| Kako održati ljubav u dugotrajnim vezama? | |
|
+13stella belongs to lovers B&W Hybrid sanja Aleksandar Veliki silver floridana Galileo Galilei zvezda Merkurica malenaivi Svjetloisjena 17 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
belongs to lovers banned
Broj postova : 4010 Age : 50 Location : Zagreb Registration date : 28.09.2007
| Naslov: Re: Kako održati ljubav u dugotrajnim vezama? pon sij 21, 2008 9:56 pm | |
| kompromis ti sve teže pada ( a kako je u početku sladak i lak) kako druga strana krši dogovor ("ok, danas si popio 5 piva, može sutra samo 4? može.... i on ih onda popije deset" i moš ga jebat") | |
|
| |
belongs to lovers banned
Broj postova : 4010 Age : 50 Location : Zagreb Registration date : 28.09.2007
| Naslov: Re: Kako održati ljubav u dugotrajnim vezama? pon sij 21, 2008 9:58 pm | |
| a kako se držati dogovora ovako zubima za zrak | |
|
| |
stella Majmun
Broj postova : 902 Age : 52 Registration date : 06.02.2008
| Naslov: Re: Kako održati ljubav u dugotrajnim vezama? ned oľu 02, 2008 1:21 am | |
| Nema čarobnog štapića koji će vam oržati skladnu vezu (brak) godinama.Mislim da je mudro odvojiti dvije stvari, pogotovo kad dođu djeca na svijet: Djeci si majka, a suprugu ŽENA. Puno njih to zaboravlja. | |
|
| |
floridana Legenda foruma CE-4
Broj postova : 27984 Age : 62 Registration date : 22.09.2007
| Naslov: Re: Kako održati ljubav u dugotrajnim vezama? pet lis 03, 2008 9:20 pm | |
| Formula uspješnog braka napokon otkrivena Svi koji se nadaju kako će im netko otkriti formulu uspješnog braka trebali bi dobro obratiti pažnju. Prema anketi provedenoj na 4.000 uspješnih parova, tajna je u provođenju kvalitetnog zajedničkog vremena. Točnije u 150 posebnih trenutka/sastanka mjesečno, bez obzira koliko dugo bili u braku. Zagrljaji su najvažniji. Najsretniji su parovi koji se zagrle 4 puta dnevno. Romantične geste poput masaže ili pripreme kupke potrebne su svakih 10 dana. Anketa je otkrila kako parovi koji su sretni ne uzimaju partnera zdravo za gotovo, te provode mnogo vremena zajedno. „ Često ljudi zaboravljaju važnost zagrljaja kada postanu obitelj, međutim zagrljaji, romantične geste, šetnje i izlasci pomoći će da veza ostane čvrsta“, kaže psiholog Ludwig F.Lowenstein. Dvaput mjesečno jedno bi drugo trebali iznenaditi nekim poklonom, poput cvijeća i čokolade ili CD-a s omiljenom glazbom. Zatim su bitne stvari poput čišćenja kuće, bez da vas partner zamoli ili kuhanja doručka. Formula uspješnog braka: Zagrljaji (4 x dnevno) + Romantične geste (3 x mjesečno) + Izlasci na večeru (2 x mjesečno) + Romantične šetnje (2 x mjesečno) + Romantični pokloni (2 x mjesečno) + Romantična večera pripremljena kod kuće (3 x mjesečno) + Doručak u krevet (1 mjesečno) + Priličan razgovor (6 x mjesečno) + Izlazak u kafić, klub i sl. (1 x mjesečno) + Ugodne večeri u domu (7 x mjesečno) + Večernji izlazak bez partnera (1 x mjesečno) + Generalno čišćenje kuće (3 x mjesečno) + Kino ili kazalište (1 x mjesečno) + Vikend odmor (2 x godišnje) + Godišnji odmor (2 X godišnje) = Sretan brak kaže covermagazin | |
|
| |
Svjetloisjena Legenda foruma CE-4
Broj postova : 29065 Age : 59 Location : Zagreb Registration date : 15.09.2007
| Naslov: Re: Kako održati ljubav u dugotrajnim vezama? pet lis 03, 2008 9:26 pm | |
| A tko će to sve prebrojati... | |
|
| |
| Naslov: Re: Kako održati ljubav u dugotrajnim vezama? pet lis 03, 2008 9:29 pm | |
| a tko će to sve učinit a ne triba ništa drugo ni radit | |
|
| |
| Naslov: Re: Kako održati ljubav u dugotrajnim vezama? sub lis 04, 2008 8:24 am | |
| Da ipak izanaliziram iz svoje situacije šesnaestogodišnjeg braka: Zagrljaji (4 x dnevno) Premalo Romantične geste (3 x mjesečno) Ovisi što se smatra romantičnom gestom, nejasna mi je ova točka. Ako se misli na donošenje cvijeća i slično, pred rastavom sam. Izlasci na večeru (2 x mjesečno) Izlazak na pizzu i slično pet puta godišnje, od toga triput s djecom Romantične šetnje (2 x mjesečno) Ako prilike dopuste, trbalo bi češće, ali vidjela sam da nekako te šetnje više prakticiraju oni koji žive u zajedničkom kućanstvu s roditeljima, tako da njihovu odsutnost ne smatram zlom... Romantični pokloni (2 x mjesečno) A kaj je to romantični poklon? Romantična večera pripremljena kod kuće (3 x mjesečno) A djeca? Doručak u krevet (1 mjesečno) Nema šanse, moj mrzi jesti u krevetu a i ja sam se uz njega odviknula Priličan razgovor (6 x mjesečno) Ovo ne razumijem. Osim toga mi u svakoj prilici razgovaramo nekoliko puta dnevno Izlazak u kafić, klub i sl. (1 x mjesečno) Pa tu negdje, može kafić dok smo na prisilnom shoppingu Ugodne večeri u domu (7 x mjesečno) A ostale moraju ili mogu biti neugodne? Ili netko tu podrazumijeva Večernji izlazak bez partnera (1 x mjesečno) Aha, moram se jednom mjesečno naklafrati s curama, inače postanem grozna On zasad ne iskazuje tu potrebu. Generalno čišćenje kuće (3 x mjesečno) Ma da, kuća se sprema stalno po malo Kino ili kazalište (1 x mjesečno) Bilo bi zgodno da mm ne radi u smjenama, a i da smo imali gdje ostaviti klince na sigurnom dok su bili manji. Sad smo se već odvikli Vikend odmor (2 x godišnje) Ne poznajem tu kategoriju Godišnji odmor (2 X godišnje) Jednom, silom prilika | |
|
| |
stella Majmun
Broj postova : 902 Age : 52 Registration date : 06.02.2008
| Naslov: Re: Kako održati ljubav u dugotrajnim vezama? sub lis 04, 2008 10:34 pm | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: Kako održati ljubav u dugotrajnim vezama? sub lis 04, 2008 10:51 pm | |
| strašna je - Citat :
- A ostale moraju ili mogu biti neugodne?
a ova je najjača svjetlo, pred rastavom si a bogami i ja | |
|
| |
malena Moderator
Broj postova : 2633 Age : 38 Location : Split Registration date : 18.09.2007
| Naslov: Re: Kako održati ljubav u dugotrajnim vezama? sub lis 04, 2008 10:54 pm | |
| Zagrljaji (4 x dnevno) +Premalo je to... Romantične geste (3 x mjesečno) +Ne razumin... Izlasci na večeru (2 x mjesečno) +Izađemo i više puta, ali ne sami... Romantične šetnje (2 x mjesečno) +S djetetom su jako romantične... Romantični pokloni (2 x mjesečno) +Šta je to ROMANTIČNI poklon? Romantična večera pripremljena kod kuće (3 x mjesečno) +Izvede se to, ali nekad češće, nekad rjeđe... Doručak u krevet (1 mjesečno) +Prakticirali prije djeteta, sad je već teže... Priličan razgovor (6 x mjesečno) +Svaku večer... Izlazak u kafić, klub i sl. (1 x mjesečno) +Podrazumjeva li to popodnevnu kavu u kafiću? Ugodne večeri u domu (7 x mjesečno) +Pa meni je svaka večer ugodna... Večernji izlazak bez partnera (1 x mjesečno) +Ni to više ne prakticiramo, ja pogotovo... Generalno čišćenje kuće (3 x mjesečno) +3 puta? Blago onom ko triba samo tri puta mjesečno očistit kuću... Kino ili kazalište (1 x mjesečno) +Nemam vremena za to, a ni volje... Pogledam sve filmove prije nego dođu u naša kina... Vikend odmor (2 x godišnje) +Je li to sami? Godišnji odmor (2 X godišnje) =Može... Sretan brakAko mi brak sad nije sretan, onda nikad i neće bit... | |
|
| |
| Naslov: Re: Kako održati ljubav u dugotrajnim vezama? sub lis 04, 2008 11:41 pm | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: Kako održati ljubav u dugotrajnim vezama? ned lis 05, 2008 8:44 am | |
| da bi brak bio sretan i dugovječan trebalo bi primjeniti dosta toga iz tog spiska. neke stvari su tu besplatne i s malo volje i žara nije ih problem realizirati ali neke koje uključuju poklone, večere u restoranima ovise o platežnoj moči pa tako ispada da oni siromašniji koji ne mogu sebi to priuštiti ne mogu imati sretnu vezu šta je glupost. ovo ispitivanje je vjerovatno napravljeno u nekoj bogatijoj zemlji i teško da se može primjeniti kod nas kad znamo da je standard u većini porodica nizak. | |
|
| |
| Naslov: Re: Kako održati ljubav u dugotrajnim vezama? ned lis 05, 2008 9:07 am | |
| Slažem se spametnom analizom glupog ili barem ograničenog istraživanja | |
|
| |
Alpha Admin
Broj postova : 29076 Age : 45 Registration date : 30.09.2007
| Naslov: Re: Kako održati ljubav u dugotrajnim vezama? uto oľu 08, 2011 5:20 pm | |
| Evo na portalu 24h pisu kako je po novome prijelomna treca godina veze dok je prije prijelomna bila sedma ( LINK). Za koju godinu rok ce biti sest mjeseci | |
|
| |
| Naslov: Re: Kako održati ljubav u dugotrajnim vezama? uto oľu 08, 2011 10:20 pm | |
| strašno. mislim to rezanje noktiju pred partnerom. bljak | |
|
| |
Marko251988 Riba
Broj postova : 146 Age : 36 Location : Zagreb Registration date : 18.10.2010
| Naslov: Re: Kako održati ljubav u dugotrajnim vezama? uto oľu 15, 2011 11:04 am | |
| Nema prave ljubavi,barem ne za mene... sto se vise trudis to si jadniji... | |
|
| |
Alpha Admin
Broj postova : 29076 Age : 45 Registration date : 30.09.2007
| Naslov: Re: Kako održati ljubav u dugotrajnim vezama? uto oľu 15, 2011 11:47 am | |
| To ti je mozda zato jer se ti trudis ne radi nje nego radi sebe tj. ocekujes za uzvrat nesto sto ne dobijes i onda si razocaran. Naravno, veza jeste i primanje i davanje ali ako dajes s ocekivanjem da sad moras i primit...to obicno lose zavrsi. | |
|
| |
Marko251988 Riba
Broj postova : 146 Age : 36 Location : Zagreb Registration date : 18.10.2010
| Naslov: Re: Kako održati ljubav u dugotrajnim vezama? uto oľu 15, 2011 12:14 pm | |
| Tako je, to si u pravu, nema veze, malo ju ostavim na miru i onda mozemo krenut opet kao da se nista nije dogodilo. Ova mi je godina krizna i za posao i za ljubav, kamoli dugotrajnu vezu | |
|
| |
baffy Riba
Broj postova : 122 Age : 36 Location : Doboj-Zemun-Beograd-Vršac-Kladovo Registration date : 29.11.2012
| Naslov: Re: Kako održati ljubav u dugotrajnim vezama? pet stu 30, 2012 7:24 pm | |
| Jednostavno ako poštuješ i voliš partnerove nedostatke/mane više ćeš poštovati i voleti njegove vrline! Samo zajednički jezik, pokazivanje ljubavi, nekada ubacivanje nečeg novog u vezu-brak... sve će to učiniti da se ljubav održi i na duge staze Neka novina ubačena, neko iznenađenje.... bilo šta... Naravno da uvek mora potojati vreme za intimnost jer gubitkom intimnosti malo se gubi i ljubav | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Kako održati ljubav u dugotrajnim vezama? | |
| |
|
| |
| Kako održati ljubav u dugotrajnim vezama? | |
|