Početna stranicaPortalPretraľnikRegistracijaLogin

 

 BOG=ĐAVO

Go down 
Go to page : Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 16 ... 21  Next
Autor/icaPoruka
Blizzard
Superforumaš CE-4
Blizzard

Male
Sagittarius Snake
Broj postova : 15088
Age : 30
Registration date : 01.10.2007

BOG=ĐAVO - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: BOG=ĐAVO   BOG=ĐAVO - Page 11 Icon_minitimesri kol 20, 2008 1:32 pm

marko suzic je napisao/la:


pa svi anđeli, sve je usmjereno prema zemlji.....

Čudo, ko da je Zemlja centar svemira, a svi znamo da nije.
Za neku tamu zvijezdu postojanje Zemlje je nebitno... Baš kao i za Sunce.

marko suzic je napisao/la:


onda si ti malo krivo shvatio bibliju, jer onda i danas Bog salje tsunami i tucu i poplave i slicno......ja te samo pitam ako Bog to salje, sto za to vrijeme radi đavo????

Tsunami

A tsunami (pronounced /(t)suːˈnɑːmi/) is a series of waves created when a body of water, such as an ocean, is rapidly displaced. Earthquakes, mass movements above or below water, some volcanic eruptions and other underwater explosions, landslides, underwater earthquakes, large asteroid impacts and testing with nuclear weapons at sea all have the potential to generate a tsunami. The effects of a tsunami can be devastating due to the immense volumes of water and energy involved. Since meteorites are small, they will not generate a tsunami.

Dakle, tsunamije šalju potresi, veliki podvodni odroni, vulkanske erupcije i druge podvodne eksplozije, urušavanja, udar asteroida. Tsunami može prouzročiti i testiranje nuklearnog oružja...


Tuča

Tuča je najkrupnija vrsta padalina koja dolazi iz atmosfere. Nastaje kad se pothlađene kapi vode zahvaćene ulaznim strujama izdižu te smrznu. Takve smrznute kuglice vode pri velikim brzinama padaju na zemlju gdje mogu uzrokovati velike štete, ponajviše u poljoprivredi.


Poplava

Poplava je stanje vode, kod kojeg je vodostaj rijeke ili drugih voda znatno iznad normale. Sistemi za odbranu od poplava čine odbrambeni nasipi.
Prema uzrocima nastanka poplave se mogu podijeliti na:

  1. poplave nastale zbog jakih padavina
  2. poplave nastale zbog nagomilavanja leda u rijekama
  3. poplave nastale zbog klizanja zemljišta ili potresa,
  4. poplave nastale zbog rušenja brane ili ratnih razaranja.


Potres

Potres je endogeni proces do kojeg dolazi uslijed pomicanja tektonskih ploča, a posljedica je podrhtavanje Zemljine kore zbog oslobađanja velike količine energije Tektonske ploče se konstantno sporo kreću. Kao rezultat diferencijalnog kretanja nastaje pritisak. Na mjestima gdje ovaj pritisak nadjača jačinu kore nastaje potres.


Vulkan

A volcano is an opening, or rupture, in a planet's surface or crust, which allows hot, molten rock, ash, and gases to escape from below the surface. Volcanic activity involving the extrusion of rock tends to form mountains or features like mountains over a period of time.
Volcanoes are generally found where tectonic plates are pulled apart or come together.

Btw pomoću pepela vulkana, morskih bića i proučavanjem stanja Zemljine atmosfere u davna vremena na snijegu Antarktike ustvrdilo se da je na Zemlji prije 75 000 godina došlo do naglog zahlađenja mora od čak 5° u roku 1000 godina... Pričam o ledenom dobu naravno.

Čitaj i uči tako da nešto znaš.
[Vrh] Go down
Gost
GostBOG=ĐAVO - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: BOG=ĐAVO   BOG=ĐAVO - Page 11 Icon_minitimesri kol 20, 2008 2:02 pm

marko suzic je napisao/la:
Tutankhamon je napisao/la:
marko suzic je napisao/la:

ako ti zans neki drugi put koji si probo i znas da je bolji, reci......
Ides ravno do semafora, zatim skrenes desno i tako nekih 100 km i onda na raskrscu opet desno....... face kava gica


ponasas se kao da imas 10 god, malo se uozbilji.....da se Krist tako salio i bio neozbiljan onda nebi niti dosao da umre za tebe....

daj se saberi, mjenjaj svoje navike.....ne odbijaj glas savjesti.....

Kako mi ovdje samo raspravljamo i ne vrijeđamo nikoga, nego SAMO rapravljamo, onda mislim da ne bi trebalo biti ovakvih situacija.
Glavne temelje kršćanske vjere svi znamo, ali ja ne razumijem da li je nekima uskraćen dar sluha i vida, kad ne čuju i ne vide što im se konstantno pokušava reći. Da, kršćanstvo je za tebe ok i neka ti bude, a nas ostale ne primoravajte na to isto ako mi to ne želimo.
[Vrh] Go down
Saroman
Žaba
Saroman

Male
Aquarius Monkey
Broj postova : 291
Age : 40
Registration date : 29.07.2008

BOG=ĐAVO - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: BOG=ĐAVO   BOG=ĐAVO - Page 11 Icon_minitimesri kol 20, 2008 2:52 pm

Marko prošo sam puno tih rasprava sličnih ovoj,i sve se svode na isto:Uvjek ja pobjedim,tj. nijedan svećenik niti laik koji je ajmo reć načitan nije mi dao nijedno objašnjenje na sva moja postavljena pitanja vezano uz nepravilnost biblije,pa mi onda kazu moraš moliti duha svetoga da ti to objasni,ja im kazem pa kad ste vi to sve shvatili recite i meni,ali neznaju,niti jedno objašnjenje,a sve neki produhovljeni ljudi.od početka biblije pa do kraja sve je neistinito.
[Vrh] Go down
marko suzic
PraGlodavac


Male
Virgo Tiger
Broj postova : 702
Age : 33
Registration date : 20.04.2008

BOG=ĐAVO - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: BOG=ĐAVO   BOG=ĐAVO - Page 11 Icon_minitimesri kol 20, 2008 3:59 pm

Eclypso je napisao/la:
marko suzic je napisao/la:
pa nisam bio pozvan od ljudi......Bog me vodio.....

