Početna stranicaPortalPretraľnikLatest imagesRegistracijaLogin

Tko tvrdi da su praljudi bili glupi strvinari?

Go down 
+13
Icecrowned
yuusha
GoodAlien
Blizzard
burnme
arhont
Alpha
bata
silver
snark
Rain
Aleksandar Veliki
Svjetloisjena
17 posters
Go to page : Previous  1, 2
Autor/icaPoruka
Icecrowned
Riba
Icecrowned

Male
Taurus Horse
Broj postova : 130
Registration date : 27.10.2010

Tko tvrdi da su praljudi bili glupi strvinari? - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Tko tvrdi da su praljudi bili glupi strvinari?   Tko tvrdi da su praljudi bili glupi strvinari? - Page 2 Icon_minitimepet oľu 25, 2011 3:07 pm

Dobro, loše sam reko... u svakom slučaju, sve manje ljudi prakticira kuhanje.
[Vrh] Go down
MoW
Čovjek
MoW

Male
Libra Dog
Broj postova : 6339
Registration date : 26.05.2009

PostajNaslov: Re: Tko tvrdi da su praljudi bili glupi strvinari?   Tko tvrdi da su praljudi bili glupi strvinari? - Page 2 Icon_minitimepet oľu 25, 2011 9:50 pm

Pa, čak se i s tim ne bih složio. Jedna određena dobna skupina manje prakticira kuhanje, a to su oni od 18-25. To je zato jer im kuhaju roditelji dok su još kod kuće. Čim počnu sami živjeti i zarađivati uviđaju da je znatno isplativije, a i ukusnije sam sebi skuhati nego stalno jesti vani usput. :)
[Vrh] Go down
bros
Majmun
bros

Male
Leo Tiger
Broj postova : 1348
Registration date : 01.12.2009

PostajNaslov: Re: Tko tvrdi da su praljudi bili glupi strvinari?   Tko tvrdi da su praljudi bili glupi strvinari? - Page 2 Icon_minitimesub oľu 26, 2011 9:02 am

Svjetloisjena je napisao/la:
Naravno da su imali i zabavu, samo, bilo je tu puno drugih elemenata. Uglavnom sam onim gore mislila na činjenicu da im je najveći dio vremena bio posvećen golom preživljavanju, a preživljavali su rijetko i samo iznimno više od četrdeset godina. Poznato je da smo mi danas generacija s jako puno slobodnog vremena i visokim prosječnim životnim standardom

Nebi se bas slozio, muski su lovili, zene radile ostalo, dođes iz lova i zabava lolcina istina, krace su zivjeli, ali prirodna selekcija se i brze odvijala, mislim da smo tu toliko koliko jesmo zato sto se jos usavrsavamo kao vrsta :P :P
Ali sada smo to maksimalno usporili, nema bas prirodne selekcije kraj svih tih doktora, plastike, šminke i novca :)
Uglavnom ne slazem se s ovim sto sam kvotirao bas rofl

MoW je napisao/la:
Kuhanje je temeljni čin kontakta s energijom koja nas hrani i obnavlja. Bez kuhanja nama taj živi kontakt počinje faliti, a time se na suptilnoj razini energetski odvajamo od prirode i stoga oboljevamo.
Mislis lov i sakupljanje hrane je temeljni čin ;) scratch
Odvojili smo se mi vec debelo od prirode.
[Vrh] Go down
Einar
Majmun
Einar

Male
Capricorn Broj postova : 1241
Registration date : 27.04.2010

PostajNaslov: Re: Tko tvrdi da su praljudi bili glupi strvinari?   Tko tvrdi da su praljudi bili glupi strvinari? - Page 2 Icon_minitimeuto tra 03, 2012 3:15 pm

Ja se ne bih složio ni s čim rečenim. Moje je mišljenje da je i tada bila kultura na razini. U nekim dijelovima veća nego danas. Možda i tehnologija. Nitko vjerojatno nikada neće saznati kako su Egipćani dignuli te piramide. Ja kažem, oni su znali nešto što mi nismo.
Tako i ovi, možda nisu imali kompove, forume i internet, ali su sigurno imali kulturu đira prodaja, kupovina, korištenje novca, dizanje neobičnih građevina koje nama danas ničemu ne služe, ratova, željeza, betona, porculana i sličnog a ne sakupljanja bobica, bacanja koplja i skakanja oko vatre uz majmunske zvukove (bez uvrede indijancima). Jednoga dana su oni propali i nisu ostavili puno tragova za sobom. A to je vjerojatno, ako se uzme u obzir da je jedna hetitska kultura iz brončanog doba koja je gojila u vrhuncu moći parsto tisuća stanovnika nestala bez ikakvih tragova.
Za Hetite koji su tu bili još takoreć jučer nismo znali do jutros, kako ćemo onda znat tko je di bio prije 400 000 godina?
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Tko tvrdi da su praljudi bili glupi strvinari?   Tko tvrdi da su praljudi bili glupi strvinari? - Page 2 Icon_minitime

[Vrh] Go down

Tko tvrdi da su praljudi bili glupi strvinari?
[Vrh] 
Stranica 2 / 2.Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Koliko smo stvarno glupi i ograniceni