Pa, evo, pogledao sam mu stranicu.
Što se tiče toga tko je on, nemam pojma.
Što se tiče toga što je on, izdaje se za novinara, početnika teologa i istraživača.
Kao što je Arcanum primijetio, tip se bavi s povezivanjem glagoljice i drugih pisanja i vjerovanja. Iz moje perspektivne gledano, čovjek je načitan i nije budala. Druga stvar je u tome ima li u tome što on govori išta istine ili je to sve skupa fantazija. Na to je teško odgovoriti, ali drago mi je da ima onih koji si postavljaju ovakve sinkretističke zadatke i koji se bave etimologijom pisama i glasova. Hoćemo li dobiti ikakav konkretan dokaz o tome je li nešto doista tako kao što je dotični napisao, sumnjam, jer je puno toga izgubljeno u vremenu i neće biti pronađeno.
Možda njegova kruna dosadašnjeg istraživanja dana je na stranici:
http://vileslavirin.blogspot.com/p/words.htmlDosta toga u istraživanju je "navučeno" da bi se popunile rupe u teoriji, ali u osnovi mislim da nije daleko od istine - da je jako puno toga u glagoljici preuzeto iz vedske astrologije.
To je jednostavno nešto na što dosadašnji istraživači nisu obraćali pažnju, iskreno, ne znam zašto, ako se zna da su učeni ljudi poznavali druge učene ljude a da je većina znanja o astrologiji stigla iz Indije na zapad putem Perzijanaca i kasnije, Arapa. Moje osobno mišljenje je da Kabala tu ne igra neku presudnu ulogu, ona može biti samo poveznica između istoka i zapada.