| Magija | |
|
+47Star AnnewellX Novus ordo seclorum Hladni Archangel primitive101 Kahali Renchylp Korplikan Jedi Mind Tricks MoW Fantom Lilly Lissa Colins LJUBAV kirin the wannabe TiaMa'at Lithium ukiss zvezda Pohotni Jarac Athena Neobicni forumas biga hromi bonesy OLugo Aurora Borealis Q Aludel Pumpkin Berny_Sinara Legionar Gea Blizzard sky angel Risk vjestica omen Alpha gloria_g Sentinel KiChO666 Tutankhamon Flamezar Merkurica None Svjetloisjena Groinx 51 posters |
|
Bavite li se magijom | DA | | 30% | [ 33 ] | NE | | 70% | [ 78 ] |
| Ukupno glasova : 111 | | |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Gea Moderator
Broj postova : 10254 Age : 35 Location : Iznad Oblaka Registration date : 21.04.2009
| Naslov: Re: Magija pet lip 26, 2009 3:52 am | |
| upravo sam izvela jedan ritual koji je zahtjevo da dvije jabuke zakopam u vrtu, a usput sam htjela protjerati tu zlu energiju iz svog doma, pa sam zahtjevala da se pojavi , ali to nije uspjelo pa sam je na sljepo protjerala... sve je to bilo divno krasno dok kad sam kopala mjesto gdje ću ih zakopati oko mene nije nešto počelo šuškati... prvo sam mislila da je jež ili mačka... uspravim se, ne vidim ništa pa nastavim dalje kopati odjednom sam čula neki zvuk između režanja i hroptanja i blagog cviljenja znam kako se ježevi glasaju ali to nije to...meni je srce stalo zatim kao da je sve utihnulo, a ja petama vjetra natrag u kuću | |
|
| |
Svjetloisjena Legenda foruma CE-4
Broj postova : 29065 Age : 59 Location : Zagreb Registration date : 15.09.2007
| Naslov: Re: Magija pet lip 26, 2009 7:52 am | |
| Frka Zašto ne izvodiš rituale danju? | |
|
| |
Pumpkin Višestanični organizam
Broj postova : 36 Age : 34 Registration date : 23.06.2009
| Naslov: Re: Magija pet lip 26, 2009 3:34 pm | |
| Neki rituali se izvode iskljucivo u noci, vjerovatno i taj njen | |
|
| |
Gea Moderator
Broj postova : 10254 Age : 35 Location : Iznad Oblaka Registration date : 21.04.2009
| Naslov: Re: Magija pet lip 26, 2009 5:44 pm | |
| što se tiće jabuka taj sam mogla i po danu, ali je problem da me netko prekine, ai koncentracija mi je bolja noću, a za protjerivanje je za noć, zato sam ga i spojila... mada mislim da nisam ništa postigla osim što sam ga možda malo razljutila sva sreća što sam se zaštitila čarolijom zaštite | |
|
| |
Berny_Sinara Pračovjek
Broj postova : 2704 Age : 34 Location : Zagreb :D Registration date : 24.02.2009
| |
| |
Gea Moderator
| Naslov: Re: Magija sub lip 27, 2009 3:39 pm | |
| nišata se još nijeloše dogodilo osim bakine noćne more gušenjem tako da je to ipak bila tam mala pikava beštija a ja skoro umrla zbog nje | |
|
| |
Berny_Sinara Pračovjek
Broj postova : 2704 Age : 34 Location : Zagreb :D Registration date : 24.02.2009
| Naslov: Re: Magija sub lip 27, 2009 4:56 pm | |
| e da a kak se glasaju nebi mogla vjerovat | |
|
| |
Q Aludel Stanica
Broj postova : 21 Registration date : 04.01.2010
| Naslov: Re: Magija uto sij 05, 2010 12:01 am | |
