Broj postova : 2381 Age : 33 Location : Zagreb Registration date : 22.08.2009
Naslov: Re: Vampiri sri ruj 23, 2009 2:10 am
Iiiii.. nisam se sjetio
Calisto Stanica
Broj postova : 18 Age : 27 Location : Karlovac Registration date : 01.08.2009
Naslov: Re: Vampiri sri ruj 23, 2009 2:22 pm
ja sam pogledala... baš glupo O_o
Berny_Sinara Pračovjek
Broj postova : 2704 Age : 34 Location : Zagreb :D Registration date : 24.02.2009
Naslov: Re: Vampiri sri ruj 23, 2009 3:41 pm
a o cem se radilo?
Calisto Stanica
Broj postova : 18 Age : 27 Location : Karlovac Registration date : 01.08.2009
Naslov: Re: Vampiri sri ruj 23, 2009 3:43 pm
ma nekaj bezveze kao neka legenda o Grofu Draculi i i znanstvena priča o tome. Zašto su mislili za ljude da su ubijeni od vampira tj. umirali su od tuberkoloze. I onda znate one babe u selu kaj svašta pričaju i onda to tak. Ali stvarno je bezveze priča.
Berny_Sinara Pračovjek
Broj postova : 2704 Age : 34 Location : Zagreb :D Registration date : 24.02.2009
Naslov: Re: Vampiri sri ruj 23, 2009 7:33 pm
ok hvala sta si podjelila s nama
delaylah Stanica
Broj postova : 22 Age : 31 Location : najstariji srednjovjekovni bosanski grad Registration date : 22.12.2009
Naslov: Re: Vampiri uto pro 22, 2009 11:24 pm
ne ono o cemu vi pricate to su samo mitovi....... drakula je mit...lol to je kniga...ima nesto sto se krije iza te knjige...nesto starije puno starije .imam jako veliko znanje sto se tice njih....istrazujem vec 2 godine.. i oni zaista postoje...to su ljudi..... da li je iko cuo za doping krvlju....sto daje dodatno snage.... vampiri postoje......mozda u drugim oblicima....nego sto smo mi zamislili... istrazivanja su me dovela do lilith...iako niko ustvari nezna sta je ona i otkad je ona...spominju je i u starijim religijama od kada se sjecamo uopce ...ood samog nastanka covjecanstva..od adema i eve...ona je bila prva ..nakon adema
Grinder Višestanični organizam
Broj postova : 85 Age : 129 Registration date : 05.12.2009
Naslov: Re: Vampiri sub pro 26, 2009 9:08 pm
Vjerujem da postoje ljudi koji prakticiraju takav oblik zivota ali ne znam dali vjerujem u dugovjecnost njihovih zivota, ne znam, to mi nekak prenapuhano. Kao i Dracula, to je vjerojatno bio neki cudan covjek i nije ni cudo sto je od tadasnjih praznovjernih ljudi ispala takva prica... Ipak mrak po zimi pada rano pa je trebalo naci neku zanimaciju dok nije bilo struje
Aurora Borealis Dinosaur
Broj postova : 474 Age : 37 Location : Split/Sovinjak Registration date : 25.06.2009
Naslov: Re: Vampiri ned pro 27, 2009 3:14 am
ja bih voljela vjerovat u vampire ali nažalost sumnjam da postoje...bar ne u onom obliku u kojem ih mi većina zamišljamo gledala sam dokumentarac o momku koji pije krv,ima ga i na youtubeu,mislim da se zove "vampires-is it real", ali momak je poptuno zaluđen tim modernim pojmom vampira- napravio si je zube, ima dugu kosu, velike nokte, hoda u plaštevima pa ipak, on je nešto najbliže vampiru što se danas može pronaći jer zaista konzumira ljudsku krv btw...Lilith je kao ,prva Adamova žena koja nije bila pokorna pa je istjerana iz raja,tako sam nekako načula... ne vjerujem ja u Lilith jer ne vjerujem ni u Adama i Evu-oni su ionako bajka...
Gea Moderator
Broj postova : 10254 Age : 35 Location : Iznad Oblaka Registration date : 21.04.2009
Naslov: Re: Vampiri uto vel 09, 2010 11:19 pm
malo fanatično....
dr.chaos0 Majmun
Broj postova : 1100 Age : 31 Registration date : 26.11.2009
Naslov: Re: Vampiri uto vel 16, 2010 2:32 am
Svi ti koji se furaju na vampirizam neznaju da postoji i bolest vampirizma a tu bolest ne zelim nikome. Moj djed je imao bolest Porfirija. Vjerujte mi da je to bol koju nitko ne poznaje moj djed je znao govoriti kao da mu netko izjeda tijelo. A nije mogao jesti nista jer bi mu bilo samo gore pa smo mu nadomjestali hranu krvlju svinje i krave. Umro je u 71 godini. I to u uzasnim bolovima.
