| Sokratov klub neznalica (chat) | |
|
+22Silence zvezda Zona wanderer Athena biga InaNNaa flory mEN_iN_WHite Fantom Sentinel Dragony Chakotay josip21 floridana gloria_g Michael Wittmann MoW Alpha Gea Legionar Blizzard 26 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Chakotay Guardian
Broj postova : 8409 Age : 48 Location : Zagreb Registration date : 28.12.2007
| Naslov: Re: Sokratov klub neznalica (chat) uto lis 12, 2010 11:11 pm | |
| Ma joj, ne brini, lako ćeš ti s alienima... sa učenjem već malo teže, ali ne moraš baš sve danas naučiti, škola je tek počela | |
|
| |
Legionar Moderni čovjek
Broj postova : 8711 Age : 30 Location : Negdje u mislima Registration date : 27.07.2008
| Naslov: Re: Sokratov klub neznalica (chat) uto lis 12, 2010 11:16 pm | |
| Flory, a da odeš sada spavati pa se sutra prije škole probudiš ranije. Ja to često radim Joj, meni su ludi snovi ovih dana. Neki totalno temeljeni na razgovorima s drugim ljudima/drugih ljudi i baš nikakva druga radnja. Npr. nekidan sam sanjao da je Flory držala govor kako su joj svi pljeskali U govoru je čak spomenula mene i baš sam bio sretan zbog toga | |
|
| |
flory Majmun
Broj postova : 1335 Age : 31 Registration date : 06.01.2010
| Naslov: Re: Sokratov klub neznalica (chat) uto lis 12, 2010 11:21 pm | |
| ALi već pišemo testove Ma vec mi je bolje, ovako kad napisem i ispucam malo to iz sebe. Sad trebam prespavat i dići se sutra s dovoljno prkosa prema lošim stvarima u životu i krenut dalje. valjda. Baš je smiješno kako uvijek znam točno što trebam raditi kada život ide dobro. Čim nešto krene na loše, sva se zgubim @legi, i ti si bježao od aliena samnom u snu ove noći | |
|
| |
Legionar Moderni čovjek
Broj postova : 8711 Age : 30 Location : Negdje u mislima Registration date : 27.07.2008
| Naslov: Re: Sokratov klub neznalica (chat) uto lis 12, 2010 11:27 pm | |
| Možda sam ja zapravo bio alien | |
|
| |
Chakotay Guardian
| |
| |
flory Majmun
Broj postova : 1335 Age : 31 Registration date : 06.01.2010
| Naslov: Re: Sokratov klub neznalica (chat) uto lis 12, 2010 11:39 pm | |
| @ Chak, a bude to nekak, ko i uvijek.. Laku noć sada i želim ti sutra lijepi i uspješan dan @Legi , pa koji put pomislim da si ko s drugog planeta | |
|
| |
Chakotay Guardian
| Naslov: Re: Sokratov klub neznalica (chat) sri lis 13, 2010 9:23 am | |
| - flory je napisao/la:
@Legi , pa koji put pomislim da si ko s drugog planeta Ja to više ne mislim, ja sam u to siguran - flory je napisao/la:
- @ Chak, a bude to nekak, ko i uvijek.. Laku noć sada i želim ti sutra lijepi i uspješan dan
Vidiš kako ti se raspoloženje može brzo popraviti, i ja tebi želim ugodan i uspješan ovaj dan. | |
|
| |
Alpha Admin
Broj postova : 29076 Age : 45 Registration date : 30.09.2007
| Naslov: Re: Sokratov klub neznalica (chat) ned lis 17, 2010 11:21 pm | |
| | |
|
| |
Legionar Moderni čovjek
| Naslov: Re: Sokratov klub neznalica (chat) pon stu 08, 2010 9:29 pm | |
| Danas se jedna kršćanka ispravila da trebamo biti ono što Bog želi da budemo, a ne ono što mi želimo. Želi li Bog da mi budemo nešto ili je izbor na nama? Trebamo li se pouzdati u božje namjere i pustiti da nas one vode ili slijediti svoje snove i želje nadajući se da smo na pravom putu jer, nas je Bog stvorio, i mi smo dio Boga, pa smo kao takvi na pravom putu upravo onakvi kakvi jesmo? | |
|
| |
Blizzard Superforumaš CE-4
Broj postova : 15088 Age : 34 Registration date : 01.10.2007
| Naslov: Re: Sokratov klub neznalica (chat) pon stu 08, 2010 9:35 pm | |
| Prvo i osnovno pitanje, odakle da mi znamo što Bog želi da budemo? Drugo pitanje, ako slijedimo svoje snove, kako da znamo da se takav put razlikuje od onog što bi Bog htio od nas? Treće pitanje, ako je na prva dva pitanja odgovor "Biblija", smijem li se tada primiti za glavu? Četvrto pitanje, kulko krava ima dojki? | |
|
| |
Chakotay Guardian
| Naslov: Re: Sokratov klub neznalica (chat) pon stu 08, 2010 9:41 pm | |
| @Legi ...dobro si zaključio na kraju, mi smo dio Boga, tako da je naš izbor u isto vrijeme i Božji izbor i ono što mi želimo sebi, želi nam i Bog. U ovom slučaju nema dualnosti između nas i Boga. | |
|
| |
| Naslov: Re: Sokratov klub neznalica (chat) pon stu 08, 2010 9:50 pm | |
| Osim ako Boga ne postavimo kao nekoga sa željama | |
|
| |
Legionar Moderni čovjek
| Naslov: Re: Sokratov klub neznalica (chat) pon stu 08, 2010 9:54 pm | |
| kako to rade neki kršćani | |
|
| |
Alpha Admin
| Naslov: Re: Sokratov klub neznalica (chat) pon stu 08, 2010 9:56 pm | |
| Mislim da Bog zbilja zeli da mi budemo nalik njemu ali ne na nacin da slijedimo neke upute koje tvrde da je bas to ono sto Bog zeli vec na nacin da jednostavno budemo ono sto jesmo. A jesmo - djeca Bozja. | |
|
| |
Legionar Moderni čovjek
| Naslov: Re: Sokratov klub neznalica (chat) pon stu 08, 2010 9:57 pm | |
| Baš lijepo rečeno. Slažem se | |
|
| |
Chakotay Guardian
| Naslov: Re: Sokratov klub neznalica (chat) pon stu 08, 2010 9:59 pm | |
| Da Alpha i meni se čini da je tako, tj. da smo djeca Božja, samo što smo to nekako "zaboravili" | |
|
| |
Alpha Admin
| Naslov: Re: Sokratov klub neznalica (chat) pon stu 08, 2010 10:00 pm | |
| Ili to ili Bog nije ono sto mi mislimo da jeste. | |
|
| |
| Naslov: Re: Sokratov klub neznalica (chat) pon stu 08, 2010 10:05 pm | |
| Za mene je Bog upravo ono što mi mislimo da jeste. ^^ | |
|
| |
Chakotay Guardian
| Naslov: Re: Sokratov klub neznalica (chat) pon stu 08, 2010 10:06 pm | |
| ...a što ti misliš da Bog jest? | |
|
| |
Zona Pračovjek
Broj postova : 2260 Age : 50 Registration date : 17.07.2010
| Naslov: Re: Sokratov klub neznalica (chat) pon stu 08, 2010 10:14 pm | |
| Bog nije stanje uma. Bog nije niti emocija, a niti intuicija, slutnja, vizija ili nadahnuće. Bog svakako nije starac na „nebu“ koji sudi ili kažnjava. To su koncepti uma, a um strukturalno nema nikakve veze s duhovnošću. Za istinsko iskustvo Boga treba isprazniti um, ići u „ništa“, kako bi suptilna mistična punina kasnije ispunila takvo ništavilo. Bog se stoga spoznaje direktnim, neposrednim iskustvom ili izravnim doživljajem koji nadilazi mentalne sadržaje i procese. U takvom iskustvu dolazi do pretapanja objekta meditacije i osobe koja meditira te je doživljaj autentičan samo kao se subjekt i objekt spoje u Jedno. Zanimljivo da riječ „religija“ znači upravo to – „re-ligare“, ponovno spojiti (u jedno). Ista je stvar s riječju „yoga“. Stanje Jednosti jest suština svijesti koju običavamo zvati „božanskom“ – sve ostalo su projekcije uma. Ili, još neposrednije rečeno, predrasude. A Bog s predrasudama o njemu ili njoj nema prevelike veze – Bog je izvan koncepata ljudskog (bolesnog) uma. | |
|
| |
| Naslov: Re: Sokratov klub neznalica (chat) pon stu 08, 2010 10:20 pm | |
| Rado ću dati opis Boga kakvoga sam imao na umu. Bog je u samoj srži entitet, a opisan od ljudskog bića on je općenito slika nastala sumacijom naših misli, intuicije, vjerovanja te subjektivnih objašnjenja davanja značaja unutarnjim osjećajima i događajima. Ukratko rečeno, o Bogu ne možemo reći ništa što je van naše subjektivne razine na kojoj ga i poimamo. A kad je nešto van koncepata ljudskog uma, tada to nešto ni ne možemo za zbilja spoznati/vidjeti, iz čega se ja pitam ima li onda tako nešto smisla uopće. | |
|
| |
Chakotay Guardian
| Naslov: Re: Sokratov klub neznalica (chat) uto stu 09, 2010 1:00 am | |
| @Zona, lijep citat, ali ovo je klub neznalica, dakle zanima nas tvoje mišljenje, što ti misliš o Bogu, tko ili što je Bog?
@Blizz znači Bog je samo jedan od entiteta u ovom svemiru. Ako je tako zašto ga ne bi mogli spoznati. | |
|
| |
| Naslov: Re: Sokratov klub neznalica (chat) uto stu 09, 2010 1:09 am | |
| Preciznije rečeno, ono što sam napisao jest da je Bog jedan od entiteta kojega smo MI kao takvog definirali. Stvar je u tome kako je potekla prva ideja o Bogu uopće. Točnu definiciju je nemoguće dati, ali je suština spoznavanja i traženja Boga, po meni, u našem vlastitom definiranju samih sebe, ne nečega van nas samih, jer bio Bog definicijski unutar ili van nas, ideja o njemu je i dalje subjektivna. | |
|
| |
Alpha Admin
| Naslov: Re: Sokratov klub neznalica (chat) uto stu 09, 2010 1:13 am | |
| Za mene Bog nije definicija niti skup osobina ili iceg sto bi se moglo opisati ili okarakterizirati rijecima. Za mene je Bog emocija. Zato smatram da se Boga ne moze spoznati razumom vec srcem. | |
|
| |
Chakotay Guardian
| Naslov: Re: Sokratov klub neznalica (chat) uto stu 09, 2010 1:19 am | |
| @Blizz Naravno da je subjektivna, kao što je i ideja stvarnosti subjektivna. Kad bi te ja pitao što je stvarnost, što bi ti odgovorio, naizgled jako lagano pitanje, ali kad trebaš napisati odgovor, postaje teško? @Alpha, ja mislim da je Bog puno više od emocije, ali ako misliš da se Boga može opisati kao čistu ljubav, onda se slažem s tobom, doista ga se može upoznati i spoznati samo srcem | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Sokratov klub neznalica (chat) | |
| |
|
| |
| Sokratov klub neznalica (chat) | |
|