| Lucidni snovi | |
|
+33web dust entitet369 zvezda Novus ordo seclorum Jedi Mind Tricks grga@bizArt primitive101 leont Galileo Galilei zivanac8 Skulptura 2pac timaritelj tinityrannical Kahali Florence. Dada289 MoW Athena Dantalion *leptirica Einar Hladni Johnny wayne Tonks silmarien Madonna Alpha orca Phyre Q. Morn Chakotay meii 37 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Jedi Mind Tricks Majmun
Broj postova : 1448 Age : 32 Registration date : 10.08.2012
| Naslov: Re: Lucidni snovi čet srp 20, 2017 10:55 pm | |
| - waldox je napisao/la:
- snovi ne znače ništa
-waldox 2015. - waldox je napisao/la:
- snovi su putokaz udrugi svijet
Promjena misljenja nije losa ako je imamo novog znanja | |
|
| |
Novus ordo seclorum Pračovjek
Broj postova : 1881 Age : 31 Registration date : 16.11.2011
| Naslov: Re: Lucidni snovi čet srp 20, 2017 11:09 pm | |
| - bodhisattva je napisao/la:
- A što ako kaže da i odvede me u svoj svijet! Što mogu očekivati?
Nitko ti to ne može reći jer postoji bezbroj takvih svijetova unutar Astrala. Ja nisam puno puta išao u te svijetove jer nisam puno puta susreo one koji su mi rekli "Da", ali bilo je dosta zanimljivo ono što sam vidio. Bilo je riječ o pejzažu i reljefu jako sličnom Zemlji, s velikim dojmom "gustoće" za razliku od svijetova koji su produkt naše mašte i koji su lažni. Svejedno je bilo interesantno. | |
|
| |
web dust Majmun
Broj postova : 1742 Age : 2023 Location : suha tinta Registration date : 07.10.2015
| |
| |
Alpha Admin
Broj postova : 29076 Age : 45 Registration date : 30.09.2007
| Naslov: Re: Lucidni snovi sub ruj 16, 2017 12:22 am | |
| Ima što novih iskustava na planu lucidnih snova? Moje zadnje iskustvo je bilo na planu Zemlje...obično je tako...znači ne neke tamo dimenzije nego tu samo drugačije. _________________ Respect
| |
|
| |
| Naslov: Re: Lucidni snovi sub ruj 16, 2017 11:11 am | |
| Zadnja dva dana, vrlo gusti izgled te sam uspio dosta toga napraviti što sam htio. Također sam išao pozvati anorgance, ali ih nije bilo. | |
|
| |
web dust Majmun
Broj postova : 1742 Age : 2023 Location : suha tinta Registration date : 07.10.2015
| Naslov: Re: Lucidni snovi pon lis 23, 2017 11:25 am | |
| interesira me mišlenje ili prema iskustvu - stav. da li je direktniji i jači utjecaj na "realnu" svakidašnjicu sanjanje samo nekog djelovane - bez ikakvih dodatnih parameta ili pak sanjanje sa svim lokacijsko vremenskim parametrima i odnosom naspram (eventualnih) likova i parametara. | |
|
| |
| Naslov: Re: Lucidni snovi pon lis 23, 2017 1:42 pm | |
| Pojasni malo situaciju koja te konkretno zanima | |
|
| |
web dust Majmun
| Naslov: Re: Lucidni snovi sri lis 25, 2017 11:06 am | |
| neznam kak bi pobliže pojasnil a da ne zađem u prepričavanje snova ( što je protiv pravila ove igrice)možda ovak: kao gledanje na svijet dviju dimezija i dvije boje, gdje jedino što nije crne boje je vršenje određene radnje ... dal će to kaj pojasniti ??? ovo me zanima "da li je direktniji i jači utjecaj na "realnu" svakidašnjicu sanjanje samo nekog djelovane - bez ikakvih dodatnih parameta ili pak sanjanje sa svim lokacijsko vremenskim parametrima i odnosom naspram (eventualnih) likova i parametara. " | |
|
| |
waldox Majmun
Broj postova : 1780 Registration date : 18.03.2014
| Naslov: Re: Lucidni snovi sri pro 20, 2017 11:03 pm | |
| noćas sanjao uzasan san dvoje ljudi se utapa u olujnom moru ja gledam i ne mogu ništa pomoć užasno i poslije nestali u moru | |
|
| |
web dust Majmun
| Naslov: Re: Lucidni snovi čet pro 21, 2017 11:59 am | |
| opčenito dvoje ljudi ili konretni ljudi određenog spola, fizionomije, imena ....? | |
|
| |
waldox Majmun
| Naslov: Re: Lucidni snovi čet pro 21, 2017 1:12 pm | |
| nepoznati ljudi | |
|
| |
primitive101 Pračovjek
Broj postova : 1816 Age : 36 Registration date : 20.10.2010
| Naslov: Re: Lucidni snovi sub vel 10, 2018 3:23 pm | |
| - web dust je napisao/la:
- neznam kak bi pobliže pojasnil a da ne zađem u prepričavanje snova ( što je protiv pravila ove igrice)možda ovak: kao gledanje na svijet dviju dimezija i dvije boje, gdje jedino što nije crne boje je vršenje određene radnje
... dal će to kaj pojasniti ??? ovo me zanima "da li je direktniji i jači utjecaj na "realnu" svakidašnjicu sanjanje samo nekog djelovane - bez ikakvih dodatnih parameta ili pak sanjanje sa svim lokacijsko vremenskim parametrima i odnosom naspram (eventualnih) likova i parametara." Svjet 2 dimenzije i 2 boje,na sta mislis? Na svjet sanjanja u 2 dimenzije i 2 boje (koje)? Prvo bi trebalo razjasniti sta je il u kojoj mjeri utice Sanjanje (i na kakvu vrstu Sanjanja mislis). Vrijeme i prostor su malko drugaciji nego na fizikali.Odprilike shvacam sto pitas,al eto. | |
|
| |
web dust Majmun
| Naslov: Re: Lucidni snovi sri vel 14, 2018 10:47 am | |
| plošna slika. likovi u pokretu i svi aktivni elementi slike, tj. radnja je: bijela i svi ostali omjeri bijele sa crnom. nepomični elemente su crni. likovi i svi elementi jasno izraženi jer je osvjetljenje majstorki kalibrirano. | |
|
| |
waldox Majmun
| Naslov: Re: Lucidni snovi pon stu 19, 2018 1:09 am | |
| | |
|
| |
web dust Majmun
| Naslov: Re: Lucidni snovi pon stu 19, 2018 1:21 am | |
| | |
|
| |
waldox Majmun
| Naslov: Re: Lucidni snovi pon stu 19, 2018 1:26 am | |
| mozak izbaciva slike dok čovjek spava, | |
|
| |
bodhisattva Žaba
Broj postova : 273 Age : 57 Registration date : 15.12.2016
| Naslov: Re: Lucidni snovi pon stu 19, 2018 1:48 am | |
| | |
|
| |
entitet369 Prašina
Broj postova : 1 Age : 27 Registration date : 04.12.2018
| Naslov: Paraliza sna uto pro 04, 2018 3:19 pm | |
| Ako je neko sa foruma voljan, neka mi malo vise objasni razlike i slicnosti paralize sna i astralne projekcije,,,dozivljavam paralizu sna vec duze vreme ali nikako da ovladam strahovima iste.... | |
|
| |
waldox Majmun
| Naslov: Re: Lucidni snovi uto pro 04, 2018 7:31 pm | |
| | |
|
| |
waldox Majmun
| Naslov: Re: Lucidni snovi uto pro 04, 2018 7:32 pm | |
| paraliza sna je samo privremeno nešto noćne more nešto drugo | |
|
| |
bodhisattva Žaba
| Naslov: Re: Lucidni snovi uto pro 04, 2018 8:23 pm | |
| Entitet369 ja bi mislio da znaš nešto više o astralu itd...ali ispostavlja se da ne. A možda i da pa želiš izvuči iz druge enititete nešto..ja volim reči enititet. E sad ono kaj sam ja zaključil je to da je sve to što doživiš u snu , lucidnim snovima, astralnoj projekciji pa čak i paraliza sna je astral. E sad on može biti realan i nerealan sve ovisi od nečega najvjerojatnije stanna enititeta. Ovo kaj pitaš o paralizi sna ja sam to doživio bezbroj puta i ono kaj mislim je to da je to uvod u astral tj. I kad pokušavaš izvesti astralnu projekciju to ti je nekakva reakcija tijela na odvajanje-strah. Svako tko veli da je od prve izveo astralnu projekciju bez tog straha -laže. Strah je uvijek prisutan. Tek kad postaneš svijestan možeš uz određeni napor i vvolju započet astralnu projekciju. Ona može biti spontana i namjerna. . Jedan moj slučaj je da sam šetao po astralu sa krevetom zaljepljenim bočno na moje tijelo "ko" da ležim. Svijestan. A zvukovi koji su me haprali su nesnosivi za pojedinca koji nije naučen na takvu buku. Kao u filmovima zvuk kojeg pojedinci opisuju u otmicama izvanzemaljaca. Entitet369 voliš Teslu? Ono kaj je bitno je to da ti pokušavaš izvest astralnu projekciju ali te strah-paraliza koči to se dešava budi ustrajan i savladačeš to. To su potčeci. Moraš postati svijestan da je strah normalan i prihvati ga. Sve ostalo ti nemogu opisat. Na tebi je koliko češ daleko otputovat...jedino kaj ti morem reč je to kad uđeš na astral otvorio si portal svim enititetima sa astrala da djeluju na fizičkoj ravni i to putem tebe. Postaješ laka meta. | |
|
| |
bodhisattva Žaba
| Naslov: Re: Lucidni snovi uto pro 04, 2018 8:37 pm | |
| Muholovke na svakom čošku | |
|
| |
| Naslov: Re: Lucidni snovi čet pro 06, 2018 9:35 pm | |
| Lucidni san = istraživanje astralnog mjehura koji je "odvojen" od kolektivnog astrala i napučen je produktima vlastite mašte. Izlaskom iz tog mjehura u tu "punu verziju" astrala se odmah može uočiti razlika. | |
|
| |
bodhisattva Žaba
| Naslov: Re: Lucidni snovi pet pro 07, 2018 6:21 pm | |
| Novuse kažeš da lucidni snovi su proizvod vlastite mašte što se slažem. Možeš čak i upravljat radnjom. E sad taj kolektivni astral ulazimo u njega tokom sanjanja možemo čak pobrati tuđe misli i to mi se dogodilo čak i tijekom meditacija što znači da svi možemo imati pristup ustvari imamo pristup kolektivnoj svijesti-astralu. E sad mene zanima koji je to dio-nivo astrala u kojem nam dolaze odgovori na neka pitanja, istina i znanje i u kojem komuniciramo sa bićima sa astrala tipa vrag, sveci, anđeli ,pokojnici... neke organizacije-religije nazivaju te nivoe raj čistilište pakao i postoji portal ako je otvoren da djeluju na fizičkoj ravni putem određenih ljudi.Koji su to ljudi i što oni moranu zadovoljit da bi imali pristup tom svijet? | |
|
| |
bodhisattva Žaba
| Naslov: Re: Lucidni snovi sub pro 08, 2018 11:17 am | |
| Tijekom REM faze koja se naziva i paradoksalnim spavanjem, mišići tijela su uobičajeno paralizirani jer na taj način se sprječava da i fizički doživite san. Paraliza sna slična je lucidnom sanjanju i najčešće se događa u toj fazi sna ako se preskoče ne-REM faze koje bi se trebale odviti prije nje.
Osim znanstvenog objašnjenja paralize spavanja, jedno od pretpostavki je i paranormalno iskustvo, to jest napad od strane duhova za vrijeme spavanja. Duhovno istraživanje provedeno od strane Fundacije za istraživanje duhovne znanosti navodi kako je paraliza sna napad negativnih energija što je ujedno i razlog zašto ljudi doživljavaju halucinacije. Ili kako oni navode, to nisu halucinacije već uistinu duhovi koje osjećamo pomoću šestog čula.
Šta je onda astralna projekcija? Po svojoj prirodi to je isto stanje kao i lucidan san. Dakle fenomen svesnog kretanja suptilnog tela, van fizičkog, u zemaljskoj ravni, ili u nekoj drugoj sferi postojanja.
Neki prave razliku jedino u tom smislu što se astralna projekcija vezuje za zemaljsku ravan (gde možemo opaziti svoje fizičko telo, svoju sobu i sl), dok se lucidni san povezuje sa kretanjem po drugim sferama postojanja. U pitanju je jedan te isti fenomen. Čak i ako uvažimo gore navedenu razliku, vežbom bismo uspeli da se lako "prebacimo" iz jedne faze u drugu. Npr postanemo svesni da sanjamo i koncentracijom sebe dovedemo do sobe gde spavamo, gde možemo i opaziti fizičko telo. Da, snaga uma, koncentracija, nivo energije, energetska zaštita, svest o sferama u kojima se krećete, sve su to bitni elementi astralne projekcije. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Lucidni snovi | |
| |
|
| |
| Lucidni snovi | |
|