|
|
| Reptili | |
|
+9Sang Real Q Jedi Mind Tricks Blizzard Alpha primitive101 lera Archangel Novus ordo seclorum 13 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Novus ordo seclorum Pračovjek
Broj postova : 1881 Age : 31 Registration date : 16.11.2011
| Naslov: Re: Reptili pet lis 26, 2012 3:06 pm | |
| @Alpha Dok na zemlji nije bilo ljudi, oni su živjeli ovdje i na mnogim drugim planetima. Uvijek su imali nešto za jesti, bez brige. Navodno su oni bili ti koju su doveli dinosaure sa Dracos zvježđa i oni su im služili kao domaće životinje. Tako sam čuo iz drugih izvora. Prije čovjeka njihovo carstvo se prostiralo po mnogim sunčevim sustavima i čak drugim paralelnim svemirima. Uvijek je bilo dovoljno za njih. | |
| | | Q Riba
Broj postova : 170 Age : 111 Location : u kontiniumu Registration date : 14.12.2009
| Naslov: Re: Reptili pet lis 26, 2012 5:01 pm | |
| Pa kak to da su od tak ogromnog carstva završili tu na ovom na našem planetiću.. Jel smo im mi možda naj ukusniji. | |
| | | primitive101 Pračovjek
Broj postova : 1816 Age : 36 Registration date : 20.10.2010
| | | | lera Žaba
Broj postova : 227 Age : 53 Registration date : 26.09.2012
| Naslov: Re: Reptili pet lis 26, 2012 10:26 pm | |
| Ovo je predobro!!! Sva mudrost u dvije rečenice - primitive101 je napisao/la:
Ali majke mi mile,nije bitno ko nam je iskopo rupu i smrtnu jamu odje na Zemlji,bitno je maknuti se odavde i doci do stanja moci i Spoznaje kada nam takva bice vise ne mogu nista i onda tako pomoci cjelom covjecanstvu.A ako se mislimo strasiti svega i svacega,a imamo Dusu koja je Temelj Stvarnosti i koja kad pogleda bila sta demonsko to demonsko umre i nestane ili pobjegne e onda stvarno zasluzujemo da nas pretvore u robove. Inače, prema Davidu Ickeu nisu svi podobni za zaposijedanje od strane gmazova. Ima neka fora sa kompatibilnom DNK. Najkompatibilnije su arijevske rase (stoga i nastojanja da se očuva čistom), a od svega iluminatske obitelji- zato se i množe međusobno, da si ne pokvare DNK kombinaciju. Mislim da im mi balkanci ne pašemo U svakom slučaju najbolja obrana je stanje svijesti, a najbitnija točka srčana čakra. U Najvećoj tajni osim te povijesne strane iznosi i mnoštvo svjedočanstava ljudi koji su bili bliski iluminatskim krugovima i koji tvrde da su vidjeli preobrazbe. | |
| | | Q Riba
Broj postova : 170 Age : 111 Location : u kontiniumu Registration date : 14.12.2009
| Naslov: Re: Reptili sub lis 27, 2012 12:19 am | |
| Ja poznam jednu reptilku. Cura je pravi zmaj. Priča se da naveliko proždire muške sapiense. | |
| | | Archangel Pračovjek
Broj postova : 2973 Age : 43 Location : Leonberg Registration date : 15.08.2009
| Naslov: Re: Reptili sub lis 27, 2012 9:50 am | |
| @N.o.s. - Citat :
- Najveća prijetnja njima su svjesni ljudi. Prema tome ti si im žešći neprijatelj
Što više znamo, to smo im manje podložni. Rekao bih da je ono što oni najviše vole neki zatucani kršćanin ili musliman ili židov. Ti su im prava poslastica. Ali dobro će oni promisliti da li će napasti jednoga Budu ili
Krista! Ova riječ mi se sviđa jako, jer se može upotrijebiti na univerzalnom nivou. Svatko ko hoće da vlada ljudima, tražiće upravo ovakve individue, jer su oni upravo savršeni sluge: u potpunosti zavise od autoriteta. Bilo kakvog, samo nek je autoritet; čak i ako mu se u početku pokoravaju iz straha (a ne ljubavi i poštovanja, kao što bi bio red) - oni će vremenom iskontruisati tu "ljubav" i "poštovanje" samoubijanjem i samoispiranjem vlastitog uma - posljedica, najčešća posljedica toga je upravo fanatizam. To je stanje kad od čovjeka ostane samo jedna fiks-ideja, kad samo jedno cijeni a sve drugo mrzi. Zato, svatko ko bi napao tu jednu fiks-ideju automatski postaje zli dušmanin - jer bez te jedne ideje - on prestaje da postoji... - Citat :
- Ako ćemo gledati na dokaze, uvijek se spominju kraljevi zmajevi, guje koje pričaju, zmije koje nagovaraju ljude na zlo, hodajuće "zmije". Uvijek jedna te ista tematika. Opčinjenost gmazovima tek bezveze ili nešto više?
"Opčinjenost gmazovima" - da, "tek bezveze" - ne. Nijedna opčinjenost nije "bezveze". Najpoznatiji i najrašireniji gmizavac na svijetu je zmija. Najopasnija zmija je guja, otrovnica. Najopasnije kod otrovnica je to da se najčešće skrivaju u travi, NEVIDLJIVE, sve dok ne priđeš blizu i/ili nagaziš na nju. To je izvor motiva zmije (reptila) kao "nevidljive, skrivene opasnosti koja 'vreba' na čovjeka i samo traži da ga ujede i otruje". Danas znamo zahvaljujući proučavanju zmija i uopšte zbog bolje generalne informiranosti, da je to skroz suprotno stvarnom ponašanju zmija. Međutim, u davna vremena, o zmijama se znalo jako malo, a o motivima za njihovo ponašanje još manje - stoga su se na njih lijepile ljudske, suviše ljudske osobine, namjere, ponašanja i stanja uma i, posve logično, od njih su se na kraju razvili DEMONI. Evolucija ideja u ljudskoj psihi uvijek prati određen tok i pravilnost i može se prilično tačno predvidjeti gdje koja ideja završava. Simbolika "trovanja" čovjeka od strane Zmije iz Raja (nije ga zatrovala fizičkim otrovom, već ne-fizičkim - zlom po sebi) predstavlja klasičan i najpoznatiji primjer u zapadnoj kulturi jednog psihičkog opšteistorijskog motiva koji je prerastao u zasebnu priču (dramu) i uvukao bogove i ostala nadbića i vremenom evoluirao u "Sveto Pismo" - no, u svom korijenu, prve iskre nastanka takvih "svetih pisama" obično se mogu naći u nekim stvarnim ljudskim nesigurnostima i percepcijama stvarnih ili izmišljenih opasnosti (fobija). Kad se često susrećeš sa onim o čemu malo znaš - onda od toga redovno nastaje mistika, demoni, bogovi i obožavanja. Jednako kao što će čovjek radije htjeti ništa nego ništa ne htjeti, isto tako će radije i zamišljati da zna nego priznati da ne zna. Moram priznati da ovaj opis "reptila" iz Ickyjeve teorije zavjere neodoljivo podsjeća na Russelov Čarobni Čajnik. Umjesto da se ide lijepo, redoslijedom stvari, od vjerovatnijeg ka nevjerovatnijem, on ide obrnuto. "Aha, vidi ovo, opet motiv zmije. Evo, ovdje opet neki reptilski motiv. I, šta se iz toga može zaključiti? Pa, iz toga logički slijedi da se tu radi o opštesvjetskoj, opštečovječanskoj zavjeri reptilskih demona koji se hrane strahom i dolaze iz neke 4. dimenzije. - Misliš iz prostor-vremena? Ne, to nema veze sa matematikom i fizikom, to je neka nevidljiva, nedefinisana dimenzija... - Pa, dobro, gdje su, pokaži mi ih! A, ne, oni su NEVIDLJIVI, eterični, žive na nekoj drugoj astralnoj ravni..." Isto tako, kod mene u sobi živi jedan slon, koji je veći od fizičke sobe, ali kako on nije ograničen na ovaj fizički svijet, on odlično staje u nju. Može savijati prostor i utjecati na moja razmišljanja. Zapravo, upravo mi on u ovom trenutku diktira ove riječi... E da, i on je isto nevidljiv... *** Ovo je u suštini zavjera o zavjerama. Dok god postoje zavjere nekih moćnih sila protiv malog, ubogog, nemoćnog čovječuljka, taj čovječuljak će živjeti u strahu. I dok on živi u strahu, uvijek će se naći netko ko će od tog straha profitirati. Bili to reptili, David Icky ili moja pokojna baba... _________________ The meek shall inherit the earth, because the strong shall inherit the stars!
| |
| | | Novus ordo seclorum Pračovjek
| Naslov: Re: Reptili sub lis 27, 2012 1:56 pm | |
| - lera je napisao/la:
Inače, prema Davidu Ickeu nisu svi podobni za zaposijedanje od strane gmazova. Ima neka fora sa kompatibilnom DNK. Najkompatibilnije su arijevske rase (stoga i nastojanja da se očuva čistom), a od svega iluminatske obitelji- zato se i množe međusobno, da si ne pokvare DNK kombinaciju. Mislim da im mi balkanci ne pašemo U svakom slučaju najbolja obrana je stanje svijesti, a najbitnija točka srčana čakra. U Najvećoj tajni osim te povijesne strane iznosi i mnoštvo svjedočanstava ljudi koji su bili bliski iluminatskim krugovima i koji tvrde da su vidjeli preobrazbe. Najbolji su plavokosi i plavooki ljudi, te riđokosi i zelenooki. Prvi su takozvani arijevski tip, dok su drugi Liranski tip. Puno se u knjizi opisuju osobe iz Biblije kako su imale ove karakteristike. | |
| | | Sang Real Riba
Broj postova : 157 Age : 35 Registration date : 18.08.2010
| Naslov: Re: Reptili čet tra 03, 2014 12:02 pm | |
| Ja imam iguanu doma....slatko stvorenjce skroz....mozda smo sestricne u 2694683 koljenu | |
| | | Sang Real Riba
Broj postova : 157 Age : 35 Registration date : 18.08.2010
| Naslov: Re: Reptili čet tra 03, 2014 12:05 pm | |
| Novuse,nismo li po Ickeu svi potomci reptila? Ako su se vec igrali genetskog inzinjeringa i "stvorili nas" tj nase pretke,nismo li svi onda vrlo podoban materijal za usko-zjenicare? | |
| | | Novus ordo seclorum Pračovjek
| Naslov: Re: Reptili čet tra 03, 2014 2:47 pm | |
| Ovo sam bio pisao prije dvije godine, moja stajališta i nazori su se promjenili od tada | |
| | | waldox Majmun
Broj postova : 1780 Registration date : 18.03.2014
| Naslov: Re: Reptili pon lip 30, 2014 5:02 pm | |
| šteta što dinosauri su izumrli | |
| | | Dada289 Pračovjek
Broj postova : 2222 Age : 46 Location : Beyond Earth Registration date : 08.09.2010
| Naslov: Re: Reptili čet srp 10, 2014 1:37 pm | |
| _________________ - It is said some lives are linked across time. Connected by an ancient calling that echoes through the ages. - | |
| | | waldox Majmun
| Naslov: Re: Reptili čet srp 10, 2014 1:49 pm | |
| dada ne bi nam pomogli hahaha nego bi mi ih bilo drago vidjeti kako su se glasali ,itd šteta ali čovjek bi im bio najveća opasnost ,ali bar imamo krokodile i ptice | |
| | | Mediterano Blanco Majmun
Broj postova : 1172 Age : 35 Registration date : 18.06.2015
| Naslov: Re: Reptili sri lip 24, 2015 7:09 pm | |
| Po ko zna koji put izvakana tema i prica,ako cemo vec o Dimenzijama,jeste to kompleksan pojam-aspekt-stvar,ali po takozvanoj n-teoriji,mozemo bar donekle da docaramo sta je uopste Dimenzija,pogledajte cuveni nov SF film Intestellar jedan od najboljih SF filmova koje sam pogledao u zivotu,gde je upravo jedna od radnji Dimenzija,odnosno druge Dimenzije.Priblizno, pojam Dimenzija moze se shaviti kao odredjeni-decidirani oblik prostor-vreme u kome obitavaju odredjena tela,supstance i elementi,odnosno mozemo shvatiti i kao pojam Svemir.Sada kakvi su uslovi funkcionisanja u odredjenim Dimenzijama,to zavisi od nekoliko faktora kao su: struktura,ili strukture od cega je sastavljena Dimenzija,pravila-zakoni delovanja u Dimenziji,medjusobna delovanja-interakcija u Dimenziji i itd.Mi sa sigurnoscu mozemo samo da predstaviimo,shavitmo i spoznamo samo ovu nasu 3 Dimenziju-Svemir u kojoj obitavamo,dok za druge Dimenzije,pogotovo za kompleksnije Dimenzije koje egzistiraju na vecem hierarhijskom nivou ne mozemo cak ni da zamislimo kakve su u stvari a kamoli da utvrdimo i zabelezimo.Zanimljivo je da su naucnici-Fizicari pre 10,15 godina koji su se bavili tematikom n-teorije i drugih Dimenzija,dosli do saznanja kako bi otprilike izgledala 2 Dimenzija i njeni stanovnici,odnosno kako funkcionise u celosti.To je dakle Dimenzija u nizem hierarhijskom nivou od nas,pa po nekoj logici mozemo imati neki uvid u nju.Ta 2 Dimenzija bi izgledala najblize receno kao u cuvenoj igrici Packman a njeni stanovnici bi bili otprilike kao oni zuti kruzici sto jedu tackice i beze od onih figuica za rogastim izrastajima,koliko se ja secam te igrice,bilo je davno kada sam je igrao.Ali fora je ta,sto mi koji smo 3D bica,nemamo mogucnost otici u nizi 2D svet od nas,cak nemamo ni hipotezu o tome,samo neko saznanje kako bi ta 2 Dimenzija otprilike mogla da funkcionise.Tako da je putovanje,ili prelazak iz jedne Dimenzije u drugu vrlo zeznut poduhvat,mozda i neostvariv.Tako da sto se tice Draco-Reptila,ako je njihovo izvorno poreklo iz 4 Dimenzije,pod uslovom da postoje,iako imaju uvid u celo nase celokupno bivstovanje,posto su na vecem hierarhijskom nivou od nas,vrlo verovatno ne bi mogli-imali mogucnosti da putuju do nase Dimenzije(odnosno ima neka barijera) a samim tim i do nas samih.U najboljem slucaju bi mogli samo da imaju neku spoznaju o nama,kao sto mi imamo o Packmanima iz 2D. .Tako da se nekom logikom-jedan od najbitnijih metoda i zakona u ovom nasem Svemiru ,moze doci do zakljucka da Ajk nije u pravu i da Draco-Reptili vrlo tesko mogu biti u nekoj vrsti interakcije sa nama,ako su izvorno iz 4 Dimenzije i ako postoje naravno. | |
| | | boris9707 Višestanični organizam
Broj postova : 34 Age : 44 Registration date : 25.06.2015
| Naslov: Re: Reptili pet lip 26, 2015 10:34 am | |
| Negde sam čitao teoriju da oni ne potiču iz svemira, već da su u pitanju prvi i izvorni stanovnici naše planete, a da se homo sapiens pojavio kasnije. Verovatno procenivši da je ljudska rasa veoma destruktivna, da ne kažem agresivna i nepredvidiva, naselili su se ispod površine naše planete. Verovatno da ih ima kamufliranih medju ljudima da bi mogli da prate naš razvoj i da pre svega obezbede sami sebe od naše vrste. | |
| | | waldox Majmun
| Naslov: Re: Reptili pet lip 26, 2015 12:24 pm | |
| dobro sve u svemu volio bi da su dinosauri opstali danas, ali opet imamo gmazove,ptice,krokodile... neki kažu da je meteor promijenio klimu,a možda je dinosaure ubila bolest,nedostatak biljka,ili su se pobili međusobno.nitko nije 100 posto siguran, | |
| | | Mediterano Blanco Majmun
Broj postova : 1172 Age : 35 Registration date : 18.06.2015
| Naslov: Re: Reptili pet lip 26, 2015 9:34 pm | |
| - boris9707 je napisao/la:
- Negde sam čitao teoriju da oni ne potiču iz svemira, već da su u pitanju prvi i izvorni stanovnici naše planete, a da se homo sapiens pojavio kasnije. Verovatno procenivši da je ljudska rasa veoma destruktivna, da ne kažem agresivna i nepredvidiva, naselili su se ispod površine naše planete. Verovatno da ih ima kamufliranih medju ljudima da bi mogli da prate naš razvoj i da pre svega obezbede sami sebe od naše vrste.
Borise po Ajku,Draco-Reptili izvorno poticu iz 4 Dimenzije(izvorno nisu Vanzemaljci,vec multidimenzionalna bica-Vansvemirci) i da su ih stvorili jos mocnija muntidimenziolna nama potpuno nepoznata ezotericna-misticna bica iz 5 Dimenzije.Ta 5D potpuno nama nepoznata multidimenzionalna bica su inkarnirali Draco-Reptile u nas Svemir i Galaksiju u Alpa Draconis,Draco solarni sistem,koji izgleda stvarno postoji i udaljen je oko 300 svetlosnih godina od Zemlje.A zasto u Draco solarnom sistemu,po Ajku,zato sto je taj solarni sistem bio napodobniji potecijalni solarni sistem za njihovo prvovremeno prebivaliste iz nihovih znanih a nama neznanih razloga.Da bi Draco-Reptili dugorocno opstali-funkcionisali u novim uslovima-nas Svemir-Dimenzija,oni su morali napasti i absorbovati i asimilirati najblizu civilizaciju u Draco solarnom sistemu,to su bili Lirijanci,koji su po Ajku,inace rodonacelnici svih Humanodinih zivotnih formi u nasoj Galaksiji.Po Ajku,Lirijanci su bili veoma napredna miroljubiva spiritualna civilizacija.Ta njihova preterana miroljubivost-pacificnost im je bila najveca mana za ratoborne multidimenzionalne Draco,inace vecina Draco-Reptila u pocetku nije mogla da se snadje i da duze vreme funkcionise u nasem Svemiru-Dimenziji,jer su iz totalnog dijametralnog drugacijeg Svemira-Dimenzije od nase,pa se veci broj Draco-Reptila vratio u svoju 4 Dimenziju,dok je manji broj nekako uspeo slomiti Lirijance i njihovu civilizaciju,da bi se to na kraju zavrsilo absorbacijom i asimilacijom vecina Lirijanaca,dok je manji broj Lirijanca nekako uspeo izbeci invaziju Draco-Reptila i naseliti-osnovati kolonije sirom nase Galaksije,buduca(Galakticka Konfederacija) po Ajku.Posle pocinje takozvana epopeja hajke izbeglih Lirijanaca od Draco-Reptila po nasoj Galaksiji i projektu zvana Zemlja i Covecanstvo.Ovo je samo mali deo te famozne Ajko price koja se zove Zabranjena Istorija Galaksije.Vise sam pisao na jednog drugoj temi ovde. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Reptili | |
| |
| | | | Reptili | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|