|
|
| Biblija | |
|
+15Kahali Prometheus Fantom primitive101 MoW Skulptura Blizzard Athena Star Alpha Fear wanderer Armin od Irima Archangel Remke 19 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Remke Pračovjek
Broj postova : 3399 Age : 29 Location : Osijek Registration date : 05.07.2009
| Naslov: Biblija ned ruj 26, 2010 12:02 am | |
| Ovu sam temu otvorio da saznam sto vise o djelovima biblije koji su izbaceni (kao sto vecina zna biblija koju mozete kupiti negdje je oblikovana od covjeka, a mene zanimaju svi ostali djelovi) takodjer mozete i koristiti temu za pojasnjavanje nekih djelova biblije koji su fascinantniji.
Dakle pisite sve sto znate o evandjelju po Judi, filipu, mariji magdaleni... i o drugim raznim djelovima biblije
(molim vas nemojte samo kopirati s wikipedije to mogu sam, ako imate kakve knjige ili znate nesto o tome) | |
| | | Archangel Pračovjek
Broj postova : 2973 Age : 43 Location : Leonberg Registration date : 15.08.2009
| Naslov: Re: Biblija ned ruj 26, 2010 1:19 am | |
| Ja o Jevandjelju po Judi znam ono sto sam saznao iz jednog dokumentarca National Geographica pod naslovom Izgubljeno Jevandjelje. Pronasao ga je jedan seljak u Egiptu 1978, ali je, dospjevsi u ruke onih koji nisu ni znali sta imaju, na kraju propalo i gotovo potpuno se raspalo. Nakon sto su eksperti i prevodioci konacno dosli u posjed ostataka, Jevandjelje je 85% restaurirano i na kraju otkrilo novi pogled na Hristov zivot i nauku. Jevandjelje po Judi spada u gnosticke spise, dakle, nije bilo namijenjeno sirokim masama, za koje su tadasnji oci pripremili malo lakse stivo koje danas znamo kao Jevandjelja Novog Zavjeta. Anyway, u navedenom Jevandjelju Juda nije nikakav izdajnik, kakvim ga je hriscanska dogma proglasavala 2000 godina, vec je bio jedini koji je razumio Isusa, njegov najbolji ucenik, koga je Isus zatrazio da ga izda, i tako omoguci da se iz njega oslobodi bozanska iskra zarobljena u njegovom tijelu. | |
| | | Armin od Irima Majmun
Broj postova : 1091 Age : 34 Location : Zagreb Registration date : 23.01.2010
| Naslov: Re: Biblija ned ruj 26, 2010 3:32 am | |
| Možda doista ne bi bilo loše da malo prošvrljaš po wikiji, jer tamo ćeš naći toliko toga što drugdje nećeš naći, jer su dobar dio toga pisali teolozi, a možda čak i neki s "viših položaja" koji bi mogli imati uvid u tekstove koji nisu za svačije oči pa su ovim putem dospjeli do javnosti (barem u nekoj cenzuriranoj verziji).
@Arch - oslobodi božanska iskra iliti da će se od njega napraviti mučenik preko kojeg će se ostvariti neke njegove ambicije koje nisu mogle biti ostvarene ni na koji drugi način. | |
| Naslov: Re: Biblija ned ruj 26, 2010 11:15 am | |
| Ne znam koliko bi bilo pametno za teologe da vrse cenzuru, svakako je moguce da neko nauci koptski jezik i provjeri sta pise u Nag-Hamadi tekstovima - ako se otkrije da su lagali - gube kredibilitet. Takodje, pitam se kako nadoknaditi onih 15% Judinog Jevandjelja koje znam da je nepovratno propalo? Znam da su ga vec preveli i objavili, samo se pitam koliko tacno su mogli prevesti kad nijedna stranica nije tekstualno kompletna. Kad uzmes 2 nove knjige koje nikad nisi citao, pa u jednoj na par strana ostavis zapaljen cigar, napravis veliku rupu i onda pokusas rekonstruisati izgubljene dijelove - uporedjujuci s originalom znaces koliko si fulao, i koliko tacan moze biti prijevod polusacuvanog dokumenta. Ja sam rekao samo ono sto (navodno) pise u jevandjelju - a sad - sta ja mislim o razlozima Judinog postupka, to je posebna prica... Na primjer, ne znam koliko logike bi vjernici vidjeli u tome da ja Judu cijenim daleko vise od Isusa, i da bi cak njegovu "izdaju" nazvao duhovno najuzvisenijim cinom CIJELE Biblije. | |
| | | wanderer Majmun
Broj postova : 1462 Age : 37 Registration date : 24.05.2010
| Naslov: Re: Biblija pon ruj 27, 2010 10:31 pm | |
| Ja sam uvjeren da crkva ima originale ili barem prijepise svih spisa vezanih za Bibliju. Druga je stvar zašto ona to ne daje u javnost. Znanje je bogatstvo i kao svako bogatstvo ono ima vrijednost samo ako je na okupu, odnosno u rukama malog broja ljudi. | |
| | | Fear Žaba
Broj postova : 227 Age : 32 Location : Yuggoth Registration date : 19.12.2010
| Naslov: Re: Biblija uto vel 15, 2011 1:35 pm | |
| Vatikan čuva mnoge tajne i zabranjene knjige, pa tako se priča da imaju i drevni Necronomicon. Nebi me čudilo da skrivaju i neke tajne djelove Biblije. | |