faith Stanica
Broj postova : 13 Age : 37 Location : Hrvatska,Varaždin Registration date : 16.02.2010
Naslov: Re: Vampiri sub vel 20, 2010 5:53 pm
ja osobno nemislim da vampiri postoje. u danjašnje vrijeme cijela je javnost zasičena filmovim tipa twilight, i slično. pa me ti filmovi još više razuvjeraju.ali moguče je da vampiri žive među nama i smiju nam se kako smo lakovjerni što nevjerujemo u njih, i onda jedan dan: ali to mi se čini malo [sf!] a sad.tko želi vjerovat neka vjeruje
zvezda Guardian
Broj postova : 3245 Age : 42 Location : Gore Registration date : 23.09.2007
Naslov: Re: Vampiri sub vel 20, 2010 10:31 pm
Sasvim si u pravu da je to stvar vere, a vera je stvar izbora... Recimo, ja mislim da ne znamo ni stoti ili čak hiljaditi deo o svetu koji nas okružuje, tako da ni jednu opciju ne isključujem... *
dr.chaos0 Majmun
Broj postova : 1100 Age : 31 Registration date : 26.11.2009
Naslov: Re: Vampiri sub vel 20, 2010 10:42 pm
Koliko je znam o njima mislim da postoje jer je svijet pun svacega. I kako zvezda kaze moguce je da postoje. ako postoji magija zasto nebi i vampiri postojali?
Sade Prašina
Broj postova : 6 Age : 170 Registration date : 06.04.2010
Naslov: Re: Vampiri uto tra 06, 2010 8:17 pm
pročitajte Historičara od Elizabete Kostove. Jeste o Drakuli, jeste pomalo o vampirima ali nije poput Sumraka i takvih stvari. Dosta toga se da saznati i naučiti iz nje. čak je i mene zainteresovala za vampire i slične stvari. Ne znam da li postoje, ako i da, želim im sve najbolje. Svako ima svoju svrhu, pa tako i oni
zvezda Guardian
Broj postova : 3245 Age : 42 Location : Gore Registration date : 23.09.2007
Naslov: Re: Vampiri sub tra 17, 2010 11:06 pm
Hmmmmm... nisam čula za tu knjigu. Potražiću je u biblioteci i na netu, valjda ću je pronaći. Hvala za preporuku. *
Goran Majmun
Broj postova : 1550 Age : 43 Registration date : 21.11.2008
Naslov: Re: Vampiri sub svi 22, 2010 8:57 pm
Napali ga vampiri i popili mu krv
Scenarij iz najgore noćne more dogodio se jednom stanovniku Novog Zelanda. Nesretni je Novozelanđanin postao meta pravog 'vampirskog bala', a neobični napadači isisali su mu krv, nakon čega je žrtva pala u nesvijest.
Vampirski napadači koji su se pojavili na Novom Zelandu isisali su krv jednom od stanovnika, pa istražiteljima nije preostalo ništa drugo nego da zaista proglase napad vampira, prenosi britanski Telegraph.
Nesretni je Novozelanđanin bio u tolikom šoku da je pao u nesvijest.
Ovaj neobičan zločin dogodio se u glavnom novozelandskom gradu Wellingtonu, gdje je poremećena trojka u mračnom dijelu grada napala svoju žrtvu, zarivši mu zube u vrat i sisajući krv.
Novozelanski vapmiri, 22-godišnji James Phillip Brooks i 19-godišnja Xenia Gregoriana Borichevsky nakon saslušanja pred Okružnim sudom pušteni su na uvjetnu slobodu, što je izazvalo negativne reakcije.
Za trećim sudionikom vampirskog bala, 19-godišnjim Jamesom Ericom Orrom, još se uvijek traga.
Net.hr
hromi Dinosaur
Broj postova : 360 Location : Srbija Registration date : 24.01.2010
Naslov: Re: Vampiri ned svi 23, 2010 12:20 am
Evo lekcija iz istorije : Vampir - mitolosko bice kod Srba , predstavljeno kao duh preminulog , koji nije vidljiv za ljudsko oko , ali ga zivotinje mogu videti , takodje moze da uzme razne oblike zivotinja , najjcesce crnog psa , u raskoj srpsko stanovnistvo je verovalo da je vampir covek (preminuo) sastavljen od jako tanke pihtijaste mase , zato se na ogradama dvorista i kucnom pragu stavljala bodljikava zica , trnje ili pak ruze . Verovalo se da cim se probusi telo vampira on umire ...
Dakle vampir je srpska "izmisljotina" , jedina srpska rec koja se koristi skoro svugde u svetu .... A grof drakula , odnosno Grof Vlad Tepes III naknadno nazvan Drakula , zato sto je posle dobijene bitke protiv turskog sultana , uzeo casu njegove krvi i u znak pobede ispio....Kao mali je bio u turskom zarobljenistvu pa je naucio svakave nacine mucenja..
