|
|
| Civutkinje sta mislite o njima? | |
|
+6MoW Chakotay Jedi Mind Tricks Muzički Tobogan Novus ordo seclorum Hladni 10 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Mediterano Blanco Majmun
Broj postova : 1172 Age : 35 Registration date : 18.06.2015
| Naslov: Civutkinje sta mislite o njima? čet ruj 10, 2015 6:22 pm | |
| Imate li mozda kojim slucajem neki generalni stav u vezi Civutkinja,koje su danas nazalost veoma popularne i glavne ribe generalno ovde na Balkanu? | |
| | | Hladni Majmun
Broj postova : 1782 Age : 39 Location : I don´t know Registration date : 02.01.2012
| Naslov: Re: Civutkinje sta mislite o njima? čet ruj 10, 2015 10:49 pm | |
| - Mediterano Blanco je napisao/la:
- Imate li mozda kojim slucajem neki generalni stav u vezi Civutkinja,koje su danas nazalost veoma popularne i glavne ribe generalno ovde na Balkanu?
Možda bih i imao da znam što je to. | |
| | | Novus ordo seclorum Pračovjek
Broj postova : 1881 Age : 31 Registration date : 16.11.2011
| Naslov: Re: Civutkinje sta mislite o njima? čet ruj 10, 2015 11:21 pm | |
| Ružni sleng naziv za Židova | |
| | | Muzički Tobogan Stanica
Broj postova : 28 Age : 53 Location : Split Registration date : 06.09.2015
| Naslov: Re: Civutkinje sta mislite o njima? pet ruj 11, 2015 11:14 am | |
| Ako pod Ćivutkinje misliš na židovke, šovinist si i trebalo bi te banirat. Ako ne, aj objasni na šta si mislio. | |
| | | Jedi Mind Tricks Majmun
Broj postova : 1448 Age : 32 Registration date : 10.08.2012
| Naslov: Re: Civutkinje sta mislite o njima? pet ruj 11, 2015 2:36 pm | |
| I ova tema moze u onu precijenjenu -Sto mislite o danasnjim mladim etc.etc. Ne mislim nista, imam i manje bitnih stvari za razmisljati. | |
| | | Mediterano Blanco Majmun
| Naslov: Re: Civutkinje sta mislite o njima? pet ruj 11, 2015 3:46 pm | |
| Hahaha upecali ste se kao sto sam i pretpostavio.Sleng,izraz Civut ima visestruko znacenje,izmedju ostalog jeste i pogrdan-rasisticki naziv za Jevreje,ali nisam mislio na njih.Muzicki tobogan neko ko ne voli Jevreje nije Sovinista,vec je antisemita,anticionista i judeofob,posto Jevreji nisu Belci,kao sto je opste poznata stvar danas,ali TABU.Sovinista je onaj covek koji je recimo na primer Srbin,ili Hrvat a ne voli Nemce,Slovence,Makedonce,Ruse i itd.,ili kao sto neki Srbi ne vole Hrvate i obrnuto,odnosno animozitet medju nacijama i narodima iste rase i ne volim Soviniste samo da se zna,tako da Muzicki Tobogan iskuliraj sa etiketiranjem.Mislio sam na ove danasnje glupace ovde na Balkanu, nawuvane mawe,dekadentkinje,Materijalisktinje,koje se ponasaju prevrtljivo,pokvareno,licemerno i sklone su obmanama,varkama i prevarama,odnosno Civutkinje,odnosno rec Civut izmedju ostalog znaci coveka parazita koji zivi na racun drugog dobro,postenog i kreativnog coveka,pomocu raznih vidova-oblika spekulacija,mahinacija i malverzacija,tako i ove nase danasnje parazitkinje-mlade-simpaticne-licemerne devojke- Materijalistkinje,odnosno Civutkinje. | |
| | | Chakotay Guardian
Broj postova : 8409 Age : 48 Location : Zagreb Registration date : 28.12.2007
| Naslov: Re: Civutkinje sta mislite o njima? pet ruj 11, 2015 4:39 pm | |
| Mediterano ovo je ti već druga tema sa istim sadržajem, ne misliš li da malo pretjeruješ? Ako su te cure tako loše i žive na račun dobrih, poštenih i kreativnih momaka. Onda moram primijetiti da ti momci nisu nešto pametni. Ili možda svatko koristi ono što ima, pa bi tako i ti mogao i možda se okrenuti curama koje možeš osvojiti _________________ Ako misliš da možeš ili pak misliš da ne možeš... i u jednom i u drugom slučaju si u pravu.
| |
| Naslov: Re: Civutkinje sta mislite o njima? pet ruj 11, 2015 5:02 pm | |
| - Chakotay je napisao/la:
- Mediterano ovo je ti već druga tema sa istim sadržajem, ne misliš li da malo pretjeruješ? Ako su te cure tako loše i žive na račun dobrih, poštenih i kreativnih momaka. Onda moram primijetiti da ti momci nisu nešto pametni. Ili možda svatko koristi ono što ima, pa bi tako i ti mogao i možda se okrenuti curama koje možeš osvojiti
Sa veoma slicnim sadrzajem, u pravu si na neki nacin,ali ipak sa nesto malom drugacijom konotacijom.Vec sam rekao Chakotay ne pale me takve devojke a i volim izazov,jbg. kada sam takav.Inace ova tema nije o meni,vec o klasicnom socioloskom danasnjem dominantnom aspektu i rezonu Civut nazalost. | |
| | | MoW Čovjek
Broj postova : 6339 Age : 42 Location : Zagreb Registration date : 26.05.2009
| Naslov: Re: Civutkinje sta mislite o njima? pet ruj 11, 2015 6:20 pm | |
| Ne mislim da je taj "fenomen" ograničen samo na ovaj prostor niti samo na ovo vrijeme. Uvijek je bilo žena koje žive na račun muškaraca. Bilo je onih muškaraca kojima je to bilo super i očekivano, a bilo je i onih kojima je to išlo na živce. Svakome njegovo. _________________ "Let food be thy medicine" - Hippocrates
| |
| | | Muzički Tobogan Stanica
Broj postova : 28 Age : 53 Location : Split Registration date : 06.09.2015
| Naslov: Re: Civutkinje sta mislite o njima? pet ruj 11, 2015 6:40 pm | |
| Društveno je uvriježen naziv sponzoruše, isto kao što je društveno uvriježeni naziv za Židova ćifut. No dobro, nije stvar u tome, cijelo društvo ide u tom smjeru, mene muče mladi općenito. Njih pet jučer sjedi u Stobreču, na jutarnjoj kavi, svi imaju mobitele od 500 i više kuna, svi imaju etiketirane majce, svi puše malboro. A kavu cjede po sat i po vremena. Nije bitno što si nego što imaš, nije bitno što znaš nego koga znaš... Svejedno, problem je globalan, kod nas je čak malo i kasnio, ali eto imamo RTL i Big Brothere da ubrzaju proces. | |
| | | Athena Superforumaš CE-4
Broj postova : 12351 Age : 39 Registration date : 09.09.2009
| Naslov: Re: Civutkinje sta mislite o njima? sub ruj 12, 2015 4:16 pm | |
| Predvidljivo da ovakve i slične teme postoje na raznim portalima. Uvijek su u središtu 'omražene sponzoruše' koje su 'glupave, misle da je Trst u Istri' itd., ali kojima je izgled sve i koje idu za onima debljih novčanika. Ne mislim ništa posebno o takvim ženama, svatko dolazi do cilja načinom koji mu je osobno prihvatljiv. Ako netko isto ostvaruje samo kroz adut fizičkog izgleda, to je opet osobni izbor koji mene osobno ne dira i s kojima ja nemam ništa. Osim toga, svaka roba ima svojeg kupca- slične žene ne dolaze na određene pozicije samo posredstvom svog izgleda, već onih koji ih plaćaju. - MoW je napisao/la:
- Ne mislim da je taj "fenomen" ograničen samo na ovaj prostor niti samo na ovo vrijeme. Uvijek je bilo žena koje žive na račun muškaraca. Bilo je onih muškaraca kojima je to bilo super i očekivano, a bilo je i onih kojima je to išlo na živce. Svakome njegovo.
Tako je, samo je zanimljivo da se iz svih sličnih tema nazire kmečanje za 'ribama takvog kalibra' koje mogu imati samo lovaši. A prethodno su nazvane 'površnim i tupavima', no odjednom je sve to neznatno bitno, jer su one prezentirane kao 'vrhunski ulov' koji je (nažalost) dostupan samo bubuljičastim i imućnim tatinim sinovima. To opet govori o kriterijima onih koji obespravljeni ustvari pate za takvim 'ribama', a koji su jednako tako površni- i svode se isključivo na fizički izgled, dok je kod sponzoruša isključivi kriterij novac. Meni se sve čini da bi živciranja oko takvih bezobraznica bilo puno manje, kad bi oni koji kukaju i najglasnije kritiziraju takve skupe i atraktivne žene, mogli biti 'provajderi'. _________________ "Riječi…spajaju ljude kao mostovi, stvarajući u isto vrijeme između čovjeka i čovjeka nepromostivosti vrlo često dublje od najmračnijega ponora."
| |
| | | MoW Čovjek
| Naslov: Re: Civutkinje sta mislite o njima? sub ruj 12, 2015 7:28 pm | |
| - Athena je napisao/la:
Tako je, samo je zanimljivo da se iz svih sličnih tema nazire kmečanje za 'ribama takvog kalibra' koje mogu imati samo lovaši. A prethodno su nazvane 'površnim i tupavima', no odjednom je sve to neznatno bitno, jer su one prezentirane kao 'vrhunski ulov' koji je (nažalost) dostupan samo bubuljičastim i imućnim tatinim sinovima. To opet govori o kriterijima onih koji obespravljeni ustvari pate za takvim 'ribama', a koji su jednako tako površni- i svode se isključivo na fizički izgled, dok je kod sponzoruša isključivi kriterij novac.
Da, to opet nije točno. Opet postoje super zgodne žene koje nisu takve kao i super zgodne žene koje jesu takve. Sponzorstvo nije karakteristika zgodnih ljudi, već više lijenih i hedonistički nastrojenih. _________________ "Let food be thy medicine" - Hippocrates
| |
| Naslov: Re: Civutkinje sta mislite o njima? sub ruj 12, 2015 9:11 pm | |
| - MoW je napisao/la:
Da, to opet nije točno. Opet postoje super zgodne žene koje nisu takve kao i super zgodne žene koje jesu takve. Sponzorstvo nije karakteristika zgodnih ljudi, već više lijenih i hedonistički nastrojenih.
Točno, s time da žene-sponzoruše u prosjeku znatno više ulažu u svoj izgled i skupi outfit, od žena koje su preokupirane drugim stvarima većinu vremena (posao itd.) To je barem moje mišljenje i to se vidi. Tako da sponzoruše na svakodnevnoj bazi više naglašavaju svoju atraktivnost i postižu 'wow efekt', a mislim da upravo takav, dorađeniji i blještaviji efekt privlači mnoge muškarce koji takve žene ne mogu isfinancirati. Možda se varam. _________________ "Riječi…spajaju ljude kao mostovi, stvarajući u isto vrijeme između čovjeka i čovjeka nepromostivosti vrlo često dublje od najmračnijega ponora."
| |
| Naslov: Re: Civutkinje sta mislite o njima? ned ruj 13, 2015 1:03 am | |
| - Muzički Tobogan je napisao/la:
- Društveno je uvriježen naziv sponzoruše, isto kao što je društveno uvriježeni naziv za Židova ćifut.
No dobro, nije stvar u tome, cijelo društvo ide u tom smjeru, mene muče mladi općenito. Njih pet jučer sjedi u Stobreču, na jutarnjoj kavi, svi imaju mobitele od 500 i više kuna, svi imaju etiketirane majce, svi puše malboro. A kavu cjede po sat i po vremena. Nije bitno što si nego što imaš, nije bitno što znaš nego koga znaš... Svejedno, problem je globalan, kod nas je čak malo i kasnio, ali eto imamo RTL i Big Brothere da ubrzaju proces. TU PUTA American dream,sve si rekao a i udeo Jevreja u svemu tome nije zanemarljiv,realno,ali to je ipak neka druga tema i kompleksnija stvar.
Zadnja promjena: Mediterano Blanco; ned ruj 13, 2015 1:08 am; ukupno mijenjano 1 put. | |
| Naslov: Re: Civutkinje sta mislite o njima? ned ruj 13, 2015 1:07 am | |
- Predvidljivo da ovakve i slične teme postoje na raznim portalima.
Uvijek su u središtu 'omražene sponzoruše' koje su 'glupave, misle da je Trst u Istri' itd., ali kojima je izgled sve i koje idu za onima debljih novčanika.
Ne mislim ništa posebno o takvim ženama, svatko dolazi do cilja načinom koji mu je osobno prihvatljiv. Ako netko isto ostvaruje samo kroz adut fizičkog izgleda, to je opet osobni izbor koji mene osobno ne dira i s kojima ja nemam ništa. Osim toga, svaka roba ima svojeg kupca- slične žene ne dolaze na određene pozicije samo posredstvom svog izgleda, već onih koji ih plaćaju.
- MoW je napisao/la:
- Ne mislim da je taj "fenomen" ograničen samo na ovaj prostor niti samo na ovo vrijeme. Uvijek je bilo žena koje žive na račun muškaraca. Bilo je onih muškaraca kojima je to bilo super i očekivano, a bilo je i onih kojima je to išlo na živce. Svakome njegovo.
Tako je, samo je zanimljivo da se iz svih sličnih tema nazire kmečanje za 'ribama takvog kalibra' koje mogu imati samo lovaši. A prethodno su nazvane 'površnim i tupavima', no odjednom je sve to neznatno bitno, jer su one prezentirane kao 'vrhunski ulov' koji je (nažalost) dostupan samo bubuljičastim i imućnim tatinim sinovima. To opet govori o kriterijima onih koji obespravljeni ustvari pate za takvim 'ribama', a koji su jednako tako površni- i svode se isključivo na fizički izgled, dok je kod sponzoruša isključivi kriterij novac.
Meni se sve čini da bi živciranja oko takvih bezobraznica bilo puno manje, kad bi oni koji kukaju i najglasnije kritiziraju takve skupe i atraktivne žene, mogli biti 'provajderi'. Athena ovde se pre svega ne misli na Sponzoruse,one bar priznaju sta su i sta preferiraju,odnosno znas na cemu si na pocetku.Ovo se bazira na one nazovi fine sto pricaju kako zele normalnog,simpaticnog, dobrog,inteligentnog i sarmantnog momka preko dana a nocu cim izadju na jedan od dziberskih splavova i klubova sa svojim ruznijim drugaricama,smuvaju se sa prvim tatinim sabanom na koje naidju.Odnosno licemerni i prevrtljivi materijalisticki olos-Civutkinje,ili sto bi rekao jedan moj poznanik zmije. | |
| | | MoW Čovjek
| Naslov: Re: Civutkinje sta mislite o njima? pon ruj 14, 2015 3:01 pm | |
Athena ovde se pre svega ne misli na Sponzoruse,one bar priznaju sta su i sta preferiraju,odnosno znas na cemu si na pocetku.Ovo se bazira na one nazovi fine sto pricaju kako zele normalnog,simpaticnog, dobrog,inteligentnog i sarmantnog momka preko dana a nocu cim izadju na jedan od dziberskih splavova i klubova sa svojim ruznijim drugaricama,smuvaju se sa prvim tatinim sabanom na koje naidju.Odnosno licemerni i prevrtljivi materijalisticki olos-Civutkinje,ili sto bi rekao jedan moj poznanik zmije. Znači pod tim nazivom podrazumijevaš sponzoruše koje se ne deklariraju javno kao takve, već su takve po ponašanju. Ok. Opet, tu je toliko kompleksan niz faktora koje osoba koja promatra to izvana ne vidi, da je teško suditi o nekoj ženi kao o zmiji ili o prevrtljivom ološu. Ima raznih faktora koje privlače ženu muškarcu. Jedna od njih je moć, druga je novac, treća je fizički izgled, četvrta je inteligencija, peta je smisao za humor, šesta je uglađenost, sedma je njegovo ponašanje u društvu. Jedna od također vrlo bitnih okolnosti je ta koliko je žena zadovoljna u trenutnoj vezi, je li imala nedavno neki prekid, da li ju trenutni momak vara, koliko je emocionalno stabilna. Stoga opis: "smuvaju se sa prvim tatinim sabanom na koje naidju" zapravo ništa ne govori o svim ovim okolnostima. Bilo kakve opće osude neke žene kao "zmije" naprosto ne stoje, a takvim putem osuđivanja sigurno nije dobro kročiti. To je pojednostavljenje situacije i jadikovanje oko toga "zašto ja ne mogu naći kvalitetnu curu za sebe". Traži i naći ćeš, kucni i otvorit će ti se. Opet: svakome njegovo. _________________ "Let food be thy medicine" - Hippocrates
| |
| Naslov: Re: Civutkinje sta mislite o njima? pon ruj 14, 2015 3:53 pm | |
| - MoW je napisao/la:
- Mediterano Blanco je napisao/la:
Athena ovde se pre svega ne misli na Sponzoruse,one bar priznaju sta su i sta preferiraju,odnosno znas na cemu si na pocetku.Ovo se bazira na one nazovi fine sto pricaju kako zele normalnog,simpaticnog, dobrog,inteligentnog i sarmantnog momka preko dana a nocu cim izadju na jedan od dziberskih splavova i klubova sa svojim ruznijim drugaricama,smuvaju se sa prvim tatinim sabanom na koje naidju.Odnosno licemerni i prevrtljivi materijalisticki olos-Civutkinje,ili sto bi rekao jedan moj poznanik zmije. Znači pod tim nazivom podrazumijevaš sponzoruše koje se ne deklariraju javno kao takve, već su takve po ponašanju. Ok. Opet, tu je toliko kompleksan niz faktora koje osoba koja promatra to izvana ne vidi, da je teško suditi o nekoj ženi kao o zmiji ili o prevrtljivom ološu. Ima raznih faktora koje privlače ženu muškarcu. Jedna od njih je moć, druga je novac, treća je fizički izgled, četvrta je inteligencija, peta je smisao za humor, šesta je uglađenost, sedma je njegovo ponašanje u društvu. Jedna od također vrlo bitnih okolnosti je ta koliko je žena zadovoljna u trenutnoj vezi, je li imala nedavno neki prekid, da li ju trenutni momak vara, koliko je emocionalno stabilna. Stoga opis: "smuvaju se sa prvim tatinim sabanom na koje naidju" zapravo ništa ne govori o svim ovim okolnostima. Bilo kakve opće osude neke žene kao "zmije" naprosto ne stoje, a takvim putem osuđivanja sigurno nije dobro kročiti. To je pojednostavljenje situacije i jadikovanje oko toga "zašto ja ne mogu naći kvalitetnu curu za sebe". Traži i naći ćeš, kucni i otvorit će ti se. Opet: svakome njegovo.
Opet kazem,to nisu Sponzoruse,vec Materijalistkinje,parazitkinje,licemerne osobe,koje zive na racun hiljade drugih dobrih,postenih i kreativnih ljudi i koje sabotiraju skoro sve drustvene pore jednog drustva.U tome je fora,ako ti to podrzavas,onda ocigledno podrzavas i DEKADENCIJU,samim i tim si i ti DEKADENTAN,naravno ako to sve podrzavas. | |
| Naslov: Re: Civutkinje sta mislite o njima? pon ruj 14, 2015 4:18 pm | |
- Opet kazem,to nisu Sponzoruse,vec Materijalistkinje,parazitkinje,licemerne osobe,koje zive na racun hiljade drugih dobrih,postenih i kreativnih ljudi i koje sabotiraju skoro sve drustvene pore jednog drustva.U tome je fora,ako ti to podrzavas,onda ocigledno podrzavas i DEKADENCIJU,samim i tim si i ti DEKADENTAN,naravno ako to sve podrzavas.
A zašto žive na njihov račun (pretpostavljam na račun muškaraca) i kako točno žive na račun poštenih i kreativnih ljudi? Mogu živjeti samo na račun onih koji im to omogućuju i toleriraju, prema tome nitko nikome ništa prisilno ne može nametnuti. Društvo ne mogu sabotirati, osim ako na njihovu akciju ne uslijedi takva reakcija društva. Žene koje se predstavljaju na jedan način, a zapravo su drukčije (u tvom primjeru trče samo za novcem) su prijetvorne, prevrtljive žene itd. Međutim, mislim da svaka osoba koja malo pozornije prati stvari oko sebe, a tako promatra i svoje bliske osobe (curu, dečka), ne može biti zavarana jako dugo oko pravih prioriteta bliske osobe (npr. da je osoba primarno materijalist). Kad netko tvrdi da cijeli život nije bio svjestan s kakvom osobom živi ili s kim je dobar, mislim da je jednostavno bio previše površan i da se nije dovoljno trudio zagrepsti ispod površine i bolje upoznati drugu osobu. Razlozi tome mogu biti različiti, ali opet...tu je i nekakav osobni propust i odgovornost. _________________ "Riječi…spajaju ljude kao mostovi, stvarajući u isto vrijeme između čovjeka i čovjeka nepromostivosti vrlo često dublje od najmračnijega ponora."
| |
| Naslov: Re: Civutkinje sta mislite o njima? pon ruj 14, 2015 7:02 pm | |
- Opet kazem,to nisu Sponzoruse,vec Materijalistkinje,parazitkinje,licemerne osobe,koje zive na racun hiljade drugih dobrih,postenih i kreativnih ljudi i koje sabotiraju skoro sve drustvene pore jednog drustva.U tome je fora,ako ti to podrzavas,onda ocigledno podrzavas i DEKADENCIJU,samim i tim si i ti DEKADENTAN,naravno ako to sve podrzavas.
A zašto žive na njihov račun (pretpostavljam na račun muškaraca) i kako točno žive na račun poštenih i kreativnih ljudi?
Mogu živjeti samo na račun onih koji im to omogućuju i toleriraju, prema tome nitko nikome ništa prisilno ne može nametnuti. Društvo ne mogu sabotirati, osim ako na njihovu akciju ne uslijedi takva reakcija društva. Žene koje se predstavljaju na jedan način, a zapravo su drukčije (u tvom primjeru trče samo za novcem) su prijetvorne, prevrtljive žene itd.
Međutim, mislim da svaka osoba koja malo pozornije prati stvari oko sebe, a tako promatra i svoje bliske osobe (curu, dečka), ne može biti zavarana jako dugo oko pravih prioriteta bliske osobe (npr. da je osoba primarno materijalist). Kad netko tvrdi da cijeli život nije bio svjestan s kakvom osobom živi ili s kim je dobar, mislim da je jednostavno bio previše površan i da se nije dovoljno trudio zagrepsti ispod površine i bolje upoznati drugu osobu.
Razlozi tome mogu biti različiti, ali opet...tu je i nekakav osobni propust i odgovornost. Na primer Athena kada im neki danasnji preduzetnik-poslodavac-Kapitalista-luzer-manijak-pedofil-Civut da solidan posao,umesto nekog mladog,obrazovanog,ambicioznog,iteligentnog,postenog i kreativnog mladog coveka,samo zato sto ona ima sise,dupe i spremna je da da ribicu tom poslodavcu-Kapitalisti,kao jedan vid kompezacija,iako je naravno ta devojka u svakom pogledu gora od tog coveka koji je trebao da dobije taj posao,za koji je spreman i sposoban.I tako ide sve u krug,da bi na kraju doslo do haosa u kome se danas nalazimo.Naravucenije ta licemerna folirantkinja-Civutkinja uzima hleb i pristojan zivot tom jednom mladom coveku,ili vise njih,na osnovu INTERESNE KOMPEZACIJE.Naravno tu su jednako krivi i danasnji poslodavci-Kapitalisti,koji svoj nedostatak,mane i ego nadomestuju KOMPEZATIVNIM radnjama sa mladim nazovi finim,licemernim i prevrtljivim devojkama. | |
| Naslov: Re: Civutkinje sta mislite o njima? pon ruj 14, 2015 7:04 pm | |
| Zato prezirem LIBERALIZAM,KAPITALIZAM,FEMINIZAM,INTERES,LICEMERSTVO,PREVRTLJIVOST i PARAZITIRANJE,odnosno NELJUDSKOST. | |
| | | MoW Čovjek
| Naslov: Re: Civutkinje sta mislite o njima? pon ruj 14, 2015 9:35 pm | |
Opet kazem,to nisu Sponzoruse,vec Materijalistkinje,parazitkinje,licemerne osobe,koje zive na racun hiljade drugih dobrih,postenih i kreativnih ljudi i koje sabotiraju skoro sve drustvene pore jednog drustva.U tome je fora,ako ti to podrzavas,onda ocigledno podrzavas i DEKADENCIJU,samim i tim si i ti DEKADENTAN,naravno ako to sve podrzavas. Ne razumijem sad kako se došlo od sponzorizma do dekadencije. Kako definiraš dekadenciju? Ja ne volim vidjeti da ljudi preferiraju mahom materijalizam i kapitalizam u današnjem svijetu, ali ne mogu govoriti o tome da li nešto podržavam ili ne podržavam. To je osobni izbor toga pojedinca. Znam da to nije moj izbor, ali nije na meni da se petljam u tuđu sudbinu. _________________ "Let food be thy medicine" - Hippocrates
| |
| Naslov: Re: Civutkinje sta mislite o njima? uto ruj 15, 2015 12:11 am | |
| - MoW je napisao/la:
Opet kazem,to nisu Sponzoruse,vec Materijalistkinje,parazitkinje,licemerne osobe,koje zive na racun hiljade drugih dobrih,postenih i kreativnih ljudi i koje sabotiraju skoro sve drustvene pore jednog drustva.U tome je fora,ako ti to podrzavas,onda ocigledno podrzavas i DEKADENCIJU,samim i tim si i ti DEKADENTAN,naravno ako to sve podrzavas. Ne razumijem sad kako se došlo od sponzorizma do dekadencije. Kako definiraš dekadenciju? Ja ne volim vidjeti da ljudi preferiraju mahom materijalizam i kapitalizam u današnjem svijetu, ali ne mogu govoriti o tome da li nešto podržavam ili ne podržavam. To je osobni izbor toga pojedinca. Znam da to nije moj izbor, ali nije na meni da se petljam u tuđu sudbinu.
Ok ako ne podrzavas Materijalizam i Kapitalizam. . | |
| | | MoW Čovjek
| Naslov: Re: Civutkinje sta mislite o njima? uto ruj 15, 2015 7:24 pm | |
| Mislim da ih malo tko na ovom forumu podržava, znaš... Tu smo ti svi više manje, uz neke iznimke, a pogotovo stariji članovi, dosta u duhovnosti. Gledamo na ljude kako se koprcaju u materijalizmu i svemu ostalome i smiješimo se. Inače, liberalizam je za razliku od materijalizma i kapitalizma dosta širok pojam, pa je često teško reći podržava li ga se ili ne. Svakako da ima svoje dobre strane, ali mislim da je u konačnici neispravan iz duhovne perspektive. On je korak između religijskih zaostataka prošlosti i integrativne duhovnosti, u kojoj ponovno postoje jasna pravila, no ona više nisu zadana krutim zakonima i dogmama, već potječu iz razumnog sagledavanja situacije i odlučivanja na temelju najbolje dobrobiti za većinu, ne nužno za sve. Ajmo reći da liberalizam zahtjeva čvrstu ruku da bi se donijela bilo kakva smislena odluka. Bez čvrste ruke, liberalizam je anarhija. _________________ "Let food be thy medicine" - Hippocrates
| |
| | | Novus ordo seclorum Pračovjek
Broj postova : 1881 Age : 31 Registration date : 16.11.2011
| Naslov: Re: Civutkinje sta mislite o njima? uto ruj 15, 2015 7:40 pm | |
| Taj današnji "liberalizam" je izlika za davanje prava svakakvim bolesnoćama | |
| | | MoW Čovjek
| Naslov: Re: Civutkinje sta mislite o njima? uto ruj 15, 2015 9:22 pm | |
| Nije problem u davanju prava. Problem je ako davanje prava svakome da ostvari ono što želi donosi direktnu štetu drugome. To je onda sloboda koja ustvari nije sloboda. Sve ostale slobode dokle god se tiču čovjekove osobne prirode treba ostaviti osobi da provodi ako želi. Konačno, svatko ima pravo sa svojim životom napraviti ono što želi. Tako barem ljudi misle pa onda neka im je.
_________________ "Let food be thy medicine" - Hippocrates
| |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Civutkinje sta mislite o njima? | |
| |
| | | | Civutkinje sta mislite o njima? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|