Početna stranicaPortalPretraľnikLatest imagesRegistracijaLogin

Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...

Go down 
+114
SororMystica
Mystique
Amalka
Korplikan
Einar
Foto
primitive101
Lyra
Magic
orca
Kahali
Legion
Green
Melkior
vickoo
whitelady
Miljan
hawara
Mama
InisMona
DrChaos
MACICA
lady_starstruck
mznida
Smokva7
Archangel
keala
JedanOdOnih
Armin od Irima
Vega_1.618
kirin the wannabe
ukiss
PathFinder
Maria Elena
blizanka
daughter_of_Sun
10th insight
mEN_iN_WHite
Truman
Dantalion
hromi
flory
AzrielofDeath
skin
Grinder
bros
dr.chaos0
Pux
didica14
Dragony
Cinderella
MoW
Fantom
schmizzl
Skulptura
Flamezar
Groinx
PrototypE_93
Black Angel
Absynthia
orange
brle
biga
Athena
Ofca
Chakotay
Tigon
tomi
Remke
stnatan
Aurora Borealis
Michael Wittmann
josip21
Alex84
Berny_Sinara
Gea
Cuppycake.Disaster
tuby
Legionar
meli
floridana
Jaykof
Saroman
Tutankhamon
Malkavian
stella
Martisan
Blizzard
Sigmund Freud
arhont
opasko
garfild
Pandora
Aleksandar Veliki
Sengrath
None
malenaivi
B&W
gloria_g
Merkurica
Galileo Galilei
Milab
silver
pocahontas
Alpha
vitrys
zvezda
Red_Dragon
Svjetloisjena
sanja
vladimir
Rain
malena
Alen@l5
118 posters
Go to page : Previous  1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 38 ... 42  Next
Autor/icaPoruka
Skulptura
Guardian
Skulptura

Male
Leo Buffalo
Broj postova : 6015
Registration date : 05.09.2009

Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 35 Empty
PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 35 Icon_minitimeuto srp 20, 2010 6:15 pm

Ma nekako sam ušao preduboko u to sve pa se isčuđavam :P

gica

Stanica
JedanOdOnih

Male
Libra Rooster
Broj postova : 16
Registration date : 16.07.2010

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 35 Icon_minitimeuto srp 20, 2010 6:22 pm

Shvatio sam i ja jer si jednu rečenicu razvukao na pet načina haha
Ali barem je objašnjeno, shvatio sam i dalje što želiš reči samo vjerujem da je nešto dublje u toj podsvjesti i snovima.
Kontroliramo li stvarnost po snovima značilo bi kada bi se ispraksirali da smo kreatori vlastitog svijeta i nastao bi kaos jer bi se sudarali planovi zar ne?
Ja nisam jedini koji ima te deja vu pojave na ovom svijetu siguran sam kava
[Vrh] Go down
Dragony
Majmun
Dragony

Male
Pisces Rat
Broj postova : 1048
Registration date : 16.12.2009

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 35 Icon_minitimeuto srp 20, 2010 11:54 pm

Ne znam jesam li prije spominjala ovo...
Uglavnom, prije (ne toliko davno) sam često znala sanjati kako sam blizu mora i da je u njemu morski pas... i uvijek bih se spotakla te pala u more, a morski pas bi me napadao, grizao, no nikako da me ubije... pokušavam mu izmaknuti iz ralja, no jednostavno mi ne ide... conf1 To bi se uvijek događalo na jednom te istom mjestu, no u različitim snovima... čim bi u nekom snu bilo i more, obavezno bi me u njemu čekao i morski pas... no to je bilo prije...
Prije par dana sam opet sanjala sličnu stvar, samo što se ovaj put radnja odvila u bazenu, mjesto je bilo neko drugo i morski me pas skoro ščepao, no ipak nije uspio... conf1
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Registration date : 30.09.2007

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 35 Icon_minitimesri srp 21, 2010 12:37 am

Mozda si kao klinka gledala Ralje pa ti ostavilo traga. Mozda imas vise ili manje neobjasnjiv strah od morskih pasa. Mozda te u proslom zivotu ubio morski pas. A mozda su u sumi :P

Guardian
Skulptura

Male
Leo Buffalo

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 35 Icon_minitimesri srp 21, 2010 4:13 pm

Previše razmišljaš o morskim psima :P
Ozbiljno ;)

Dok sanjamo ne događa se ništa neobično, jednostavno
razmišljamo o stvarima, koje se zbog smanjenih vanjskih osjetila tj.
zbog male koncentracije, puno bolje vizualiziraju pa kažemo da
sanjamo. U 90% slučajeva ćemo sanjati ono o čemu smo razmišljali
prije nego smo utonuli u san...

sleep

No da, kako Alpha kaže, moguće je da imaš neki usađeni strah, jer te morski
pas ubio u prošlom životu dok si se kupala u bazenu :P

Majmun
Dragony

Male
Pisces Rat
Broj postova : 1048
Registration date : 16.12.2009

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 35 Icon_minitimesri srp 21, 2010 4:18 pm

Ne razumijem zašto baš morski pas, jer mi oni inače ne predstavljaju ništa posebno, niti ne razmišljam nešto puno, a da je vezano uz njih.. conf1 iako naravno ne bih bila baš presretna da susretnem jednog u moru :P
[Vrh] Go down
Legionar
Moderni čovjek
Legionar

Male
Gemini Dog
Broj postova : 8711
Registration date : 27.07.2008

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 35 Icon_minitimesri srp 21, 2010 4:23 pm

A vi, ludi, dvadeset pet puta spomenuli pojam "morski pas". Samo ćete nepotrebnim spominjanjem morskih pasa utjerati još veći strah od morskih pasa u kosti mladoj Dragony. Samo će se još više bojat morskih pasa. I još više će sanjat morske pse. Sigurno se već ježi na sami spomen morskog psa od svih tih ludih snova s morskih psima conf1

bic

Guardian
Skulptura

Male
Leo Buffalo

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 35 Icon_minitimesri srp 21, 2010 4:23 pm

Pretpostavljam da si vrlo često razmišljala o tom snu, kao i sada.
Tko zna koja će nam misao pasti na pamet, usred noći dok
spavamo. Vjerojatno će biti i ova često spominjana priča o snu sa
morskim psima. A možda bude i neka nasumična, o nečemu
potpuno nemogućem.

Stanica
keala

Female
Capricorn Dragon
Broj postova : 20
Registration date : 08.02.2008

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 35 Icon_minitimečet srp 22, 2010 3:39 pm

Sinoc sam citala neke tekstove o 2012, naravno svaki je teorija za sebe pa sam se prije spavanja koncentrirala na tu temu nebih li dobila neko pojasnjenje.

U snu sam se negdje vozila s tatom i grad je bio neobicno pust i spokojan, nakon nekog vremena tata je ugledao policijski auto i stao da vidi kaj hoce. Iz auta je izasao full visoki policajac i poceo pricati s tatom. Bio je jako smiren i drag ali se ne sjecam o cemu su pricali. Odjednom je policajac rekao "Pogledajte gore!". Kada smo digli pogled vidjeli smo duz cijelog horizonta nevjerojatno lijepe glave slonova koje su se formirale iz oblaka i ozivljavale pred nasim ocima. Preplavio nas je nevjerojatan osjecaj mira i tad sam se probudila. U zivotu nisam sanjala nesto slicno. scratch
[Vrh] Go down
Archangel
Pračovjek
Archangel

Male
Leo Rooster
Broj postova : 2973
Registration date : 15.08.2009

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 35 Icon_minitimesub srp 24, 2010 9:54 am

Ja se ne mogu sjetiti da sam ikad imao nocnu moru... misli

Cak ni kad sam bio dijete. Jednom, prije 2-3 godine sam opet sanjao neke demone. Na jednom osamljenom puteljku blizu moje kuce, pored jedne puste kuce zarasle u korov i sikaru opkolili su me neki demoni - ali se kao nisam uplasio jer sam nekako znao da je medju njima "jedan od mojih". A onda sam ga spazio medju njima - odmah smo se ocima sporazumjeli, stali ledja o ledja, i spremili za borbu... Tad su ovi drugi iznenada nestali i ja se probudio.

Ovaj san me naterao na razmisljanje o znacenju i funkciji snova, i najbolje objasnjenje koje sam dosad nasao je da oni otkrivaju nase istinsko Ja - sve dok se i u snovima ponasamo kao i na javi, mi smo "istinski ljudi", bez glume i skrivanja pred samim sobom i svojim slabostima. Ako je netko, na osnovu ovoga, u stvarnosti samopouzdan a sanja snove u kojima se osjeca nemocnim, ta nemoc je njegovo osnovno stanje, a samopouzdanost maska iza koje se skriva - takav san mu porucuje da mora jos dosta raditi na sebi.

To je moj uvid u ovo... 8)

Guardian
Skulptura

Male
Leo Buffalo

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 35 Icon_minitimesub srp 24, 2010 3:51 pm

Archangel je napisao/la:
Ovaj san me naterao na razmisljanje o znacenju i funkciji snova, i najbolje objasnjenje koje sam dosad nasao je da oni otkrivaju nase istinsko Ja - sve dok se i u snovima ponasamo kao i na javi, mi smo "istinski ljudi", bez glume i skrivanja pred samim sobom i svojim slabostima. Ako je netko, na osnovu ovoga, u stvarnosti samopouzdan a sanja snove u kojima se osjeca nemocnim, ta nemoc je njegovo osnovno stanje, a samopouzdanost maska iza koje se skriva - takav san mu porucuje da mora jos dosta raditi na sebi.

To je moj uvid u ovo... 8)

Snovi se mogu svakako protumačiti i svakako se tumače. Unatoč tome što u
nekim snovima možemo shvatiti neke stvari koje bi dakako, mogli shvatiti i
u javi, snovi nam ne pokazuju to neko "istinsko ja". Zapravo kroz snove ne
možemo ništa naučiti, samo možemo obrađivati činjenice s kojima baratamo
i stvarati teorije.

Stanica
kirin the wannabe

Male
Virgo Dog
Broj postova : 13
Registration date : 31.05.2010

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 35 Icon_minitimened srp 25, 2010 4:48 am

Vega_1.618 je napisao/la:
kirin the wannabe je napisao/la:

nope .... sve je zapravo jako jako dobro bilo... o.O

affraid

Ja sam imala samo jedan takav događaj,sanjala sam da me netko vuče za ruku i probudila sam se sa ogrebotinama na desnoj ruci,a sama sam u stanu.

Meni je pomogao čaj od gospine trave,koji se zapravo koristi protiv depresije.

Jesi provjerio prošlost lokacije na kojoj živiš?
Jesi se igrao sa prizivanjima ili crnom magijom?
Si siguran da se nisi dan prije povrijedio negdje pa da te sjeba** u noći?

Nisam provjeravao ali poprilicno sam siguran da je siguran ovaj stan vec je u posjedu moje obitelji ... 4/5 generacija o.O
ah ah prizivanje -.-'' mozda... zapravo prije 2/3 godine 2 frendice vjestice ajmo reci prizivale demona cry i sjece su nam se tada bile ugasile i mislili smo da je to od propuha.... cini se da ipak nije giba
[Vrh] Go down
Armin od Irima
Majmun
Armin od Irima

Male
Sagittarius Snake
Broj postova : 1091
Registration date : 23.01.2010

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 35 Icon_minitimened srp 25, 2010 10:27 am

e djeco moja, a kad ja kažem "nemojte se igrati s dozivanjem, makar dozivali kišu", nitko me ne sluša...
[Vrh] Go down
kirin the wannabe
Stanica
kirin the wannabe

Male
Virgo Dog
Broj postova : 13
Registration date : 31.05.2010

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 35 Icon_minitimeuto srp 27, 2010 2:31 am

ali moram reci otkad koristim neke mirisne stapice o.O frekventnost tih snova se drasticno smanjila :D
[Vrh] Go down
Archangel
Pračovjek
Archangel

Male
Leo Rooster

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 35 Icon_minitimeuto srp 27, 2010 3:07 pm

Skulptura je napisao/la:

Snovi se mogu svakako protumačiti i svakako se tumače. Unatoč tome što u nekim snovima možemo shvatiti neke stvari koje bi dakako, mogli shvatiti i u javi, snovi nam ne pokazuju to neko "istinsko ja". Zapravo kroz snove ne možemo ništa naučiti, samo možemo obrađivati činjenice s kojima baratamo i stvarati teorije.

Obrađivanje činjenica se naziva RAZMIŠLJANJEM - snivanje snova bi moralo biti nešto drugo, jer inače ne bi se razvilo u procesu evolucije da nije imalo neku funkciju drugačiju od razmišljanja, odn. obrade podataka.

Guardian
Skulptura

Male
Leo Buffalo

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 35 Icon_minitimeuto srp 27, 2010 6:00 pm

Da, par postova prije sam spomenuo da dok sanjamo, zapravo
razmišljamo. I to je uglavnom to. Nema nikakvih viših značenja
snova, unatoč raznim tumačenjima. Naravno, psihijatar može svašta
zaključiti iz nekog sna koji mu prepričamo. Ali psihijatar nije
duhovnjak, i on kroz snove jednostavno vidi koji bi nas problemi
mogli mučiti itd...

Tako da, što god tko misli i vjeruje, snovi nisu ništa posebno niti
misteriozno. Tako nam barem govore činjenice i znanje kojim danas
baratamo.

Edit:
Ne pokušavam nikome nametnuti to mišljenje pa ću spomenuti da
sanjamo dok spavamo. Spavanje, ne u smislu sanjanje, nego doslovno
spavanje, nije objašnjeno i ljudi nemaju niti približnu ideju o tome zašto
uopće moramo spavati. Tako da bi možda teorija o potrebi za spavanjem
promijenila i mišljenje o snovima.

Pračovjek
Archangel

Male
Leo Rooster

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 35 Icon_minitimeuto srp 27, 2010 11:44 pm

Moram priznati da me iznenadjuje to da nema teorija o tome zasto spavamo, ljudi su obicno krcati teorijama... confused

Guardian
Chakotay

Male
Scorpio Dragon
Broj postova : 8409
Registration date : 28.12.2007

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 35 Icon_minitimeuto srp 27, 2010 11:54 pm

Da spavanje je još uvijek velika nepoznanica, no izgleda da na taj način dopuštamo mozgu da posloži doživljaje iz prethodnog dana i da odbaci sve ono što je nepotrebno kako bi stvorio dovoljno "mjesta" za nove dogodovštine koje ćemo doživjeti sljedećeg dana :)

Pračovjek
Archangel

Male
Leo Rooster

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 35 Icon_minitimesri srp 28, 2010 12:15 am

Ko kaze da nema teorija, evo, @Chak je za par minuta slozio jednu! ;)

Superforumaš CE-4
Fantom

Male
Gemini Pig
Broj postova : 10363
Registration date : 23.06.2009

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 35 Icon_minitimesri srp 28, 2010 12:26 am

Archangel je napisao/la:
Moram priznati da me iznenadjuje to da nema teorija o tome zasto spavamo, ljudi su obicno krcati teorijama... confused

Pa covjek tj. njegov mozak ja uporedjujem sa OS(nekim opertivnim sistemom) koji se cesto mora
resetovati tj. odspavati ili u suprotno dolazi do pada sistema.
Sto znaci da je san vecernje resetovanje mozga za sutrasnji dan koji
je prepun zahtjevnih operacija i aplikacija koje ga cekaju svakodnevno..Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 35 158397
[Vrh] Go down
Jaykof
Pračovjek
Jaykof

Male
Gemini Goat
Broj postova : 2477
Registration date : 30.07.2008

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 35 Icon_minitimesri srp 28, 2010 12:44 am

E zaš ja onda nemrem spat -.-
[Vrh] Go down
Fantom
Superforumaš CE-4
Fantom

Male
Gemini Pig
Broj postova : 10363
Registration date : 23.06.2009

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 35 Icon_minitimesri srp 28, 2010 12:49 am

Ti Jay mora da si negdje pokupio virus ili Trojanca pa se ne mozes resetovati...Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 35 982158

Tu pomaze samo potpuno formatiranje...Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 35 257951
[Vrh] Go down
Jaykof
Pračovjek
Jaykof

Male
Gemini Goat
Broj postova : 2477
Registration date : 30.07.2008

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 35 Icon_minitimesri srp 28, 2010 12:50 am

Ma najbolje, to bi mi i dobro došlo -.-
[Vrh] Go down
Chakotay
Guardian
Chakotay

Male
Scorpio Dragon
Broj postova : 8409
Registration date : 28.12.2007

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 35 Icon_minitimesri srp 28, 2010 9:48 am

Jaykof izmori se tokom dana, nemoj spavati popodne, nemoj piti kavu ili slične napitke i zaspat ćeš prije nego sklopiš oći ;)
[Vrh] Go down
Archangel
Pračovjek
Archangel

Male
Leo Rooster

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 35 Icon_minitimesri srp 28, 2010 2:04 pm

SVE su to dobri savjeti, ali najbolje rjesenje je da »marnes« nesto lijepo i mlado netom prije spavanja, kontas (sex )? ;) To je tableta za spavanje koju je Bog izmislio, zato je najbolja., :)

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 35 Icon_minitime

[Vrh] Go down

Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...
[Vrh] 
Stranica 35 / 42.Go to page : Previous  1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 38 ... 42  Next
 Similar topics
-
» Heroj u snovima
» Rasprava o planetima