| The Matrix | |
|
+23Berny_Sinara Flamezar grivion kety6 fastforward Blizzard Legionar Cico Absynthia Jaykof gothic45 Sigmund Freud Neo TAy kayser Rain mewithoutYou malenaivi Svjetloisjena Tutankhamon Alpha zvezda razzor123 27 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
mewithoutYou Višestanični organizam
Broj postova : 91 Age : 39 Registration date : 28.12.2007
| Naslov: Re: The Matrix uto sij 22, 2008 2:01 pm | |
| pa...evo kako ja shvaćam univerzalnu ljubav: Kada mi je umrla jedna osoba s kojom sam bio jako blizak i nakon što se cijela ta oluja oko njene smrti utišala shvatio sam da ne osjećam ništa. Tj. osjećam nekakav spokoj, mir i tišinu unutar sebe. mislim da to istočnjaci nazivaju pljesak jedne ruke ili tako nekako (ispravite me ako se varam)...smirujuća tišina...osjećaj da je jaaako puno stvari u životu potpuno NEBITNO. tričarije tipa kakav auto voziš, koliku kuću imaš i slične gluposti. I shvatio sam da je najvažnije imati častan i ok život. Biti okružen ljudima koji te vole i podržavaju. Bez bolesnih ambicija, bez gaženja drugih ljudi - puno prirodnije nego što to izgleda danas. I što je najvažnije - biti spreman umrijeti svakog trenutka, znajući da si imao dobar i častan život i da te iza magle i oluje smrti čeka jedan puno veći i stvarniji svijet od ovog. Popiti crvenu pilulu bez straha, jer si shvatio iluziju i vrijeme je da kreneš dalje To je za mene taj osjećaj univerzlne ljubavi | |
|
| |
razzor123 Riba
Broj postova : 191 Age : 34 Registration date : 21.12.2007
| Naslov: Re: The Matrix uto sij 22, 2008 3:09 pm | |
| - mewithoutYou je napisao/la:
- pa...evo kako ja shvaćam univerzalnu ljubav:
Kada mi je umrla jedna osoba s kojom sam bio jako blizak i nakon što se cijela ta oluja oko njene smrti utišala shvatio sam da ne osjećam ništa. Tj. osjećam nekakav spokoj, mir i tišinu unutar sebe.
mislim da to istočnjaci nazivaju pljesak jedne ruke ili tako nekako (ispravite me ako se varam)...smirujuća tišina...osjećaj da je jaaako puno stvari u životu potpuno NEBITNO. tričarije tipa kakav auto voziš, koliku kuću imaš i slične gluposti. I shvatio sam da je najvažnije imati častan i ok život. Biti okružen ljudima koji te vole i podržavaju. Bez bolesnih ambicija, bez gaženja drugih ljudi - puno prirodnije nego što to izgleda danas.
I što je najvažnije - biti spreman umrijeti svakog trenutka, znajući da si imao dobar i častan život i da te iza magle i oluje smrti čeka jedan puno veći i stvarniji svijet od ovog. Popiti crvenu pilulu bez straha, jer si shvatio iluziju i vrijeme je da kreneš dalje
To je za mene taj osjećaj univerzlne ljubavi Slažem se da je u ovome svijetu previše sporednih gluposti za koje imam dojam da nisu tu slučajno ili "spletom okolnosti"...imam dojam kao da neki skriveni manipulator jasno zna što želi i to i provodi među ljude...neke pute vrlo jasnop osjetim da nešto nije uredu i prirodno sa mnogim stvarima oko nas (pogotovo u gradu) ali me top brzo prođe..ipak,znam da taj osjećaj nije bio lažan | |
|
| |
Alpha Admin
Broj postova : 29076 Age : 45 Registration date : 30.09.2007
| Naslov: Re: The Matrix uto sij 22, 2008 3:41 pm | |
| - mewithoutYou je napisao/la:
- pa...evo kako ja shvaćam univerzalnu ljubav:
Kada mi je umrla jedna osoba s kojom sam bio jako blizak i nakon što se cijela ta oluja oko njene smrti utišala shvatio sam da ne osjećam ništa. Tj. osjećam nekakav spokoj, mir i tišinu unutar sebe.
mislim da to istočnjaci nazivaju pljesak jedne ruke ili tako nekako (ispravite me ako se varam)...smirujuća tišina...osjećaj da je jaaako puno stvari u životu potpuno NEBITNO. tričarije tipa kakav auto voziš, koliku kuću imaš i slične gluposti. I shvatio sam da je najvažnije imati častan i ok život. Biti okružen ljudima koji te vole i podržavaju. Bez bolesnih ambicija, bez gaženja drugih ljudi - puno prirodnije nego što to izgleda danas.
I što je najvažnije - biti spreman umrijeti svakog trenutka, znajući da si imao dobar i častan život i da te iza magle i oluje smrti čeka jedan puno veći i stvarniji svijet od ovog. Popiti crvenu pilulu bez straha, jer si shvatio iluziju i vrijeme je da kreneš dalje
To je za mene taj osjećaj univerzlne ljubavi Nazalost i sama sam imala slicnu situaciju...i nasla se u istom stanju duha kao i ti...tako da te kuzim... Dijelim tvoje gornje razmisljanje...dapace, to stanje duha upravo jeste nesto cemu sam tezila jer mi se cini kao korak naprijed, korak dalje... Ono sto mene zanima jeste druga perspektiva...jer stvari u kojima se nalazis gledas iz svoje perspektive koja ovisi o puno cimbenika...ipak taj pogled ne mora biti tocan...mislim da ces se sloziti s time... Ipak, iako se moj trenutni pogled na svijet meni, za sada, cini prilicno na pravom putu ja zapravo nisam sigurna sto taj put zapravo jeste...zato pokusavam sagledati druge perspektive...naucila sam da je to nacin na koji mogu uciti...ako prihvatim ono u cemu se nalazim kao apsolutno i ako vise nema potrage onda sam opet stala... Nadam se da sam uspjela objasnit sto mislim... I zato...analizirajmo dalje | |
|
| |
zvezda Guardian
Broj postova : 3245 Age : 42 Location : Gore Registration date : 23.09.2007
| Naslov: Re: The Matrix sri sij 23, 2008 6:20 pm | |
| Meni je zao (u retkim slucajevima, istina, a ovo je jedan od njih) sto cesto ne mogu objasniti svoje misaone procese, analize, indukcije, dedukcije, isl. ...jer ih najcesce i nema... Kod mene je to precesto intuicija... ...i meni odgovara tako... * | |
|
| |
kayser Moderator
Broj postova : 1149 Age : 38 Location : Somewhere on the ice Registration date : 03.12.2007
| Naslov: Re: The Matrix čet sij 24, 2008 12:40 am | |
| savjetovao bih vam svima da bacite pogled na filmic koji se zove ZEITGEIST. http://zeitgeistmovie.com/i naravno da kazete sto mislite | |
|
| |
Alpha Admin
| |
| |
Alpha Admin
| Naslov: Re: The Matrix čet sij 24, 2008 1:13 am | |
| - kayser je napisao/la:
- savjetovao bih vam svima da bacite pogled na filmic koji se zove ZEITGEIST.
http://zeitgeistmovie.com/
i naravno da kazete sto mislite Welcome Kayser Filmic sam isla pogledati al mi komp malo spor, a film traje vise od sat vremena...budem probala s drugog kompa... | |
|
| |
mewithoutYou Višestanični organizam
Broj postova : 91 Age : 39 Registration date : 28.12.2007
| |
| |
TAy Višestanični organizam
Broj postova : 43 Age : 34 Registration date : 21.12.2007
| Naslov: Re: The Matrix sub vel 02, 2008 11:02 pm | |
| Zar to netko pitao, kako da izađe iz "kletke"? 1. korak: dopusti svojoj mašti da prihvati i zamisli i ono nezamislivo. 2. korak: ako tvoja mašta ipak želi granice a ima netko od koga mašta je bez granica, slušaj ga šta ima za reči, i nemoj odmah pomisliti , to ne može da bude. 3. korak: pitaj sebe šta je tvoja "kletka" | |
|
| |
Alpha Admin
| Naslov: Re: The Matrix čet svi 01, 2008 1:43 am | |
| Onda...ima li kakvih novih razmisljanja na ovu temu? | |
|
| |
Neo Majmun
Broj postova : 1051 Age : 37 Location : State of Columbia Registration date : 02.08.2008
| Naslov: Re: The Matrix sri kol 06, 2008 1:11 pm | |
| onda je jedan moj frend cugnul crevnu tabletu,jer se može penjati po ravnom glatkom zidu dugo koliko želi | |
|
| |
Neo Majmun
Broj postova : 1051 Age : 37 Location : State of Columbia Registration date : 02.08.2008
| Naslov: Re: The Matrix uto kol 12, 2008 3:21 pm | |
| | |
|
| |
Svjetloisjena Legenda foruma CE-4
Broj postova : 29065 Age : 59 Location : Zagreb Registration date : 15.09.2007
| Naslov: Re: The Matrix uto kol 12, 2008 10:41 pm | |
| Alpha, slijedeći put dodaj "pametnih" ili nešto slično uz razmišljanja | |
|
| |
Alpha Admin
| Naslov: Re: The Matrix uto kol 12, 2008 10:52 pm | |
| | |
|
| |
razzor123 Riba
Broj postova : 191 Age : 34 Registration date : 21.12.2007
| Naslov: Re: The Matrix sri kol 20, 2008 11:52 pm | |
| hmm... manipulirani jesmo , od strane medija ponajvise, mediji su manipulirani od strane NEKOG TAMO e sad, i okolina utjece na nas jer su svi izmanipulirani...pa kako se boriti protiv toga ako nekome pokusas objasniti da ovo stanje stvari i stil zivota u gradovima, i moda, i trendovi nisu prirodan proces stvari, vec odreden s necije strane, a onda te ČAK I OKOLINA proglasi ludim... hmm...čini se da ljudi koji ne žele "vidjeti" djeluju u korist manipulatorima, tj. oni OBAVLJAJU NJIHOV POSAO, ljudi si međusobno učvršćuju stavove koje su stekli od strane manipulatora. po meni, čisti primjer toga je religija, koja bez podrške naših roditelja i ostalih koji su je na nas prenijeli kao malene ljude nebi imala efekta... pa tko bi povjerovao u takve izmišljotine(osim ako nije uveden u to ko klinac dok jos nije imao moć prosuđivanja zdravim razumom i svojim stavom) | |
|
| |
Sigmund Freud Dinosaur
Broj postova : 393 Age : 107 Registration date : 28.03.2008
| Naslov: Re: The Matrix čet kol 21, 2008 12:55 am | |
| ah nevjernice !! za pokoru procitat 50 postova na podforumu Duhovnost | |
|
| |
Alpha Admin
| Naslov: Re: The Matrix čet kol 21, 2008 10:44 am | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: The Matrix čet kol 21, 2008 11:04 am | |
| Ako je netko brisao postove ovdje, bila bih zahvalna da je izbrisao i ovaj moj gore koji izvan konteksta zvuči idiotski . Pa ako obriše onaj gore neka obriše i ovaj ovdje | |
|
| |
Alpha Admin
| Naslov: Re: The Matrix čet kol 21, 2008 11:16 am | |
| S&S...ako mislis na ovaj svoj post gdje kazes "pametnih" onda se to odnosi na moj zadnji post na predhodnoj stranici. Nista nije brisano koliko znam.... | |
|
| |
| Naslov: Re: The Matrix čet kol 21, 2008 11:21 am | |
| Ispričavam se Jedino mi nije jasno kako su mi promakla ona dva posta između, obično se vratim i kvotam ako mi se to dogodi | |
|
| |
gothic45 Dinosaur
Broj postova : 359 Age : 32 Location : Ploče Registration date : 02.11.2008
| Naslov: Re: The Matrix pon stu 03, 2008 12:11 am | |
| I sam sam cesto razmisljao o ovoj temi. Zna li itko koja je prava istina? Da li se danasnji svijet svodi na to da neki ''stari bogatas'' kontrolira sve na ovom svijetu i usađuje nam lazne paranoje i istine te lazna pitanja i odgovore da nam zamuti razum. Nitko ne zna sto se tocno događa, jer svatko ima svoju verziju istine, ali koja je prava? Tako ja percipiram ovaj nas ''Matrix''. | |
|
| |
zvezda Guardian
| Naslov: Re: The Matrix uto stu 25, 2008 12:49 am | |
| Nema "prave". Postoji samo ona koja je TEBI prava, a do nje moras doci sam... Da prava postoji i da ti je sve neko i isprica, to ti ne bi nista vredelo... Svako ima svoj put... * | |
|
| |
Jaykof Pračovjek
Broj postova : 2477 Age : 33 Location : Na temi za odbrojavanje do 21.12.2012. Registration date : 30.07.2008
| Naslov: Re: The Matrix uto stu 25, 2008 12:57 am | |
| Ak smo u Matrici ko u matrixu, kak je onda moguće da dobijemo sidu O.o ? | |
|
| |
| Naslov: Re: The Matrix uto stu 25, 2008 12:59 am | |
| - Jaykoq je napisao/la:
- Ak smo u Matrici ko u matrixu, kak je onda moguće da dobijemo sidu O.o ?
Kako to misliš? Ako si gledao film, jasno je da je na taj način sve moguće. | |
|
| |
zvezda Guardian
| Naslov: Re: The Matrix uto stu 25, 2008 1:19 am | |
| Zatvori oči i zamisli da jedeš limun... Osećaš li pljuvačku u ustima?... Treba li ti bukvalniji primer da je stvarnost vrlo relativna stvar?...* | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: The Matrix | |
| |
|
| |
| The Matrix | |
|