|
|
| Lucidni snovi | |
|
+33web dust entitet369 zvezda Novus ordo seclorum Jedi Mind Tricks grga@bizArt primitive101 leont Galileo Galilei zivanac8 Skulptura 2pac timaritelj tinityrannical Kahali Florence. Dada289 MoW Athena Dantalion *leptirica Einar Hladni Johnny wayne Tonks silmarien Madonna Alpha orca Phyre Q. Morn Chakotay meii 37 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Dantalion Čovjek
Broj postova : 4201 Age : 39 Location : u prolazu.. Registration date : 16.03.2010
| Naslov: Re: Lucidni snovi ned svi 06, 2012 9:31 pm | |
| Stvarno sam tamo spavao. Spavao sam između 8 i 12 sati | |
| | | Athena Superforumaš CE-4
Broj postova : 12351 Age : 39 Registration date : 09.09.2009
| Naslov: Re: Lucidni snovi ned svi 06, 2012 10:00 pm | |
| - Dantalion je napisao/la:
- Stvarno sam tamo spavao. Spavao sam između 8 i 12 sati
Onda mi opet nije jasno kada si počeo sanjati. Dakle, ni sam nisi siguran jesi li zaista vidio tu ženu/biće ili je to bio samo san. Očito je bilo jako uvjerljivo. _________________ "Riječi…spajaju ljude kao mostovi, stvarajući u isto vrijeme između čovjeka i čovjeka nepromostivosti vrlo često dublje od najmračnijega ponora."
| |
| | | Dantalion Čovjek
Broj postova : 4201 Age : 39 Location : u prolazu.. Registration date : 16.03.2010
| Naslov: Re: Lucidni snovi ned svi 06, 2012 10:06 pm | |
| Neznam ni ja kad sam točno sanjao. Spavao sam i probudili me razgovori kojih nije bilo, znači i razgovore sam sanjao kao i to što sam vidio. E sad, možda jesam sanjao a možda nisam, razgovori mogu biti plod sna a osoba koju sam vidio je možda iz druge dimenzije. U tom stanu sam jednom prije vidio dva entiteta, ili orba, dok sam bio full budan | |
| | | MoW Čovjek
Broj postova : 6339 Age : 42 Location : Zagreb Registration date : 26.05.2009
| Naslov: Re: Lucidni snovi ned svi 06, 2012 10:40 pm | |
| Ak je to tako, ja se ne bih tamo vraćao više. Tamo su očito neke mračne sile na snazi... Jesi li osjetio neku prijetnju od tog entiteta (očito da to nije bila obična žena)?
_________________ "Let food be thy medicine" - Hippocrates
| |
| | | Dantalion Čovjek
| Naslov: Re: Lucidni snovi ned svi 06, 2012 10:46 pm | |
| kad sam vidio te entitete osječao sam se odlično, bio sam smiren i veseo. a ovu tetu što me gledala iza zida, djelovala je kao da me proučava. marama kojom je bila prekrivena, bila je svilena, ljubičasto plave boje, ukrašena nekim vezovima kao simboli, na djelu di su oči bila je crna mrežica tako da se ne vidi direkt dio oko očiju i oći. ali sam vidio da su sjajile | |
| | | MoW Čovjek
Broj postova : 6339 Age : 42 Location : Zagreb Registration date : 26.05.2009
| Naslov: Re: Lucidni snovi ned svi 06, 2012 11:25 pm | |
| Ja se samo nadam da si to sanjao... jer ovako mi izgleda da ti baš privlačiš takve čudne entitete. Možda ti žele nešto reći, ne znam... A da ih pitaš nešto sljedeći put kad ih vidiš? Naprimjer: tko ste i što želite od mene? Mentalno, naravno. _________________ "Let food be thy medicine" - Hippocrates
| |
| | | Dantalion Čovjek
| Naslov: Re: Lucidni snovi ned svi 06, 2012 11:48 pm | |
| Bilo mi je rečeno od jedne osobe da su na meni prikeljena neka tri entiteta koja u večini slučajeva stvaraju one moje životopisne snove. A u onom stanu u kojem sam bio entiteti ili energije su čiste, pozitivne. Osobe koje žive u tom stanu znaju podosta o tome svemu. može bit da tu dolazi do nekog sukoba između mojih i ovih čistih entiteta. i ta teta je možda čiste energije i promatrala je mene ili te moje entitete. i rečeno mi je bilo da me oni blokiraju, kao što se jednom desilo dok sam meditirao i došao do jedne razine i tada mi nešto zabranilo da to ikad pokušam i izbacilo me iz stanja meditacije | |
| | | Dada289 Pračovjek
Broj postova : 2222 Age : 46 Location : Beyond Earth Registration date : 08.09.2010
| Naslov: Re: Lucidni snovi ned svi 06, 2012 11:53 pm | |
| Tri entiteta? Hmmm... Dosta... Ali moguće je, da ako u prostoru ima neka zaštita, ili je sam prostor na mjestu dobrih vibracija, ili postoje dobre duše koje štite prostor, tako da se moglo desiti da se "vodi borba" u nekoj drugoj dimenziji, koju mi ne vidimo, ali je možemo osjetiti. Ja osobno imam zaštitu u stanu, uz vjerojatno anđela čuvara koji je sa mnom, i redovnog energetskog čišćenja... _________________ - It is said some lives are linked across time. Connected by an ancient calling that echoes through the ages. - | |
| | | Athena Superforumaš CE-4
Broj postova : 12351 Age : 39 Registration date : 09.09.2009
| Naslov: Re: Lucidni snovi pon svi 07, 2012 1:25 am | |
| @Dant, nemoj se ljutiti, ali jesi li ti siguran da sve skupa nije bilo plod umora i možda koje čašice više? Budući si rekao da si bio na fešti. _________________ "Riječi…spajaju ljude kao mostovi, stvarajući u isto vrijeme između čovjeka i čovjeka nepromostivosti vrlo često dublje od najmračnijega ponora."
| |
| | | Dantalion Čovjek
| Naslov: Re: Lucidni snovi pon svi 07, 2012 1:37 am | |
| Nije bilo alkohola na toj fešti, bilo je za jest konkretno, deserti i sok. Alkohol sam zadnji puta okusio prije mjesec i dva tjedna dana I da, ono što sam znao napomenuti za kucanje, saznao sam da na taj način ono nešto drugo što je među nama a ne vidimo to daje do znanja da je tu i aktivno prisutno | |
| | | Florence. Stanica
Broj postova : 10 Age : 27 Registration date : 06.07.2013
| Naslov: Re: Lucidni snovi sub srp 06, 2013 12:38 pm | |
| Imala sam ih gotovo svake noci. Kad sam bila mala, dosta dugi niz godina sanjala sam neki najobicniji dan, na kraju kojeg me netko ubija nozem. Nekad bih postala svjesna da sanjam pa bih jednostavno, trenutak prije nego sto me netko pokusava ubiti pomislila kako je to samo san i pozeljela da se probudim, sto bi se trenutak poslije dogodilo. Tada nisam znala da su to lucidni snovi, niti mogucnosti lucidnog sna. Tek sam kasnije uspjela steci potpunu kontrolu nad njima. U pocetku bi samo u toku lucidna sna pomislila na ono sto zelim i sama kreirala svoj san, koji bi isao onako kako sam zamislila. S vremenom sam dobila i sposobnost osjeta, pa bih sve ono sto radim u snu mogla osjetiti. Svaki dodir. Sve opcenito. Ili ako bi sanjala da letim, osjecala bih da letim. Komesanje zraka, sve..Ili bih ako imam neki problem, u lucidnom snu pomislila na rjesenje tog problema koje bi mi se tamo prikazalo, koje bi ucinila kada bi se probudila. Zadnjih godinu dana rijetko ih imam. Zadnji sam imala prije par mjeseci. | |
| | | Kahali PraGlodavac
Broj postova : 584 Age : 47 Registration date : 19.10.2011
| Naslov: Re: Lucidni snovi uto srp 09, 2013 12:49 am | |
| - Florence. je napisao/la:
- Imala sam ih gotovo svake noci. Kad sam bila mala, dosta dugi niz godina sanjala sam neki najobicniji dan, na kraju kojeg me netko ubija nozem. Nekad bih postala svjesna da sanjam pa bih jednostavno, trenutak prije nego sto me netko pokusava ubiti pomislila kako je to samo san i pozeljela da se probudim, sto bi se trenutak poslije dogodilo. Tada nisam znala da su to lucidni snovi, niti mogucnosti lucidnog sna. Tek sam kasnije uspjela steci potpunu kontrolu nad njima. U pocetku bi samo u toku lucidna sna pomislila na ono sto zelim i sama kreirala svoj san, koji bi isao onako kako sam zamislila. S vremenom sam dobila i sposobnost osjeta, pa bih sve ono sto radim u snu mogla osjetiti. Svaki dodir. Sve opcenito. Ili ako bi sanjala da letim, osjecala bih da letim. Komesanje zraka, sve..Ili bih ako imam neki problem, u lucidnom snu pomislila na rjesenje tog problema koje bi mi se tamo prikazalo, koje bi ucinila kada bi se probudila. Zadnjih godinu dana rijetko ih imam. Zadnji sam imala prije par mjeseci.
"Tada nisam znala da su to lucidni snovi, niti mogucnosti lucidnog sna. Tek sam kasnije uspjela steci potpunu kontrolu nad njima" .. Hmm prilično hrabro. Znaš, steći "potunu kontrolu" nad Lucidnim sanjanjem znači takodjer i steći potpunu kontrolu nad čitavim nizom drugih stvari i detalja. Nekih nebitnih i stinih nekih ogromnih. U životu sam sreo dvoje ili troje jako posvećenih praktikanata Ekankara i to su jedijni ljudi za koje mogu reći da su majstori Lucidnog sanjanja ili barem za moje pojmove. Moj put sastoji se od niza prepreka, padova i uspjeha u ovom području i jedan od mojih ključnih neuspjeha je bio kada sam izdao publikaciju PILS "priručnik i inicijacija u lucidno sanjanje" i to smatram neuspjehom zato jer sam u to vrijeme (prije 10-ak godina) mislio da znam toliko puno o ovome da mogu učiti i druge i izdati knjigu. KAda sam vremenom shvatio da ne samo da ne znam puno nego da znam ni osonovne mehanizme polifaznog sna, kompresiju vremena, relaciju izmedju Astralno-morfičkog koji je zrcaljenje kolektivno subsvijesnog sa fizičko-privremenim tonalnim snom tada sam pokušao naći one koji to znaju... Ali nisam došao napadati te ili hvaliti se već samo napomenuti (i pitati te) kako je izjava "...steci potpuno kontrolu nad lucidnim .." jedna ili pomalo naivna izjava osobe koja ne shvaća što to stvarno znači ili ukoliko netko zna što to točno znači onda laž. Dakle neću ulaziti pre duboko u ovo jer bi trajalo milenijumima da objsnim ispočetka što je to kolektivna subsvijest i zašto je, što je to morfogenetičko polja i kako radi, ali "majstor Sanjanja" rijedak je primjerak i danas ih na svijetu ima samo nekoliko i to radi toga što su tradicije koje su se bavile ovim polako izumrle. Biti u potpunoj kontroli lucidnog sna znači biti u potpunoj kontroli astrala, znači biti u mogućnosti pokupiti bilo koje znanje bilo kojeg čovjeka, bića ili entiteta u Astralnom univerzuumu. Ovo u praksi znači kako takva osoba može naučiti jezik koji god želi samim tim što dopusti svom osviještenom dijelu subsvijesti (koji je u ovom slučaju potpuno dostupan majstoru sanjanja) da taj jezik inkorporira u svoju tonalno-materijalnu svijest tj. Um. Ovo sam naveo kao banalan primjer ali u principu je to vrlo istinito, sva znanja i sve emocije kroz eone vremena od svih ljudi do danas zabilježena su u Astralu, reći da si stekla "Potpunu kontrolu nad lucidnim sanjanjem" značilo bi da imaš sva ta znanja pred sobom i da si majstor Astrala takodjer te da možeš stupiti u kontakt sa svakim živim bićem ili entitetom koji obitava ili ima bilo kakve veze sa Astralom. | |
| | | Novus ordo seclorum Pračovjek
Broj postova : 1881 Age : 31 Registration date : 16.11.2011
| Naslov: Re: Lucidni snovi čet srp 25, 2013 12:09 pm | |
| Danas sam imao nekakav polu lucidni san. Teško mi je ustvari objasniti što je to bilo (sadržaj nije bitan), ali recimo samo da sam bio nekako više manje svjestan da sanjam, ali nisam se mogao osloboditi u potpunosti i "zavladati" svojim snom. Pošto sam imao prije mjesec dana lucidni san, mogu usporediti stupanj svjesnosti s današnjim snom. Nikad nisam doživio nešto slično. | |
| | | tinityrannical PraGlodavac
Broj postova : 749 Age : 31 Location : Depths of Hell Registration date : 19.02.2011
| Naslov: Re: Lucidni snovi ned kol 18, 2013 6:51 pm | |
| A moja tema Ja sanjam dosta puta lucidno, ali uspijeva mi i bez reality check-ova. Frend mi je jedanput pricao o tim checkovima i onda sam sve zaje*ala. Sanjala sam i znala sam da sanjam, radila reality-check sa rukama jer sam htijela isprobat i vidjeh da imam 5 prsti na svakoj ruci, znaci da sam po tome budna. a u istini sam sanjala. Totalno mozes tak zaje*at radnju i izgubit se u tome. Tko zna jel sad sanjam ili stvarno tipkam po tastaturi? ^^ | |
| | | Einar Majmun
Broj postova : 1241 Location : Daleko od zdravog razuma... Registration date : 27.04.2010
| Naslov: Re: Lucidni snovi sri kol 21, 2013 4:29 am | |
| Tko zna je li cijeli tvoj život ustvari san? Možda čak i san nekog drugog? I onda ako se on probudio ti nestaneš u ništavilo... | |
Broj postova : 749 Age : 31 Location : Depths of Hell Registration date : 19.02.2011
| Naslov: Re: Lucidni snovi sri kol 21, 2013 7:56 pm | |
| - Einar je napisao/la:
- Tko zna je li cijeli tvoj život ustvari san? Možda čak i san nekog drugog? I onda ako se on probudio ti nestaneš u ništavilo...
Nesto poput matrix Neznam gjde sam citala, ali kaze se da krajem zivota, kad umires imas onaj trenutak poput sna di sve dozivis jos jedanput sta ti se zivotom desilo, to traje u tom trenutku 8 minuta ali ti dode kao da je puuuuuuuuuno puno duze, kao sto vrijeme u stvarnom zivotu tece... nisam sigurna jel me razumjete. Poput sna, koji traje 5 minuta, a cinilo ti se kao da traje cijelu noc. Mozda trenutno umirem i sjecam se sta sam dozivjela u zivotu i sjetim se ovog trenutka kako pisem na laptopu ? | |
| | | Einar Majmun
Broj postova : 1241 Location : Daleko od zdravog razuma... Registration date : 27.04.2010
| Naslov: Re: Lucidni snovi pet kol 23, 2013 1:09 am | |
| To bi značilo da u tom hipersnu ti umireš i sanjaš hipersan2 u kojem ti opet prolazi cijeli život? Možeš li zaključiti dream-lifeception iz toga? | |
| Naslov: Re: Lucidni snovi pet kol 23, 2013 2:59 am | |
| Dream-lifeception? - Citat :
- After you die, it is believed that you have 7 minutes of brain activity left inside you, and in the 7 minutes you experience your entire life over, in a kind of dream… Because in a dream time feels stretched.
So if this is the case, what if right now you’re in that 7 minutes. How do you know if you’re alive or just reliving old memories. pokupila iz interneta, gledala ali nitko ne moze reci jel si tu teoriju samo netko izmislio iz zajebancije ili je stvarna. | |
| | | Einar Majmun
| Naslov: Re: Lucidni snovi pet kol 23, 2013 4:00 am | |
| Pa opća je ideja bila da ljudima "prođe život u hipu" pred smrt. Tako kažu oni što su bili pred smrt al nisu htjeli ići u svjetlo na kraj tunela | |
| | | Jedi Mind Tricks Majmun
Broj postova : 1448 Age : 32 Registration date : 10.08.2012
| Naslov: Re: Lucidni snovi pet kol 23, 2013 2:42 pm | |
| Mozda ljudi ocekuju svijetlo na kraju tunela, pa cak i onda u trenutku smrti im je to na pameti, kako kazu vidimo ono u sto zelimo vjerovati. | |
| | | Einar Majmun
| Naslov: Re: Lucidni snovi pet kol 23, 2013 3:34 pm | |
| moć sugestije. to se da fkt dobro unovčiti, kad ćemo već o off topičarenju | |
| | | timaritelj Višestanični organizam
Broj postova : 57 Age : 38 Location : vinkovci Registration date : 04.10.2013
| Naslov: Re: Lucidni snovi pet lis 04, 2013 6:26 pm | |
| | |
| | | Novus ordo seclorum Pračovjek
Broj postova : 1881 Age : 31 Registration date : 16.11.2011
| Naslov: Re: Lucidni snovi pet lis 04, 2013 8:32 pm | |
| Ja sam prije par tjedana u sat i pol doživio ono što mi se činilo kao 3 lucidna sna. Ili je to možda bio jedan lucidni s tri razdoblja shvaćanja da sam u snu? No ono što sam doživio u prvom lucidnom snu taj dan je bilo jako čudno. | |
| | | Kahali PraGlodavac
| Naslov: Re: Lucidni snovi ned lis 06, 2013 6:38 am | |
| Evo za Timaritelja i za mnoge druge koji su postavili razna pitanja mnogo nakon texta kojeg sam objavio na ovom forumu na temi o Lucidnim snovima (teoriji i praksi) kada sam prvi put došao ..
U njemu sam se potrudio pokriti i statistike o Lucidnom sanjanju (tko sanja Lucidno i koliko često) i svrhe lucidnog sna (kada se koristi za 'učenje' nečega što nismo znali, mapiranje sna i tako dalje) kao i uzroke koji triggeruju Lucidan san kod ljudi koji se sa njime ne bavei koji ne pokušavaju inicirati ovo stanje svijesno.... Takodjer sam razjasnio (pokušao razjasniti) osnovnu terminologiju koja se oko ovih stvari koristi pa vjerujem da će svi ljudi koje zanima da se malo bolje upoznaju ili barem počnu shvaćati i kopati po ovome, svu tu terminolgiju malko bolje shvaćati i eventualno koristiti. Molim admine da se ne ljute na REobjavljivanju ovog text-a na ovoj temi ali mislim da joj je od početka i bilo mjesto ovdje a ne na toj tamo temi pa ako smeta što je malo duži text na dva mjesta molim vas da ga ostzavite ovdje a maknete od tamo...
Hvala unaprijed na strpljenju i nadam se da će vam text biti zanimljiv. | |
| | | Kahali PraGlodavac
| Naslov: Re: Lucidni snovi ned lis 06, 2013 6:38 am | |
| izreagirati ću ovdje na neke post-ove koje sam pročitao i time nastojati razjasniti stvari ljudima koji žele znati točnije i preciznije o naslovu ove teme. Primjetio sam da dosta ljudi brka stvari pa se nadam da će vam nakon ovog texta biti jasnije. Da bi bio jasan najprije ću iznjeti nekoliko bitnih činjenica o terminologiji kojom se danas koriste mnogi iako ju rijetko 'ko razumije do kraja (i to ponajprije zbog nedostatka iskustva i nedostatka kvalificiranih Učitelja i mentora) prvo: Astralna projekcija vrlo je različita stvar od Lucidnog sna iako ih veže isti nivo svijesti iz kojeg se i jedna i druga manifestiraju a to je Astral. Za one koji ne znaju što je Astral (kao i za one koji su uvjereni i misle da znaju ali griješe) pokušat' ću objasniti: Astral nije ništa drugo nego jedan sloj ili nivo podsvijesti koji ima dodatne pod-slojeve, zato i prepoznajemo viši i niži astral. Astral se još naziva sa mnogo imena u različitim kulturama, a spomenuti termin 'podsvijest' nastao je na Zapadu i produkt je proučavanja uma u Zapadnoj medicini. Nazivaju ga ponekad i Subsvijest. Današnji transpersonalni psiholozi jedina su grana Zapadne Psihologije koja je na rubu da prizna da je Astral stvaran (jedan njihov autor čak je i iskoristio termin Astral u njegovom kontroverznom doktorskom radu) Svaki put kada sanjamo odlazimo u Astral, a svaki dan svi sanjamo (sjećali se mi toga ili ne). Odlika Astrala ili jedna od 'kvaliteta' Astrala je što je on kolektivan ili 'polu-kolektivan' što bi značilo da je naša podsvijest kolektivna i da ju djelimo sa svim ostalim ljudima i bićima iako mi toga nismo svjesni (većina). Druga odlika Astrala je što su u njemu arhivirana sva Znanja, sva sjećanja, sve emocije i sve informacije od svih ljudi koji su ikada hodali ili hodaju Zemljom. Znajući samo ove dvije odlike, sa malo indukcije možemo zaključiti da bilo koji čovjek ima pristup bilo kojem Znanju koje želi ukoliko bi znao kako 'otići' tamo i to Znanje 'pokupiti'. Ovdje se neću osvrtati niti truditi objasniti da je ovo Fakt ili ne jer podrazumjevam da svi čitatelji ovog topic-a nisu ovdje kao 'skeptična čitalačka publika' već smatram ovo mjesto u kojem ljudi djele Spoznaje, Uvide i Isitinu. Drugim riječima vjera u ovo je nepotrebna jer je u ovom slučaju vjera samo nedostatak Znanja i Iskustva. Ja dakle ne vjerujem u Astral već znam što je a i gdje je i kako do njega. Do Astrala su kroz milenijume mnogi znali kako i mnogi su od njih ostavljali znanja iza sebe u pisanom ili 'pjevanom' obliku koji su dalje vremenom i širenjem tog znanja prerasli u pokrete, sekte, kultove a ponekad i u Znanost. Od jedne takve znanosti (Teurgije) i ja sam učio (tj. bio učen) i u toj znanosti Astralna projekcija je samo jedna od vježbi koju svi inicijati koji žele napredovati moraju bez većih poteškoća izvoditi kada god se to od njih zatraži. Otići iz tijela (u budnom stanju) do druge sobe i vidjeti što se u njoj događa (pročitati što je napisano na papiru ili sl.) i vratiti se nazad u tijelo te ispričati mentoru što su vidjeli, jedan je od mogućih testova koji se provode nad inicijatom. Nakon kraćeg vremena verificiranja da inicijat bez problema obavlja ovakve zadaće predlaže mu se da krene na druge, sofisticiranije tehnike i praksu i obično ga se ne ohrabruje da se na ovome zadrži duže vremena. Razlog ovome je što se inicijati nerijetko 'Zalijepe' za ovu tehniku i tu postoji opasnost od moguće zloupotrebe tehnike kod studenata koji ne vide pravi smisao ove vježbe i koji se udalje od pravog početnog cilja i fascinacije zbog koje su pristupili ovom putu te krenu dalje sami misleći kako su daleko napredovali i kako im više nije potrebno nikakvo vodstvo. Ovakva vježba to jest manifestacija Astrala kao oruđa u rukama nekog praktikanta najbliža je onome što zovemo Astralna Projekcija (iako se naziva i drugačijim terminima). Ova vježba ima svoja 3 nivoa i svaki Magičar koji se ozbiljnije bavio praksom u stanju je izvesti sva tri, jer ova vježba spada u početne stupnjeve Teurške prakse. Prvi nivo je opisan gore, drugi nivo podrazumjeva dalja putovanja i vrlo precizna opisivanja svega (ovaj drugi stupanj takodjer podrazumjeva da je magičar ovladao tehnikom Jasnovidnosti koju je potrebno inkorporirati u AP da bi bila što bolje izvedena) i 3 nivo podrazumjeva putovanje u tzv. Eteričnom tijelu na kratke ili duže udaljenosti s time da vas ljudi koje posjećujete ili pored kojih prolazite vide kao da ste tamo. Ovaj nivo takodjer podrazumjeva da je magičar u mogućnosti preseliti svoju (pod)svijest u mačku, pticu ili bilo koju drugu životinju koju želi i kroz nju promatrati. Ovdje se neću previše zadržavati na načinima i konkretnim pojedinostima ove tehnike jer bi tu ušli u drugu temu i zato jer sama tehnika Jasnovidnosti zahtjeva predan rad a ona je samo jedan od preduvjeta da bi se bilo što od ovoga ostvarilo, drugi preduvjeti za ovu praksu su: potpuno ovladana tehnika imaginacije i vizualizacije predmeta pred zatvorenim i otvorenim očima, ovladana tehnika koncentracije (najmanje 5'' minuta stanja 'bez misli'), ovladana tehnika selidbe svijesti u predmete i promatranje iz njih. Ova je jedna od preliminarnih tehnika na kojima se inicijat-Adept može vrlo lako poskliznuti i često se dešava. Samo ja osobno vidio sam najmanje 5 ovakvih slučajeva koje spomenuh ranije koji su mislili da im ne treba više nikakvo vodstvo nakon ovladavanja ovim tehnikama i sa svakim od njih naslušao sam na drskih i pretencioznih komentara obično izjavljujući za sebe kako su dosegnuli ovakve ili onakve nivoe svijesti. Mišljenja sam da se zbog takvih slučajeva najviše i proširio mit o A.projekciji, mit o Velikim učiteljima Astralne projekcije (što je potpuno trivijalno jer je sama AP samo jedna kap u moru enormnog znanja i prakse pravih Magičara to jest Mudraca koji su nositelji 'Pečata Svijesti'. Znanje isključivo o AP je stupanj koji nijednu individuu ne može odvesti daleko, a često završava vrlo ružno) i na kraju mit o Hybridnim tehnikama kojih danas ima stotine a koje su samo krhotine znanja (obično početnog) sklepane u neku tehniku u kojoj netko postaje majstor ili često sam Učitelj u roku od 2-3 godine i parsto eura na mjesec (Theta tehnika, tehnika-Reiki, Excalibur, Kreaton, Aspektika, samo su neki najpoznatiji primjeri ovh vrlo plitkih, nekada čak i opasnih hybridnih tehnika i često u razgovorima sa nekim od pripadnika ovakvih grupa nailazim na ogromne rupe u znanju, neinformiranost o Simblima koje koriste u stalnoj primjeni svojih tehnika, naplaćivanje Znanja, inicijacije i "liječenja", a njihovi majstori i učitelji najčešće su isfrustrirane srenjovječne ženice koje svoje nove inicijate znaju iz bivših života ili su sudbinski došli kod njih i slična mediokritetna, prizemna sranja, s oproštenjem).
Iako viši stupanj svijesti od ovog našeg (u nekoj imaginarnoj hijerarhiji svijesti) Astral kao takav još uvijek je vrlo burno 'mjesto' i još uvijek puno 'intriga' i često ne pretjerano benignih bića, stvorenja kao Astralnih Larvi. "Flyer-a", Patuljaka (doslovno), razuzdanih podsvijesti i o njemu bi se samom mnogo dalo pisati. Ja ovdje iznosim samo bazne stvari. Jedna Okultna branša rano-kršćanskih mistika koji, vjerovali ili ne, i do dan danas postoje u obliku crkvene reformirane denominacije (sekte) govore o tome kako je Sandalfon 'Šef' Astrala i kako te on može jedini inicirati u cijelu priču. Koliko god ne mogu smisliti bilo kakve striktne religijske radikale (pogotovo isprane katoličke fanatike koji su kroz povijest ubili više miliona ljudi u ime Isusa nego Staljin u ime majke Rusije) moram reći da kod ovoga nisu tako daleko od istine. Zvali mi njega Sandalfon ili Josip nije bitno, bitno je da postoji odredjena 'koncentracija Inteligencije' u Astralu koja je vrlo stvarna i koja izgleda dominira cijelim ovim 'prostorom' bez čijeg znanja se rijetko što dešava na Astralu. Njega (Sandalfona/Josipa:)) spominju na raznim jezicima, u raznim kulturama, raznim mikro-mentalitetima razni shamani, seoski Vještci, Magičari, Sadhu-i pa čak i Druidi. Sama činjenica da su Astralna bića kroz različita vremena u različitim kulturama i podnebljima opisivana IDENTIČNO ili ponekad 'samo' slično već je dovoljan pokazatelj da je Astral u tom kontextu vrlo kolektivan i vrlo stvaran. Sve priče, svi mitovi i sve legende ili su prepričavanje Istina koje se iz nekog razloga nisu smjele izgovarati u to vrijeme kao činjenice ili su dio aktivnih Astralnih promjena i dogadjaja zapisanih od strane nekog od pomenutih Shamana. Kako je Astral samo jedan od "svijetova" kroz koji se mora proći na Putu do Suštine to jest Istinske Mudrosti, on se smatra svojevrsnim 'prekidom' na Putu, svojevrsnim ambysom punom kušnji da bi se uopće komuniciralo sa svijetom iznad njega. Svatko od nas dakle, barem je jednom dnevno barem polu-svijestan Astrala (u snu), ali rijetko i gotovo nitko od nas nije svijestan tog svijeta iznad Astrala iako je i on kolektivan i iako je i on sastavni dio naše cjelokupnosti tj. našeg pravog Sebstva. Njega takodjer nazivamo u raznim kuturama raznim nazivima, Kršćani bi ga zvali Anđelima, neki drugi Anđeosko-Demonskom hijerarhijom, mi Teurzi zovemo ga Kauzal itd. bilo kako bilo, ovdje se na bavimo tim svijetom jer čak ni najbolji Lucidni sanjač ne može doći do ovog svijeta u svom Lucidnom snu i čak ni najbolji majstor Astralne projekcije ne može sa svojom projekcijom ni primirisati u njega. Sve što sam do sada opisivao vezano je uz AP najviše te ću sada reći nekoliko riječi o Lucidnom Sanjanju. Kako teurgija ima vrlo striktna pravila te se strogo zabranjuje preskakanje stupnjeva bez obzira koliko neki Adept talentiran bio, tako u nekim drugim Okultnim tradicijama Istoka ili primjerice tradicijama Američkih Indijanaca nemaju ista pravila i Inicijata se namjerno gura u Lucidan san i u Astral što ranije i na drugačiji način. Praksa Lucidnog Sanjanja te vrste zapravo je testiranje Subjekta i po prvom iskustvu se već zna "koliko je sati" i ima li smisla dalje učiti izabranog inicijata lokalnoj Shamanskoj praksi. Shizofreničari koji su na zapadu poznati pod tim nazivom zbog istoimene bolesti u nekim su tradicijama odlični kandidati za Inicijaciju u lokalnu Oklutnu Tradiciju i na neki način (meni do danas nepoznat) mogu to vidjeti već kod djeteta od 3 godine na više. To dijete naravno ne postaje shizofreno, čak ni ako ne prodje inicijaciju i to zato jer ga nauče kako ovladati intervalom podijeljene-ličnosti (psihomotorike) dok ga na Zapadu učine još bolesnijim.. Lucidan san je dakle interval vremena u kojem je sanjač svjestan da sanja i svjesno čini akcije bez utjecaja 'radnje sna. Taj interval je obično veoma kratak i ne produžava se vremenom ako osoba ne zna kako ga produžiti. Lucidan san desi se jednom ili više puta u životu kod oko 6-9% ljudi na svijetu. 0.01% od tih 9% ljudi (oko 70 tisuća) pokuša se baviti ili se bavi Lucidnim snom kao praksom. Kroz zadnjih 100-tinjak godina bilo je nekoliko pokušaja da se Lucidan san "Mapira" od strane nekoliko grupa ljudi. Relevantne mape danas ne postoje iako neke grupe tvrde kako imaju prilično precizne "globuse" Sna. Mapiranje se vrši arhiviranjem svakog "snimljenog" sna i naknadnim usporedjivanjem mjesta, dogadjaja i Bića. Snimanje sna je precizno crtanje i pisanje savršeno i kristalno čisto upamćenog sna. Lucidan san moguće je produljiti na skoro cijelo trajanje polifaznog sna i danas postoji niz vrlo lukavo smišljenih vanjskih podražaja za stimuliranje čula u pravom trenutku kao i niz vrlo vještih uputa za produljenje sna (naprimjer brzo mjenanje fokusne točke u snu, česti i podrobni 'Reality-checks' u snu i na javi itd.), jedan od osnovnih stvari za triggerovati Lucidan san kod sebe je prestati bilo kome pričati bilo kakav svoj san. Djeliti san sa nekim takodjer ponekad može uzrokovati mješanje individualnog osviještenog Astrala (subsvijesti) sa nečijim primarom ili njegovim neosviještenim Astralom što ima druge teže posledice i manifestacije. Nijedan Shaman niti Magičar ionako nikada ne priča svoje snove, a pitati nekoga što je sanjao u ovim se društvima smatra uvredljivim a osobu koja je pitala ograničenom i plitkom. Odlazak u Astral kroz san i odlazak u Astral kroz Astralnu projekciju jedna je od dvije suštinske razlika izmedju ovo dvoje. Druga je razlika što se Odlazak u Astral kroz Astralnu projekciju ostvaruje najčešće samo do nižeg Astrala jer bi sa višeg Astrala teško imali bilo kakvu interakciju sa ovim Fizičkim planom i nebi služilo svrsi. Magičari koji koriste tehniku Astralne Projekcije za istraživanje višeg Astrala, za montiranje 'Servitora', punjenje Magičnih Amuleta ili bilo kakvu drugu ozbiljniju stvar koja bi Magičara mogla zanimati na Astralu indikacija je da je to Magičar početnik (Inicijat) koji može biti ili jedan od onih pomenutih ranije u textu ili netko tko je na svoju ruku i bez Učitelja i literature uspio ovladati AP-jom, a to je zato što pravi školovani Magičari imaju puno suptilnije i sigurnije metode za djelovanje na Astralu od AP. Lucidno sanjanje dakle jedino je koje može odvesti 'Običnog čovjeka' u Astral pa čak i u viši Astral na kojem može djelovati i vremenom i predanošću sklopiti saveze sa moćnim Instancama ili Bićima. Neki od Shamana Mexica (ali i Sibira) još prije mnogo stoljeća, ali i sve do danas, toliko su se izverzirali u ovoj praksi da su u stanju učiniti nevjerovatno velike promjene na Fizičkom planu (with little help of their Astral friends). Na žalost ili Na sreću, pravim Magičarima, moć i utjecaj na Fizičkom planu nije ni u sekundarnom interesu. Ja sam krajem 90-ih izdao knjigu PILS (priručnik i inicijacija u Lucidno Sanjanje) u nakladi od 200 komada u kojem sam opisao 11 dnevni program buđenja u snovima u kojem sam garantirao da će se bilo tko zainteresiran tko bi pratio sve upute sigurno probuditi u snu u tijeku tih 11 dana. Prva uputa kojoj sam opisao razloge na 3 stranice uvoda bilo je da svaki praktikant kompletno prestane pričati svoje ili slušati tuđe snove ma koliko banalni oni bili ili ma koliko trivijalno izgledali. Kada čvojek malo dublje zagrebe po ovoj prekrasnoj temi i zaista počne shvaćati što je san i koliko je on Intiman i stvoren i namjenjen SAMO za vas, sve više počne uviđati koliko je suludo pričati ga nekome ili pitati nekoga da ga protumači umjesto vas samih (nitko drugi ni ne može jer nije namjenjen njemu). Pričati nakom san PUNO je intimnije nego nekome pokazati svoje genitalije jer su genitalije fizički plan, a san je suptilniji plan postojanja. Razmislite o ovome. Ako je netko došao do kraja ovog mog uvodnog texta neka slobodno pita što god i ako želi.U ovom postu Nisam se bavio samom praksom (tehnikama) L.Sanjanja ali ako bude više zainteresiranih post-at ću po nekoliko tehnika svakih par dana iz 11-dnevnog programa. U nadi da sam smanjio zbrku oko toga što je što u terminologiji a ne povećao istu, pozdravljam vas do sljedećeg puta. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Lucidni snovi | |
| |
| | | | Lucidni snovi | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|