Početna stranicaPortalPretraľnikLatest imagesRegistracijaLogin

Magija

Go down 
+47
Star
AnnewellX
Novus ordo seclorum
Hladni
Archangel
primitive101
Kahali
Renchylp
Korplikan
Jedi Mind Tricks
MoW
Fantom
Lilly Lissa Colins
LJUBAV
kirin the wannabe
TiaMa'at
Lithium
ukiss
zvezda
Pohotni Jarac
Athena
Neobicni forumas
biga
hromi
bonesy
OLugo
Aurora Borealis
Q Aludel
Pumpkin
Berny_Sinara
Legionar
Gea
Blizzard
sky angel
Risk
vjestica
omen
Alpha
gloria_g
Sentinel
KiChO666
Tutankhamon
Flamezar
Merkurica
None
Svjetloisjena
Groinx
51 posters
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Bavite li se magijom
DA
Magija - Page 5 Icon_vote_lcap30%Magija - Page 5 Icon_vote_rcap
 30% [ 33 ]
NE
Magija - Page 5 Icon_vote_lcap70%Magija - Page 5 Icon_vote_rcap
 70% [ 78 ]
Ukupno glasova : 111

Autor/icaPoruka
Neobicni forumas
Majmun
Neobicni forumas

Male
Libra Rat
Broj postova : 1133
Registration date : 19.11.2007

Magija - Page 5 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 5 Icon_minitimened tra 04, 2010 4:01 pm

Gea je napisao/la:
Usmjeravanje energije kava
Ostalo je sve samo predstava za mozak koji ima previše brana da oslobodi tu sposobnost u sebi

Mene isto zanima ako može neko malo bolje pojašnjenje, koji se tu procesi zapravo odvijaju u tome :)
[Vrh] Go down
Gea
Moderator
Gea

Female
Scorpio Snake
Broj postova : 10254
Registration date : 21.04.2009

Magija - Page 5 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 5 Icon_minitimepon tra 05, 2010 4:50 pm

Magija je usmjerenje energije u jednu točku tj. želju. Naš mozak pomoću jake vizalizacije stvara energiju koja privlaži našu želju.. to je kako nešto slično petljanju u sudbinu :D
Tako se ja ne šalim kad kažem da sve što želim dobijem... samo ne onako kako sam si ja to zamislila :/

Problem je što ne može svaki um napraviti tako jaku vizalizaciju, bar ne odmah... mora ipak imati godina iskustva s time, a ljudi su nestrpljivi tako su stvoreni simboli koji su produžetak tog opuštanja uma, spuštanja brana. Um se tako istrenira pa postupno pada u to stanje, znači stanje meditacije u kojem može kontrolirati energiju iz zemlje ili koju je stvorio oko sebe plesom, pjevanjem, smijanjemi itd.
Po meni to je magija i tako je tretiram... kad sam ukočenija i kad mi je nešto važno potrebno mi je puno više da usmjerim tu energiju i samim time mi treba neki složeniji ritual s posebnim ugođajem... mene naprimjer oduševljava paljenje, tako da će se 80 % mojih rituala završavati paljenjem papira na kojem piše točno što želim i samim time energija koju odašiljem će biti jača :)
[Vrh] Go down
Neobicni forumas
Majmun
Neobicni forumas

Male
Libra Rat
Broj postova : 1133
Registration date : 19.11.2007

Magija - Page 5 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 5 Icon_minitimepon tra 05, 2010 5:55 pm

Praktički ti sa takvom vizualizacijom želja možeš zaželiti bilo što i ako si u dobrom treningu to ćeš si i ispuniti? Je moguće utjecati na stvari i predmete oko sebe na taj način, ili to više ne spada pod magiju?
[Vrh] Go down
Athena
Superforumaš CE-4
Athena

Female
Gemini Buffalo
Broj postova : 12351
Registration date : 09.09.2009

Magija - Page 5 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 5 Icon_minitimepon tra 05, 2010 6:09 pm

Neovisno o kategorizaciji bijele i crne magije, za koju neki kažu da je uopće nema scratch , ne podrazumijeva li svaka magija petljanje u prirodni tijek "sudbine", na način da mi spriječavamo ili potičemo "isforsirani" tijek događaja u našem životu?
Pretpostavljam da to može imati neželjenih nuspojava, prije ili poslije.

Imam pitanje za ljude koji se bave magijom.
Da li to rade isključivo radi usmjeravanje neke energije, nešto poput meditacije ili je cilj isključivo ostvarenje želje pojedinca? :D
I nije li logično da će nečija magija koliko god bila usmjerena radi nas samih, možda i u smislu da se nikoga drugog ne ošteti, izravno utjecati na živote drugih ljudi?

Sad razmišljam o moralnom aspektu magije. misli
Naravno da i svaki naš čin utječe na druge ljudi, ali pitam se koliko je opravdano isključivo putem magije ostvarivati ono što želimo ili to mislimo.

Zašto ne pokušati nešto ostvariti prvenstveno snagom volje, truda, molitvom (tko želi) pa ako se ostvari u redu, a ako ne, možda se ni nije trebalo ostvariti? :)
[Vrh] Go down
Pohotni Jarac
Riba
Pohotni Jarac

Male
Taurus Rat
Broj postova : 122
Registration date : 12.03.2010

Magija - Page 5 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 5 Icon_minitimeuto tra 06, 2010 9:54 am

Moje skromno mišljenje glede magije može se svesti na par iskaza. Jedino smisaono bavljenje magijom jeste radi sopstvenog razvoja i sticanja spoznaja, baš onako kako su to radili hermetičari kao što su Marcilio Ficino, Robert Fludd, John Dee, Henry Cornelius Agrippa, Paracelzus, Ramon Lull, Giordano Bruno i ostali velikani evropskog srednjeg veka i renesanse.
[Vrh] Go down
Athena
Superforumaš CE-4
Athena

Female
Gemini Buffalo

Magija - Page 5 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 5 Icon_minitimeuto tra 06, 2010 3:41 pm

@Pohotni Jarče, slažem se. :)
Iako nažalost, ima ljudi koji tu "magiju" zloupotrebaljvaju i pritom nanose zlo drugima, ali ne mogu to svi.
Barem tako tvrde mnogi ljudi, koji nakon toga moraju tražiti tzv. skidanje uroka. scratch
U takvoj situaciji ona je neopravdana, ali mislim da se sve nekako prije ili kasnije vraća i plaća.
Ne znam gotovo ništa o magiji, samo mogu ovdje čitati, ali ovo što si naveo bio bi sasvim opravdan razlog.
Neki tu samospoznaju ostvaruju kroz vjeru, razgovorom s drugim ljudima, a neki valjda magijom.
[Vrh] Go down
Legionar
Moderni čovjek
Legionar

Male
Gemini Dog
Broj postova : 8711
Registration date : 27.07.2008

Magija - Page 5 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 5 Icon_minitimeuto tra 06, 2010 9:32 pm

Athena, pitaš nije li magija uplitanje u sudbinu? Pitaš je li uplitanje u sudbinu moralno.
O, je! Neuplitanje u svoju 'sudbinu' bi trebalo osuditi. Stvari treba uzeti u svoje ruke, a ne dopustiti na sudbina i život upravlja tobom. Time, dakako, ne mislim da mijenjanje nepromjenjivih stvari i forsiranje nečega, no uplitanje u tijek događaja i poduzimanje inicijative, ako je pozitivna, je za svaku pohvalu.
U biti, to nije za pohvalu, to je normalno.
[Vrh] Go down
Athena
Superforumaš CE-4
Athena

Female
Gemini Buffalo

Magija - Page 5 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 5 Icon_minitimeuto tra 06, 2010 10:51 pm

Slažem se, inicijativa je vrlo pohvalna kako i kaže ona izrečica shape your life or someone else will. ;)
Ipak, meni je bitan i način na koji se postiže željeni cilj, na to sam mislila.
Veoma je bitno kako će se on odraziti na druge ljude i to je uvijek tako.
Ja nisam osudila uplitanje čovjeka u tijek, tj. oblikovanje vlastitog života, nego sam postavila pitanje opravdanosti načina.

Nedavno sam čitala u časopisu slučaj žene, koja je išla kod neke vračare po neke sastojke da bi zadržala voljenog muškarca, koji se polako udaljavao od nje i to joj je i rekao. roll
Nakon toga je poduzela niz mjera da bi ostvarila svoj cilj, stavljala mu neke sjemenke u kosu i sl. da bi ga zadržala, ne vodeći računa o njegovim željama.
Ne znam koliko je u tome uspjela, ali uglavnom to se nije baš ostvarilo kako je željela i bilo je praćeno neželjenim nuspojavama za nju i drugu osobu.
To je samo jedan od brojnih primjera kad netko ne preza pred sredstvom da dođe do cilja.
Naravno, ima puno gorih primjera. :P

Konačno, samo želim napomenuti da smatram da ljudi imaju pravo na svoje želje, ciljeve, ali da bi se trebali u postizanju njih fokusirati prvenstveno na sebe, dakle "ja želim nešto...", bez involviranja drugih, konkretnih osoba u cijelu "recepturu" svojih stremljenja.
Promatrano sa aspekta prakticiranja magije radi postizanja nečega, ofc. ;)
[Vrh] Go down
Legionar
Moderni čovjek
Legionar

Male
Gemini Dog

Magija - Page 5 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 5 Icon_minitimeuto tra 06, 2010 10:57 pm

Zapravo ne bismo time trebali ograničavati slobodu i pravo na izbor drugih ljudi. I tako u svemu, ne samo u magiji.
Ne treba magiju posebno definirati od drugih stvari. Pravila, zakonitosti koje vrijede generalno u međuljudskim interakcijama, vrijede i u svakoj tvorevini i načinu interakcije čovjeka miga
[Vrh] Go down
Athena
Superforumaš CE-4
Athena

Female
Gemini Buffalo

Magija - Page 5 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 5 Icon_minitimeuto tra 06, 2010 11:03 pm

Slažem se, ništa nije crno-bijelo. zivili
[Vrh] Go down
Legionar
Moderni čovjek
Legionar

Male
Gemini Dog

Magija - Page 5 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 5 Icon_minitimeuto tra 06, 2010 11:13 pm

Sve je ista manifestacija, samo drugačijim putem. Mi smo ti koji vidimo razliku, jer mi smo ti koji želimo i koji pokušavamo upravljati i kontrolirati.
No u konačnici, u svakom postupku dobivamo nešto i to važemo i proučavamo. Gledamo kako će to utjecati na okolinu. Ciljamo, gađamo.
Zato ne treba pitati je li magija moralna, nego onaj koji koristi magiju. Je li taj moralan?
[Vrh] Go down
zvezda
Guardian
zvezda

Female
Capricorn Rooster
Broj postova : 3245
Registration date : 23.09.2007

Magija - Page 5 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 5 Icon_minitimepet tra 16, 2010 1:29 am

Sve je moralno ako je praktikant moralan, i vice versa... *
[Vrh] Go down
ukiss
Riba
ukiss

Male
Aries Pig
Broj postova : 138
Registration date : 16.06.2010

Magija - Page 5 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 5 Icon_minitimepon lip 21, 2010 4:16 pm

a jel zna neko sta je MESECEVA MAGIJA i lunarna ??????????
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Registration date : 30.09.2007

Magija - Page 5 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 5 Icon_minitimepon lip 21, 2010 4:56 pm

Da to nije nesto sto se prakticira na mjesecini?
[Vrh] Go down
gloria_g
Čovjek
gloria_g

Female
Leo Tiger
Broj postova : 4131
Registration date : 16.11.2007

Magija - Page 5 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 5 Icon_minitimepon lip 21, 2010 5:03 pm

ili na mjesecu??? rofl2
[Vrh] Go down
ukiss
Riba
ukiss

Male
Aries Pig
Broj postova : 138
Registration date : 16.06.2010

Magija - Page 5 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 5 Icon_minitimeuto lip 22, 2010 11:39 am

neznam sta je jer sam to procitao na primer neka biljka se koristi za lunarnu ili mesecevu magiju a ja neznam sta je ...
[Vrh] Go down
Lithium
Višestanični organizam
Lithium

Male
Leo Horse
Broj postova : 46
Registration date : 27.06.2010

Magija - Page 5 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 5 Icon_minitimepon lip 28, 2010 11:43 am

Možda se odnosi na mjesečeve mijene. Ili štovanje Božice koja je povezana simbolom ženstvenosti,Mjesecom.

On Topic: Naravno da magija postoji. Malo me živciraju stereotipi kako svi ili većina bacaju opasne uroke. Nijedan moćan čarobnjak neće se baviti urocima,jer da se bavi njima,nikada ne bi postao moćan. A i da se to dogodi od nekog amatera,lako se zaštiti.
[Vrh] Go down
TiaMa'at
Riba
TiaMa'at

Female
Capricorn Goat
Broj postova : 121
Registration date : 15.04.2010

Magija - Page 5 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 5 Icon_minitimeuto lip 29, 2010 8:45 am

Lithium je napisao/la:
A i da se to dogodi od nekog amatera,lako se zaštiti.

Pa nije baš.
Amater svojim neznanjem može napraviti veću štetu od eksperta. Srećom, rijetko, ali mogućnost je tu.

Magija. Što bi to bilo? Utjecaj naše volje na druge, ako svedemo cijelu priču na proste faktore. Sve ostalo su samo katalizatori (mjesečeve mjene, prizivanja, razna pomagala) i kanali kroz koje naša energija/volja lakše dolazi do cilja.
Priznali mi li ne, svjesno ili nesvjesno, svi mi prakticiramo magiju.
[Vrh] Go down
Legionar
Moderni čovjek
Legionar

Male
Gemini Dog

Magija - Page 5 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 5 Icon_minitimeuto lip 29, 2010 2:26 pm

TiaMa'at, izabrala si odličnu riječ, katalizatori ides
Možda nam se ponekad čini da simboli i pojačavaju našu snagu, mislim da samo ubrzavaju :)
[Vrh] Go down
Lithium
Višestanični organizam
Lithium

Male
Leo Horse
Broj postova : 46
Registration date : 27.06.2010

Magija - Page 5 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 5 Icon_minitimeuto lip 29, 2010 2:54 pm

TiaMa'at je napisao/la:

Magija. Što bi to bilo? Utjecaj naše volje na druge, ako svedemo cijelu priču na proste faktore. Sve ostalo su samo katalizatori (mjesečeve mjene, prizivanja, razna pomagala) i kanali kroz koje naša energija/volja lakše dolazi do cilja.
Priznali mi li ne, svjesno ili nesvjesno, svi mi prakticiramo magiju.
I ja se slažem. Sama misao je dovoljno snažna,ali mi se koristimo katalizatorima koji će ih dodatno pogurati. ;D
[Vrh] Go down
Gea
Moderator
Gea

Female
Scorpio Snake
Broj postova : 10254
Registration date : 21.04.2009

Magija - Page 5 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 5 Icon_minitimeuto lip 29, 2010 5:11 pm

Zato se u puno literatura koristi riječ volja i želja kako ključni sastojak svakog magičnog rituala.

@Legi istina. Simboli imaju jak utjecaj u ubrzavanju i skidanju granica našeg naučenog i ukalupljenog uma. Oni su već podsvjesno u nama i ponavljaju se tokom stoljeća, a s druge strane naš um se lakše priječi na takav doživljaj stvari kad mu osiguraš takvu okolinu. Nije bezveze čitava "parada" prije započinjanja glavnog djela rituala. Naš um jednostavno nije istreniran odamh postati katalizator, ali kroz jednostavne simbole, pokrete, ulaženje u "film" kako to govori moja sestra po vjeri je puno lakše ispuniti većinu potencijala
[Vrh] Go down
kirin the wannabe
Stanica
kirin the wannabe

Male
Virgo Dog
Broj postova : 13
Registration date : 31.05.2010

Magija - Page 5 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 5 Icon_minitimepon srp 05, 2010 3:46 am

It does work :D ja se povremenom bavim Wicca magijom ali vidim da su ljudi vec puno napisali pa ja necu puno filozofirati tu bezveze
[Vrh] Go down
LJUBAV
Žaba
LJUBAV

Female
Cancer Horse
Broj postova : 269
Registration date : 06.05.2012

Magija - Page 5 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 5 Icon_minitimened svi 13, 2012 10:20 pm

svatko se bavi magijom čim zaželiš nešto, čim progovoriš i pomisliš na nešto već stvaraš i uništavaš. to je tak kak je e sad ko to može shvatiti dobro mu dođe, jer onda uzme život u svoje ruke.
[Vrh] Go down
Lilly Lissa Colins
Prašina

Female
Libra Buffalo
Broj postova : 3
Registration date : 23.08.2012

Magija - Page 5 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 5 Icon_minitimečet kol 23, 2012 4:31 pm

Mi smo nove na forumu (ja i Lissa) - bavimo se magijom već duze vremena.
Uspjele smo nekoliko stvari kao predvidjeti budućnost, čitanje misli, učiniti da stvari nestaju ( Lissa)... Stvarno puno stvari. Trenutačno uvjezbavamo vladanje elementima tako da vjerujemo u magiju i bavimo se njome.
Isprva se sve događalo sasvim slučajno, ali sad same mozemo odlučivati o svemu tome.

Svi govore da je magia nesto lose, ali nije. Zabavno je. Ne planiramo nikog ubiti samo širimo svoje mogućnosti.
[Vrh] Go down
Fantom
Superforumaš CE-4
Fantom

Male
Gemini Pig
Broj postova : 10363
Registration date : 23.06.2009

Magija - Page 5 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 5 Icon_minitimečet kol 23, 2012 5:00 pm

Super lily i lissa,nego reci ti nama kako ide u skoli,imate li dobre ocjena,slusate li roditelje,
ide te li na nedeljne mise i tako to....??? confused
[Vrh] Go down
Sponsored content

Magija - Page 5 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 5 Icon_minitime

[Vrh] Go down

Magija
[Vrh] 
Stranica 5 / 8.Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
 Similar topics
-
» Crna magija