| Naslov: Re: Biblija uto vel 15, 2011 3:34 pm | |
| Ni mene ne bi cudilo, pogotovo sto su to vec radili. Mislim na Irineja i metod biranja izmedju 30 - 40 Jevandjelja, iz drugog stoljeca n.e. Prakticki, izbacili su sve sto je ista valjalo, a kanonizirali jedan buckuris za potlacenu rulju zednu osvete nad svojim gospodarima, a kao kruna Novog Zavjeta stoji - Otkrovenje, koje je sramota i komentarisati... | |
| | | Alpha Admin
Broj postova : 29076 Age : 45 Registration date : 30.09.2007
| | | | Archangel Pračovjek
| Naslov: Re: Biblija sri vel 16, 2011 11:59 am | |
| A sta mogu kad je tako popularno... Em imamo najmanje 2 teme o Akopalipsa, em narod stalno odbrojava do neceg... Kako se ne bi sjetio odbrojavat do neceg dobrog? O izbacenim dijelovima Biblije (pretpostavljam da mislis na one koji nisu ni ukljuceni u nju kad su je "sastavljali"?) moze se saznati svasta kad se procitaju gnosticka Jevandjelja, sad imaju i razne prevode, samo jos nisam nigdje nasao "free download"... | |
| | | Alpha Admin
| Naslov: Re: Biblija sri vel 16, 2011 4:05 pm | |
| Meni je zanimljivo tumaciti to sto pise u Bibliji. Problem je sto ljudi citaju predoslovno pa procitaju da ce doci 4 konjanika i ocekuju doslovno konjanike. | |
| | | Star Dinosaur
Broj postova : 391 Location : Zagreb Registration date : 13.04.2010
| Naslov: Re: Biblija uto stu 27, 2012 9:14 pm | |
| @Alpha Odgovor na post iz "U horoskop vjerujem" page 7. https://ce-4.forumotion.com/t712p90-u-horoskop-vjerujem#379355 - Citat :
1. Nije knjiga koju nitko ne može otkriti ali jeste knjiga koja ima razine znanja i nisu svi u mogućnosti prodrijeti u sve nivoe. Ako misliš da svatko tko otvori knjigu odmah vidi sve onda je jasno koliko ti sam u istoj vidiš. Ovdje dobro razmisli o riječi 'svatko'. Biblija se doista nemora proučavati godinama da bi se razumjela poruka koju prenosi. DA ona ima puno nivoa ali njena temeljna poruka ljudima je na onom koji svatko može razumjeti. Ona glasi: zgriješili smo pred Bogom, Isus Krist je došao kao pomirenje između nas i Boga i on je uskrsnuo kako bi svatko tko u Njega povjeruje, točnije da bi svatko tko Ga primi imao život vječni. Što se tiće same definicije života i smrti u Biblijskom kontekstu je vrlo jednostavno također i možemo i o tome raspravljati. - Citat :
- 2. Biblija se svakako mora proučavati. To nije Crvenkapica (iako čak i Crvenkapica ima poantu) ili neko lako štivo. "Par godina" je relativan pojam. Mislim da bi se prije moglo kazati - čitav život.
S ovime se apsolutno slažem. Biblija nije lako štivo ali je razumljivo i netrebaš biti genijalac da shvatiš poruku. Bog nije imao namjeru sakriti poruku unutar Biblije, već naprotiv objaviti ju narodima, Biblija je pozivnica, objašnjenje i razlog u jednome. - Citat :
- 3. Interpretacija poruka Biblije ovisi o dubini shvaćanja iste. Dakle netko će u nekoj prispodobi vidjeti samo zgodnu priču, netko će vidjeti i pouku priće, netko će vidjeti čudo koje je bilo potrebno za to i td. Ovo su, naravno, osnove.
Interpretacije Biblije ovisi čisto o Bibliji samoj. Ovisi o njenom kontekstu koji je jedna cjelina. Svatko može bilo koju knjigu protumačiti kako mu paše ali to ne znaći da je to točno. Ako čitaš crvenkapicu ti ju možeš interpretirati kako te volja ali čak i ona ima svoj kontekst. - Citat :
- A to da je nešto laž i zabluda temeljiš na tome da ti je Krist reko tako. Eto, meni je Krist reko ovako kako ti kažem. To mi je rekao 1985. kad još nisam ni počela čitati pa do 1990. kad sam počela i čitati te svih daljnjih godina nakon 1990. što do danas čini 22 godine. I dan danas mi govori uvijek još više i još novih stvari. Jednostavno neiscrpan izvor. Doduše ti misliš da je iscrpan al to je tvoje pravo.
Kome onda Krist govori? Što ti on govori? Što on kaže za sebe tko je On? Ono najvažnije pitanje je tko je On za tebe? Ima mnogo ljudi koji kažu baš poput tebe da njima Krist govori. Nisam rekao da je Biblija iscrpan izvor već da nosi poruku, vrlo jednostavnu poruku koja je bit cijele Biblije. Biblija je rijeć Božja iz mnogo razloga ali nije Njegova "cijela" rijeć, ona je iznimno bitna sada za ovo vrijeme gdje nismo u zajedništvu s Bogom. Hoće li nam ona biti bitna poslje sveg ovog? neznam, možda, to je na Ocu da prosudi. - Citat :
- pa ti mogu pomoći oko razumijevanja kad ćeš htjeti.
