|
|
| lucifer!!! | |
|
+32Ymir Star LJUBAV Madonna Blizzard Ephez orca biga Einar Lucifer Alpha Fear Neo Marko251988 MoW Monsignore Josip Bozanic Melkior Sestra Bernardica AVeT_ Sang Real Chakotay sanjak primitive101 hromi Legionar Archangel Tutankhamon Galileo Galilei Angel from shadow vladimir Svjetloisjena marko suzic 36 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Skulptura Guardian
Broj postova : 6015 Age : 39 Location : Earth Registration date : 05.09.2009
| Naslov: Re: lucifer!!! čet srp 31, 2014 12:47 am | |
| Oprostite što se uplićem u razgovor, ali javan je pa... demokracija i to Mene zanima što je potaknulo Adama i Evu da ne poslušaju božju zapovijed unatoč tome što ih je stvorio tako savršenima i poslušnima. Pretpostavljam da je u tom smislu i @Arch postavio pitanje. Znači pitanje je zašto nisu poslušali zapovijed, a ne da li su je poslušali. | |
| | | timaritelj Višestanični organizam
Broj postova : 57 Age : 38 Location : vinkovci Registration date : 04.10.2013
| Naslov: Re: lucifer!!! čet srp 31, 2014 5:12 pm | |
| - Skulptura je napisao/la:
- Oprostite što se uplićem u razgovor, ali javan je pa... demokracija i to
Mene zanima što je potaknulo Adama i Evu da ne poslušaju božju zapovijed unatoč tome što ih je stvorio tako savršenima i poslušnima. Pretpostavljam da je u tom smislu i @Arch postavio pitanje.
Znači pitanje je zašto nisu poslušali zapovijed, a ne da li su je poslušali. jednostavo je to,Bog ih je stvorio toliko savršenima da su bili naivni pa nije im palo na pamet da postoji zlo biće koje koje je u stanju manipulirati,zmija odnosno sotona koji je obuzeo zmiju i izveo manipulaciju nad ljudskim rodom i naveo ljude na neposluh. | |
| | | Skulptura Guardian
| Naslov: Re: lucifer!!! čet srp 31, 2014 7:16 pm | |
| Znači bog ih je učinio sposobnima na naprave grijeh, što znači da ih ipak nije stvorio savršenima. Ako ništa drugo, onda ih je sveznajući i svemogući bog na neki način trebao upozoriti na sotonu i na njegove zle namjere. Koliko znam, božje zapovijedi su stigle dosta kasno, zapravo prekasno jer svijet je već tada bio debelo u grijehu. Mislim da je grijeh nešto što nam je urođeno.
Na primjer, laganje. Mala djeca čim progovore počnu lagati. To su bedaste laže kojima nisu nikome sposobni izmanipulirati jer ih odmah uhvatimo u laži, no to je prihvaćeno kao normalan oblik ponašanje tokom razvoja djeteta. Znam da sam ja kao mali tetama u vrtiću govorio da mi mama nikada nije ispekla kolač... zbog čega sam lagao, ko će ga znati, vjerojatno mi se sotona upetljao u tok misli u tom trenutku.
Bog nas ne bi trebao kažnjavati zbog grijeha koji počinimo jer je naša mogućnost ili sposobnost da počinimo taj grijeh u njegovom dizajnu, on nas je osmislio takvima, i kad odrastemo i shvatimo što je dobro i loše, imamo mogućnost odabrati da li ćemo lagati tj. griješiti ili nećemo. Takav bog je podmukao jer nas vabi na grijehe zbog kojih ćemo kasnije cijelu vječnost ispaštati, takav bog je sadist.
No možda i nije, možda je sotona toliko utjecajan da bog ne može "izaći na kraj" sa njime, možda se "gore" odvija epska bitka o premoći nad Zemljom koje nismo niti svjesni. A možda je bog zapravo sotona, a ta podmuklost i sadizam, tj. uživanje u mučenju ljudi koje je sam stvorio nam na neki način ukazuju na to. Možda je sotona toliko mudar da manipulira svima tako da misle da je zapravo on bog, a pravi bog koji nas je stvorio je već odavno izgubio bitku i sada se sotona "igra" nama i tjera nas na grijeh i vječnu patnju u njegovom vatrenom carstvu. U tom slučaju su svi vjernici u boga naivci kao Adam i Eva.
Pazi, sve u čemu uživaš i sve ono što želiš, čak i potpuno bezazlen prirodni nagon za seksom (prije braka), bog tretira kao grijeh. Zatim, kako nećeš mrziti poslodavca koji ti ne želi dati radnu knjižicu mjesecima i pritom ti ne plaća za posao koji si odradio. Zar ti ne dođe da tog čovjeka u najmanju ruku ubiješ. I onda se svi zgražaju jer je neki grešnik ubio jadnog čovjeka koji ljudima daje mogućnost da zarade za svoj kruh... kojeg čovjeka pitam se, zar se netko takav može kvalificirati pod čovjeka kojega je bog stvorio savršenim? Ili ga je u potpunosti obuzeo sotona a svemogući bog tu ne može ništa... e jesi mi svemoguć za umrijet od smijeha. Naravno da ćemo mrziti takvog čovjeka, i naravno da će nam svašta prolaziti u glavu, uključujući i neke radnje koje se protive i još nekim božjim zapovijedima. Zar ne misliš da bi bog mogao biti malo popustljiviji? Ili je možda sotona smislio "10 božjih zapovijedi" jer one pokrivaju gotovo sve, ako ne i sve. Znači, ne smiješ ništa što želiš niti ništa što je zabavno. Moraš živjeti kao sluga bogu koji je u tom slučaju sotona.
Recimo da je bog ipak popustljiviji, i recimo da će zanemariti grijeh onome tko mrzi tog poslodavca jer bog smatra da je to opravdan razlog za mržnju prema tom čovjeku. Ali zašto bog, koji je čista ljubav, uopće dopušta da taj poslodavac izrabljuje te ljude? Zar stvarno nema moći nad sotonom? -Jer ako nema onda smo svi nahebali, a ja najmanje duplo. | |
| | | Novus ordo seclorum Pračovjek
Broj postova : 1881 Age : 31 Registration date : 16.11.2011
| Naslov: Re: lucifer!!! čet srp 31, 2014 7:25 pm | |
| Taj sotona o kojemu se priča toliko nije nekakav crveni lik s rogovima, vilama i šiljastim repom. To je globalno hipnotičko polje koje se manifestira na zemlji, a došlo je pomoću astrala, tj. kolektivne podsvijesti. Primitive može reći nešto više o tome. Svi mi djelujemo ovako zbog tog polja, zbog toga se i ovoliko sranja događa. Elita nikada ne bi mogla zavladati nama i manipulirati nas da ona nije u toj vrsti simbioze s tim hipnotičkim poljem. Ovo polje stvara "ovce" od ljudi. | |
| | | leont Dinosaur
Broj postova : 496 Age : 44 Registration date : 16.12.2011
| Naslov: Re: lucifer!!! čet srp 31, 2014 9:21 pm | |
| - timaritelj je napisao/la:
- Skulptura je napisao/la:
- Oprostite što se uplićem u razgovor, ali javan je pa... demokracija i to
Mene zanima što je potaknulo Adama i Evu da ne poslušaju božju zapovijed unatoč tome što ih je stvorio tako savršenima i poslušnima. Pretpostavljam da je u tom smislu i @Arch postavio pitanje.
