Početna stranicaPortalPretraľnikLatest imagesRegistracijaLogin

Gdje se skrivaju marsovci?

Go down 
+15
userNejm
Alpha
Saroman
mare
myst000
snark
vedran
Blizzard
Svjetloisjena
Rain
silver
Milab
zvezda
Aleksandar Veliki
ThE_IMMORTAL
19 posters
Go to page : Previous  1, 2
Autor/icaPoruka
snark
Žaba
snark

Male
Aquarius Rooster
Broj postova : 248
Registration date : 19.04.2008

Gdje se skrivaju marsovci? - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Gdje se skrivaju marsovci?   Gdje se skrivaju marsovci? - Page 2 Icon_minitimeuto srp 29, 2008 11:44 pm

onako laički, mene ne bi ni čudilo da su našli neke špilje ili tunele na marsu, zašto ne bi bili prirodni
[Vrh] Go down
zvezda
Guardian
zvezda

Female
Capricorn Rooster
Broj postova : 3245
Registration date : 23.09.2007

PostajNaslov: Re: Gdje se skrivaju marsovci?   Gdje se skrivaju marsovci? - Page 2 Icon_minitimesri srp 30, 2008 3:31 am

Saroman je napisao/la:
HE he smijem se sam sebi,trenutak prije napisao sam jedan post na drugoj temi,kad ovdje opet vidim tu nejasnu sličicu,heeh koliko se ja sjećam ljudi su sletjeli na mjesec,što neprošetaju malo i kvalitetnim digitalnim aparatom uslikaju to i zumiraju trlijijun puta da se vidi iz bliza,haha smiješno.

Nekoje napisao imaju 3 piramide na zemlji??malo mi je najasno ,koliko ja znam ima puno piramida na zemlji,u engleskoj,egiptu južna amerika pa evo i u bosni sada.mozda još za neku nisam čuo

Ako je rec o slicici koju sam ja gore stavila, to je povrsina MARSA, ne Meseca...
A ne znam odakle ti ideja o 3 piramide na Zemlji... smesno... *
[Vrh] Go down
mare
Riba
mare

Female
Virgo Snake
Broj postova : 154
Registration date : 26.07.2008

PostajNaslov: Re: Gdje se skrivaju marsovci?   Gdje se skrivaju marsovci? - Page 2 Icon_minitimesri srp 30, 2008 2:23 pm

snark je napisao/la:
onako laički, mene ne bi ni čudilo da su našli neke špilje ili tunele na marsu, zašto ne bi bili prirodni
5
[Vrh] Go down
silver
Majmun
silver

Male
Pisces Horse
Broj postova : 1439
Registration date : 25.10.2007

PostajNaslov: Re: Gdje se skrivaju marsovci?   Gdje se skrivaju marsovci? - Page 2 Icon_minitimesri srp 30, 2008 10:44 pm

userNejm je napisao/la:
čini mi se da imaju piramide i u kini :D

ima i cijeli topic na tu temu. study
[Vrh] Go down
mare
Riba
mare

Female
Virgo Snake

PostajNaslov: Re: Gdje se skrivaju marsovci?   Gdje se skrivaju marsovci? - Page 2 Icon_minitimečet srp 31, 2008 2:34 pm

a čajnizi....
i vi se čudite....
:)
[Vrh] Go down
Blizzard
Superforumaš CE-4
Blizzard

Male
Sagittarius Snake
Broj postova : 15088
Registration date : 01.10.2007

PostajNaslov: Re: Gdje se skrivaju marsovci?   Gdje se skrivaju marsovci? - Page 2 Icon_minitimečet srp 31, 2008 5:17 pm

mare je napisao/la:

ma ljudi moji,niko nikad nije bio na mjesecu(citala u knjizi zavjera svih vremena)a i na ove 3 piramide mozda se misli na 3.paralelne piramide sa tim ostalima
joj nemam pojma
odsad promatram giba

Pa ti dokaži da nitko nije bio na Mjesecu... Vidio sam te teorije zavjere i nisu dovoljno argumentirane, ima propusta.
[Vrh] Go down
mare
Riba
mare

Female
Virgo Snake

PostajNaslov: Re: Gdje se skrivaju marsovci?   Gdje se skrivaju marsovci? - Page 2 Icon_minitimečet srp 31, 2008 5:30 pm

a neka dokazu da su bili....ja sam skepticna prema tome jer smatram da ni lajka nije bila gore.....ne vjerujem u to.ne i tocka.
ili m ozda jesu....
ne,ja mislim da nisu zato sto oni jako muljaju i s tim jos i da su bili,jesu li ikad donesli ista od tamo?nisam cula da jesu.....
a trebali su.ako su donijeli npr-komad planeta(ok-mjesec se ne smatra planetom ali ipak....)onda bi znanstvenici lakse dosli do nekih podataka,a ne slali ljude ispocetka gore....
vau-zapiknuli su zastavu...ona meni ne znaci nis....
jadan taj pes,kam je on odlutao....
cry
[Vrh] Go down
Blizzard
Superforumaš CE-4
Blizzard

Male
Sagittarius Snake
Broj postova : 15088
Registration date : 01.10.2007

PostajNaslov: Re: Gdje se skrivaju marsovci?   Gdje se skrivaju marsovci? - Page 2 Icon_minitimečet srp 31, 2008 5:37 pm

Donijeli su kamenje sa Mjeseca, naravno da jesu...

Pa ne moraš vjerovati, nitko ti ne kaže da moraš. Samo želim reći da ne možeš tvrditi ''nitko nije bio na Mjesecu'' i da je to činjenica jer nema dokaza za to. Nije sigurno niti jesu li bili, ali znam da je u ono vrijeme bilo moguće otići na Mjesec
[Vrh] Go down
Tutankhamon
Pračovjek
Tutankhamon

Male
Cancer Cat
Broj postova : 2109
Registration date : 22.12.2007

PostajNaslov: Re: Gdje se skrivaju marsovci?   Gdje se skrivaju marsovci? - Page 2 Icon_minitimečet srp 31, 2008 6:41 pm

Mare da ti samo objasnim razmisljanje ili ti vjerovanje vecine ljudi (valjda vecine). Nitko ne sumlja da su Ameri bili na Mjesecu nego se sumlja na snimku koju su pustili na TV-u. Po pricanjima (a cemu drugom) a navodno postoje i orig.snimke sa mjeseca (valjda su org.) gdje su snimljene gradevine i par NLO-a. Na to se odnosi zavjera oko Mjeseca ne na ono jesu li bili ili nisu. Ja osobno vjerujem da su bili e a sta je dalje bilo vrijeme ce pokazati.

E da donesli su uzorak mjeseceve povrsine ( ili kako je Omega napisao kamenje)
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Registration date : 30.09.2007

PostajNaslov: Re: Gdje se skrivaju marsovci?   Gdje se skrivaju marsovci? - Page 2 Icon_minitimečet srp 31, 2008 6:48 pm

E, a mislim da Lajka nije ni bila na Mjesecu...'samo' je lansirana u orbitu...u kapsuli je i uginula da bi se na koncu sve zajedno, nakon nekoliko mjeseci, strmopizdilo nazad na Zemlju...
[Vrh] Go down
Tutankhamon
Pračovjek
Tutankhamon

Male
Cancer Cat

PostajNaslov: Re: Gdje se skrivaju marsovci?   Gdje se skrivaju marsovci? - Page 2 Icon_minitimečet srp 31, 2008 6:52 pm

Alpha je napisao/la:
E, a mislim da Lajka nije ni bila na Mjesecu...'samo' je lansirana u orbitu...u kapsuli je i uginula da bi se na koncu sve zajedno, nakon nekoliko mjeseci, strmopizdilo nazad na Zemlju...
Tocno, Lajka je bila samo lansirana u orbitu....

