Početna stranicaPortalPretraľnikRegistracijaLogin

 

 Klaus Dona i njegova arheološka otkrića

Go down 
Go to page : 1, 2  Next
Autor/icaPoruka
julija81
Žaba
julija81

Female
Cancer Rooster
Broj postova : 217
Age : 39
Registration date : 15.10.2010

Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Empty
PostajNaslov: Klaus Dona i njegova arheološka otkrića   Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Icon_minitimesri vel 29, 2012 3:08 pm

Cijeli intervju sa Klausom donom uz odličnu prezentaciju možete pogledati na:

https://www.youtube.com/watch?v=VSmkcn1hJWI&feature=related

Evo par interesantnih stvari koje je Klaus Dona prezentirao svijetu:

Piramidalna monolitna struktura pronađena je 1984 blizu najjužnijeg japanskog otoka Yonagumija.
Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Klaus_dona_2_html_dd85329

Profesor Masaaki Kimura već 2 dekade proučava ne samo sam plato potonulog dijela Yonagumija na dubini od 25 do 80 metara več i mnoštvo pločica sa još uvijek neprevedenim pismom i porukama.
Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Klaus_dona_2_html_1c8ccbac

Kamena ploča koja do u tančine pokazuje svjetsku kartu, pronađena je 1984 u Ekvadoru zajedno sa još 350 artefakata. Interesantno je da ova mapa prikazuje Indiju veću nego danas to jest onakvu kakva je izgledala prije kraja ledenog doba. NA njoj je uklesano oko iznad područja istočnog Egipta, od te točke proteže se crta koja opasuje cijeli svijet u pravcu istok – zapad.
Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Klaus_dona_2_html_m67670840

Najčudnije od svega je da je ta crta u stvari prirodni kvarc i onaj ko je uklesao mapu svijeta je samo dodao obalne obrise zemlje. Po istraživanju patine na ovom kamenu, starost mape se procjenjuje na 10 – 12000 godina.
Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Images1
Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Klaus_dona_2_html_m5ff90efe

Na istom mjestu u Ekvadoru je pronađena takozvana „kamena piramida s okom“ Piramida je napravljena od poliranog sivog lidita sa uklesanih 13 nivoa piramide, na vrhu piramide je uklesano oko, kad se piramida stavi pod ultra ljubičastu (UV) svijetlo, oko i uklesani nivoi na piramidi svijetle, oko jako svijetli žutom svjetlošću i omjerima ne odgovara ljudskom oku.
Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Klaus_dona_2_html_m3939bbcf

Na baznoj plohi piramide nalaze se maleni zlatni umetci koji pokazuju sazviježđe Oriona i piktogrami koji nalikuju paleo sanskritskom jeziku. Po prevodu Profesora Kurta Schildmana, predsjednika Njemačke Jezične Udruge na piramidi piše: „Sin kreatora dolazi.“
Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Klaus_dona_2_html_m3ece14d11

Ovo je najstariji zapis na svijetu i datira u isto vrijeme kao i kamena karta svijeta.
Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Klaus_dona_2_html_4e30ac45

Natpisi sa istim pismom pronađeni su diljem svijeta na: Malti, Illinoisu – SADu, Francuskoj, Australiji, Turkmenistanu, Ekvadoru, Kolumbiji, Italiji i to na pločicama od terakote. To znači da je jedna globalna civilizacija, pismena civilizacija koja je starija od samog jezika sanskrita, dakle starija od 6000 godina. Profesor Schildman tvrdi da to pismo ima neke sličnosti sa samim sanskritom i pismom sa Uskršnjih otoka.

_________________
...you can run, but you can not hide...
[Vrh] Go down
julija81
Žaba
julija81

Female
Cancer Rooster
Broj postova : 217
Age : 39
Registration date : 15.10.2010

Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Empty
PostajNaslov: Re: Klaus Dona i njegova arheološka otkrića   Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Icon_minitimesri vel 29, 2012 3:16 pm

Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Klaus_dona_2_html_1c0d16f
Iz istog nalazišta potječe i čudan set za piće od žada, set je sastavljen od jednog velikog kaleža i 12 malih čašica, interesantno je da volumen velikog kaleža iznosi točno onoliko koliko svih 12 malih kad su popunjene do samog vrha.
Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Klaus_dona_2_html_m80925be1

Slijedeća zanimljivost ovog seta je što su označene brojnim oznakama koje nalikuju Majanskim ali imaju neke male razlike sa istoimenim pismom. Na veliko kaležu se nalazi perfektno ugravirana konstelacija Oriona i ostalih zvijezda koje ga okružuju.

Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Klaus_dona_2_html_3bc7819

Unutrašnjost velikog kaleža je jako magnetizirana ali vanjska površina nije. Profesionalni geolozi tvrde da je to nemoguće jer je kalež napravljen od jedne te iste vrste žada tako da bi trebao biti ili potpuno namagnetiziran ili ne.

Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Klaus_dona_2_html_m7c0b7f91
Iz Ekvadora nam dolazi i interesantni kameni šljem na kojem se nalaze oznake koje isto tako svijetle pod UV svjetlom, eksperti tvrde da oznake na šljemu odgovaraju akupunkturnim oznakama na stražnjem dijelu glave.

Geolozi su pronašli ostatke udara kometa u Argentini starog najmanje 4000 godina, udar je bio toliko jak da su se posljedice osjetile po cijelom krajnje južnom dijelu Južne Amerike. Jedan od uništenih gradova je Puma Puku koji se nalazi blizu Tiahuanacoa u Boliviji.
Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Klaus_dona_2_html_m5cf72225

Puma Puku je izgrađen od fino ulaštenih masivnih monolitnih stijena, pa ipak potpuno je razrušen.Ogromne monolitne ploče istog grada često imaju pravilne milimetarski točne i uglačane žljebove, koje je nemoguće uraditi sa jednostavnim oruđem koje se pripisuje tom periodu. U blizini istog grada nađeni su „ljudski“ skeleti visine u prosjeku 2,6 metara. Kosti glave su interesantne jer ne sadrže prirodni šav na kostima koji ide od polovice glave prema pozadini lubanje i oblik lubanja je jajolik. Nadalje: lubanja Homo sapiensa je sastavljena od 3 ploče koje se spajaju šavom koji ide u nepravilnom cik cak slijedu, što nam daje zaključiti da ove kosti i lubanje ne pripadaju Homo sapiensu.U blizini skeleta giganata su pronađene kamene maske koje im savršeno pristaju, našoj vrsti ne pristaju, jer možemo istovremeno gledati kroz samo jednu rupu za oči.


Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Klaus_dona_2_html_485f39d2
Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Klaus_dona_2_html_180faef6

U Kolumbiji su pronađene različite kamene flaute, koje kad se zasviraju proizvode frekvencije istovjetne frekvenciji naših mozgova, jedna od pronađenih flauta ima iste audio frekvencije kao i one koje prave dupini.

Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Klaus_dona_2_html_m1d6719e0
Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Klaus_dona_2_html_77eae242

Najinteresantniji predmeti pronađeni u Kolubiji su medicinski instrumenti proizvedeni od lidita (lidit je izrazito čvrst i težak za obradu sitnih predmeta (s današnjom tehnologijom)) to je vrsta vulkanskog stijenja koji sadrži titanij – željezne okside i kristale feldspata, olivina, aluminija sa malim udjelom kvarca, u antici se koristio da bi se njime testiralo zlato i srebro (jer je zlato i srebro ostavljalo vrlo prepoznatljivu crtu nakon struganja zlata ili srebra o ovaj kamen), lidit je tipičan mineral za vulkanske otoke, Havaji imaju veliki udjel stijenja napravljen od lidita.
Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Klaus_dona_2_html_m388042ff
Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Klaus_dona_2_html_6b385926
Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Klaus_dona_2_html_m243aa279

nteresantna činjenica za ove predmete napravljene od lidita, da perfektno prianjaju za ljudski dlan i prste, većina njih na dršci ima malu figuru koja objašnjava što s dotičnim instrumentom treba raditi. Na primjer na nožiću za presijecanje pupčane vrpce, isklesana je beba obmotana pupčanom vrpcom. Neki od instrumenata napravljeni su da stanu tek na vršak prstiju.

Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Klaus_dona_2_html_m15293afd
U Gvineji u zapadnoj Africi blizu granice sa Malijem stoji velika granitna planina. Na njoj je uklesana velebna bista žene visine od 150 metara, po patini u klesanom dijelu otkriveno je da je bista stara 10 to 12000 godina. Crte lica žene su izrazito ne Europske i ne Afričke več Južno Američke (ili Azijske).

Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Klaus_dona_2_html_m54ad98a4
U pustinjskim dijelovima Indije i Kine pronađeni su ostatci ljudskih giganata, jedan od njih pronađen je u tunelskom sustavu u Kolumbiji, kosti lubanje su procijenjene na 11000 godina starosti. Lubanja je viša od lubanje običnog čovjeka i prednji zubi su joj postavljeni drugačije nego našoj vrsti – Homo sapiensu.
Donja vilica je jako naglašena, slične lubanje su pronađene na Malti samo što su ove lubanje imale vrlo izduženo tjeme, kao i lubanje iz Ice u Peruu. Ica se nalazi u blizini Nasca linija. Iz prva antropolozi i arheolozi su smatrali da su lubanje nastale povezivanjem same lubanje dok je ona još bila mekana dakle bebama, ali problem je što one imaju mnogo veći moždani volumen nego što to imamo mi Homo sapiensi.
1964 u južnom Ekvadoru u provinciji Loja je pronađen potpuni skelet giganta skvrčenog u položaj fetusa. Kosti su bile izlomljene ali ipak sve na broju. Ovo otkriće posvjedočio je svećenik Carlos Vasca koji je radio kao kapelan u bolnici u blizini.

OPSIRNIJE

_________________
...you can run, but you can not hide...
[Vrh] Go down
Sin_Nanna
Majmun
Sin_Nanna

Male
Libra Dragon
Broj postova : 1550
Age : 32
Registration date : 10.06.2011

Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Empty
PostajNaslov: Re: Klaus Dona i njegova arheološka otkrića   Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Icon_minitimesri vel 29, 2012 9:47 pm

Veoma interesantno. Naročitu pažnju privlače ovi ostaci giganata što podstiče teoriju da su nekada giganti živeli na Zemlji. Sve u svemu, dosta toga je otkriveno, a nauka ne može da objasni poreklo.
[Vrh] Go down
Dantalion
Čovjek
Dantalion

Male
Pisces Buffalo
Broj postova : 4201
Age : 35
Location : u prolazu..
Registration date : 16.03.2010

Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Empty
PostajNaslov: Re: Klaus Dona i njegova arheološka otkrića   Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Icon_minitimesri vel 29, 2012 9:56 pm

jeste čitali knjigu "zabranjena povijest" ?
[Vrh] Go down
Sin_Nanna
Majmun
Sin_Nanna

Male
Libra Dragon
Broj postova : 1550
Age : 32
Registration date : 10.06.2011

Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Empty
PostajNaslov: Re: Klaus Dona i njegova arheološka otkrića   Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Icon_minitimesri vel 29, 2012 9:58 pm

Ne. Kakva je?
[Vrh] Go down
Dantalion
Čovjek
Dantalion

Male
Pisces Buffalo
Broj postova : 4201
Age : 35
Location : u prolazu..
Registration date : 16.03.2010

Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Empty
PostajNaslov: Re: Klaus Dona i njegova arheološka otkrića   Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Icon_minitimesri vel 29, 2012 10:13 pm

citat

"nakon otkrivanja zlata u planini Table u Kali-forniji i kopanja tisuća metara rudarskih okna, kopači su počeli izvlačiti stotine kamenih artefakata, pa čak i ljudskih fosila. Unatoč činjenici da su nađeni u geološkim slojevima starim od devet do pedeset pet milijuna godina, državni geolog Kalifornije, J. D. Whitney, poslije je mogao zajamčiti autentičnost za mnoge pronalaske i napraviti opsežno izvješće. Znanstvena zajednica nikada nije propisno odgovorila ili objasnila implikacije Whitneyjevih dokaza, te je cijela epizoda doslovce ignorirana, a spominjanje toga nestalo je iz stručnih knjiga.
Rudari u Južnoafričkoj Republici već desetljećima izvlače - iz slojeva starih gotovo tri milijarde godina - stotine malenih metalnih kuglica obavijenih paralelnim žljebovima. Znanstvena zajednica zasad nije obratila pozornost na to."

pročitajte i "Skrivena povijest ljudske vrste" tu ima mnogih dokaza o modernoj civilizaciji u prošlosti koja se ignorira kao i u "zabranjena povijest"
[Vrh] Go down
Sin_Nanna
Majmun
Sin_Nanna

Male
Libra Dragon
Broj postova : 1550
Age : 32
Registration date : 10.06.2011

Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Empty
PostajNaslov: Re: Klaus Dona i njegova arheološka otkrića   Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Icon_minitimesri vel 29, 2012 10:28 pm

Čuo sam i ja za takva otkrića. Takođe sam čuo za priču da u Kini postoje izgrađene piramide i da ih kineske vlasti pošumljavaju.
I ovo može biti interesantno:
Neki istraživači su obavljali ispitivanja u Keopsovoj piramidi i naišli su na zaključanu sobu u kojoj niko nikada nije bio. I kada je to doprelo do egipatskih vlasti istraživanja su prekinuta. Zanimljiva je i izjava jednog egipatskog profesora koji je rekao da kada bi Zapad video šta je u sobi da bi iz korena morali da menjaju udžbenike iz istorije.
[Vrh] Go down
Akasha
Majmun
Akasha

Female
Aquarius Horse
Broj postova : 1299
Age : 30
Location : Between nowhere and hiding
Registration date : 09.11.2011

Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Empty
PostajNaslov: Re: Klaus Dona i njegova arheološka otkrića   Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Icon_minitimesri vel 29, 2012 10:44 pm

Trebali bi općenito mijenjat povjesne knjige što se Egipta i njegovih piramida tiče.........
1. Piramide se nisu gradile kao grobnice faraona nego su tu ulogu kasnije dobile. Sumnja se da su se sve gradile istovremeno i to pred više od 10 tisuća godina. Naime na sfingi, koja je građena otprilike u isto vrijeme, su pronađeni tragov erozije uzrokovane vodom, točnije rečeno redovnom i učestalom kišom, koje u tim predjelima nije bilo ...... pogodite....pred više od 10 tisuća godina. Još ima puuuno toga što dokazuje puno veću starost piramida (poredanost zviježđa prema kojima su se gradile piramide i ine stvari) al mi se sad ne da tipkat.
2. U jednoj od piramida (ne sjećam se kojoj), u nekoj od sobičaka, čemu već, nađena su 3 predmeta. 2 metalna predmeta i jedan drveni štapić. Budući da se u vrijeme pronalaska nije moglo pobliže ispitivati navedene predmete oni su arhivirani. Kada se tehnologija razvila i kada se ustvrdilo da je moguće drvenom štapiću otkriti porijeklo i starost, otišlo se u arhivu, ali ga nije bilo. Nije bilo nikakvih naznaka propadanja ili (vremenskog) uništavanja štapića, on je jednostavno nestao.

Istina je da se ne zna kako su se gradile piramide, niti će se to uskoro otkriti. Japanski znanstvenici pokušali su metodom koja se spominje u knjigama (valjanje blokova po deblima) sagraditi 3 puta lakšu piramidu i naravno istraživanje je bilo totalni fail te su došli do famoznog zaključka "Sada znamo kako se NISU gradile piramide.".

Takve i još mnoge zanimljive stvari čula sam na predavanju u Rijeci kojeg je održavala Nova akropola (da ne pomislite da lupetam) pa ako ikad opet dođe ta prilika i ako se slučajno zateknete u blizini toplo preporučam.
[Vrh] Go down
Kahali
PraGlodavac
Kahali

Male
Capricorn Dragon
Broj postova : 584
Age : 44
Registration date : 19.10.2011

Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Empty
PostajNaslov: Re: Klaus Dona i njegova arheološka otkrića   Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Icon_minitimened oľu 18, 2012 12:19 pm

Akasha je napisao/la:
Trebali bi općenito mijenjat povjesne knjige što se Egipta i njegovih piramida tiče.....

Te knjige neće se mjenjati jer tada Egipćani nebi slovili za velike graditelje nego civilizacija prije njih... Za ovo se inače zna od 50'ih i kad smo kod mjenjanja knjiga prvo što bi se mjenjati moralo su knige Fizike, ALgebre, Medicine i Farmaceutike jer su ove kojima se danas služimo 98% netočne.
Ne mjenja se literatura i opće prihvaćeni normativi tek tako niti zato što 3 curice i 2 dečkića pogledaše dokumentarac ili poslušaše predavanje pa sada "znaju pravu Istinu"... cijela stvar je mnogo podlija, dublja, zločestija i organiziranija od miliona takvih curica i stotina tisuća profesora i doktora koji nebi mogli promijeniti "oficijelni" stav pa taman dokazali sto puta zaredom kako i zašto nešto radi.

Citat :
Istina je da se ne zna kako su se gradile piramide, niti će se to uskoro otkriti.

naprotiv, Točno se zna kako su se gradile piramide, istina, ne znaju široke mase ili akademski krugovi puni ograničavajućih, plitkih i jako isključivih stavova i konvencija, ne znaju ni svi razni priučeni teoretičari zavjere ili pisci fikcije, ali nemoj uskakati u tako konačne zaključke o tako bitnim stvarima. Mnoge stvari za koje TI ne znaš ili za koje ti netko kaže da se neće ili se nisu otkrile davno su poznate odredjenim Instancama i odredjenim ljudima.
U ovom slučaju ne samo da se o toj vrsti tehnologije zna već je i experimentalno primjenjivana.
.....

Citat :
Takve i još mnoge zanimljive stvari čula sam na predavanju u Rijeci kojeg je održavala nova akropola (da ne pomislite da lupetam) pa ako ikad opet dođe ta prilika i ako se slučajno zateknete u blizini toplo preporučam.

Takve i još mnoge "zanimljive" stvari nova akropola vrti od kad su se prvi put pojavili i nisu nimalo ozbiljno zaronili u temu ili se osobno bavili istraživačkim radom, do danas sa gotovo nikakvim update-om o tim temama, sa polu-izmorenim predavačima koji ne znaju puno više od onoga što nabubaše iz drugih izvora, a i sa svim tim jako "zanimljivim" stvarima koje upakiravaju u predavanje ili seriju predavanja koje poslije naplaćuju još ponekom mohikancu koji misli da je pronašao pravi izvor Znanja ....
mnogi koji su htjeli saznali su puno prije Akropole o ovome i to i detaljnije i dublje.
[Vrh] Go down
Kahali
PraGlodavac
Kahali

Male
Capricorn Dragon
Broj postova : 584
Age : 44
Registration date : 19.10.2011

Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Empty
PostajNaslov: Re: Klaus Dona i njegova arheološka otkrića   Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Icon_minitimened oľu 18, 2012 12:47 pm

Kada ne pričamo o reklamiranim i opće poznatim "iskopinama divovskih kostura" i sličnih naivnih namještaljki možemo se prisjetiti izvornih dokumenata sa kojih se, više ili manje uspješno, namjerno odvraća pažnja već decenijama a to su do danas sačuvani Vedski spisi, Ayur Vedski tomovi, 'Utpatti-Prakaranam' textovi i manuscripti koje sadržavaju apsolutno nevjerovatan korpus znanja, informacija, mapa pa čak i uputa koje bi istinskog i predanog adepta-tragača odveli do nevjerovatnih zaključaka i zapanjujućih Uvida.
Narayenina i Hazur-Baba Sawan Singh-ova tantrička tradicija vuče 22 miliona godina staru tradiciju o kojoj današnji nasljednici dotične prakse znaju sve što im treba a kada god žele mogu saznati i mnogo više. Prave iskopine ne potvrdjuju svoju autentičnost sa C14 ili sličnim trivijalnim kemiojskim postupcima već sa izuzetno moćnim tehnikama koje sposobnog i Budnog Tragača vodi direktno kao svjedoka u prapovijest svojih predaka. Ovdje govorim o jednoj vrsti Rshijevske prakse koja nije za svakoga, ali je vrlo ostvariva i vrlo stvarna.
U više navrata takve individue pojavljivale su se čak i u javnosti i naravno da su u akademskim krugovima uvijek optuživana za prevare, ali su istovremeno uzrokovale i nemir i zbunjenost nekih znanstvenika kojima nije bilo nikako jasno kako neki neuki seljak iz Himachal Pradesha naprimjer iz kotline oko koje nema ni jedne knjižnice a nekmoli škole može odgovarati na najkomplexnija pitanja zadana mu od strane akadeske elite.
Najsuptilnija i najzanimljivija 'Iskopavanja' kao i najtočniji podaci o našoj bližoj i jako dalekoj prapovijesti vrše se unutar čovjeka/individue koja je sposobna povezati svoje biće sa onim dijelom Sebstva koji je tada tamo i Svjedoči povijest iz sadašnjeg trenutka...
Anastazija (Ruski Cedar Zvonki), Vladimir Merge i cijela ta zadnja snježna lopta fikcije i jako razvijene mašte jednog simpatičnog Rusa rezultirala je na kraju Bestsellerom ali je to koncept koji nije niti nemoguć a niti ga se Merge sjetio zato jer je vješt pisac Ne, takve stvari poznate su, rade i upotrebljavaju se kroz milenije neznanih nam godina i čudnih-rubnih mikro mentaliteta i dok god ljudi tretirali oficijelnu zapadnu znanost kao jedini mjerodavni kriterij, a neki primjerice Reiki kao ozbiljnu alternativu nećemo se najesti mnogo jabuka ni sa Stabla Znanja, a niti onih običnih za pite od Jabuka, kada govorimo o Znanju prave Povijesti čovjeka.
[Vrh] Go down
om
Višestanični organizam
om

Male
Scorpio Dragon
Broj postova : 62
Age : 44
Registration date : 09.10.2012

Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Empty
PostajNaslov: Re: Klaus Dona i njegova arheološka otkrića   Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Icon_minitimesri lis 24, 2012 9:14 pm

sve o čemu tu pišete čitao sam u knjigama lobsaga rampe. knjige su napisane 50-ih, 60-ih godina. on točno objašnjava sve. i divove i jetije i civilizaciju davno prije ovih nama poznatih. utorak lobsang rampa je bio visoko rangirani lama i prepoznat kao inkarnacija...
[Vrh] Go down
Korplikan
Pračovjek
Korplikan

Male
Pisces Monkey
Broj postova : 2000
Age : 28
Location : Hrvatska
Registration date : 22.03.2011

Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Empty
PostajNaslov: Re: Klaus Dona i njegova arheološka otkrića   Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Icon_minitimesub stu 17, 2012 5:47 pm

Nisam pročito uvodni post pa ne znam offtopiciram li sada.
Pročitao samo ovo što ste napisali o piramidama i neopisivo me nerviraju ovakva laprdanja kakva je ovdje iznio prosvjetljeni novi Buda pod imenom Kahali. kaže:

Citat :
naprotiv, Točno se zna kako su se gradile piramide, istina, ne znaju široke mase ili akademski krugovi puni ograničavajućih, plitkih i jako isključivih stavova i konvencija, ne znaju ni svi razni priučeni teoretičari zavjere ili pisci fikcije, ali nemoj uskakati u tako konačne zaključke o tako bitnim stvarima. Mnoge stvari za koje TI ne znaš ili za koje ti netko kaže da se neće ili se nisu otkrile davno su poznate odredjenim Instancama i odredjenim ljudima.
U ovom slučaju ne samo da se o toj vrsti tehnologije zna već je i experimentalno primjenjivana.
.....
Ajde, hvala Bogu pa si ovdje tako detaljno opisao izgradnju piramida da ne samo da si osporio tvrdnje službene povijesti nego ne možemo vjerovati niti jednom egipatskom natpisu koji opisuje gradnju piramida.
Službeni stav znanosti je teorija sa ovim blatnim rampama iliti ovo:
Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Fedcde531ab4

doduše, možda su bile i iznutra, no nije prevelika razlika

što svakako ima smisla pošto je do piramide izgrađena cesta, hram, bla bla bla. Ni to ne opovrgava ovo tvoje lupetanje al mislim da ga kamen iz Palerma opovrgava pošto je napisan krajem pete dinastije i jasno govori da su se prve piramide počele graditi u drugoj dinastiji, još prije Đosera ali je Đoserova stepenasta jedina od njih ostala sačuvana (i to u lošem stanju kao što vidimo)
Jasno je vidljivo i povečanje grobnica faraona iz prve dinastije što je na kraju očito evoluiralo iz mastabe u neku vrstu stepenaste piramide a onda je Snefru nakon poluuspjele gradnje stepenaste piramide odlučio sagraditi običnu piramidu. Vidljiva je počinjena greška u proračunima pa danas tu piramidu zovemo savijena piramida i tek je treća ispala kako treba. Ne znam za tebe al meni ovo liči na čovjeka i njegovo učenje na greškama
rampe su pronađene. Osim toga pronađene su drvene naprave za prijevoz kamena a što je još važnije, na piramidi Amenemhata prvog iz 12-e dinastije su pronađeni ostaci navedene rampe.
Još što neki kukaju kako su kamenovi preteški da bi se podigli, postoji fotografija kako 20 ljudi podiže jedno i pol tonski granitni blok... toliko o tome.
[Vrh] Go down
om
Višestanični organizam
om