| Evo, pozdrav ovo mi je prvi post ovdje, vjerojatno zato jer mi je interes nesto najblizi ovoj ovdje temi... dakle.. magija, magika.. kako god. Ugl, prestao sam citati na stranici 3, jer sam pretpostavio da je to sve sta mozete reci o magij ( raditi opredjele kao sto je crna bjela, onda govoriti koliko je to opasno(a ni sami (budimo realni) to neznate) ) Culi ste sve sto ste mogli cuti o magiji iz ''babljih prića'' televizije, filmova i eventualno knjiga Viktorije Faust Sta znaci samo jedu stvar: ''Dezinformacija''. Magicar tezi tome da umjesto da vjeruje dogmi da je prokusa i tek onda ustvrdi po rezultatima, dobro e sada, sta sam zelio reci, aha .. Magija! Prvo bi mozda zelio poci od tih tabua.. kao sto je magija je opasna, pa da raspodjele i djeljenja magije, a mozda cak i pojasnjenje samoga pojma magija ha? Dobro idemo, dakle ovako vi uopce NISTE u stanju raditi magiju bez nekakvih preduvjeta, preduvjeti su ovi: ''Vjera da je to moguce, AKT VOLJE i magicka energija. Bez iti jednog od ovih navedenih osudjeni ste na propast, dakle teenager koji ce izgovoriti i najmocniju Invokaciju koja postoji na svjetu nece imati ni najmanji ucinak ako ne zadovoljava uvjete odozgo. Sada da obrazlozim pojedinacno ove uvjete i objasnim ih, tj pokusam pribliziti. 1. Vjera :Dakle vjerovati u nesto ili nekoga ( Bozanstvo, Novac, Snagu Molitve(sta je ujedno jak magicni akt, ali o tome kasnije) ) ili u ovom slucaju Postojanost i moc magije. Mnogi ce se zapitati zasto vjerovati? Pa vrlo je jednostavno, zato jer ako ne vjerujete da je nesto moguce na samome materijalnome tj. ovome planu zasto cete to uopce raditi, jer samim time.. vama je to naravno... nemoguce. Dakle vjera skida vase ''blokade''. Kako ustvrditi vjeru.. dali da sljepo vjerujem? NE! NIKAKO! Vjera u ovom slucaju moc magije se postize dostizanjem misticnih iskustava, a ona se dostizu ponekad slucajno( Deja Vu(ali pravi deja vu koji se sastoji od osjecaja vec vidjenoga i nastavlja se tako da vi unaprijed znate u buducnost otprilike tri koraka) ), sanjanje buducnosti, cest sinkronicitet.. itd.. Vidite, mnogima ljudima se ovo desava, dapace, Svima, ali mnogi to prihvate kao slucajnost, cudnu, ali ipak slucajnost, premda sto dulje zivim sve vise znam da slucajnosti ne postoje, no idemo dalje sada sam pricao o samo nekim i najcescim iskustvima vezanima za onostrano, ova su dakako i najteza za prihvatiti kao istinita i bildati vjeru u nesto zasnovanu na njima. Druga pak su namjerena iskustva, a to su ona kada se recimo odlucite baviti magijom i pocmete raditi, onda nesto uspije nesto neuspije (uopce niste sigurni) onda tkao neko vrijeme, pa bolji rezultati, sve bolji i bolj, onda odjednom pufff nesto se desi, nesto nesto nepobitno, i eto upravo se vasa vjera povecala.. uzmimo to kao neki primjer premda je oskudan, dakle Vjera je bitna jer bez nje nema nista od ovoga smisla radit, jer jednostavno NECE uspjeti. 2. AKT VOLJE (Voljan AKt) Mozda najbitniji dio cjele magije je Voljan akt, tj izrazavanje svoje Volje da se nesto manifestira. Dakle direktan utjeca, nemojte ovo mjenjati sa željnim razmisljanjem o necemu(wishfull thinking), tu mnogi rade gresku. Dakle cista snaga Volje je glavni pokretac. 3. Magicka energija ili takozvana osobna moc ili psihicka energija.. kako god zelite. E to je nesto sa cime smo svi rodjeni u odredjenoj kolicini, neki vise, neki pak .. manje. Magicka energija je treci od glavnih cimbenika, jer bez nje.. jednostavno je.. nemate energije da izvrsite neki magicki akt (da doslovno kao mana u diablu ) Sto je to magicka energija, pa to je silina koju magicar tokom ponavljanih radova i stjecanjem iskustava akomulira u sebi i moze je koristiti kako zeli. Bez nje vi nemate Ono sta treba to sve odnjeti negdje i ostvariti. Toliko o tome. Drugi cimbenici, ali ne manje bitni su UZIVLJAVANJE U TO i VIZUALIZACIJA. Dakle dragi moji, knjige o zmajevima, vitezovima i sifrirane knjige koje jos ne razumjete stavite sa strane, jer magovi proslosti i danasnjice su morali prolaziti ogromne psihicke i fizicke treninge i strogosti da bi mogli ono sta ste vi gledali.. samo na filmovima. (Opet bez uvrede ikome znam da zvucim cocky, ali mozda cete se slozit da je ovo od gore istina, ili pak intrigira maštu. ) Sve kodove iz alkemije.. crveni lav, zeleni lav, Sunce mjesec itd.. su simboli psihicke tranzmutacije alkemicara.. ili maga koji postize ''Kamen mudraca i eliksir zivota''. Sa njegovom tranzmutacijom kroz indukciju mjenja se i materijal Dodatak, nema bjele i crne magije, magija je ether svuda oko nas.. polje sile.. covjek je taj koji je ''crn''.. ili ''bjel', a mozda i ''siv'' Evo ako nadjete gresaka u textu, sto sumnjam da necete, samo da znate.. neda mi se ispravljat. Pozdrav i sretno mađijanje | |
|
| |
Aurora Borealis Dinosaur
Broj postova : 474 Age : 37 Location : Split/Sovinjak Registration date : 25.06.2009
| Naslov: Re: Magija uto sij 05, 2010 2:11 am | |
| slažem se s tobom, najviše u zadnjem dijelu "nema crne i bijele magije-čovjek je taj koji je crn ili bijel" meni baš i ne pada na pamet izvoditi magiju dok ne naučim neke stvari i dok ne upoznam sebe samu što više, tako da, nismo ipak svi na forumu ludi teenageri koji spravljaju ljubavne napitke fali mi ovdje ljudi na forumu koji se bave magijom-pa dobrodošao i što duže nam ostao! | |
|
| |
Q Aludel Stanica
Broj postova : 21 Registration date : 04.01.2010
| Naslov: Re: Magija uto sij 05, 2010 2:36 am | |
| | |
|
| |
OLugo Riba
Broj postova : 127 Age : 34 Registration date : 29.08.2008
| Naslov: Re: Magija pet vel 12, 2010 1:36 am | |
| Magija postoji i svi se bave njom, govor, micanj ruku, zazeljeti zelju na rodjenadan i puhanje svjeca. Sve je to magija. JEdina razlika je u tome da su neki svjesni a neki nisu da je koriste. Smatram da je bolje biti svjestan! | |
|
| |
bonesy Stanica
Broj postova : 12 Age : 29 Registration date : 04.06.2009
| Naslov: Re: Magija sri vel 24, 2010 11:48 pm | |
| slažem se | |
|
| |
Gea Moderator
| Naslov: Re: Magija pet tra 02, 2010 8:42 pm | |
| Jer se tko aktivno bavi magijanjem? Ako tko ima iskustva jer ste primjetili da vam se stvari ispunjuju s dodatnom ironijom u njima?
Evo već par osoba sam pitala i imaju istih problema s time. Ostvari im se točno ono što su zaželjeli ali na drugi način, pogotovo u ljubavnoj i međuljudskoj magiji ... | |
|
| |
hromi Dinosaur
Broj postova : 360 Location : Srbija Registration date : 24.01.2010
| Naslov: Re: Magija pet tra 02, 2010 10:08 pm | |
| Jel ijedan korisnik ovde moze da pridoda dokaz na celu ovu pricu ? Vidim u anketi se javilo 14 madjionicara ..... | |
|
| |
Berny_Sinara Pračovjek
| Naslov: Re: Magija sub tra 03, 2010 12:10 am | |
| evo magije necete vjerovat kaj mi se desilo...pocela sam pjevat 3 razlicite stvari: Pjevajmo do zore,Sonja i Ne govori vise i pjevusim ja u sebi kada to pocne na radiju O_O eeeeeeee sve tri su bile :O | |
|
| |
Legionar Moderni čovjek
Broj postova : 8711 Age : 30 Location : Negdje u mislima Registration date : 27.07.2008
| Naslov: Re: Magija sub tra 03, 2010 12:18 am | |
| A ti si sve tri pjevušila u isto vrijeme? | |
|
| |
Berny_Sinara Pračovjek
| Naslov: Re: Magija sub tra 03, 2010 12:42 am | |
| ma ne al u razmaku od 10 minuta je to bilo prvo jedna pa onda druga pa treca | |
|
| |
hromi Dinosaur
| Naslov: Re: Magija sub tra 03, 2010 3:15 pm | |
| Vidim da mi niko nije odg na pitanje ....bas cudno | |
|
| |
Legionar Moderni čovjek
Broj postova : 8711 Age : 30 Location : Negdje u mislima Registration date : 27.07.2008
| Naslov: Re: Magija sub tra 03, 2010 4:07 pm | |
| Dosta su ljudi pisali o svojim iskustvima s magijom. Ali ništa prekonkretno, slažem se. Hromi, na Forumu se pojavilo 9 ljudi koji su u Anketi rekli da znaju levitirati, više desetaka ih svakodnevno koristi telekinezu i tako... Raznovrstan smo mi Forum | |
|
| |
Gea Moderator
| Naslov: Re: Magija sub tra 03, 2010 4:38 pm | |
| tko zna što su ti ljudi smatrali pod magijom... možda pucketanje prstima i paljenje svijeća... Rijetko tko u biti ide dublje, a kad uđe o tome se nekako ne priča... ipak samo saznanje da možeš dobiti sve što poželiš u granicama normale je velika odgovornost i zato ljudi se povuku.... Možda bi trebala postaviti pitanje na Wicci.. nekako tamo dolaze profil ljudi koji bo se trebao baviti i klasičnim magijanjem a ne samo ritualnim | |
|
| |
Legionar Moderni čovjek
| Naslov: Re: Magija sub tra 03, 2010 4:39 pm | |
| A klasično magijanje ne uključuje rituale??? | |
|
| |
biga Pračovjek
Broj postova : 2861 Age : 37 Registration date : 28.08.2009
| Naslov: Re: Magija sub tra 03, 2010 4:42 pm | |
| zar se može pucketanjem prstiju upalit svijeća?? ako može, ima li itko ovdje? | |
|
| |
Gea Moderator
| Naslov: Re: Magija sub tra 03, 2010 5:11 pm | |
| - Legionar je napisao/la:
- A klasično magijanje ne uključuje rituale???
Ne.. to je razlika između religijske magije i klasične. Kod religijske ti moliš za naklonost božici ili kome se obraćaš i sve je posvećeno u tom stilu.. kako kod kršćanstva misa.. dok klasična magija isključuje božanstva i nema zahvala ili slavalja. To je doslovno da pomoću 5 elemenata (uključujem 5 energiju čovjeka) ostvarenje onoga što želiš. @biga očemu ti to? Ja znam najbolju magiu za paljenje svijeća a to su... šibice a mogu i zapaliti prste od previše pucketanja | |
|
| |
hromi Dinosaur
| Naslov: Re: Magija sub tra 03, 2010 6:37 pm | |
| | |
|
| |
Gea Moderator
| Naslov: Re: Magija ned tra 04, 2010 2:12 pm | |
| Usmjeravanje energije Ostalo je sve samo predstava za mozak koji ima previše brana da oslobodi tu sposobnost u sebi | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Magija | |
| |
|
| |
| Magija | |
|