Znači pitanje je zašto nisu poslušali zapovijed, a ne da li su je poslušali. jednostavo je to,Bog ih je stvorio toliko savršenima da su bili naivni pa nije im palo na pamet da postoji zlo biće koje koje je u stanju manipulirati,zmija odnosno sotona koji je obuzeo zmiju i izveo manipulaciju nad ljudskim rodom i naveo ljude na neposluh. Savrseni a naivni! ... ili je to savrsena naivnost sto mu dodje kao nesvesnost pa je prvobitni greh u stvari pojava svesnosti. Lucifer je nosilac svetlosti jer je svetlost simbol svesnosti. Kada se dete rodi ono ne razlikuje sebe od drugih objekata/prvobitni raj/ tako da je put svesnosti/samosvesnosti put rasta. Za prvobitni raj svesnost je greh ali sa pojavom svesnosti greh postaje njena suprotnost - nesvesnost. Danas je nesvesnost greh.Ali kome treba svesno bice? Politicarima i crkvi sigurno ne jer kako bi onda manipulisali ljudima? Kako bi onda ubedili ljude da se medjusobno ubijaju u ratovima, kako bi onda mogli da opljackaju drzave i narode? Nebuloze koje plasiraju ljudima moze da proguta samo nesvesno bice i zato ce crkva hraniti strah od Boga kod ljudi, potencirati svoju verziju prvobitnog greha i zaludjivati ljude tim svojim nebulozama. Naravno, popovi ce rado uzimati kes koji taj nesvesni narod odvaja od svoje sirotinje i voziti se u limuzinama. Sto veca nesvesnost naroda to veci bankovni racuni politicara. Sto veca nesvesnost naroda to pop vozi bolju limuzinu. Nesvesnost naroda je raj za politicare i popove. | |
| | | Skulptura Guardian
| Naslov: Re: lucifer!!! čet srp 31, 2014 10:36 pm | |
| - Novus ordo seclorum je napisao/la:
- Taj sotona o kojemu se priča toliko nije nekakav crveni lik s rogovima, vilama i šiljastim repom.
To je globalno hipnotičko polje koje se manifestira na zemlji, a došlo je pomoću astrala, tj. kolektivne podsvijesti. Primitive može reći nešto više o tome. Svi mi djelujemo ovako zbog tog polja, zbog toga se i ovoliko sranja događa. Elita nikada ne bi mogla zavladati nama i manipulirati nas da ona nije u toj vrsti simbioze s tim hipnotičkim poljem. Ovo polje stvara "ovce" od ljudi. Reci mi, gdje sam ja rekao da je sotona crveni lik s rogovima? Uglavnom, svi znamo da nema crvenog lika s rogovima niti sijedog djedice s bradom, to je svima jasno i uopće ne razgovaramo o tome. To globalno hipnotičko polje koje spominješ, što je to i da li je došlo astralom ili kolektivnom podsvjesti... i kad razmislim, što uopće znači "kolektivna podsvjest"? Ali svejedno jer vjerojatno nećeš niti na ovaj post odgovoriti kao niti na 95% prethodnog, mene stvarno zanima tvoje mišljenje, no ne možemo razgovarati o nečemu o čemu nemaš mišljenje. Ili imaš? -Ako da onda pričaj nešto... samo nemoj o crvenim likovima. Zbog čega svemogući i sveznajući bog dopušta da se događaju sva ta sranja? To je ono što me u biti najviše zanima, jer odgovor na to pitanje bi nam dao predodžbu o tome kakav je bog... da li je zao, mudar, lud... (I ne, ne mislim da djedicu s bradom) | |
| | | timaritelj Višestanični organizam
Broj postova : 57 Age : 38 Location : vinkovci Registration date : 04.10.2013
| Naslov: Re: lucifer!!! čet srp 31, 2014 10:42 pm | |
| - Skulptura je napisao/la:
- Znači bog ih je učinio sposobnima na naprave grijeh, što znači da ih ipak nije stvorio savršenima. Ako ništa drugo, onda ih je sveznajući i svemogući bog na neki način trebao upozoriti na sotonu i na njegove zle namjere. Koliko znam, božje zapovijedi su stigle dosta kasno, zapravo prekasno jer svijet je već tada bio debelo u grijehu. Mislim da je grijeh nešto što nam je urođeno.
Na primjer, laganje. Mala djeca čim progovore počnu lagati. To su bedaste laže kojima nisu nikome sposobni izmanipulirati jer ih odmah uhvatimo u laži, no to je prihvaćeno kao normalan oblik ponašanje tokom razvoja djeteta. Znam da sam ja kao mali tetama u vrtiću govorio da mi mama nikada nije ispekla kolač... zbog čega sam lagao, ko će ga znati, vjerojatno mi se sotona upetljao u tok misli u tom trenutku.
Bog nas ne bi trebao kažnjavati zbog grijeha koji počinimo jer je naša mogućnost ili sposobnost da počinimo taj grijeh u njegovom dizajnu, on nas je osmislio takvima, i kad odrastemo i shvatimo što je dobro i loše, imamo mogućnost odabrati da li ćemo lagati tj. griješiti ili nećemo. Takav bog je podmukao jer nas vabi na grijehe zbog kojih ćemo kasnije cijelu vječnost ispaštati, takav bog je sadist.
No možda i nije, možda je sotona toliko utjecajan da bog ne može "izaći na kraj" sa njime, možda se "gore" odvija epska bitka o premoći nad Zemljom koje nismo niti svjesni. A možda je bog zapravo sotona, a ta podmuklost i sadizam, tj. uživanje u mučenju ljudi koje je sam stvorio nam na neki način ukazuju na to. Možda je sotona toliko mudar da manipulira svima tako da misle da je zapravo on bog, a pravi bog koji nas je stvorio je već odavno izgubio bitku i sada se sotona "igra" nama i tjera nas na grijeh i vječnu patnju u njegovom vatrenom carstvu. U tom slučaju su svi vjernici u boga naivci kao Adam i Eva.
Pazi, sve u čemu uživaš i sve ono što želiš, čak i potpuno bezazlen prirodni nagon za seksom (prije braka), bog tretira kao grijeh. Zatim, kako nećeš mrziti poslodavca koji ti ne želi dati radnu knjižicu mjesecima i pritom ti ne plaća za posao koji si odradio. Zar ti ne dođe da tog čovjeka u najmanju ruku ubiješ. I onda se svi zgražaju jer je neki grešnik ubio jadnog čovjeka koji ljudima daje mogućnost da zarade za svoj kruh... kojeg čovjeka pitam se, zar se netko takav može kvalificirati pod čovjeka kojega je bog stvorio savršenim? Ili ga je u potpunosti obuzeo sotona a svemogući bog tu ne može ništa... e jesi mi svemoguć za umrijet od smijeha. Naravno da ćemo mrziti takvog čovjeka, i naravno da će nam svašta prolaziti u glavu, uključujući i neke radnje koje se protive i još nekim božjim zapovijedima. Zar ne misliš da bi bog mogao biti malo popustljiviji? Ili je možda sotona smislio "10 božjih zapovijedi" jer one pokrivaju gotovo sve, ako ne i sve. Znači, ne smiješ ništa što želiš niti ništa što je zabavno. Moraš živjeti kao sluga bogu koji je u tom slučaju sotona.
Recimo da je bog ipak popustljiviji, i recimo da će zanemariti grijeh onome tko mrzi tog poslodavca jer bog smatra da je to opravdan razlog za mržnju prema tom čovjeku. Ali zašto bog, koji je čista ljubav, uopće dopušta da taj poslodavac izrabljuje te ljude? Zar stvarno nema moći nad sotonom? -Jer ako nema onda smo svi nahebali, a ja najmanje duplo. Evo prilike da se vidi manipulacija u ovom slučaju sa rječima,Bog je stvorio čovjeka na svoju sliku i priliku da bude savršen u ljubavi takav je čovjek nekad bio,Bog toliko voli čovjeka da mu je dao apsolutnu slobodu da si stvori život kakav hoče a stvorili smo svjet ovakvim jer nam se ovakav svjet sviđa zar ne? kažeš da je Bog sadist jer si ti odabrao da ti Bog bude sotona,zar je Bog ikad nekome rekao da ubija ili krade baš suprotno,mi smo ti koji plačamo porez da bi se obučavali ljude za ubijanje imamo savršen sustav za takve stvari,vojna industrija je najrazvijenija a pogledaj npr.poljoprivredu,pitam te ja dali je Bog ikad htjeo da to radimo? | |
| | | Skulptura Guardian
| Naslov: Re: lucifer!!! čet srp 31, 2014 11:11 pm | |
| Ne kažem ja da ljudi nisu zli. Jesu, ali ne bih rekao da su zli zato što uživaju u tuđoj patnji. Njih ne zanima tuđa patnja, oni su pohlepni i pregaziti će sve pred sobom da dođu do svog cilja. To je loše, i nažalost tako danas funkcionira ovaj svijet u kojem živimo. Ali ti ljudi su manjina koja ima veliku moć, jači su od većine, i zato danas vrijedi ono "manjina je većina".
Da si ti bog i stvoritelj, da li bi kažnjavao ljude zbog stvari koje rade a koje se tebi osobno ne sviđaju, unatoč tome što si ih dizajnirao da budu takvi? Ja ne bih. To je kao da kažeš nekome da radi što želi, a onda ga opališ po nosu kad napravi nešto što ti ne bi htio da radi.
Znači ovdje dolazimo do jedne zbunjujuće situacije. Bog je dao ljudima slobodnu volju da si stvore život kakav žele, makar bio loš. U tom slučaju je trebao znati da ako imamo slobodnu volju, raditi ćemo stvari koje se možda njemu ne dopadaju, ali što je tu je, takve nas je stvorio i nema smisla da nas kažnjava zbog stvari koje nam je praktički on dozvolio da radimo. Bog ne mora nekome reći da ubija ili da krade, ali što to njega briga ako je stvorio čovjeka takvog kakvim ga je stvorio - "neposlušnim". Gore u postu sam spomenuo da nam je dao neke želje i nagone zbog kojih nas kasnije kažnjava, stavio nas je u klopku i čeka da se uhvatimo jer nemoguće je živjeti život bez jednog grijeha. Zašto nam je priredio tu "klopku"... nije mi jasno. | |
| Naslov: Re: lucifer!!! čet srp 31, 2014 11:52 pm | |
| Normalno da ću ti odgovoriti na post, zašto nebi? Nikad nisam ni rekao da si ti rekao da je vrag crvenko s rogovima, to sam u šali rekao, to je stereotip vraga, isto kao i bog da je starček s bradom. Pod kolektivnom podsvješću sam mislio na astral. Pošto svi imamo astralna tijela, i nastanjujemo astral, od tamo i dolaze razne stvari iz podsvjesti, naši strahovi, snovi... Mozak funkcionira kao antena za primanje podataka s astrala. Taj sotona je kauzalno biće koje da bi došao na fizički plan je morao doći prvo na astral. Sad za te mehanizme kako je to učinjeno ne mogu s sigurnošću govoriti jer to još istražujem, a na forumu ima još ljudi koji ti mogu to bolje objasniti. Sorry ali dalje ti ne mogu govoriti jer bi vjerojatno bile poluistine, jer ni sam ne znam sve. | |
| | | Skulptura Guardian
| Naslov: Re: lucifer!!! pet kol 01, 2014 11:41 pm | |
| - Novus ordo seclorum je napisao/la:
Mozak funkcionira kao antena za primanje podataka s astrala.
Ova tvrdnja me muči već mjesecima, spominjala se u nekoliko tema i nikad nisam dobio neki normalni odgovor. Moje mišljenje je da bi mi u fizičkom svijetu, odnosno prema reakcijama našeg mozga mogli ući u trag toj vezi astrala sa mozgom. Spominjao sam MRI skener kojim bi se moglo vidjeti da li mozak obrađuje neke informacije, odnosno da li prima i/ili šalje informacije negdje (u astral). Zašto ne vidimo tu manifestaciju na mozgu? | |
| Naslov: Re: lucifer!!! sub kol 02, 2014 12:03 am | |
| REM faza sna ti je to "primanje podataka". A svi znamo da je ona mjerljiva. Snovi (znači za vrijeme REM-a) su ti boravci na astralu i ti si sudionik kao u nekom filmu. To je nesvjestan boravak na astralu. Kad si lucidan u snu, ti imaš kontrolu, to je svjesni boravak na astralu i možeš putovati. Doduše tu se oslobađaju tzv. astralne larve, ali to je whole another chapter. Lucidni snovi su ti vrsta astralne projekcije. Postoji još tzv. out of body experience, a to je kad projiciraš svoje eterično tijelo na fizički plan. Remote viewing koji se naveliko istražuje za vojne svrhe, a čiji pionir je bio Ingo Swann, je isto jedan oblik uzimanja podataka s astrala (barem sam tako skužio). Mislim da vrlo vjerojatno vojska zna da nije to samo tako neki hokus pokus, a kad se to koristi u vojne svrhe, onda znaš da tu ima nešto, inače se nebi zajebavali oni s time.
E sad, za vrijeme ovog našeg budnog boravka na fizičkom planu, naše astralno (i ostala) tijela isto rade, ali to neznam kako se može mjeriti. | |
| | | Skulptura Guardian
| Naslov: Re: lucifer!!! sub kol 02, 2014 12:23 am | |
| Da, nažalost, vojska nikada do sada nije uspjela u tom pothvatu, unatoč raznim "stimulansima". Nisam siguran niti da li se još uvijek ulaže u novac za to istraživanje, ali to naravno ne možemo znati.
REM faza sna je nešto što jednostavno treba mozgu. Ako nas nešto ometa u REM fazi i prekida je, onda će mozak to nadoknaditi prvom prilikom. No unatoč tome što ne znamo pravu funkciju REM faze, nema znakova da se u mozgu događa nešto posebno neobično, poput primanja nekog vanjskog signala. Mozak jednostavno postaje aktivniji, dolazi do stanja sličnom onome kad smo budni jer eksperimenti pokazuju da su događaji u REM fazi sna puno stvarniji za naš mozak, na taj način možemo stjecati iskustva i učiti. Ali kažem, ne postoji neki vidljivi link koji se pojavi kad uđemo u REM fazu, sve ostaje više-manje isto.
EDIT: Lucidan san je svjesna spoznaja da sanjamo. Kad se to desi onda se čovjek uglavnom probudi, dođe do nekog trzaja ili nečeg da bi se probudili. No ponekad se to ne desi, pa umjesto da samo "gledamo" san kao neki film, mi možemo sudjelovati u njemu i činiti što nas je volja. | |
| | | Archangel Pračovjek
Broj postova : 2973 Age : 43 Location : Leonberg Registration date : 15.08.2009
| Naslov: Re: lucifer!!! ned kol 03, 2014 3:53 pm | |
| - timaritelj je napisao/la:
- Pa ono kad su Adam i Eva pojeli onu jabuku sa zabranjenog stabla nisu poslušali Božiju zapovjed,naravno da je priča sa jabukom simbolički opisana ali bit je u tome što nisu poslušali Boga i taj neposluh traje do dan danas i zato nam svjet ovako izgleda pročitaj Knjigu postanka 3 poglavlje