Male
Scorpio Dragon
Broj postova : 62
Age : 44
Registration date : 09.10.2012

Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Empty
PostajNaslov: Re: Klaus Dona i njegova arheološka otkrića   Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Icon_minitimesub stu 17, 2012 10:02 pm

ako su gradili piramidu 20 godina i u nju ugradili 2000000 blokova, onda su dnevno morali ugraditi 274 blokova. idi sazidaj jedan obican kameni zid(suhozid) 2m x 1m x0.5m pa mi reci koliko dugo si ga zidao, al da donekle ispadne ok :)
[Vrh] Go down
Korplikan
Pračovjek
Korplikan

Male
Pisces Monkey
Broj postova : 2000
Age : 28
Location : Hrvatska
Registration date : 22.03.2011

Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Empty
PostajNaslov: Re: Klaus Dona i njegova arheološka otkrića   Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Icon_minitimesub stu 17, 2012 10:13 pm

pa bilo je oko 30 000 radnika, negdje se spominje i više, ne jedan čovjek. Okupi ti 30 000 ljudi pa počni zidat i reci koliko ti je trebalo. i da, trajalo je koju godinu duže od 20; 20 kaže herodot, danas se uglavnom govori 23 godine.
[Vrh] Go down
om
Višestanični organizam
om

Male
Scorpio Dragon
Broj postova : 62
Age : 44
Registration date : 09.10.2012

Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Empty
PostajNaslov: Re: Klaus Dona i njegova arheološka otkrića   Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Icon_minitimened stu 18, 2012 11:57 am

uglavnom, radi se o 2 000 000 blokova, pa i da ih je bilo i 50 000 radnika...
[Vrh] Go down
om
Višestanični organizam
om

Male
Scorpio Dragon
Broj postova : 62
Age : 44
Registration date : 09.10.2012

Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Empty
PostajNaslov: Re: Klaus Dona i njegova arheološka otkrića   Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Icon_minitimened stu 18, 2012 12:00 pm

i da...ako neznamo kako su ih napravili , to i nije tako velika sramota, neznamo mi jos puno toga kako je napravljenio. cijela nasa povijest se temelji na pretpostavkama. s...m im se ja na pretpostavke
[Vrh] Go down
Korplikan
Pračovjek
Korplikan

Male
Pisces Monkey
Broj postova : 2000
Age : 28
Location : Hrvatska
Registration date : 22.03.2011

Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Empty
PostajNaslov: Re: Klaus Dona i njegova arheološka otkrića   Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Icon_minitimepon stu 19, 2012 3:40 pm

ne temelji se skoro ništa na pretpostavkama nego na zaključcima izvedenim iz dokaza koje imamo. Malo je stvari koje se tvrde bez da postoji ijedan fizički dokaz za to. Za piramide postoje dokazi. End of story, ljudska su tvorevina, egipatska su tvorevina.

Sad što se nekom sviđa omalovažavati ljudsku sposobnost da nešto sam napravi je jer previše gledate "dokumentarce" koji lažu

_________________
Like the fella says, in Italy for 30 years under the Borgias they had warfare, terror, murder, and bloodshed, but they produced Michelangelo, Leonardo da Vinci, and the Renaissance. In Switzerland they had brotherly love - they had 500 years of democracy and peace, and what did that produce? The cuckoo clock. So long Holly.

- The Third Man
[Vrh] Go down
om
Višestanični organizam
om

Male
Scorpio Dragon
Broj postova : 62
Age : 44
Registration date : 09.10.2012

Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Empty
PostajNaslov: Re: Klaus Dona i njegova arheološka otkrića   Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Icon_minitimepon stu 19, 2012 11:15 pm

nisam nigdje napisao da nisu ljudska tvorevina. ako gdje u mom tekstu to pise molim te pokazi mi. pretpostavke i samo pretpostavke i nista drugo nego pretpostavke. današnji ljudi nisu ni tehnoloski ni mentalno sposobni da naprave nesto tako veliko i zahtjevno (ne samo piramide) a da ne zafušare negdje. jesi kad pomislio da su mozda ljudi izgubili nesto na svom putu do današnjice. puno je znanja izgubljeno. nekad davno prije sjecanja i bilo kakvih zabiljeski zivjeli su ljudi puno napredniji od nas danas. sta se desilo mozemo samo pretpostavljati:) mozemo pretpostavljati da su komunicirali telepatski...bla bla bla...i da piramida je ljudska tvorevima, ali pitanje je kad i kako je napravljena i zasto. pogledaj oko sebe, sve je samo štuk i pitura, mi danas neznamo napraviti nesto sta bi trajalo par tisuca godina a kamoli desetke tisuca godina. sve sta smo izgradili u novijoj povijesti (to mislim od velikog potopa do danas) nebi ostalo ni traga da se desi neka kataklizma kao ona pred cca 12 000 god. btw tko zna sta je ispod mora, a znamo da se razina mora povisila cca 120 metara.
i da na kraju svega, ne mozes samo sjedit za komp. na netu i proucavat i tako donositi zakljucke. idi i istrazuj jer uzivo to izgleda sasvim nesto drugo.
[Vrh] Go down
Korplikan
Pračovjek
Korplikan

Male
Pisces Monkey
Broj postova : 2000
Age : 28
Location : Hrvatska
Registration date : 22.03.2011

Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Empty
PostajNaslov: Re: Klaus Dona i njegova arheološka otkrića   Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Icon_minitimeuto stu 20, 2012 1:38 am

Studiram povijest tako da ne sjedim za kompom i ne serendam bezveze sa wikipedije ako na to ciljaš ovim zadnjim odjeljkom. No, pouzdano se zna da su se i u kasnijim periodima gradile piramide, ne samo u drugoj, trećoj i četvrtoj dinastiji od kada su ove najpoznatije tako da mi se to samo po sebi čini dovoljnim (iako su bile mnogo manje).

Mi danas svakako možemo sagraditi piramidu i istina da ona vjerojatno ne bi bila tako dugotrajna ali samo zbog naših odabira materijala; vjerojatno bi neke čelike ugradili i onda bi se zbog neodržavanja piramida raspala. i to je to, piramide stoje jer su od kvalitetnog kamena, ne jer su ih drevni ljudi nečim premazali ili ne znam već kakva je teorija. osim toga, sam oblik piramide jest vrlo stabilan, ništane visi u zraku, težina je dobro raspoređena, nema smisla da se uruši. Jest da ima izgubljenih znanja ali... jednostavno ne vidim kada su ti vaši pametni ljudi koji su bili mnogo razvijeni mogli živjeti? A nevidim niti dokaze njihova postojanja. Ako misliš da ih imaš, molim te reci gdje da pogledam. Samo me molim te ne upućuj na piremide i sfingu jer tu priču ne pušim. :)


Ono što ipak priznajem da je čudno što ove kasnije piramide nisu ostale čitave do danas, mislim da je to zbog toga što su bile pune pijeska ali nisam siguran...

_________________
Like the fella says, in Italy for 30 years under the Borgias they had warfare, terror, murder, and bloodshed, but they produced Michelangelo, Leonardo da Vinci, and the Renaissance. In Switzerland they had brotherly love - they had 500 years of democracy and peace, and what did that produce? The cuckoo clock. So long Holly.

- The Third Man
[Vrh] Go down
om
Višestanični organizam
om

Male
Scorpio Dragon
Broj postova : 62
Age : 44
Registration date : 09.10.2012

Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Empty
PostajNaslov: Re: Klaus Dona i njegova arheološka otkrića   Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Icon_minitimesub stu 24, 2012 12:34 pm

nemam teoriju o izgradnji piramide i sve koje sam do sad cuo nijedna od njih mi ne odgovara i ni jednu pricu o takvoj ne pusim, dok ne dođe neka donekle prihvatljiva. ti drevni ljudi su vjerovatno zivjeli do velikog potopa ali mislim da je i puno ranije bilo slicnih ciklusa koji su izbrisali civilizacije iz nekih davnih vremena. dal mi mozes sa sigurnoscu reci da su piramide napravili egipcani? mozda su ih zatekli tamo i samo dodali svoje grafite:) mozda su ostale piramide samo slabi pokusaj kopije velike piramide? isto tako kao sta ja ne mogu objasniti ovo tako ni ti ne mozes dokazati to o cemu govoris. jako puno je lokaliteta koje su pripisali narodima koji dosli na vec postojece građevine i onda se njima pripisalo i izgradnja i ko zna sta sve ne... toliko je toga izmjesano da je tesko moguce nesto sa sigurnoscu tvrditi, mozes samo pretpostaviti. piramide su samo jedan mali dio zagonetke. gledaj globalno. mozda je kljuc u tome . mozda su nase pretpostavke bazirane na primitivnim ljudima i ogranicene kamenim dobom. mozda je nekad stvarno postojala globalna civilizacija koja je komunicirala i trgovala globalno. nesto slicno kao i danas. a te price o alienima me ne zanimaju. samo kazem da su ljudi nekad morali biti tehnoloski jako napredni. sam polozaj nekih građevina i polozaj nekih građevina u odnosu na druge građevine koje su ponekad udeljene kilometrima. i to s takvom preciznoscu da je to nevjerovatno. morali su poznavati vece vremenske cikluse i pratili su zvijezde. kako su mogli tek tako golim okom predvidjeti i pratiti neka znacajna poravnavanja............
[Vrh] Go down
Korplikan
Pračovjek
Korplikan

Male
Pisces Monkey
Broj postova : 2000
Age : 28
Location : Hrvatska
Registration date : 22.03.2011

Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Empty
PostajNaslov: Re: Klaus Dona i njegova arheološka otkrića   Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Icon_minitimesub stu 24, 2012 1:19 pm

Puno je tu možda... Tako da možda sam i ja u pravu, šta ne? :D

Ne mogu dokazati to što tvrdim. Ali iz raspoloživih dokaza, najuvjerljivije mi se čini ovo s egipćanima

_________________
Like the fella says, in Italy for 30 years under the Borgias they had warfare, terror, murder, and bloodshed, but they produced Michelangelo, Leonardo da Vinci, and the Renaissance. In Switzerland they had brotherly love - they had 500 years of democracy and peace, and what did that produce? The cuckoo clock. So long Holly.

