Početna stranicaPortalPretraľnikLatest imagesRegistracijaLogin

Reinkarnacija

Go down 
+22
PurpLady
TiaMa'at
Chakotay
Legionar
Jaykof
stella
Merkurica
Angel from shadow
urbanaaa
pocahontas
vladimir
BUBI
little alien
belongs to lovers
malena
Alpha
babi
zvezda
Daenerys
floridana
Aleksandar Veliki
Svjetloisjena
26 posters
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Autor/icaPoruka
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Registration date : 30.09.2007

Reinkarnacija - Page 4 Empty
PostajNaslov: Re: Reinkarnacija   Reinkarnacija - Page 4 Icon_minitimened pro 02, 2007 2:10 pm

zvezda je napisao/la:
Gde nema slobodne volje: nista, samo trajes, neaktivne svesti, zivis onako kako je zapisano i to je to.. Licno, mislim da sam takve svetove prevazisla, pa mi vise nije zabavno pisati o tome... Sada se radije zabavljam razmisljanjem o Ovom svetu na kome sam i trudim se sakupiti saznanja o njemu i sebi ovde...
A ja tacno pravim razliku izmedju onoga sto cujem ili procitam i onoga sto sama dozivim...

Pa, to je to...*

Evo ovdje gore... To ti je post na stranici 4...

Ja sam iz ovoga tebe tako shvatila... Ali mozda je doslo do nesporazuma...pa ako ipak jednom budes imala volje i vremena razmisliti o tome kako i cemu bi sluzili ti neki drugi svjetovi bez slobodne volje.... :)
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena

Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 29065
Registration date : 15.09.2007

PostajNaslov: Re: Reinkarnacija   Reinkarnacija - Page 4 Icon_minitimened pro 02, 2007 2:40 pm

U svjetovima bez slobodne volje volja pojedinaca usklađena je s voljom Stvoritelja. I u tim svjetovima se stječu iskustva, ali svako stvorenje je u svakom trenutku usklađeno s Božjom voljom (nazovi to kako hoćeš, ja koristim ime Bog jer tako doživljavam).

Mi ovdje imamo slobodnu volju, no kad nismo usklađeni sa Stvoriteljevom voljom postupamo tako da nas sustiže karma - loša ili dobra, a to nas provlači iz života u život. Kad je čovjek u stanju "predati" svoja djela Stvoritelju, dakle, izvršavati ih, ali s potpunom nevezanošću za njihove posljedice, približava se svom oslobođenju (mokša, satori na istoku, Uskrsnuće u Kristu za Kršćane...).

Već čujem što će mi većina odgovoriti, no ipak je to to. Naš cilj do kojeg je teško, jako teško doći. A sve religije nude ključeve. U kršćanstvu je to - Budi volja Tvoja! Samo treba doći do toga. Ja sam još u pbunjeničkoj fazi, ali puno manje nego prije :) Možda nakon nekoliko stotina života i budem spremna bezuvjetno prihvatiti. Zasad ostajem na željama. zubo
[Vrh] Go down
vladimir
banned

Male
Taurus Dog
Broj postova : 10694
Registration date : 19.09.2007

PostajNaslov: Re: Reinkarnacija   Reinkarnacija - Page 4 Icon_minitimened pro 02, 2007 2:44 pm

O slobodnoj volji se da diskutirati jer po meni nit je imamo nit je nemamo jer ne moze se nesto tek tako doziveti sa time da je sve necim prouzrokovano i nista se ne dogadja samo od sebe jer kad bi to bi znacilo da smo obicne marionete.
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena

Female
Aquarius Dragon

PostajNaslov: Re: Reinkarnacija   Reinkarnacija - Page 4 Icon_minitimened pro 02, 2007 2:45 pm

vladimir je napisao/la:
O slobodnoj volji se da diskutirati jer po meni nit je imamo nit je nemamo jer ne moze se nesto tek tako doziveti sa time da je sve necim prouzrokovano i nista se ne dogadja samo od sebe jer kad bi to bi znacilo da smo obicne marionete.

Bili bismo marionete kad bismo odbacili slobodnu volju bez dubokog razumijevanja Života. Dok to ne steknemo, moramo zadržati slobodnu volju, ona je naše najveće blago :)
[Vrh] Go down
vladimir
banned

Male
Taurus Dog

PostajNaslov: Re: Reinkarnacija   Reinkarnacija - Page 4 Icon_minitimened pro 02, 2007 3:04 pm

Ja toga imam najvise i zato cesto u zivotu nisam shvacenza ono sto jesam vec nesto u smislu narcisoidnog i megalomana jer u svemu trazim savrsenstvo koje je meni licno ili je to samo moja svojevrsna paranoja kao i naivnost koju nosim u sebi jer verujem u dobrotu ljudiju,njihovu ljubav ka bliznjem a istovremeno sam delimicno,kazem delimicno,ljut na Njega jer me lomi svakodnevno i ne interesuje me ta sreca koju ce mi dati sutra recimo u 60-etoj godini vec sada u ovoj mladosti koja stari iz dana u dan a svesno znam i da kada budem imao 100 godina opet necu nesto shvatiti i imati decje srce i dusu.
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena

Female
Aquarius Dragon

PostajNaslov: Re: Reinkarnacija   Reinkarnacija - Page 4 Icon_minitimened pro 02, 2007 3:09 pm

Sreću ćeš naći kad posegneš za njom. Ne znam tko ti je obećao sreću u 60-oj, ali možeš je naći danas, sutra, jučer, bilo kada. Svi je tražimo, na kraju će se negdje pojaviti lol!
[Vrh] Go down
vladimir
banned

Male
Taurus Dog

PostajNaslov: Re: Reinkarnacija   Reinkarnacija - Page 4 Icon_minitimened pro 02, 2007 3:20 pm

Nasao sam je i deli me samo malo od nje a ovde sam hteo samo izraziti sebe i svoje misli jer dugo usamljen te ova iznenadna blagodet mi cini oci suzne od srece jer toliko dugo sam cekao bice koje ce me uciniti cjelim
[Vrh] Go down
BUBI
Višestanični organizam
BUBI

Female
Cancer Dragon
Broj postova : 59
Registration date : 22.11.2007

PostajNaslov: Re: Reinkarnacija   Reinkarnacija - Page 4 Icon_minitimened pro 02, 2007 3:57 pm

Da...ponesto sami razvijamo kao svoje misljenje a ponesto i ucimo...
Pitanje je izvora znanja.Neka su cisto edukativna i ok.Ali ima i onih koja nam pruzaju na neki nacin da i sami okusimo istinitost i prihvatimo kao sopstvenu realizaciju.
Uopste ne znaci ,bar kad je o Bogu i zivotu rec,da je stvar suvoparna i da je samo i jedino jedna strana u pravu.Upravo iz raznolikosti kreacije sleduje da su i putevi i spoznaje i nacini raznoliki.Poenta je da svi ili bar dobar deo vode ka istom cilju.
Upravo ovo je nesto sto i mene karakterise,ja ne mogu prihvatati zdravo za gotovo,i upravo pripadam vecnim buntovnicima koji su davno odlucili da ne odrastu.
Ali,u decijim ocima se odrastane i ostajanje detetom drugacije percipira.To je jedino sto se menja jer mora se kretati napred.Bila bi potpuni moralni retard ako bi za ostajanje detetom prihvatila da se i odnosim prema zivotu kao dete.
A uvek smem ostati kreativna i otvorenog srca kao dete...da to je dobro.

Otvorenost srca je ono sto trebamo zadobiti na ovom putu.Razni su putevi Gospodnji,tako da ako shvatamo da nas svakog ponaosob veoma licno Bog poziva na druzenje s njim,onda shvatamo da ce nam i igru dati na slicne ili manje slicne nacine.

Upravo zbog svoje buntovne prirode i ne prihvatanje kalupa i institucijalizacija dajem sebi za pravo da postujem i podjednako osecam istinitost u svim objasnjenjima koje sam cula i iskusila.
Mix.Mnogo toga mi nije jasno ili ne prihvatam ali mi je dosta toga potpuno i jasno i prihvatljivo i na osecajnom nivou ,ako ne mogu odmah sad iskusiti,spoznato -da tako kazem.

A sto se tice licne price...nek ostane ispricana globalno.Ne jer zelim nesto skriti ili mistifikovati.Nego nije mi bas ni zanimljivo.Kao kad bi prepricavala neki san koji je davno prosao pa se mozda ponesto i pogubilo iz secanja.Nije bitno-vise....Bilo je iskustvo koliko tesko toliko i dragoceno ,to je ono sto je bit.

Postujem misljenje ividjenje drugih,iako ja mozda vidim drugacije,to ne znaci da sam samo ja u pravu.Svako ima svoju sliku sveta i nicija nije pogresna.To je moj nacin da se otvaram.
Vise volim i postujem onog ko potpuno razlicito misli i zivi i to kaze i pokaze otvoreno.Nego one koji cute,klimaju glavom i nikada nemaju svoje pitanje i istrazivanje za ovaj zivot.
Uopste i nije poenta da se svi slazemo i isto vidimo,poenta je da svako ima svoju sliku i svoju raznolikost-i da na globalnom planu svi cinimo jednu lepu i sarenu i zivahnu sliku.
Tolerancija i poniznost uz postovanje su cizme od sedam milja za novi ljudski napredak,za renesansu covecanstva.Samo se iz toga moze razvijati iskrena i bezuzrocna ljubav.

Bog je gospodar sveg obilja ali jedino sto nema je nasa ljubav,i ne moze je imati ako je svojom voljom ne damo.To je sustina svih raspra i zakljucak svih svetih spisa.Ma odakle da poticu i ma na koji nacin bile ili se stvaraju.........sveti spisi nisu konacni oni su upravo sveti jer nemaju ni kraj ni pocetak i u vecnom su stvaranju kao i sam zivot.
hekla
[Vrh] Go down
zvezda
Guardian
zvezda

Female
Capricorn Rooster
Broj postova : 3245
Registration date : 23.09.2007

PostajNaslov: Re: Reinkarnacija   Reinkarnacija - Page 4 Icon_minitimesri pro 05, 2007 11:31 am

Meni zaista nisu jasni ljudi kao npr. moj tata koji kazu - ovo je jedan jedini put da postojimo, nema nista pre i nista posle, kada umres, sahrane te i to je to, ne postoji nista kao sto je dusa, nikakav deo coveka koji nastavlja egzistenciju kada se fizikalnost zavrsi...
Zar ovakvo razmisljanje nije jezivo...??? Zato i jeste duboko depresivan.... *
[Vrh] Go down
BUBI
Višestanični organizam
BUBI

Female
Cancer Dragon
Broj postova : 59
Registration date : 22.11.2007

PostajNaslov: Re: Reinkarnacija   Reinkarnacija - Page 4 Icon_minitimesri pro 05, 2007 2:04 pm

Da,ljudi koji tako misle su obicno jako uplaseni.Imaju unutrasnji osecaj da nisu u pravu ali ga potiskuju.A svako potiskivanje vodi u frustraciju....
Nema veze sta ko misli stvar je kakva je i desava se sa nasim ili bez naseg "slaganja".Ima vremena i sanse sa svakog od nas.
Ne brini ,tvoje osvescenje donosi blagoslove i generacijama u napred i u nazad.To je jos jedan od blagoslova.
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat

PostajNaslov: Re: Reinkarnacija   Reinkarnacija - Page 4 Icon_minitimesri pro 05, 2007 3:19 pm

Bubi je ovo jako lijepo rekla... Nadam se da to i jeste tako nekako...

@Zvezda...pitala si ranije gdje si napisala nesto oko slobodne volje i tako toga...pa sam ti gore to kvotala...mislim da nisi skuzila taj post...eto ga na vrhu ove stranice (str br 6)

Pozz :)
[Vrh] Go down
zvezda
Guardian
zvezda

Female
Capricorn Rooster

PostajNaslov: Re: Reinkarnacija   Reinkarnacija - Page 4 Icon_minitimesri pro 05, 2007 10:44 pm

@namcor
A, da... Pa, tako je, mislim da su nam sanse mnogo vece ovde gde imamo mogucnost izbora - sanse da sve zeznemo, ali i da uradimo prave stvari... :)

@bubi
Nadam se da si u pravu... *
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat

PostajNaslov: Re: Reinkarnacija   Reinkarnacija - Page 4 Icon_minitimečet pro 06, 2007 1:20 am

@Zvezda...meni se cini da se vise zezne nego ucini pravu stvar :(
[Vrh] Go down
zvezda
Guardian
zvezda

Female
Capricorn Rooster

PostajNaslov: Re: Reinkarnacija   Reinkarnacija - Page 4 Icon_minitimečet pro 06, 2007 1:12 pm

Kako ko... ;) *
[Vrh] Go down
zvezda
Guardian
zvezda

Female
Capricorn Rooster

PostajNaslov: Re: Reinkarnacija   Reinkarnacija - Page 4 Icon_minitimepet pro 07, 2007 6:18 pm

Sve su to samo lekcije, ne trebamo patiti zbog toga... *
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat

PostajNaslov: Re: Reinkarnacija   Reinkarnacija - Page 4 Icon_minitimened pro 09, 2007 10:45 pm

He, lako je to reci, a tesko zivjeti...kada je nekome tesko, pati, muci se...nije mu bas neka utjeha da je sve to neka lekcija...
Ako se kuzimo...a mislim da se kuzimo...
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena

Female
Aquarius Dragon

PostajNaslov: Re: Reinkarnacija   Reinkarnacija - Page 4 Icon_minitimepon pro 10, 2007 12:41 am

I nije utjeha, samo pojašnjenje koje može djelovati utješno. Inače sve to izgleda tako očajno beznadno... :(
[Vrh] Go down
zvezda
Guardian
zvezda

Female
Capricorn Rooster

PostajNaslov: Re: Reinkarnacija   Reinkarnacija - Page 4 Icon_minitimepon pro 10, 2007 1:55 pm

Jedno je kada znas ili kada ti kazu da je sve samo lekcija... a sasvim drugo kada sam osetis da je to tako... bar sam ja primetila veliku razliku izmedju ovo dvoje...

@svjetlosjena
:( ... zaista ti sve tako deluje?... *
[Vrh] Go down
urbanaaa
Čovjek
urbanaaa

Female
Scorpio Tiger
Broj postova : 3747
Registration date : 24.09.2007

PostajNaslov: Re: Reinkarnacija   Reinkarnacija - Page 4 Icon_minitimepon pro 10, 2007 4:29 pm

svjetloisjena je napisao/la:
I nije utjeha, samo pojašnjenje koje može djelovati utješno. Inače sve to izgleda tako očajno beznadno... :(

Slažem se.
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat

PostajNaslov: Re: Reinkarnacija   Reinkarnacija - Page 4 Icon_minitimepon pro 10, 2007 8:39 pm

svjetloisjena je napisao/la:
Ma da...i ja tako mislim...samo kazem lakse je u teoriji...
[Vrh] Go down
zvezda
Guardian
zvezda

Female
Capricorn Rooster

PostajNaslov: Re: Reinkarnacija   Reinkarnacija - Page 4 Icon_minitimepon pro 10, 2007 11:46 pm

Bas ste pesimisti danas... Da li je to uticaj meseca, mlad je i zaklonjen, a to je period kada energiju treba cuvati i ne rasipati...
No, upravo od veceras pocinje da raste, pa je vreme za nove pocetke i pozitivne vibracije... *
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena

Female
Aquarius Dragon

PostajNaslov: Re: Reinkarnacija   Reinkarnacija - Page 4 Icon_minitimeuto pro 11, 2007 12:58 am

zvezda je napisao/la:
Jedno je kada znas ili kada ti kazu da je sve samo lekcija... a sasvim drugo kada sam osetis da je to tako... bar sam ja primetila veliku razliku izmedju ovo dvoje...

@svjetlosjena
:( ... zaista ti sve tako deluje?... *

Neeee, tako bi djelovalo bez utjehe. Ja sam utjehu već našla i slažem se s onim što si rekla da to trebaš osjetiti. Intelektualno nije osobito utješno :)
[Vrh] Go down
Angel from shadow
Riba
Angel from shadow

Female
Leo Rooster
Broj postova : 158
Registration date : 16.12.2007

PostajNaslov: Re: Reinkarnacija   Reinkarnacija - Page 4 Icon_minitimepon pro 17, 2007 1:49 am

Citat :
Što vi mislite o reinkarnaciji?

apsolutno i neupitno vjerujem u nju lol!
one koji ne vjeruju trebalo bi regresirati (omg koji debilni glagol!! XD ali nastao od rijechi regresija, valjda sam ga dobro slozila zubo )
pitam se da li bi i onda ostali pri svome mishljenju =)
sa reinkarnacijom sve ima smisla, a bez nje ostaje puno neodgovorenih pitanja
a najbolje su mi one reklame i parole tipa - jednom se zivi i sl.
jao digne mi se kosa na glavi kad to vidim evil
[Vrh] Go down
zvezda
Guardian
zvezda

Female
Capricorn Rooster

PostajNaslov: Re: Reinkarnacija   Reinkarnacija - Page 4 Icon_minitimepon pro 17, 2007 6:33 pm

Pa, zato jer ako ljudi poveruju da se samo jednom zivi i da nece snositi posledice... ;) *
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena

Female
Aquarius Dragon

PostajNaslov: Re: Reinkarnacija   Reinkarnacija - Page 4 Icon_minitimepon pro 17, 2007 10:23 pm

Mislim da se nikoga ne može natjerati da vjeruje u reinkarnaciju. Odabrao je živjeti zatvorenih očiju, i to je njegovo pravo. No srećom, jednako tako ne možemo prestati proizvoljno vjerovati u reinkarnaciju kao i u ostale duhovne zakone. Oni naprosto jesu i kad to shvatiš - znaš i dilema nestaje a stvari se nekako počinju kretati u jedinom željenom smjeru :)
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Reinkarnacija   Reinkarnacija - Page 4 Icon_minitime

[Vrh] Go down

Reinkarnacija
[Vrh] 
Stranica 4 / 8.Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
 Similar topics
-
» Reinkarnacija i vrijeme