| Duhovi pokojnika | |
|
+9KoX ella zvezda Berny_Sinara Svjetloisjena Gea Pumpkin gagi_ Aurora Borealis 13 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Narayana Žaba
Broj postova : 233 Age : 44 Location : Trogir Registration date : 03.07.2009
| Naslov: Re: Duhovi pokojnika pet srp 03, 2009 5:50 pm | |
| Eh, kazem nisam je ja procitala osim nekih, meni nezanimljivih, odlomaka...citala sam neciju recenziju navodno izvorne knjige, tako da se ne mogu zakleti da to tamo pise, moram je procitati...ali svakako je ovo stvarno zanimljivo i mislim da ima istine u tome...stari narodi se nisu bojali smrti kao mi, prihvacali su je kao dio ciklusa zemaljskog zivota pa im i sami obredi i stadiji smrti nisu bili nepoznati i duboko vjerujem u njihova iskustva i metode. | |
|
| |
Svjetloisjena Legenda foruma CE-4
Broj postova : 29065 Age : 59 Location : Zagreb Registration date : 15.09.2007
| Naslov: Re: Duhovi pokojnika pet srp 03, 2009 5:57 pm | |
| Pročitala sam Tibetansku knjigu mrtvih i željela bih je ponovo čitati kad stignem. Mislim da se opisuju simptomi koje Narayana navodi, ali ti se simptomi opisuju i u drugim knjigama pa i u zapadnjačkoj književnosti. Smrt je ljudima oduvijek važan životni događaj, ma kako paradoksalno to zvučalo. Ukoliko netko umire u krevetu, onda se mogu pratiti te pojave, ako treba umrijeti u prometnoj nesreći, to se može najaviti na neki drugi način. Meni se čini da smo svi mi na neki način sveznajući (kad se povežemo s Izvorom), no zaogrnuti smo velovima. Pa tko je skinuo više velova, taj više može (u)vidjeti i obrnuto. Inače imamo poseban topic o Tibetanskoj knjizi mrtvih, stavit ću malo kasnije kad ga nađem link. Evo ga OVDJE | |
|
| |
Alpha Admin
Broj postova : 29076 Age : 45 Registration date : 30.09.2007
| Naslov: Re: Duhovi pokojnika pet srp 03, 2009 7:51 pm | |
| Hm...ja sam pak cula da smrt traje 9 mjeseci kao i rodjenje...tj. da proces zapocne 9 mj. ranije ali ga mi rijetko kada znamo prepoznat...ne znam detalje...pokusat cu se raspitati... _________________ Respect
| |
|
| |
Gea Moderator
Broj postova : 10254 Age : 35 Location : Iznad Oblaka Registration date : 21.04.2009
| Naslov: Re: Duhovi pokojnika pet srp 03, 2009 8:02 pm | |
| vidiš, vidiš ... ja sam čula da ti mozak još živi oko 7 dana (ili manje davno je bilo kad sam to čula) nakon što ti tijelo prestane disati i kad je već proglašena klinička smrt _________________ I never lose myself because I never found me
| |
|
| |
Narayana Žaba
| Naslov: Re: Duhovi pokojnika pet srp 03, 2009 8:06 pm | |
| Gea, Alpha, di ste to cule, bas me sad to zaintrigiralo...kako mozak moze bit ziv, ako je tkivo odumrlo...jel ima neka knjiga ili nesto slicno? | |
|
| |
Gea Moderator
Broj postova : 10254 Age : 35 Location : Iznad Oblaka Registration date : 21.04.2009
| Naslov: Re: Duhovi pokojnika pet srp 03, 2009 8:29 pm | |
| mislim da je to bilo na rubu znanosti... trebam potražiti papirić na koji sam to zapisala, ako sam zapisala... _________________ I never lose myself because I never found me
| |
|
| |
Berny_Sinara Pračovjek
Broj postova : 2704 Age : 34 Location : Zagreb :D Registration date : 24.02.2009
| Naslov: Re: Duhovi pokojnika pet srp 03, 2009 8:35 pm | |
| eh jedan mali off topic kada smo vec na knjigama....dal mozda postoji egipatska knjiga zivota i egipatska knjiga smrti napisana?Tj dal se moze negdje to citat?Mislim na netu | |
|
| |
Hexenkind banned
Broj postova : 278 Age : 52 Location : Zagreb Registration date : 01.07.2009
| Naslov: Re: Duhovi pokojnika pet srp 03, 2009 8:54 pm | |
| - Gea je napisao/la:
- vidiš, vidiš ... ja sam čula da ti mozak još živi oko 7 dana (ili manje davno je bilo kad sam to čula) nakon što ti tijelo prestane disati i kad je već proglašena klinička smrt
Mozak je zapravo samo kristalna memorija, njime ne razmišljamo...misli se nalaze u dijelovima aure, odnosno našeg energetskog polja koje bi mogli nazvati Mentalima... Mentali isto kao i aura postoje u slojevima....tako da postoji mogućnost da kristalna memorija unutar našeg mozga doista nadživljuje naše tijelo... | |
|
| |
Narayana Žaba
| Naslov: Re: Duhovi pokojnika pet srp 03, 2009 8:57 pm | |
| Dobro...ali ako je kristalna memorija ziva, a tvoja dusa vec vrluda po astralnim poljima, sta je bitno sta je mozk ziv kad se nitko vise njim ne koristi? | |
|
| |
Hexenkind banned
| Naslov: Re: Duhovi pokojnika pet srp 03, 2009 9:05 pm | |
| - Berny_Sinara je napisao/la:
- eh jedan mali off topic kada smo vec na knjigama....dal mozda postoji egipatska knjiga zivota i egipatska knjiga smrti napisana?Tj dal se moze negdje to citat?Mislim na netu
Moram priznati da nisam nikad čuo za navedene knjige, odnosno Knjiga života je zapravo mitska knjiga koja nikad nije pronađena, a spominje se samo u nekim pričama, dok je danas moderno da se Knjiga mrtvih prevodi kao Knjiga mrtvih, međutim, taj prijevod naslova je pogrešan...Točniji naslov bi bio Knjiga Dnevnog Izlaska (Book of Going Forth by Day), a u literaturi se pronalazi još i pod imenom Anijev papirus (Papyrus of Ani)...ja imam prijevod od Wallis Budgea, i taj prijevod možeš lako pronaći guglajući po netu. Međutim, postoji moderniji prijevod od Raymonda Faulknera, kojeg nećeš naći jer još nisu istekla izdavačka prava. Tu su i tzv. tekstovi piramida (Pyramid Texts) što je zapravo skup tekstova pronađenih u grobnicama nekoliko faraona (Pepi 1. i 2., Teti i Unas), a prijevode možeš pronaći na netu, ja sam ih čitao sa www.sacred-texts.com... | |
|
| |
Hexenkind banned
| Naslov: Re: Duhovi pokojnika pet srp 03, 2009 9:09 pm | |
| - Narayana je napisao/la:
- Dobro...ali ako je kristalna memorija ziva, a tvoja dusa vec vrluda po astralnim poljima, sta je bitno sta je mozk ziv kad se nitko vise njim ne koristi?
sorry, al moram priznat da nisam baš shvatil pitanje....slikovito, kada rikne komp, možeš sačuvat memoriju... | |
|
| |
Narayana Žaba
| Naslov: Re: Duhovi pokojnika pet srp 03, 2009 9:22 pm | |
| Ma pitam, kakve koristi imas od kristalne memorije ako ti nisi vise u tijelu? | |
|
| |
Hexenkind banned
| Naslov: Re: Duhovi pokojnika pet srp 03, 2009 9:29 pm | |
| pa nikakve...i memorija umire nakon nekoliko dana, ali baš zbog toga što mozgom zapravo i ne mislimo je moguće ovo što je navela Gea...to sam mislil nesporazum... | |
|
| |
Narayana Žaba
| Naslov: Re: Duhovi pokojnika pet srp 03, 2009 9:38 pm | |
| OK, razrijesili smo to... | |
|
| |
Berny_Sinara Pračovjek
Broj postova : 2704 Age : 34 Location : Zagreb :D Registration date : 24.02.2009
| Naslov: Re: Duhovi pokojnika pet srp 03, 2009 11:18 pm | |
| - Hexenkind je napisao/la:
- Berny_Sinara je napisao/la:
- eh jedan mali off topic kada smo vec na knjigama....dal mozda postoji egipatska knjiga zivota i egipatska knjiga smrti napisana?Tj dal se moze negdje to citat?Mislim na netu
Moram priznati da nisam nikad čuo za navedene knjige, odnosno Knjiga života je zapravo mitska knjiga koja nikad nije pronađena, a spominje se samo u nekim pričama, dok je danas moderno da se Knjiga mrtvih prevodi kao Knjiga mrtvih, međutim, taj prijevod naslova je pogrešan...Točniji naslov bi bio Knjiga Dnevnog Izlaska (Book of Going Forth by Day), a u literaturi se pronalazi još i pod imenom Anijev papirus (Papyrus of Ani)...ja imam prijevod od Wallis Budgea, i taj prijevod možeš lako pronaći guglajući po netu. Međutim, postoji moderniji prijevod od Raymonda Faulknera, kojeg nećeš naći jer još nisu istekla izdavačka prava. Tu su i tzv. tekstovi piramida (Pyramid Texts) što je zapravo skup tekstova pronađenih u grobnicama nekoliko faraona (Pepi 1. i 2., Teti i Unas), a prijevode možeš pronaći na netu, ja sam ih čitao sa www.sacred-texts.com... ty | |
|
| |
Narayana Žaba
| Naslov: Re: Duhovi pokojnika pet srp 03, 2009 11:26 pm | |
| ...Hvala, ali trebalo mi je vremena da shvatim da ovaj link ne radi ako ne maknem ove tri tockice na kraju... [/img] | |
|
| |
Remke Pračovjek
Broj postova : 3399 Age : 29 Location : Osijek Registration date : 05.07.2009
| Naslov: Re: Duhovi pokojnika ned srp 05, 2009 7:16 pm | |
| - Narayana je napisao/la:
- Ma pitam, kakve koristi imas od kristalne memorije ako ti nisi vise u tijelu?
pa vidis mozda bi se tako moglo nekako i "vidit" misao ljudi kad bi se mozag mogao "razgledat" | |
|
| |
Narayana Žaba
| Naslov: Re: Duhovi pokojnika ned srp 05, 2009 7:22 pm | |
| Mislis, posthumno? Da vidimo sta je netko razmisljao u trenutku smrti? | |
|
| |
Remke Pračovjek
Broj postova : 3399 Age : 29 Location : Osijek Registration date : 05.07.2009
| Naslov: Re: Duhovi pokojnika ned srp 05, 2009 9:04 pm | |
| nemora biti u trenutku smrti moze biti sta je razmisljao cijeli zivot, otkriti kako mozak "radi" i to | |
|
| |
Narayana Žaba
| Naslov: Re: Duhovi pokojnika ned srp 05, 2009 9:05 pm | |
| OK, samo mozda mozes jednostavnije sanati sto je razmisljao dok je bio ziv (na primjer, pitas ga, hipnotiziras ga) nego sta mu je prolazilo glavom u trenutku smrti... | |
|
| |
Hexenkind banned
| Naslov: Re: Duhovi pokojnika pon srp 06, 2009 3:43 pm | |
| Zanimljiva teorija koju je dao Nazgull...možda bi to moglo pomoći u slučajevima nerješenih ubojstava...skenirao bi se mozak uzbijene osobe, te bi se na tajj način mogao rekonstruirati sam ddogađaj, te otkriti ubojicu...a hipnoza je često neuspješna u istraživanju podsvjesti, jer dobivaš ili pogrešne rezultate, ili je neku osobu nemoguće hipnotizirati...poput mene... | |
|
| |
Narayana Žaba
| Naslov: Re: Duhovi pokojnika pon srp 06, 2009 3:54 pm | |
| Tebe je nemoguce hipnotizirati?? Mozda je bitno tko ti radi hipnozu... | |
|
| |
Gea Moderator
| Naslov: Re: Duhovi pokojnika pon srp 06, 2009 4:38 pm | |
| ne, bitno je da li vjeruješ u nju... kod hipnoze je "štos" ( ne mogu se sjetiti drugog opisa ) da opustiš svoju podsvjest i da ti je hipnozer prevari tj. zaobiđe je kako bi ušao u sam um, jer je u biti podsvjest naš štit, znači tko ima jaku podsvjest jako teško se može hipnotizirati... tako mi je opisao hipnozu bivši dečko koji me usput pokušao hipnotizirati, ali ja bi se samo počela smijati pre slab je bio za mene _________________ I never lose myself because I never found me
| |
|
| |
Narayana Žaba
| Naslov: Re: Duhovi pokojnika pon srp 06, 2009 4:55 pm | |
| Da, sve je stvar vjerovanja, ali mozda se jednostavno nisi opustila i nisi mu dozvolila da te navodi i hipnotizira. Mislim da se svatko moze hipnotizirati - ako dozvoli. | |
|
| |
Hexenkind banned
| Naslov: Re: Duhovi pokojnika pon srp 06, 2009 5:36 pm | |
| Pa kod mene je prva stvar da ja doista ne želim da me se hipnotizira...užasavam se pomisli da mi netko čačka po mozgu bez mog znanja i tko zna kakvu glupost usadi u podsvijest...za tako nešto bi doista morao bezgranično vjerovat osobi, i sumnjam da bi to dozvolio bez da mi se jako puno plati...to je nešto slično onome što smo govorili o crnoj i bijeloj magiji... ...a drugo, mislim da je doista stvar i u tome tko hipnotizira i na koji način...ovo kaj veli Gea da je netko bio preslab za nju, je u potpunosti točno...možda me se i može hipnotizirati, međutim još se nije našla osoba koja bi to učinila meni i kojoj bi ja to dozvolio... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Duhovi pokojnika | |
| |
|
| |
| Duhovi pokojnika | |
|