Alpha je napisao/la:
strmopizdilo nazad na Zemlju...
lolcina lolcina lolcina

E jeste li znali da Lajka nije bila prvi izbor, ali onaj cuko prije nje je kod lansiranja promjenio agregatno stanje pa je onda tek izbor pa na nju mudri
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Registration date : 30.09.2007

PostajNaslov: Re: Gdje se skrivaju marsovci?   Gdje se skrivaju marsovci? - Page 2 Icon_minitimečet srp 31, 2008 10:06 pm

Promijenio agregatno stanje? Sto - dezintegriralo ga? :P
[Vrh] Go down
Malkavian
Višestanični organizam
Malkavian

Male
Pisces Dog
Broj postova : 65
Registration date : 30.07.2008

PostajNaslov: Re: Gdje se skrivaju marsovci?   Gdje se skrivaju marsovci? - Page 2 Icon_minitimečet srp 31, 2008 10:27 pm

Čuo sam ja i priče kako je u vrijeme prijenosa hodanja ljudi po mjesecu nestalo slike na TV-ima. To je trajalo oko 20 min. I navodno su pričali s izvanzemaljcima. Postoji još i ona priča da su u to vrijeme vanzići popravljali naš brod! alien
[Vrh] Go down
zvezda
Guardian
zvezda

Female
Capricorn Rooster
Broj postova : 3245
Registration date : 23.09.2007

PostajNaslov: Re: Gdje se skrivaju marsovci?   Gdje se skrivaju marsovci? - Page 2 Icon_minitimepet kol 01, 2008 12:26 am

Mene kod Meseca zanima ona strana koju nikada ne vidimo... *
[Vrh] Go down
Malkavian
Višestanični organizam
Malkavian

Male
Pisces Dog
Broj postova : 65

PostajNaslov: Re: Gdje se skrivaju marsovci?   Gdje se skrivaju marsovci? - Page 2 Icon_minitimepet kol 01, 2008 12:52 am

ma sve ćemo to saznati vrlo brzo. A onda ćemo pričat našim unucima kako je bilo lijepo u vrijeme dok nismo znali za njih. conf1 mudri conf1
[Vrh] Go down
Saroman
Žaba
Saroman

Male
Aquarius Monkey
Broj postova : 291
Registration date : 29.07.2008

PostajNaslov: Re: Gdje se skrivaju marsovci?   Gdje se skrivaju marsovci? - Page 2 Icon_minitimepet kol 01, 2008 2:53 am

zvezda je napisao/la:
Saroman je napisao/la:
HE he smijem se sam sebi,trenutak prije napisao sam jedan post na drugoj temi,kad ovdje opet vidim tu nejasnu sličicu,heeh koliko se ja sjećam ljudi su sletjeli na mjesec,što neprošetaju malo i kvalitetnim digitalnim aparatom uslikaju to i zumiraju trlijijun puta da se vidi iz bliza,haha smiješno.

Nekoje napisao imaju 3 piramide na zemlji??malo mi je najasno ,koliko ja znam ima puno piramida na zemlji,u engleskoj,egiptu južna amerika pa evo i u bosni sada.mozda još za neku nisam čuo

Ako je rec o slicici koju sam ja gore stavila, to je povrsina MARSA, ne Meseca...

Pažljivije čitaj pa napiši komentar moram trošit sad tipkovnicu objašnjavajuć ovo:nisam ja napisao da su 3 piramide,nego sam reko kako je neko napisao da su samo 3 piramide,
[Vrh] Go down
Tutankhamon
Pračovjek
Tutankhamon

Male
Cancer Cat

PostajNaslov: Re: Gdje se skrivaju marsovci?   Gdje se skrivaju marsovci? - Page 2 Icon_minitimepet kol 01, 2008 10:12 am

Alpha je napisao/la:
Promijenio agregatno stanje? Sto - dezintegriralo ga? :P
Recimo samo da se pretvorio u dim... 8)
[Vrh] Go down
mare
Riba
mare

Female
Virgo Snake

PostajNaslov: Re: Gdje se skrivaju marsovci?   Gdje se skrivaju marsovci? - Page 2 Icon_minitimepet kol 01, 2008 1:48 pm

Saroman je napisao/la:
zvezda je napisao/la:
Saroman je napisao/la:

Pažljivije čitaj pa napiši komentar moram trošit sad tipkovnicu objašnjavajuć ovo:nisam ja napisao da su 3 piramide,nego sam reko kako je neko napisao da su samo 3 piramide,
nije niko napisao da su smo tri piramide vec da su te tri paralelne sa ovih ostalih tri!!!!!!!!!!!
[Vrh] Go down
mare
Riba
mare

Female
Virgo Snake

PostajNaslov: Re: Gdje se skrivaju marsovci?   Gdje se skrivaju marsovci? - Page 2 Icon_minitimepet kol 01, 2008 1:49 pm

Erektuzis je napisao/la:
Čuo sam ja i priče kako je u vrijeme prijenosa hodanja ljudi po mjesecu nestalo slike na TV-ima. To je trajalo oko 20 min. I navodno su pričali s izvanzemaljcima. Postoji još i ona priča da su u to vrijeme vanzići popravljali naš brod! alien
cula sam i ja za to
[Vrh] Go down
mare
Riba
mare

Female
Virgo Snake

PostajNaslov: Re: Gdje se skrivaju marsovci?   Gdje se skrivaju marsovci? - Page 2 Icon_minitimepet kol 01, 2008 1:51 pm

Tutankhamon je napisao/la:
Mare da ti samo objasnim razmisljanje ili ti vjerovanje vecine ljudi (valjda vecine). Nitko ne sumlja da su Ameri bili na Mjesecu nego se sumlja na snimku koju su pustili na TV-u. Po pricanjima (a cemu drugom) a navodno postoje i orig.snimke sa mjeseca (valjda su org.) gdje su snimljene gradevine i par NLO-a. Na to se odnosi zavjera oko Mjeseca ne na ono jesu li bili ili nisu. Ja osobno vjerujem da su bili e a sta je dalje bilo vrijeme ce pokazati.

E da donesli su uzorak mjeseceve povrsine ( ili kako je Omega napisao kamenje)
aha......KUZIM.....
da i to je moguce:study:
[Vrh] Go down
Jaykof
Pračovjek
Jaykof

Male
Gemini Goat
Broj postova : 2477

PostajNaslov: Re: Gdje se skrivaju marsovci?   Gdje se skrivaju marsovci? - Page 2 Icon_minitimepet kol 01, 2008 4:54 pm

Ja sam čuo (na rubu znanosti) da je mjesec umjetni satelit i da je navodno šupalj, s tim da su ulazi unutra s one strane koju ne vidimo (tamo su navodno i neki obelisci koji kakti služe za prijenos energije (ono kaj je Tesla otkrio)). Dakle, umjetni; slučajno se baš okreće tako da nikad ne vidimo "tamnu" stranu mjeseca, a kad je pomrčina Sunca, Mjesec taman stane u Sunce, mislim, nije prevelik ni premalen za sjenu, taman ... Tako sam barem čuo, a i istinito je (mislim) ...
Toliko od mene pa se sad svađajte dalje ...

Što se tiče onog psa, usro se pa je ispario iz spejsšatla xD
[Vrh] Go down
Tutankhamon
Pračovjek
Tutankhamon

Male
Cancer Cat

PostajNaslov: Re: Gdje se skrivaju marsovci?   Gdje se skrivaju marsovci? - Page 2 Icon_minitimepet kol 01, 2008 5:02 pm

Jaykoq je napisao/la:
Što se tiče onog psa, usro se pa je ispario iz spejsšatla xD
Pa... u to vrijeme spjšatla još nije bilo, bile su rakete....
Ne, nije se usro, mislim nije stigao, jednostavno je raketa eksplodirala kod lansiranja.
[Vrh] Go down
mare
Riba
mare

Female
Virgo Snake

PostajNaslov: Re: Gdje se skrivaju marsovci?   Gdje se skrivaju marsovci? - Page 2 Icon_minitimepet kol 01, 2008 5:24 pm

usro... lolcina
[Vrh] Go down
josip21
banned

Male
Libra Buffalo
Broj postova : 4822
Registration date : 15.12.2008

PostajNaslov: Re: Gdje se skrivaju marsovci?   Gdje se skrivaju marsovci? - Page 2 Icon_minitimečet tra 29, 2010 2:12 pm

ZAVJERA IZA MARSOVIH LEĐA
Svemirski Užas i Strah pod velom zemaljske tajneKako su nastali Deimos i Phobos? Je li riječ o ostacima izvanzemaljske gradnje svemirskih brodova ili ne, te prikrivaju li vlade istinu?

