| Koji je razlog postojanja? | |
|
+29snark Tutankhamon kayser Merkurica silver isus dolazi uskoro! isa_bruce veronika30 malenaivi l337_m4n Hybrid labellina BUBI gloria_g zvezda Yado Thor Alpha Milab Srky Eosphoros belongs to lovers babi floridana Svjetloisjena vladimir userNejm malena Aleksandar Veliki 33 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
labellina Riba
Broj postova : 142 Age : 46 Registration date : 20.01.2008
| Naslov: Re: Koji je razlog postojanja? ned sij 27, 2008 5:29 pm | |
| - svjetloisjena je napisao/la:
- Ma kad ti kažem, možeš ti to ovako protumačiti i ja se s tim slažem, ali u knjizi se naprosto radi o metalu.
znam,nisam pisala striktno o knjizi nego me ta ideja nadahnula na 'apstraktno-paranoično mišljenje' | |
|
| |
gloria_g Čovjek
Broj postova : 4131 Age : 50 Location : Zagreb Registration date : 16.11.2007
| |
| |
malenaivi Čovjek
Broj postova : 7178 Age : 43 Registration date : 13.12.2007
| Naslov: Re: Koji je razlog postojanja? pon sij 28, 2008 12:07 pm | |
| previše je MOŽDA ovdje spomenuto. | |
|
| |
Svjetloisjena Legenda foruma CE-4
Broj postova : 29065 Age : 59 Location : Zagreb Registration date : 15.09.2007
| Naslov: Re: Koji je razlog postojanja? pon sij 28, 2008 12:44 pm | |
| Ovdje se možeš ili zezati ili pitanje premjestiti na filozofiju.... | |
|
| |
veronika30 PraGlodavac
Broj postova : 846 Age : 49 Registration date : 01.11.2007
| Naslov: Re: Koji je razlog postojanja? pon sij 28, 2008 2:20 pm | |
| Kada bismo shvatili razlog postojanja vjerojatno bismo bili na stupnju duhovnog razvoja u kojem bi daljnje materijalno postojanje izgubilo smisao. Mislim da se u ovoj fazi možemo samo nabacivati teorijama, nadglasavati se tko je u pravu, a tko u krivu... Mislim da baš nitko na ovom forumu nije kompetentan da na ovo pitanje odgovori sa SIGURNO, pa nam tako ostaje samo hrpa MOŽDA i VJEROJATNO. Osobno vjerujem da svi putovi vode u "Rim", neki su kraći, a neki duži, ali svi idu ka istom cilju koji nam je još uvijek maglovit... Do tada ćemo stvarati potomke i nadati se da će biti pametniji i duhovno napredniji od nas. | |
|
| |
labellina Riba
| Naslov: Re: Koji je razlog postojanja? pon sij 28, 2008 2:34 pm | |
| - veronika30 je napisao/la:
- Kada bismo shvatili razlog postojanja vjerojatno bismo bili na stupnju duhovnog razvoja u kojem bi daljnje materijalno postojanje izgubilo smisao. Mislim da se u ovoj fazi možemo samo nabacivati teorijama, nadglasavati se tko je u pravu, a tko u krivu... Mislim da baš nitko na ovom forumu nije kompetentan da na ovo pitanje odgovori sa SIGURNO, pa nam tako ostaje samo hrpa MOŽDA i VJEROJATNO. Osobno vjerujem da svi putovi vode u "Rim", neki su kraći, a neki duži, ali svi idu ka istom cilju koji nam je još uvijek maglovit...
Do tada ćemo stvarati potomke i nadati se da će biti pametniji i duhovno napredniji od nas. vjerujem da 'ono nešto' ( duša? energija ljubavi ili šta već ?!) u nama to zna al raz-UMOM to ne možemo dokučiti... Kad bi ZNALI možda bi se masovno ubijali da ubrzamo proces ne bi se bakćali s ovim životom. Možda ( još jedno možda ) zbog toga imamo ograničenu svijest za to pitanje i tako će i ostati | |
|
| |
isa_bruce Stanica
Broj postova : 11 Age : 41 Registration date : 24.01.2008
| Naslov: Re: Koji je razlog postojanja? pon sij 28, 2008 3:21 pm | |
| ja se nadam da ce se nasa svjesnost malo promijeniti pa cemo uskoro biti sposobniji vidjeti smisao. (mozda nakon 21.12. )iako, cesto mislim da je to poimanje smisla vrlo individualno i da ne postoji jedan recept koji bi vrijedio za sve nas. tada bi svi ljudi bili isti. ali vjerujem da kolektivno svi tezimo istom cilju na kraju krajeva. (off: bas mi se nekako sviđa ovaj forum, drugaciji je. nema onog egoisticnog nadmetanja kolko sam do sad uspjela vidjet ) | |
|
| |
Alpha Admin
Broj postova : 29076 Age : 45 Registration date : 30.09.2007
| Naslov: Re: Koji je razlog postojanja? pon sij 28, 2008 4:31 pm | |
| WELCOME isa_bruce Glede ovog 21.12. ...neki su misljenja da ce nas onda zgromit Nibiru, a ne promjena svijesti... Imamo temu o tome gore na Alternativna povijest - 21. prosinca 2012. Ja se ipak nadam promjeni svijesti...al na koncu najvjerojatnije nece bit nista od svega toga Pozz | |
|
| |
gloria_g Čovjek
| Naslov: Re: Koji je razlog postojanja? pon sij 28, 2008 4:39 pm | |
| | |
|
| |
isus dolazi uskoro! PraGlodavac
Broj postova : 838 Age : 38 Registration date : 13.01.2008
| Naslov: Re: Koji je razlog postojanja? sri sij 30, 2008 2:29 pm | |
| - Aleksandar Veliki je napisao/la:
- Kao što naslov kaže.
Ja obično navodim množenje i nastavak evolucije. Ali ima tu još samo što ne znam. tko je stvorio informaciju, otkud informacija, otkud inteligencija, kokos je bila prije jajeta, ali otkud sada kokos, sama od sebe, ima jedan kukac koji kad ga napadne njegov neprijatelj pauk, taj kukac pocne hodati kao neprijatelj tog pauka i tako se obrani od napada pauka i pauk bjezi od njega, kako taj kukac moze oponasati tog neprijatelja svog neprijatelja...sve je tako jednostavno, knjiga postanka u bibliji pokazuje stvaranje, jer ako smo stvoreni, onda mora postojati i stvoritelj, ako je ovaj svijet dizajniran onda mora postojati i dizajner.... | |
|
| |
Aleksandar Veliki Čovjek
Broj postova : 6274 Age : 116 Location : E11T Registration date : 20.09.2007
| Naslov: Re: Koji je razlog postojanja? sri sij 30, 2008 2:36 pm | |
| Baš tako. A koji je razlog? | |
|
| |
labellina Riba
| |
| |
silver Majmun
Broj postova : 1439 Age : 34 Registration date : 25.10.2007
| |
| |
Alpha Admin
Broj postova : 29076 Age : 45 Registration date : 30.09.2007
| Naslov: Re: Koji je razlog postojanja? pon vel 04, 2008 11:33 pm | |
| Mogo bi u politicare, zar ne? | |
|
| |
silver Majmun
| Naslov: Re: Koji je razlog postojanja? uto vel 05, 2008 1:55 am | |
| mislim da bi bio idealan za buduceg premijera! | |
|
| |
gloria_g Čovjek
| Naslov: Re: Koji je razlog postojanja? uto vel 05, 2008 11:17 am | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: Koji je razlog postojanja? uto vel 05, 2008 1:25 pm | |
| | |
|
| |
gloria_g Čovjek
| Naslov: Re: Koji je razlog postojanja? uto vel 05, 2008 1:34 pm | |
| | |
|
| |
silver Majmun
| Naslov: Re: Koji je razlog postojanja? uto vel 05, 2008 6:45 pm | |
| evo, samo cu jos jedno pitanje..
kako ti znas da je biblija, a ne kuran, talmud, ili sto drugo, ona 'prava' knjiga? I baš rimokatolička vjera? I znači nekih 0.000000000000000001% ljudi koji 'žive po bibliji' će se spasit, a ostali su propali? Čak i ako su dobri inače, ali jednostavno rođeni u 'krivoj' vjeri i vjeruju u nešto što, po tebi, nije istina, a inače u ničem ne griješe? | |
|
| |
Aleksandar Veliki Čovjek
| Naslov: Re: Koji je razlog postojanja? uto vel 05, 2008 7:19 pm | |
| Nije on rimokatolik, oni se tako ne ponašaju. | |
|
| |
vladimir banned
Broj postova : 10694 Age : 54 Location : Paris Registration date : 19.09.2007
| Naslov: Re: Koji je razlog postojanja? uto vel 05, 2008 7:22 pm | |
| - Aleksandar Veliki je napisao/la:
- Nije on rimokatolik, oni se tako ne ponašaju.
I nije,on je spanski inkvizitor | |
|
| |
labellina Riba
| Naslov: Re: Koji je razlog postojanja? uto vel 05, 2008 7:26 pm | |
| [ - Citat :
- quote="isus dolazi uskoro!"]
mi smo stvoreni kako bi svojim zivotima pokazali da je Bog ljubav, kome smo to trebali dokazati? Bogu ili ljudima? - Citat :
- ali adam i eva su unistili taj odnos s Bogom,
Ako su adam i eva mogli uništiti odnos s bogom onda to znači -da je bog nemoćan u odnosu na ljude -da ih je stvorio nesavršene - mi smo njegova greška - Citat :
- a uskrsnut ce s Isusom samo oni koji su zivjeli po bibliji.
tko je pisao bibliju? bog? - Citat :
- ..a oni koji nisu sami su sebe osudili na tezak zivot i na muke u paklu sto ce zavrsiti vjecnom smrti...
vječna smrt? šta bi to značilo? smrt tijela može biti samo konačna,ne privremena... Nema nikog da je bio malo mrtav pa opet živ | |
|
| |
Aleksandar Veliki Čovjek
| Naslov: Re: Koji je razlog postojanja? uto vel 05, 2008 7:34 pm | |
| - labellina je napisao/la:
- [
- Citat :
- quote="isus dolazi uskoro!"]
mi smo stvoreni kako bi svojim zivotima pokazali da je Bog ljubav, kome smo to trebali dokazati? Bogu ili ljudima? - Citat :
- ali adam i eva su unistili taj odnos s Bogom,
Ako su adam i eva mogli uništiti odnos s bogom onda to znači -da je bog nemoćan u odnosu na ljude -da ih je stvorio nesavršene - mi smo njegova greška - Citat :
- a uskrsnut ce s Isusom samo oni koji su zivjeli po bibliji.
tko je pisao bibliju? bog? - Citat :
- ..a oni koji nisu sami su sebe osudili na tezak zivot i na muke u paklu sto ce zavrsiti vjecnom smrti...
vječna smrt? šta bi to značilo? smrt tijela može biti samo konačna,ne privremena... Nema nikog da je bio malo mrtav pa opet živ Prema bibliji ovo se odnosi na zadnji dio tvog teksta, samo je Jedan bio malo mrtav pa opet živ. a vječna smrt, glupost. Mi smo energija, mi smo misao, tijelo možeš ubiti misao nikako, koliko se god trudio, misao ne možeš ubiti, možeš samo mijenjati. | |
|
| |
Merkurica Čovjek
Broj postova : 3886 Age : 36 Registration date : 24.12.2007
| Naslov: Re: Koji je razlog postojanja? uto vel 05, 2008 7:41 pm | |
| mislim da je jedini smisleni razlog našeg postojanja održavanje inteligencije na životu odnosno onoga što bismo mogli nazvati bogom. dio smo te inteligencije i bez nas ona ne bi bila cjelovita. bila bi nesavršena, oštećena. a sve drugo je igra | |
|
| |
| Naslov: Re: Koji je razlog postojanja? uto vel 05, 2008 7:54 pm | |
| - silver je napisao/la:
- evo, samo cu jos jedno pitanje..
kako ti znas da je biblija, a ne kuran, talmud, ili sto drugo, ona 'prava' knjiga? I baš rimokatolička vjera? I znači nekih 0.000000000000000001% ljudi koji 'žive po bibliji' će se spasit, a ostali su propali? Čak i ako su dobri inače, ali jednostavno rođeni u 'krivoj' vjeri i vjeruju u nešto što, po tebi, nije istina, a inače u ničem ne griješe? ISUS je rekao da su uska vrata i tijesan put koji vode u raj, a da su siroka vrata i prostran put koji vode u propast i da ih je mnogo koji idu tim sirim putem. ISUS je rekao da su mnogi pozvani ali da su rijetki odabrani! | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Koji je razlog postojanja? | |
| |
|
| |
| Koji je razlog postojanja? | |
|