| Vampiri | |
|
+110Korplikan Simony EchelonPIA Jedi Mind Tricks Novus ordo seclorum megawar888 amenities AnnewellX Archangel Viper takojesudjeno Madonna Kahali Sin_Nanna Akasha CELICNI ALHEMICAR Q Einar Buby30 MisteryManiac orca cy86 srki2000 ania biga Andrea:)) Star Kalahad Miljan TheGodfather Armin od Irima whitelady Zona sanjak randajad guitar_master Cinderella keala Ninabella PathFinder ukiss SolarWind Charles Dexter Ward hromi Goran Sade faith dr.chaos0 Grinder delaylah tomi Chakotay Reptil Calisto Remke d_sasha Aurora Borealis Michael Wittmann Damian ThE_IMMORTAL Gea Legionar minchy^_^ kurto twilightfanovka777 zlatna ribica Shadowh86 Berny_Sinara floridana kiron LarusArg Mefistofeles Alpha Merkurica snark Tutankhamon Saroman omen Malkavian Martisan silver alexx skin meli zagrepčanec None (CroM)Flash Thor Ecko MalaBubi Blizzard Akhkharu Hybrid pocahontas Yado Milab bedro Srky Daenerys doctor zvezda sanja vladimir Svjetloisjena Aleksandar Veliki zvonchica malena Rain Alen@l5 zmija 114 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
keala Stanica
Broj postova : 20 Age : 35 Registration date : 08.02.2008
| Naslov: Re: Vampiri uto srp 20, 2010 8:40 pm | |
| Pravi "vampiri" su svjetski mocnici koji smatraju da je njihovo pravo da konzumiraju druge pripadnike svoje vrste. Oduvijek se prakticirala transfuzija krvi novorodencadi i konzumiranje fetusa. Jedan od primjera- Che Guevara kojeg su transfuzijama krvi novorodencadi pokusavali sto duze odrzati na zivotu | |
|
| |
hromi Dinosaur
Broj postova : 360 Location : Srbija Registration date : 24.01.2010
| Naslov: Re: Vampiri uto srp 20, 2010 9:24 pm | |
| ozb verujes u to sto pises? | |
|
| |
keala Stanica
| Naslov: Re: Vampiri uto srp 20, 2010 9:49 pm | |
| | |
|
| |
Cinderella Majmun
Broj postova : 1675 Age : 36 Registration date : 01.11.2009
| Naslov: Re: Vampiri uto srp 20, 2010 10:37 pm | |
| Ajme fuuuuuuuuuuuj! Gdje će drugo nego u Kini?? | |
|
| |
keala Stanica
| Naslov: Re: Vampiri uto srp 20, 2010 11:36 pm | |
| - Cinderella je napisao/la:
- Ajme fuuuuuuuuuuuj!
Gdje će drugo nego u Kini?? Ma ima toga svugdje samo kinezi otvoreno o tome pricaju. Prije godinu dana sam naisla na clanke, bivsi sluga kraljice Elizabete je potvrdio da kraljevska obitelj konzumiranje fetusa smatra svojom kraljevskom povlasticom. Sad sam progooglala i svi clanci su "misteriozno" nestali. Jel se netko sjeca toga? | |
|
| |
guitar_master Riba
Broj postova : 175 Age : 33 Location : u gusarskom brodu Registration date : 08.07.2010
| Naslov: Re: Vampiri sri srp 21, 2010 9:34 pm | |
| damn bloodsuckers | |
|
| |
dr.chaos0 Majmun
Broj postova : 1100 Age : 31 Registration date : 26.11.2009
| Naslov: Re: Vampiri sri srp 21, 2010 10:33 pm | |
| Ako su clanci nestali to znaci da vise nema sloode informacija na netu to bi znacilo da je internet postaje kontrolirani medij sta nikako neide nikome u prilog....
| |
|
| |
Cinderella Majmun
Broj postova : 1675 Age : 36 Registration date : 01.11.2009
| Naslov: Re: Vampiri sri srp 21, 2010 10:51 pm | |
| Ja kao da živim u nekome drugom svijetu?! Ne kontam... Moj svijet uopće nije tako zao. Kad čitam šta svašta ljudi rade, osjećam kao da se to ne događa ovdje... | |
|
| |
Ninabella Stanica
Broj postova : 18 Age : 33 Location : Koprivnica Registration date : 10.07.2010
| |
| |
dr.chaos0 Majmun
Broj postova : 1100 Age : 31 Registration date : 26.11.2009
| Naslov: Re: Vampiri čet srp 22, 2010 1:11 pm | |
| Kada sam se zamislio ide u prilog samim mocnicima i nekim tajnim drustvima.......
