbolji po tvom misljenju? (tehnicki) | |
|
| |
| Naslov: Re: Vidovitost uto stu 06, 2007 10:27 am | |
| vjerovatno ti je nona zna. | |
|
| |
silver Majmun
| Naslov: Re: Vidovitost uto stu 06, 2007 10:43 am | |
| a ne znam, nikad nije pricala o nekoj vidovnjakinji tamo
ma dobro, uglavnom, da ne skrecemo previse s teme, nije ni bitno..
i jel ti ona na karte gledala ili kako? | |
|
| |
| Naslov: Re: Vidovitost uto stu 06, 2007 10:47 am | |
| ma nije ona neka vidovnjakinja koja gleda u karte, niti u nešto drugo, obićna osoba koja jesnostavno osjeća.... | |
|
| |
malena Moderator
Broj postova : 2633 Age : 38 Location : Split Registration date : 18.09.2007
| Naslov: Re: Vidovitost uto stu 06, 2007 10:51 am | |
| I ja sam čula za jednu ženu u Splitu da samo na temelju pogleda osjeti tvoje stanje. Prijateljici je ispričala stanje s njenim ocem koji je tada bio bolestan i rekla je da će proć kroz teško razdoblje , ali da će na kraju bit dobro. tako je i bilo. a prvi put su se vidile... | |
|
| |
zvezda Guardian
Broj postova : 3245 Age : 42 Location : Gore Registration date : 23.09.2007
| Naslov: Re: Vidovitost uto stu 06, 2007 7:43 pm | |
| Imam Kroulijev Tarot, ali nisam njegovu upotrebu nikada povezivala sa vidovitoscu ni sebe smatrala vidovitom... * | |
|
| |
| Naslov: Re: Vidovitost uto stu 06, 2007 10:57 pm | |
| - zvezda je napisao/la:
- Imam Kroulijev Tarot, ali nisam njegovu upotrebu nikada povezivala sa vidovitoscu ni sebe smatrala vidovitom... *
Da, tarot je sredstvo kojim čitamo svoje unutarnje znanje, kao i visak. @silver je pitao za visak. Sigurno imaš negdje u blizini trgovinu s radiestezijskim priborom ili pitaj nekoga tko zna. Ja sam pročitala knjigu našeg poznatog radiestezista, Osmana Hasanpašića s osnovnim uputstvima za početnike i znatiželjna kakva jesam, isprobala radi li. No iznenadila sam se kad sam vidjela da radi. Imam metalni visak tipa isis, a koristila sam i visak od brijestovog drveta koji je preporučila iscjeliteljica Barbara Ann Brennan u kjizi Iscjeliteljske ruke. Nemam puno iskustva jer se time kao ni mnogim drugim stvarima nisam stigla ozbiljnije pozabaviti, no činjenica je da se neke stvari i ovako amaterski mogu odrediti. Vidjela sam u dva ili tri navrata kako viskom rade neke žene kloje sam površnije poznavala, a sjećam se da je teta koja je neko vrijeme čuvala moju sestru skinula vjenčani prsten, objesila ga na konac i prsten je svojim pokretima pokazao koliko i kojeg spola su njezina djeca i djeca moje mame. Pitala sam može li meni reći koliko ću djece imati, ali nije htjela ni pokušati. | |
|
| |
silver Majmun
| Naslov: Re: Vidovitost sri stu 07, 2007 10:30 am | |
| za trgovinu takvom opremom nisam ni cuo u okolici... doduse, ne pada mi na pamet bas da kupujem takvo nesto jer je malo skupo za moj buđet a što mislite o onim malo poznatijim vidovnjacima/prorocima, kao sto je nostradamus, za koje je cula i sira javnost? | |
|
| |
| Naslov: Re: Vidovitost sri stu 07, 2007 10:48 am | |
| Ne moraš kupovati visak, može se prsten bez kamena, dakle simetričan kao što je vjenčani (ne mora biti vjenčani) objesiti na konac, svejedno. Imaš OVDJE nešto o tome. A i rekli smo, visak je samo sredstvo, ima i drugih načina | |
|
| |
| Naslov: Re: Vidovitost sri stu 07, 2007 10:58 am | |
| Vidovnjaci - proroci kao što je bio Nostradamus (btw, zanimljivo je pročitati i Kremanska proročanstva) neke su stvari predvidjeli sa zapanjujućom točnošću. No ima i puno pogrešaka i nejasnih mjesta. Stvar je u tome da budućnost nikad nije sto posto sigurna. Ovisi o slobodnoj volji čovjeka ili veće skupine ljudi, čak i čovječanstva. Dakle vidovnjaci kao i astrolozi (oni dobri, mislim) mogu predvidjeti vjerojatnost da će se negdje u budućnosti stvoriti ovakvi ili onakvi uvjeti, no nikad nisu sigurni hoće li se ti uvjeti uobličiti u scenarij kakav oni vide ili naziru pred sobom. Posebno je teško, kažu, odrediti vrijeme potencijalnog događanja. Čitala sam kod jednog mađarskog filozofa koji je i dobar pisac - Bele Hamvasa, da postoje dvije vrste vidovitosti - sunčeva i mjesečeva. Sunčevu može posjedovati samo potpuno ostvaren pojedinac, pretpostavljam, no ne vjerujem da on može poželjeti koristiti svoj dar na način kako se koristi, jer takav pojedinac bi bio potpuno usklađen sa Stvaranjem i sa Stvoriteljem i taj dar mu ne bi više bio potreban, da tako kažem. Mjesečeva vidovitost (mjesec odražava sunčevu svjetlost i preobražava je) je ovaj naš lov u mutnom u kojem neki dopiru do relativne točnosti. Sad bismo se još mogli upustiti u filozofiranje o tome što je vrijeme i što je budućnost, osobito u odnosu na prošlost i sadašnjost, ali nažalost moram ići | |
|
| |
malena Moderator
| Naslov: Re: Vidovitost sri stu 07, 2007 11:06 am | |
| Sva ta proročanstva mogu biti i krivo shvaćena. ti možeš vidjeti nešto, shvaćaš o čemu se radi i da bi se takvo nešto može dogoditi, ali to ne mora biti doslovno tako. proročanstva mogu biti i slikovito opisana, tj. viđena, pa kad neki vidovnjak i falije, ne mora značiti u biti da nije ''vidija dobro'', nego da samo to nije dobro protumačio. po tome se i razlikuju dobri od loših vidovnjaka... | |
|
| |
Alpha Admin
Broj postova : 29076 Age : 45 Registration date : 30.09.2007
| Naslov: Re: Vidovitost sri stu 07, 2007 5:12 pm | |
| Da li to znaci da je sudbina ipak zapisana? | |
|
| |
malena Moderator
| Naslov: Re: Vidovitost sri stu 07, 2007 5:15 pm | |
| Moguće, samo je trebamo znati ''pročitati''... | |
|
| |
zvezda Guardian
Broj postova : 3245 Age : 42 Location : Gore Registration date : 23.09.2007
| Naslov: Re: Vidovitost sri stu 07, 2007 6:55 pm | |
| Ovde bih se pre slozila sa svjetloisjenom po pitanju same mogucnosti proricanja buducnosti - koje buducnosti? Odnosno, koje od svih mogucih?... Smatram da je u svakom trenutku preda mnom (ili bilo kim) bezbroj alternativnih buducnosti koje se iz casa u cas menjaju u zavisnosti od odluka koje donosimo, neke eliminisemo, ali i stvaramo neke nove, a to cesto sinimo nesvesno... To je jedan od razloga zasto svoj Tarot ne pokusavam koristiti u takve svrhe (za ciste divinacije). Vise mi koristi za meditiranje ili pokusaj sticanja uvida u svoje unutarnje stanje... * Upravo zbog toga sto smatram da buducnost (bar pojedini dogadjaji u njoj) nije definitivno i precizno odredjena, mislim da je normalno sto je niko do sada nije uspeo sasvim uspesno predvideti, jer to prosto i nije moguce... Takodje, verujem da vidovitost predstavlja prosto sposobnost pojedinca da se makne iz ovog pogleda i izdvoji iz vremena, cime na neki nacin dolazi u poziciju da sagleda neke alternativne buducnosti (uslovno tako nazvane, jer verujem da onda taj pojedinac dospeva u jednovremenost i da upravo zato tesko precizira vremenske odrednice... ) * | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Vidovitost | |
| |
|
| |
| Vidovitost | |
|