Početna stranicaPortalPretraľnikRegistracijaLogin

 

 Project Blue Beam

Go down 
Go to page : Previous  1, 2
Autor/icaPoruka
Green
PraGlodavac
Green

Female
Virgo Buffalo
Broj postova : 647
Age : 35
Location : Zagreb
Registration date : 26.12.2010

Project Blue Beam - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Project Blue Beam   Project Blue Beam - Page 2 Icon_minitimeuto sij 18, 2011 12:20 am

Legionar, kaj ozbiljno? affraid
Hihihihiihihihi miga
Citadel, ovo da ni jedna kultura nije imala bogove koji su se poistovječivali sa Suncem prije tog vremena jer krivi podatak. Još od života u špiljama i nalaza koji su pronađeni, a govore o tome, vjerovalo se u Boga rata i Božicu plodnosti, slikali su ih i radili njihove skulture kasnije kroz povijest. S vremenom Bog se počeo asocirati sa Suncem a Božica sa Mjesecom. A to da je kršćanstvo utjecalo na oblikovanje bogova je sorry, presmiješno.
[Vrh] Go down
Citadel
Stanica
Citadel

Male
Gemini Buffalo
Broj postova : 16
Age : 35
Registration date : 05.01.2011

Project Blue Beam - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Project Blue Beam   Project Blue Beam - Page 2 Icon_minitimeuto sij 18, 2011 1:14 am

Green je napisao/la:
Legionar, kaj ozbiljno? affraid
Hihihihiihihihi miga
Citadel, ovo da ni jedna kultura nije imala bogove koji su se poistovječivali sa Suncem prije tog vremena jer krivi podatak. Još od života u špiljama i nalaza koji su pronađeni, a govore o tome, vjerovalo se u Boga rata i Božicu plodnosti, slikali su ih i radili njihove skulture kasnije kroz povijest. S vremenom Bog se počeo asocirati sa Suncem a Božica sa Mjesecom. A to da je kršćanstvo utjecalo na oblikovanje bogova je sorry, presmiješno.


Ne kažem da je kršćanstvo utjecalo nego da se pogani oblikovali svoju religiju posuđujući neke komponente iz kršćanstva koje je bilo rašireno već u prvom stoljeću.
Mislim da je preciznije reći da su gnostici utjecali, koja je bila nekakva sekta pod utjecajem kršćanstva, kasnije osuđivana kao heretička. Sunce je oduvijek imalo božanska svojstva i kao takvo je štovano, ne samo sunce nego i godišnja doba, usjevi, prirodni fenmeni - svemu se tome pridavalo božanska svojstvenost i na tome su se gradili mitovi. No to je sad u ovom kontekstu nerelevantno.

Ono što hoću ovdje reći da neke paralele Isusova života sa nekim poganskim bogovima jesu neutemeljene i iskrivljene.Rekao sam da ću napisati osvrt ako budem trebao a vidim da i moram.

Tvrdi se da je Mitra iz Perzije, bio rođen od djevice 25. prosinca, da je imao 12 učenika i činio čudesa, a nakon svoje smrti bio pokopan 3 dana, a onda uskrsnuo, da se o njemu govorilo kao o "Istini", "Svjetlu", i tome slično. Zanimljivo je da je sveti dan slavljenja Mitre bio nedjelja.
Ovo je vrlo uglađena tvrdnja, i za neupućene vjerojatno vrlo uvjerljiva.
Međutim, ukoliko netko ne vjeruje u to da kamen može biti djevica, onda je ovo čista laž. U priči o Mitri, on se rodio od kamena (stijene), kao potpuno odrasli čovjek, gol, i u ruci je držao nož, baklju ili globus, zavisno o tome koju verziju priče čitate, jer ih ima više.

Drugo, usprkos tome koliko se često tvrdi da su poganski narodi slavili 25. prosinca prije nego li su to kršćani počeli činiti, povijesne činjenice nisu toliko jasne. Ono što znamo o kultu Mitre dolazi iz doba nakon Kristovog vremena, iz tog razloga razumno je vjerovati da je priča o Mitri posuđivala elemente iz kršćanstva, a ne obrnuto.

Logično je da misteriozna religija kojoj nedostaje bilo kakva čvrsta temeljna teologija, posuđuje elemente iz kršćanske vjere koja je nastala iz vrlo čvrstih povijesnih (dokumentiranih), dogmatskih i židovskih korijena.

Treće, u mitu o Mitri nema govora o tome da je on bio učitelj koji je imao svoje sljedbenike, nego da je on bio jedan od bogova. U tom bi slučaju on imao više od 12 sljedbenika, a "čudesa" ili natprirodna djela se podrazumijevaju kada se govori o bogovima, i reći da je to paralela, ili čak čin "plagijata" od strane Biblije je vrlo nategnuta stvar... i pomalo sumnjiva.

A što se tiče navodne Mitrove smrti i uskrsnuća, za to ne postoje pisani povijesni dokazi. Zeitgeist zaboravlja da je kult Mitre bio tajna religija koja je rasla u popularnosti većim dijelom u drugom i trećem stoljeću nakon Krista. Njihovi tajni sastanci većinom su bili održavani po pećinama i rijetko se o njima raspravlja bez da ih se ne okarakterizira kao "demonskim". Richard Gordon, koji je doktorirao na temu "Mitraizam u Rimskom Carstvu", naglašava u svome djelu "Image and Value in the Greco-Roman World " kako u grčko-rimskom svijetu ne postoje zapisi o tome da je Mitra ikada umro, i na taj način negira mogućnost uskrsnuća.

Mnogi stručnjaci smatraju da kada bi se za Mitru reklo da je "Istina" ili "Svjetlo" da bi to ustvari bio ozbiljan čin prepisivanja (posuđivanja) iz kršćanskih spisa, a ne obrnuto.

U Zaitgeistu se puno vremena poklanja izokretanju i mita o Horusu, bogu sunca, u priču o Isusu Kristu. Ističe se da Horus predstavlja dobrotu i svjetlo, a bog tame po imenu Set, predstavlja tamu. Tvrdi se da je kršćanstvo ukralo ovu ideju i tako stvorilo svoju verziju svjetla i tame, ili Isusa protiv Sotone.

Netko bi mogao ljubazno predložiti kao odgovor ovoj besmislenoj ideji mogućnost da su možda drevni Egipćani bili pogani, i da su morali sebi objasnili zašto se loše stvari događaju, i zašto sunce izlazi i zalazi svake noći. Nigdje se u priči o Horusu ne spominje spasenje nekih određenih ljudi ili oproštenje grijeha kao što je slučaj kroz žrtvu Božjeg Sina - Isusa Krista. Ako ništa drugo, onda je priča o Horusu tužno priželjkivanje i priznavanje potrebe starih civilizacija da sebi stvore bogove, što sličnije istinskom Stvoritelju.

U Zeitgeistu se dalje spominju Atis i Dionis:

Atis iz Frigije, kojeg je 25. prosinca rodila djevica Nana, bio je razapet, stavljen u grob i nakon tri dana uskrsnuo.

Dionis iz Grčke, kojeg je 25. prosinca rodila djevica, bio je putujući učitelj koji je činio čudesa poput pretvaranja vode u vino, i nazivalo ga se "Kraljem Kraljeva", "Božji jedinorođeni Sin", "Alfa i Omega", te mnogim drugim imenima, i nakon svoje smrti, i on je uskrsnuo.

Ponovo se povijesna priča o Isusu Kristu učitala u ove mitske poganske priče. U mitu o Atisu, on se beznadno zaljubio, kastrirao se i umro. Dio priče gdje je on uskrsnuo ne može se naći u zapisima sve do 150. godine nakon Krista.