- The Third Man
[Vrh] Go down
om
Višestanični organizam
om

Male
Scorpio Dragon
Broj postova : 62
Age : 44
Registration date : 09.10.2012

Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Empty
PostajNaslov: Re: Klaus Dona i njegova arheološka otkrića   Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Icon_minitimesub stu 24, 2012 1:37 pm

možda i jesi u pravu za vecinu ali za mene "mozda" nije odgovor. ...cini ti se ovo s egipcanima... :P
tokom povijesti imali smo priliku vidjeti da su skole (ili sta vec) imale kriva ucenja i teorije dok nisu otkrili da su bili u krivu i onda se prave kao da nije nista bilo, a bili su zestoki u raspravama i pobijanjima tuđih teorija. tako da to sta ucis u skoli o nekoj davnoj proslosti su samo pretpostavke i na tome ostaje za sada. i zato nemoj nesto tvrditi za sta nemas dokaza. mozes mi pricati o nekim kraljevima iz srednjeg vijeka i te price cu ti vjerovati ali nesto sta je bilo prije 3-4000 god i vise morat cete se bolje potruditi objasniti neke stvari. ako se nesto ne moze objasniti bolje je onda da ostane neobjasnjeno nego stvarati neke teorije koje ne drze vodu. slazes se?
[Vrh] Go down
Korplikan
Pračovjek
Korplikan

Male
Pisces Monkey
Broj postova : 2000
Age : 28
Location : Hrvatska
Registration date : 22.03.2011

Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Empty
PostajNaslov: Re: Klaus Dona i njegova arheološka otkrića   Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Icon_minitimesub stu 24, 2012 3:45 pm

ne slažem se, bolje je stvarati najbolju teoriju koja je moguća jer to na kraju vodi do istine. Ne možeš ostaviti nešto samo da čeka...
Ipak, što se tiče ovog s piramidama, ne vidim šta tu točno ne drži vodu? Pa sagrađene su mnoge stvari tokom povijesti, ne vidim jednostavno razlog zašto današnja teorija piramida ne može biti istinita, eto.

_________________
Like the fella says, in Italy for 30 years under the Borgias they had warfare, terror, murder, and bloodshed, but they produced Michelangelo, Leonardo da Vinci, and the Renaissance. In Switzerland they had brotherly love - they had 500 years of democracy and peace, and what did that produce? The cuckoo clock. So long Holly.

- The Third Man
[Vrh] Go down
om
Višestanični organizam
om

Male
Scorpio Dragon
Broj postova : 62
Age : 44
Registration date : 09.10.2012

Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Empty
PostajNaslov: Re: Klaus Dona i njegova arheološka otkrića   Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Icon_minitimesub stu 24, 2012 8:10 pm

vrtimo se u krug...znaci ako te ne poznajem onda bolje da mislim da si glup ili boljeda nista ne mislim o tebi dok te ne upoznam
drzeci se slijepo jedne teorije ne dopusta ti da posve otvoris oci za neke druge teorije
[Vrh] Go down
Korplikan
Pračovjek
Korplikan

Male
Pisces Monkey
Broj postova : 2000
Age : 28
Location : Hrvatska
Registration date : 22.03.2011

Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Empty
PostajNaslov: Re: Klaus Dona i njegova arheološka otkrića   Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Icon_minitimesub stu 24, 2012 8:20 pm

nekoć sam vjerovao u štošta. onda sam uvidio da mnoge teorije alternativne povijesti, teorija zavjere, itd. nemaju previše smisla odnosno, nema dokaza za ništa i da se sve da pobit činjenicama, eto

_________________
Like the fella says, in Italy for 30 years under the Borgias they had warfare, terror, murder, and bloodshed, but they produced Michelangelo, Leonardo da Vinci, and the Renaissance. In Switzerland they had brotherly love - they had 500 years of democracy and peace, and what did that produce? The cuckoo clock. So long Holly.

- The Third Man
[Vrh] Go down
Sponsored content
Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Empty
PostajNaslov: Re: Klaus Dona i njegova arheološka otkrića   Klaus Dona i njegova arheološka otkrića Icon_minitime

[Vrh] Go down
 
Klaus Dona i njegova arheološka otkrića
[Vrh] 
Stranica 1 / 2.Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
CE-4 Misterije i neobjašnjivi fenomeni ::  Misterije i neobjašnjivi fenomeni :: Alternativna povijest-
Forum(o)Bir: