Početna stranicaPortalPretraľnikRegistracijaLogin

 

 OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE

Go down 
Go to page : 1, 2  Next
Autor/icaPoruka
Dragan M
Stanica


Male
Aquarius Tiger
Broj postova : 19
Age : 46
Registration date : 20.10.2012

OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Empty
PostajNaslov: OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE   OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Icon_minitimesub lis 20, 2012 3:48 pmRec Okultizam `dolazi od latinske reci `OCULTUS, sto znaci `tajni-skriveni.
Okultizam obuhvata sva tajna znanja i prakse prozete misticizmom i verovanjem u natprirodne sile u prirodi i coveku.
Okultizam je sam po sebi vrlo negativna pojava jer dovodi coveka do direktnog kontakta sa okultnim zlim silama koje negativno uticu na svest i celokupni mentalni i psihofizicki sklop covekove licnosti.


Okultizam kao pojava je veoma star, star koliko i covecanstvo, i bio je poznat i praktikovan u svim drevnim civilizacijama, od Sumera, Egipta, Persije, Grcke, Rima, Inka, Maja, Asteka..

Najstariji podaci o okultizmu stizu iz Vavilona iz razdoblja od 668 godine do 626 godine pre nove ere, iz vremena Asirskog vladara Asurbanipala.

Kod svih starih naroda vodece vrhovno bozanstvo bilo je sunce, i osnova svih religija u davnoj proslosti, na svakom jeziku ono se nazivalo drugacije, Persijanci su ga zvali Mitar, Asirci Bel, Haldejci Samaj, Egipcani Amon Ra, Indijanci Kvecalkoatl...
Ova paganska filozofija bazirana je na Antickom kosmoloskom shvatanju da zvezde bogovi upravljaju zivotima ljudi, Astrologija kao grana okultizma je smatrana kao sretstvo citanja volje tih bogova.

u najstarijem Vavilonskom Astroloskom sistemu, Bog sunce je bio vrhovni bog koji je vladar i glavni bog zvezdanog sazvezdja, dok se smatralo da svi drugi bogovi ( zvezde i planete ), proishode iz njega, da su dsamo njegove manifestacije, emanacije, i inkarnacije, zato su sve prirodne pojave smatrane samo manifestacijom jednog boga-sunca, to je osnova i danasnje modernog okultizma i astrologije.
U Astrologiji postoji precizna struktura odnosa i hijerarhije planeta, odnosno Astroloskih bogova, i svaka planeta nosi ime nekog Boga iz Anticke mitologije.

Biblijski stav po pitanju okultizma pa i ostalih okultnih nauka je odredjen i jasan.
Biblija upucuje na to, da u celokupnoj fizickoj i Duhovnoj realnosti koja nas okruzuje, postoje samo dve sile, a to su, Svemocni Bog stvorirelj svega vidljivog i nevidljivog, i Bozji neprijatelj koga Biblija poznaje kao Djavo ili Sotona.
Ovo bice, nekada najuzviseniji i najsjajniji andjeo koga je Bog stvorio, po cemu je dobio ime `LUCIFER, Latinski `LUX-svetlo, FERO-nositi ( Svetlonosa ), je u jednom trenutku pozeleo da se izjednaci sa svojim tvorcem i da promeni Hijerarhiju koja je vladala u andjeoskom svetu, kao i sam Bozanski zakon koji je dat za dobrobit svih stvorenja u kosmosu, da on sam postane Bog koga ce druga bica obozavati, taj cin je doveo do toga da na nebu izbije rat izmedju Boga i njegovih Andjela, i Lucifera i njegovih pristalica, Andjela koje je Lucifer povukao putem otvorene pobune protiv Boga, i njegove vladavine.
Ovaj rat je imao za ishod zbacivanje lucifera i njegovih Andjela sa neba na ovu planetu.
Nekoliko biblijskih tekstova govore o ovome:

`Sine čovječji, nariči za carem Tirskim, i reci mu: ovako veli Gospod Gospod: ti si pečat savršenstva, pun si mudrosti,
i sasvijem si lijep.
Bio si u Edemu vrtu Božjem; pokrivalo te je svako drago kamenje: sarad, topaz, dijamanat, hrisolit, onih, jaspid, safir,
karbunkul, smaragd i zlato; onaj dan kad si se rodio načinjeni ti biše bubnji tvoji i svirale.
Ti si bio heruvim, pomazan da zaklanjaš; i ja te postavih; ti bješe na svetoj gori Božijoj, hođaše posred kamenja
ognjenoga.
Savršen bješe na putovima svojim od dana kad se rodi dokle se ne nađe bezakonje na tebi.
Od mnoštva trgovine svoje napunio si se iznutra nasilja, i griješio si; zato ću te baciti kao nečistotu s gore Božje, i zatrću
te između kamenja ognjenoga, heruvime zaklanjaču!
Srce se tvoje ponese ljepotom tvojom, ti pokvari mudrost svoju svjetlošću svojom; baciću te na zemlju, pred careve ću
te položiti da te gledaju.
Od mnoštva bezakonja svojega, od nepravde u trgovini svojoj oskvrnio si svetinju svoju; zato ću izvesti oganj ispred
tebe, koji će te proždrijeti, i obratiću te u pepeo na zemlji pred svjema koji te gledaju.
Svi koji te poznaju među narodima prepašće se od tebe; bićeš strahota, i neće te biti dovijeka. ( knjiga proroka jezekilja 28. 12-19 ).

`Kako pade s neba, zvijezdo danice, kćeri zorina? kako se obori na zemlju koji si gazio narode?
A govorio si u srcu svom: izaći ću na nebo, više zvijezda Božijih podignuću prijesto svoj, i sješću na gori zbornoj na
strani sjevernoj;
Izaći ću u visine nad oblake, izjednačiću se s višnjim.
A ti se u pakao svrže, u dubinu grobnu.
Koji te vide pogledaće na te, i gledaće te govoreći: to li je onaj koji je tresao zemlju, koji je drmao carstva,
Koji je vasiljenu obraćao u pustinju, i gradove njezine raskopavao? roblje svoje nije otpuštao kući?
Svi carevi narodni, svikoliki, leže slavno, svaki u svojoj kući.
A ti se izbaci iz groba svojega, kao gadna grana, kao haljina pobijenijeh, mačem probodenijeh, koji slaze u jamu
kamenu, kao pogažen strv.
Nećeš se združiti s njima pogrebom, jer si zemlju svoju zatro, narod si svoj ubio; neće se spominjati sjeme zlikovačko
dok je vijeka. ( knjiga proroka Isaije 14. 12-20 ).

`I posta rat na nebu. Mihailo i anđeli njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i anđeli njezini. Dan. 10, 13. -Otkr. 20, 2. -
I ne nadvladaše, i više im se ne nađe mjesta na nebu.
I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svijet, i zbačena bi na zemlju,
i anđeli njezini zbačeni biše s njom.
I čuh glas veliki na nebu koji govori: sad posta spasenije i sila i carstvo Boga našega, i oblast Hrista njegova; jer se
zbaci opadač braće naše, koji ih opadaše pred Bogom našijem dan i noć.
I oni ga pobijediše krvlju jagnjetovom i riječju svjedočanstva svojega, i ne mariše za život svoj do same smrti. Luka
Zato veselite se nebesa i vi koji živite na njima. Teško vama koji živite na zemlji i moru, jer đavo siđe k vama, i vrlo se
rasrdio, znajući da vremena malo ima. ( otkrivenje Jovanovo 12. 7-10 ).

Zbacivanjem na ovu planetu Lucifer-Sotona ( Satanas-opadac brace ), je nastavio pobunu koju je otpoceo na nebu, sa ciljem da sto vise ljudi zavede lazima i prevarama i povede u propast, navodeci ih na pobunu protiv Boga i krsenje njegovog vecnog zakona ljubavi, navodeci ih na greh i raspirujuci u coveku svaki oblik niskih strasti, zle misli i dela, cega smo svedoci kroz celokupnu istoriju sveta do danas, istoriju mrznje, ratova, bolesti, ljudske patnje, i nesrece.

Ono sto je glavno, a sto je vezano i za okultizam i okultne prakse je to, da Lucifer-Sotona, tvorac mnogih religijskih pravaca, kultova, tajnih drustava i sekti, pa time i religijskih ideja, i filozofija, koje imaju za cilj da potkopaju veru u jednog zivog Boga stvoritelja, njegovu rec, i njegov vecni nepromenjivi zakon, i da uzdignu Lucifera i njegove principe, ideje, i namere.

Kao sto je napomenuto, u celokupnoj fizickoj i Duhovnoj realnosti koja nas okruzuje, postoje samo dve sile koje su delovale i koje deluju u ljudskoj istoriji, i u zivotima ljudi, a to su vecni Bog stvoritelj, a sa druge strane Sotona-Djavo i njegovi pali Andjeli-demoni.

Sve sto se desava u covekovom zivotu i njegovoj neposrednoj okolini a sto ima natprirodne konotacije, pokrenuto je od ove dve sile.
Svaka natprirodna pojava mora imati svoj izvor, jer nista natprirodno sto je u suprotnosti sa fizickim zakonima ne moze se desavati samo od sebe.
To vazi za sve pojave koje se desavaju u coveku ili u njegovoj neposrednoj okolini.

Neke od ovih pojava su sledece: `vidovitost, telepatija, telekineza, hipnoza, bioenergija, levitacija, duhovi ili poltergeist,ukazanja, nlo-ufo-bliski susreti sa vanzemaljcima, raslje, visak, Ouji tabla...itd.
U ovu grupu spadaju i `Amuleti, amajlije, talismani, cudotvorne isceljujuce slike, drago kamenje, i slicno, za koje se veruje da poseduju natprirodne isceljujuce moci, i da donose srecu onome ko ih poseduje.

Nista od ovoga, pa ni sam covek ne moze imati natprirodne moci samo od sebe, vec se ta moc reflektuje od sile koja je izvan coveka, a to je Djavo ili Sotona.
Covek kao takav, niti mrtvi predmeti poput amajlija cudotvornih slika, i slicno, nemaju u sebi nikakve skrivene moci, covek je samo figura ili objekat na koga i kroz koga deluje demonska sila koja cini natprirodne manifestacije i cuda.
Djavo, pa time ni covek, nemaju moc da predvide buduce dogadjaje, Djavo moze poznavajuci coveka, i proucavajuci njegov zivot, kao i njegove zivotne prilike, i okolnosti, nagadjajuci da predvidi odredjene dogadjaje, i da ih objavi coveku koga koristi kao medijum, zato danas medju mnostvom samozvanih proroka, i Astrologa, ima toliko gresaka i neispunjenih prorocanstava.
Samo Bog poznaje buducnost i moze da je objavi svojim odabranim slugama prorocima.

Nekoliko dole navedenih tekstova govore o Bozjem stavu po pitanju okultnih praksi koje su uprazanjavali mnogobozacki narodi:

Kad uđeš u zemlju koju ti Gospod Bog tvoj daje, ne uči se činiti gadna djela onijeh naroda.
Neka se ne nađe u tebe koji bi vodio sina svojega ili kćer svoju kroz oganj, ni vračar, NI KOJI GATA PO ZVIJEZDAMA, ni koji gata po pticama, ni uročnik,
Ni bajač, ni koji se dogovara sa zlijem duhovima, ni opsjenar ni koji pita mrtve.
Jer je gad pred Gospodom ko god tako čini, i za take gadove tjera te narode Gospod Bog tvoj ispred tebe. 3.Moj.
Drži se sasvijem Gospoda Boga svojega.
Jer ti narodi koje ćeš naslijediti, slušaju gatare i vračare; a tebi to ne dopušta Gospod Bog tvoj.
Proroka isred tebe, između braće tvoje, kao što sam ja, podignuće ti Gospod Bog tvoj; njega slušajte,
( 5 knjiga Mojsijeva 18. 9-12 ).

Stani sada s vračanjem svojim i s mnoštvom čini svojih, oko kojih si se trudila od mladosti svoje, ne bi li se pomogla, ne
bi li se okrijepila.
Umorila si se od mnoštva namjera svojih; neka stanu sada ZVJEZDARI KOJI GLEDAJU ZVIJEZDE, koji proriču
svakoga mjeseca, i neka te sačuvaju od onoga što će doći na te.
Gle, oni su kao pljeva, oganj će ih spaliti, ni sami sebe neće izbaviti iz plamena; neće ostati uglja da se ko ogrije, ni
ognja da bi se posjedjelo kod njega. ( Isaija 47.12-14 ).

Ako se nađe kod tebe u kojem od mjesta tvojih, koja ti da Gospod Bog tvoj, čovjek ili žena da učini zlo pred Gospodom
Bogom tvojim prestupajući zavjet njegov,
I otide te služi drugim bogovima i klanja im se, ILI SUNCU ILI MJESECU ili čemu god iz vojske nebeske, što nijesam
zapovijedio,
I tebi se to javi i ti čuješ, onda raspitaj dobro; pa ako bude istina i doista se učinila ona gadna stvar u Izrailju,
Izvedi onoga čovjeka ili onu ženu, koji učiniše ono zlo, na vrata svoja, čovjeka onoga ili ženu, i zaspi ih kamenjem da
poginu. ( 5 mojsijeva 17.3 ).

Biblija danas upucuje poziv svakom pojedincu, i savetuje da izadje iz zacaranog kruga okultizma i okultnih nauka i filozofija,, i da prihvati istinu onakvu kakva je zapisana u njegovoj svetoj reci, slaveci njega kao jedinog gospoda i spasitelja.

Ne vucite u tuđem jarmu nevjernika; jer šta ima pravda s bezakonjem? ili kakvu zajednicu ima vidjelo s tamom
Kako li se slaže Hristos s Velijarom? ili kakav dijel ima vjerni s nevjernikom?
Ili kako se udara crkva Božija s idolima? Jer ste vi crkve Boga živoga, kao što reče Bog: useliću se u njih, i življeću u njima, i biću im Bog, i oni će biti moj narod.
Zato iziđite između njih i odvojte se, govori Gospod, i ne dohvatajte se do nečistote, i ja ću vas primiti,
I biću vam otac, i vi ćete biti moji sinovi i kćeri, govori Gospod svedržitelj. ( 1 poslanica Korincanima 6. 14-18 ).

[Vrh] Go down
Kahali
PraGlodavac
Kahali

Male
Capricorn Dragon
Broj postova : 584
Age : 43
Registration date : 19.10.2011

OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Empty
PostajNaslov: Re: OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE   OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Icon_minitimesub lis 20, 2012 10:52 pm

Citat :
Kao sto je napomenuto, u celokupnoj fizickoj i Duhovnoj realnosti koja nas okruzuje, postoje samo dve sile koje su delovale i koje deluju u ljudskoj istoriji, i u zivotima ljudi, a to su vecni Bog stvoritelj, a sa druge strane Sotona-Djavo i njegovi pali Andjeli-demoni.

Sve sto se desava u covekovom zivotu i njegovoj neposrednoj okolini a sto ima natprirodne konotacije, pokrenuto je od ove dve sile.
Svaka natprirodna pojava mora imati svoj izvor, jer nista natprirodno sto je u suprotnosti sa fizickim zakonima ne moze se desavati samo od sebe.
To vazi za sve pojave koje se desavaju u coveku ili u njegovoj neposrednoj okolini.

u cjelokupnoj fizickoj i duhovnoj realnosti djeluje niz alkemijskih i bio-fizičkih zakonitosti i kroz milenije prije bilo kakve Biblije te zakonitosti nisu imale prefix natprirodnog niti nad-naravnog, a ti izrazi pojavili su se u vrijeme masovnih masakriranja od strane Katolika da bi njima pokušali opravdati sve gadosti koje su činili u ime Krista pa tako i do današnjih dana.
Dakle ne postoji nisšta NATprirodno samim tim jer se desilo i samim tim što se dešava kroz povijest. Mudraci, Sveci, Yogiji, Sadhu-i, Shamani i učeni Magičari nemaju nikakve veze niti sa Luciferom niti sa Jehovom samim tim što su djelovali mnogo prije bilo kakvog postojanja termina Sotona ili Bog a nekmoli u banalnom smislu tog tumačenja kako je to autor ovog posta iznad naveo
molim vas ne nasjedajte na izjave i "savjete" ovakvih plitkih individua koji su od malih nogu bili izloženi indoktrinacijama i instalacijama razno-raznih extremnih Kršćanskih sekti i denominacija i koji jednostavno ne mogu promoliti nos dalje od svoje male kutijice i male, stotinama puta mjenjane, knjige prepune raznoraznih bajki punih kontradikcija nastalih radi stotina tisuća izmjena, dopuna, štrihanja, dodavanja, brisanja i pisanja.
Ukratko, tko god citira Bibliju doslovno i njome se služi kao autentičnim dokumentom o povijesnim dogadjajima ili je lažov i zna da jest ili je već toliko ispranog uma da vjeruje u sve to i to Doslovno !
Osim toga naravno da u fizičkoj i duhovnoj stvarnosti djeluju suprotstavljene sile kao što djeluju i svuda oko nas, ali to je mnogo detaljnije, preciznije i milionima svijetlosnih milja dublje opisano u svakoj ozbiljnijoj duhovnoj Praksi svih drevnih tradicija.
Imamo tako naprimjer drevno taoističko nasljeđe koje je iza sebe ostavilo detalje i opis svih unutarnjih (Al)kemijskih procesa, kako se vježbaju i kako se čovjek može razviti do te mjere da bi svakom prosječnom neukom čovjeku njeogova praksa djelovala kao da radi nešto natprirodno, magično i sl.
na isti način Crkva (pogotovo i najviše Katolička) kroz milenije obuzdava svjetinu i mase drži na uzici sa ucjenama o raju i paklu i sa hrpom drugih krivih tumačenja onog malo od istine koje je ostalo u "svetom pismu".
Bog i Lucifer stvoreni su od strane čovjeka a ne obrnuto, ali to ne znači da ne postoji put do Apsoluta, Spoznaje, prave duhovne prakse i evoluiranja Sebstva do nivoa svetosti.
Čitanje Biblije nema nikakve veze sa duhovnom praskom, a još manje sa konačnom istinom. Vjerovanje u Isusa ja djelim sa njima i smatram da je takav negdje oko tog vremena hodio Zemljom, ali vjerovanje da je postojao nema nikakve veze ni sa kakvim oprostom kao što nikakve veze nema ni njihovo laprdanje o "ponovnom rođenju u duhu po Isusu Kristu" i slični apstraktni termini kojim jedan drugom pune glavu već stoljećima.
Sami Vatikanski svećenici potpuno već priznaju da Isus nikad anije pričao o nikakvim velebnimn zdanjima na kakvim je napravljena Katolička crkva u fizičkom svijetu već da se radi o Oltaru unutar sebe, nijedna stvar kojom se bave nije čak ni za ovaj materijalni svijet pozitivna a kamoli za neki duhovni rast.Citat :
Neke od ovih pojava su sledece: `vidovitost, telepatija, telekineza, hipnoza, bioenergija, levitacija, duhovi ili poltergeist,ukazanja, nlo-ufo-bliski susreti sa vanzemaljcima, raslje, visak, Ouji tabla...itd.
U ovu grupu spadaju i `Amuleti, amajlije, talismani, cudotvorne isceljujuce slike, drago kamenje, i slicno, za koje se veruje da poseduju natprirodne isceljujuce moci, i da donose srecu onome ko ih poseduje.

Više od nabrojanih vještina dobro su poznate nemalom broju ljudi i istraživača koji se baviše ovim kroz povijest. Neke od njih sam sam prakticirao i proučavao kroz zadnjih 15-ak godina i primjera radi navest ću magnetiziranje tj. Impregniranje odredjenih artefakata (koji nakon odredjenih procesa postaju drugačiji u samoj kristalnoj rešetci i rasporedu molekula i koji nakon toga defakto nose drugačiji, specifičan, kvalitet) a koje možemo zvati talismanima ili amuletima. Proces kojim se dolazi do promjene kristalne rešetke ne involvira nikakvog Lucifera već bioplazmičku konstantu oko čovjeka i smatramo da je svatko od nas ovo u stanju napraviti sa malo vježbe koncentracije, vizualizacije i imaginacije te smatramo da je ovo naša prava priroda i naše prave sposobnosti koje su vremenom poalko zakržljale i koje smo zaboravili koristiti a koje bi olakšale život velikom broju ljudi.
Namjerno sam naveo primjer koji nije banalno i očito nevezan za bilo kakve demonske utjecaje o kojima govori naš "mudri" autor u prethodnom postu a koji su recimo Bioenergija koji po mom saznaju imaju veze sa ki-energijom ili chi-energijom ili prevedeno zapadnoj terminologiji bio-energijom, a ne sa Luciferom ili demonima.
Kada pričamo o hipnozi pričamo o Vještini koju je čak i oficijelni znanstveni stav prihvatio za važeći i objasnio mehanizme djelovanja na subsvijest, a da ne govorimo o tome kako je telepatija do tančina opisana u Ruskim (sada već objavljenim) istraživanjima u kojima se detaljno opisuje i proces i način kako do nje dolazi.
Razumjeti ljudsko Biće do kraja nije laka stvar i da bi zaista spoznali samu prakreaciju i pra-začetak stvar je individualnog predanja ovom procesu samo-spoznaje, ali ograničiti se na način da se okujemo u Dogmu, iskvarena i kriva učenja, predati se u ruke nekome tko kaže da je razvijati sebe Demosnki posao značilo bi usrati motku koliko je god dugačka i široka i proćerdati svoj život uzalud.
Ne slušajte isprane umove i jajoglavce koji se pridružćuju ovakvim forumima da bi "izveli ovce na pravi put" jer niti ste vi ovce niti je on pastir, možda samo pogubljen i ispran dječarac.

[Vrh] Go down
lera
Žaba
lera

Female
Cancer Pig
Broj postova : 227
Age : 48
Registration date : 26.09.2012

OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Empty
PostajNaslov: Re: OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE   OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Icon_minitimened lis 21, 2012 9:01 am

Ne da mi se baš ulazit u temu jer je teorija "malo" fanatistički nabrijana. Ali budući se ti stavovi baziraju na bibliji i ja ću se zadržati na njoj. Ukratko,Dragane ,ako je magija od Sotone, a tako i svi oni koji se njome bave, u koji kontekst stavljaš tri maga koji su se išli pokloniti Isusu? Poslanici sotone? I zatim, opet biblija...zašto misliš da je Sotona sukobu s bogom? U knjizi o Jobu čist prijateljski, familijarno,njih dvojica dogovaraju kušnje za Joba. I treće ako sva predviđanja dolaze od Sotone što je sa Ivanovim Otkrivenjem? Josipovim snovima? I oni su onda sotonini sluge?
[Vrh] Go down
Novus ordo seclorum
Pračovjek
Novus ordo seclorum

Male
Libra Rooster
Broj postova : 1881
Age : 26
Registration date : 16.11.2011

OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Empty
PostajNaslov: Re: OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE   OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Icon_minitimened lis 21, 2012 10:24 am

Ja imam razloga vjerovati da Jahve nije onaj pravi bog. Isto tako mogu reći i za Alaha.
Nekako mi je čudno s obzirom da je jhwh ubio oko 1,5 milijuna ljudi u bibliji da je on naš dragi bog, heheh.
[Vrh] Go down
lera
Žaba
lera

Female
Cancer Pig
Broj postova : 227
Age : 48
Registration date : 26.09.2012

OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Empty
PostajNaslov: Re: OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE   OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Icon_minitimened lis 21, 2012 11:18 am

Da. Ljubomora, mržnja, posesivnost, osvetoljubivost, ograničavanje slobode, želja za potlačivanjem, diskriminacija...- to je i ispod ljudske razine, a kamo li božanske. A sve to nalazimo u bibliji navedeno kao Jahvine karakteristike. U svakom slučaju ne želim služit takvom bogu (iskreno baš mi se nikom više ne služi).
A sva ta fama oko ograničavanja ljudske percepcije i istraživanja duhovnosti, te prijetnje paklom i ne znam čim ukoliko se izađe iz zadanih okvira koje je postavio jahve ustvari je oruđe za potlačivanje, držanje ovaca u toru. Jer ako poštujemo ta ograničenja nikad se nećemo izdići i saznati tko smo i tko je taj bog. A ako saznamo onda se odnosi nužno mijenjaju, što njemu baš i ne ide na ruku...Vjerujem da je naša osnovna karakteristika, naša esencijalna bit: sloboda, slobodan duh. A to se ograničava bilo kojom religijom. I zato nije me briga tko u što vjeruje, ali čim mi počne prijetiti ognjem, gromom, vječnim mukama itd, zato jer ne mislim kako on misli...nekako bježim od toga. Ako netko želi biti rob, sluga, slijepac pri zdravim očima, ok -i to je slobodna volja.
[Vrh] Go down
Dragan M
Stanica


Male
Aquarius Tiger
Broj postova : 19
Age : 46
Registration date : 20.10.2012

OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Empty
PostajNaslov: Re: OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE   OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Icon_minitimepon lis 22, 2012 1:14 am

lera je napisao/la:
Ne da mi se baš ulazit u temu jer je teorija "malo" fanatistički nabrijana. Ali budući se ti stavovi baziraju na bibliji i ja ću se zadržati na njoj. Ukratko,Dragane ,ako je magija od Sotone, a tako i svi oni koji se njome bave, u koji kontekst stavljaš tri maga koji su se išli pokloniti Isusu? Poslanici sotone? I zatim, opet biblija...zašto misliš da je Sotona sukobu s bogom? U knjizi o Jobu čist prijateljski, familijarno,njih dvojica dogovaraju kušnje za Joba. I treće ako sva predviđanja dolaze od Sotone što je sa Ivanovim Otkrivenjem? Josipovim snovima? I oni su onda sotonini sluge?


Biblija kaze da su to bila tri "mudraca" sa istoka, ljudi koji su proucavali starozavetna prorocanstva o Mesiji, i dosli da mu se
poklone.
To sto su ti ljudi prepoznali vreme pojave Mesije i da ce to biti popraceno pojavom jedne nebeske pojave, ne znaci da su se oni bavili
Magijom, ali i da je tako, to ne znaci da Bog to podrzava..

Biblija ima jasan stav po pitanju bavljenja magijom, vracarstvom, astrologijom, itd..

Bog i Lucifer su u sukobu od onoga trenutka kada je Lucifer jedan od najvisih Andjela u Andjeoskoj hijerarhiji odnosno Heruvim zakljanjac, pozeleo da se izjednaci sa Bogom, odnosno da on bude onaj koga ce druga bica obozavati.
To je dovelo do toga da Lucifer bude zbacen sa neba na zemlju gde je nastavio svoju pobunu protiv Boga koju je otpoceo na nebu

"Kako pade s neba, zvezdo danice, kćeri zorina? Kako se obori na
zemlju koji si gazio narode?
A govorio si u srcu svom: Izaći ću na nebo, više zvezda Božjih podignuću presto svoj, i sešću na gori zbornoj na strani severnoj;
Izaći ću u visine nad oblake, izjednačiću se s Višnjim.
A ti se u pakao svrže, u dubinu grobnu. Koji te vide pogledaće na te, i gledaće te govoreći: To li je onaj koji je tresao zemlju, koji je drmao carstva, ( Isaija 14 ).

Naravno, Lucifer je u jednom periodu i nakon pada imao pristup Bozjem prestolu, ali iz razloga da bi optuzivao ljude zbog greha, zato je on nazvan "SATANA - SATANAS" sto znaci "Opadac brace"

"A jedan dan dođoše sinovi Božji da stanu pred Gospodom, a među
njih dođe i Sotona.
I Gospod reče Sotoni: Od kuda ideš? A Sotona odgovori Gospodu i
reče: Prohodih zemlju i obilazih.
I reče Gospod Sotoni: Jesi li video slugu mog Jova? Nema onakvog čoveka na zemlji, dobrog i pravednog, koji se boji Boga i uklanja se
oda zla. ( knjiga o Jovu 1. 6 - 8 ).

Ne dolaze sva predvidjanja od Sotone, postoje i pravi proroci, ali u bibliji su dati kriterijumi po kojima mozemo prepoznati prave proroke od laznih..


[Vrh] Go down
Kahali
PraGlodavac
Kahali

Male
Capricorn Dragon
Broj postova : 584
Age : 43
Registration date : 19.10.2011

OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Empty
PostajNaslov: Re: OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE   OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Icon_minitimepon lis 22, 2012 2:05 am

Biblija je privremeno orudje manipulacije, stotinama puta preradjivano, gradivo koje je prvo pisano na staro-grčkom, od izgovaranog arhaično-armenskog,pa preko masovnog tiskanja i prepisivanja na Hebrejskom i već je do tada bila puno kontradikcija i prepisivača koji su si davali za pravo svašta mjenjati, izbacivati i ubacivati.
Zapravo kada se sve zbroji u današnjoj verziji Biblije (5-toj) imamo više prepravaki nego što je riječi u Bibliji zajedno.
Ljudi koji ne znaju ući u Lucidnu konverzaciju (ili ako ne u konverzaciju onda makar u žustru polemiku) oko ove teme bez da kao relevantno gradivo ili dokument uzimaju Biblijski text koji nema nikakva provjerljiva uporišta, koji u sebi zapravo ima jako malo onoga sa čim se Isus bavio i koji je pun banalnog folklora, to su ljudi daleko od istinske potrage za Suštinom stvari, za svrhom pra-kreacije, a da ne pominjem koliko su daleko od bilo kakve vrste osobnog samo razvoja....
Individuama ovoliko ispranim, uladičarenim i uskim ne preostaje ništa drugo nego da se igraju uvijek na svom malom ogradjenom dvorištu, da se kupaju u svojim pliktim baricama zabluda, da se bave istom plitkom retorikom kao što to činiše i oni prije njih od kojih nasljediše sve te "Bisere mudrosti" koji su nevjerovatno moćni, ali jedino eventualno za sprečavanje razvijanja slobodne misli, intelekta a time i Svjesti (duha).
Odustah od Kršćana dakle i dižem ruke (čast izuzecima, kao npr. Donu I.G. sa današnjeg 'nedjeljom u 2') ali većina Katolika danas ostali su na nivou frustriranih, Jalnih, jadnih malih ispranih Papiga, bez ikakvog ozbiljnog iskustva, bez dodira sa sobom i što se više bave svojim strasnim "dokazivanjem vjere" (kojeg btw nikog ne zanima da sluša) to se više udaljavaju od Sebe i razloga zašto su zapravo ovdje i tko su u suštini ili u zadnjoj konzekvenci.
Neki rano-kršćanski mislioci (tzv. ranokršćanski mistici) jako su me ugodno iznenadili svojim uvidima i zaključcima, pa čak i svojom predanom praksom o kojoj čitah od nekoliko autora (post-platonista najviše) i koji se spominju od Hermeticus-a Corpus-a takodjer,
ali naravno sve što je bilo imalo dublje i što je zaista imalo veze sa autentičnim i izvornim porukama Isa-jeshua Krista i izvornom Mudrošću sasjeklo se u korijenu bjesomučno i brutalno jer onima koji su ovo pretvarali u svoju organizaciju manipulacije i izvrsnu platformu za stjecanje moći (a koja je do današnjih dana vrlo aktivna i uspješna u tome) nikako se nije svidjala ni sama pomisao da bi njihovi sljedbenici mogli imati ikakvu slobodu ili opciju za pravo Razumijevanje/razmišljanje, pogotovo ne one koje im daju eventualne Uvide, Spoznaje ili slobodu razmišljanja.
Jer kada bi to kojim slučajem imali zasigurno više nebi ni bili dio ove Organizacije.
Danas, nakon svega što znamo o tom vješto štrihanom štivu, danas kada znamo kako rade suptilni unutarnji mehanizmi, kretanja i svjesna kultiviranja suptilnih unutarnjih mjena i kada se bavimo neslućenim vještinama nasljeđenim od drevnih civilizacija jedino takvi mogu prolupiti nešto kao da je "Bog u sukobu sa..." takve trivijalne greške ne rade čak ni obrazovaniji Katolici a nekmoli ljudi koji su zaista na putu Mudrosti.
Jer čak i ako bi se služili njihovom retorikom Bog ne može biti u sukobu ni sa kim jer je znao unaprijed što će biti, kako i koliko, a što dalje znači da je svojim omnipostojanjem i omniznanjem u svim vremenima i prostorima kreirao Lucifera da se sa njim sukobljava točno onoliko koliko je potrebno za evoluciju, za Iluziju fizičkog polarnog manifestuma ovdje na "zemlji" odvojenu od "neba", za put do spoznaje... samim tim Lucifer ne može biti (kao ni ništa drugo u ovakvom determiniranom Kozmosu Kršćanskog modela i vrste) nešto negativno ili zlonamjerno jer je stvoreno od beskonačno "dobrog"...
Dobro i zlo, ružno i lijepo prestaju postojati u Takvim uvjetima iako se oni uporno služe tom terminologijom, grijeh je ČISTA izmišljotina i pokušaj Ucjene najgore vrste od strane samo-prozvanih mjerodavnih kriterija koji sebi daju za pravo postaviti se na pijedastal i mjenajti riječi jednog Ingenioznog Mudraca koji je proveo život šireći Znanje i suštinu Slobode bića.
Postaviti se na takav pijedastal i tumačiti "sveti text" kako ti paše u kojem trenutku znači biti istinski lukav, vjerovatno gladan i pohlepan moći, sklon prevari i masovnoj manipulaciji i ako se nešto može uopće približiti mom dojmu o zlonamjernosti i tom Zlu kojeg Katolici spominju to je onda upravo to, a to vidimo u čitavoj hijerarhiji katoličanstva sve od svete stolice i samih začetaka pa do danas.
Drugim riječima, ne postoji nijedna platforma ili klima u kojoj bi bilo tko mogao sa bilo kakvim citatom iz Biblije bilo što pametno reći, objasniti ili odgovoriti a da to istovremeno ima za cilj istinsku evoluciju nekog čovjeka, može jedino zrcaliti svoju plitku i nespretnu logiku nastalu iz godina pripadanja, identificiranja i neprestanih pokušaja da dokaže nešto što je jako daleko od Istine, vlastite SPoznaje ili duhovnog Iskustva.
Biti u uvjerenju da bez nečega što je netko nazvao Bog čovjek nebi znao procjeniti i odabrati da se ponaša Ispravno, da evoluira, da Spozna, doživi, ostvari se... znači u jednoj izjavi zanemariti, negirati i jednostavno ignorirati sve što su "bezbožne civilizacije" (ili bilo koje druge politeističke, okultne, hermetične ili shamasnke tradicije....) ostavile iza sebe do današnjih dana, a to dalje znači biti jako neupućen, plitak, neobrazovan ili jednostavno brainwashed.
[Vrh] Go down
Kahali
PraGlodavac
Kahali

Male
Capricorn Dragon
Broj postova : 584
Age : 43
Registration date : 19.10.2011

OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Empty
PostajNaslov: Re: OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE   OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Icon_minitimepon lis 22, 2012 2:55 am

Autor ove teme nema nikakav uvid u to što je Oklultizam zapravo i post prije ovog anapisao sam kako bih nagovjestio kako ni njegovo područje zanimanja takodjer ne stoji niti na temeljima koji su ispravni, niti na Vlastitim iskustvima već na gomili identifikacija.
Svaki Adept posvećen bavljenju sobom, razvijanjem Svijesti preko razvijanja čula, razvijanjem intuicije i praksama koji se bave nadahnutom kreativnom Lucidnošću zna više od ovih papiga-textova.
Nikada ne bih preporučio niijednoj majci ili ocu da svoje dijete odgaja u takvom horrorističnom osakaćenom i isparnom katoličkom okruženju, a Uvijek bih preporučio svakom roditelju da prouči što je drevno nasljeđe (nažalost sustavno uništavano od strane Katolika) pričalo o razvoju djeteta, o inicijaciji u hermetizam, o praksama vizualizacije i imaginacije od najranijih dana, ukratko invovliranost roditelja u Hermetički nauk uvelike bi olakšala razvoj djeteta u smjeru iskrenog i otvorenog intelektualca koji bi vremenom bez da mu se nameće prije ili kasnije došao do "Tajnog Znanja".
Preporučam se sa predlaganje literature.
Michael Pierce (mislim da sam točno napisao ime ali nije 100%) uvod je u jedno takvo razumijevanje djeteta i nešto što je Zapadna civilizacija davno srezala u korijenu pripisujući sva ta znanja shamasnkom nadriliječništvu, da bi nakon mnogo stoljeća opet isplivala van kada su odredjeni znanstvenici ipak priznali djelotvornost ovakvog pristupa odgoju djeci najmladje dobi, a što je bio sastavni dio Okultne doktrine.
Knjiga se inače Zove "Magical Child" i već sam ju na ovom forumu negdje spominjao, u svakom slučaju u njoj su sadržana znanja nemjerljiva i nebrojeno puta i dublja i djelotvornija od raznih groznih i nasilnih pristupa odgoju i serviranju "konačnih Istina", nasilnih identifikacija (primjerice čina krštenja dok dijete još nije ni progovorilo i nema izbor želi li ili ne biti identificirano) koja su defakto destruktivna i koja zasigurno negativno utječu na osobu koja vremenom potisne ove traumatične dogadjaje u subsvijest a kojih se kasnije jako teško riješiti.
[Vrh] Go down
Star
Dinosaur
Star

Male
Broj postova : 391
Location : Zagreb
Registration date : 13.04.2010

OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Empty
PostajNaslov: Re: OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE   OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Icon_minitimepon lis 22, 2012 1:21 pm

Daj kahali molim te prestani pisati uzaludne kilometarske postove i pusti čovjeka da prića, zna bolje od tebe koji samo pametuješ da bi provocirao.

Stvarno te molim da se držiš pristojnosti jer si ti taj neznalica ovdje stoga molim te lijepo još jednom da stišaš strasti.

@Lera

Zbog čega misliš da su sva ta ubojstva u starom zavjetu neopravdana ili da su učinjena eto tek toliko radi nekakve niske strasti?

Bog kaže da je Bog ljubomoran, to je iz razloga jer mu je stalo do nas i neće dopustiti idolima i vračarima da odvedu Njegovu djecu dalje od Njega. Oni koji su se predali vračarima i idolima sami su na svoju glavu spustili Božji gnjev. Bogu ništa ne znaći nečija smrt niti bi trebala puno znaćiti nama, jer otkako je ovaj svijet poklonjen sotoni on je propadljiv i stoga nikad neće biti "pravi" život i pravi svijet.

U očima Boga mi nismo namijenjeni da radimo sve te stvari, da se podajemo nemoralu i nasilju, zlobi i idolopoklonstvu koje vodi u praznovjerje i klanjanje kipovima. Idolopoklonstvo također uključuje štovanje sebe kao Boga ili štovanje nekih ideala i teorija kao Boga.
Bog to mrzi iz jednog dobrog razloga, jer onaj tko sebe proglasi Bogom samo raste u niskim strastima, sebičnom ponosu i egoizmu. Čak i oni koji naizgled se čine "dobrima" i čistima imaju pokvarenu srž iznutra.
Nije Bog pobio sve te ljude, sotona jest, sotona je taj koji je rekao da ne slušamo Boga već da se odvojimo od Njega a On je život.

Okultizam vodi suprotno od Boga, to je mjesto koje ti govori "JA sam svoj Bog" i samo je JA JA JA, primjer ti je ovaj @Kahali ovdje: Samo on zna što je ovo ili ono, samo je on načitan i samo je on proučavao, samo ON ima pravu spoznaju svega oko sebe a svi drugi su ovce koje slušaju Bibliju. Svi koji se ne slažu s njim su ili budale ili ovce.

To je primjer onoga što okultizam radi, primjer onoga što se desi čovjeku kada odbaci Boga i sebe postavi na tron. Takvi ljudi maltretiraju druge uvijek, bez obzira u što vjerovali.

Ovo zapamti, ljudi koji ubijaju, tlače, vrše nasilje, klevetaju i lažu nisu Božji ljudi i takve Bog trpi dok se ne obrate od svojih grijeha. Katolička crkva je pobila mnoge i nije bitno u čije ime jer to ime ne stoji iza njih.
Stari zavjet je doba potpuno drugačije od našeg. Ti danas ima raznorazna prava koja te štite. U onom svijetu nisi i Bog je štitio svoj narod, tom narodu se mogao pridružiti bilo tko i takvi ljudi su se zvali proseliti.
U krajnjem slučaju da sotona nije učinio ljude da griješe otprve...zar bi oni bili mrtvi? Zar ne bi živjeli posvečeno i gledali sada Boga u lice?

Bog je savršen i stoga savršen sudac. Ako zgriješiš protiv svoga brata zaslužuješ svoju plaću. Ti ljudi koji su pobijeni su zaslužili svoju plaću.

Pomisao na vječne muke te plaši? Nitko ti ne prijeti paklom i ognjem osim mi sami sebi, nije Bog taj koji će nas gurnuti u pakao već če oni koji to zaslužuju sami učiniti. Misliš da bi sama mogla biti pravedna u svom životu? Da imaš dovoljno snage biti dobra osoba bez obzira na sve? Koliko si puta ignorirala siromaha na ulici? ili koliko su te puta ljudi pitali za pomoć pa si odbila? zbog bilo kojeg razloga.
[Vrh] Go down
lera
Žaba
lera

Female
Cancer Pig
Broj postova : 227
Age : 48
Registration date : 26.09.2012

OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Empty
PostajNaslov: Re: OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE   OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Icon_minitimepon lis 22, 2012 3:03 pm

Božemesačuvaj vjerskih fanatika shock

Dakle daj si @Star pročitaj kaj si napisao. Da se reoformi sveta inkvizicija ti bi prvi bio među njima. I to ne iz ljubavi prema bogu već iz mržnje prema bližnjemu. Kontradiktorno za jednog kršćanina? Ma ne! Cijelo kršćanstvo i svi ti temelji su kontradiktorni. Jedina konstanta je arogancija i bahatost. Dakle, da se prvo upoznamo. Rođena sam u katoličkoj vjeri i pročitala nekoliko puta Bibliju. Knjigu na kojoj ti zasnivaš sve svoje stavove. A koja inače služi kao priručnik za vođenje ovaca u tor. I to, svaka čast, funkcionalan priručnik. Kao prvo ja vjerujem u boga. I po meni je on dobar i pravedan. Kako se ta pravda manifestira to je druga tema.No, da se vratim na boga. Ja ga pojmim kao ljubav. A ti? Tebi je u redu da on mrzi, ubija, uništava, da je ljubomoran i posesivan?I da diskriminira? Ja imam troje djece i svi su mi isti. Ovom tvom bogu pol čovječanstva (dakle vlastitih stvorova) smeta i istrebljuje ih nemilice u korist jednog plemena? Pa dobro, neka ti takav bog. Meni ne, hvala lijepo. I ako je tvoj bog tako savršen i ako je on neprikosoveni tvorac svega i ništa bez njega nastalo nije, kako iz čiste esencije ljubavi može nastati zlo? Cijela ta tvoja biblija je puna iluzija, shvaćaš ju doslovno jer se bojiš (samo jedno slovo izvrni i gotov si !). I trebaš se bojat. Jer tvoj je bog strašan i nemilosrdan. Zatire sve koji vrludaju. Tako da mislim da se ti igraš sa svojom dušom kad lutaš po ovakvim "bezbožničkim" forumima.
A za moju se dušu ne brini. Moj bog mi je dao slobodu da istražujem, propitujem pa čak da na tom putu i griješim i započinjem ispočetka.
Katolička crkva je pobila mnoge i nije bitno u čije ime -a ova tvoja rečenica mi definitivno nije jasna. Ma ti mi nisi jasan! Nije bitno??? Ni progon vještica, ni potlačivanje i diskriminacija žena, ni robovlasništvo, ni progon znansvenika i "heretika"...to sve isto nije bitno? Stojiš uz instituciju koja je u krvi do koljena, mašeš knjigom u kojoj sve vrvi od nasilja i na koju su se zaklinjali inkvizitori i osvajači i foliraš se da brineš za nečije duše? Na neke osobne insinuacije neću se niti obazirat jer mi je to smiješno. Ali za boga miloga daj malo stani i razmisli i odvagni. Ne možeš napadat sve čije je mišljenje drugačije od tvojeg! Ili možeš? Ipak je to u tradiciji kršćanstva! Svi znamo kako se pokrštavalo- mačem i ognjem! I to je sve u redu?
No, mene ćeš teško pridobit takvom retorikom. Ograničavanje slobode i zastrašivanje... too old for this shit roll
[Vrh] Go down
Star
Dinosaur
Star

Male
Broj postova : 391
Location : Zagreb
Registration date : 13.04.2010

OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Empty
PostajNaslov: Re: OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE   OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Icon_minitimepon lis 22, 2012 3:54 pm

@Lera

Ako voliš svoje troje djece jednako, što činiš kada jedno udari drugo? Ako si pravedna prema svojoj djeci, to onda znaći da kada dijeliš slatkiše ni jednomu ne daš više ili manje nego ostalima. Onom djetetu koje je voljno prikloniti ti se zar ne držiš uza sebe? Nije da odbacuješ drugu djecu ali što ako ta djeca hoče udarati jedno tvoje djete?

Što ako dvoje djece ode od tebe mrzeći te i sve što si ti stvorio i sva pravila koja si postavila RADI njih krše. Što učiniti kada se djeca krenu ubijati.

Čini mi se da nisi shvatila Bibliju jer ne čita se samo stari zavjet već i novi, novi pojašnjava kroz Kristova djela što je Bog činio, kako i zašto.
Zašto je Biblija priručnik za manipulaciju? Kakav imaš argument za to?

Dali razumiješ kao prvo da ja nisam katolik niti podržavam katoličku crkvu i prezirem to što su činili i što dan danas čine. Misliš da ja podržavam pedofiliju u crkvi i krađu? Dali shvačaš da Biblija pobija katoličku crkvu u svakom pogledu?

Nije ti Bog oduzeo mogučnost propitkivanja, ja neznam koji je to TVOJ Bog ali je samo jedan Bog ne onaj kojeg si izmislimo. Bog je ljubav, apsolutno se i slažem i baš zato jer je apsolutna ljubav je i apsolutna pravda. Zar misliš da je netko od nas nešto posebno tretiran nego ostali zato jer eto NAŠ Bog je čista ljubav?

Ne, ljubav i pravda idu ruku uz ruku, netko ti učini zlo...zlo če mu Bog vratiti. Kao što češ ti kazniti svoje djete jer je naudilo drugom djetetu...ili ti takvo što puštaš?

Citat :
Katolička crkva je pobila mnoge i nije bitno u čije ime -a ova tvoja rečenica mi definitivno nije jasna. Ma ti mi nisi jasan! Nije bitno???

A onda nisi pročitala ostatak rečenice nego samo onaj dio na koji si htjela biti ljuta.

Citat :
Katolička crkva je pobila mnoge i nije bitno u čije ime jer to ime ne stoji iza njih.

Dakle nije bitno u čije su ime ubijali, grijeh ubija.

Čini mi se da nosiš neku stigmu radi katolika i te crkve, neznam zbog čega toliko prezireš Bibliju i time Isusa Krista kada je on prvi koji bi tu crkvu satro.
Evo ti primjera pravde, zar će neki svečenik koji siluje djete biti nagrađen? Ne bit će mu isplačena njegova plaća za njegova djela.
Zato je ovdje Isus Krist koji nas otkupljuje i daje nam čist račun, to ne znaći da idemo dalje silovati, ubijati i tako dalje već se okrenuti k Bogu, okrenuti se pravednosti.

Ja ne vidim ograničavanje slobode niti zastrašivanje, vidim stanje stvari, vidim svijet koji treba pomoć, svijet koji treba liječnika.
[Vrh] Go down
primitive101
Majmun
primitive101

Male
Sagittarius Cat
Broj postova : 1763
Age : 32
Registration date : 20.10.2010

OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Empty
PostajNaslov: Re: OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE   OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Icon_minitimepon lis 22, 2012 4:21 pm

Star je napisao/la:

Ja ne vidim ograničavanje slobode niti zastrašivanje, vidim stanje stvari, vidim svijet koji treba pomoć, svijet koji treba liječnika.
Sad bi odje dodao nesto u vezi ljecnika,sto bi ispadlo tragikomicno ali cu se suzdrzati hug

Star ja te obozavm,majke mi.Bash te volim.Zahvaljujem se tvome kreatoru vise od icega.Ja te obozavam,volim te,bash te volim.Najzanimljivije mi je da nam je sustina i dalje Jedna,Ista.Da u tvome tjelu zivim Ja,ali nam se relativni objektivni pogledi na kreaciju razlikuju,i to je ljepota izbora.Ipak,ti uporno ne zelis da shvatis da prema onome sto sam ja iskusio a Kahali prica(jer konkretno ne znam sta je iskusio jer se nije previse otvorio) postoji Svjest kao vjecni Bitak u koje se sve kreirano "lazno" nalazi.To kreirano ima tvorca(to moze biti Jahve a i ne mora),ali NIKO nije kreirao Svjest jer je Ona apsolut i ima sve atribute koje ti inace davas Bogu.Pored svega toga imas oslobodjena Bica,koji su svi u mogucnosti da stvaraju bilo kakve Svjetove u Svjesti(iako su ti svjetovi zapravo njihove misli,iluzija).

Dakle nemas sta ti nama govorit o Jahveu,kad ti sam sa sobom nisi cist sto se tice logike.Naime,ako je Jahve nesto sa cime si ti u odnosu(relatio),relaciji,onda je to relativno bice,nije Apsolut,tj od tog Jahvea ne zavisi Stvarnost,nego je Jahve samo jedno od relativnih bica u Stvarnosti(mozda mocnije od tebe).Shvatas ? Ti i Jahve ste onda softver na hardveru,i kad neko formatira hardver,vi cete nestati,a Svjest,Bitak,Apsolut ce ostati.Ti sa Temeljom Stvarnost mozes biti samo Jedno,a to znaci da je taj Bitak u Tebi,a ne van tebe.Van tebe je samo nesto sto je u relaciji sa tobom,a to je relativno bice a ne Apsolut,TEMELJ...

Sta znam,ja se slazem sa lerinom analizom Starovog stava prema Stvarnosti.
[Vrh] Go down
lera
Žaba
lera

Female
Cancer Pig
Broj postova : 227
Age : 48
Registration date : 26.09.2012

OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Empty
PostajNaslov: Re: OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE   OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Icon_minitimepon lis 22, 2012 5:10 pm

Star je napisao/la:


Čini mi se da nisi shvatila Bibliju jer ne čita se samo stari zavjet već i novi, novi pojašnjava kroz Kristova djela što je Bog činio, kako i zašto.

Kristova djela? Bojim se , dragi star da bi ti bio među onima koji su tvrdili da Isus u vražje ime izgoni vragove i da je Sotonin poslanik. Naime, njih je užasno plašila njegova mentalno-duhovna sposobnost da vlada silama ovog i drugih svjetova. Zamisli, to ti je njima bilo, kao da sad primitiv i kahali pred tobom od jedne pive umnože cijelu gajbu, dignu mrtvaca iz groba i stišaju oluju. Pretpostavljam da bi umro od straha i proglasio ih demonima, kao što su i tvoji istomišljenici proglasili Isusa. Tebe plaše ljudi koji odstupaju od standarda. Isusa si probavio jer je u bibliji notificiran. Ali da se pojavi pred tobom,sa svim svojim čudima- pobjegao bi. Jer ljudi uskih i ograničenih nazora , koji se boje ispitivati granice ljudskog duha i njegovih sposobnosti ( a Isus je rekao da možemo činiti što i on pa i više- međutim ti takve njegove sljedbenike svrstavaš u poklonike demona i okultiste) teško prihvačaju sve što iskače iz njihovih okvira.

Star je napisao/la:
Zašto je Biblija priručnik za manipulaciju? Kakav imaš argument za to?
Kao prvo jer uvodi podložnost, pokornost, diskriminaciju na osnovu vjere (nalaže čak i ubojstva pogana) - nemoj da sad vadim citate. Diskriminira žene (hm i mi smo djeca božja ili po tvom ne?) Uzdiže jednu naciju (židove)iznad drugih- pa zakaj je onda druge stvarao? Na konto tog kršćansko-judaističkog elitizma počinjen je genocid u ime pokrštavanja nad milijunima ljudi. Zatim uvodi pojam grijeha. I konačne kazne. Čovjek mora živjeti oprezno, pazeći da ne uvrijedi strašnog boga jer ga u vječnosti čeka oganj. Naravno dužan je poštivati i zemaljske zakone i vladare, i nositi svoj križ jer eto to će ga osloboditi. Patnja je nešto dobroga i super je biti rob jer ćeš eto na onom svijetu za svoju mutavost i letargičnost biti nagrađen. Ukartko: šuti i trpi, nosi svoj križ, nemoj se puno bunit jer patnja je dobra i od boga je i za tvoje dobro je. Ma daj!
Ovime okončavam debatu oko toga. Ne da mi se trkeljat o bibliji i nemam živaca za jehovine svjedoke i slične sektaše.
Ti i dalje čitaj bibliju, a ja idem čitat postove malo produhovljenijih forumaša . Živili!
[Vrh] Go down
Star
Dinosaur
Star

Male
Broj postova : 391
Location : Zagreb
Registration date : 13.04.2010

OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Empty
PostajNaslov: Re: OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE   OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Icon_minitimepon lis 22, 2012 5:23 pm

@Lera

Pod prvu točku: krivo si me procjenila, ne poznaješ me a već si mi odredila način ponašanja i cijeli modus operandi. Stavila si me na vješala bez suda o meni kao karakteru i osobi. Smatraš da imam ograničen nazor a neznaš ni moju povijest niti moje razloge zašto sam krščanin i zašto govorim to što govorim. To više prića o tebi nego o meni i o tvojem nazoru gdje su svi krščani tebi nešto krivi iz neznam kojeg razloga.

Nisi mi odgovorila na pitanja koja sam postavio

Ljudski duh je ograničen, u tome nema sumnje. Isus je rekao da možemo sve što i on I još više po vjeri, znaći da vjerom u Boga možemo više, ne radi se ovdje o našem duhu već Božjem.

Naime kada dođe do primitive-a i kahalija kada ih se zatraži da demonstriraju svoje moći dobivamo uobičajenu reakciju "uzvišenih", "prosvjetljenih" ljudi...izmotavanje.

Druga točka:

Vrlo bih rado htio vidjeti upravo te citate. Jer ja ne pušim foru: "vjeruj mi, znam" nego tražim solidan argument protiv.
Zašto te pojam grijeha toliko smeta? Zar nisi nikada lagala? nikada ništa ukrala? nikada nisi probala drogu ili slično?
Smeta te jer je to takva grešna priroda, svi smo takvi i upravo zato trebamo liječnika a to je Isus Krist.

Glavno da si me osudila na "sektaša" jer si ti pretpostavljam produhovljena osoba a ne želiš ni poslušati što ti imam za reći. Radije reci da ne želiš čuti ono što govorim pa smo quit.
[Vrh] Go down
lera
Žaba
lera

Female
Cancer Pig
Broj postova : 227
Age : 48
Registration date : 26.09.2012

OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Empty
PostajNaslov: Re: OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE   OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Icon_minitimepon lis 22, 2012 6:15 pm

Ma nemam ja ništa protiv tebe . Imam puno prijatelja kršćana i nisam u ratu s njima. Nisam utilitarista i ne mislim nikoga u ništa uvjeravat niti obraćat. Samo ne prihvačam biblijsko tumačenje svijeta i života kao apsolutno i neporecivo. I ne volim sudjelovat u karekterizacjiji svega što nije krščansko kao sotonističko.
Ovdje sam uglavnom zato da pitam i učim. Tvoju fazu sam nadišla i idem dalje. A tebi svako dobro i puno sreće na tvom duhovnom putu.
Jednostavno putevi su nam različiti i to je ok. Jednoumlje definitivno nije u mojoj viziji. Neka svatko vjeruje i misli što želi i neka dopusti drugima tu istu slobodu. :D
[Vrh] Go down
primitive101
Majmun
primitive101

Male
Sagittarius Cat
Broj postova : 1763
Age : 32
Registration date : 20.10.2010

OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Empty
PostajNaslov: Re: OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE   OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Icon_minitimepon lis 22, 2012 6:18 pm

Star je napisao/la:


Naime kada dođe do primitive-a i kahalija kada ih se zatraži da demonstriraju svoje moći dobivamo uobičajenu reakciju "uzvišenih", "prosvjetljenih" ljudi...izmotavanje.


Kakav je to lik :) Volim te Star i dalje...

Prvo ne postoje nikakve moci nego sposobnosti.Drugo ja se ne bavim mocima i zadobijanjem istih da bih onda kao tuljan isao po cirkusima i gdje bi me takvi kao ti provocirali da nisam "pravi" ako ne demonstriram moci,jer sam na vise mjesta rekao da je meni sustina zivota i spoznati dharmakayu(temelj Uma) a to NEMA veze sa mocima koji su zapravo posljedica transformacije prane u fizickom tjelu,tj gong-fua.Kapiras ?

Ne kapiras,znam to.Materija je iluzija.materija je zgusnuta misao.Onaj koji kontrolise materiju,kontrolise iluziju te to nista ne govori o Spasenju.To je samo igranje sa iluzijom koja ne donosi oslobodjenje.

Dharmakaya je konacna Istina o tvome pravome Ja i o Stvarnosti i to je nerazdvojiva kombinacija cistog temelja Uma(sa potencijalom da stvori neku Voljnu radnju ili misao) i Svjesti/Bitka.Bitno je spoznati dharmakayu i zivjeti zivot kao beba,izvrsavajuci svakodnevne obaveze,a ne demonstrirati neka chuda.Naravno,da kao posljedica svih tih realizacija dobijas razne sposobnosti(sto zavisi od milion faktora kakve ces dobiti) ali sve te sposobnosti su iluzija,nisu oslobodjenje,nisu krajnja sreca i utrnuce patnje,samo povecavaju patnju ako se Neispravno koriste.

Meni je moc kad u toku dana mogu sa neki da sjednem na kavu i pricam mirno o svemu i svacemu i vodim ljubav sa njim na svim razinama kreacije,ostajuci pri tome transcendentalan kreaciji i prolaznome.Zasto su ti tu bitna chuda ?

Ti ces vrlo vjerovatno naici na nekog ko moze da demonstrira sve i svasta ali posto ne znas o cemu se radi u stvarnosti mislices da taj sto demonstrira cuda je Oslobodjeno bice koje zna gdje 4 elementa trnu i nemaju uporista.Ne,taj je samo transformisao fizicko tjelo i onda sa njime radi sve i svasta,ali fizicko tjelo je forma,a temelj Uma nije dat u formi,bez formi je.Sve i da stvaras svemire,sve je to iluzija koja dodje i prodje,ali dharmakaya nigdje ne ide,nikada,jer je vjecna i nekreirana.To je ono sto je Lao Tze zvao Tao.

Ja kad kazem da sam to realizovao,onda sam to realizovao,i tacno znam kad i pisao sam o tome.Nema tu nikakvih cuda niti misticizama.Samo sto se darmakaya ne moze demonstrirati,shvatas neuki dogmatiku ?

Tao se ne moze pokazati.Ja ti mogu demonstrirati odredjeni samadhi/dhyanu.I ko zna sta sve jos,ali ti ponavljam sve je to iluzija i ne dovodi Oslobodjenje.A ja zelim postici oslobodjenje i picim dalje.Kad naletim na zabludu priznam sebi,jer me Istina ne moze ubiti osim lazi u meni.

Ali neka,neka se takvi kao ti vezu za forme i ne spoznaju svoje pravo Ja za jos milion zivota.Ja nidje nisam napisao da ja mogu letiti ili materijalizovat predmete ili tako nesto.Znam sta mogu i sta ne mogu,ali uprkos svemu tome sto sam prosao,ja se zadnjih dva mjeseca ne bavim tim "chudima" nego sam dao 5 ispita na tezak fakultet jer mi je to bitno,a ne nekakve moci.

Zato i smatram da je Isusov nauk izmjenjen jer ako je Isus spoznao Tao(a jeste koliko vidim),znao je sustinu Stvarnosti,a to nisu cuda niti vaskrsavanje fizickog tjela koje je samo zgusnuta misao proistekla iz dharmakaye.Sutina je spoznati dharmakayu,a nakon toga raditi na postizanju dva ostala tjela(sambhogakayi i nirmanakayi).Koristim budisticke izraze,ali sta da radim kad se o tome ne prica u Bibliji...

A zasto ako je to Isus znao,e to je vec problem onih kojih su nama prenjeli znanja o Isusu.
[Vrh] Go down
Dragan M
Stanica


Male
Aquarius Tiger
Broj postova : 19
Age : 46
Registration date : 20.10.2012

OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Empty
PostajNaslov: Re: OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE   OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Icon_minitimepon lis 22, 2012 9:35 pm

Posto ste naveli toliko toga sto pokrece diskusuju, dao bih komentar samo na par stvari.

Nemoguće je razumeti našu kulturu bez Biblije. Umetnost, literatura, arhitektura, muzika, pa čak i naš pravni sistem, kao i mnogih drugih zemalja, nastali su pod uticajem Biblije.

Reč Biblija potiče od grčke reči "biblia", što znači "knjige" ili "zbirka knjiga". Biblija se još naziva i Svetim pismom. Biblija dakle predstavlja zbirku spisa, zapisana svedočanstva Božija i objavu samog Boga.

Biblija nije napisana da dokaže postojanje Boga, već počiva na činjenici da Bog postoji. Ona otkiva Božiju prirodu, volju i planove koje On ima za čovečanstvo.

Biblija su napisali Sveti Božji ljudi podstaknuti Svetim Božjim Duhom (2. Pet. 1:21). Tako je oko 45 različitih autora doprinelo njenom nastanku. Oni su pripadali različitim društveno-kulturnim sredinama i živeli su u različitim vremenskim periodima. Uprkos tome, Biblija ima jednu temu i poruku. Ovo je svakako najveći dokaz da se ne radi samo o običnoj knjizi ili zbirci stare literature, već da na nju treba obratiti mnogo više pažnje.

Centralna tema Biblije su činjenice o Mesiji - Isusu Hristu. Stari zavet daje obećanja o Mesiji, dok u Novom zavetu vidimo ispunjenja tih proročanstava.

Dolaskom Isusa Hrista započelo je novo doba. Za vreme svog delovanja Isus je opunomoćio apostole, kao svoje posebne učenike, koji će Njegovo učenje zapisati i predati drugima. Tako, njihovi spisi imaju isti autoritet kao i spisi Starog zaveta.

Iskreni hrišćani čitaju Bibliju u potpunosti prihvatajući njen autoritet i podređuju se njenom učenju. Pokazuju prema njoj poštovanje. Oni nisu gospodari Biblije, da je koriste onako kako hoće, nego su njene sluge, rade ono što ona kaže. Ne prilaze Bibliji da bi pronašli podršku svom mišljenju, nego da iz nje uče.

Ako tako radi, hrišćanin će dozvoliti Bogu da oblikuje njegov karakter kao što u Bibliji piše: "Preobražavajte se obnavljanjem svoga uma da razaberete šta je Božija volja, šta je dobro, ugodno i savršeno" (Rim. 12:2). Ako nastupi promena u shvatanju, mora nastupiti i promena u ponašanju.

U srednjem veku zvanična (državna) crkva je često zabranjivala prevođenje i čitanje Biblije na narodnom jeziku. Crkva se plašila mogućnosti da će na osnovu Biblije jednostavni ljudi početi da proveravaju sveštenstvo i autoritet crkve.

U našim danima se na fin i suptilan način ušunjala kontrola nad Biblijom kroz mišljenje da samo stručnjaci mogu stvarno da razumeju njen tekst i to uz pomoć mnogih dodataka tj. knjiga, ili da je ona puna izmena i prepisivačkih grešaka koje su iskrivile njen prvobitni smisao.

Ovakve predrasude nemaju ništa zajedničko sa istinom. Obilje istorijskih nalaza i spisa, potvrđuje nepromenjenu izvornost Biblijskog teksta sa kojom se ni jedna druga religija ne može pohvaliti, kada je reč o njenim svetim spisima. Biblija je izdržala mnoge stroge tekstualne kritike i potvrdila svoju verodostojnost.

Oni koji je redovno čitaju, i prilaze joj otvorenog srca i uma, osećaju kako im Bog govori kroz nju.

St se tice Bozjeg postupanja sa ljudima u starom zavetu, Biblija prikazuje Boga kao univerzalno moralno bice, ali biblija takodje napominje da je plata za greh smrt, greh dakle podleze Bozjoj osudi..
Bog jeste u proslosti vrsio sud nad mnogobozackim narodima, ali su ti narodi mogli da otvorenim ocima gledaju njegova cuda koja je on cinio preko Izrailja, jer "kome je mnogo dato mnogo ce se od njega traziti" kaze jedan biblijski tekst.
I pored toga oni se nisu obratili da mu sluze, vec i dalje ostajali u mnogobostvu, zato je Bog vrsio svoj sud preko Izrailja kao odabranog naroda.

Ako citamo izvestaj o potopu mozes videti da je Bog unistio ceo prepotopni svet zbog bezakonja kojim su napunili zemlju, ali takodje tamo stoji da je Noje dugo vremena propovedao da ce doci potop, i niko ga nije poslusao osim clanova njegove uze porodice..

Znaci, greh je pred Bogom odvratan, on je suprotan principima njegovog carstva i on ne moze da ga gleda, za greh Bog je oganj koji spaljuje.
U novom zavetu jje nastupilo takozvano vreme milosti, ali time Bog nije promenio svoj odnos prema grehu, vec je upravo radi greha covecanstva dosao na ovaj svet da sam polozi svoj zivot da bi spasio coveka iz ropstva greha i smrti.
Samo u tom cinu mi mozemo spoznati svu pogubnost greha i njegovo razorno dejstvo.
Na kraju istorije sveta Bog ce upravo morati da osudi i unisti deo covecanstva zbog odbijanja ponudjenog spasenja, odnosno taj sud ce biti ono sto su ljudi sami izabrali svesnom odlukom da do kraja ostanu u stanju greha, i ne dopuste Bogu da ih spasi.
Sta je Bog jos mogao uciniti..?

[Vrh] Go down
Kahali
PraGlodavac
Kahali

Male
Capricorn Dragon
Broj postova : 584
Age : 43
Registration date : 19.10.2011

OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Empty
PostajNaslov: Re: OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE   OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Icon_minitimesri lis 24, 2012 9:13 pm

Ovo je dramaturški copy paste-ana
'The best of' Lera,

odreagirala je kao predstavnik svih individua koji se ne daju manipulirati, engramirati ili programirati;
koji razmišljaju i koji žele evoluirati i razvijati se;
Lera vjeruje u Boga (kao što izjavljuje) ali je svjesna do koje mjere se Biblija može tj. ne može doslovno tumačiti i koristiti kao jedini izvor znanja, informacija i smjerokaza za svoj duhovni Put.
Ovu činjenicu i njenu spoznaju kolega forumaš Star iskoristio je kao sredstvo da kaže kako Lera MRZI Isusa time jer Mrzi Bibliju.
Ovo nije samo plitka retorika već najpodliji i najgori moguć pristup logici na koji se netko može spustiti u dijalogu ili raspravi sa drugim čovjekom.
Pošto ne znam koliko koja generacija koliko čega zna i pošto ponekad odem u terminologiju koja nije poznata svima, ovdje sam napravio izbor njenih reakcija koji su zapravo najnormalniji logički pristupi ovom sociološkom fenomenu kršćanskog fanatizma koji vremenom zadobija odlika patologije i extremizma (kao i u bilo kojoj drugoj nametnutoj identifikaciji),
a iz koje se teško izlazi jer si ljudi oduvijek i u bilo čemu vrlo teško priznaju da je sve u što vjerovaše ili laž ili iluzija pa umjesto takvog koraka prema Istini, on još dublje zaranja u fanatizam da bi opravdao (najviše pred sobom) ono u što priča.
Sljedećih nekoliko post-ova Lerini su komentari ili reakcije na takve fanatizme i mislim da je u njima ključ razmišljanja za svakog onog kojem se u okolini nalaze fanatični utjecaji ili nastojanja da ih se manipulira i za sve vas koji niste sigurni toplo ih preporučam.
Ujedno se ispričavam leri na korištenju njenih textova i svima koji već apsolviraše ovo gradivo.

Citat :
Reakcija na post 1.

Cijelo kršćanstvo i svi ti temelji su kontradiktorni. Jedina konstanta je arogancija i bahatost. Dakle, da se prvo upoznamo. Rođena sam u katoličkoj vjeri i pročitala nekoliko puta Bibliju. Knjigu na kojoj ti zasnivaš sve svoje stavove. A koja inače služi kao priručnik za vođenje ovaca u tor. I to, svaka čast, funkcionalan priručnik. Kao prvo ja vjerujem u boga. I po meni je on dobar i pravedan. Kako se ta pravda manifestira to je druga tema.No, da se vratim na boga. Ja ga pojmim kao ljubav. A ti? Tebi je u redu da on mrzi, ubija, uništava, da je ljubomoran i posesivan?I da diskriminira? Ja imam troje djece i svi su mi isti. Ovom tvom bogu pol čovječanstva (dakle vlastitih stvorova) smeta i istrebljuje ih nemilice u korist jednog plemena? Pa dobro, neka ti takav bog. Meni ne, hvala lijepo. I ako je tvoj bog tako savršen i ako je on neprikosoveni tvorac svega i ništa bez njega nastalo nije, kako iz čiste esencije ljubavi može nastati zlo? Cijela ta tvoja biblija je puna iluzija, shvaćaš ju doslovno jer se bojiš (samo jedno slovo izvrni i gotov si !). I trebaš se bojat. Jer tvoj je bog strašan i nemilosrdan. Zatire sve koji vrludaju. Tako da mislim da se ti igraš sa svojom dušom kad lutaš po ovakvim "bezbožničkim" forumima.

..........................................................................................................................................................................

A za moju se dušu ne brini. Moj bog mi je dao slobodu da istražujem, propitujem pa čak da na tom putu i griješim i započinjem ispočetka.
Katolička crkva je pobila mnoge i nije bitno u čije ime -a ova tvoja rečenica mi definitivno nije jasna. Ma ti mi nisi jasan! Nije bitno??? Ni progon vještica, ni potlačivanje i diskriminacija žena, ni robovlasništvo, ni progon znansvenika i "heretika"...to sve isto nije bitno? Stojiš uz instituciju koja je u krvi do koljena, mašeš knjigom u kojoj sve vrvi od nasilja i na koju su se zaklinjali inkvizitori i osvajači i foliraš se da brineš za nečije duše? Na neke osobne insinuacije neću se niti obazirat jer mi je to smiješno. Ali za boga miloga daj malo stani i razmisli i odvagni. Ne možeš napadat sve čije je mišljenje drugačije od tvojeg! Ili možeš? Ipak je to u tradiciji kršćanstva! Svi znamo kako se pokrštavalo- mačem i ognjem! I to je sve u redu?
No, mene ćeš teško pridobit takvom retorikom. Ograničavanje slobode i zastrašivanje... too old for this shit

...........................................................................................................................................................................

pitanje Star:

"Čini mi se da nisi shvatila Bibliju jer ne čita se samo stari zavjet već i novi, novi pojašnjava kroz Kristova djela što je Bog činio, kako i zašto."

Odgovor 1

Kristova djela? Bojim se , dragi star da bi ti bio među onima koji su tvrdili da Isus u vražje ime izgoni vragove i da je Sotonin poslanik. Naime, njih je užasno plašila njegova mentalno-duhovna sposobnost da vlada silama ovog i drugih svjetova. Zamisli, to ti je njima bilo, kao da sad primitiv i kahali pred tobom od jedne pive umnože cijelu gajbu, dignu mrtvaca iz groba i stišaju oluju. Pretpostavljam da bi umro od straha i proglasio ih demonima, kao što su i tvoji istomišljenici proglasili Isusa. Tebe plaše ljudi koji odstupaju od standarda. Isusa si probavio jer je u bibliji notificiran. Ali da se pojavi pred tobom,sa svim svojim čudima- pobjegao bi. Jer ljudi uskih i ograničenih nazora , koji se boje ispitivati granice ljudskog duha i njegovih sposobnosti ( a Isus je rekao da možemo činiti što i on pa i više- međutim ti takve njegove sljedbenike svrstavaš u poklonike demona i okultiste) teško prihvačaju sve što iskače iz njihovih okvira.

........
Pitanje Star:

"Zašto je Biblija priručnik za manipulaciju? Kakav imaš argument za to?"

Odgovor:

Kao prvo jer uvodi podložnost, pokornost, diskriminaciju na osnovu vjere (nalaže čak i ubojstva pogana) - nemoj da sad vadim citate. Diskriminira žene (hm i mi smo djeca božja ili po tvom ne?) Uzdiže jednu naciju (židove)iznad drugih- pa zakaj je onda druge stvarao? Na konto tog kršćansko-judaističkog elitizma počinjen je genocid u ime pokrštavanja nad milijunima ljudi. Zatim uvodi pojam grijeha. I konačne kazne. Čovjek mora živjeti oprezno, pazeći da ne uvrijedi strašnog boga jer ga u vječnosti čeka oganj. Naravno dužan je poštivati i zemaljske zakone i vladare, i nositi svoj križ jer eto to će ga osloboditi. Patnja je nešto dobroga i super je biti rob jer ćeš eto na onom svijetu za svoju mutavost i letargičnost biti nagrađen. Ukartko: šuti i trpi, nosi svoj križ, nemoj se puno bunit jer patnja je dobra i od boga je i za tvoje dobro je. Ma daj!

Starova reakcija na odgovor nakon što je već navela nekoliko argumenata u odgovoru:

"Vrlo bih rado htio vidjeti upravo te citate. Jer ja ne pušim foru: "vjeruj mi, znam" nego tražim solidan argument protiv"

hahahah stvarno je Zvijezda ovaj Star.. 'Genij bez premca'
.............................................................................................................................................................................

reakcija 3

Da. Ljubomora, mržnja, posesivnost, osvetoljubivost, ograničavanje slobode, želja za potlačivanjem, diskriminacija...- to je i ispod ljudske razine, a kamo li božanske. A sve to nalazimo u bibliji navedeno kao Jahvine karakteristike. U svakom slučaju ne želim služit takvom bogu (iskreno baš mi se nikom više ne služi).
A sva ta fama oko ograničavanja ljudske percepcije i istraživanja duhovnosti, te prijetnje paklom i ne znam čim ukoliko se izađe iz zadanih okvira koje je postavio jahve ustvari je oruđe za potlačivanje, držanje ovaca u toru. Jer ako poštujemo ta ograničenja nikad se nećemo izdići i saznati tko smo i tko je taj bog. A ako saznamo onda se odnosi nužno mijenjaju, što njemu baš i ne ide na ruku...Vjerujem da je naša osnovna karakteristika, naša esencijalna bit: sloboda, slobodan duh. A to se ograničava bilo kojom religijom. I zato nije me briga tko u što vjeruje, ali čim mi počne prijetiti ognjem, gromom, vječnim mukama itd, zato jer ne mislim kako on misli...nekako bježim od toga. Ako netko želi biti rob, sluga, slijepac pri zdravim očima, ok -i to je slobodna volja.

Ovime okončavam debatu oko toga. Ne da mi se trkeljat o bibliji i nemam živaca za jehovine svjedoke i slične sektaše.
Ti i dalje čitaj bibliju, a ja idem čitat postove malo produhovljenijih forumaša . Živili!
I na kraju još jednom za sve one koji nisu sigurni što je od Biblije od onih dana do danas točno prepisivano uopće, nastanak i razvoj, prepisivanje, verzije Biblije i koliko uopoće od samog originala imamo danas, pogledajte. (od 4-te minute na dalje počinje)
https://www.youtube.com/watch?v=O-1hdqNDQ9E&feature=plcp
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Age : 41
Registration date : 30.09.2007

OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Empty
PostajNaslov: Re: OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE   OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Icon_minitimečet lis 25, 2012 4:41 pm

Citat :
Kao prvo jer uvodi podložnost, pokornost, diskriminaciju na osnovu vjere (nalaže čak i ubojstva pogana) - nemoj da sad vadim citate. Diskriminira žene (hm i mi smo djeca božja ili po tvom ne?) Uzdiže jednu naciju (židove)iznad drugih- pa zakaj je onda druge stvarao? Na konto tog kršćansko-judaističkog elitizma počinjen je genocid u ime pokrštavanja nad milijunima ljudi. Zatim uvodi pojam grijeha. I konačne kazne. Čovjek mora živjeti oprezno, pazeći da ne uvrijedi strašnog boga jer ga u vječnosti čeka oganj. Naravno dužan je poštivati i zemaljske zakone i vladare, i nositi svoj križ jer eto to će ga osloboditi. Patnja je nešto dobroga i super je biti rob jer ćeš eto na onom svijetu za svoju mutavost i letargičnost biti nagrađen. Ukartko: šuti i trpi, nosi svoj križ, nemoj se puno bunit jer patnja je dobra i od boga je i za tvoje dobro je. Ma daj!

Ovo gore, a pogotovo boldani dio, zvuči točno ko naša vlada u suradnji s Crkvom :P A narod se točno tako i ponaša doh

_________________
Respect
[Vrh] Go down
primitive101
Majmun
primitive101

Male
Sagittarius Cat
Broj postova : 1763
Age : 32
Registration date : 20.10.2010

OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Empty
PostajNaslov: Re: OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE   OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Icon_minitimečet lis 25, 2012 8:24 pm

Da,taman tako Alpha,a nakon smrti cete dobiti raj,yeah wright....meni tu nesto masu smrdi na prevaru...
[Vrh] Go down
Novus ordo seclorum
Pračovjek
Novus ordo seclorum

Male
Libra Rooster
Broj postova : 1881
Age : 26
Registration date : 16.11.2011

OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Empty
PostajNaslov: Re: OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE   OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Icon_minitimečet lis 25, 2012 9:21 pm

Meni je odkad sam imao 12 godina, to smrdilo na kilometre. Zbog toga sam izbjegavao crkvu kad god sam mogao. Zadnji put mi je bilo osmi razred i to sveta krizma.
[Vrh] Go down
Dragan M
Stanica


Male
Aquarius Tiger
Broj postova : 19
Age : 46
Registration date : 20.10.2012

OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Empty
PostajNaslov: Re: OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE   OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Icon_minitimesub lis 27, 2012 12:35 am

Alpha je napisao/la:
Citat :
Kao prvo jer uvodi podložnost, pokornost, diskriminaciju na osnovu vjere (nalaže čak i ubojstva pogana) - nemoj da sad vadim citate. Diskriminira žene (hm i mi smo djeca božja ili po tvom ne?) Uzdiže jednu naciju (židove)iznad drugih- pa zakaj je onda druge stvarao? Na konto tog kršćansko-judaističkog elitizma počinjen je genocid u ime pokrštavanja nad milijunima ljudi. Zatim uvodi pojam grijeha. I konačne kazne. Čovjek mora živjeti oprezno, pazeći da ne uvrijedi strašnog boga jer ga u vječnosti čeka oganj. Naravno dužan je poštivati i zemaljske zakone i vladare, i nositi svoj križ jer eto to će ga osloboditi. Patnja je nešto dobroga i super je biti rob jer ćeš eto na onom svijetu za svoju mutavost i letargičnost biti nagrađen. Ukartko: šuti i trpi, nosi svoj križ, nemoj se puno bunit jer patnja je dobra i od boga je i za tvoje dobro je. Ma daj!

Ovo gore, a pogotovo boldani dio, zvuči točno ko naša vlada u suradnji s Crkvom :P A narod se točno tako i ponaša doh


Vera je nesto sasvim diametralno razlicito ovom gornjem opisu.
Zavisi kojoj crkvi pripadate.
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Age : 41
Registration date : 30.09.2007

OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Empty
PostajNaslov: Re: OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE   OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Icon_minitimesri stu 14, 2012 6:41 pm

Vjera jest al religija nije.

Ne znam kojoj ti crkvi pripadaš al ovdje je KC bog i batina koja diktira i politiku i sve ostalo...ma kako se vlada trudila lagat da to nije tako.

_________________
Respect
[Vrh] Go down
MoW
Čovjek
MoW

Male
Libra Dog
Broj postova : 6337
Age : 37
Location : Zagreb
Registration date : 26.05.2009

OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Empty
PostajNaslov: Re: OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE   OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Icon_minitimečet stu 15, 2012 10:27 pm

Religija je samo onda problem ako se shvati doslovno sve vezano uz nju. To vrijedi za svaku religiju i sektu. Vjera je ona stvar koja čovjeka okrepljuje i osnažuje, premda bila i lažna. To je zato što ljudi u vjeri nalaze utjehu i nadu. Vjera postoji do onog trenutka dok se ne pokaže lažnom ili istinitom, a tada postaje činjenica i onda se ne zove više vjera.

Što se tiče Biblije i rasprave između @Stara i @Lere tiče, vidim da je tu postojalo puno nerazumjevanja. Biblija nije problematična knjiga, problematične su jedino njene interpretacije. Svatko će naime u Bibliji naći nešto za sebe, neku utjehu ili neku zanimljivu informaciju. Mnogi će misliti da ju razumiju a ustvari je neće razumjeti jer ju interpretiraju doslovno i ne gledaju širi kontekst. Čak i oni koji je gledaju u širem kontekstu često će otići na krivi trag jer koji put neće vidjeti jednostavnu i jasnu poruku koju ona donosi. Upravo ta širina interpretacija i jezgrovitost pojedinačnih poruka je draž Biblije i ono što prave vjernike drži uz nju. Lako je reći da je nešto sranje i neistina, a puno teže je u svakoj knjizi, koliko god da je glupa, naći grumen znanja i mudrosti.
Koliko vidim, frustriranost kod Lere se javlja zbog toga što se okolina povodi za Biblijom kao za svetim pismom i kao ovce slušaju što im svećenstvo govori i čitaju Bibliju doslovno.
Frustracija kod Stara je dublja, a tiče se toga što on misli da ljudi ne razumiju dovoljno dobro Bibliju da bi o njoj ispravno sudili. I u neku ruku je on tu u pravu, a u drugu ruku koji put pretjera sa svojom revnošću da proglasi svaki dio Biblije jednako vrijednim umjesto da razmisli malo o osobama koji su taj dio pisali i o povjesnom kontekstu.

_________________
"Let food be thy medicine" - Hippocrates
[Vrh] Go down
lera
Žaba
lera

Female
Cancer Pig
Broj postova : 227
Age : 48
Registration date : 26.09.2012

OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Empty
PostajNaslov: Re: OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE   OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Icon_minitimepet stu 16, 2012 12:50 am

Slažem se da Biblija može bit ugodno literarno štivo, pa čak i duhovno nadahnuće ako ju se koristi umjereno i sa racionalnim pristupom. No u rukama fanatika ona postaje opasno oružje za manipulaciju, diskriminaciju i uvođenje straha. Povrh svega, nikako ne mogu prihvatiti krutost starog zavjeta, ali niti kontradiktornosti koje se kroz nju provlače. S jedne strane imamo Isusa koji izvodi čuda, Josipa koji tumači snove, mudrace ili mage koji se klanjaju malom Isusu,Pavla koji isto tako izvodi razna čuda, Mojsija koji razdvaja more..., a s druge strane, neki vjerski fanatici upravo na konto Biblije proglašavaju sve one koji imaju paranormalne sposobnosti i pokazuju interes za neka granična područja znanosti i nedajbože izvode kojekakva čuda ili izliječenja, sotonistima. Očito ne vrijede isti kriteriji za sve. Što je "super". Jer onda samo povlaštena elita daje sebi za pravo da tumači Bibliju kako njoj paše i tako drži ljude u neznanju. Tako imamo situaciju da nadobudni kršćani u Irskoj puste ženu da umre jer im vjera brani pobačaj. Ili nedajbože da bi Jehovin svjedok dozvolio transfuziju krvi, bolje umrijet. Mada će se uvijek izjasnit o svetosti života!Kada iza takvih slučajeva stoji Biblija kao temelj ljudske gluposti i ograničenosti, ni uz najbolju volju ne mogu ju prihvatit kao svetu knjigu. A i taj pojam "svet" je ionako transparentan, ma bolje rečeno prostituiran, jer ga svatko klasificira kako mu paše. Sve te norme, standardi, pravila, sav taj celofan u koji se umata religija tako je neprirodno, nehumano i besmisleno. Od šume se ne vidi drvo. Na kraju više ne možeš se oteti dojmu da sve to nije za čovjeka, ni za boga i da nimalo ne služi u svrhu njihovog zbližavanja,već naprotiv- udaljavanja. Smrznem se na nekim dijelovima Biblije, koliko je nehumana. Ali kada odem u šumu i pogledam divotu prirode, kada osjetim savršenstvo zvjezdanog neba, onda osjetim i bliskost s bogom, isprepletenost njegovog i mog uma, onu jednotu, koje nema u bibliji....tamo su granice i uvjeti. A u takvom svijetu nema mjesta za bezgraničnog boga i bezuvijetnu ljubav.
[Vrh] Go down
Sponsored content
OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Empty
PostajNaslov: Re: OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE   OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE Icon_minitime

[Vrh] Go down
 
OKULTIZAM U SVETLU NAUKE I BIBLIJE
[Vrh] 
Stranica 1 / 2.Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
CE-4 Misterije i neobjašnjivi fenomeni ::  Misterije i neobjašnjivi fenomeni :: Parapsihologija-
Forum(o)Bir: