Početna stranicaPortalPretraľnikLatest imagesRegistracijaLogin

Magija

Go down 
+47
Star
AnnewellX
Novus ordo seclorum
Hladni
Archangel
primitive101
Kahali
Renchylp
Korplikan
Jedi Mind Tricks
MoW
Fantom
Lilly Lissa Colins
LJUBAV
kirin the wannabe
TiaMa'at
Lithium
ukiss
zvezda
Pohotni Jarac
Athena
Neobicni forumas
biga
hromi
bonesy
OLugo
Aurora Borealis
Q Aludel
Pumpkin
Berny_Sinara
Legionar
Gea
Blizzard
sky angel
Risk
vjestica
omen
Alpha
gloria_g
Sentinel
KiChO666
Tutankhamon
Flamezar
Merkurica
None
Svjetloisjena
Groinx
51 posters
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Bavite li se magijom
DA
Magija - Page 8 Icon_vote_lcap30%Magija - Page 8 Icon_vote_rcap
 30% [ 33 ]
NE
Magija - Page 8 Icon_vote_lcap70%Magija - Page 8 Icon_vote_rcap
 70% [ 78 ]
Ukupno glasova : 111

Autor/icaPoruka
primitive101
Pračovjek
primitive101

Male
Sagittarius Cat
Broj postova : 1816
Registration date : 20.10.2010

Magija - Page 8 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 8 Icon_minitimepon lis 22, 2012 6:24 pm

a znam,skapiro sam to to poslje,i ja sam pogubljen bio jedan period,jer cjelo vrjeme sam mislio da pricam samo sa Archom hahah bash sam prso...ubise me ispiti na fax... 5
[Vrh] Go down
Kahali
PraGlodavac
Kahali

Male
Capricorn Dragon
Broj postova : 584
Registration date : 19.10.2011

Magija - Page 8 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 8 Icon_minitimesri lis 24, 2012 8:11 pm

Naš star citira wikipediu kao relevantan izvor podataka i kao "svoju definiciju" Magije, ne znam dali bi se smijao ili bi mi bilo žao tog jadnog dječarca.. on valjda smatra potpuno ispravnim sve što bilo gdje vidi i što god da je tiskano ili objavljeno u društvu kupuje zdravo za gotovo...
dobro da nije prije Biblije pročitao neku deterdžent etiketu, možda bi i to prihvatio kao konačnu istinu i svoj Put.
Ne znam zašto ljudi imaju potrebu pričati o nečemu o čemu ne znaju beknuti i kada im se ukaže na to onda se vrpolje jer ih bocka unutarnji oganj i znaju da nešto ne štima ali previše su ogradjeni, previše zatvoreni, in-boxirani, ne mogu si dopustiti sumnjati, ne smiju dalje od dvorišta, isprepadani i ucjenjeni moronskim folklorom izmanipulirane religije..
Ohladi se malo Star, iscooliraj sokole, ja ne dolazim na Biblijske ili kršćanske teme linkati Wikipedijine definicije Boga, nemoj ni ti ovdje, ako ni zbog čega drugog onda makar da se ne blamiraš sa tim srednjoškolskim pubertetskim pristupima ozbiljnim temama.

I zapamti, nisam rekao da nisi shvatio magiju (nemoj mi stavljati izjave u usta po 10-ti put te molim) nego da se nisi nikada ni susreo sa njom niti čitao ikakvu Magijsku literaturu. Ja bibliju jesam (i Kur'an i Mahabharatu i etc.).
I zapamti da sam ja već davno rekao i priznao da je moje Znanje uporedjujući sa onim što Ne znam gotovo ništavno, ja za razliku od tebe priznajem koliko ne Znam, ja štoviše poštujem i fasciniran sam onim što ne znam i to i jest dio mog Put-a.

Ne znam zašto bi to ponavljao u svakom svom textu, rekao sam to barem 10 puta na raznim temama.

Ako ti svoj neznani dio konačnog Sebe i postojanja općenito možeš poimati kao Sve-stvo/Ja-stvo tj. bljesak beskonačne Svijesti bez početka i kraja kao Boga tada se potpuno slažemo i ja bih bio idiot da svoje znanje usporedjujem sa Tim (ako 'to' smatramo Bogom).
Priznati da ne znaš znači napraviti korak k spoznaji, ti sebi nisi do sada priznao ni da Znaš da bi se mogao raspasti u sveto Ne-znanje, nemam šta pričati sa ispranim, nepismenim i neobrazovanim mediokritetima.

[Vrh] Go down
tomi11
Prašina

Male
Aquarius Rat
Broj postova : 4
Registration date : 31.10.2012

Magija - Page 8 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 8 Icon_minitimesri lis 31, 2012 5:38 pm

Bog dopušta magiju, gatanja i ostale tehnike proricanja, čaranja i sl kao što dopušta da ljudi čini druge grijehe,
ali Bog ako je dao slobodu,
nije dao pravo da se čini grijeh,
u ovom slučaju magija

magija nije energija,
nego su rituali s kojima neki ljudi
žele 'prisiliti tu energiju' radi njihovih interesa

dakako da se ne radi o energiji nego o moći demona
koja nadilazi ljudske moći,
i dakako da ti sotonski-magijski rituali ne mogu prisiliti
demone da im služe,
nego je to igra demona da zavaraju te zle ljude-vračeve-šamane
kako im se demoni pokoravaju zbog tih rituala

Bog dopušta tu prevaru demona baš u cilju dobra,
jer sve što Bog čini je dobro, savršeno

tako po magiji oholi i zli ljudi budu zavedni od demona,
što je dobro, oni nisu ionako bili Božji izabranici,
dok Božji izabranici mogu trpjeti posljedice magije
u čemu se kuša njihova vjernost Bogu
(da ne bi se okrenuli prema 'bijeloj' magiji
kao lijeku protiv 'crne' , a sve je to jedna te ista magija,
odnosno utjecaj demona)

konačno, Bog dopušta magiju i demonska posjednuća kako bi se
proslavio i objavio svoju apsolutnu moć onima kojima to želi pokazati,
kao što je Gospodin radio egzorcizme,
i kao što su pred kršćanima u prvoj Crkvi
nestala sva poganska-demonska božanstva

Znanje budućnosti nije u čovjekovoj dobrobiti. Da jest, znao bi ju. Jedino što jest u čovjekovoj sferi je razlučivanje zdravim razumom. I s razlogom se kaže: Kršćanin živi od vjere. I kaže sv. Pavao: (parafraziram) "ne znam što me na mom putu čeka, osim što mi Duh uvijek obećava patnju". Cijeli čovjekov život je borba i patnja za dobro. Ako hoćeš proreći budućnost, onda svakom moraš obećati patnju, dok god je na ovome svijetu. Zato tako i sv. Pavao govori. I kaže Isus o sudnjem danu: "O tom danu ne znaju ni anđeli na nebu, ni Sin, doli samo Otac... zato bdijte jer NE ZNATE ni dana ni časa." Što znači bdjeti? Poštivati prve dvije zapovijedi ljubavi. Onda nije bitna ni budućnost, ni prošlost, ni sadašnjost jer Isus veli :"Ne budite zabrinuti ni za što" i sva je moja budućnost i svo moje vrijeme u Bogu. U Boga se uzdaj, s činom volje da tvoje uzdanje dobije 'život' u djelima ('vjera bez djela je mrtva') i dovoljno je. Da je što više potrebno, ne bi Bog poručio sv. Pavlu: "Dovoljna ti je moja milost".

//ispričavam se što 'napadam', no radi se o bitnoj stvari za spasenje čovjekove duše /pretpostavljajući da Bog - Riječ utjelovljena u Isusu Kristu, jest stvaran/ tako da vas molim da uzmete u obzir vlastite čežnje, smisao i svrhu korištenja ovakvih 'sredstava' u pristupu životu. Bog, krščanski i židovski, jasno govori u Ponovljenom zakonu:

10Neka se kod tebe ne nađe nitko tko bi kroz oganj gonio svoga sina ili svoju kćer; tko bi se bavio gatanjem, čaranjem, vračanjem i čarobnjaštvom; 11nitko tko bi bajao, zazivao duhove i duše predaka ili se obraćao na pokojnike. 12Jer tko god takvo što čini gadi se Jahvi; zbog takvih odvratnosti njih i goni ispred tebe Jahve, Bog tvoj.

i u Knjigi Izlaska

IZ 47: 12Ustraj, dakle, u svojim zaklinjanjima i u tolikim svojim čaranjima, oko kojih si se trudila od mladosti. Možda će ti biti od koristi? Možda ćeš s njima strah utjerati? 13Izmoriše te mnogi tvoji savjetnici! Nek' ustanu samo da te spase oni koji premjeravaju nebesa, koji promatraju zvijezde i koji svakog mjeseca proriču ono što će te snaći. 14Gle, oni će biti poput pljeve, oganj će ih sažeći. Ni sami sebe neće izbaviti iz zagrljaja plamenoga. Neće ostat' ni žerave da se tko ogrije, ni ognjišta da uza nj posjedne! 15Takvi će ti biti vrači tvoji, oko kojih si se trudila od mladosti!
[Vrh] Go down
primitive101
Pračovjek
primitive101

Male
Sagittarius Cat

Magija - Page 8 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 8 Icon_minitimesri lis 31, 2012 5:51 pm

*no radi se o bitnoj stvari za spasenje čovjekove duše /pretpostavljajući da Bog - Riječ utjelovljena u Isusu Kristu, jest stvaran/ *

e ovdje si zapravo objasnio sustinu.

da li ti znas jeli stvaran ?

da li imas iskustva Jahvea kao takvog a ne opisa istoga u bibliji ?

Ako ne znas,onda jednostavno ne znas,te mozes samo vjerovati ili ne,do trena dok istog tog Jahvu ne spoznas i njegovu pravu narav.Takodje do tada ne znas jeli taj isti Jahve zapravo demon koji se ljuti ako neko moze da prosiri znanje i Svjest izvan domena Jahvea,jer se Jahve tada ponasa kao debeli Cartman iz South Parka i ljuti se na sve.

jako je bitno imati iskustvo toga necega na sta neki termin ili koncept asocira inace je to prazna slama i igranje praznim konceptima.
[Vrh] Go down
tomi11
Prašina

Male
Aquarius Rat
Broj postova : 4
Registration date : 31.10.2012

Magija - Page 8 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 8 Icon_minitimesri lis 31, 2012 6:17 pm

Morao sam uzeti tu 'pretpostavljajući' opasku, iz poštovanja prema korisnicima ovoga Foruma.

Bog je Živ. On jest Život. Iskusiti Ga, vjerujem, nije previše problematično, ukoliko čovjek ima mrvicu volje i spremnosti :)

Pazi ovo - On ne poriče duhove i druga božanstva; postavlja ih na svoje mjesto.

Onaj tko želi spoznati krajnje, a ako Bog (koji je do Isusa objavljen kao Jahve a po Isusu kao Otac, Sin i Duh Sveti) jest Taj - veoma riskira ako bar ne 'iskuša' Njega - Boga utjelovljenog u Isusu, iskusiti.

Evo načina... Zapamti svoju trenutnu svijest, stanje duha i spoznanje. Sjeti se koliko i kako si se borio i trudio doći do toga.

Tada si uzmi... pa, dovoljno je tjedan dana; 'zaboravi' na sve naućeno i naprosto 'pravi se' i ponašaj kako bi se ponašao da si spoznao da Bog, utjelovlje u Isusu Kristu, jest pravi i živi!
Npr., obraćati mu se u molitvi (ali ne kao nekom općenitom bogu, već Isusu imenom). Otići bar 3 puta skoncentrirano na Misu i duhom nastojati ćuti Riječ i poruku koja se nudi. Ma zapravo, kako god misliš da bi se ponašao da doista Isus Krist jest taj!

Toliko vjerujem u Njega da me nije strah ovo ti ponuditi :) A tebi nudim spoznanje većeg stupnja! Ako sam u pravu, bit ćeš zahvalan što si došao do Istine; ako nisam - znati ćeš da je tvoj put taj Put kojim zaista trebaš ići!
[Vrh] Go down
Novus ordo seclorum
Pračovjek
Novus ordo seclorum

Male
Libra Rooster
Broj postova : 1881
Registration date : 16.11.2011

Magija - Page 8 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 8 Icon_minitimened stu 04, 2012 10:35 pm

Ljudi, jel tko čuo za Kobuderu? Vidio sam na internetu da neki likovi govore da su naučili to, to je kao neka tajna škola, ima stroga pravila, nalazi se valjda diljem azije. S time naučiš kako pobjediti demone, možeš ih prepoznati, ali downside je da te demoni često pokušavaju ubiti.

Ako koga zanima, pažljivo pogledajte komentare na ovaj film na youtube-u.
https://www.youtube.com/watch?v=H9rmCZLakxs&feature=watch-vrec
[Vrh] Go down
primitive101
Pračovjek
primitive101

Male
Sagittarius Cat

Magija - Page 8 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 8 Icon_minitimened stu 04, 2012 11:10 pm

tomi11 je napisao/la:
Morao sam uzeti tu 'pretpostavljajući' opasku, iz poštovanja prema korisnicima ovoga Foruma.

Bog je Živ. On jest Život. Iskusiti Ga, vjerujem, nije previše problematično, ukoliko čovjek ima mrvicu volje i spremnosti :)

Pazi ovo - On ne poriče duhove i druga božanstva; postavlja ih na svoje mjesto.

Onaj tko želi spoznati krajnje, a ako Bog (koji je do Isusa objavljen kao Jahve a po Isusu kao Otac, Sin i Duh Sveti) jest Taj - veoma riskira ako bar ne 'iskuša' Njega - Boga utjelovljenog u Isusu, iskusiti.

Evo načina... Zapamti svoju trenutnu svijest, stanje duha i spoznanje. Sjeti se koliko i kako si se borio i trudio doći do toga.

Tada si uzmi... pa, dovoljno je tjedan dana; 'zaboravi' na sve naućeno i naprosto 'pravi se' i ponašaj kako bi se ponašao da si spoznao da Bog, utjelovlje u Isusu Kristu, jest pravi i živi!
Npr., obraćati mu se u molitvi (ali ne kao nekom općenitom bogu, već Isusu imenom). Otići bar 3 puta skoncentrirano na Misu i duhom nastojati ćuti Riječ i poruku koja se nudi. Ma zapravo, kako god misliš da bi se ponašao da doista Isus Krist jest taj!

Toliko vjerujem u Njega da me nije strah ovo ti ponuditi :) A tebi nudim spoznanje većeg stupnja! Ako sam u pravu, bit ćeš zahvalan što si došao do Istine; ako nisam - znati ćeš da je tvoj put taj Put kojim zaista trebaš ići!

jako mi se svidja tvoj stav i razmisljanje :) ja i trazim bice kojemu mogu da se najvise divim i nestajem u Njemu te tako dozivjeti spoznaju i Ljubav,ekstazu...Naravno,takvo bice mora biti sposobno voljeti vise od mene,te zbog toga ja i zelim doci u kontakt sa takvim bicem,da bi moja ljubav i spoznaja narasla...
[Vrh] Go down
primitive101
Pračovjek
primitive101

Male
Sagittarius Cat

Magija - Page 8 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 8 Icon_minitimened stu 04, 2012 11:26 pm

Novus ordo seclorum je napisao/la:
Ljudi, jel tko čuo za Kobuderu? Vidio sam na internetu da neki likovi govore da su naučili to, to je kao neka tajna škola, ima stroga pravila, nalazi se valjda diljem azije. S time naučiš kako pobjediti demone, možeš ih prepoznati, ali downside je da te demoni često pokušavaju ubiti.

Ako koga zanima, pažljivo pogledajte komentare na ovaj film na youtube-u.
https://www.youtube.com/watch?v=H9rmCZLakxs&feature=watch-vrec

nisam cuo,al procitacu komentare pa postujem nesto nakon toga...

inace,ne volim bas Petrovica jer je previse zatucan i ukalupljen i mislim da bi bio prvi koji bi ubio Isusa da se pojavi jer mu se ne bi uklopio u njegove koncepte,a btw potpuno sam se razocarao u njega,kad sam postavio nekih desetak komentara na nekoj radio emisiji izmedju Petrovica i nekog momka koji se kao bavio meditacijama i kojeg su opsjeli demoni gdje sam ih napao da seru gluposti,lazu,izmisljaju,zakljucuju pogresno i vode vodu na svoj mlin i da to jedino Sotona tako radi,nakon cega su mi komentari bili izbrisani.
[Vrh] Go down
Novus ordo seclorum
Pračovjek
Novus ordo seclorum

Male
Libra Rooster

Magija - Page 8 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 8 Icon_minitimepon stu 05, 2012 1:13 pm

Neki mi kažu da je bio čak i četnik, no netko će drugi reći više o tome.

Inače kad pogledaš kometare, Primitive, ja sam siguran da ćeš ti dobiti tlak, haha.
Neka "kršćanka" tamo tvrdi da meditacija, kundalini yoga, yoga i astralna projekcija potječu od sotone, udaljavaju od Boga i zle su vještine.
Dobila je dosta puno lajkova na taj komentar.

Čak i ja koji nemam nikakvo praktično znanje, ali znam nešto teorije, znam da je ovo apsolutni vrh za nominaciju za glupost godine. lolcina
[Vrh] Go down
Hladni
Majmun
Hladni

Male
Libra Buffalo
Broj postova : 1782
Registration date : 02.01.2012

Magija - Page 8 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 8 Icon_minitimepon stu 05, 2012 2:16 pm

@Novus Svatko može vjerovati što želi. To su njeni stavovi. Ovo polako ide u offtopic.
[Vrh] Go down
primitive101
Pračovjek
primitive101

Male
Sagittarius Cat

Magija - Page 8 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 8 Icon_minitimepon stu 05, 2012 2:47 pm

nije offtopic,dapace...znam na sta Novus misli,jer kazem ti,meni je ta ekipa brisala postove i komentare,zamisli to,a samo sa detaljno objasnio neke stvari...nakon toga je dosao neko i ostavio komentar tipa :-bravo petrovicu,samo naprijed,Bog vas cuva i djeluje kroz vas.- i taj komentar je naravno ostavljen ;)

[Vrh] Go down
Novus ordo seclorum
Pračovjek
Novus ordo seclorum

Male
Libra Rooster

Magija - Page 8 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 8 Icon_minitimesri stu 07, 2012 5:26 pm

Evo iz jedne vrlo vrlo fanatičke knjige koja se koristi metodama zastrašivanja vjernika (kršćana) kopirao sam popis stvari koje će vas staviti poslije smrti u pakao. Presmješno je što je sve na popisu.

Appendix
OCCULT CHECK LIST
If you have been involved in any of the following, you should renounce them:
[ ] Abstract art (under hallucinogenic stimulus)
[ ] Acupuncture
[ ] Amulets (tigers claw, sharks tooth, horseshoe over door,
mascots, talisman (magic picture))
[ ] Ankh (a cross with a ring on top used in satanic rites)
[ ] Apparitions - occultic
[ ] Astral travel
[ ] Astrology
[ ] Augury (interpreting omens)
[ ] Automatic writing
[ ] Birth signs
[ ] Black arts
[ ] Black magic (involving hidden powers for bad ends)
[ ] Black mass
[ ] Blood subscriptions (pacts)
[ ] Cartomancy (using playing cards)
[ ] Chain letters
[ ] Charming or enchanting (attempts to use spirit power)
[ ] Charms and charming for wart removal
How to Cast Out Demons anOdc cBurlet aCkh Cecukrlsisets 71
[ ] Chinese astrology
[ ] Clairaudience (ability to hear voices and sounds supernormally
- spirit voices alleging to be those of dead
people giving advice or warnings)
[ ] Clairsentience (supernatural sense perception)
[ ] Clairvoyance (ability to see objects or events spontaneously
or supernormally above their normal range of vision -
second sight)
[ ] Colour therapy
[ ] Concept therapy
[ ] Conjuration (summoning up a spirit by incantation)
[ ] Coven (a community of witches)
[ ] Crystal ball gazing
[ ] Crystals
[ ] Death magic (where the name of the sickness plus a written
spell is cast into coffin or grave)
[ ] Demon worship
[ ] Disembodied spirits
[ ] Divining rod or twig or pendulum (Hosea 4:12)
[ ] Dowsing or witching for water, minerals, under-ground
cables, finding out the sex of unborn child using divining
rod, pendulum, twig or planchette
[ ] Dream interpretation (as with Edgar Cayce books)
[ ] Dungeons and dragons
[ ] Eastern meditation/religious - Gurus, Mantras, Yoga,
Temples etc
[ ] Ectoplasm (unknown substance from body of a medium)
[ ] Enchanting
72 How to Cast Out Demons and Break Curses
[ ] E.S.P (extra sensory perception)
[ ] Findhorn Community
[ ] Floating trumpets
[ ] Fortune telling
[ ] Gothic rock music
[ ] Gurus
[ ] Gypsy curses
[ ] Hallucinogenic drugs (cocaine, heroin, marijuana, sniffing
glue etc)
[ ] Handwriting analysis (for fortune telling)
[ ] Hard rock music - Kiss, Led Zeppelin, Rolling Stones
[ ] Heavy metal music - AC/DC, Guns and Roses (all heavy
rock)
[ ] Hepatoscopy (examination of liver for interpretation)
[ ] Hex signs (hexagrams)
[ ] Horoscopes
[ ] Hydromancy (divination by viewing images in water)
[ ] Hypnosis
[ ] Idols
[ ] Incantations
[ ] Iridology (eye diagnosis)
[ ] Japanese flower arranging (sun worship)
[ ] Jonathan Livingston Seagull (Reincarnation,
Hinduism)
[ ] Kabbala (occult lore)
[ ] Karma
[ ] Levitation
[ ] Lucky charms or signs of the Zodiac or birthstones
How to Cast Out Demons and Break Curses 73
[ ] Magic (not sleight of hand but use of supernatural
power)
[ ] Mantras
[ ] Martial arts (Aikido, Judo, Karate, Kung fu, Tae Kwan Do etc)
[ ] Matthew Manning
[ ] Mediums
[ ] Mental suggestion
[ ] Mental telepathy
[ ] Mental therapy
[ ] Mesmerism
[ ] Metaphysics (study of spirit world)
[ ] Mind control
[ ] Mind dynamics
[ ] Mind mediumship
[ ] Mindreading
[ ] Moonmancy
[ ] Motorskopua (mechanical pendulum for diagnosing
illness)
[ ] Mysticism
[ ] Necromancy (conjuring up spirits of the dead)
[ ] Numerical symbolism
[ ] Numerology
[ ] Occultic games
[ ] Occult letters of protection
[ ] Occult literature, e.g. The Greater World, The 6th & 7th Book
of Moses, The Other Side, The Book of Venus, Pseudo-
Christian works of Jacob Lorber, works by Edgar Cayce,
Aleister Crowley, Jean Dixon, Levi Dowling, Arthur Ford
(The Overt Worship of Spirit Beings), Johann Greber,
Andrew Jackson Davis, Anton Le Vay, Ruth Montgomery,
John Newborough, Eric Von Daniken, Dennis Wheatley.
Such books should be burned, regardless of cost.
[ ] Omens
[ ] Ouija boards
[ ] Pagan fetishes
[ ] Pagan religious objects, artifacts and relics
[ ] Pagan rites (Voodoo, Sing sings, Corroborees, Fire walking,
Umbahda, Macumba)
[ ] Palmistry
[ ] PK (parakinesis - control of objects by the power of the
mind and will)
[ ] Parapsychology (PS) (especially study of demonic
activity)
[ ] Pendulum diagnosis
[ ] Phrenology (divining/analysis from the skull)
[ ] Planchette (divining)
[ ] Precognition (foreknowledge of the occurrence of events)
[ ] Psychic healing
[ ] Psychic sight
[ ] Psychography (use of heart shaped board)
[ ] Psychometry (telling fortunes by lifting or holding object
belonging to the enquirer)
[ ] Punk rock music
[ ] Pyramidology (mystic powers associated with models of
pyramids)
[ ] Rebirthing
How to Cast Out Demons and Break Curses 75
[ ] Reflexology
[ ] Reiki
[ ] Reincarnation
[ ] Reincarnation
[ ] Rhabdomancy (casting sticks into the air for interpreting
omens)
[ ] Satanism
[ ] Seances
[ ] Self hypnosis
[ ] Significant pagan days
[ ] Silva Mind Control (SMC - Psychorientology)
[ ] Sorcery
[ ] Spells
[ ] Spirit knockings or rappings
[ ] Star signs
[ ] Stichomancy (fortune telling from random reference to
books)
[ ] Stigmata - occultic (wounds that may or may not bleed)
[ ] Superstitions (self or parents or grandparents)
[ ] Table tipping
[ ] Tarot cards (22 picture cards for fortune telling)
[ ] Tea-leaf reading
[ ] Thought transference
[ ] TK (telekinises - objects move around room, instruments
play, engines start...)
[ ] TM (Transcendental Meditation)
[ ] Trances
[ ] Transmigration
[ ] Travel of the soul
[ ] UFO fixation
[ ] Uri Geller
[ ] White magic (invoking hidden powers for “good ends”)
[ ] Witchcraft
[ ] Yoga (involves Eastern demon worship)
[ ] Zodiac charms, birthdates
[ ] Zodiac signs

Pročitajte ovo i vidite o kakvim se manipulatorima radi.
[Vrh] Go down
Star
Dinosaur
Star

Male
Broj postova : 391
Registration date : 13.04.2010

Magija - Page 8 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 8 Icon_minitimečet stu 08, 2012 3:28 pm

@Novus

Znaš li zbog čega je taj popis? Shvačaš li zašto su te stvari toliko loše?

Ljudi ne shvaćaju da magija nije njihovo djelo, već djelo nečistih duhova. Kada bi netko mogao pomicati predmete na daljinu recimo...mislite li da je to njegovo djelo? Da ta osoba doista ima tu sposobnost? Pa i ne baš. Današnje doba humanizma nas uvjerava kako je čovjek sposoban za mnoge stvari koje si nemožemo ni zamisliti.

Jeli to doista istinito? Svi nekako u to vjeruju ali nitko to ne postiže.

Sve ove stvari koje su nabrojane na neki naćin odbacuju Božju zaštitu kroz PRAVO, ti kao osoba sa slobodnom voljom imaš PRAVO reći "ja ne želim Boga, ne želim imati ništa s Njime" i otići na drugu stranu. Prakticiranjem tih stvari upravo to radiš, nakon čega nad tobom ima pravo nitko drugi doli nečistih duhova.

Nije ovo manipulacija @Novus, ovo je način da te se zaštiti, a upravo oni koji bi htjeli da svoju volju predaš negdje drugdje će pokušati utjeloviti nepovjerenje prema onome tko ili što te pokušava zaštititi.

Lucifer to radi već milenijima, ta je tehnika već toliko dobro poznata a ljudi uvijek padaju na istu foru. Nije li Lucifer rekao Evi da ne vjeruje Bogu? Da je on lažac i da sigurno neće umrijeti nakon što pojede plod?

Taktika broj 1: stvori nepovjerenje u zaštitnika da subjekt skine štit, kada se to dogodi privuci ga k sebi.
[Vrh] Go down
lera
Žaba
lera

Female
Cancer Pig
Broj postova : 227
Registration date : 26.09.2012

Magija - Page 8 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 8 Icon_minitimečet stu 08, 2012 3:59 pm

Star je napisao/la:

Ljudi ne shvaćaju da magija nije njihovo djelo, već djelo nečistih duhova. Kada bi netko mogao pomicati predmete na daljinu recimo...mislite li da je to njegovo djelo? Da ta osoba doista ima tu sposobnost? Pa i ne baš. Današnje doba humanizma nas uvjerava kako je čovjek sposoban za mnoge stvari koje si nemožemo ni zamisliti.

Ok, držat ću se samo Novog zavjeta :) . Ako si ga možda pročitao piše da je Isus rekao da ćemo činiti i veča čuda od njega, a isto tako je rekao i da imamo sposobnost pomicat i brda (znaš onaj dio: vjera veličine gorušičinog zrna može pomaknuti brda). Čudno je kao neki ljudi dozvoljavaju da im neobrazovani svečenici i zatupljena crkva tumače bibliju. Ako ti je biblija tako važna daj ju pročitaj bez straha. Nećeš gorit u paklu i nebu te strela nebeska strefila ako ju shvatiš doslovno kako ti tvoja logika govori. Mislim bog je dao ljudima i moć filozofskog razmišljanja i razno razne nazovimo ih parapsihološke sposobnosti i cijeli niz raznoraznih sposobnosti i znanja, ali jad i bijeda kad se čovjek ustručava posegnuti za tim jer su tri besposlena popa prije parstotinjak godina rekla da se to ne smije. Toliko o zagarantiranoj slobodi božje djece.
[Vrh] Go down
Blizzard
Superforumaš CE-4
Blizzard

Male
Sagittarius Snake
Broj postova : 15088
Registration date : 01.10.2007

Magija - Page 8 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 8 Icon_minitimečet stu 08, 2012 10:40 pm

Novus ordo seclorum je napisao/la:
Evo iz jedne vrlo vrlo fanatičke knjige koja se koristi metodama zastrašivanja vjernika (kršćana) kopirao sam popis stvari koje će vas staviti poslije smrti u pakao.

[ ] Gothic rock music
[ ] Hard rock music - Kiss, Led Zeppelin, Rolling Stones
[ ] Heavy metal music - AC/DC, Guns and Roses (all heavy
rock)
[ ] Martial arts (Aikido, Judo, Karate, Kung fu, Tae Kwan Do etc)

affraid
Nema Evanescencea, Metallice, Scorpionsa, Nirvane, Lordi...
Nema borilačkih vještina...

O kojoj knjizi se radi ako se može znati? Pa ove neke stvari ne da su smiješne, nego s mozgom veze nemaju. rofl2
Sjetio sam se starog nam forumaša koji je izjavio nešto da se ni muzika ne bi smjela slušati jer se ide u smjeru užitka što sotona iskorištava. Tako nešto mudri
[Vrh] Go down
Novus ordo seclorum
Pračovjek
Novus ordo seclorum

Male
Libra Rooster

Magija - Page 8 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 8 Icon_minitimečet stu 08, 2012 11:58 pm

Bill Subritzky - How to cast out demons and break curses
[Vrh] Go down
Star
Dinosaur
Star

Male

Magija - Page 8 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 8 Icon_minitimesub stu 10, 2012 12:01 pm

@Lera

Ali isto tako kaže da to nećemo činiti svojom voljom već Očevom voljom. Zbog toga je vjera. Kada bismo to doista mogli, ne bi nam trebala vjera već bismo to jednostavno napravili. Osim ako misliš da samouvjeravanje ima neki učinak na to? U smislu ako ja samog sebe uvjerim da mogu pomicati predmete na daljinu onda to mogu?

Zbog čega misliš da mi neki "zatupljeni" svečenik tumaći Bibliju? Zar se nisam ispovjedio kao NE-katolik? Ne vjerujem katoličkoj crkvi i ne bih im dao ni trunku vjerodostojnosti. Dapaće proučio sam Bibliju iako nikad nemožeš dovoljno proučiti Božju rijeć, proučio sam katoličku povijest i temelje.

Odmah da dam disclaimer: NE podržavam silovanja djece ni u jednoj crkvi ili izvan nje, ne podržavam doktrinu RKC, ne slijedim učenja RKC, ne štujem djevicu Mariju, ne odlazim na misu u RKC, nisam do Boga došao preko RKC već sam Ga sam našao, točnije On je našao mene. Bibliju čitam samostalno.

Citat :
Mislim bog je dao ljudima i moć filozofskog razmišljanja i razno razne nazovimo ih parapsihološke sposobnosti i cijeli niz raznoraznih sposobnosti i znanja

Apsolutno se moram složiti s tobom, ali postoji problem to što ta znanja i sposobnosti više nemamo. Nije da nam trebaju, ali ih više nemamo. To su više igračke negoli sami smisao, smisao je Znanje Boga.
Svi smo čitali kako je Lucifer nagovorio Evu da zagrize u jabuku i "oslobodio" ih onog jako zločestog Boga. Eva i Adam bi upravo živjeli s tim sposobnostima da nisu slušali zmiju već Boga koji ih je upozorio što će se dogoditi.
Kada bi se mogli vratiti u prošlost i pitati Adama "gdje je Bog?", misliš da bi nam dao apstraktni odgovor? Ne rekao bi "eno ga tamo, šeće po vrtu". Njih dvoje su itekako mogli vidjeti Boga koji je Duh, što meni ukazuje da daleko veće sposobnosti nego ih mi imamo danas. Da ne spominjem znanja od samog kreatora ovog svemira i sposobnost da ga shvate i mentalno i filozofski i to pritom dok Ga gledaju u lice!

Pusti katoličku crkvu, ona je uništila krščanstvo u ljudskim srcima jer maše krščanskom zastavom dok ubija, siluje i pljačka a nitko od krščana to ne podržava, 90% njihovih djela se suprotstavlja Isusu Kristu, Bogu i Bibliji.
Ako ja odem na neki otok ubijati domoroce dok mašem Hrvatskom zastavom, zar mene podržava i cijela naša vlada i narod? ili kada slušaš kako naši BBB-ovci idu okolo po Francuskoj i rade gluposti pa cijeli svijet Hrvate gleda na takav način. Ovo je identični problem.

Razlika je između magije i čuda, magiju izvode demoni, čuda izvodi Bog, ne postoji ljudska magija. Za tu diskusiju ti preporučam knjigu "Demonska i spiritualna magija od Ficina do Campanelle" ako te zanima takva jedna tematika. Telekineza, pirokineza, telepatija, levitacija itd iako su to nekoć ljudi imali, danas više nemaju i doći će dan i trenutak kada će to opet posjedovati kao svoju vlastitu prirođenu sposobnost, zasad je to sve stvar Holywooda. Na kraju krajeva, ovaj svijet točnije cijeli svemir JEST ljudska baština koji nam Otac daje, a s time dolazi i kontrola nad svemirom i potpuno nadilaženje ovog puta kao vlasnici svijeta a ne kao djeca svijeta već djeca Božja.

Budi mi pozdravljena :)
[Vrh] Go down
2pac
Majmun
2pac

Male
Virgo Broj postova : 1053
Registration date : 10.04.2012

Magija - Page 8 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 8 Icon_minitimesub stu 10, 2012 2:40 pm

@Star
Citiram: "ne štujem djevicu Mariju" nije li ona rodila jedinoga sina Božjega???
Marija je vrlo bitna osoba u Božjim očima, jer ona ga je dovela u fizičko stanje! Tako da činiš veliki propust.
[Vrh] Go down
Star
Dinosaur
Star

Male

Magija - Page 8 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 8 Icon_minitimesub stu 10, 2012 8:44 pm

@2pac

Jest rodila Sina Božjega, ali ona nije Bog. Štovati ju bi bilo svetogrđe jer Bog je jedini koga se štuje. Uvijek štuješ stvoritelja nikad stvorenje jer inaće možemo i Lucifera štovati koji je stvorenje. Isus je nešto sasvim drugo jer on kaže, "tko je vidio mene, vidio je Oca" Isus i Duh Sveti su osobe trojstva. Svo troje su Bog u jednom obliku, ali Marija nije nijedno. Ne znaći to da ženu ne poštujem, dapaće poštujem ju i cijenim, ali kao slugu kao što sam to i ja, ne kao Boga. Molitve se ne smiju upučivati njoj niti ju štovati.
[Vrh] Go down
lera
Žaba
lera

Female
Cancer Pig
Broj postova : 227
Registration date : 26.09.2012

Magija - Page 8 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 8 Icon_minitimesub stu 10, 2012 9:00 pm

Star je napisao/la:

Razlika je između magije i čuda, magiju izvode demoni, čuda izvodi Bog, ne postoji ljudska magija.

Mislim da kad shvatiš da smo bog i mi jedno da će nestat i taj strah. Jer bojimo se onoga što nam je strano. Ti stalno stavljaš boga u korelaciju sa sobom- znači niste jedno. Zauzimate pozicije, između tebe i njega postoje pravila, zakoni , regule, to je hijerarhijski uređena struktura koja aplicira nejednakost i odnose moći. Samim tim stavljaš se u podređen položaj. A to, ako si u jedinstvu s bogom nije slučaj.
Mislim da si prilično intelektualan tip i kad bi malo napravio otklon od biblije mogao bi spoznati daleko više. Znam da nisi katolik. Ali ja govorim o svečenstvu koje je stolječima kasapilo i uređivalo bibliju i proturivalo svoje norme u nju kako bi lakše vladali pukom i držali ovce u toru. Postoje neke razlike u bibliji katolika, protestanata i pojedinih sekti, ali to su varijacije na temu. Kod svih se priča svodi na to da te drže u okovima dogmi i zabrane slobodu duha. Zašto svima njima magija toliko smeta? Jer razotkriva stvarnu poziciju čovjeka; koji kada se oslobodi dogmi i kroz magiju spozna sebe i svoje jedinstvo s bogom i prirodom više nije podložan manipulacijama ni jedne religije ni političke strukture.

Star je napisao/la:
Telekineza, pirokineza, telepatija, levitacija itd iako su to nekoć ljudi imali, danas više nemaju i doći će dan i trenutak kada će to opet posjedovati kao svoju vlastitu prirođenu sposobnost...
Zašto misliš da su te sposobnosti bile i bit će prirođene čovjeku, a sada trenutno nisu?

Star je napisao/la:
Na kraju krajeva, ovaj svijet točnije cijeli svemir JEST ljudska baština koji nam Otac daje, a s time dolazi i kontrola nad svemirom i potpuno nadilaženje ovog puta kao vlasnici svijeta a ne kao djeca svijeta već djeca Božja.
Ovo kaj sam poboldala nekako vuče na naznake da ipak uviđaš da nismo odijeljeni od boga i svemira i da se svi prožimamo, a samim tim i da nismo tako nemoćni te da smo sposobni za mnogo veće stvari nego što mislimo ..samo moramo savladati granice koje su nam utisnute od sustava, ne od boga. Zato oprezno sa biblijom jer ona je upravo i namijenjena tome da nas ograniči i stvori zid između nas i boga (po principu podijeli pa vladaj).
I tako ljudski rod sustavno programiran kroz bibliju i crkvene dogme iz stoljeća u stoljeće gubi spoznaju o tome tko smo od kuda dolazimo zašto smo tu i kuda idemo. Postali smo ono što su i željeli: poslušne ovce u toru. I ako se netko išeta iz tog tora i krene putem spoznaje i istine najlakše ga je obilježit kao demonski opsjednutog, a njegove sposobnosti proglasiti sotonističkim. To je definitivno najbolji štit da druge ovce uplašeno ostanu u toru i okrenu se u poziciju protiv takvih pojedinaca i grupa. I tako ovce pod okriljem dobro razrađenog sustava, nebitno koja je crkva, sve je to isto, idu putem propasti.
No s obzirom da tebe ipak nešto kopka čim si na ovakvom forumu vjerujem da ćeš s godinama i dok te neke stvari lupe u glavu ( a to je na žalost neminovno u životu, ali ispadne i pozitivno :D ) vidjet što se krije ispod krinki kojima su se religije zakukuljile i uvidjet da je istina na nekoj drugoj liniji od biblijske. No do te spoznaje moraš doć sam, i to tek dok se oslobodiš straha. Sve dok se bojimo; boga, vraga, pakla, gubitka božje milosti i ne znam čega ne možemo jasno vidjeti. Jer strah paralizira naše sposobnosti. Magija ih oslobađa i zato nije podobna niti jednoj religiji koja za cilj ima manipulaciju. Razlike u crkvama i religijama su apstraktne. U biti ne postoje. Stvorene sa ciljem da stvore ovcama privid mogučnosti slobode izbora. A u biti samo odeš iz jednog u drugi tor no
[Vrh] Go down
Star
Dinosaur
Star

Male

Magija - Page 8 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 8 Icon_minitimesub stu 10, 2012 11:35 pm

@Lera

Citat :
Mislim da kad shvatiš da smo bog i mi jedno da će nestat i taj strah.

Ideja da Bog=mi je zapravo poprilično nova i zapravo jako netočna. Mi nismo Bog, mi smo kreacija, ne kreator. Sebe stavljam u podređen položaj svijesno i svojom voljom jer razumijem zašto je to tako, radim to iz ljubavi ne iz straha. Jednako kao što će dijete poslušati svog roditelja i biti podređen roditeljevu sudu tako i ja sam podređen našem Ocu Nebeskome. Nisam ja savršen i često griješim, ali to ne izaziva u meni strah da bih mogao izgubiti milost ili ljubav Božju.

Rimljanima 8:38-39
38 Čvrsto vjerujem da nas ni smrt, ni život, ni anđeli ni demoni, ni sadašnjost ni budućnost, ni sile,
39 ni dubina ni visina, ni bilo koje stvorenje neće moći rastaviti od ljubavi Božje objavljene u našemu Gospodinu Kristu Isusu.

Jedini naćin da budemo "jedno" s Bogom jest da budemo u Njegovu Duhu, da držimo Njegove zakone kao karakteristike našeg bića kao što mi danas dišemo. Mi kao palo čovječanstvo teško držimo Njegove zakone i to se čini ponekima protuprirodno, ali nisu li zakoni koje je dao vrlo logični? Vrlo dobri za nas?

Citat :
Zašto misliš da su te sposobnosti bile i bit će prirođene čovjeku, a sada trenutno nisu?

Zato jer više ne živimo kako je dobro. Kada Bog stvori svijet kaže da je dobro, i kada stvori čovjeka kaže da je dobro, poslje pada više nije dobro. Kada je čovjek odbacio svoje mjesto uz Boga odbacio je i svoje nasljedstvo. Što smo dalje od Boga koji je život, put i istina idemo u veću degradaciju duhovno, fizički i mentalno.
Takoreći naš fizićki život točnije DNK više nije onakav kakav je bio u početku.

Citat :
ipak uviđaš da nismo odijeljeni od boga i svemira i da se svi prožimamo, a samim tim i da nismo tako nemoćni te da smo sposobni za mnogo veće stvari nego što mislimo...

Upravo to jesmo, odijeljeni od Boga, baš zbog toga je Isus Krist, Bog sam stupio u ljudsko tijelo kako bi nas izmirio. Bog kao savršenstvo je apsolutno pravedan stoga nemože pustiti prijestup nekažnjen ali je također i apsolutna ljubav i ima milosti. Zato je Isus Krist toliko važan jer on je Božja odluka da On sam siđe i pretrpi ono što mi zaslužujemo radi ljubavi prema nama.

Rimljanima 3:23
Svi smo zgriješili i lišeni smo Božje slave

Ivan 3:16
Bog je toliko volio svijet da je dao svojega jedinorođenog Sina da nijedan koji u njega vjeruje ne pogine, nego da ima vječni život.

Citat :
Ali ja govorim o svečenstvu koje je stolječima kasapilo i uređivalo bibliju i proturivalo svoje norme u nju kako bi lakše vladali pukom i držali ovce u toru

Ovo jednostavno nije istina, dapaće mogao bih ti dati dijelove Biblije koji upravo negiraju katoličku crkvu. Ako su ju doista izmijenili, zašto ih Biblija i dalje čini ludima? Ljudi ne čitaju svoje Biblije već ih drže doma pa se takve stvari provuku.
Sama ideja da je Biblije izmijenjena jednostavno nije točna. Na temi "judeo-hriščanski moral" ili takvo neko ime sam opsežno pisao i objašnjavao zbog čega je Biblija upravo suprotno...nepromijenjena. Tema je lagano u kaosu koliko sam zadnji put vidio tako da ju ne preporućam ali rado ću iznijeti činjenice ponovno.

Što je za tebe toćno sloboda duha? Jer podosta govoriš o dogmama religije i okovima, ali ja vidim da bez obzira na to i dalje imaš okove na sebi. Imaš račun u banci, moraš raditi da bi imao za kruh, nadam se nemaš kredit ali mnogi ljudi robuju bankama. Siguran sam da ukoliko imaš djecu ona idu u škole gdje moraju zadovoljiti određene brojke, pravila i dogme koje se tamo uče. Od ljudi se zahtjeva da odlaze na fakultete gdje će kasnije biti "netko i nešto" u životu. Zar to već samo po sebi ne ograničava slobodu duha?

Upravo krščanstvo je oslobođenje od svijeta a to podrazumijeva i dogme i religiju.

1 Korinčanima 6:12
Kaže se: 'Sve mi je dopušteno...' - ali sve mi ne služi na korist. 'Sve mi je dopušteno...' - ali ničemu neću robovati.

Na kraju ne shvaćam što hočeš reći tko su ti "oni" koji nas žele držati u zatočeništvu i zašto?
Zašto nas magija oslobađa i od čega? Jesi li upoznala nekoga tko može učiniti nešto pomoću magije?

Citat :
Razlike u crkvama i religijama su apstraktne. U biti ne postoje

Ne razumijem, možeš li pokazati na nekome primjeru? Sama izjava mi je apstraktna kao takva :)

Citat :
A u biti samo odeš iz jednog u drugi tor

Ova izjava bi mi rekla da si bila djelom jedne ili dvije religije, pa ako mi je pretpostavka točna pitao bih kojih? Što te privuklo njima? i baviš li se magijom u svojem životu?

Posljednje, što je za tebe magija?
[Vrh] Go down
primitive101
Pračovjek
primitive101

Male
Sagittarius Cat

Magija - Page 8 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 8 Icon_minitimečet stu 22, 2012 4:08 am

[quote="Star"]

Upravo to jesmo, odijeljeni od Boga, baš zbog toga je Isus Krist, Bog sam stupio u ljudsko tijelo kako bi nas izmirio. Bog kao savršenstvo je apsolutno pravedan stoga nemože pustiti prijestup nekažnjen ali je također i apsolutna ljubav i ima milosti. Zato je Isus Krist toliko važan jer on je Božja odluka da On sam siđe i pretrpi ono što mi zaslužujemo radi ljubavi prema nama.

[quote]

Ovako bi to preveo neko sa ortodoksnim budistickim svjetonazorom:

Upravo to jesmo,odjeljeni od dharmakaye(konacne stvarnosti i pravednosti),bash zbog toga je Isus Hrist,dharmakaya koja je sama stupila u nirmanakayu(fizicko tjelo kao transformaciono tjelo kojeg uzima Probudjeni radi spasavanja bica) kako bi nas izmirio.Dharmakaya je savrsena i apsolutno pravedna i u njoj ne moze da boravi neko sa prestupom niti da nekaznjen imakne kazni pravednosti(dharme) ali je dharmakaya(Tao) takodjer i apsolutna ljubav(sto nema veze sa onom vrstom ljubavi koju Star osjeca prema -Isusu-,tj ljubavi iz spektra anahate,sta vise tek gasenjem ljubavi iz anahate se spoznaje Tao) i ima milosti.Zato je Isus toliko vazan jer on je manifestacija odluke Dharme da sama Dharma sidje i odradi na sebi grjehe drugih radi ljubavi prema bicima koja pate.....
[Vrh] Go down
leont
Dinosaur
leont

Male
Libra Monkey
Broj postova : 496
Registration date : 16.12.2011

Magija - Page 8 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 8 Icon_minitimesub oľu 30, 2013 5:50 pm

[Vrh] Go down
Sponsored content

Magija - Page 8 Empty
PostajNaslov: Re: Magija   Magija - Page 8 Icon_minitime

[Vrh] Go down

Magija
[Vrh] 
Stranica 8 / 8.Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
 Similar topics
-
» Crna magija
» Magija i religija