| Razna viđenja i fotografije duhova | |
|
+100web dust Sedežničar Sang Real Ascended Zyon Storm. om Star Josipa Jopi 2pac Jedi Mind Tricks Novus ordo seclorum Viper Marina111 Hladni AnchyAmonRa Q Magic Buby30 Amalka Emilius7 Lyra orca kika13 Morn Narayana Benjamin Andrea:)) eldin_p Error_VK Fear Zona lidiafx randajad ludilo4 gloria_g agorafobija aleksandravulf@yahoo.com hromi mEN_iN_WHite Smokva7 Tomash Charles Dexter Ward Wall-e Einar Dunja the tomboy DrChaos maya Mama konoko1 Yo93 Dantalion Lycan Chakotay schmizzl AzrielofDeath Legionar sign bros Pux tomi urbanaaa Pyro MisteryManiac Athena stella Sentinel Skulptura darkside MoW Remke Mislilac 1988 KoX ThE_IMMORTAL Michael Wittmann Gea Berny_Sinara qkac 4ucker grga1234567 Cico Absynthia Pajo Jaykof Rajkan myst000 danyf5 garfild floridana Tutankhamon Blizzard None bir Neobicni forumas zvezda Svjetloisjena silver Milab Rain Alpha 104 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Pajo Prašina
Broj postova : 5 Age : 34 Registration date : 21.09.2008
| |
| |
grga1234567 Prašina
Broj postova : 7 Age : 52 Registration date : 01.11.2008
| Naslov: Re: Razna viđenja i fotografije duhova ned stu 02, 2008 1:31 pm | |
| i ja cu gledat film dok ce bit bijeli dan,i nekog kod kuce..heh | |
|
| |
grga1234567 Prašina
Broj postova : 7 Age : 52 Registration date : 01.11.2008
| Naslov: Re: Razna viđenja i fotografije duhova ned stu 02, 2008 1:33 pm | |
| na onoj slici je okvir od slike.. | |
|
| |
Alpha Admin
Broj postova : 29076 Age : 45 Registration date : 30.09.2007
| Naslov: Re: Razna viđenja i fotografije duhova pon stu 03, 2008 3:15 pm | |
| - grga1234567 je napisao/la:
- na onoj slici je okvir od slike..
Na kojoj? _________________ Respect
| |
|
| |
Alpha Admin
| Naslov: Re: Razna viđenja i fotografije duhova čet oľu 12, 2009 4:22 pm | |
| Richard Wiseman, ugledni profesor sa Sveučilišta u Hertfordshireu, pozvao je sve koji misle da su uspjeli fotoaparatom zabilježiti duha da sudjeluju na 21. Međunarodnom znanstvenom festivalu u Edinburhgu. Wiseman je autore zamolio da fotografije objave na adresi www.scienceofghosts.com, te apelirao na sve ostale zainteresirane da na istoj stranici iskažu svoje mišljenje o autentičnosti slika. "Nadamo se da ćemo tako doći do zaključka dokazuju li te fotografije postojanje duhova", izjavio je suorganizator festivala Gordon Rutter. Međunarodni znanstveni festival u Edinburhgu počinje 4. travnja, pa ako posjedujete materijal koji bi mogao biti zanimljiv, slobodno se odazovite pozivu. _________________ Respect
| |
|
| |
Svjetloisjena Legenda foruma CE-4
Broj postova : 29065 Age : 59 Location : Zagreb Registration date : 15.09.2007
| Naslov: Re: Razna viđenja i fotografije duhova pet oľu 13, 2009 10:23 am | |
| Zapravo na njihovoj stranici nisam našla obavijest o festivalu i mogućnost prijave, možda je već uklonjena. Ali na stranici ima zanimljivih fotografija duhova za koje se može glasovati na način da se opredijelimo što mislimo o tim fotkama. http://www.scienceofghosts.com,/ | |
|
| |
4ucker Višestanični organizam
Broj postova : 34 Age : 29 Registration date : 22.03.2009
| Naslov: Re: Razna viđenja i fotografije duhova pon oľu 23, 2009 5:03 pm | |
| evo gledao sam ovaj video sa pocetka teme POTPUNO REALISTIČNO | |
|
| |
4ucker Višestanični organizam
Broj postova : 34 Age : 29 Registration date : 22.03.2009
| Naslov: Re: Razna viđenja i fotografije duhova uto oľu 24, 2009 8:45 am | |
| | |
|
| |
qkac Prašina
Broj postova : 6 Age : 34 Registration date : 24.03.2009
| Naslov: Re: Razna viđenja i fotografije duhova ned oľu 29, 2009 3:38 pm | |
| jel mi moze iko rec sta je taj orb? | |
|
| |
| Naslov: Re: Razna viđenja i fotografije duhova ned oľu 29, 2009 9:52 pm | |
| - qkac je napisao/la:
- jel mi moze iko rec sta je taj orb?
Orbom se naziva okrugli svjetlosni oblik koji se ponekad pojavljuje na digitalnim fotografijama. Evo zgodne fotke duha, iako se meni čini da je to igra svjetlosti na svodu od cigle u unutrašnjosti. VIŠE | |
|
| |
Alpha Admin
| Naslov: Re: Razna viđenja i fotografije duhova ned oľu 29, 2009 11:44 pm | |
| Ma meni se cini da orbovi ne postoje nego da su to cestice prasine. Kako je uopce doslo do toga da je to nesto vise od prasine? _________________ Respect
| |
|
| |
zvezda Guardian
Broj postova : 3245 Age : 42 Location : Gore Registration date : 23.09.2007
| Naslov: Re: Razna viđenja i fotografije duhova ned oľu 29, 2009 11:59 pm | |
| Ako sam dobro skontala, imam neku slicnu fotku... bar se nadam da je jos imam. Moram ovih dana procunjati po cd-ovima sa arhivom fotki, pa cu je aplodati ako je pronadjem... * _________________ "...ja sam Bog, ja sam junak, ja sam filozof, ja sam Đavo i ja sam svet, a to je zamoran način da se kaže da ne postojim."
| |
|
| |
Berny_Sinara Pračovjek
Broj postova : 2704 Age : 34 Location : Zagreb :D Registration date : 24.02.2009
| |
| |
Gea Moderator
Broj postova : 10254 Age : 35 Location : Iznad Oblaka Registration date : 21.04.2009
| Naslov: Re: Razna viđenja i fotografije duhova sub lip 06, 2009 11:14 pm | |
| moja frendica je prije par tjedana slikala duha... htjela je slikati sebe s mobitelom promašila je i slikala "rupu" iznad ramena i na fotki je bila silueta muškarca na zidu što je najbolje koliko sam ja shvatila iza nnje je bilo samo pusto parkiralište, pa nisam razumjela odkud zid, samo znam da nikog nije bilo u blizini i da to je ista ona prijateljica koja redovito viđa duhove...
vidjela sam sliku... nije bila niš posebno, rekla je da ju je provukla kroz photoshop- osvjetlila, potamnila, kontrasti itd. , ali niš, nije mogla dobiti ilice ili bilo što drugo _________________ I never lose myself because I never found me
| |
|
| |
Michael Wittmann Pračovjek
Broj postova : 2443 Age : 133 Location : Heidenheim Registration date : 24.05.2009
| Naslov: SS Watertown ned lip 07, 2009 11:58 am | |
| Priča o duhovima sa SS Watertown [Votertaun] jeste na neki način klasik u analima lovaca na duhove, ne samo po jednostavnosti priče već i po tome što ne postoje nikakva neslaganja oko činjenica. Činjenice su jasne. Njihova tumačenja nisu. Duhovi na SS Watertown Decembra 1924. godine tanker za naftu SS Watertown nalazio se na svojoj redovnoj ruti krećući se u pravcu juga niz pacifičku obalu Meksika. Nakon što je isporučio tovar nafte i naftnih derivata u Los Anđeles, tanker se zaputio nazad ka Panamskom Kanalu na svom putu prema Atlantiku. Nakon prolaska kroz Panamski kanal, SS Watertown bi okrenuo na sever u New Orleans, gde bi, u obližnjim rafinerijama preuzeo novi tovar naftnih derivata za razbuktalu američku ekonomiju toga doba. Ovaj put između rafinerija u Meksičkom zalivu i spremišta za naftu u Los Angelesu postao je rutina za SS Watertown i kapetan Keith Tracey [Kit Trejsi] dobro je poznavao svoj posao. Nažalost, čak i pored iskustva i svih mera predostrožnosti, uvek postoji šansa za nepredviđeno, i tragedija je čekala svoj momenat. SS Watertown 1890. godineToga dana, James Courtney [Džejms Kortni] i Michael Meehan [Majkl Mihan], dvojica članova posade sa tankera S.S. Watertown dobili su ne tako popularan zadatak da očiste talog koji je ostao u jednom od tankova za benzin koji je nedavno ispražnjen u Los Anđelesu. Iako to nije bio naročito komplikovan zadatak, ipak je predstavljao prilično prljav posao i zaostala benzinska isparenja nisu bila nimalo prijatna. Ali, ovoga puta gasovi nisu samo izazivali iritaciju i gušenja – ovog kobnog dana bili su smrtonosni. Usled visoke koncentracije otrovnih isparenja, dvojica nesrećnih mornara izgubila su svest, a potom, u nemogućnosti da pozovu pomoć, i život. Kapetan i posada, iako prilično potreseni ovim tragičnim događajem, nisu mogli da naruše običaje na moru, te su započele pripreme za njihovu sahranu u more. U jutro, 4.og Decembra te 1924. godine, kapetan je sakupio posadu broda, izvršio ceremoniju i umotana tela dvojice mornara spuštena su na večni počinak u zelene vode Pacifika. Ali njihov počinak nije bio dugog veka. Već sledećeg jutra posada broda bila je u haosu. Prvi oficir broda prijavio je da je, nešto pre zore, video dva lica u talasima sa leve strane broda. Nesrećni mornari su se vratili! Uskoro su i ostali članovi posade počeli da zapažaju lica dvojice mornara u talasima. Njihova lica bila su malo uvećana i pojavljivala su se na vrhovima talasa ili u turbulentnim strujanjima vode iza broda, na oko desetak metara od broda i sa oko 3 metra međusobnog razmaka. Bila bi vidljiva oko desetak sekundi, a zatim nestajala i ponovo se pojavljivala u jednakim vremenskim intervalima koje je posada broda iz radoznalosti merila. Da li su ovo bili duhovi nesreÄ�nih mornara? I sledećih dana lica dvojice poginulih mornara često su se mogla videti u vodama Pacifika. Na brodu se povela polemika da li će duhovi da ih prate kroz Panamski kanal, ali onoga trenutka kada je SS Watertown napustio vode Pacifika i uplovio u vode Panamskog kanala lica su nestala i do kraja plovidbe nisu se više pojavljivala. Po dolasku u New Orleans, kapetan Tracey je podneo izveštaj svojim pretpostavljenima, CITGO naftnoj kompaniji koja i danas postoji, u kojem je naveo detalje smrti dvojice mornara i kasnija neobjašnjiva dešavanja na brodu. Kapetan Tracey je u zauzvrat dobio savet da kupi foto-aparat koji će da drži pri ruci tokom plovidbe nazad u Los Anđeles. Na putu nazad, nije bilo ni znaka od duhova dvojice mornara sve dok SS Watertown nije prošao nazad kroz Panamski kanal i ponovo zaplovio vodama Tihog okeana. Kada se SS Watertown ponovo obreo u Pacifiku posada je nastavila da viđa lica dvojice poginulih mornara, ne toliko često i u pravilnim razmacima kao ranije, ali dovoljno da kapetan Tracey načini 6 fotografija. Nakon što je uslikao talase, kapetan je i film i foto-aparat zaključao u brodski sef. Kada su konačno pristali u luku, kapetan je poslao film na razvijanje u New York, i od 6 fotografija koliko je ukupno načinio na prvih 5 nije se videlo ništa, ali na šestoj fotografiji... Šesta fotografija prikazivala je dva lica u talasima okeana, dve poznate i veoma dobro formirane glave koje plutaju na peni talasa stvorenih turbulencijom brodskih propelera. Obe glave se veoma dobro uklapaju u ostatak fotografije. Negativ je tada poslat čuvenoj Burns detektivskoj agenciji u Čikago na proveru ali nikakav trag falsifikovanja ili modifikovanja filma nije pronađen. A što se dvojice nesrećnih mornara tiče, njihova lica u moru viđana su i tokom trećeg putovanja, iako sa manje učestalosti. Četvrtog puta nije ni bilo, barem ne za ostatak posade broda SS Watertown. Iz samo njima poznatog razloga, kompanija koja je bila vlasnik broda i poslodavac celokupnoj posadi, otpustila je ili raspršila po ostatku flote veliki deo prvobitne posade, a duhovi po svemu sudeći nisu bili vezani za sam brod koliko za njegovu posadu te se više nisu pojavljivali. Kroz sledećih deset godina ova priča ostala je misterija koja se potiho prepričavala među zaposlenima u CITGO kompaniji, sve dok 1934. magazin ove kompanije nije objavio priču o duhovima na SS Watertown. Nažalost, posle deset godina postalo je veoma teško ući u trag svedocima iz prve ruke, ali osnova priče, kao i neverovatna fotografija koju je načinio kapetan Keith Tracey ostaju da svedoče o misterioznim dešavanjima na SS Watertown. Jedno od uobičajenih “naučnih” objašnjenja jeste da je posada broda patila od stresa prouzrokovanog smrću njihovih prijatelja i da su zbog njihovog emotivnog stanja počeli da viđaju lica mornara u talasima mora. Ova pojava naziva se pareidolia. Mornari su, prema ovom objašnjenju, bili povezani u mrežu zajedničke vizualne histerije koja je pripomogla ubeđenju da su, umesto vode i zapenušanih talasa ustvari videli ljudske pojave. Ali ovaj članak ne bi danas bio ovde kada bi rešenje bilo tako jednostavno, a ono što ga komplikuje do te mere da ni danas, posle gotovo jednog veka, nije objašnjeno ono što je fotografija uspela da zarobi. Možda jeste tačno da grupa ljudi, pogotovo ljudi pod stresom, može da podlegne masovnoj histeriji i pogrešno protumači nesreću ili uz pomoć mašte i straha isfabrikuje pojave ili ponašanja koja u stvari ne postoje, ali kako je moguće da takav stres proizvede fotografije ? Zar ne može dokaz u obliku fotografije da opiše šta se tamo stvarno dešavalo ? Mornari James Cortney i Michael Meehan bili su odani svome brodu i posadi čak i u smrti. | |
|
| |
ThE_IMMORTAL Majmun
Broj postova : 1324 Age : 33 Location : Evanescence Croatia Registration date : 18.09.2007
| Naslov: Re: Razna viđenja i fotografije duhova ned lip 07, 2009 2:46 pm | |
|
Zadnja promjena: ThE_IMMORTAL; ned lip 07, 2009 6:22 pm; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
Alpha Admin
| Naslov: Re: Razna viđenja i fotografije duhova ned lip 07, 2009 3:24 pm | |
| Slika je dana vec i u samom clanku. Ovo je spomenuto u temi Fotografije duhova pa bih spojila... _________________ Respect
| |
|
| |
Alpha Admin
| Naslov: Re: Razna viđenja i fotografije duhova ned lip 07, 2009 3:33 pm | |
| - Gea je napisao/la:
- moja frendica je prije par tjedana slikala duha...
htjela je slikati sebe s mobitelom promašila je i slikala "rupu" iznad ramena i na fotki je bila silueta muškarca na zidu što je najbolje koliko sam ja shvatila iza nnje je bilo samo pusto parkiralište, pa nisam razumjela odkud zid, samo znam da nikog nije bilo u blizini i da to je ista ona prijateljica koja redovito viđa duhove...
vidjela sam sliku... nije bila niš posebno, rekla je da ju je provukla kroz photoshop- osvjetlila, potamnila, kontrasti itd. , ali niš, nije mogla dobiti ilice ili bilo što drugo Pa jel se vidi duh ili ne? _________________ Respect
| |
|
| |
Gea Moderator
Broj postova : 10254 Age : 35 Location : Iznad Oblaka Registration date : 21.04.2009
| Naslov: Re: Razna viđenja i fotografije duhova ned lip 07, 2009 8:30 pm | |
| vidi se sjena na zidu, muškarac kratke kose - crno , niš posebno... probat ću nabavit sliku od nje pa je stavim, moramo se uzdati samo u njezinu priču da nije bilo nikoga osim nje... _________________ I never lose myself because I never found me
| |
|
| |
Berny_Sinara Pračovjek
Broj postova : 2704 Age : 34 Location : Zagreb :D Registration date : 24.02.2009
| Naslov: Re: Razna viđenja i fotografije duhova ned lip 07, 2009 10:39 pm | |
| aj provjeri Gea pa javi | |
|
| |
KoX Stanica
Broj postova : 19 Age : 33 Registration date : 29.06.2009
| Naslov: Re: Razna viđenja i fotografije duhova pon lip 29, 2009 4:16 am | |
| - Alpha je napisao/la:
- Ne znam da li se ova tema mozda vec pojavljivala al nesto se mislim oko toga pa reko da vidim sto vi kazete...
Dakle svi zamo za duhove koji se javljaju na fotografijama, a da u trenutku snimanja nitko nije nista vidio... Ima li tko vlastitih iskustava u tome?
Drugo pitanje (ono oko cega se mislim)...sto mislite da li ova pojava vrijedi i za digitalne fotoapatare? Mislim, uvjek se radi o filmovima...da li je stvar u samom filmu ili papiru za razvijanje ili...? Ako se duhove moze "uloviti" samo obicnim filmom znaci li to da sa ovom danasnjom digitalizacijom to vise nece biti moguce? U tekstu koji prilazem na zadnjoj fotografiji duh se pojavio godinama nakon sto je fotografija snimljena (bar tako pise)!?! Znaci li to da se je ipak stvar fotopapira kao medija koji duhovima odgovara? I ako je tako zasto se onda to ne desava puno cesce? Hmmm...
Sto vi mislite? Onak, bavim se sa fotografiranjem i snimanjem duhova pa znam. Možda nekome nebude prihvatljivo ovo što budem sad rekao, ali slike duhova kao cijele osobe ne postoje! To su izmišljotine. Stvar je u fotopapiru koji se je tvornički malo izlamao i evo ti slike nečeg što ne postoji. I zbog čega vam je čudno to što se kao sa digitalcem nemože uloviti oblik osobe? Duh nikad ne poprima oblik tijela u kojem se je nalazio. Digitalci su daleko kvalitetniji i oni ustvari mogu uhvatiti ono pravo što je duh ustvari jer duhovi se sastoje od negativno nabijenih čestica i kreću se brzinom svijetlosti tako da ih je nemoguće vidjeti. Možete ih jedino slikati i osjetiti. Da, osjetiti... Prisutnost duha remeti temperaturu u prostoriji i magnetsko polje tako da uvijek možete osiječati nelagodu i hladnoću. Hehe, mogao bi o ovome pisati cijeli dan. =) Uglavnom, te slike nisu istinite i nemogu biti jer su ustvari sami znanstvenici dokazali ono o čemu sam vam malo prije pričao a vi mi vjerujte ili nemojte, sve ovisi o vama. | |
|
| |
KoX Stanica
| Naslov: Re: Razna viđenja i fotografije duhova pon lip 29, 2009 4:29 am | |
| - Alpha je napisao/la:
- Ma meni se cini da orbovi ne postoje nego da su to cestice prasine. Kako je uopce doslo do toga da je to nesto vise od prasine?
Često se radi o prašini makar nije uvijek. Najviše toga se može dokazati video snimanjem duhova. Za to su potrebne 2 kamere. Jedna koja snima infracrveno a druga normalno ili u nightvision modu. Uspoređivanjem "orbova" na jednoj i na drugoj snimci može se vidjeti razlika u boji kod infracrvene kamere. IC kamera snima promjene temperature tako da se lako može zaključiti o čemu se radi. Orbovi se kreču pravilnom brzinom i u pravilnim pokretima što čestice prašine nemogu. Kod snimanja kamerom se utvrđuje dal se radi o orbu ili o prašini na taj način da se gleda kretanje orba i kada on dolazi na rub kadra dal gubi na svijetlosti. Ako gubi, znači da se radi o prašini koja samo prolazi pokraj kamere a reflekcija nekog predmeta u toj prostoriji daje odraz prašine kao kruga koji se kreće. Dobro je ako se kod istraživanja istražuje jedan kut sobe ili predmet i ako 2 kamere postavljene na različite lokacije snimaju isto mjesto i snime isti pokret onda možete sumnjati u nešto. Ako se svijetlost ne gubi i nastavlja se nakon što je orb otišao izvan kadra onda se može sumnjati u nešto ali se to "nešto" uvijek mora podkrijepiti IC kamerom jer vi možete lažirati orb i napraviti montažu ali IC kameru nemožete prevariti. Osobno smatram da je fotografiranje duhova stara stvar i da se u praksi ne primjenjuje. Najviše se dokaza može prikupiti snimanjem duhova sa 2 kamere (obična i IC a dobro je i kad su 2 obične + IC) i snimanje EVP-a. | |
|
| |
KoX Stanica
| Naslov: Re: Razna viđenja i fotografije duhova pon lip 29, 2009 4:42 am | |
| - Pajo je napisao/la:
https://2img.net/h/oi36.tinypic.com/16nvb8.jpg
prozor zatvoren, skoro nikakav direktan izvor svjetlosti osim bljeskalice
i kad sam probao uloviti ovo opet, onda zaslikam ovo...
https://2img.net/h/oi34.tinypic.com/2lcyago.jpg
izgleda dlakavo, pokraj mene nije bilo nikog, nisam stavio prst pred objektiv... Dragi moj Pajo, ovdje si se izblamirao ali totalno. I sljepac može vidjeti da je "orb" utjecaj refleksije blica na bijeli dio ventilatora. Pa pogledaj kako se svijetli! Ovu drugu "dlakavu" sliku neželim uopče komentirati... - Svjetloisjena je napisao/la:
Evo zgodne fotke duha, iako se meni čini da je to igra svjetlosti na svodu od cigle u unutrašnjosti.
http://www.net.hr/2009/03/27/0425007.17.jpg
Čim sam vidio sliku vidio sam da je to ustvari jedan loš amaterski rad. Lice je loše izrezano i vidi se da je prilagođavano ogradi preko Free Transform opcije u Photoshopu ali onaj tko je to radio je zaboravio držati tipku Shift koja pomaže da se slika ravnomjerno proširi. Evo jedna moja obrada: https://2img.net/r/ihimizer/img37/8553/texassoldiersghost.jpg - Rie je napisao/la:
@ Jaykoq Pa neznam, vidi se ruka koja je papir kao bacila, izgleda kao komad papira, trebao bi biti neki papir al slika je čudna i nemogu 100% reć da je papir Joj e... To nije papir nego jedna jako loša obrada i jedan jako loš primjer "duha". Ja napravim ovakvu sliku bez problema. Ovo bijelo je obrisano sa Eraser Tool-om a efekt micanja predmeta je postignut Dodge Tool-om. Samo mi molim te nemoj reči da je ova slika zbilja stvarna jer nemože biti. Hehe, več mi postaje zabavno ovdje na forumu!
Zadnja promjena: KoX; pon lip 29, 2009 5:02 am; ukupno mijenjano 3 put/a. | |
|
| |
| Naslov: Re: Razna viđenja i fotografije duhova pon lip 29, 2009 8:47 pm | |
| Hvala, KoX, čini se da smo konačno dobili majstora za ovo područje koje nam stalno izmiče u nekakvim nagađanjima | |
|
| |
KoX Stanica
| Naslov: Re: Razna viđenja i fotografije duhova pon lip 29, 2009 11:45 pm | |
| - Svjetloisjena je napisao/la:
- Hvala, KoX, čini se da smo konačno dobili majstora za ovo područje koje nam stalno izmiče u nekakvim nagađanjima
Daleko sam ja od majstora ali vi ovdje zbilja puno nagađate i mislite. Treba stati i proučiti logične činjenice ili barem pronjuškati po internetu ako neznate ništa o nekim stvarima, uvijek se nešto nađe. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Razna viđenja i fotografije duhova | |
| |
|
| |
| Razna viđenja i fotografije duhova | |
|