A što se tiče "uskrsnuća" Dioniza, o tome nikada nije pronađen niti jedan povijesni zapis - jedino ako biste ovo željeli povezati sa njegovim rođenjem iz Zeusovog bedra i to nazvati "uskrsnućem". Priče o navodnim bogovima koji umiru i ponovno oživljavaju nemaju ničeg zajedničkog sa spasenjem svijeta, niti one donose mir; to su priče o ciklusima vegetacije, koje su se koristile kada bi se djeca učila da će cijelog svog života ovisiti o tome da li će njihova obitelj moći uzgajati i prodavati ljetinu.

Treba li uopće spominjati da je sve to manipuliranje oko datuma 25. prosinca, vrlo nebiblijsko, nepovijesno i van svake pameti. Vrlo dobro se zna porijeklo ovog datuma, a i činjenica da Isus Krist uopće nije rođen na ovaj dan. Taj datum određen je crkvenom dogmom tek u 4. stoljeću na poganski praznik sunca Sol Invictus sa svrhom poništavanja toga praznika, dakle ne po uzoru na poganski praznik već obratno. Osim toga, to se djelovalo i primjerenim jer je Isus rekao ''Ja sam svjetlo svijeta.'' Budući da se nije moglo izračunati točno kojeg je dana Isus rođen osim da se rodio krajem prosinca ili početkom siječnja pa je odlučeno da se datum smjesti umjesto poganskog praznika koji se tim činom poništio.

Na kraju filma Zeitgeist, dalje se priča o uspostavljanju "Novog svjetskog poretka", o stvaranju kraljevstva s jednom ekonomijom, jednom vojskom, jednom religijom, o čipiranju svih građana itd. Zeitgeist uopće ne spominje da je Biblija ovo davno sama predvidjela, i u detalje opisala i da upozorava na dolazak tog vremena.

Odakle, ili od koga god Zeitgeist-isti nabavljaju svoje informacije, oni ih svakako ne dobivaju od stručnjaka, niti iz povijesti ili povijesnih zapisa. Film kaže:

"Pomislili biste da bi čovjek koji je ustao iz mrtvih i uzašao na Nebo pred očima sviju, i koji je činio veliki broj čudesa koja mu se pripisuju, vjerojatno bio osoba koja bi ušla u pisanu povijest. A to se nije dogodilo, jer jednom kada se odvežu činjenice, velika je vjerojatnost da figura poznata kao Isus nije ni postojala".

Da bi se nešto ovakvo izreklo i vjerovalo, čovjek zaista mora biti debelo neobrazovan ili van pameti. Tvrdnje iznesene u filmu Zeitgeist su uvreda za akademske umove bez obzira na vjersko oprijedjeljenje, film je očito ciljao na mlađahnu neobrazovanu publiku željnu senzacionalizma.

Zeitgeist je vrlo vješt u prezentiranju svoje propagande. Prije početka poglavlja koji govori o kršćanstvu gledatelj se izlaže emotivno nabijenim scenama ratova, potresa, uplakane djece, eksplozija itd., sve to u kombinaciji sa psihodelično i sugestivnom glazbom. Sada kada je gledatelj u stanju emocija pripravljen je za prihvačanje krivih informacija o kršćanstvu. Ono što je najlukaviju u tom uradku, jest što drugi i treći dio filma su bazirani na istini koja govori o tajnim vladinim poslovima, čipiranju, manipulaciji medijima itd. Gledatelj koji je u nedoumici oko istinitosti prvog poglavlja o kršćanstvu vjerovatno će prihvatiti i taj dio pošto su druga dva istinita. Prilično lukavo. Pogledajte Aquarius - Age of Evil, koji raskrinkava pravi cilj Zeitgeist movementa.


[Vrh] Go down
konoko1
Riba
konoko1

Male
Virgo Dog
Broj postova : 102
Age : 38
Location : SL.BROD
Registration date : 24.01.2010

Project Blue Beam - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Project Blue Beam   Project Blue Beam - Page 2 Icon_minitimeuto sij 18, 2011 12:04 pm

@ CITADEL a gdje se to spominje isus osim u bibliji u povijesti? i da bi krscanstvo(ili bilo koja druga religija) bilo originalno bez plagijata moralo bi biti prvo tj prva religija, a sve religije koje imaju u svom sastavu stvaranje svijeta a nastale su davno nakon sto je bog/ovi prestali komunicirati s ljudima, u startu ne drzi vodu ako me kuzis?
treba traziti prvu religiju da bi saznali istinu jer sve religije nastale nakon prve su plagijat filozofski gledano a i cinjenjicno kroz povijest(znanstveno)
[Vrh] Go down
Citadel
Stanica
Citadel

Male
Gemini Buffalo
Broj postova : 16
Age : 35
Registration date : 05.01.2011

Project Blue Beam - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Project Blue Beam   Project Blue Beam - Page 2 Icon_minitimečet sij 20, 2011 6:07 pm

[quote="konoko1"]

Citat :

CITADEL a gdje se to spominje isus osim u bibliji u povijesti?

Josip Flavije - Židovske Starine, Filon Aleksandrijski, Plinije Mlađi, Dion Kasije, Svetonije, Tacit I - sve su to povjesničari i intelektualci iz prvog i drugog stoljeća koji spominju Isusa, doduše ne onako ko u Bibliji ali ga spominju. A nađe ih se još.Citat :
i da bi krscanstvo(ili bilo koja druga religija) bilo originalno bez plagijata moralo bi biti prvo tj prva religija, a sve religije koje imaju u svom sastavu stvaranje svijeta a nastale su davno nakon sto je bog/ovi prestali komunicirati s ljudima, u startu ne drzi vodu ako me kuzis?

Hmm, ne znam zašto si prešao u stvaranje svijeta. Sve kulture su imali svoje vizije i tumačenja nastanka svijeta, mislim da nije relevantno po tome suditi što je od koga plagijat. Postoji drevni ep o Gilgamešu koji potječe iz 1700. godine pr. Kr. i u kojem se vidi utjcaj biblijskih spisa, recimo priča o potopu koja po stilu pripovjedanja neodoljivo podsjeća na biblijsku priču o potopu koja potječe negdje oko 3000. godine ali nisam siguran.


Citat :
treba traziti prvu religiju da bi saznali istinu jer sve religije nastale nakon prve su plagijat filozofski gledano a i cinjenjicno kroz povijest(znanstveno

Ne valja miješat egipatske i sumerske mitove sa religijom, npe. židovskom. Već sam rekao da su se drevne religije zanivale na prirodnik ciklusima, usjevima, izmjenjivanju dana i noći kao o borbi protiv Horusa i Seta ako se ne varam. Židovska religija je puno nešto drugačije, nešo što je osuđivalo poganske prakse. Za detaljnije stvari ima na yoututbe Zeitgeist Refuted ako se već nekome ne daju čitat knjige.
[Vrh] Go down
konoko1
Riba
konoko1

Male
Virgo Dog
Broj postova : 102
Age : 38
Location : SL.BROD
Registration date : 24.01.2010

Project Blue Beam - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Project Blue Beam   Project Blue Beam - Page 2 Icon_minitimepet sij 21, 2011 7:08 am

@citadel nisi me shvatio ovo za plagijat, jer ako se vjera koja prica o stvaranju svijeta,dolazi nakon ne znam koliko vjera i vremena od tog nastanka očito je da je plagijat
[Vrh] Go down
Citadel
Stanica
Citadel

Male
Gemini Buffalo
Broj postova : 16
Age : 35
Registration date : 05.01.2011

Project Blue Beam - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Project Blue Beam   Project Blue Beam - Page 2 Icon_minitimesub sij 22, 2011 4:34 am

Vidiš, mnogo kultura je imalo svoje teorije o stvaranju svijeta. Biblijska priča o stvaranju nije doslovna već metaforična, ali nije bit u njezinoj doslovnostii nego u njezinoj pouci. Uglavnom, knjiga Postanka je jedinstvena po pitanju stvaranja jer stavlja jednoga Boga prije bilo kojeg početka. U početku bijaše Bog i Bog stvori itd je kompatibilna sa teorijom Velikog praska. Kako? Jer veliki prasak je imao početak i ne može se objasniti što ga je uzrokovalo osim nekakve Svijesti što mi kršćani zovemo Bog.
Nije mi poznat nijedan drevni tekst koji izvještava na ovaj način kao knjiga Postanka. Već sam rekao da su drevne poganske religije nastajale kao alegorija na prirodne procese, izmjenjivanja dana i noći, doba usjeva i sunca kao božanstva. Ne vidim sličnosti biblije sa ostalim religijama u izvještajima osim one o potopu čija je priča poznata i u epu o Gilgamešu, koji je nastao dosta kasnije.

Ono što je vodje važno jest paralela Isusova života sa drevnim mitologijama koje sam objasnio i koje nisu bile poznate uopće u prvom stoljeću u palestini. Mnogi izvori poganskih mitologija o bogovima koji su se rađalai od djevice i koji su uskrsnuli najranije datiraju u drugome stoljeću, što se dade iščitati da je kršćanstvo kao pokret koji se snažno širio utjecao na razvijanje ovih mitova recimo o Mitri i ostalim. Ima i dokumentaraca na tu temu.
[Vrh] Go down
bodhisattva
Žaba
bodhisattva

Male
Pisces Goat
Broj postova : 238
Age : 53
Registration date : 15.12.2016

Project Blue Beam - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Project Blue Beam   Project Blue Beam - Page 2 Icon_minitimened srp 28, 2019 9:30 am

Blue Beam. Da bi projekt funkcionirao trebaju biti zadovoljeni uvijeti. A to svakako jesu. Imamo atmosferu kao sretstvo u kojem se šire em valovi. Imamo antene-mozgove koje služe kao prijemnici em valova. Potrebno je samo uskladiti frekvenciju sa prijemnikom i veza je valjana. Pronači odgovarajuči kod i slanje informacija je uspiješno. U današnje vrijeme to i nije neki strašan posao pošto večina čovijećansta ima istu ili skoro istu frekvenciju. Mislim da je najlakše slati projekcije tokom sna. Mislim da se to i radi. Centri vjerskih zajednica su ubiti veliki wifi odašiljači. A naše tintare prijemnici. Znanje se raširilo i postalo dostupno svakom pa tako vjerujem da je moguće da i elita koristi takve mehanizme. Kad malo bolje pogledamo oko sebe vidjet čemo da je i televizija sličan aparat. Pa sad ti vjeruj u sve šta vidiš!
[Vrh] Go down
bodhisattva
Žaba
bodhisattva

Male
Pisces Goat
Broj postova : 238
Age : 53
Registration date : 15.12.2016

Project Blue Beam - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Project Blue Beam   Project Blue Beam - Page 2 Icon_minitimepet kol 09, 2019 11:09 pm

https://zvono-istine.org/10-projekt-blue-beam-pravi-razlog-pokrivaca-iz-metalnih-cestica-nebu/
Ovo mi je ful smiješno. Projekcije itd....komon ko bi u to virova?
[Vrh] Go down
Sponsored content
Project Blue Beam - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Project Blue Beam   Project Blue Beam - Page 2 Icon_minitime

[Vrh] Go down
 
Project Blue Beam
[Vrh] 
Stranica 2 / 2.Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
CE-4 Misterije i neobjašnjivi fenomeni ::  Misterije i neobjašnjivi fenomeni :: Manipulacija-
Forum(o)Bir: