| Koliko djece imate ili biste željeli imati? | |
|
+15Buby30 wanderer Abarksas biga Sadb Melkior InaNNaa Collector604 hawara whitelady agorafobija Chakotay Athena MoW Alpha 19 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Collector604 Majmun
Broj postova : 1047 Age : 35 Registration date : 19.02.2010
| Naslov: Re: Koliko djece imate ili biste željeli imati? uto stu 09, 2010 11:43 pm | |
| Pa kako cu se sam odgojit.... Cim nisi siugrna znaci da ima sanse... Pa de ti probaj....ako ne uspije nikom nista Alpha jel to ti nalazis greske u mom postu | |
|
| |
Alpha Admin
Broj postova : 29076 Age : 45 Registration date : 30.09.2007
| Naslov: Re: Koliko djece imate ili biste željeli imati? uto stu 09, 2010 11:44 pm | |
| @Ina...ja sam sigurna @Collector...u svakom | |
|
| |
InaNNaa Pračovjek
Broj postova : 3112 Age : 38 Location : negdje u snovima Registration date : 22.07.2010
| Naslov: Re: Koliko djece imate ili biste željeli imati? uto stu 09, 2010 11:46 pm | |
| collector, morat ćeš naći nekoga tko je iskusniji u tom području, ne bih voljela imati na savjesti ako nešto krene krivo. | |
|
| |
Collector604 Majmun
| Naslov: Re: Koliko djece imate ili biste željeli imati? uto stu 09, 2010 11:50 pm | |
| A zlato moje,bas si oprezna. Pa neces eksperimentirati sa nuklearnom fizikom pobogu Cuj da krene krivo..A ljudi moji ljudski Ja bih te zamolio da me ne pratis u post,i ne trazi dlaku u Jadranskom Moru | |
|
| |
Alpha Admin
| Naslov: Re: Koliko djece imate ili biste željeli imati? sri stu 10, 2010 12:49 am | |
| InaNNaa, ne moze poci krivo jer vec jeste otislo krivo. Sad moze samo pravo @Collector...jes ti u tom moru izgubio i smisao za humor? | |
|
| |
Collector604 Majmun
| Naslov: Re: Koliko djece imate ili biste željeli imati? sri stu 10, 2010 1:05 am | |
| Alpha zar nisi naucila da ne valja dijagnosticirati neki problem bez valjanih podataka,nemoj mi pseudonauke Nisam..jer nikad nisam ni imao takvog smisla | |
|
| |
Melkior PraGlodavac
Broj postova : 685 Age : 43 Registration date : 24.12.2010
| Naslov: Re: Koliko djece imate ili biste željeli imati? uto pro 28, 2010 11:43 am | |
| Troje, čini mi se kao razuman broj. ... hmmm | |
|
| |
Sadb Višestanični organizam
Broj postova : 37 Age : 39 Registration date : 23.02.2011
| Naslov: Re: Koliko djece imate ili biste željeli imati? čet vel 24, 2011 7:53 pm | |
| imam jedno ...planiram jedno jos...ali tko zna sve zavisi od situacije .... za sada nam ovako sa jednim ide ...odlicno ...a ovo drugo ce malo pricekat .... | |
|
| |
Collector604 Majmun
| Naslov: Re: Koliko djece imate ili biste željeli imati? čet oľu 03, 2011 3:52 am | |
| Ionako je planeta prenaseljena.Treba malo usporiti sa tim nagonom za razmnozavanje | |
|
| |
biga Pračovjek
Broj postova : 2861 Age : 37 Registration date : 28.08.2009
| Naslov: Re: Koliko djece imate ili biste željeli imati? čet oľu 03, 2011 12:57 pm | |
| Collector, kaži ti to arapima, kinezima i japancima... nas će ionako brzo nestati upravo zbog tog razloga... | |
|
| |
| Naslov: Re: Koliko djece imate ili biste željeli imati? čet oľu 03, 2011 1:06 pm | |
| - biga je napisao/la:
- Collector, kaži ti to arapima, kinezima i japancima... nas će ionako brzo nestati upravo zbog tog razloga...
slazem s ovim | |
|
| |
Alpha Admin
| Naslov: Re: Koliko djece imate ili biste željeli imati? čet oľu 03, 2011 5:44 pm | |
| Imam jedno pitanje. Jel mislite da bi ste se mogli zaljubiti u Kineza, Japanca ili Arapa? Ili, nedajboze, crnca? Jel mislite da bi se vase dijete moglo zaljubit? I sto kada bi se to desilo? Zabranili bi djetetu tu vezu? Mislim, stvari na planetu idu kako idu. Ne kuzim tu opsjednutost nacionalnoscu i rasom. Nije li vaznija kultura? Da se razumjemo, ni meni se ne svidja porast populacije u smislu da ljudi koji nemaju uvjete rode 10 djece. Tako se povecava siromastvo. Medjutim po toj logici ne vidim ni smisao da se Hrvati mnoze ko zecevi jer ni kod nas nema uvjeta. Dakle, definitivno sam za neku kontrolu nataliteta ali ne po nacionalnosti. | |
|
| |
Collector604 Majmun
| Naslov: Re: Koliko djece imate ili biste željeli imati? čet oľu 03, 2011 6:18 pm | |
| Odnosilo se na generalno sve ljude na planeti | |
|
| |
Abarksas Dinosaur
Broj postova : 382 Age : 32 Registration date : 27.02.2011
| Naslov: Re: Koliko djece imate ili biste željeli imati? čet oľu 03, 2011 6:59 pm | |
| Volela bih imati 3 muska Konstantina,Damjana i Dmitra
...i ,mozda, posle kad bi oni porasli ,jednu devojcicu,Irina... | |
|
| |
Collector604 Majmun
| Naslov: Re: Koliko djece imate ili biste željeli imati? čet oľu 03, 2011 7:11 pm | |
| Hajde ne izmisljaj zivota ti | |
|
| |
| Naslov: Re: Koliko djece imate ili biste željeli imati? čet oľu 03, 2011 7:17 pm | |
| ja sam se slozila samo zato sto je kod njih veca populacija... a sto se tice toga da mi se kcer jednom zaljubi u nekoga iz navedenih rasa pa ne bih imala nista protiv... | |
|
| |
Abarksas Dinosaur
Broj postova : 382 Age : 32 Registration date : 27.02.2011
| |
| |
biga Pračovjek
| Naslov: Re: Koliko djece imate ili biste željeli imati? pet oľu 04, 2011 12:58 am | |
| - Alpha je napisao/la:
- Imam jedno pitanje. Jel mislite da bi ste se mogli zaljubiti u Kineza, Japanca ili Arapa? Ili, nedajboze, crnca? Jel mislite da bi se vase dijete moglo zaljubit? I sto kada bi se to desilo? Zabranili bi djetetu tu vezu? Mislim, stvari na planetu idu kako idu. Ne kuzim tu opsjednutost nacionalnoscu i rasom. Nije li vaznija kultura? Da se razumjemo, ni meni se ne svidja porast populacije u smislu da ljudi koji nemaju uvjete rode 10 djece. Tako se povecava siromastvo. Medjutim po toj logici ne vidim ni smisao da se Hrvati mnoze ko zecevi jer ni kod nas nema uvjeta. Dakle, definitivno sam za neku kontrolu nataliteta ali ne po nacionalnosti.
nikakav problem... kao što uvijek kažem, to je njihov život, nek žive kako žele... al zar ne bi bilo loše kad za 300 godina se o nama bude učilo kao o izumrlom narodu?? a i kultura se razlikuje od rase do rase, od vjere do vjere, od nacionalnosti do nacionalnosti.... tako da ti to kasnje dođe na isto... nisam za kontrolu nataliteta jer bi to dovelo do dabanja dozvola da se imaju djeca. i opet kao i sve ostalo, djecu bi imali samo imućni ili oni koji su podobni trenutnoj vlasti... | |
|
| |
wanderer Majmun
Broj postova : 1462 Age : 37 Registration date : 24.05.2010
| Naslov: Re: Koliko djece imate ili biste željeli imati? pet oľu 04, 2011 12:13 pm | |
| - Citat :
- Da se razumjemo, ni meni se ne svidja porast populacije u smislu da ljudi koji nemaju uvjete rode 10 djece. Tako se povecava siromastvo. Medjutim po toj logici ne vidim ni smisao da se Hrvati mnoze ko zecevi jer ni kod nas nema uvjeta. Dakle, definitivno sam za neku kontrolu nataliteta ali ne po nacionalnosti.
Kastrirati sve one koji zarađuju manje od 5000 € | |
|
| |
Alpha Admin
| Naslov: Re: Koliko djece imate ili biste željeli imati? pet oľu 04, 2011 12:33 pm | |
| @Biga...a ti mislis da smo mi nastali sami od sebe? Da nisu neki nasi preci koji su prije vjerovali u Svetu Bukvu bili pokrsteni i time je narod Svete Bukve izumro? Mislis da nismo onda mi isto tako pokrstavali druge? Uvijek se razlicite kulture i vjere namecu. Zasto bi bilo lose da za 300 godina izumremo ako ce to znaciti da smo na neki nacin evoluirali? Da pojasnim. Sto je prosjecni Hrvat? Prosjecni Hrvat je prilicno zatucano stvorenje koje ne priznaje svoju gresku, koje radi protiv svog susjeda (mislim doslovno princip "nek susjedu crkne krava"), koje gleda samo svoje dupe, koje je kukavica i td. Dakle, uistinu imamo se cime podicit. Tvoja linija je izumrla onda kada se prekine prijenos tvog DNK, ne onda kada ti potomci promijene naziv rubrike "nacionalnost". Mozda si primjetio da ljudi koji imaju puno love u pravilu nemaju puno djece. Dakle, to nesto govori @Wanderer...ja ne bih tako. Postoje socijalne sluzbe i zna se sto su uvjeti sto nisu. Osim toga ne bih dala ni da oni koji imaju jako puno novaca radjaju po 10 djece. Zasto? Zato jer valja gledati veliku sliku, a ne sliku svoje guzice kad se pogleda u ogledalo. Pod velika slika mislim na planet. Na resurse koji se crpe, na zagadjenje koje se povecava, na prostor koji je jos ostao za iskoristiti, na zivotinje koje su istjerane iz stanista i koje izumiru...naime, planet ne moze niti opstati ako na njemu ostanu samo ljudi i niti jedna vrsta vise. Dakle - velika slika. | |
|
| |
Chakotay Guardian
Broj postova : 8409 Age : 48 Location : Zagreb Registration date : 28.12.2007
| Naslov: Re: Koliko djece imate ili biste željeli imati? pet oľu 04, 2011 1:05 pm | |
| Alpha ustvari nema razlike u velikoj i maloj slici tj. između naši pojedinačnih interesa i svih zajedničkih, samo što to nažalost oni koji gledaju samo svoje uske interese ne mogu prepoznati. Jer ako mi iscrpimo resurse i ako uništime sve ostale vrste na Zemlji, tada niti mi nećemo dugo živjeti. A ako se brinemo za druge vrste i pažnjivo koristimo resurse koje imamo tada ćemo i mi još dugo živjeti na ovoj Zemlji. Naravno možda će naš razvoj biti sporiji i možda će nam biti malo teže, ali to je mala cijena koju moramo platiti da bi preživili | |
|
| |
biga Pračovjek
| Naslov: Re: Koliko djece imate ili biste željeli imati? pet oľu 04, 2011 1:32 pm | |
| gle, kažu da geni nose skoro sve... između ostalog i neki obrazac ponašanja... tj, ako sam ja bio hajvan, velika je mogućnost da će mi i sin biti hajvan. osim ako ne pokupi jače gene od majke, al opet onda ima mojih gena...
šta pokušavam reći: koliko je čovjek po tvome mišljenju evoluirao od recimo 15-og stoljeća?? po meni jako jako malo... gotovo zanemarivo... jedina je razlika u tome što mi sad imamo sve... čitav konfor struju, kompjutere, tuš, vc školjku... kako sve to radi?? na struju... samo jedna poštena sunčeva baklja(koliko sam skužio) može nas opet zurucknut u 15-o stoljeće. i šta onda?? pola gospode bi se odvojilo od srednjeg sloja koji bi nestao i postao siromašan... bogati bi imali, siromašni ne.
dal sad to znači da taj siromašni smije imati samo 1 djete(ono da za 200 godina tom metodom se smanji broj siromašnih), dok se bogati mogu množiti do mile volje. tada bi došli do istog tog 15-og stoljeća gdje je velika većina bogatuna zapravo oplođavala svoje srodnike, pa smo dobili za 200 godina tako pametne vladare: "ako nemaju kruha nek jedu kolače"...
evo sad gledam da kažem da su tesla i einstein bili iz siromašnih obitelji, al jbg nisu...
nemoj gledati prosječnog hrvata, jer ako je jedan loš, a tisuću dobrih, u prosjeku nisu dobri. to ti isto dođe sa hercegovcima u hrvatskoj. ima ih pun kufer, al su svi loši zbog bandića, mamića i nekolicine škutora što su se tamo doselili...
neka ljudi, neka djece. nije problem za prirodu odgovorno čeljade. veći je problem jedan koji zagađuje, nego tisuću koji ne zagađuju... | |
|
| |
Alpha Admin
| Naslov: Re: Koliko djece imate ili biste željeli imati? pet oľu 04, 2011 2:46 pm | |
| @Chak...slazem se ali cinjenica je da se ne brinemo o okolisu i odgajamo nove generacije (sve vise ljudi) koji se isto tako ne brinu o okolisu @Biga...u biti se ne bih slozila. Jer da je tako jos uvijek bi bili u 15. stoljecu. Ok, imali bi struju ali bi zakoni bili isti. A nisu. Istina da geni znace i odgoj znaci ali to nije sve. Puno je situacija gdje roditelj sve da djetetu, a ono ode krivim putem. Isto tako dijete iz obitelji gdje otac tuce majku moze i sam izrasti u nasilnika ali moze upravo na tome nauciti da on bas nece biti takav. Naime, svidjalo se to tebi ili ne ali svi smo mi u jednom trenu imali pretka koji je bio nasilnik, ubojica, silovatelj ili tako nesto. Mozda je to bilo u 15. stoljecu ali je vrlo vjerojatno bilo. A da nas se sada baci nazad u to isto stoljece ne bi prezivjeli bogati nego bas siromasni tj. oni koji zive na selima. Ne znam jesi preskocio procitat ali ja sam kazala da ne bih dozvolila ni bogatima da imaju "milion" djece. Nego sto da gledam nego prosjecnog Hrvata? Taj prosjecni Hrvat cini vecinu koja onda 20 godina izabire HDZ, Bandica, Keruma i ostale majmune koji onda kroje zivot i meni. Neka ljudi, neka djece? A od cega ce zivjet kad pokosimo zemlju? Mozda da se manje razmnozavamo, a vise posvetimo paznje djeci koju imamo pa da barem njih nesto naucimo o zastiti okolisa, o postenju, o visim vrijednostima? Ali kako cemo ih to uciti kada ni sami nismo osvjesteni? Da se razumjemo (i da budem ontopic) ja bih voljela imati dvoje ili troje djece. Obzirom na moje godine malo tesko da ce se to desit. Ali eto. To je ono "sto bi bilo kad bi bilo". U realnosti je pitanje kako ce biti (kako bi bilo) kad cu imati prvo dijete. Hocu li se snaci, hocu li ga/ju znati odgajati i td. Neki ljudi razmisljaju i o kvaliteti ne samo kvantiteti koju odradjuju da bi zadovoljili hir svog dupeta ili zivotinjski nagon o samoodrzanju. | |
|
| |
Buby30 Žaba
Broj postova : 294 Age : 42 Location : Split Registration date : 14.10.2011
| Naslov: Re: Koliko djece imate ili biste željeli imati? uto stu 08, 2011 3:32 pm | |
| Za sada 1, a volila bi jos dvoje... Ako budem u mogucnosti | |
|
| |
Korplikan Pračovjek
Broj postova : 2002 Age : 32 Location : Hrvatska Registration date : 22.03.2011
| Naslov: Re: Koliko djece imate ili biste željeli imati? uto stu 08, 2011 4:59 pm | |
| volio bi imati 2-3... ali da kćer bude najmlađa | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Koliko djece imate ili biste željeli imati? | |
| |
|
| |
| Koliko djece imate ili biste željeli imati? | |
|