Užas i Strah (Deimos i Phobos, nazivi prema Grčkoj mitologiji) imena su dvaju poznatih Marsovih prirodnih satelita. Iako je riječ o veoma malim nebeskim objektima, koje je 18. kolovoza 1887. godine otkrio astronom Asaph Hall, njihova imena i karakteristike već preko 120 godina privlače pažnju znanstvenika i javnosti.

Nekoliko je svemirskih misija pokušalo odgonetnuti pravu prirodu o porijeklu zagonetnih satelita. No, nedostatak informacija i fotografije niske rezolucije podgrijavale su maštu raznih pseudoznanstvenika, ali i ozbiljnih istraživača.

Mogle su se tu tijekom vremena čuti i teorije kako se zapravo radi o svemirskim brodovima koje su izgradili negdašnji stanovnici Marsa, kako je Deimos zapravo ljuštura velike svemirske naseobine smještene unutar stjenovitog vanjskog omotača.

O planetu Marsu i njegovom mjesecu Phobosu dugo se nagađalo. Mnogi pobornici teorija zavjera tvrde kako su upravo tamo smještene izvanzemaljske kolonije.

Površina Marsa je prekrivena objektima, u najmanju ruku čudnog izgleda. Iako se tvrdi kako je riječ o prirodnim pojavama, brojni skeptici sumnjaju u to da su tvorevine poput piramida, pisti i tornjeva nastale prirodnim putem.

Krateri raspoređeni poput lanca

Jedna struktura je nalik na lice čovjeka s kacigom koji gleda u svemir. Originalna fotografija nosi naziv ''head'' ili, u prijevodu, ''glava''. Fotografije je obradio inženjer i stručnjak za fotografije Vincent DiPetro zajedno sa znanstvenicima iz Lockheada. Prema njima, ''glava'' vjerojatno nije prirodnog porijekla, što je dalo novi vjetar u leđa poklonicima teorije zavjera.

Iako nije ništa neobično da su se robotske letjelice sredinom 70-ih kvarile, mnogi smatraju kako su neki od kvarova bili su pod sumnjivim okolnostima. Jedna od tih je Mars 5, koji se pokvario pri spuštanju na Mars. Ipak, neke je podatke uspio poslati, a oni su bili predmet zataškavanja i misterije godinama, a ni danas ne postoje službena objašnjenja.

Misterije se vežu i za Marsov mjesec Phobos. Naime, njegovi su krateri potpuno pravilno raspoređeni, tako da izgledaju poput lanca. Kratere je snimio i Viking, američka letjelica poslana na Mars.

Druga misterija je pak putanja kojom se Phobos kreće. Prema svim matematičkim i astronomskim pravilima ispada da je Phobos potpuno šupljo tijelo. Ovi čudni rezultati natjerali su Sovjete da prekinu istraživanja i sve proglase tajnom.

Uskoro su krenuli sa pripremom projekta Phobos, misije u kojoj će poslati dvije letjelice s obrazloženjem da žele iskoristiti Phobos za početak ljudske misije na Mars.

Nestale letjelice

Letjelice Phobos 1 i 2 su lansirane 07. i 12. srpnja 1988. Phobos 1 je izgubljen putem, a navodno je uzrok bio ljudski čimbenik. Phobos 2 je stigao do cilja i ušao u putanju istoimenog satelita. Trebao je sletjeti i ostaviti dva paketa istraživačke opreme.

Međutim, 28. ožujka 1989. kontakt s letjelicom Phobos 2 je izgubljen. Tri su mjeseca međunarodni suradnici na misiji nagovarali i tražili pojašnjenje od Sovjeta. Kad su dobili što su tražili, ostali su zapanjeni. Sovjetske vlasti su im dale vrpcu s materijalom koje je snimio i poslao Phobos 2 nedugo prije gubitka.

Snimku je čak objavila i televizija u SSSR-u, ali bez posebnog objašnjenja, više kao zanimljivost. U posebnom izvještaju iz Moskve za The New York Times od 30. ožujka, Esther B. Fein je spomenula kako su u ''Vremya'', glavnim večenjim vijestima na sovjetskoj televiziji "loše vijesti o Phobosu bile izgovorene na brzinu", dok je glavnina izvještaja bila usmjerena na uspješna istraživanja koja je letjelica do tada obavila.

Dvije su stvari čudne na toj snimci. Prva je serija ravnih linija u području Marsovog ekvatora, neke su bile duže, neke kraće, ali složene u pravilnim geometrijskim oblicima na području od oko 600 kvadratnih kilometara. Linije su slikane infracrvenom kamerom, što znači da predstavljaju izvor topline, pa stoga ne može biti riječi o optičkoj varci ili igri svijetla i sjene.

Sumnje oko uništenja Phobos letjelice

Druga je "sjena" u obliku cigare tj. uske elipse, vrlo oštrih, a ne zaobljenih vrhova, vidljiva na marsovoj površini. Prvotno se mislilo da se radi o sjeni satelita Phobos na površini planeta, no kada je slikana infracrvenom kamerom vidljiva je ponovo, što znači da je riječ o izvoru topline. Nakon toga je naređeno letjelici Phobos da se okrene prema objektu i slika ga. Jednom kada se okrenula napravila je i na Zemlju poslala još jednu sliku, prije nego je uništena.

Razne su teorije o tome kako je došlo do uništenja. Službena verzija bila je da letjelica nije uspjela okrenuti antene nazad u položaj prijenosa na Zemlju. Ipak, neke informacije govore i da se nešto sudarilo s letjelicom, a ta je teorija na kraju i uvriježena.

U časopisu Nature iz 1989. godine, sovjetski su znanstvenici objavili niz tehničkih izvještaja o eksperimentima koje je Phobos 2 uspio provesti. No od 37 stranica teksta, samo se tri odlomka odnose na gubitak letjelice. Izvještaj potvrđuje da se letjelica vrtila, bilo zbog kvara na kompjutoru ili zato što je bila pogođena nepoznatim predmetom (u izvještaju se odbacuje teorija da se sudarila s česticama prašine).

Poslijednja slika koju je phobos 2 poslao na Zemlju nikada nije prezentirana javnosti, a glasine kruže da je pokazana samo određenim ljudima iz vrha sovjetske, američke i engleske vlasti.

Predsjedavajući sovjetskog ekvivalenta NASA-e biranim se riječima izražavao o tom posljednjem kadru, objašnjavajući za Aviation Week and Space Technology iznenadni gubitak kontakta.

Svemirski brod oblika cigare

Čini se da jedan snimak uključuje predmet neobičnog oblika koji se nalazi između letjelice i Marsa. Ukoliko se ne radi o ostacima ili prašini, ne znamo kakav je to predmet koji se prema svim izvještajima o nenadanom događaju sudario s letjelicom - rekao je voditelj sovjetskog svemirskog programa.

Na Internetskim stranicama koje se bave ufologijom i teorijama zavjere kruži priča da je na slici svemirski brod oblika cigare, dužine preko 20 kilometara. Jednom ismijavana priča da je mjesec Phobos zapravo baza drevne ili možda trenutne civilizacija na Marsu, za neke je postala realna mogućnost.

A scenarij ide otprilike ovako:

Svemirci s druge planete oborili su letjelicu sa Zemlje koja je nezvana stigla do njihove baze na Marsu.
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Gdje se skrivaju marsovci?   Gdje se skrivaju marsovci? - Page 2 Icon_minitime

[Vrh] Go down

Gdje se skrivaju marsovci?
[Vrh] 
Stranica 2 / 2.Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Kakvu tajnu skrivaju kineske piramide?
» Gdje biste zivjeli???
» Gdje vam se nalazi Venera
» Gdje nestaju djeca