| Sto bi ste kazali Bogu? | |
|
+30Michael1 Bella.Lilly Zyon tinityrannical Jedi Mind Tricks Ymir Q Dantalion Jagor Grave Digger Faust 2pac Hladni Blackness Star megawar888 Bozon The Dark Princess♥ Madonna Blizzard Legionar wanderer primitive101 Fantom Dada289 Lyra Foto Tonks Chakotay Alpha 34 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Hladni Majmun
Broj postova : 1782 Age : 39 Location : I don´t know Registration date : 02.01.2012
| Naslov: Re: Sto bi ste kazali Bogu? sub svi 19, 2012 12:31 am | |
| | |
|
| |
2pac Majmun
Broj postova : 1053 Age : 1024 Location : 4life Registration date : 10.04.2012
| Naslov: Re: Sto bi ste kazali Bogu? sub svi 19, 2012 12:43 am | |
| - megawar888 je napisao/la:
Tražio bih ga:Da ne bude smak svijeta.
Da ne bude smak svijeta??? Znači želiš da bude što više nasilja i zla? Ja ne znam, ali što smo duže ovdje sve više i više se stvara zlo, bijeda, glad nepravednost... Smak svijeta je zapravo proces čišćenja od svega! Ne vidim tu ništa loše. | |
|
| |
Star Dinosaur
Broj postova : 391 Location : Zagreb Registration date : 13.04.2010
| Naslov: Re: Sto bi ste kazali Bogu? sub svi 19, 2012 12:54 am | |
| - 2pac je napisao/la:
Da ne bude smak svijeta??? Znači želiš da bude što više nasilja i zla? Ja ne znam, ali što smo duže ovdje sve više i više se stvara zlo, bijeda, glad nepravednost... Smak svijeta je zapravo proces čišćenja od svega! Ne vidim tu ništa loše. Slažem se, to je trenutak kada Bog kaže "bilo je dosta". | |
|
| |
Tonks Riba
Broj postova : 160 Age : 30 Location : Hogwarts Registration date : 29.12.2010
| Naslov: Re: Sto bi ste kazali Bogu? sub svi 19, 2012 3:41 am | |
| | |
|
| |
Blackness Višestanični organizam
Broj postova : 35 Age : 33 Registration date : 06.03.2012
| Naslov: Re: Sto bi ste kazali Bogu? pon svi 21, 2012 2:56 pm | |
| - Alpha je napisao/la:
- Pa, bolestine su samo manifestacija necega. Neke sitne kulture kojoj mi predstavljamo isto ono sto Zemlja predstavlja nama...i jednako se tako ponasaju kako se i mi ponasamo prema Zemlji tj. ubijaju ono sto ih odrzava na zivotu.
je, al ljudi su samosvjesni i s tim dolazi svojstvo gluposti virusi, s druge strane nisu i uništavanje života im je u prirodi zašto bi bog stvorio nešto čemu je svrha uništenje i patnja drugog života to me zanima | |
|
| |
Faust Višestanični organizam
Broj postova : 31 Registration date : 16.01.2012
| Naslov: Re: Sto bi ste kazali Bogu? pet lip 08, 2012 11:35 am | |
| Ne bih ga pitao nego bih ga zamolio da rijesi problem koji ljudi ne mogu da rijese,a to je da pomogne gladnima na svijetu i da ucini to da svaki posteni covjek ovog svijeta ima svoje dostojanstvo tj da se ne osjeca manje vrijednim. | |
|
| |
Grave Digger Višestanični organizam
Broj postova : 59 Age : 35 Location : Timespace Registration date : 13.01.2012
| Naslov: Re: Sto bi ste kazali Bogu? uto lip 12, 2012 1:01 am | |
| A kako uopće vidimo Boga ja ga vidim kao postojanje višeg reda,kreativnu silu (nemojmo mješati boga i stvoritelja) Silu reda i kaosa koja ispunjava sve i nalazi se u svemu pa i nama tako da i mi možemo postati bogovi,Bog je za mene jedinstvo potpuno poistovjećivanje sa svime i s njim se ne može pričati već jednostavno znati i osjetit,a ne reći gdje si bog šta ima,ali kad bi moglo rekao biš mu
"Ej Bože skokni malo i do ljudske kože" | |
|
| |
Jagor Stanica
Broj postova : 27 Age : 35 Location : Osijek (okolica) Registration date : 14.06.2012
| Naslov: Re: Sto bi ste kazali Bogu? sub lip 16, 2012 1:23 pm | |
| da postoji, da se susretnemo...prvo, jedino i zadnje pitanje bi bilo - "zasto?" pa onda kad bi se on razvezo, nebi imao nista za pitati jer je on bog i on bi trebao znati sto mene zanima i sve objasniti.. | |
|
| |
Dantalion Čovjek
Broj postova : 4201 Age : 39 Location : u prolazu.. Registration date : 16.03.2010
| Naslov: Re: Sto bi ste kazali Bogu? ned lip 17, 2012 7:12 am | |
| Čuo sam tvoju poruku, razumijem sve | |
|
| |
Jagor Stanica
Broj postova : 27 Age : 35 Location : Osijek (okolica) Registration date : 14.06.2012
| Naslov: Re: Sto bi ste kazali Bogu? ned lip 17, 2012 12:50 pm | |
| | |
|
| |
Q Riba
Broj postova : 170 Age : 111 Location : u kontiniumu Registration date : 14.12.2009
| Naslov: Re: Sto bi ste kazali Bogu? sri lip 20, 2012 1:13 am | |
| Pital bi ga zašt se primil posla za koji nije sposoban. Zašto taj posel ne prepusti nekom ko ga je sposoban obavljat.
| |
|
| |
Ymir Žaba
Broj postova : 216 Age : 25 Location : London Registration date : 16.02.2014
| Naslov: Re: Sto bi ste kazali Bogu? sri oľu 26, 2014 5:17 pm | |
| Rekao bih mu da prestane glumiti heroja. - Star je napisao/la:
- to je trenutak kada Bog kaže "bilo je dosta".
A zašto uopće do dopušta kada je svemoćan? On sjedne i gleda nas kako se ubijamo? Zabava ili iskušenje? | |
|
| |
Jedi Mind Tricks Majmun
Broj postova : 1448 Age : 32 Registration date : 10.08.2012
| Naslov: Re: Sto bi ste kazali Bogu? sri oľu 26, 2014 5:44 pm | |
| - Ymir je napisao/la:
- Rekao bih mu da prestane glumiti heroja.
- Star je napisao/la:
- to je trenutak kada Bog kaže "bilo je dosta".
A zašto uopće do dopušta kada je svemoćan? On sjedne i gleda nas kako se ubijamo? Zabava ili iskušenje? Zasto za boga u kojeg ne vjerujes, mislis da glumi heroja? | |
|
| |
Ymir Žaba
| Naslov: Re: Sto bi ste kazali Bogu? sri oľu 26, 2014 6:28 pm | |
| Metafora. Bio sam potpisivao Q-a. | |
|
| |
tinityrannical PraGlodavac
Broj postova : 749 Age : 31 Location : Depths of Hell Registration date : 19.02.2011
| Naslov: Re: Sto bi ste kazali Bogu? uto tra 01, 2014 11:28 am | |
| | |
|
| |
Ymir Žaba
| Naslov: Re: Sto bi ste kazali Bogu? uto tra 01, 2014 4:31 pm | |
| tinity caaaaariceeeeeeee | |
|
| |
Zyon Žaba
Broj postova : 249 Age : 26 Registration date : 09.03.2014
| Naslov: Re: Sto bi ste kazali Bogu? uto tra 01, 2014 4:41 pm | |
| Smijem pitati čemu psovanje? | |
|
| |
tinityrannical PraGlodavac
Broj postova : 749 Age : 31 Location : Depths of Hell Registration date : 19.02.2011
| Naslov: Re: Sto bi ste kazali Bogu? čet tra 03, 2014 11:49 pm | |
| | |
|
| |
Zyon Žaba
| |
| |
Bella.Lilly Riba
Broj postova : 107 Age : 31 Registration date : 09.07.2013
| Naslov: Re: Sto bi ste kazali Bogu? pet tra 04, 2014 10:42 am | |
| A ne bih ja ništa. Da pomislim da zanovijetam, prekinula bi me rođena savjest, ono, sama si kriva i to znaš, nemoj ispadati glupa. Da pomislim da hvalim, isto tako bi me prekinula rođena savjest, u fazonu, ako si već toliko pametna pa uviđaš svu mudrost i koncept stvaranja i prirodu Boga, onda ajde se počni fino ponašati već jednom, nemoj biti uvlaka. Ako bih postavila pitanje mislim da ne bih dobila odgovor jer bi mi pitanje bilo besmisleno - u hipotetičkom prisustvu i pažnji koju sam dobila pitaš bilo koje pitanje umjesto da šutiš i pratiš šta se dešava, jer imam osjećaj da bi mi se pitanje otvorilo pred očima, tako da sve što počinje sa "kako, zašto, a jel to tako ili nije..." ne bih morala izreći ni formulirati do kraja...ako me kontate.. znači smatram da bi se desio momentalni bliss u kojem bi mi izdvajanje jednog pitanja ili odgovora bilo smiješno. | |
|
| |
Bella.Lilly Riba
Broj postova : 107 Age : 31 Registration date : 09.07.2013
| Naslov: Re: Sto bi ste kazali Bogu? pet tra 04, 2014 10:55 am | |
| A da kažem "hoću..." e jbg, stvarno je bezveze.. mislim da bi bilo "Ne prekidaj šta se već dešava nego skontaj kako da dođeš do toga, je li hoćeš BAŠ TO što misliš da hoćeš, koliko to zaista znači...it's all up to you."
Ustvari jedino pitanje bi mi bilo "A što baš ja". Što sam ja budna, što baš kroz ove oči, što baš iz ovog kutka svemira, što baš u ovoj osobi, jel ja formiram osobu ili mene formira osoba, što baš individualnost i šta je to ljudski oblik. (to sve stane u A što baš ja?) Često se ja to pitam, ali u hipotetičkom "razgovoru" bi mi opet bilo apsurdno to pitati jer se već to pitam i mislim da su ta pitanja jednostavno refleksija u svojoj biti, već je nešto reflektovalo ta pitanja u moju svijest i još jedna dodatna refleksija bi me udaljila od pitanja, a fokusirala na očekivanje odgovora, hmmm.... kako doći do tog "razgovora", ima li smisla da zamišljam Boga ispred sebe..mogu imati neku projekciju ali svejedno mislim da je besmislena jer ako već svjesno nešto projiciram ispred sebe to mi dođe suvišno i apsurdno kad se radi baš o Bogu. | |
|
| |
Michael1 Riba
Broj postova : 161 Age : 1975 Location : Legoland Registration date : 19.05.2014
| Naslov: Re: Sto bi ste kazali Bogu? pon svi 19, 2014 7:24 pm | |
| - Alpha je napisao/la:
- Da se susretnete s Bogom "lice u lice" sto bi ste mu kazali? Sto bi ste ga pitali? Sto bi ste ga trazili?
Rekao bi mu: zdravo Stari? Dobro si sve napravio, a posebno to, da si nam dao slobodu, kako bi se ateisti mogli odluciti protiv tebe, iako znaju da si ih sve stvorio i da ih sve volis. Daj im konacno dar vjere, kako nebi odvise patili. | |
|
| |
Jedi Mind Tricks Majmun
Broj postova : 1448 Age : 32 Registration date : 10.08.2012
| Naslov: Re: Sto bi ste kazali Bogu? uto svi 20, 2014 2:37 pm | |
| Dobro da si ovdje komentirao, jer sam te htio pitati o ovome u temi o kreacionizmu. Vidim da si dosta vremena uzeo za proucavanje evolucije, i drugih teorija nastanka zivota. Po tebi, kako je Bog stvarao sve sto danas postoji, i kakvo je tvoje stajaliste o Stvoritelju? | |
|
| |
Zyon Žaba
| Naslov: Re: Sto bi ste kazali Bogu? sri svi 21, 2014 11:23 am | |
| Rekao bih "Hvala", i to nekoliko puta... A za dalje bih odlučio | |
|
| |
Michael1 Riba
Broj postova : 161 Age : 1975 Location : Legoland Registration date : 19.05.2014
| Naslov: Re: Sto bi ste kazali Bogu? sri srp 02, 2014 8:06 pm | |
| Boga se ne moze gledati licem u lice, i kod tog akta jos ostati ziv!
Bog je apsolutni transfiunitni Entitet koji sve generira i bez Boga nebi bilo nicega. Jos niti jedan znanstveni sustav, niti ideologija niti filozofija nisu bili u stanju odgovoriti na pitanje, zasto postoji ista, a ne nista.
Jos nitko nije niti definirao, niti moze definirati Boga. Preko Bozje opce Objave, a to je svijet i zivot u njemu, mi mozemo logicnim putem prepoznati Njegovo postojanje. Preko posebne Bozje Objave, Biblije, mi mozemo spoznati da je Bog Kreator neba i zemlje, ali nismo u stanju odgonetnuti njegov Bitak.
Bog je nuzno- neuvjetovano Postojanje i bez njega nebi bilo nicega. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Sto bi ste kazali Bogu? | |
| |
|
| |
| Sto bi ste kazali Bogu? | |
|