Početna stranicaPortalPretraľnikRegistracijaLogin

 

 Kineski horoskop

Go down 
Autor/icaPoruka
Gea
Moderator
Gea

Female
Scorpio Snake
Broj postova : 10254
Age : 30
Location : Iznad Oblaka
Registration date : 21.04.2009

Kineski horoskop Empty
PostajNaslov: Kineski horoskop   Kineski horoskop Icon_minitimesub vel 27, 2010 7:16 pm

Legenda

Kineski horoskop temelji se na legendi prema kojoj je Budha na Novu godinu pozvao sve životinje da ga posjete. Njegovom pozivu odazvalo se samo dvanaest životinja pa je Budha, kako bi im iskazao zahvalnost, naredio da svaka slijedeća godina od toga dana nosi ime jedne životinje. Kako je Štakor bio prvi gost te večeri, ciklus počinje s njim a nastavlja se po redoslijedu dolaska ostalih životinja: Štakor, Bik, Tigar, Zec, Zmaj, Zmija, Konj, Koza, Majmun, Pijetao, Pas i Svinja.

Koza se u prijevodu može pronaći i kao ovca, što nije pogrešno zbog neprevodive igre riječi u kineskom jeziku.


Način određivanja znaka po kineskom horoskopu

Svaka životinja vlada jednu godinu ali treba uzeti u obzir da kineska Nova godina ne počinje 1. siječnja kao u zapadnoj civilizaciji. Početak godine pada u siječnju ili veljači, ali svake godine na drugi dan. Pored znakova bitan je i element koji vlada godinom, a u kineskom horoskopu postoji pet elemenata: metal, drvo, voda, vatra i zemlja.

Osim ovih pet elemenata za kineski horoskop važan je i „pratitelj“ koji bi bio ekvivalent podznaka u običnom horoskopu. On ovisi o satu rođenja - dvanaest znakova izmjenjuje se svaka dva sata u danu, počevši od 23 sata.
Znakovi u kineskom horoskopu

Štakor


Općenito: Osoba rođena u godini štakora je iznimno inteligentna, šarmantna i komunikativna osoba čije se društvo traži i cijeni. Vrlo je ambiciozna i zna što želi od života.

Ljubavni život: Ispod hladne maske krije se vrlo osjećajna osoba koju je lako povrijediti. U ljubavi je romantičan, osjećajan i spreman uvijek i svugdje braniti one koje voli. Postoji određena doza ljubomore i posesivnosti.

Posao: U poslu ima puno uspjeha i lako zarađuje novac zahvaljujući svojoj marljivosti i pragmatičnosti. Također je vrlo štedljiv i oprezan s novcem. Ponekad njegova štedljivost prelazi i u škrtost.

Znakovi s kojima se slaže: Zmaj, MajmunBik


Općenito: Osobe rođene u znaku bika krasi strpljivost, tvrdoglavost, marljivost i hrabrost. Bik ima čvrst karakter i spreman se boriti za svoje ideje. Uvijek ima puno prijatelja i vrlo lako sklapa poznanstva. Uživa u druženjima.

Ljubavni život: U ljubavi ga je lako povrijediti pa je zbog toga prilično zatvoren. Od njega je teško očekivati strastvene izjave ili pjesme. Nije veliki zavodnik ali, uz pravog partnera postaje iskren, nježan i opušten. Voli udobnost i obiteljski život, vjeran je i odan ali ne oprašta nevjeru.

Posao: Na poslovnom planu je veoma spretan, marljiv i praktičan ali je uvijek oprezan s novcem. On će raditi sve dok ne padne s nogu i nikada se neće žaliti

Znakovi s kojima se slaže: Zmija, PijetaoTigar

Općenito: Tigar je vrlo autoritativan znak koji voli dinamiku i pustolovine. Nepredvidljiv je, eksplozivan i uživa u životu pa ponekad svoju okolinu dovede do ludila.

Ljubavni život: Veoma šarmantan i šaljiv a poznat i kao veliki zavodnik. Izrazito je emotivan i ima snažan seksualni poriv. S godinama postaje sve uzorniji partner ali uvijek postoji želja za avanturom.

Posao: Vrlo uspješan i vješt u zgrtanju novca. Voli riskatne poteze i često se upušta u nove poduhvate ali ne prihvaća nikakav autoritet niti dominaciju. S obzirom da je izraziti individualac ne voli niti timski rad.

Znakovi s kojima se slaže: Konj, PasZec


Općenito: Ima izvrsnu samokontrolu i veoma je suzdržan. Senzitivan, ljubazan i plemenit, a kako je jako osjetljiv, izbjegava sukobe i sklon je pregovorima i kompromisu. Ima širok krug prijatelja i popularan je među ljudima.

Ljubavni život: U ljubavi je plah, nježan i privlačan ali vrlo rijetko izgara od strasti. Kako voli komfor i luksuz teško će se vezati za nekog tko mu to nije u stanju omogućiti.

Posao: Zec se loše osjeća na bilo kojem poslu koji nije kreativan i zanimljiv i krute ga svakodnevne obaveze jednostavno odbijaju. Nije sklon riziku i često ga je lako iskoristiti.

Znakovi s kojima se slaže: Koza, SvinjaZmaj


Općenito: Ovo je najsnažniji i najsretniji znak koji uvijek zna što želi. Posjeduje šarm, samopouzdanje i prirodnu ljepotu. Posjeduje veliku dozu entuzijazma i zna motivirati druge ljude. Dobar je i obziran prijatelj ali isto tako opasan neprijatelj.

Ljubavni život: U ljubavi ima puno sreće i voli osvajati. Strastan je i ima snažnu želju za brakom pa često u brak uleti mlad ali u osnovi zauvijek ostaje usamljenik.

Posao: Vrlo je energičan i ambiciozan i sklon bogaćenju. Obično je uspješan u karijeri i uvijek napreduje. Ponekad je pretjerano siguran u svoje sposobnosti i to ne daje uvijek dobre rezultate.

Znakovi s kojima se slaže: Štakor, MajmunZmija

Općenito: Zmije su vrlo racionalne, proračunate i inteligentne osobe. Imaju veliko samopouzdanje i prodornost ali ostaju nedokučive i misteriozne. Vole luksuzan život i dobru hranu.

Ljubavni život: Veoma emotivne i strastvene osobe koje djeluju vrlo promiskuitetno ali to zapravo nisu. Zapravo su vrlo iskrene i odane osobe i kad jednom odrede predmet svoje želje, ne odustaju lako.

Posao: Gotovo uvijek su uspješne u karijeri i lako zarađuju novac. No, s obzirom da novac s istom lakoćom troše, rijetko kad ga imaju u izobilju.

Znakovi s kojima se slaže: Pijetao, BikKonj


Općenito: Energičan i fizički snažan, traži slobodu i prostor za djelovanje. Sklon je avanturizmu i promjenama i izuzetno je društven i popularan. Ponekad može biti brzoplet i nestrpljiv.

Ljubavni život: Žudi za ljubavi ali se teško veže za jednog partnera. Vrlo se lako zaljubljuje i često mijenja objekt svoje ljubavi. Iako se teško smiri uz jednog partnera, u dubini duše je pravi romantik.

Posao: U karijeri dobro napreduje ali teško zadržava novac zbog svoje velikodušnosti i nesebičnosti. Njegova odanost i plemenitost uvijek mu donosi dobar status.

Znakovi s kojima se slaže: Pas, TigarKoza

Općenito: Pomalo nesigurna i nespretna osoba koju odlikuje dobrota, ljubaznost i kreativnost. Isto tako očekuje ljubaznost od drugih i ne voli kritiku koja ju može oneraspoložiti i deprimirati.

Ljubavni život: Traži partnera koji će je inspirirati i pružiti potrebnu ljubav i pažnju. Sklona je braku, iako joj ni avanture nisu nepoznate.

Posao: Nema samodiscipline i bježi od odgovornosti ali zbog sklonosti da izbjegava sukobe izvrstan je radnik. Obično se bori samo za svoje interese a natjecanje na poslu stvara joj samo brigu i stres.

Znakovi s kojima se slaže: Svinja, ZecMajmun

Općenito: Vrlo društvene osobe sklone zabavi i humoru. Ugodni su u društvu, inteligentni i dobro zapažaju. Zahvaljujući njihovom šarmu i prilagodljivosti gotovo ih svi vole.

Ljubavni život: Iako skloni flertu i laskanju ove osobe teško pokazuju svu svoju toplinu i šarm. Tek u duljim vezama postaju sjani partneri.

Posao: U poslu žele dominirati, a skloni su i zavisti. Odlučni su u ostavrivanju svog cilja, a skloni su obmani i prijevari ako je to jedini način da dobiju što žele.

Znakovi s kojima se slaže: Štakor, ZmajPijetao

Općenito: Ove osobe brzo misle i reagiraju i vrlo su oštroumne. Isto tako vole kritizirati druge ljude i dijeliti savjete. Ali unatoč tome, ugodni su u društvu i dobri zabavljači.

Ljubavni život: Obiteljski su orjentirani. Znaju biti tvrdoglavi, oholi i ljubomorni i skloni su promjenama raspoloženja. Kod njih je uvijek sve ili crno ili bijelo. Nikada nisu ravnodušni – ili vole ili ne vole.

Posao: Racionalni su s novcem, disciplinirani i uživaju organizirati druge ljude i stvari. Sve rade dobro i skloni su samohvali i izražavanju svog mišljenja bez puno takta.

Znakovi s kojima se slaže: Zmija, BikPas


Općenito: Pas je veoma odana, iskrena i poštena osoba. Također je veoma popustljiv i tolerantan. Donosi dobre prosudbe i odluke i nikada neće napustiti prijatelja u nevolji. Prema strancima je uvijek nepovjerljiv i uvijek traži skrivene motive.

Ljubavni život: Teško se otvara prema drugima i ne voli kada netko otvoreno iskazuje osjećaje. Spor je u zavođenju i kada jednom ponudi svoju ljubav nekome onda je to zauvijek. Izuzetno je lojalan i odan.

Posao: U poslu je pošten i marljiv, ima logičan um i veoma je pronicljiv. Ne voli nepravdu i spreman se boriti protiv nje.

Znakovi s kojima se slaže: Tigar, KonjSvinja


Općenito: Lakomislene, naivne i dobroćudne osobe sklone obiteljskom životu. Teže perfekcionizmu ali su vrlo tolerantni. Vrlo su plemeniti ali zauzvrat očekuju isto inače se prijateljstvo prekida. Na društvenim skupovima su veseli i puni humora pa su obično vrlo popularni.

Ljubavni život: Veoma im je važna fizička strana ljubavi ali su unatoč tome lojalni. Od svog partnera očekuje visoke moralne standarde kakve i oni sami imaju.

Posao: Njihova društvenost im obično osigurava dobru karijeru i popularnost. Međutim, nikada ne uspijevaju na poljima na kojima je potrebna diplomacija i taktičnost.

Znakovi s kojima se slaže: Koza, Zec

Ovdje možete izračunati i svoj znak, element i podznak
:)

http://www.astrologija.artrea.com.hr/kineski.html

_________________
I never lose myself because I never found me
[Vrh] Go down
Gea
Moderator
Gea

Female
Scorpio Snake
Broj postova : 10254
Age : 30
Location : Iznad Oblaka
Registration date : 21.04.2009

Kineski horoskop Empty
PostajNaslov: Re: Kineski horoskop   Kineski horoskop Icon_minitimesub vel 27, 2010 7:21 pm

Ja sam Zmija
Element: Zemlja 8)
Podznak: Koza rofl2

Pa za zmiju samo s ljubavlju je istinito za mene... ijako znam i potrošiti kad me pukne, ali sam štedljiva osoba

Pa po ovome sam više koza study

Zemljana Zmija je sporija od drugih i obično manje nemilosrdna, ali draža, uspješnija i podobnija od drugih Zmija. Njena urođena ljupkost i osječaj za mjeru u kombinaciji sa praktičnom razboritošću, obično joj u životu donosi da s lakoćom dolazi do svega što joj srce zaželi
hekla e takva već zmija ide

_________________
I never lose myself because I never found me
[Vrh] Go down
Berny_Sinara
Pračovjek
Berny_Sinara

Female
Sagittarius Snake
Broj postova : 2704
Age : 30
Location : Zagreb :D
Registration date : 24.02.2009

Kineski horoskop Empty
PostajNaslov: Re: Kineski horoskop   Kineski horoskop Icon_minitimepon oľu 15, 2010 10:49 pm

takoder zemljana zmija :)
[Vrh] Go down
Dantalion
Čovjek
Dantalion

Male
Pisces Buffalo
Broj postova : 4201
Age : 35
Location : u prolazu..
Registration date : 16.03.2010

Kineski horoskop Empty
PostajNaslov: Re: Kineski horoskop   Kineski horoskop Icon_minitimeuto oľu 16, 2010 5:39 pm

ja sam bik
element mi je drvo
a podznak tigar Kineski horoskop 295661
[Vrh] Go down
Gea
Moderator
Gea

Female
Scorpio Snake
Broj postova : 10254
Age : 30
Location : Iznad Oblaka
Registration date : 21.04.2009

Kineski horoskop Empty
PostajNaslov: Re: Kineski horoskop   Kineski horoskop Icon_minitimeuto oľu 16, 2010 8:21 pm

Drveni Vo je bolji za saradnju nego većina drugih Volova. Spreman je za velike napore, kao i ostali u obitelji Volova, ali nije tvrdoglav kao ostali. Stoga često uspjeva napraviti karijeru i stići do vrha.

ides

_________________
I never lose myself because I never found me
[Vrh] Go down
ukiss
Riba
ukiss

Male
Aries Pig
Broj postova : 138
Age : 25
Location : Serbia ( LOZNICA)
Registration date : 16.06.2010

Kineski horoskop Empty
PostajNaslov: Re: Kineski horoskop   Kineski horoskop Icon_minitimečet srp 01, 2010 10:10 am

znak stakor.....ali ne znam sta je to elemenat vatra :D i podznak konj
[Vrh] Go down
Sponsored content
Kineski horoskop Empty
PostajNaslov: Re: Kineski horoskop   Kineski horoskop Icon_minitime

[Vrh] Go down
 
Kineski horoskop
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
CE-4 Misterije i neobjašnjivi fenomeni ::  CE-4 prošireno :: Astrologija-
Forum(o)Bir: