Početna stranicaPortalPretraľnikLatest imagesRegistracijaLogin

Lucidni snovi

Go down 
+33
web dust
entitet369
zvezda
Novus ordo seclorum
Jedi Mind Tricks
grga@bizArt
primitive101
leont
Galileo Galilei
zivanac8
Skulptura
2pac
timaritelj
tinityrannical
Kahali
Florence.
Dada289
MoW
Athena
Dantalion
*leptirica
Einar
Hladni
Johnny wayne
Tonks
silmarien
Madonna
Alpha
orca
Phyre Q.
Morn
Chakotay
meii
37 posters
Go to page : 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Next
Autor/icaPoruka
meii
Prašina

Male
Leo Snake
Broj postova : 5
Registration date : 17.08.2011

Lucidni snovi Empty
PostajNaslov: Lucidni snovi   Lucidni snovi Icon_minitimesri kol 17, 2011 3:05 pm

Citao sam sad teme i primjetio sam da nema nista o lucidnim snovima ( ako ima ,ja se stvano izvinjavam i nadam se da ce admin ukloniti ovu moju temu ) sto je steta ,jer je to jako zanimljiva tema.
Glava fora tih snova je ta sto u jednoj fazi snova ,mi postanemo svesni da sanjamo i dobijemo mogucnost upravljanja snovima. Dobijemo potpunu kontrolu nad snom. Ne moras biti nesto posebno sposoban, nadaren za to.Neko par puta u mjesecu dozivi lucidni san a neko za cijeli zivot nijednom pa me sad zanima ,ima li clanova koji imaju takva iskustva .Meni je to jako zanimljivo i volio bi da cujem primjere takvih snova a siguran sam da bi i ostali clanovi formuma isto tako volili da cuju to tako da , podjeli iskustva :)
[Vrh] Go down
Chakotay
Guardian
Chakotay

Male
Scorpio Dragon
Broj postova : 8409
Registration date : 28.12.2007

Lucidni snovi Empty
PostajNaslov: Re: Lucidni snovi   Lucidni snovi Icon_minitimesri kol 17, 2011 3:18 pm

Imamo temu na kojoj raspravljamo o snovima pa i o lucidnim snovima.

No ako baš želiš jednu posebnu temu za lucidne snove, možemo i to imati.

Sad si me baš potakao da bi to mogao početi vježbati, mislim da budem od noćas :)

Kakva su tvoja iskustva, koja ti je tehnika, što radiš u budnom stanju da ostaneš lucidan i u snovima?

Prašina

Male
Leo Snake
Broj postova : 5

Lucidni snovi Empty
PostajNaslov: Re: Lucidni snovi   Lucidni snovi Icon_minitimesri kol 17, 2011 9:37 pm

Ja se tek sinoc reg. na formu :D nemam sta ja traziti i zahtjevati ali opet kontam bilo bi bolje da ima ova tema ,da bude upecatiljvo, da se vidii :)
Ja sam gledao dokumentarnu seriju ( na hrt je pre bio ," na rubu znanosti" ) i tamo je bio neki expert za te snove. Sjecam se da je rekao da nema tu neke posebne tehnike ,vjezbe za tako nesto vec ono kad se desi ,desi se.
Meni se jednom desio taj san ali je tooooooliko morbidan da je to strasno :)) Ja kao ubijem nekog covjeka ,taj covjek ozivi krene na mene a ja bjezi .... Ma Boze me ti sacuvaj ! :D
[Vrh] Go down
Chakotay
Guardian
Chakotay

Male
Scorpio Dragon

Lucidni snovi Empty
PostajNaslov: Re: Lucidni snovi   Lucidni snovi Icon_minitimesri kol 17, 2011 11:54 pm

Ma nema veze kad si došao, svaki dobronamjeran forumaš je dobrodošao i može predložiti ono što misli da je dobro bez obzira da li je došao jučer ili prije tri godine.

Ok, nek bude tema, ali potrudi se malo da ju održavaš aktivnom, valjda će se još netko pridružiti i ispričati nam svoje lucidne snove.

Ja sam ih jedno vrijeme imao, no jednostavno mi se ne da raditi one realiti chakove, a i kad zaspim sam umoran, pa mi se ne da biti lucidan.

Višestanični organizam

Male
Cancer Horse
Broj postova : 59
Registration date : 18.08.2011

Lucidni snovi Empty
PostajNaslov: Re: Lucidni snovi   Lucidni snovi Icon_minitimečet kol 18, 2011 5:21 pm

Lucidno sanjanje je jako teško.. Pokušao sam više puta i uspio sam par puta ali svaki put kad uspijem, uzbudim se od sreće i pomislim si, USPIO SAM i to me nazad vrati u budno stanje, važno je ostati skroz cool kada ti uspije...
[Vrh] Go down
Phyre Q.
Prašina
Phyre Q.

Female
Aries Rat
Broj postova : 4
Registration date : 18.08.2011

Lucidni snovi Empty
PostajNaslov: Re: Lucidni snovi   Lucidni snovi Icon_minitimečet kol 18, 2011 6:59 pm

Evo par smjernica o tome kako izazvati lucidne snove:

Lucidni snovi Tumblr_loqnynwXfQ1qbs2x5o1_500_large

Inače, jednom sam pokušala, ali sam uvijek previše umorna da bih ostala 'pri zdravoj pameti' i onda se jednostavno prepustim i zaspim. zaflo
[Vrh] Go down
Chakotay
Guardian
Chakotay

Male
Scorpio Dragon

Lucidni snovi Empty
PostajNaslov: Re: Lucidni snovi   Lucidni snovi Icon_minitimečet kol 18, 2011 9:25 pm

@Morn nije tako teško, probaj još koji puta i budeš izvježbao da ostaneš malo duže lucidan. Jedino što moraš imati vremena za to i ne biti previše umoran kad ideš spavati :)

@Morn zamolio bi te da u avataru ne koristiš gifove, meni se osobno sviđa ova tema iz Star treka, ali avatar ti mora biti statičan.

@Phyre nešto slično vrijedi i za potpis, u njemu ne bi smjela biti slika. To smo stavili u pravila jer su se neki forumaši žalili da im to odvlaći pažnju.

Guardian
Chakotay

Male
Scorpio Dragon

Lucidni snovi Empty
PostajNaslov: Re: Lucidni snovi   Lucidni snovi Icon_minitimepon kol 22, 2011 9:56 am

Još malo o lucidnm sanjanju, ja ću probati ovaj tjedan biti malo svjesniji u javi, pa možda i doživim koji lucidan san :)

PraGlodavac
orca

Male
Libra Dragon
Broj postova : 592

Lucidni snovi Empty
PostajNaslov: Re: Lucidni snovi   Lucidni snovi Icon_minitimepon kol 29, 2011 11:33 am

Dosta cesto polozaj spavanja moze utjecati na iste (uz kasno jedenje navecer i jos neke nezdrave navike); najvece predispozicije sta se polozaja tijela tice ima i spavanje na ledjima zbog uravnotezenih te prohodnijih ida i pingala nadija koji dovode do parcijalnog podizanja energije kroz sushumu.. ovisno od osobe do osobe jel. Mada, dosta ljudi danas je poprilicno tesko zaspati na ledjima..

Isto tako kada se radi sa koncentracijom na pojedine centre prije spavanje nelose je i kratko meditirati na grleni centar zamisljajuci svjetlosnu kuglu u centru istoga radi kreativnijih / zivopisnijih snova dok ce pak koncentracija na medjuobrvni centar najcesce rezultirati nocnim morama i sl. kojekakvim podsvjesnim / neprociscenim smecem koje se u njemu najvise i zadrzava (od utisaka tijekom dana pa do nekih unutarnjih problema koje svakodnevno trpimo.. ) ..
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Registration date : 30.09.2007

Lucidni snovi Empty
PostajNaslov: Re: Lucidni snovi   Lucidni snovi Icon_minitimepon kol 29, 2011 11:45 am

@Chak...na ovom linku sto si dao moze se procitati samo za prva dva dana misli

@Orca...osim navedenog ima veze i sto se gledalno na tv-u prije spavanja. Naime, ranije su neki forumasi ustanovili da se sjecaju sna ako su prvotno gledali neki horror film xD

PraGlodavac
orca

Male
Libra Dragon

Lucidni snovi Empty
PostajNaslov: Re: Lucidni snovi   Lucidni snovi Icon_minitimepon kol 29, 2011 12:32 pm

@Alpha - naravno.. sami tv prije spavanja nije nikakav kvalitetan sadrzaj..

p.s - stavim vam link kasnije od ovog gore tecaja ako nekog bas cijeli zanima.. neki od ljudi koje poznajem vele da su imali uspijeha sa istim, ja ga osobno nikad nisam imao zelje isprobati posto lijen sam voditi takave tipove dnevnika i sl..
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat

Lucidni snovi Empty
PostajNaslov: Re: Lucidni snovi   Lucidni snovi Icon_minitimepon kol 29, 2011 12:53 pm

TV rijetko ikad nudi kvalitetne sadrzaje ;)

Aj stavi kad je vec zapoceto :) Mozda netko isproba pa javi iskustva :)

PraGlodavac
orca

Male
Libra Dragon

Lucidni snovi Empty
PostajNaslov: Re: Lucidni snovi   Lucidni snovi Icon_minitimepon kol 29, 2011 2:05 pm

Evo ga LINK

Posto je u originalu bio dosta lose formatiran sredih ga minimalno cisto da se ljudi mogu snaci oko ovih poglavlja (sve zajedno 24 str.).

Posto nisam neki gramaticar ostavljam im na izbor da si ga sami ispravljaju te dalje formatiraju kako im pase (zbog cega ga i stavih u editable word .doc i word .docx format).. Unutar zipa je i doticni cd koji se u istom i spominje sto je sve zajedno cca 28 mb.

Pa eto, kome je na volju na taj nacin - sretno.
[Vrh] Go down
Madonna
Pračovjek
Madonna

Male
Virgo Dragon
Broj postova : 2438
Registration date : 07.11.2010

Lucidni snovi Empty
PostajNaslov: Re: Lucidni snovi   Lucidni snovi Icon_minitimesub pro 24, 2011 4:23 pm

inace obozavam lucidne snove i tada mi obicno budu tipa erotskog-horrora...a to zna biti podosta cesto iako mi se cesce desavaju klasicne nocne more odnosno" paralize sna" kako ih znanost naziva...@ bic strah
[Vrh] Go down
silmarien
Višestanični organizam
silmarien

Female
Cancer Horse
Broj postova : 40
Registration date : 29.12.2011

Lucidni snovi Empty
PostajNaslov: Re: Lucidni snovi   Lucidni snovi Icon_minitimečet pro 29, 2011 4:03 pm

meni se lucidni snovi najčešće javljaju pred zoru...položaj spavanja je na leđima..obično prvo sanjam normalne snove..probudim se..i onda kreću lucidni...nisam to nikada vježbala došli su mi sami od sebe još od kad sam bila dijete, a i moj stariji junior (ima 10g.) je počeo imati lucidne snove negdi u dobi od 8 g....inače čitala sam da je za vježbanje lucidnih snova dobro više puta u danu u svjesnome stanju sam sebe pitati:"da li ja ovo sanjam?" i nakon para dana takve vježbe ta rečenica bi se trebala javiti u snu i tada kreće lucidni san pošto shvatiš da sanjaš i da si u snu...ne znam da li ta tehnika pali jer kao što sam rekla nisam nikada imala potrebe vježbati da dođem do stanja lucidnog sna...
[Vrh] Go down
Tonks
Riba
Tonks

Female
Pisces Dog
Broj postova : 160
Registration date : 29.12.2010

Lucidni snovi Empty
PostajNaslov: Re: Lucidni snovi   Lucidni snovi Icon_minitimened sij 08, 2012 8:34 pm

ne znam kako postici lucidno sanjanje ali sjecam se da sam sama sebi jednom rekla prije spavanja: " kad budes sanjala, sjeti se da je ovo samo san" i naravno nije uspjelo, nisam se sjetila, ali zato jesam za par dana i u snu sam se sjetila da sam to sebi rekla. Prije par dana sam imala lucidan san, trebala sam izaci iz neke zgrade i nisam mogla naci izlaz i sama sam sebi rekla posto je ovo samo san, idem se baciti kroz prozor da se probudim jer ko zna na sto ce nastavak sna liciti. Ugl. to sam i uradila i probudila se. Skroz zanimljivo. Jednostavno mislim da moras sam sebi puuuuuuuuuno puta ponavljati da je sve to samo san, kao sto sam napisala u prethodnim retcima, sto vise o tome rzamisljas, povecava se vjerovatnost ostvarenja lucidnog sna.
[Vrh] Go down
Johnny wayne
Prašina

Male
Capricorn Snake
Broj postova : 2
Registration date : 12.02.2012

Lucidni snovi Empty
PostajNaslov: Re: Lucidni snovi   Lucidni snovi Icon_minitimesub vel 25, 2012 7:32 pm

Ako ujutro na jednu ruku napišeš slovo a (eng.za budan) i tijekom dana često pogledavaš ruku dogoditi će se da u snovima automatski pogledaš ruku i shvatiš da sanjaš. Pročitao sam to na nekom forumu i probao. Uspjelo mi je od prve ali neće svaki dan nego otprilike svaka dva.
[Vrh] Go down
Hladni
Majmun
Hladni

Male
Libra Buffalo
Broj postova : 1782
Registration date : 02.01.2012

Lucidni snovi Empty
PostajNaslov: Re: Lucidni snovi   Lucidni snovi Icon_minitimened vel 26, 2012 1:57 am

Da i ja sam to pokušavao ali sa satom, pošto mi je navika svakih 10 minuta gledati nas ručni sat.
Također sam pokušao ˝programirati˝ san. To se može tako da npr. kad god pogledate na ručni sat kažete sami sebi ˝večeras ću imati lucidan san o˝ i usto još nešto što želite sanjati. Neće uspjeti iz prve ali nakon par dana vježbanja uspjet ćete. Ja sam uspio nakon 3 dana. Kad god u snu pogledate na sat shvatit ćete da ste budni i poslije toga toga sami stvorite ostatak sna, ovisno o čemu ste ranije odlučili sanjati. Jedini trik je u tome da se morate usredotočiti.
[Vrh] Go down
Einar
Majmun
Einar

Male
Capricorn Broj postova : 1241
Registration date : 27.04.2010

Lucidni snovi Empty
PostajNaslov: Re: Lucidni snovi   Lucidni snovi Icon_minitimeuto tra 03, 2012 1:39 pm

Stay focused!!!

Mene živcira što se nabrijem kad skužim da sanjam pa se zato probudim. Uspijeva mi to sa lucidnim snom, ali svakih, šta ja znam, tjedan dana baš zbog tog manjka samokontrole. I budim se često po noći. Iritantno. Poželim ne sanjati.
[Vrh] Go down
*leptirica
Prašina
*leptirica

Female
Leo Monkey
Broj postova : 9
Registration date : 01.05.2012

Lucidni snovi Empty
PostajNaslov: Re: Lucidni snovi   Lucidni snovi Icon_minitimesri svi 02, 2012 2:35 am

evo sta se desilo mom decku prije par mjeseci u snu...sanja davi ga neka crna zena,sva u crnom,nevidi joj lice samo neku prazninu...citiram njega
""""Odjednom mi se stvori u snu ta neka crna zena,hvata me za vrat i davi me.Nemam zraka,mislim gotovo je.I vidi cuda pusti me da dodjem do zraka jedno desetak sekundi.Ah joj mislim vratio sam se u zivot.A ona opet podje da me davi,podje da se igra samnom.Najgore ne mogu pomjerit nijedan dio tijela da se odbranim.I onda ona opet popusti.Cim sam malo dosao do zraka podjem je molit pusti me da se probudim,svjestan sam da sanjam.Ma kakvi ona opet podje davit.I tako se igrala samnom davi me,pa me pusti da dodjem do zraka a ja joj govorim pusti me molim te da se probudim.A ona ma ni rijeci samo opet davi.I onda podjem da se molim i da ucim ma sve sto mi je palo na pamet,molio sam da me bilo ko probudi.I dok se molim ko prestane,odmakne se malo.I ja stanem,neznam vise sta da govorim,sta da ucim da ta spodoba ode od mene a ona opet za vrat i gusi.Iskoristi priliku.Ma nikako je nisam mogao otjerat.Nisam se nikad u zivotu molio ko tu noc,samo da me neko probudi.Ma totalno izludio,pomislio sam ovo je moj kraj definitivno.Kad nekad u rano jutro cujem neko zvoni na vratima i ja se probudim,naravno nikad sretniji"""" affraid
i to mu se ponovo desilo nedavno,ali nije bilo toliko intenzivno kao prvi put...zna li neko sta bi to moglo znacit,???? confused confused
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat

Lucidni snovi Empty
PostajNaslov: Re: Lucidni snovi   Lucidni snovi Icon_minitimesri svi 02, 2012 10:52 am

Zvuci kao susret sa succubusom. Pisali smo o tome prije, a evo link na wikpediju link

:)

Prašina
*leptirica

Female
Leo Monkey
Broj postova : 9
Registration date : 01.05.2012

Lucidni snovi Empty
PostajNaslov: Re: Lucidni snovi   Lucidni snovi Icon_minitimesri svi 02, 2012 12:09 pm

jel mozes reci koja tema roll trazim al nemogu da nadjem Boink ..i hvala punooooo ljubi
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat

Lucidni snovi Empty
PostajNaslov: Re: Lucidni snovi   Lucidni snovi Icon_minitimesri svi 02, 2012 8:45 pm

Evo tema: LINK

Čovjek
Dantalion

Male
Pisces Buffalo
Broj postova : 4201
Registration date : 16.03.2010

Lucidni snovi Empty
PostajNaslov: Re: Lucidni snovi   Lucidni snovi Icon_minitimened svi 06, 2012 8:33 pm

sinoć sam bio na fešti cijelu noć i tek ujutro se išlo spavat. al nisam išao doma nego sam tamo odspavao. spavao sam, probudilo me pričanje ljudi u drugoj sobi i hodniku, podignuo sam glavu i pogledao prema vratima koja su bila malo otvorena pa se vidjelo u hodnik. iza zida stajala je neka žena zamotane glave i cijelog lica u neku svilenu odječu, kao šta je običaj kod arapa. vidio sam samo glavu. nisam htio buljiti iz pristojnosti jer znam da to nije pristojno u njihovoj kulturi pa neka ona mene gleda. okrenuo sam glavu na drugu stranu i nastavio spavat. kad sam se opet probudio ustao sam i pitao domačina tko je bio tu, rekao je da nitko. tad sam malo razmišljao o tome što sam vidio, jel je to bilo žensko ili nije, jer sam samo vidio glavu kako se naviruje iza zida a bila je prekrita, tad sam skužio da su joj ispod toga oči malo sjajile nekako bjelkastoplave boje
[Vrh] Go down
Athena
Superforumaš CE-4
Athena

Female
Gemini Buffalo
Broj postova : 12351
Registration date : 09.09.2009

Lucidni snovi Empty
PostajNaslov: Re: Lucidni snovi   Lucidni snovi Icon_minitimened svi 06, 2012 9:05 pm

Dantalion je napisao/la:
sinoć sam bio na fešti cijelu noć i tek ujutro se išlo spavat. al nisam išao doma nego sam tamo odspavao...
Jesi li sanjao da si bio na fešti ili si stvarno tamo spavao (od kada počinje san)? :D
Uglavnom, vidim da ovdje sanjate prilčno živopisne snove. Zanimljivo. Ja sanjam i pamtim što sanjam, ali moji snovi su svakodnevni, dosta nemaštoviti. tuzni

Inače, povremeno znam lucidno sanjati, ali ranije sam češće. Znam da se u puno slučajeva želim probuditi iz sna, a tijelo mi ne dopušta. Onda u snu tražim neki vanjski poticaj, zvuk telefona, nečiji dolazak, želim pokrenuti ruku i slično.
Sjećam se da sam nekad ranije sanjala i u snu postala svjesna toga da ne sanjam. U tom trenutku sam se pitala zašto je san tako neopipljiv, neuvjerljiv, nedovoljno intenzivan...pa sam zaključila da se radi o snu. U nekim situacijama-snovima sam si to pokušavala dokazati skakanjem sa neke visine ili na neki drugi način. zubi

Lucidni snovi Empty
PostajNaslov: Re: Lucidni snovi   Lucidni snovi Icon_minitime

[Vrh] Go down

Lucidni snovi
[Vrh] 
Stranica 1 / 12.Go to page : 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Next
 Similar topics
-
» Snovi - vas savjet