Početna stranicaPortalPretraľnikLatest imagesRegistracijaLogin

Jupiter Ascending scenario

Go down 
3 posters
Autor/icaPoruka
Mediterano Blanco
Majmun
Mediterano Blanco

Male
Leo Snake
Broj postova : 1170
Registration date : 18.06.2015

Jupiter Ascending scenario Empty
PostajNaslov: Jupiter Ascending scenario   Jupiter Ascending scenario Icon_minitimeuto sij 31, 2017 8:45 pm

Gledao sam ovaj SF film pre par dana,sa Chaning Tatumom i onom Izabranom Milom Kunis u glavnim ulogama.Prica-koncpet ovog filma je veoma intrigantan i zanimljiv,nije ni cudo,posto su reziseri ovog SF filma i reziseri cuvenog Matrixa.Na stranu radnju i likove u ovom filmu,da li je potencionalno moguc scenario ovog SF filma,da mi Ljudska vrsta nismo izvorno sa Zemlje,vec da smo sa neke druge planete,u slucaju ovog filma planete Orous,sistem Canubulum,da smo mnogo stariji nego sto mislimo,konkretno u slucaju ovog filma nesto vise od milijardu zemaljskih godina,da je Ljudska vrsta najmocnija civilizavija vrsta i rasa u nasem Svemiru a da mi to uopste nismo svesni i da smo mi Ljudi sa Zemlje samo uzgojna fabrika-farma-firma za proizvodnju enzima-eliksira mladosti mnogo starijim naprednijim i mocnijim pripadnicima nase Ljudske vrste,da li je uopste moguc scenario slican Jupiteru Ascending?Zanimaju me vase opservacije na ovu za mene veoma intrigantnu i zanimljivu temu. ;) .
[Vrh] Go down
Novus ordo seclorum
Pračovjek
Novus ordo seclorum

Male
Libra Rooster
Broj postova : 1881
Registration date : 16.11.2011

PostajNaslov: Re: Jupiter Ascending scenario   Jupiter Ascending scenario Icon_minitimeuto sij 31, 2017 11:29 pm

Neznam, ali vjerujem da ima rasa nalik na našu u svemiru. Makar ako bismo ubacili priču sa savršenim uvjetima Zemlje koji su pomogli specifičnom našem izgledu, možda da priča nebi držala vodu s drugim planetima van sunčevog sustava.
[Vrh] Go down
Mediterano Blanco
Majmun
Mediterano Blanco

Male
Leo Snake

PostajNaslov: Re: Jupiter Ascending scenario   Jupiter Ascending scenario Icon_minitimeuto vel 07, 2017 12:08 am

Novus ordo seclorum je napisao/la:
Neznam, ali vjerujem da ima rasa nalik na našu u svemiru. Makar ako bismo ubacili priču sa savršenim uvjetima Zemlje koji su pomogli specifičnom našem izgledu, možda da priča nebi držala vodu s drugim planetima van sunčevog sustava.

I ja verujem Novuse da postoje u nasem Svemiru ekvivalent civilizacije nasoj na Zemlji,stavljao sam par tema ranije ovde u vezi tog konkretnog aspekta,ali to nisu Ljudi u apsulotnom-istovetnom smislu,vec srodnom,sto znaci da ima verovatno nekih zanemarljivih razlika izmedju nas i tih hipotetickih srodnih humanoidnih vanzemaljskih civilizacija,pre svega u okviru varijacijske fizionomije u odnosu na nas Ljude na Zemlji.Ovde je rec,mislim ova tema definise da su oni ista vrsta ko mi,apsolutno,samo su mnogo stariji, mocniji,napredniji i sa druge su planete.Ako si gledao Novuse SF film Jupiter Ascending,jasno ti je u cemu je poenta-sta hocu da kazem,ako nisi,obavezno pogledaj,pozz. ;) .
[Vrh] Go down
Novus ordo seclorum
Pračovjek
Novus ordo seclorum

Male
Libra Rooster
Broj postova : 1881
Registration date : 16.11.2011

PostajNaslov: Re: Jupiter Ascending scenario   Jupiter Ascending scenario Icon_minitimeuto vel 07, 2017 12:29 am

Gledao sam, malo mi je na momente dosadnjikav ali ima jako lijep "dizajn".
[Vrh] Go down
web dust
Majmun
web dust

Male
Capricorn Broj postova : 1742
Registration date : 07.10.2015

PostajNaslov: Re: Jupiter Ascending scenario   Jupiter Ascending scenario Icon_minitimeuto vel 07, 2017 2:25 pm

he,he komedija, baš gledam. zabavno. zasada vuče na 5.element u pepeljuga varijanti, ziher bu i svadba za kraj (- po scenariju).........
[Vrh] Go down
Mediterano Blanco
Majmun
Mediterano Blanco

Male
Leo Snake

PostajNaslov: Re: Jupiter Ascending scenario   Jupiter Ascending scenario Icon_minitimeuto vel 07, 2017 10:38 pm

web dust je napisao/la:
he,he komedija, baš gledam. zabavno. zasada vuče na 5.element u pepeljuga varijanti, ziher bu i svadba za kraj (- po scenariju).........

Dobro to na kraju je malo trash web dust,malo vuce na kultni 5 element,koji je veoma dobar SF film iz davne sada 1996 godine,ali su price u sustini totalno razlicite.Na stranu likovi i radnja  filma,ovde je rec o konceptu i scenariju ovog filma-teme sa egzaktne i potencionalno naucne-realne strane,ali prica ili koncept je vrlo intrigantan,to je prvi SF film sa takvim konceptom(veoma kreativno i inovativno) i jednom potencionalnom poentom koju je davno jos pre  20-tak godina rekao i konstatovao jedan naucnik Astro-fizicar a glasi,potencijal Ljudske vrste je abnormalno nemerljiv i visok(unikatan u celom nasem Svemiru) i preti ako se sklope odredjeni uslovi(pre svega zavisi to od nas samih) da prevazidje granice naseg Svemira jednog odredjenog buduceg trenutka.Samo je fora u Jupiter Ascendingu da je taj trenutak odavno dosao a da toga nismo ni svesni i da smo samo orudje,sredstvo i marioneta mnogo starijih pripadnika nase Ljudske vrste,zeznut-intrigantan koncept i potencionalno saznanje. ;) .
[Vrh] Go down
web dust
Majmun
web dust

Male
Capricorn Broj postova : 1742
Registration date : 07.10.2015

PostajNaslov: Re: Jupiter Ascending scenario   Jupiter Ascending scenario Icon_minitimesub vel 11, 2017 12:04 pm

- umjesto svadbe svadbeni let, radilice, čuvari, matica i oploditelj > koncept scenarija: operetno dramatičan. koncept kontakta: paranoičan. koncept introspekcije vrste: precjenjujući.
- opaska na astrofizičara iz 20tih: ljudska vrsta nije za potcjeniti, pogotovu ne njezina sposobnost i volja za uništavanje unutar i van vrste. kako objektivno skalirati potencijal vrste ukoliko nemaš uvid u potencijale ili bar činjenične domete drugih vrsta.
[Vrh] Go down
Mediterano Blanco
Majmun
Mediterano Blanco

Male
Leo Snake

PostajNaslov: Re: Jupiter Ascending scenario   Jupiter Ascending scenario Icon_minitimečet vel 16, 2017 11:32 pm

web dust je napisao/la:
- umjesto svadbe svadbeni let, radilice, čuvari, matica i oploditelj > koncept scenarija: operetno dramatičan. koncept kontakta: paranoičan. koncept introspekcije vrste: precjenjujući.
- opaska na astrofizičara iz 20tih: ljudska vrsta nije za potcjeniti, pogotovu ne njezina sposobnost i volja za uništavanje unutar i van vrste. kako objektivno skalirati potencijal vrste ukoliko nemaš uvid u potencijale ili bar činjenične domete drugih vrsta.

To jeste,ali imas spekulativne indicije-indikacije-naznake,iako je to na veoma tankom ledu. A to sto nemamo neki minimalan uvid i potencijal drugih vrsta je posebna-druga prica i usko je povezana sa cuvenim Fermijevim paradoksom.Ali pazi web dust-e bila bi zesca fora da je realan Jupiter Ascending scenario,ali jednako i zastrasujuc i intrigantan.
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Jupiter Ascending scenario   Jupiter Ascending scenario Icon_minitime

[Vrh] Go down

Jupiter Ascending scenario
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Jupiter novo sunce?
» Vijesti iz Svemira