Project Icarus je ambiciozan petogodišnji studij o lansiranju bespilotnih letjelica za međuzvjezdano putovanje. Predvođeni Tau Zero Zakladom i britanskim Interplanetarnim društvom, neprofitabilna skupina znanstvenika posvećena je planiranjem međuzvjezdanog leta i radu na razvoju letjelice kojom bi bilo moguće putovati do obližnje zvijezde....
Prvi korak tog projekta je osigurati dovoljno goriva - helija, kojeg na zemlji više gotovo da nema - i to tako da ga se uzima sa plinovitog planeta Urana, gdje ga ima u izobilju..... vidi text+video link
SkywardSword Majmun
Broj postova : 1651 Age : 34 Location : Beograd, Srbija Registration date : 30.12.2011
Naslov: Re: Project Icarus - rudnici plina na Uranu ned sij 01, 2012 7:41 pm
Interesantno...ali mi nije bas sve jasno, objasni mi malo bolje.
CELICNI ALHEMICAR Riba
Broj postova : 190 Age : 30 Location : BEOGRAD Registration date : 20.12.2011
Naslov: Re: Project Icarus - rudnici plina na Uranu ned sij 01, 2012 9:49 pm
Super , mozemo saznati sta jos ima u svemiru .
SkywardSword Majmun
Broj postova : 1651 Age : 34 Location : Beograd, Srbija Registration date : 30.12.2011
Naslov: Re: Project Icarus - rudnici plina na Uranu pon sij 02, 2012 1:42 am
Vanzemaljci...
CELICNI ALHEMICAR Riba
Broj postova : 190 Age : 30 Location : BEOGRAD Registration date : 20.12.2011
smatram da ce prije oni naci nas...dakako ako postoje...ali zbilja mi se svida ta ideja s bespilotnim letjelicama u potrazi za naseljenim planetima...nekoc sam gledao na exploreru o tim idejama a evo sad vec postaju stvarnost...u svakom slucaju manje se riskira...@
Sin_Nanna Majmun
Broj postova : 1550 Age : 36 Registration date : 10.06.2011
Naslov: Re: Project Icarus - rudnici plina na Uranu ned sij 15, 2012 6:19 pm
Zanimljiv projekat, ali se bojim da, ako nađemo vanzemaljce da će se ponoviti istorija vezana za kolonizaciju Amerike, ali to pod uslovom da su tehnološki daleko od nas
Sponsored content
Naslov: Re: Project Icarus - rudnici plina na Uranu