Mnogima govoriš da njihovo mišljenje ne konstituira istinu, zbog čega onda misliš da je to što ti vjeruješ istina? Zar nije Isus rekao da ne vadim trn iz oka brata svoga kada imamo balvan u svojem oku? | |
| | | Alpha Admin
| Naslov: Re: Biblija uto stu 27, 2012 10:02 pm | |
| Upravo zato što govorim drugima da njihovo mišljenje nije nužno (ili uopće) odraz istine ili da nečije mišljenje nije kriterij nečega (ili ičega) ne silujem druge nametanjem neke ''svoje istine''. Uvijek se trudim govoriti tako da naglasim kako je nešto moje mišljenje ili da je nešto moguće da bude ovako ili onako ali ostavljam prostor za različito razmišljanje. To radim ne samo zato jer smatram da ima puno putova do istog cilja nego i zato jer samo čovjek može promijeniti sebe. Sam sebe. Netko drugi teško može promijeniti nekog trećeg. Samo sebe. Međutim za mijenjanje mogu pomoći informacije, različiti pogledi i td. Naravno najbitnija je želja da čovjek bude bolji. Da smatra da može biti bolji. Ako smatra da je super savršen i najpametniji takakv kakav jeste onda više nema mjesta za promjenu i napredak.
Odgovor na pitanje koje postavljaš (zbog čega mislim da je to što vjerujem istina) bi ti trebao znati... Ja ne vjerujem - ja znam. Druga je stvar zašto se ne postavljam na taj način. Ima razlog i za to. Naravno. Osobno ti ne mogu to pojasniti jer je stvar iskustva.
Da, postoji izreka da se ne vadi trn iz oka bratova pa bi bilo dobro da ju proanaliziraš i primjeniš na sebi. Naime koliko vidim ti si taj koji svima drugima govori kako jeste i kako bi trebali mislit i vjerovat. Ti si taj koji druge smatra poganima, grešnima, na krivom putu i td. A zapravo ne znaš ništa o njima. Ne poznaješ njihovu dušu...njihov duh...njihovu bit. Vidiš samo zamućenu sliku uma i tijela ili pak samo neka slova po forumu... Kako god bilo ne pokazuješ poštovanje prema drugima pišući na način da namećeš svoje stavove progašavajući svoje mišljenje apsolutno točnim. Manipuliraš infomacijama uzimajući ono što ti paše i kad ti paše i ne uzimajući kad ti ne paše. Recimo ako znanost tvrdi da je zemlja stara milijarde godina onda to nije točno, znanost nema pojma i sve je to krivo mjerenje i td. Međutim kad hoćeš reći da su piramide gradili ljudi onda se pozivaš na tu istu znanost. Zanimljivo. Zašto ne bi bilo da su ih gradili vanzemaljci? Zato jer se ne spominju u Bibliji? Pa zato ne postoje? Ha...ne znam baš. Nije baš ni da se ne spominju ako se zna čitati. No, nebitno. To nije tema.
Dakle...hoću reći. Puno si veći katolik kad pokazuješ razumijevanje i poštovanje nego kad namećeš svoje i ''prijetiš ognjem''. | |
| | | Star Dinosaur
| Naslov: Re: Biblija sri stu 28, 2012 1:05 pm | |
| - Citat :
- Upravo zato što govorim drugima da njihovo mišljenje nije nužno (ili uopće) odraz istine ili da nečije mišljenje nije kriterij nečega (ili ičega) ne silujem druge nametanjem neke ''svoje istine''. Uvijek se trudim govoriti tako da naglasim kako je nešto moje mišljenje ili da je nešto moguće da bude ovako ili onako ali ostavljam prostor za različito razmišljanje. To radim ne samo zato jer smatram da ima puno putova do istog cilja nego i zato jer samo čovjek može promijeniti sebe. Sam sebe. Netko drugi teško može promijeniti nekog trećeg. Samo sebe. Međutim za mijenjanje mogu pomoći informacije, različiti pogledi i td. Naravno najbitnija je želja da čovjek bude bolji. Da smatra da može biti bolji. Ako smatra da je super savršen i najpametniji takakv kakav jeste onda više nema mjesta za promjenu i napredak.
Ti to gledaš na takav naćin zato jer je tebi istina nešto relativno...neka stvar mogučnosti i "možda". Istina nije kompleksan sustav koji treba izgraditi ili zavariti raznoraznim mišljenjima. Istina je jednostavna i očita. Mi nemožemo mijenjati sami sebe, mi možemo na neki naćin raditi na sebi ali se nemožemo mijenjati u našoj biti, to samo Isus Krist može. Zbog ćega misliš da svi putevi vode na isti cilj? zašto bi to moralo biti tako? To je kontradiktorno svemu poznatome kako u svijetu tako i van njega. Ne vodi sve na istu adresu, važno je znati adresu i onda možeš govoriti o putovanju. Dok ne razumiješ uopće kamo ideš nećeš ni znati doći na adresu već kamo te noge odvedu princip. - Citat :
- Odgovor na pitanje koje postavljaš (zbog čega mislim da je to što vjerujem istina) bi ti trebao znati... Ja ne vjerujem - ja znam. Druga je stvar zašto se ne postavljam na taj način. Ima razlog i za to. Naravno.
Osobno ti ne mogu to pojasniti jer je stvar iskustva. Ne ja itekako znam zašto je ovo što govorim istina, ja to mogu ne samo potvrditi svojim svjedočanstvom i osobnim iskustvom već i znanošću o kojoj govoriš da se držim kako mi paše. Mogu ti potvrditi zašto je Biblija neizmjenjena iz kojig razloga i mogu argumentirati. - Citat :
Da, postoji izreka da se ne vadi trn iz oka bratova pa bi bilo dobro da ju proanaliziraš i primjeniš na sebi. Naime koliko vidim ti si taj koji svima drugima govori kako jeste i kako bi trebali mislit i vjerovat. Ono što ja činim jest nudim alternativu ljudima koji dođu ovdje, od mene se ne očekuje ništa manje nego da ljudima dam na uvid o čemu se radi. Ako se netko bavi magijom na meni je da upozorim tu osobu. Sa magijom imam puno iskustva jer znam odakle dolazi i kako funkcionira. Ne govorim ja svima ŠTO će vjerovati. nego da pogledaju drugu stranu medalje da stvari nisu onakve kakvim se čine. Sjetih se sada one jedne izreke iz jednog filma ja mislim...kaže da je stotonin najveći trik učinio ljude da ne vjeruju u njega. - Citat :
- Ti si taj koji druge smatra poganima, grešnima, na krivom putu i td.
Nemam što druge smatrati poganima i grešnima, svi smo grešni pa i ja, svi su sagriješili i lišeni su Božje slave. Realizacija naših grijeha će nas odvesti k Bogu, mnogima se ne sviđa pojam grijeha i ne žele biti krivi za išta...iako malo ljudi van Krista razumije što grijeh zapravo jest. Plaća grijeha je smrt, i to je vrlo jasno. Što znaći smrt i život u Biblijskim terminima možemo također prodiskutirati. - Citat :
- zapravo ne znaš ništa o njima. Ne poznaješ njihovu dušu...njihov duh...njihovu bit. Vidiš samo zamućenu sliku uma i tijela ili pak samo neka slova po forumu...
Zbog ćega to misliš? zašto misliš da ne poznajem ljude? Upravo Biblija najbolje objašnjava ljudsku narav, našu narav. Objašnjava nam u vrlo jasnom kontekstu kakvi smo i što bi najradije htjeli. Biblija za nas ima reći sljedeće: radije bismo se okrenuli našim srcima nego Bogu i to radimo, svijet je zaboravio Boga i ne želi Njegov zakon jer taj zakon je poprečan našim željama. Mi bismo radije birali svoj put i mišljenje nego prihvatili Božji put i odredbu. Ljudi su poput djece i mi nemožemo svojim umom pojmiti Boga ukoliko mu se ne pokorimo kao Ocu, ukoliko mu ne predamo svoje srce u Isusu Kristu i kažemo "u redu, ti Oče sada vodi". - Citat :
- Kako god bilo ne pokazuješ poštovanje prema drugima pišući na način da namećeš svoje stavove progašavajući svoje mišljenje apsolutno točnim.
Ako je to istina za mene zar to i za tebe ne vrijedi? Jer mi na kraju vodimo ovu diskusiju jer su naša mišljenja došla u konflikt. Ne radi se ovdje o tome što ja "drugima" govorim svoje mišljenje niti im ga namećem, ja pokušavam racionalno diskutirati, ako netko ne želi to je u redu i nije primoran na ikakav naćin, uvijek može jednostavno ne odgovoriti na moj post. Mnogi ljudi uglavnom mene ne čitaju iz razloga jer ih ne zanima ono što govorim i to je u redu. Nego...problem s tobom je nastao imam osjećaj jer se tebi nije svidjelo što govorim jer se to tebi proturjeći. Našao se netko novi tko kaže da razumije Bibliju i ego je iskočio jer više nije autoritet na tom području. Naravno da proglašavam svoje mišljenje apsolutno toćnim, pa jesi li uopće čitala argumente? Moram ti reći da sam ponekad potrošio par sati da ljudima obrazložim i elaboriram zašto je nešto ovako ili onako, davao sam koliko je više moguće linkova na izvore koje rabim, na činjenice u stvarnom svijetu ne svijetu mojeg mišljenja... U diskusijama mi dosada NITKO, ama baš nitko nije davao nekakav argument koji je bio vezan činjenićno izuzev Bozona na temu kreacionizma. Nitko ne želi objasniti zbog čega vjeruje u nešto jer nemože. Vjerujemo u nešto jer nam srce tako hoće i zaziremo od onoga tko bi to mogao nekako opovrgnuti. - Citat :
- Manipuliraš infomacijama uzimajući ono što ti paše i kad ti paše i ne uzimajući kad ti ne paše. Recimo ako znanost tvrdi da je zemlja stara milijarde godina onda to nije točno, znanost nema pojma i sve je to krivo mjerenje i td. Međutim kad hoćeš reći da su piramide gradili ljudi onda se pozivaš na tu istu znanost. Zanimljivo
Ne manipuliram informacijama, u to te mogu apsolutno uvjeriti. Pogledaj si sama te linkove koje sam dao, pogledaj za sebe ono što tamo piše i poveži točke. Moj argument oko starost Zemlje itekako stoji jer su radiometrijska datiranja nepouzdana ukoliko se ne radi o zatvorenom sustavu. Na njih utjeće mnogo stvari kao voda pa čak i sunčevo zraćenje. Mana radiometrijskog datiranja su svjesni i sami znanstvenici, ne samo oni zločesti kreacionisti. Neznam što nedostaje ideji o gradnji piramida...znanost kao takva je široka. Ova najnovija teorija je objasnila mnoge stvari samo što bez obzira radilo se o činjenicama i znanosti ipak treba vjeru da se u nju vjeruje. Tebe to osobno smeta jer to bi znaćilo da su to ipak gradili samo ljudi a ne vanzemaljci. Vanzemaljci su vjera i nema nikakvih dokaza za njihovo postajanje. - Citat :
- Zašto ne bi bilo da su ih gradili vanzemaljci? Zato jer se ne spominju u Bibliji? Pa zato ne postoje?
Imaš li argument za postajanje vanzemaljaca? Kada sam došao na tu temu znam da se nikome nije svidjelo što imam za reći o tome. Ja ne baziram sve svoje razumijevanje eksplicitno na Bibliji, prije nego sam se uopće obratio sam intenzivno proučavao grane koje se dotići Biblije, Isusa Krista, vanzemaljaca, evolucije, genetike, psihologije...itd. Tako da vanzemaljci...bojim se da ćete se razočarati. Istina će vas osloboditi rekao je Isus, i doista mogu ti to svjedočiti. Meni se zapravo sviđa ideja evolucije, sviđa mi se ideja drugih bića na drugim planetama i slično, ali jednostavno je zasnovana u mašti u hollywoodu, ne u stvarnosti. To je više mind-control nego realnost. - Citat :
- Ha...ne znam baš. Nije baš ni da se ne spominju ako se zna čitati
Naglasak na "ako se zna čitati", dotakli smo se konteksta Biblije ranije i ona se čita kao cjelina ne kao komadić puzzle. Ne Alpha, vanzemaljci se ne spominju u Bibliji koliko god to netko htio...ako misliš na ezekiela po Daniken-ovoj teoriji...bojim se da je to davno odbačeno čak i od strane ljudi koji to vole. Ima nekoliko poglavlja u Bibliji gdje se spoinju anđeli Božji u vatrenim kočijama i slično, ali velika je razlika između vatrene kočije i letečeg tanjura, jednostavno je između toga razdor koji zahtijeva most čiste mašte da ih poveže. - Citat :
- Dakle...hoću reći. Puno si veći katolik kad pokazuješ razumijevanje i poštovanje nego kad namećeš svoje i ''prijetiš ognjem''.
Ja nisam katolik niti imam veze s tom crkvom, ja sam protestant ako već moram imenovati nekakvu denominaciju. Ja slijedim Isusa Krista i to zapravo sve govori. Ja itekako imam razumijevanja za ljude na ovom forumu, dapaće imam i toliko poštovanja i ljubavi da ih gnjavim sa argumentima ne bi li pogledali malo pobliže u to što govore, jer kada vidim neku malu djevojčicu kada se zaljepi na temu o magiji...kakav bi to ja istinski kreten bio kada ju ne bih upozorio? Ili kada vidim da netko ima problem s "duhovima" kako mu ne bih pružio savjet da moli za oslobođenje? Nekoliko sam puta dao linkove na CE-4 research group, to su bili ljudi ko sada ovaj forum i združili su se da doista istraže o čemu se radi taj NLO fenomen, došli su do vrlo zanimljivog zaključka koji se tebi nebi svidio. Dao sam također i informativne videe i linkove da si skratim govor pa ih gotovo nitko nije pogledao jer se boje naći ono što tamo kaže. Ukratko još samo da se dotaknem ognja i ideje smrti i života. Dakle život i smrt u Biblijskom kontekstu dotiće naravno i stvarnu smrt ali iza toga postoji mnogo gora. Ta smrt je separacija od Boga, Isus Krist je donio Život vječni, On nas je dakle pomirio sa Bogom i mi imamo sada odnos s Bogom. Smrt je odvojenje od Boga. Raj, točnije Nova Zemlja koja bi trebala nastati je zapravo Raj, ljudska baština. Na tom mjestu nismo radi sebe već radi Boga. Tamo smo kako bi imali blizak odnos s Bogom, tamo smo jer želimo imati blizak odnos s Bogom. Tamo je lijepo zbog Boga i tamo je savršeno jer Bog vodi svoju djecu i mi ćemo tamo biti sretni zbog Boga. Neznam dali sam dobro objasnio...tamo ide netko tko traži zajedništvo s Bogom ali na onaj način na koji to On daje i kako to On nama objavljuje, ne kako mi objavljujemo Boga jer to nemožemo. Pakao i smrt. To je zapravo slična stvar. Pakao je vjećan i to je mjesto koje je pripremljeno za one koji žele ići svojim putem bez Boga. To je mjesto gdje Bog više ne skreće svoj pogled, mjesto na kojem više Boga a dakle ni života nema. Plaća za grijeh je smrt jer smo odvojeni od Boga našom voljom i svojom pobunom. Pakao postaje pakao zato jer je prepušten ljudima da ga vode, zato jer tamo više nema Božje milosti niti nazočnosti. On je odlučio svojoj djeci to ostaviti i neka biraju svoj put. Činjenica je da to čovjek nemože i da čovjek nije samodostatan jer nema sposobnost stvaranja. To mjesto je u pravom smislu pakao. Bog neće nikoga tjerati u svoju prisutnost, previše nas voli da bi to učinio. Sve nas je pozvao ali se rijetki odazovu. Biblija je rijeć Božja i to ti mogu potvrditi. P.S. neznam gdje sam dosada spomenuo pakao igdje do sada znam da se posebno libim to spominjati prije nego ga objasnim jer to ljude plaši. | |
| | | Athena Superforumaš CE-4
Broj postova : 12351 Age : 39 Registration date : 09.09.2009
| Naslov: Re: Biblija sri stu 28, 2012 3:33 pm | |
| - Star je napisao/la:
Imaš li argument za postajanje vanzemaljaca? Kada sam došao na tu temu znam da se nikome nije svidjelo što imam za reći o tome. Ja ne baziram sve svoje razumijevanje eksplicitno na Bibliji, prije nego sam se uopće obratio sam intenzivno proučavao grane koje se dotići Biblije, Isusa Krista, vanzemaljaca, evolucije, genetike, psihologije...itd. Tako da vanzemaljci...bojim se da ćete se razočarati. Istina će vas osloboditi rekao je Isus, i doista mogu ti to svjedočiti.
Meni se zapravo sviđa ideja evolucije, sviđa mi se ideja drugih bića na drugim planetama i slično, ali jednostavno je zasnovana u mašti u hollywoodu, ne u stvarnosti. To je više mind-control nego realnost. Da se malo uključim. Vidim da se raspravlja o koječemu, ali nadovezala bi se na ovu Starovu konstataciju. Da si ti zaista toliko precizno proučavao evoluciju i ufologiju i da zaista imaš toliku paletu znanja kojom možeš zasjeniti sve druge sugovornike, onda ne bi rekao da su ideje o drugim bićima ili sva iskustva ljudi sa nadnaravnim/izvanzemaljskim/neobjašnjivim, o kojima ne govori Biblija, zasnovane na mašti i za potrebe hollywoodskog filma niti bi tvrdio da ona realno nemaju nikakva uporišta. Isto tako, ja se ne bih usudila hvaliti kako sam sa svoje 23 godine toliko intenzivno proučavala razne grane i uopće 'realno' mogla stvoriti toliki fond znanja iz raznih područja, toliko da nema te osobe kojoj ne mogu parirati i da nema stvari koju ne znam protumačiti. Još više ako bi isto objašnjavala samo na način tipa "Bog je rekao ovo ili ono...", jer sam eto pročitala u nekoj knjizi u koju vjerujem i koja je za mene, zlatno slovo istine. Kažeš da u Bibliji nema stvari koje bi se trebale posebno tumačiti i da je sve jasno samo po sebi... - Star je napisao/la:
- Ima nekoliko poglavlja u Bibliji gdje se spoinju anđeli Božji u vatrenim kočijama i slično, ali velika je razlika između vatrene kočije i letečeg tanjura, jednostavno je između toga razdor koji zahtijeva most čiste mašte da ih poveže.
Eto i u Knjizi Postanka, Adam i Eva su jeli jabuku sa zabranjenog stabla pa ako to doslovno tumačimo, ja bih voljela stvarno znati kakva izgleda ta zabranjena jabuka. | |
| | | Blizzard Superforumaš CE-4
Broj postova : 15088 Age : 34 Registration date : 01.10.2007
| Naslov: Re: Biblija sri stu 28, 2012 4:01 pm | |
| Kraj toliko "istina" na svijetu, više ne znam što je uopće "neistina" Samo od onih koji "žive po Kristu" sam čitao različite istine i verzije, kamoli od onih koji žive kako žive. Istina je samo jedna, da, trebala bi biti. Al koja? Heh heh. Od onih kojima je "očito" da Bog postoji do onih kojima je "očito" da je riječ o izmišljotini. Trećima je očito da ni prvi ni drugi nemaju pojma, a četvrtom je očito da je prava istina kod onih koji obrezuju organ. Kaj da se kaže, svakom je nešto očito. Meni je očito da se hladnija voda brže ohladi od toplije dok nisam naišao na eksperiment koji pokazuje suprotno. A šta ćeš. Očito je da je sve očito dok se očito ne pokaže da to uopće nije očito. Netko se može pitati kako je to živjeti u "neznanju" kad za ništa ne znaš je li jest ili nije istina. Drugi se pak pitaju kako je to živjeti u velikom uvjerenju vlastitog znanja. Obje strane imaju neku svoju prednost. Ovaj prvi će istraživati jer se pita što je istina, ali on tu istinu zapravo ne zna i pojma o ničemu nema, zna samo što misli. Ovaj drugi je uvjeren da je shvatio neku magičnu tajnu koju mnogi nisu shvatili, te živi u uvjerenju da posjeduje veliko znanje koje potom širi, a koja može biti totalna bezvezarija bez da imaš pojma. E sad, izaberi stranu, sigurno ćeš pogriješiti, har har har. | |
| | | Star Dinosaur
| Naslov: Re: Biblija sri stu 28, 2012 5:32 pm | |
| Ja tu nisam izmislio ništa novo niti tu nešto novo pričam i donosim. Ja sa svoje 23 godine nisam izmislio nuklearnu fiziku niti sam trebao. Sve informacije koje sam iznio mogu se provjeriti. Ono što mene nikako ne prestaje čuditi jest kako se uvijek rasprava svodi na semantiku umjesto informacije.
Zbog ćega nemožemo malo smanjiti sa "osobnim" iskustvima o kojima bih mogao mnogo govoriti i o svojim mišljenjima i počnemo zaista nešto raditi korisno i produktivno. Informirati ljude da postoji nešto izvan izvanzemaljaca i sličnog. Ja bih sada mogao početi prićati o osobnim iskustvima kakvih sam imao s tim bićima ali koja je poanta? opet nismo ništa postigli...
Tuđe mišljenje se uvijek može opovrgnuti kroz logičku dedukciju. Ako je sve što sam ja dosada iznosio netoćno...zar se to neće onda vrlo brzo opovrgnuti i doista biti samo moje mišljenje?
Jako puno semantike i filozofiranja oko ničega. Možda postoje vanzemaljci a možda ne...pitanje je...ne zapravo je vrlo jednostavno. Ako izvanzemaljci postoje trebaju zadovoljiti određena fizička pravila koja vrijede za ovaj svemir. Dakle ako je evolucija istinita, onda vanzemaljci sigurno postoje...ali je li evolucija činjenica doista? Jeli takvo nešto uopće moguće iako se čini apsolutno logičnim?
Uglavnom da ne pišem duge postove koji nemaju smisla, sve što sam ikada rekao se može provjeriti, koga zanima blago njemu. | |
| Naslov: Re: Biblija sri stu 28, 2012 5:45 pm | |
| - Star je napisao/la:
Jako puno semantike i filozofiranja oko ničega. Možda postoje vanzemaljci a možda ne...pitanje je...ne zapravo je vrlo jednostavno. Ako izvanzemaljci postoje trebaju zadovoljiti određena fizička pravila koja vrijede za ovaj svemir. Dakle ako je evolucija istinita, onda vanzemaljci sigurno postoje...ali je li evolucija činjenica doista? Jeli takvo nešto uopće moguće iako se čini apsolutno logičnim? Koja to točno fizička pravila moraju zadovoljiti? | |
| | | Star Dinosaur
| Naslov: Re: Biblija sri stu 28, 2012 6:16 pm | |
| Prvo evolucija mora biti istinita, drugo planet na kojem se nalaze treba zadovoljiti određena pravila, imam na potpisu odlićan video na temu https://www.youtube.com/watch?v=zj7F9gkFNi4Opisuje zbog ćega je Zemlja poseban planet i koliko to značenje ima za život. Treće rekao bih da nema dokaza za njih. Naravno svjestan sam ideje da ukoliko nisu recimo nikada bili na Zemlji nebismo ni mogli imati dokaze njihovog postojanja točnije djelovanja. Danas je popularno vjerovati u vanzemaljce zbog medija koji ljude polagano pripremaju na takvu ideju, kultivira se narod. Propagatori te ideje koriste piramide, drevne kulture i slične stvari kako bi svoju teoriju potvrdili. Nažalost tu se ne radi o pravim dokazima niti ti dokazi nemaju racionalno objašnjenje. Ako ti je taj dio stran imam i na to video u trajanju od dva sata koji u potankosti objašnjava dokaze koji se obično koriste kao potvrda vanzemaljaca. Mislim da još nitko nije pogledao taj video ovdje na forumu pa možda bi bila prva. http://ancientaliensdebunked.com/Također ako ti je Sitchin-ova teorija o anunakima draga ima ljudi koji i taj dio objašnjavaju. | |
| Naslov: Re: Biblija sri stu 28, 2012 7:48 pm | |
| Možda je i njih netko stvorio ko i nas, a evolucija ne postoji. Što fali takvoj ideji. | |
| Naslov: Re: Biblija sri stu 28, 2012 8:20 pm | |
| - Star je napisao/la:
Treće rekao bih da nema dokaza za njih. Naravno svjestan sam ideje da ukoliko nisu recimo nikada bili na Zemlji nebismo ni mogli imati dokaze njihovog postojanja točnije djelovanja. Danas je popularno vjerovati u vanzemaljce zbog medija koji ljude polagano pripremaju na takvu ideju, kultivira se narod. Propagatori te ideje koriste piramide, drevne kulture i slične stvari kako bi svoju teoriju potvrdili. Nažalost tu se ne radi o pravim dokazima niti ti dokazi nemaju racionalno objašnjenje. Pogledat ću video, kad stignem. Dakle, neobjašnjive pojave moraju imati racionalno objašnjenje, da bi mogli konstatirati da uopće postoje? Nije dovoljno utvrditi znanstveno i na drugi način, kako postoje neobjašnjive pojave i fenomeni koji ne mogu nastati od ljudske ruke, koje ljudska znanost ne može protumačiti, već ih možemo odmah negirati jer su nama neobjašnjivi. Nemam takav svjetonazor. Kroz čitavu povijest, iznikao je veliki broj zapisa i dokumentiranih podataka koji upravo upućuju na postojanje života izvan zemaljskog i neobjašnjivih pojava, tako da se ne može generalizirati kako ništa od toga ne postoji. | |
| Naslov: Re: Biblija sri stu 28, 2012 8:27 pm | |
| - Star je napisao/la:
- Tuđe mišljenje se uvijek može opovrgnuti kroz logičku dedukciju. Ako je sve što sam ja dosada iznosio netoćno...zar se to neće onda vrlo brzo opovrgnuti i doista biti samo moje mišljenje?
E, kad bi stvar bila tako jednostavna. Vrijedi općenito pravilo, a to je da ćeš logičku dedukciju vidjeti ako ju želiš vidjeti. Čak i dok iste nema ni u tragovima. Najutjecajniji aspekt je vjera. Čovjek ako vjeruje, možeš se ti postaviti na trepavice sa logičkim dedukcijama, stanje se promijeniti neće. I dalje, sve ove pojave koje se kao snimaju i koje su neobjašnjive, one su i dalje u rangu NLO-a, ne vanzemaljaca. Kad je nešto neobjašnjivo i čini se nevjerojatno, to se pripiše vanzemaljcima, onako to je postala najbliža ideja objašnjenja o čemu bi se radilo. Iako ne znam dal postoje baš dokazi da se radi o objektima koje čovjek nije izradio ili koje ne može izraditi. To što neku letjelicu običan puk nije nikad vidio ne mora biti potvrda strane inteligencije. | |
| | | Star Dinosaur
| Naslov: Re: Biblija čet stu 29, 2012 4:56 pm | |
| @Blizzard - Citat :
- Možda je i njih netko stvorio ko i nas, a evolucija ne postoji. Što fali takvoj ideji.
S takvom idejom bih se apsolutno mogao složiti ali je vjerojatnost iznimno malena. Dakle ako postoji stvoritelj onda postoji i stvorenje. Jesmo li mi jedno jedino stvorenje? Nismo. Postoje bića van naših osjetila koje nazivamo anđelima i demonima. Ta bića bi mogla u neku ruku biti "vanzemaljci" koje tražimo. Naravno oni ne putuju u metalnim konzervama kroz svemir niti su nastanjeni u našem fizičkom svemiru izuzev demona tj palih anđela. Ljudsko je mišljenje da za putovanje kroz prostor trebaš pomagalo kao svemirski brod i slićno. To je jer ljudi žive isključivo u 4 dimenzije a za ostale ili neznamo, nismo svjesni ili su sakrivene radi nas. - Citat :
- E, kad bi stvar bila tako jednostavna. Vrijedi općenito pravilo, a to je da ćeš logičku dedukciju vidjeti ako ju želiš vidjeti. Čak i dok iste nema ni u tragovima. Najutjecajniji aspekt je vjera. Čovjek ako vjeruje, možeš se ti postaviti na trepavice sa logičkim dedukcijama, stanje se promijeniti neće.
To vrijedi za svaku osobu, ako nekome nešto smeta on to neće htjeti vidjeti kao što i sam kažeš. Vjera se ne sastoji samo u religiji...vjera je glavni sastojak svakidašnjeg života. Ja recimo vjerujem da ću sutra moći otići u grad i da nađem pet eura na cesti...ili ja vjerujem da je Bin Laden još uvijek živ jer je on CIA-in špijun ili slično. Vjera u Isusa Krista nije samo vjerovanje da je još uvijek Živ ali u drugom obliku, i ne samo vjerovanje u Njegovu rijeć već doista iskreno znanje da je još uvijek živ. Ja bih vrlo rado da postoje vanzemaljci ali eto...bojim se da to jednostavno nije istina. Ja obožavam SF film, volim mistićne filmove i dokumentarne programe na temu svemira i slično, ja sam ušao u to otvorena uma. Do ovih zaključaka sam došao na svoju žalost isprva, to me na neki način pogodilo...jer sam živio u jednoj drugoj realnosti. - Citat :
- I dalje, sve ove pojave koje se kao snimaju i koje su neobjašnjive, one su i dalje u rangu NLO-a, ne vanzemaljaca. Kad je nešto neobjašnjivo i čini se nevjerojatno, to se pripiše vanzemaljcima, onako to je postala najbliža ideja objašnjenja o čemu bi se radilo. Iako ne znam dal postoje baš dokazi da se radi o objektima koje čovjek nije izradio ili koje ne može izraditi. To što neku letjelicu običan puk nije nikad vidio ne mora biti potvrda strane inteligencije.
Apsolutno bih se složio s ovom izjavom. Ja ne podcjenjujem ljudski rod posebice ne kada se treba ubijati i ratovati. Ova tehnologija koju imamo danas je u mojem uvjerenju barem 50 godina iza vojne. U vojnu tehnologiju se ulaže milijarde i milijarde sredstava i resursa kako bi se mogli bolje ubijati i kontrolirati jedni druge. Moje mišljenje je sljedeće: ako se ne radi o itekako ljudskoj letjelici onda se radi o biću van naših 4 zida koje pokušava nešto imitirati/reći/postići time što ju ljudi gledaju. Treba biti objektivan i to me dovelo do Isusa Krista, mnogima će to zvučati čudno jer znam da je meni zvučalo iznimno čudno, ali ja nemogu promjeniti neke stvari, mogu samo dati svoje iskustvo ako nekome pomogne. @Athena - Citat :
- Kroz čitavu povijest, iznikao je veliki broj zapisa i dokumentiranih podataka koji upravo upućuju na postojanje života izvan zemaljskog i neobjašnjivih pojava, tako da se ne može generalizirati kako ništa od toga ne postoji.
Slažem se s činjenicom da postoje mnogi zapisi ali nisam baš siguran da upućuju na postojanje života izvan zemaljskog. Ponekad se takvo nešto pokušava progurati kao indikacija ili najčešće dokaz postojanja vanzemaljskog života dok to ono zapravo nije. Video koji sam ti ostavio će ti pokazati otprilike koliko se takve stvari savijaju kako bi pasale teoriji. P.S. pisao sam dosta i na temu "početak invazije Zemlje: vanzemaljci će upoznati ljude" gdje sam iznio teoriju koja je u ovom slučaju samo stvar mojeg mišljenja. Ugl. svodi se na to da će se iscenirati nekakav vanzemaljski posjet kako bi nas se inauguriralo u NWO pomoću takvog šoka ili če izbiti 3 svj rat. | |
| Naslov: Re: Biblija pet stu 30, 2012 2:32 am | |
| - Star je napisao/la:
- S takvom idejom bih se apsolutno mogao složiti ali je vjerojatnost iznimno malena.
Pa slobodno malo pojasni kako si došao do takvog zaključka. | |
| | | Star Dinosaur
| Naslov: Re: Biblija pet stu 30, 2012 11:49 am | |
| - Citat :
- Pa slobodno malo pojasni kako si došao do takvog zaključka.
Pa sve piše odmah ispod. Osim ako si mislio zbog ćega ne vjerujem u fizičke vanzemaljce? Pa prvo to je sve povezano sa kreacionizmom i evolucijom na što sam dugo vremena potrošio raspravljajući na prikladnoj temi. Jedino nam ostaje da bi Bog stvorio još nekakva bića koja nastanjuju ovaj fizićki svemir...ali takva se bića ne spominju u Bibliji stoga je malo vjerojatno da postoje, jer stvoritelj bi ih spomenuo najvjerojatnije. Bibliju uzimam kao Božju rijeć, mogu dati i argumente za to, ali na vama je osobno hočete li to prihvatiti ili ne. Jako puno ljudi se buni kada netko kaže takvo nešto jer ne shvačaju temeljnu stvar da mrav nemože nas spoznati ukoliko mu se ne objavimo tako ni mi Boga nemožemo više spoznati ukoliko se on nama ne objavi... Uglavnom nadam se da sam odgovorio na tvoje pitanje. | |
| | | Star Dinosaur
| Naslov: Re: Biblija pet stu 30, 2012 11:52 am | |
| P.S. pogledaj video https://www.youtube.com/watch?v=zj7F9gkFNi4podrobno objašnjava iz znanstvene perspektive zbog čega je naš planet poseban i što je sve potrebno za planet kako bi podržavao život. Nije dovoljna samo pravilna udaljenost od sunca i voda...puno je više faktora koji su potrebni da bi život uopće mogao postojati. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Biblija | |
| |
| | | | Biblija | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|