Svaka ostala varijacija vampira je proizasla iz ljudske maste.
Charles Dexter Ward Višestanični organizam
Broj postova : 78 Age : 35 Location : Vž Registration date : 07.06.2010
Naslov: Re: Vampiri pet lip 11, 2010 1:19 pm
Tepes je prozvan vampirom zbog jedne druge stvari
SolarWind Višestanični organizam
Broj postova : 58 Age : 42 Registration date : 17.06.2010
Naslov: Re: Vampiri čet lip 17, 2010 1:00 pm
"Gdje ima vatre ima i dima".....svaka prica proizilazi iz necega pa tako i price o vampirima Ljudi su od pamtivijeka stvari i pojave koje nisu mogli da razumiju, preobrazavali u razne price, bica i pojave kojima su davane razne nadnaravne moci. Najcesce su ljudi prije pogresno shvatali odredjena medicinska i/ili psihicka oboljenja. ..buduci da nisu znali ni razumjeli prirodu bolesti, bolesnike su cesto dozivljavali kao bica na kojima su bacene kletve, ili kazne od boga....koji su se preobrazavali u razna groteskna bica.... Jedne od najslicnijih bolesti koje se mogu vezati za pojam vampirizma i vampira su: Hematodipsija - psihicko oboljenje gdje je bolesnik opsjednut ispijanjem krvi.....bolest se najcesce pojavi u djetinstvu, kao fascinacija krvlju i bolesnik najcesce pocne autovampirizmom, (isisava sam sebi krv iz rane), kasnije u pubertetu, ispijanje krvi prerasta u sexualno uzbudjenje. Porfirija - bolest koju karakterise poremecaj enzima koji ucestvuju u biosintezi hema. Specificnost ove bolesti se ogleda u preosjetljivosti bolesnika na sunce. Nekada je ta osjetljivost toliko izrazena da se na kozi pojavljuju oziljci i bolesnik izgleda nakazno a u nekim slucajevima usne i desni se toliko napnu da ocnjaci dolaze do izrazaja Xeroderma pigmentoza - bolest koze, nastala uslijed gresaka u reparaciji DNK. Bolesnik je preosjetljiv na ultravioletno zracenje, sto izaziva razne opekotine pa cak i tumore koze
Hmm mozda mi padne na pamet jos neka bolest pa cu dodati.....
U glavnom, stvari koje ne razumijemo, ne znaci da nemaju objasnjenje.....ili bar objasnjenje koje mozemo shvatiti
hromi Dinosaur
Broj postova : 360 Location : Srbija Registration date : 24.01.2010
Naslov: Re: Vampiri čet lip 17, 2010 3:49 pm
Charles Dexter Ward je napisao/la:
Tepes je prozvan vampirom zbog jedne druge stvari
a to je? Onako kaze istorija , ali avaj koliko danas verzija istorija ima ne bi me cudilo da gresim... Zanimljivost kod istorije je da npr Turci uce da je na kosovskoj bitci njihov sultan poginuo tako sto se sapleo i nabo na svoje koplje , hrvati uce da imaju istoriju hiljadama godina ( nemojte odmah planuti) , albanci uce a je postojala velika albanija , i da je kosovo , zajedno sa delom makedonije cinilo tu drzavu, itd itd .
@Solar wind To su sve retke bolesti , ne verujem da se citav folklor razvio iz par pojedinaca koji su imali opsesiju piti krv ..... I nacin ubijanja nema veze sa tim bolestima (mozda onaj sto je osetljiv na uv zracenje ali on ne pije krv)
SolarWind Višestanični organizam
Broj postova : 58 Age : 42 Registration date : 17.06.2010
Naslov: Re: Vampiri čet lip 17, 2010 4:04 pm
Sve su rijetke bolesti...pogotovo ona prva.....ali valjda znas kolika je ljudska masta.....od muhe bi napravili slona a ne od jednog covjeka koji ispija krv! I svako novi koji preprica pricu neka doda jedan socan detalj i vremenom, eto ti cijela populacija vampira
ukiss Riba
Broj postova : 138 Age : 29 Location : Serbia ( LOZNICA) Registration date : 16.06.2010
Naslov: Re: Vampiri pet lip 25, 2010 12:10 am
plasim se vampira ........aliiii verujem u njix
PathFinder Riba
Broj postova : 170 Age : 32 Registration date : 16.06.2010
Naslov: Re: Vampiri pet lip 25, 2010 9:47 am
Ja nevjerujem u vampire ali mi je zanimljiv ovaj isječak sa NG gdje ovaj prvi tip tvrdi da pije krv od donora...