Na forum si došao vlastitom voljom.

Citat :
da dokazi ateista......pa i njima je cilj da ti povjerujes........ali su sami pobili evouciju.....

Opet generaliziraš.

Znanost se ne bavi Biblijom kako ti misliš, nego logikom. I nisu pobili evoluciju.
Naime znanstvenik promatra svijet oko sebe i, ne mareći za Bibliju ili drugu knjigu, donosi zaključke na temelju viđenog. Znanost je malo jača i logičnija nego što ti misliš.


Tutankhamon je napisao/la:

Izaija 45,7 Ja sam Jahve i nema drugoga; ja tvorim svjetlost i stvaram tamu. Ja stvaram sreću i dovodim nesreću, ja, Jahve, činim sve to.

Budete li se još i dalje protivili, ne htjednete li me poslušati, sedmerostruko ću još na vama povisiti rane za vaše grijehe. Na vas ću pustiti šumsku zvjerad da vas liši djece, blago vam podavi a vas prorijedi tako da vam putovi postanu pusti. Ako vas ni to ne popravi nego nastavite življenje koje se meni protivi, onda ću se i ja suprotstaviti vama i sam ću vas još sedmerostruko udariti za vaše grijehe. Na vas ću dovesti mač neka se iskali osvetom za Savez.

" Jahve će te udariti sušicom, groznicom, upalom, žegom i sušom, medljikom i snijeti; to će te goniti dok te ne nestane. "

" Jahve će te udarati egipatskim prištevima, čirevima (originalno je: hemoroidima), krastama i svrabom, od kojih se nećeš moći izliječiti. "

"Tvoga će vola na tvoje oči zaklati, ali ti od njega nećeš jesti; tvoga će magarca ispred tebe otimati, ali ti ga neće vraćati; "

Sine čovječji, ovako govori Jahve Gospod: Reci pticama, svemu krilatom i svemu zvijerju: skupite se i dođite! Saberite se odasvud na žrtvu moju koju koljem za vas, na veliku gozbu po izraelskim gorama, da se najedete mesa i napijete krvi. Najedite se mesa od junaka i napijte se krvi zemaljskih knezova, ovnova, janjaca, jaraca, junaca, ugojene stoke bašanske! Najedite se do sita pretiline i napijte se krvi mojih klanica koje sam vam naklao. Nasitite se za mojim stolom konja i konjanika, junaka i ratnika!' - riječ je Jahve Gospoda.

" Meso ću ti razbacat' po gorama, doline ću prekriti strvinom tvojom. Istekom iz tebe zemlju ću napojiti, krvlju tvojom po gorama, i korita riječna njome napuniti. A kada te utrnem, nebesa ću potamniti i zvijezde na njima ugasiti ! "

Divota. Mora da mu je Đavo prepravio dnevnik.

gle ja tebi ne mogu objasniti Bozje vodstvo ako ti ne poznas Boga.....

gle ako vjerujes u evoluciju onda mozes bibliju i Isusa odbaciti, jer nemaju smisla......

a ovo sto kazes da znanost ne gleda na bibliju, to je mozda istina, ali oni ne kuze da đavo s njima upravlja, a zasto upravlja, pa zato jer je njima novac ispred istine, pa ne vide, sebicni su.....

ja sam nasto tako sto me Bog stvorio, nisam nasto od majmuna, kako uce u skolama.....ja vjerujem Bogu

da li Bog moze ciniti zlo???

da li ti zans sto se mora dogoditi u tvom zivotu da bi se spasio???
[Vrh] Go down
marko suzic
PraGlodavac


Male
Virgo Tiger
Broj postova : 702
Age : 33
Registration date : 20.04.2008

BOG=ĐAVO - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: BOG=ĐAVO   BOG=ĐAVO - Page 11 Icon_minitimesri kol 20, 2008 4:03 pm

Freya je napisao/la:
marko suzic je napisao/la:
Freya je napisao/la:
"Ivan 12,25 Tko ljubi svoj život, izgubit će ga. A tko mrzi svoj život na ovome svijetu, sačuvat će ga za život vječni. "


Suziću, ako taj tvoj Bog traži i zahtjeva mržnju bilo čega ili bilo koga, onda ja tebe pitam nije li jednak Sotoni. Bog NIKADA ne bi smio zahtjevati, propovijedati ili tražiti mržnju!!!


nemoj izvrtati rijeci biblije.....ovo su Isusove rijeci koje tebi ne pasu, ti si sebi uzela sto ti zelis.....ali to ti nije krscanstvo, krscanstvo je ljubav prema Bogu i poslusnost.......Bog-Isus nas poziva da moramo odbaciti ovaj zivot sebicni koji vecina zivi....taj zivot moras ne voljeti iliti mrziti....govori se o zabavi i da moras ne voljeti sve te uzitke i da ako to volis ne mozes upoznati Boga.....jer tko to voli ne poznaje Boga......ali Bog to kaze da nama bude bolje, tek kada se toga ostavis mozes upoznati Boga.....ali tu se pokazuje vjera u Boga, da li vjerujes Bogu kad Isus kaze da mozes bez toga zivjeti, a da sve to odbacis!

Ma ja se povodim logikom, ja ništa ne izvrćem, na kraju nisam ja ta koja non stop citira Bibliju... Zapitaj se tko onda tu izvrće...


pa daj ti reci onda sto je to nanovorođenje???
[Vrh] Go down
marko suzic
PraGlodavac


Male
Virgo Tiger
Broj postova : 702
Age : 33
Registration date : 20.04.2008

BOG=ĐAVO - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: BOG=ĐAVO   BOG=ĐAVO - Page 11 Icon_minitimesri kol 20, 2008 4:06 pm

Freya je napisao/la:
marko suzic je napisao/la:
da li ti znas sto je nanovorođenje:

Ivan 3,3 Odgovori mu Isus: "Zaista, zaista, kažem ti: tko se ne rodi nanovo, odozgor, ne može vidjeti kraljevstva Božjega!
Ivan 3,4 Kaže mu Nikodem: "Kako se čovjek može roditi kad je star? Zar može po drugi put ući u utrobu majke svoje i roditi se?
Ivan 3,5 Odgovori Isus: "Zaista, zaista, kažem ti: ako se tko ne rodi iz vode i Duha, ne može ući u kraljevstvo Božje.
Ivan 3,6 Što je od tijela rođeno, tijelo je; i što je od Duha rođeno, duh je.
Ivan 3,7 Ne čudi se što ti rekoh: `Treba da se rodite nanovo, odozgor.`
Ivan 3,8 Vjetar puše gdje hoće; čuješ mu šum, a ne znaš odakle dolazi i kamo ide. Tako je sa svakim koji je rođen od Duha.

A da li ti znaš išta iz života?

znam, ali mogu li ja dobiti odgovor na jedno pitanje od vas, lako je ovako vi samo komentirate moje, daj ti malo o bibliji i pa da svi vidimo tko tu sto izvrce......vi svi namjerno provocirate.......a i pitanja pokazuju koliko vas zanima Bog, vasa pitanja bi trebala biti u smjeru spasenja i da trazite pravi put......i u tom smjeru bi vam i molitve trebale biti...onaj tko misli da je sad na pravom putu i da se vise ne mora mjenjati, laze sam sebi.....citaj bibliju i moi pa ces vidjeti kad ti Bog pokaze kakav je tvoj zivot.....
[Vrh] Go down
marko suzic
PraGlodavac


Male
Virgo Tiger
Broj postova : 702
Age : 33
Registration date : 20.04.2008

BOG=ĐAVO - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: BOG=ĐAVO   BOG=ĐAVO - Page 11 Icon_minitimesri kol 20, 2008 4:14 pm

Eclypso je napisao/la:
marko suzic je napisao/la:


pa svi anđeli, sve je usmjereno prema zemlji.....

Čudo, ko da je Zemlja centar svemira, a svi znamo da nije.
Za neku tamu zvijezdu postojanje Zemlje je nebitno... Baš kao i za Sunce.

marko suzic je napisao/la:


onda si ti malo krivo shvatio bibliju, jer onda i danas Bog salje tsunami i tucu i poplave i slicno......ja te samo pitam ako Bog to salje, sto za to vrijeme radi đavo????

Tsunami

A tsunami (pronounced /(t)suːˈnɑːmi/) is a series of waves created when a body of water, such as an ocean, is rapidly displaced. Earthquakes, mass movements above or below water, some volcanic eruptions and other underwater explosions, landslides, underwater earthquakes, large asteroid impacts and testing with nuclear weapons at sea all have the potential to generate a tsunami. The effects of a tsunami can be devastating due to the immense volumes of water and energy involved. Since meteorites are small, they will not generate a tsunami.

Dakle, tsunamije šalju potresi, veliki podvodni odroni, vulkanske erupcije i druge podvodne eksplozije, urušavanja, udar asteroida. Tsunami može prouzročiti i testiranje nuklearnog oružja...


Tuča

Tuča je najkrupnija vrsta padalina koja dolazi iz atmosfere. Nastaje kad se pothlađene kapi vode zahvaćene ulaznim strujama izdižu te smrznu. Takve smrznute kuglice vode pri velikim brzinama padaju na zemlju gdje mogu uzrokovati velike štete, ponajviše u poljoprivredi.


Poplava

Poplava je stanje vode, kod kojeg je vodostaj rijeke ili drugih voda znatno iznad normale. Sistemi za odbranu od poplava čine odbrambeni nasipi.
Prema uzrocima nastanka poplave se mogu podijeliti na:

  1. poplave nastale zbog jakih padavina
  2. poplave nastale zbog nagomilavanja leda u rijekama
  3. poplave nastale zbog klizanja zemljišta ili potresa,
  4. poplave nastale zbog rušenja brane ili ratnih razaranja.


Potres

Potres je endogeni proces do kojeg dolazi uslijed pomicanja tektonskih ploča, a posljedica je podrhtavanje Zemljine kore zbog oslobađanja velike količine energije Tektonske ploče se konstantno sporo kreću. Kao rezultat diferencijalnog kretanja nastaje pritisak. Na mjestima gdje ovaj pritisak nadjača jačinu kore nastaje potres.


Vulkan

A volcano is an opening, or rupture, in a planet's surface or crust, which allows hot, molten rock, ash, and gases to escape from below the surface. Volcanic activity involving the extrusion of rock tends to form mountains or features like mountains over a period of time.
Volcanoes are generally found where tectonic plates are pulled apart or come together.

Btw pomoću pepela vulkana, morskih bića i proučavanjem stanja Zemljine atmosfere u davna vremena na snijegu Antarktike ustvrdilo se da je na Zemlji prije 75 000 godina došlo do naglog zahlađenja mora od čak 5° u roku 1000 godina... Pričam o ledenom dobu naravno.

Čitaj i uči tako da nešto znaš.


joj pa o cemu ti pricas, ljudi sa zemlje nagađaju i prave se pametni da znaju nesto o svemiru, i ti u to vjerujes, samo jer je prica dobro izmisljena....pa i prije potopa su svi mislili da potop nece biti i smijali su se Noi i bili su uvjereni kao i ti sada, ali je potop bio.....ali sigurno su znanstvenici govorili da potop je nemoguc, ali Noa je znao, jer je bio s Bogom....

mislis da ce znanost znati kad ce Isus doci, e pa nece, znat ce samo Bozja djeca...

ledeno doba, to su price.....to mozes pricati djeci prije spavanja....

previse vjerujes ljudima kojima je novac i slava broj 1......
[Vrh] Go down
marko suzic
PraGlodavac


Male
Virgo Tiger
Broj postova : 702
Age : 33
Registration date : 20.04.2008

BOG=ĐAVO - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: BOG=ĐAVO   BOG=ĐAVO - Page 11 Icon_minitimesri kol 20, 2008 4:18 pm

