| Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... | |
|
+114SororMystica Mystique Amalka Korplikan Einar Foto primitive101 Lyra Magic orca Kahali Legion Green Melkior vickoo whitelady Miljan hawara Mama InisMona DrChaos MACICA lady_starstruck mznida Smokva7 Archangel keala JedanOdOnih Armin od Irima Vega_1.618 kirin the wannabe ukiss PathFinder Maria Elena blizanka daughter_of_Sun 10th insight mEN_iN_WHite Truman Dantalion hromi flory AzrielofDeath skin Grinder bros dr.chaos0 Pux didica14 Dragony Cinderella MoW Fantom schmizzl Skulptura Flamezar Groinx PrototypE_93 Black Angel Absynthia orange brle biga Athena Ofca Chakotay Tigon tomi Remke stnatan Aurora Borealis Michael Wittmann josip21 Alex84 Berny_Sinara Gea Cuppycake.Disaster tuby Legionar meli floridana Jaykof Saroman Tutankhamon Malkavian stella Martisan Blizzard Sigmund Freud arhont opasko garfild Pandora Aleksandar Veliki Sengrath None malenaivi B&W gloria_g Merkurica Galileo Galilei Milab silver pocahontas Alpha vitrys zvezda Red_Dragon Svjetloisjena sanja vladimir Rain malena Alen@l5 118 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Skulptura Guardian
Broj postova : 6015 Age : 39 Location : Earth Registration date : 05.09.2009
| Naslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... uto srp 20, 2010 6:15 pm | |
| Ma nekako sam ušao preduboko u to sve pa se isčuđavam _________________ When you have eliminated all which is impossible, then whatever remains, however improbable, must be the truth.
| |
|
| |
JedanOdOnih Stanica
Broj postova : 16 Age : 31 Location : 6. dimenzija Registration date : 16.07.2010
| Naslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... uto srp 20, 2010 6:22 pm | |
| Shvatio sam i ja jer si jednu rečenicu razvukao na pet načina haha Ali barem je objašnjeno, shvatio sam i dalje što želiš reči samo vjerujem da je nešto dublje u toj podsvjesti i snovima. Kontroliramo li stvarnost po snovima značilo bi kada bi se ispraksirali da smo kreatori vlastitog svijeta i nastao bi kaos jer bi se sudarali planovi zar ne? Ja nisam jedini koji ima te deja vu pojave na ovom svijetu siguran sam | |
|
| |
Dragony Majmun
Broj postova : 1048 Age : 28 Registration date : 16.12.2009
| Naslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... uto srp 20, 2010 11:54 pm | |
| Ne znam jesam li prije spominjala ovo... Uglavnom, prije (ne toliko davno) sam često znala sanjati kako sam blizu mora i da je u njemu morski pas... i uvijek bih se spotakla te pala u more, a morski pas bi me napadao, grizao, no nikako da me ubije... pokušavam mu izmaknuti iz ralja, no jednostavno mi ne ide... To bi se uvijek događalo na jednom te istom mjestu, no u različitim snovima... čim bi u nekom snu bilo i more, obavezno bi me u njemu čekao i morski pas... no to je bilo prije... Prije par dana sam opet sanjala sličnu stvar, samo što se ovaj put radnja odvila u bazenu, mjesto je bilo neko drugo i morski me pas skoro ščepao, no ipak nije uspio... | |
|
| |
Alpha Admin
Broj postova : 29076 Age : 45 Registration date : 30.09.2007
| Naslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... sri srp 21, 2010 12:37 am | |
| Mozda si kao klinka gledala Ralje pa ti ostavilo traga. Mozda imas vise ili manje neobjasnjiv strah od morskih pasa. Mozda te u proslom zivotu ubio morski pas. A mozda su u sumi _________________ Respect
| |
|
| |
Skulptura Guardian
| Naslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... sri srp 21, 2010 4:13 pm | |
| Previše razmišljaš o morskim psima Ozbiljno Dok sanjamo ne događa se ništa neobično, jednostavno razmišljamo o stvarima, koje se zbog smanjenih vanjskih osjetila tj. zbog male koncentracije, puno bolje vizualiziraju pa kažemo da sanjamo. U 90% slučajeva ćemo sanjati ono o čemu smo razmišljali prije nego smo utonuli u san... No da, kako Alpha kaže, moguće je da imaš neki usađeni strah, jer te morski pas ubio u prošlom životu dok si se kupala u bazenu _________________ When you have eliminated all which is impossible, then whatever remains, however improbable, must be the truth.
| |
|
| |
Dragony Majmun
Broj postova : 1048 Age : 28 Registration date : 16.12.2009
| Naslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... sri srp 21, 2010 4:18 pm | |
| Ne razumijem zašto baš morski pas, jer mi oni inače ne predstavljaju ništa posebno, niti ne razmišljam nešto puno, a da je vezano uz njih.. iako naravno ne bih bila baš presretna da susretnem jednog u moru | |
|
| |
Legionar Moderni čovjek
Broj postova : 8711 Age : 30 Location : Negdje u mislima Registration date : 27.07.2008
| Naslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... sri srp 21, 2010 4:23 pm | |
| A vi, ludi, dvadeset pet puta spomenuli pojam "morski pas". Samo ćete nepotrebnim spominjanjem morskih pasa utjerati još veći strah od morskih pasa u kosti mladoj Dragony. Samo će se još više bojat morskih pasa. I još više će sanjat morske pse. Sigurno se već ježi na sami spomen morskog psa od svih tih ludih snova s morskih psima _________________ "Learn what is true in order to do what is right."
| |
|
| |
Skulptura Guardian
| Naslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... sri srp 21, 2010 4:23 pm | |
| Pretpostavljam da si vrlo često razmišljala o tom snu, kao i sada. Tko zna koja će nam misao pasti na pamet, usred noći dok spavamo. Vjerojatno će biti i ova često spominjana priča o snu sa morskim psima. A možda bude i neka nasumična, o nečemu potpuno nemogućem. _________________ When you have eliminated all which is impossible, then whatever remains, however improbable, must be the truth.
| |
|
| |
keala Stanica
Broj postova : 20 Age : 35 Registration date : 08.02.2008
| Naslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... čet srp 22, 2010 3:39 pm | |
| Sinoc sam citala neke tekstove o 2012, naravno svaki je teorija za sebe pa sam se prije spavanja koncentrirala na tu temu nebih li dobila neko pojasnjenje. U snu sam se negdje vozila s tatom i grad je bio neobicno pust i spokojan, nakon nekog vremena tata je ugledao policijski auto i stao da vidi kaj hoce. Iz auta je izasao full visoki policajac i poceo pricati s tatom. Bio je jako smiren i drag ali se ne sjecam o cemu su pricali. Odjednom je policajac rekao "Pogledajte gore!". Kada smo digli pogled vidjeli smo duz cijelog horizonta nevjerojatno lijepe glave slonova koje su se formirale iz oblaka i ozivljavale pred nasim ocima. Preplavio nas je nevjerojatan osjecaj mira i tad sam se probudila. U zivotu nisam sanjala nesto slicno. | |
|
| |
Archangel Pračovjek
Broj postova : 2973 Age : 43 Location : Leonberg Registration date : 15.08.2009
| Naslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... sub srp 24, 2010 9:54 am | |
| Ja se ne mogu sjetiti da sam ikad imao nocnu moru... Cak ni kad sam bio dijete. Jednom, prije 2-3 godine sam opet sanjao neke demone. Na jednom osamljenom puteljku blizu moje kuce, pored jedne puste kuce zarasle u korov i sikaru opkolili su me neki demoni - ali se kao nisam uplasio jer sam nekako znao da je medju njima "jedan od mojih". A onda sam ga spazio medju njima - odmah smo se ocima sporazumjeli, stali ledja o ledja, i spremili za borbu... Tad su ovi drugi iznenada nestali i ja se probudio. Ovaj san me naterao na razmisljanje o znacenju i funkciji snova, i najbolje objasnjenje koje sam dosad nasao je da oni otkrivaju nase istinsko Ja - sve dok se i u snovima ponasamo kao i na javi, mi smo "istinski ljudi", bez glume i skrivanja pred samim sobom i svojim slabostima. Ako je netko, na osnovu ovoga, u stvarnosti samopouzdan a sanja snove u kojima se osjeca nemocnim, ta nemoc je njegovo osnovno stanje, a samopouzdanost maska iza koje se skriva - takav san mu porucuje da mora jos dosta raditi na sebi. To je moj uvid u ovo... _________________ The meek shall inherit the earth, because the strong shall inherit the stars!
| |
|
| |
Skulptura Guardian
| Naslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... sub srp 24, 2010 3:51 pm | |
| - Archangel je napisao/la:
- Ovaj san me naterao na razmisljanje o znacenju i funkciji snova, i najbolje objasnjenje koje sam dosad nasao je da oni otkrivaju nase istinsko Ja - sve dok se i u snovima ponasamo kao i na javi, mi smo "istinski ljudi", bez glume i skrivanja pred samim sobom i svojim slabostima. Ako je netko, na osnovu ovoga, u stvarnosti samopouzdan a sanja snove u kojima se osjeca nemocnim, ta nemoc je njegovo osnovno stanje, a samopouzdanost maska iza koje se skriva - takav san mu porucuje da mora jos dosta raditi na sebi.
To je moj uvid u ovo... Snovi se mogu svakako protumačiti i svakako se tumače. Unatoč tome što u nekim snovima možemo shvatiti neke stvari koje bi dakako, mogli shvatiti i u javi, snovi nam ne pokazuju to neko "istinsko ja". Zapravo kroz snove ne možemo ništa naučiti, samo možemo obrađivati činjenice s kojima baratamo i stvarati teorije. _________________ When you have eliminated all which is impossible, then whatever remains, however improbable, must be the truth.
| |
|
| |
kirin the wannabe Stanica
Broj postova : 13 Age : 30 Location : Croatia , Zadar Registration date : 31.05.2010
| Naslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... ned srp 25, 2010 4:48 am | |
| - Vega_1.618 je napisao/la:
- kirin the wannabe je napisao/la:
nope .... sve je zapravo jako jako dobro bilo... o.O
Ja sam imala samo jedan takav događaj,sanjala sam da me netko vuče za ruku i probudila sam se sa ogrebotinama na desnoj ruci,a sama sam u stanu.
Meni je pomogao čaj od gospine trave,koji se zapravo koristi protiv depresije.
Jesi provjerio prošlost lokacije na kojoj živiš? Jesi se igrao sa prizivanjima ili crnom magijom? Si siguran da se nisi dan prije povrijedio negdje pa da te sjeba** u noći?
Nisam provjeravao ali poprilicno sam siguran da je siguran ovaj stan vec je u posjedu moje obitelji ... 4/5 generacija o.O ah ah prizivanje '' mozda... zapravo prije 2/3 godine 2 frendice vjestice ajmo reci prizivale demona i sjece su nam se tada bile ugasile i mislili smo da je to od propuha.... cini se da ipak nije | |
|
| |
Armin od Irima Majmun
Broj postova : 1091 Age : 34 Location : Zagreb Registration date : 23.01.2010
| Naslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... ned srp 25, 2010 10:27 am | |
| e djeco moja, a kad ja kažem "nemojte se igrati s dozivanjem, makar dozivali kišu", nitko me ne sluša... | |
|
| |
kirin the wannabe Stanica
Broj postova : 13 Age : 30 Location : Croatia , Zadar Registration date : 31.05.2010
| Naslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... uto srp 27, 2010 2:31 am | |
| ali moram reci otkad koristim neke mirisne stapice o.O frekventnost tih snova se drasticno smanjila | |
|
| |
Archangel Pračovjek
| Naslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... uto srp 27, 2010 3:07 pm | |
| - Skulptura je napisao/la:
Snovi se mogu svakako protumačiti i svakako se tumače. Unatoč tome što u nekim snovima možemo shvatiti neke stvari koje bi dakako, mogli shvatiti i u javi, snovi nam ne pokazuju to neko "istinsko ja". Zapravo kroz snove ne možemo ništa naučiti, samo možemo obrađivati činjenice s kojima baratamo i stvarati teorije. Obrađivanje činjenica se naziva RAZMIŠLJANJEM - snivanje snova bi moralo biti nešto drugo, jer inače ne bi se razvilo u procesu evolucije da nije imalo neku funkciju drugačiju od razmišljanja, odn. obrade podataka. _________________ The meek shall inherit the earth, because the strong shall inherit the stars!
| |
|
| |
Skulptura Guardian
| Naslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... uto srp 27, 2010 6:00 pm | |
| Da, par postova prije sam spomenuo da dok sanjamo, zapravo razmišljamo. I to je uglavnom to. Nema nikakvih viših značenja snova, unatoč raznim tumačenjima. Naravno, psihijatar može svašta zaključiti iz nekog sna koji mu prepričamo. Ali psihijatar nije duhovnjak, i on kroz snove jednostavno vidi koji bi nas problemi mogli mučiti itd...
Tako da, što god tko misli i vjeruje, snovi nisu ništa posebno niti misteriozno. Tako nam barem govore činjenice i znanje kojim danas baratamo.
Edit: Ne pokušavam nikome nametnuti to mišljenje pa ću spomenuti da sanjamo dok spavamo. Spavanje, ne u smislu sanjanje, nego doslovno spavanje, nije objašnjeno i ljudi nemaju niti približnu ideju o tome zašto uopće moramo spavati. Tako da bi možda teorija o potrebi za spavanjem promijenila i mišljenje o snovima. _________________ When you have eliminated all which is impossible, then whatever remains, however improbable, must be the truth.
| |
|
| |
Archangel Pračovjek
| Naslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... uto srp 27, 2010 11:44 pm | |
| Moram priznati da me iznenadjuje to da nema teorija o tome zasto spavamo, ljudi su obicno krcati teorijama... _________________ The meek shall inherit the earth, because the strong shall inherit the stars!
| |
|
| |
Chakotay Guardian
Broj postova : 8409 Age : 48 Location : Zagreb Registration date : 28.12.2007
| Naslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... uto srp 27, 2010 11:54 pm | |
| Da spavanje je još uvijek velika nepoznanica, no izgleda da na taj način dopuštamo mozgu da posloži doživljaje iz prethodnog dana i da odbaci sve ono što je nepotrebno kako bi stvorio dovoljno "mjesta" za nove dogodovštine koje ćemo doživjeti sljedećeg dana _________________ Ako misliš da možeš ili pak misliš da ne možeš... i u jednom i u drugom slučaju si u pravu.
| |
|
| |
Archangel Pračovjek
| Naslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... sri srp 28, 2010 12:15 am | |
| Ko kaze da nema teorija, evo, @Chak je za par minuta slozio jednu! _________________ The meek shall inherit the earth, because the strong shall inherit the stars!
| |
|
| |
Fantom Superforumaš CE-4
Broj postova : 10363 Age : 53 Location : Salzburg Registration date : 23.06.2009
| Naslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... sri srp 28, 2010 12:26 am | |
| - Archangel je napisao/la:
- Moram priznati da me iznenadjuje to da nema teorija o tome zasto spavamo, ljudi su obicno krcati teorijama...
Pa covjek tj. njegov mozak ja uporedjujem sa OS(nekim opertivnim sistemom) koji se cesto mora resetovati tj. odspavati ili u suprotno dolazi do pada sistema. Sto znaci da je san vecernje resetovanje mozga za sutrasnji dan koji je prepun zahtjevnih operacija i aplikacija koje ga cekaju svakodnevno.. | |
|
| |
Jaykof Pračovjek
Broj postova : 2477 Age : 33 Location : Na temi za odbrojavanje do 21.12.2012. Registration date : 30.07.2008
| Naslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... sri srp 28, 2010 12:44 am | |
| E zaš ja onda nemrem spat | |
|
| |
Fantom Superforumaš CE-4
Broj postova : 10363 Age : 53 Location : Salzburg Registration date : 23.06.2009
| Naslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... sri srp 28, 2010 12:49 am | |
| Ti Jay mora da si negdje pokupio virus ili Trojanca pa se ne mozes resetovati... Tu pomaze samo potpuno formatiranje... | |
|
| |
Jaykof Pračovjek
Broj postova : 2477 Age : 33 Location : Na temi za odbrojavanje do 21.12.2012. Registration date : 30.07.2008
| Naslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... sri srp 28, 2010 12:50 am | |
| Ma najbolje, to bi mi i dobro došlo | |
|
| |
Chakotay Guardian
Broj postova : 8409 Age : 48 Location : Zagreb Registration date : 28.12.2007
| Naslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... sri srp 28, 2010 9:48 am | |
| Jaykof izmori se tokom dana, nemoj spavati popodne, nemoj piti kavu ili slične napitke i zaspat ćeš prije nego sklopiš oći | |
|
| |
Archangel Pračovjek
| Naslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... sri srp 28, 2010 2:04 pm | |
| SVE su to dobri savjeti, ali najbolje rjesenje je da »marnes« nesto lijepo i mlado netom prije spavanja, kontas ( )? To je tableta za spavanje koju je Bog izmislio, zato je najbolja., _________________ The meek shall inherit the earth, because the strong shall inherit the stars!
| |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... | |
| |
|
| |
| Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... | |
|