Pročitao sam Postanje 2 i 3. Tamo stoji da je to drvo – drvo spoznanja dobra i zla. (Post. 2.17 i 3.5) Ono što meni nije jasno je sljedeće: Ako Adam i Eva nisu poznavali šta je dobro a šta zlo, na koji način onda mogu da se drže odgovornim za bilo dobro bilo zlo? Prije nego što su jeli sa drveta poznanja dobra i zla, nisu znali šta je zlo, pa samim time nisu znali ni da je ne-poslušati Boga – zlo, zar ne? To logički slijedi. Samim time nisu znali ni za posljedice tog ne-poslušavanja. On je rekao da će ovaj umrijeti – ali otkud bi Adam znao da je smrt nešto loše i što, prema tome treba izbjegavati? Jer, kao što rekoh, nije poznavao dobro i zlo. Još nešto mi nije jasno: - Citat :
- „A dade Gospod Bog čovjeku ovu zapovijed: "Sa svakoga drveta u vrtu smiješ jesti;
Samo s drveta spoznanja dobra i zla ne jedi, jer čim bi jeo s njega, morao bi umrijeti."“ (Post. 2,16-17)
„Tada reče Gospod Bog: "Eto, čovjek sad postade kao jedan od nas, tako da spoznaje, što je dobro i zlo. Da sada samo on ne pruži ruku svoju i također ne uzme s drveta života i jede i vječno živi!"“ (Post. 3,22) Na osnovu ovoga zaključujem sljedeće: 1. u Edenu su postojala dva bitna drveta, ono spoznanja dobra i zla i ono života. Od prvog, kad ga pojedeš, spoznaš dobro i zlo, a od drugog dobiješ vječni život. Znamo da je Adam jeo sa ovog prvog, ali nije jeo sa ovog drugog, što vodi do zaključka da Adam nije bio besmrtan. To znači da bi Adam umro prije ili kasnije sve i da nije jeo sa drveta dobra i zla. Samim time, admonicija „ako jedeš sa tog drveta, umrijećeš!“ je posve bespredmetna. I ako ne jedeš sa tog drveta, opet ćeš umrijeti, jer nisi jeo sa drveta života. 2. Adamu je bilo dozvoljeno jesti sa drveta života, na osnovu toga što mu to nije bilo eksplicitno zabranjeno. Zašto, po kojem ratiu bi taj Bog napravio čovjeka najprije smrtnim, a onda posebno stvorio neko drvo da ovaj sa njega jede i postane besmrtan? 3. Pronašao sam podatak da je Adam živio 950 godina. Sad, ta cifra je najvjerovatnije neki simbol, nije doslovna, ali bez obzira da li je on živio 950 ili 95 godina, činjenica je da u tekstu stoji jasno napisano da će „u onaj čas“ kad jede sa drveta spoznaje – umrijeti. Možda Bog ima jako relativistički smisao za vrijeme, ali ispada da jedenje sa tog drveta nije imalo za posljedicu smrt, već mu je samo (na osnovu ovog pod 1 i 2) skratilo životni vijek. To je post hoc, ergo propter hoc logička greška. Imalo utjecaj jeste, ali nije bilo direktni uzrok. 4. Bog ima zapravo da zahvali toj životinji (zmiji) što je čovjeka nagovorila da jede najprije sa drveta spoznanja. Jer, da je čovjek najprije jeo sa drveta života, pitanje je da li bi došlo do paradoksa? | |
| | | Madonna Pračovjek
Broj postova : 2438 Age : 48 Location : split-solin-rim-los angeles...@ Registration date : 07.11.2010
| Naslov: Re: lucifer!!! sri svi 06, 2015 9:39 pm | |
| pun mi ga je k... vec vise...@ | |
| | | Chakotay Guardian
Broj postova : 8409 Age : 48 Location : Zagreb Registration date : 28.12.2007
| Naslov: Re: lucifer!!! sri svi 06, 2015 9:58 pm | |
| @Arch super si to izanalizirao Ni meni nije jasno ono što si pitao, jer Bog kao tvorac svega je stvorio i drvo spoznaje dobra i zla, stvorio je i zmiju, a valjda i samo zlo, ali nema veze, svatko ima svoja uvjerenja i svoj sustav vjerovanja koji mu pomaže da si razjasni prirodu postojanja | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: lucifer!!! | |
| |
| | | | lucifer!!! | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|