| |
|
| |
randajad PraGlodavac
Broj postova : 726 Age : 29 Registration date : 05.10.2010
| Naslov: Re: Vampiri sri lis 06, 2010 9:11 pm | |
| - zvonchica je napisao/la:
Ma ne bas, al vampiri su kul. :twisted: Da , ali samo u Twighlight-u,nažalost takvi vampiri najverovatnije ne postoje postoje. | |
|
| |
sanjak Majmun
Broj postova : 1267 Age : 35 Registration date : 26.09.2010
| Naslov: Re: Vampiri čet lis 07, 2010 1:32 pm | |
| da slazem se sa tobom.vampiri kao u Twilight ne postoje.ako vampiri uopste i postoje.
sto se tice ovog konzumiranja fetusa mi je odvratno. | |
|
| |
randajad PraGlodavac
| Naslov: Re: Vampiri čet lis 07, 2010 3:27 pm | |
| - sanjak je napisao/la:
- sto se tice ovog konzumiranja fetusa mi je odvratno.
Slažem se... | |
|
| |
randajad PraGlodavac
| |
| |
Zona Pračovjek
Broj postova : 2260 Age : 50 Registration date : 17.07.2010
| Naslov: Re: Vampiri uto lis 19, 2010 10:11 am | |
| ajme Ran... ne mora značiti ako je blijed da je vampir. niti ako je lijep. možda je dečko boležljiv pa ima puno izostanaka u školi. pa lako se provjeri od kud je došao, kako živi, kamo je odselio... I meni bi bilo cool da vampiri kao u twilightu postoje, ali toj mogućnosti skoro nista ne ide u prilog. ali, svaka ti čast na maštovitosti... | |
|
| |
randajad PraGlodavac
| Naslov: Re: Vampiri uto lis 19, 2010 3:10 pm | |
| | |
|
| |
sanjak Majmun
| |
| |
whitelady PraGlodavac
Broj postova : 541 Age : 49 Location : topusko-banovina Registration date : 17.10.2010
| Naslov: Re: Vampiri sri lis 20, 2010 3:07 pm | |
| svašta niti su postojali niti postoje! doduše ima jedna bolest zvana porfirija koja izaziva bljedilo kože ,malo jaće izražene zube ,i osjetljivost na sunćevu svjetlost. evo nešto više o tom:
Profesor David Dolphin sa sveučilišta British Columbia u Vancouveru privukao je 1985. pozornost javnosti medicinskim objašnjenjem o vampirima, navodeči da su patili od prirođene bolesti zvanoj Porfirija ili punim nazivom Porphyria eythropoetica, a koju zovu još i «Drakulina bolest». Bolest je uzrokovana manjkom posebnog enzima. Ova bolest može biti nasljedna ili stečena. Okolišni čimbenici kao što su lijekovi, kemikalije, ishrana te izlaganje suncu mogu, ovisno o tipu porfirije, znatno utjecati na težinu simptoma. Porfirije se nasljeđuju od jednog ili od oba roditelja. Polovina potomaka te osobe može naslijediti dominantan gen i bolest. Simptomi su oticanje, osječaj pečenja, svrbež i crvenilo kože tijekom ili neposredno nakon izlaganja sunčevom svjetlu, uključujući svjetlo koje prolazi kroz prozorsko staklo. Simptomi obično slabe nakon 12-24 sata i cijele bez značajnih ožiljaka i promjene boje kože. Ponekad se simptomi javljaju tek nakon produženog izlaganja sunčevom svjetlu. Kožne promjene počinju se javljati obično tijekom djetinjstva. Teže su u ljetno doba i mogu se pojavljivati tijekom života. Neki nosioci gena za ovu bolest nemaju simptome cijeli život i mogu imati normalne razine porfirina.
Biokemičar Dolphin je predložio teorijI po kojoj bi vampiri iz narodnih predaja mogli biti osobe koje su bolovale od porfirije. Njegovi argumenti su bili slijedeči: Bolesnici s porfirijom su iznimno osjetljivi na svjetlo; čak i umjereno izlaganje svjetlu može ponekad uzrokovati velike nakaznosti. Koža lica moze biti ožiljkasta,nos i prsti otpasti, a usne i zubno meso napeti pa zubi očnjaci mogu biti uočljiviji.
| |
|
| |
sanjak Majmun
| Naslov: Re: Vampiri sri lis 20, 2010 6:41 pm | |
| citala sam o ovoj bolesti na internetu.i nebi samo vampire vec i vukodlake mogli pomjesati sa ljudima koji boluju od porfirije.
| |
|
| |
whitelady PraGlodavac
Broj postova : 541 Age : 49 Location : topusko-banovina Registration date : 17.10.2010
| Naslov: Re: Vampiri čet lis 21, 2010 6:35 pm | |
| naravno. mada se nebi bunila da se sretnem s nekim vampirom ili vukodlakom poput onih iz sumraka , jackob mi je baš | |
|
| |
sanjak Majmun
| |
| |
Alpha Admin
Broj postova : 29076 Age : 45 Registration date : 30.09.2007
| Naslov: Re: Vampiri uto stu 09, 2010 2:01 pm | |
| Braća Simon (13) i George (11) Cullen iz Sudburya u Velikoj Britaniji su među 7000 ljudi na svijetu koji boluju od rijetkog poremećaja koji se zove hipohidrotična ektodermalna displazija (HED) . Zbog njega imaju oštre zube, ne smiju se izlagati suncu i ne znoje se, piše Daily Mail. - Ljudi znaju zaista biti grozni. Nekad nam se rugaju zbog našeg izgleda, no neki misle da je to cool. Budući da imamo isto prezime kao glavni junak filma Sumrak zezaju me da bi trebao promijeniti ime u Edward - kaže Simon. Njihovi roditelji Mandy (45) i John (45) kažu kako njihovim sinovima, budući da se ne mogu znojiti, kada izađu na sunce, ubrzo im bude prevruće. Dodaju i da Simonu zbog bolesti nikada neće narasti svi zubi - Ljudi često bulje u njih jer su blijedi. Pitaju me i da li imaju leukemiju. Kad im kažem da ne mogu na sunce, kažu mi da su kao vampiri - kaže Mandy. Dodaje kako su trudnoća i porod prošli bez poteškoća, no samo nekoliko sati nakon što se Simon rodio primijetili su da nešto nije u redu. - Simonu je temperatura naglo pala. Sestra ga je zagrijala, no ubrzo je dobio opekline. Kada je imao četiri mjeseca, prehladio se i dobio temperaturu. Mogao je umrijeti jer, budući da se ne znoji, njegovo se tijelo nije moglo hladiti. Stavljali smo mu hladne obloge i kupali ga u hladnoj vodi, no ništa od toga nije pomoglo pa smo ga morali odvesti u bolnicu - kaže Mandy. Liječnici su mu onda dijagnosticirali HED. - Kada sam rodila Georgea liječnici su nam rekli da ima istu bolest, no nismo se previše uzrujavali jer smo već znali što trebamo raditi - kaže Mandy. izvor Eto jos jedna bolest (uz porfiriju) koja bi mogla objasniti pojavu "vampira". | |
|
| |
sanjak Majmun
| Naslov: Re: Vampiri uto stu 09, 2010 4:25 pm | |
| veoma zanimljivo.prvi put cujuem za ovu vrstu bolesti.voljela bih upoznati ih.pitam se da li stare normalno kao i svi ostali ludi. | |
|
| |
Armin od Irima Majmun
Broj postova : 1091 Age : 34 Location : Zagreb Registration date : 23.01.2010
| Naslov: Re: Vampiri uto stu 09, 2010 5:00 pm | |
| Zašto ne bi starili normalno kao i svi drugi ljudi? Ovi dečki mentalno normalno odrastaju kao i sva druga djeca, a sumnjam da je za fizički razvoj nešto drugačije. Jedino što oni moraju paziti prije svega jest njihova prehrana, onda fizička aktivnost upravo zbog nemogućnosti znojenja. | |
|
| |
Alpha Admin
Broj postova : 29076 Age : 45 Registration date : 30.09.2007
| Naslov: Re: Vampiri uto stu 09, 2010 5:05 pm | |
| Predpostavljam da Sanjak razmislja u smjeru da ako radi bolesti ti ljudi izgledaju kao da ne stare onda bi i to islo u prilog prici o tome da vampiri uvijek izgledaju mladoliko. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Vampiri | |
| |
|
| |
| Vampiri | |
|