Saroman je napisao/la:
Marko prošo sam puno tih rasprava sličnih ovoj,i sve se svode na isto:Uvjek ja pobjedim,tj. nijedan svećenik niti laik koji je ajmo reć načitan nije mi dao nijedno objašnjenje na sva moja postavljena pitanja vezano uz nepravilnost biblije,pa mi onda kazu moraš moliti duha svetoga da ti to objasni,ja im kazem pa kad ste vi to sve shvatili recite i meni,ali neznaju,niti jedno objašnjenje,a sve neki produhovljeni ljudi.od početka biblije pa do kraja sve je neistinito.


ako si citao bibliju bez da si se iskreno prvo pomolio i rekao Bogu da te On vodi i tumaci ti, onda si sve protumacio krivo......

ako smatras da Bog cini zlo, da ubija, kaznjava i da je ljut i da je gnjevan i sl....onda ne mozes shvatiti poruke ljubav i poruke koje govoe da bi nama bilo dobro i da bi ziveli pravim zivotom, da bi nam bilo lako i da imamo samo radost u srcu i Krista......

neznam koji dio ti nije jasan.....
[Vrh] Go down
Blizzard
Superforumaš CE-4
Blizzard

Male
Sagittarius Snake
Broj postova : 15088
Age : 30
Registration date : 01.10.2007

BOG=ĐAVO - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: BOG=ĐAVO   BOG=ĐAVO - Page 11 Icon_minitimesri kol 20, 2008 4:24 pm

marko suzic je napisao/la:

joj pa o cemu ti pricas, ljudi sa zemlje nagađaju i prave se pametni da znaju nesto o svemiru, i ti u to vjerujes, samo jer je prica dobro izmisljena....pa i prije potopa su svi mislili da potop nece biti i smijali su se Noi i bili su uvjereni kao i ti sada, ali je potop bio.....ali sigurno su znanstvenici govorili da potop je nemoguc, ali Noa je znao, jer je bio s Bogom....

Ne razumiješ znanost pa misliš da ju nitko ne razumije miga
I opet, znanost traži dokaze, a ne bezvezne pretpostavke.

Citat :
ledeno doba, to su price.....to mozes pricati djeci prije spavanja....

Šta, malo si frustriran što ne razumiješ o čemu pričam?

Citat :
previse vjerujes ljudima kojima je novac i slava broj 1......

Ja bih vjerovao i tebi, ali budući da generaliziraš, da nemaš baš logike i da je tvoje mišljenje po tebi apsolutno... Sorry, takvim osobama nemam šta vjerovati bez uvrede.
[Vrh] Go down
marko suzic
PraGlodavac


Male
Virgo Tiger
Broj postova : 702
Age : 33
Registration date : 20.04.2008

BOG=ĐAVO - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: BOG=ĐAVO   BOG=ĐAVO - Page 11 Icon_minitimesri kol 20, 2008 5:52 pm

Eclypso je napisao/la:
marko suzic je napisao/la:

joj pa o cemu ti pricas, ljudi sa zemlje nagađaju i prave se pametni da znaju nesto o svemiru, i ti u to vjerujes, samo jer je prica dobro izmisljena....pa i prije potopa su svi mislili da potop nece biti i smijali su se Noi i bili su uvjereni kao i ti sada, ali je potop bio.....ali sigurno su znanstvenici govorili da potop je nemoguc, ali Noa je znao, jer je bio s Bogom....

Ne razumiješ znanost pa misliš da ju nitko ne razumije miga
I opet, znanost traži dokaze, a ne bezvezne pretpostavke.

Citat :
ledeno doba, to su price.....to mozes pricati djeci prije spavanja....

Šta, malo si frustriran što ne razumiješ o čemu pričam?

Citat :
previse vjerujes ljudima kojima je novac i slava broj 1......

Ja bih vjerovao i tebi, ali budući da generaliziraš, da nemaš baš logike i da je tvoje mišljenje po tebi apsolutno... Sorry, takvim osobama nemam šta vjerovati bez uvrede.


s mnogima sam prico o ovome....nema smisla.....

ti znas svoj zivot, ako ti je stalo do toga da budes spasen, odbaci grijehe i moli se Bogu iskreno i da te vodi i pokaze ti pravi put....

ja ti ne zelim zlo, ja sam zivio kao najvece đubre na svijetu, nisam se niti zanimao za Boga, ali sam barem bio posten i nisam okolo vikao da sam krscanin, kao sto neki cine koji imaju vanjsku poboznost.....nisam nista znao o bibliji....ali Bog me spasio.....Bog mi je pokazao koliko me voli i koliko njegova ljubav prema nama nema granice....ali oni koji ne zele da vide tu ljubav i misle da su pametni i uzdaju se u sebe, takvi koji misle da znaju pravi put naci sami bez Krista....oni su odlutali i smatraju sebe Bogom i da im ne treba Krist


jedna od prijevara đavla je sto ljdima govori da ne moraju da se odmah predaju Kristu, da ima vremena, neka uzivaju u zivotu.....prevario vas je sve, uzivati sebico u svojim uzitcima nije sretan zivot, to je tezak i tuzan zivot, zivot patnje.....jer gdje je sebicnost nema Bozje ljubavi, a gdje nema Bozje ljubavi nema niti srece, to je samo nesreca i bol i jad....


Zadnja promjena: marko suzic; sri kol 20, 2008 9:41 pm; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
Gluteus Maximus
Stanica


Male
Scorpio Goat
Broj postova : 27
Age : 40
Registration date : 10.08.2008

BOG=ĐAVO - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: BOG=ĐAVO   BOG=ĐAVO - Page 11 Icon_minitimesri kol 20, 2008 6:18 pm

Citat :
pitanje je da li si dao 500kn jer ti je Bog rekao ili zato jer si htio da se pokazes dobrim pred ljudima, ako je ovo drugo onda si pomogao sebicno.....a to je krivo.....a pazi nije problem u pomaganju i djelima, nego u odricanju svih grijeha

Pitanje je da li si ti religiozan jer tako jednostavno volis Boga , ili mozda da bi sebi nakon smrti obezbjedio RAJ ?
Zar to nije SEBICNO ,
zelis sebe da obezbjedis (samo bez citata)?
[Vrh] Go down
marko suzic
PraGlodavac


Male
Virgo Tiger
Broj postova : 702
Age : 33
Registration date : 20.04.2008

BOG=ĐAVO - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: BOG=ĐAVO   BOG=ĐAVO - Page 11 Icon_minitimesri kol 20, 2008 8:03 pm

Gluteus Maximus je napisao/la:
Citat :
pitanje je da li si dao 500kn jer ti je Bog rekao ili zato jer si htio da se pokazes dobrim pred ljudima, ako je ovo drugo onda si pomogao sebicno.....a to je krivo.....a pazi nije problem u pomaganju i djelima, nego u odricanju svih grijeha

Pitanje je da li si ti religiozan jer tako jednostavno volis Boga , ili mozda da bi sebi nakon smrti obezbjedio RAJ ?
Zar to nije SEBICNO ,
zelis sebe da obezbjedis (samo bez citata)?


jako dobro pitanje!!!

zeljeti biti spasen nije sebicno.....pa to svi zele, pa nitko nece reci da zeli patiti...i da osjeti da je prevaren.....takvih nema....

ali ja uistinu volim Boga jer mi je pokazao koliko me voli i ne mogu da mu vratim tu ljubav, jedino sto mogu je da mu se predam i da BOG se pred svima pokaze u mom zivotu koliko je volik ,tako sto ce moj zivot biti svim svjedocanstvo da je Bog savrsena ljubav i da Bog je velik i da Bog cini meni samo dobro.....

onaj tko kaze da voli Boga samo da se spasi a onda ga nije briga za druge da i drugima govori o Kristu, taj niti ne pozna Boga.....jer ne mozes drugima govoriti o Kristovoj ljubavi ako ju sam ne poznas i nisi u primio....
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Age : 41
Registration date : 30.09.2007

BOG=ĐAVO - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: BOG=ĐAVO   BOG=ĐAVO - Page 11 Icon_minitimesri kol 20, 2008 8:49 pm

marko suzic je napisao/la:
joj pa o cemu ti pricas, ljudi sa zemlje nagađaju i prave se pametni da znaju nesto o svemiru, i ti u to vjerujes, samo jer je prica dobro izmisljena....pa i prije potopa su svi mislili da potop nece biti i smijali su se Noi i bili su uvjereni kao i ti sada, ali je potop bio.....ali sigurno su znanstvenici govorili da potop je nemoguc, ali Noa je znao, jer je bio s Bogom....
Prica o stvarima koje su dokazane. Znas li sto znaci pojam 'dokazano'? Recimo da je dokazano da ako se bacis sa 9. kata da ces se strmopizdit na zemlju i umrijeti na mjestu. To dokazuje neke stvari. Gravitaciju na primjer. Pa tako i ove druge stvari. Mislis da je netko sjeo pa izmislio pricu kako nastaju vremenske nepogode? Vecina toga je dokazana.
A ti...ako tvrdis da nije tako i ako tvrdis da si toliki vjernik kao sto upravo i tvrdis da jesi onda procitaj ovaj citat:
"Zaista, kazem vam, ako imadete vjere koliko gorusicino zrno te reknete ovom brdu: 'Prijedji odavde onamo!', prijeci ce i ništa vam nece biti nemoguce." Mt 17,20

E, pa adje da te vidimo...baci se malo sa 9. kata jer tvoja vjera je tolika da ti neces pasti. Ti ces prkositi Zakonima Fizike. Ti ces prokositi prirodi. I sutra kada mi kazes 'Skocio sam i nisam pao' ja cu ti vjerovati da je Potres nesto drugo od onoga sto znanost kaze da jeste.

marko suzic je napisao/la:
...ti znas svoj zivot, ako ti je stalo do toga da budes spasen, odbaci grijehe i moli se Bogu iskreno i da te vodi i pokaze ti pravi put....
ja ti ne zelim zlo, ja sam isto zivio kao najvece đubre na svijetu, nisam se niti zanimao za Boga, ali sam barem bio posten i nisam okolo vikao da sam krscanin.....nisam nista znao o bibliji....ali Bog me spasio.....
Vidi vamo Marko...zbilja se nadam da ovim gore nisi nazvao Omegu tj. Eclypsa djubretom...zbilja se nadam. I jel ovo kazes da si Ti za razliku od Omege bio posten...a on kao nije? Ako si ti djubre to je tvoja stvar i to izvoli precizirat, ali ovo gore implicira da vrijedjas.

Vjerojatno si do sad mogao skuzit da ne volim vrijedjanje tako da vjerujem da razumijes sto ti govorim...
Izvoli objasniti svoje rijeci i izvoli se ispricati iz ovih stopa jer se ovako nesto nece tolerirati...pogotovo ne prema nekom kao sto je Omega koji te ni u jednom trenu nije vrijedjao nekim nazivima jer on definitivno nije poput tebe - uskogrudan, pravocrtan i netolerantan.

marko suzic je napisao/la:
... uzivati sebico u svojim uzitcima nije sretan zivot, to je tezak i tuzan zivot, zivot patnje.....jer gdje je sebicnost nema Bozje ljubavi, a gdje nema Bozje ljubavi nema niti srece, to je samo nesreca i bol i jad....
E, pa Marko...eto napokon sam shvatila tvoju metodu sirenja Bozje rijeci. Koliko god ti mi govorili da ti je pristup prilicno kriv ti ustrajes u tome...i sada je sve jasno...cvrsto si odlucio ljudima kvarit raspolozenje svojom netolerancijom kako bi uzrokovao patnju forumasa te nam time osigurao mjesto na drugom svijetu. Ma bas ti hvala.
Ipak, bilo bi bolje da vise radis na samom sebi i da prvo pocistis u svom dvoristu, a onda da viris sto drugi rade ili ne rade.

_________________
Respect
[Vrh] Go down
marko suzic
PraGlodavac


Male
Virgo Tiger
Broj postova : 702
Age : 33
Registration date : 20.04.2008

BOG=ĐAVO - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: BOG=ĐAVO   BOG=ĐAVO - Page 11 Icon_minitimesri kol 20, 2008 9:33 pm

Alpha je napisao/la:
marko suzic je napisao/la:
joj pa o cemu ti pricas, ljudi sa zemlje nagađaju i prave se pametni da znaju nesto o svemiru, i ti u to vjerujes, samo jer je prica dobro izmisljena....pa i prije potopa su svi mislili da potop nece biti i smijali su se Noi i bili su uvjereni kao i ti sada, ali je potop bio.....ali sigurno su znanstvenici govorili da potop je nemoguc, ali Noa je znao, jer je bio s Bogom....
Prica o stvarima koje su dokazane. Znas li sto znaci pojam 'dokazano'? Recimo da je dokazano da ako se bacis sa 9. kata da ces se strmopizdit na zemlju i umrijeti na mjestu. To dokazuje neke stvari. Gravitaciju na primjer. Pa tako i ove druge stvari. Mislis da je netko sjeo pa izmislio pricu kako nastaju vremenske nepogode? Vecina toga je dokazana.
A ti...ako tvrdis da nije tako i ako tvrdis da si toliki vjernik kao sto upravo i tvrdis da jesi onda procitaj ovaj citat:
"Zaista, kazem vam, ako imadete vjere koliko gorusicino zrno te reknete ovom brdu: 'Prijedji odavde onamo!', prijeci ce i ništa vam nece biti nemoguce." Mt 17,20

E, pa adje da te vidimo...baci se malo sa 9. kata jer tvoja vjera je tolika da ti neces pasti. Ti ces prkositi Zakonima Fizike. Ti ces prokositi prirodi. I sutra kada mi kazes 'Skocio sam i nisam pao' ja cu ti vjerovati da je Potres nesto drugo od onoga sto znanost kaze da jeste.

marko suzic je napisao/la:
...ti znas svoj zivot, ako ti je stalo do toga da budes spasen, odbaci grijehe i moli se Bogu iskreno i da te vodi i pokaze ti pravi put....
ja ti ne zelim zlo, ja sam isto zivio kao najvece đubre na svijetu, nisam se niti zanimao za Boga, ali sam barem bio posten i nisam okolo vikao da sam krscanin.....nisam nista znao o bibliji....ali Bog me spasio.....
Vidi vamo Marko...zbilja se nadam da ovim gore nisi nazvao Omegu tj. Eclypsa djubretom...zbilja se nadam. I jel ovo kazes da si Ti za razliku od Omege bio posten...a on kao nije? Ako si ti djubre to je tvoja stvar i to izvoli precizirat, ali ovo gore implicira da vrijedjas.

Vjerojatno si do sad mogao skuzit da ne volim vrijedjanje tako da vjerujem da razumijes sto ti govorim...
Izvoli objasniti svoje rijeci i izvoli se ispricati iz ovih stopa jer se ovako nesto nece tolerirati...pogotovo ne prema nekom kao sto je Omega koji te ni u jednom trenu nije vrijedjao nekim nazivima jer on definitivno nije poput tebe - uskogrudan, pravocrtan i netolerantan.

marko suzic je napisao/la:
... uzivati sebico u svojim uzitcima nije sretan zivot, to je tezak i tuzan zivot, zivot patnje.....jer gdje je sebicnost nema Bozje ljubavi, a gdje nema Bozje ljubavi nema niti srece, to je samo nesreca i bol i jad....
E, pa Marko...eto napokon sam shvatila tvoju metodu sirenja Bozje rijeci. Koliko god ti mi govorili da ti je pristup prilicno kriv ti ustrajes u tome...i sada je sve jasno...cvrsto si odlucio ljudima kvarit raspolozenje svojom netolerancijom kako bi uzrokovao patnju forumasa te nam time osigurao mjesto na drugom svijetu. Ma bas ti hvala.
Ipak, bilo bi bolje da vise radis na samom sebi i da prvo pocistis u svom dvoristu, a onda da viris sto drugi rade ili ne rade.


kusati Boga je grijeh......

Bog upravlja svime, ali mi ljudi smo svojim grijesima unistili zemlju i nepogode i nesrece napadaju tamo gdje vlada sebicnost, kako na globalnom nivou, tako i na individualnom.....

ma da krovi sam napisao, obrisat cu to, nema smisla, nje mi to bio cilj.....kriva rijec......sorry eclypso


ja zelim ukazati na stanje kakvo je, a ne da vam dajem laznu nadu i lazno ohrabrenje o pravom putu.....a to je Krist....
[Vrh] Go down
Blizzard
Superforumaš CE-4
Blizzard

Male
Sagittarius Snake
Broj postova : 15088
Age : 30
Registration date : 01.10.2007

BOG=ĐAVO - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: BOG=ĐAVO   BOG=ĐAVO - Page 11 Icon_minitimesri kol 20, 2008 10:07 pm

marko suzic je napisao/la:

ma da krovi sam napisao, obrisat cu to, nema smisla, nje mi to bio cilj.....kriva rijec......sorry eclypso

Ma nema veze, prijatelju :)


Oprosti što sam i ja bio oštar prema tebi. Nisam trebao.

marko suzic je napisao/la:

ja ti ne zelim zlo, ja sam zivio kao najvece đubre na svijetu, nisam se niti zanimao za Boga, ali sam barem bio posten i nisam okolo vikao da sam krscanin, kao sto neki cine koji imaju vanjsku poboznost.....nisam nista znao o bibliji....ali Bog me spasio.....Bog mi je pokazao koliko me voli i koliko njegova ljubav prema nama nema granice....ali oni koji ne zele da vide tu ljubav i misle da su pametni i uzdaju se u sebe, takvi koji misle da znaju pravi put naci sami bez Krista....oni su odlutali i smatraju sebe Bogom i da im ne treba Krist

Marko, niti ja tebi ne želim zlo. Ovo što ti pričam nije s lošom namjerom, samo ti želim skrenuti pažnju na neke stvari.

Ja jesam kršten, ali krščanin sam samo po tome, po običajima nisam. Međutim, iako ne čitam Bibliju, ja svejedno tražim Boga, ali više preko znanosti i filozofije. Svjestan sam toga koliko mi ljudi zapravo ne znamo, koliko smo zapravo maleni u svemiru...
Samo ti želim reći da znanost nije nešto loše jer na taj način želimo upoznati svoju okolinu. Zar bi zbog toga bila loša?


Alpha, hvala ljubi
[Vrh] Go down
Saroman
Žaba
Saroman

Male
Aquarius Monkey
Broj postova : 291
Age : 40
Registration date : 29.07.2008

BOG=ĐAVO - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: BOG=ĐAVO   BOG=ĐAVO - Page 11 Icon_minitimečet kol 21, 2008 12:21 am

NIšta nije loše jer sve je od Boga,problem je što ljudi sve zloupotrijebe,puno više zla je znanost uradila nego dobra.Šta imamo od toga što smo došli na mjesec,pomislite samo koliko je ljudih gladnih dok su oni utrošili milijarde dolara do sada na putovanje u svremir,šta će nam to.kakva korist,ljudi umiru.i bezbroj takvih primjera.
Po meni sav ovaj tehnološki napredak je ustvari nazadovanje,jer šta imamo od toga,stvorili smo tvornice koje zagadjuju okoliš.nemože više ništa da raste prirodno pa onda moramo jesti nezdravo umjetno genetski stvoreno,milijarde automobila,sječe šuma pravljenje umjetnih jezera itd. itd..Nevidim šta to je zanost dobro napravila,olakšala neke stvari da bi nam bilo lakše živjet ali radi toga nam je ustvari gore.DOdje čovjek onda do zaključka da ustvari znanost nije dobra,vrlo malo dobra iz nje proizlazi.
[Vrh] Go down
Blizzard
Superforumaš CE-4
Blizzard

Male
Sagittarius Snake
Broj postova : 15088
Age : 30
Registration date : 01.10.2007

BOG=ĐAVO - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: BOG=ĐAVO   BOG=ĐAVO - Page 11 Icon_minitimečet kol 21, 2008 1:01 am

Nisam mislio na to, već na znanost kao ono što proučava našu okolinu i koja pokušava shvatiti pojave oko nas. A ovo nazadovanje koje spominješ ionako nije znanost kriva, već pojedinci koji u ruke dobe nove stvari...
Sada možemo jako lako pomoći gladnima u Africi, ali to zavisi od osobe hoćemo li pomoći ili ne.

Samim ljudima treba dati važniju ulogu u životu. Nije znanost loša, već to ovisi o ljudima koji koriste dostignuća znanosti.
[Vrh] Go down
Saroman
Žaba
Saroman

Male
Aquarius Monkey
Broj postova : 291
Age : 40
Registration date : 29.07.2008

BOG=ĐAVO - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: BOG=ĐAVO   BOG=ĐAVO - Page 11 Icon_minitimečet kol 21, 2008 1:13 am

kako god hoćeš.ali bolje bi bilo da je nema,ništa njima u africi nije nedostajalo dok bjelici nisu došli sa svojom naprednijom tehnologijom donjeli bolesti i zato im sad dole i je tako.i naravno da ovisi od osoba samo kojih osoba,bi li im ja trebao pomoći koji jedva guram kraj s krajem od prvog do prvog što se kaže ili ovi što sam ih spomenuo koji su utrošili nepotrebne milijarde u nepotrebni izlet u svemir.
[Vrh] Go down
Blizzard
Superforumaš CE-4
Blizzard

Male
Sagittarius Snake
Broj postova : 15088
Age : 30
Registration date : 01.10.2007

BOG=ĐAVO - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: BOG=ĐAVO   BOG=ĐAVO - Page 11 Icon_minitimečet kol 21, 2008 1:35 am

Uglavnom tehnologija u krivim rukama je opasna stvar. Nije znanost loša, ona je tu da nam olakša stvari i da pokušavamo shvatiti svijet oko sebe, u tome nema ništa loše. Ono što je tu problem jesu ljudi...

Škare kao škare nisu loše, ali u ubojičinim rukama mogu poslužiti kao oružje. No ako ubojica ubi nekoga sa škarama, je li to zato što su škare loše ili zato što je ubojica loš?
Jednostavan primjer. Naravno, škare mogu spasiti mnogo života, što ljudskih što životinjskih...

Stoga, znanost nije ta koja je loša, ljudi su...

Bi li bilo bolje bez znanosti, bez da istražujemo okolinu? Ne, ne bi. Bez znanosti niti Biblije ne bi bilo jer ne bi bilo ni papira.
Uostalom u ljudskoj je prirodi je istraživati okolinu i proizvoditi nove stvari.
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Age : 41
Registration date : 30.09.2007

BOG=ĐAVO - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: BOG=ĐAVO   BOG=ĐAVO - Page 11 Icon_minitimečet kol 21, 2008 10:59 am

Omega... hug ljubi hug

_________________
Respect
[Vrh] Go down
Gost
GostBOG=ĐAVO - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: BOG=ĐAVO   BOG=ĐAVO - Page 11 Icon_minitimečet kol 21, 2008 11:39 am

marko suzic je napisao/la:
Freya je napisao/la:
marko suzic je napisao/la:
da li ti znas sto je nanovorođenje:

Ivan 3,3 Odgovori mu Isus: "Zaista, zaista, kažem ti: tko se ne rodi nanovo, odozgor, ne može vidjeti kraljevstva Božjega!
Ivan 3,4 Kaže mu Nikodem: "Kako se čovjek može roditi kad je star? Zar može po drugi put ući u utrobu majke svoje i roditi se?
Ivan 3,5 Odgovori Isus: "Zaista, zaista, kažem ti: ako se tko ne rodi iz vode i Duha, ne može ući u kraljevstvo Božje.
Ivan 3,6 Što je od tijela rođeno, tijelo je; i što je od Duha rođeno, duh je.
Ivan 3,7 Ne čudi se što ti rekoh: `Treba da se rodite nanovo, odozgor.`
Ivan 3,8 Vjetar puše gdje hoće; čuješ mu šum, a ne znaš odakle dolazi i kamo ide. Tako je sa svakim koji je rođen od Duha.

A da li ti znaš išta iz života?

znam, ali mogu li ja dobiti odgovor na jedno pitanje od vas, lako je ovako vi samo komentirate moje, daj ti malo o bibliji i pa da svi vidimo tko tu sto izvrce......vi svi namjerno provocirate.......a i pitanja pokazuju koliko vas zanima Bog, vasa pitanja bi trebala biti u smjeru spasenja i da trazite pravi put......i u tom smjeru bi vam i molitve trebale biti...onaj tko misli da je sad na pravom putu i da se vise ne mora mjenjati, laze sam sebi.....citaj bibliju i moi pa ces vidjeti kad ti Bog pokaze kakav je tvoj zivot.....

Ali mi uopće ne provociramo... Nije mi jasno zašto to tako gledaš.
Ja mislim da drugačije stajalište od mog i razmišljanje ne podrazumjeva provokaciju, dapače pokazuje raznolikost i to je u biti jako lijepo. Žao mi je što ti na to gledaš tako i gledaš na to kao na napad...
[Vrh] Go down
Gluteus Maximus
Stanica


Male
Scorpio Goat
Broj postova : 27
Age : 40
Registration date : 10.08.2008

BOG=ĐAVO - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: BOG=ĐAVO   BOG=ĐAVO - Page 11 Icon_minitimečet kol 21, 2008 4:58 pm

Citat :
DOdje čovjek onda do zaključka da ustvari znanost nije dobra,vrlo malo dobra iz nje proizlazi.

Bez nauke, tehnologije i tehnike bi bilo puno vise gladnih u svijetu nego sto ih danas ima !
Od sakupljnja plodova i lova tesko da bi se 6.5 milijardi ljudi odrzavalo ! klopa
[Vrh] Go down
Saroman
Žaba
Saroman

Male
Aquarius Monkey
Broj postova : 291
Age : 40
Registration date : 29.07.2008

BOG=ĐAVO - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: BOG=ĐAVO   BOG=ĐAVO - Page 11 Icon_minitimečet kol 21, 2008 6:28 pm

Eclypso je napisao/la:
Uglavnom tehnologija u krivim rukama je opasna stvar. Nije znanost loša, ona je tu da nam olakša stvari i da pokušavamo shvatiti svijet oko sebe, u tome nema ništa loše. Ono što je tu problem jesu ljudi...

Škare kao škare nisu loše, ali u ubojičinim rukama mogu poslužiti kao oružje. No ako ubojica ubi nekoga sa škarama, je li to zato što su škare loše ili zato što je ubojica loš?
Jednostavan primjer. Naravno, škare mogu spasiti mnogo života, što ljudskih što životinjskih...

Stoga, znanost nije ta koja je loša, ljudi su...

Bi li bilo bolje bez znanosti, bez da istražujemo okolinu? Ne, ne bi. Bez znanosti niti Biblije ne bi bilo jer ne bi bilo ni papira.
Uostalom u ljudskoj je prirodi je istraživati okolinu i proizvoditi nove stvari.


Na to i mislim ali pošto je nemoguće kontrolirati to da bude samo služitelj dobra ta "znanost" onda je bolje da je nema,ah škare nisu opasne opasan je onaj koji koristi škare,ali da bi se dobile škare potreban je bio jedan proces koji zagaduje okoliš.:)
[Vrh] Go down
Saroman
Žaba
Saroman

Male
Aquarius Monkey
Broj postova : 291
Age : 40
Registration date : 29.07.2008

BOG=ĐAVO - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: BOG=ĐAVO   BOG=ĐAVO - Page 11 Icon_minitimečet kol 21, 2008 6:33 pm

Gluteus Maximus je napisao/la:
Citat :
DOdje čovjek onda do zaključka da ustvari znanost nije dobra,vrlo malo dobra iz nje proizlazi.

Bez nauke, tehnologije i tehnike bi bilo puno vise gladnih u svijetu nego sto ih danas ima !
Od sakupljnja plodova i lova tesko da bi se 6.5 milijardi ljudi odrzavalo ! klopaapsolutna neistina,upravo suprotno,održao bi se svak na životu svojim radom,znanost koristi samo pojedincima.Pogledaj samo omjer imaš 1 čovjeka koji raspolaze sa 50 milijardi dolara,a vamo imaš 2 milijarde ljudi koji nemaju ni po dolar.Kao što sam već rekao znanost nam olakšava stvari,lakše dobivamo eto tu hranu,rećemo da ima koristi od nje kao što ih ima opet šta imao od toga kad smo svim tim moderenim pogalima ,pomagalima koji ubrzavaju stvari,kojima dobivamo stvari na laški način,ustvari ubili sami sebe.Svjet je globalno zahvaćen,da se u povrće šprica svašta ovo i ono,da bi biljka opstala potrebno ju je zaštititi raznim pesticidima jer nemoze a da se nezraboli od bolesnog zraka vode sunca.Prehraniti se je postao biznis,zašto bi neko uzgajao neku rajčicu na normalan način kad joj kao takvoj treba puno vremena,laške par inekcija i udeserostručit proizivodnju,pa se pitamo okle bolesti.
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena

Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 29065
Age : 55
Location : Zagreb
Registration date : 15.09.2007

BOG=ĐAVO - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: BOG=ĐAVO   BOG=ĐAVO - Page 11 Icon_minitimečet kol 21, 2008 6:35 pm

Kažu da problem gladi nije problem tehnologije nego problem ljubavi. Slažem se sa Saromanom, iako naizgled znanost radi upravo na tom održavanju života u svakom pogledu. No znanost uistinu zasad služi samo manjini. Možda se stvari promijene na bolje u budućnosti.
[Vrh] Go down
Sponsored content
BOG=ĐAVO - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: BOG=ĐAVO   BOG=ĐAVO - Page 11 Icon_minitime

[Vrh] Go down
 
BOG=ĐAVO
[Vrh] 
Stranica 11 / 21.Go to page : Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 16 ... 21  Next

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
CE-4 Misterije i neobjašnjivi fenomeni ::  Svijet oko nas :: Duhovnost-
Forum(o)Bir: