Početna stranicaPortalPretraľnikLatest imagesRegistracijaLogin

Skrivena poruka u vodi

Go down 
+21
Eternity
Chakotay
hromi
flory
Saroman
silver
meli
gloria_g
Blizzard
stella
None
Alpha
Angel from shadow
zvezda
od soka prazna flaša
Rain
(CroM)Flash
Svjetloisjena
Thor
malenaivi
Galileo Galilei
25 posters
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Autor/icaPoruka
Flamezar
PraGlodavac
Flamezar

Male
Aries Broj postova : 695
Registration date : 07.05.2008

Skrivena poruka u vodi - Page 4 Empty
PostajNaslov: Re: Skrivena poruka u vodi   Skrivena poruka u vodi - Page 4 Icon_minitimened oľu 14, 2010 10:37 pm

@Flory, bilo je jednom Na Rubu Znanosti o znanstveniku Viktoru Schauberger. On je isto tako nesto otkrivao neke stvari o vodi. Uglavnom on je dao vodi podjelu na mladu, zivu, staru i tako. Ovisi di tece. I da zapravo ova voda koju mi zovemo voda nije prava. Prava tece pod zemljom u svojem prirodnom toku. Tako nesto. Probat cu nac emisiju na internetu pa da pogledas, mislim da ce te zanimat.
Al da vas pitam. Zna li ko amo rec neki eksperiment sa vodom koji se moze prakticirat kod kuce. Eksperiment u vezi ove teme..
[Vrh] Go down
MoW
Čovjek
MoW

Male
Libra Dog
Broj postova : 6339
Registration date : 26.05.2009

PostajNaslov: Re: Skrivena poruka u vodi   Skrivena poruka u vodi - Page 4 Icon_minitimepon oľu 15, 2010 12:26 pm

flory je napisao/la:

Jedno od najzanimljivijih istraživanja koja je proveo u zadnjih pet godina obavljeno je upravo na vodi, i to u jednom švicarskom laboratoriju, u prostoriji potpuno izoliranoj od vanjskih valova, bili oni elektromagnetski, zvučni, svjetlosni. Ovo se istraživanje provodilo nekoliko dana s više osoba i više puta: na stol se stavila čaša napunjenu vodom; vrata prostorije bila su zatvorena i u njoj je bila samo ta čaša. Kasnije su u prostoriju uvođene osobe na oko tri metra udaljenosti od čaše. Osoba je morala zatvoriti oči, brojati do 30 i onda opet otvoriti oči, koncentrirajući se samo na čašu. Svi su rezultati potpuno jednaki: voda je promjenom električnog polja reagirala i na pogled. Razmišljanje modificira električno polje koje utječe na ono što nas okružuje. Rubes je uvjeren da svojim mislima možemo utjecati i mijenjati ne samo biljke i vodu, već i same sebe i naš svijet."

Možda je voda samo sramežljiva kad je čovjek gleda, možda se uzbudi pa malo generira struju? :)
Evo prijedlog jednog drugog pokusa koji bi mogao odgovoriti je li voda sramežljiva u čovječjoj prisutnosti. Ovaj pokus bi se mogao provesti i kod kuće, tko ima volje.

Napuniti dvije jednake posude u isto vrijeme vodom točno do oznake na posudi, recimo 0.5 l (radi preciznosti, možete koristiti i menzuru).
Staviti jednu posudu da se grije na plin (staviti maksimalnu propusnost plina) i uključiti štopericu. Zuriti u vodu u posudi. Staviti prikladni termometar u vodu. Čim voda zavrije na 100 stupnjeva C, zaustaviti štopericu i zabilježiti vrijeme.
Staviti drugu posudu da se grije na plin, namjestiti štopericu na vrijeme koje je trebalo prethodnoj vodi da zakipi, staviti u nju termometar i izaći iz prostorije. Ne misliti više na vodu.
Kad štoperica signalizira nulu, ući brzo u prostoriju, uključiti opet štopericu da broji prema naprijed i zabilježiti da li je voda zakipjela (provjeriti je li temp. na 100). Ako nije, pričekati da voda zakipi i zabilježiti vremensku razliku od ulaska u prostoriju do kipljenja.

Ovaj pokus ponoviti ispočetka minimalno 5 puta, poželjno 10 puta. Naći srednju vrijenost i standardno odstupanje. :)

Teza je da bi voda trebala brže zakipiti kad mi nismo u prostoriji, nego kad jesmo. :)
[Vrh] Go down
flory
Majmun
flory

Female
Pisces Rooster
Broj postova : 1335
Registration date : 06.01.2010

PostajNaslov: Re: Skrivena poruka u vodi   Skrivena poruka u vodi - Page 4 Icon_minitimepon oľu 15, 2010 10:19 pm

Flamezar je napisao/la:
Probat cu nac emisiju na internetu pa da pogledas, mislim da ce te zanimat.

:) moze, ajde, bas me zanima..

MoW je napisao/la:
Teza je da bi voda trebala brže zakipiti kad mi nismo u prostoriji, nego kad jesmo.

Zašto? Ja sam mislila da bi trebalo biti obrnuto.
[Vrh] Go down
Chakotay
Guardian
Chakotay

Male
Scorpio Dragon
Broj postova : 8409
Registration date : 28.12.2007

PostajNaslov: Re: Skrivena poruka u vodi   Skrivena poruka u vodi - Page 4 Icon_minitimepon oľu 15, 2010 11:55 pm

@MoW zanimljiv pokus, mogao bi to čak i probati, jel se zna zašto se to dešava, jel to voda s nama u nekoj vrsti interakcije pa se na to troši dio energije, a kad nas nema onda se sva energija troši na zagrijavanje i time voda brže proključa
[Vrh] Go down
MoW
Čovjek
MoW

Male
Libra Dog

PostajNaslov: Re: Skrivena poruka u vodi   Skrivena poruka u vodi - Page 4 Icon_minitimeuto oľu 16, 2010 12:24 am

flory je napisao/la:

MoW je napisao/la:
Teza je da bi voda trebala brže zakipiti kad mi nismo u prostoriji, nego kad jesmo.

Zašto? Ja sam mislila da bi trebalo biti obrnuto.

Pa, ideja je da se voda možda srami interakcije s plamenom dok je mi gledamo, pa se opire plamenu, ne da se zagrijati. Budući da je voda ženska energija (yin), ne može biti toliko opuštena dok smo mi tamo i buljimo u nju. To se fizički manifestira s određenim el. poljem, tj. potencijalom prisutnim oko vode, kojeg u ovom pokusu ne mjerimo direktno.

E sad, možda je pokus nezgodno postavljen. Naime, ako je hipoteza točna, tada bi uglavnom u trenutku kad uđemo voda već trebala kipjeti.
Kako ćemo onda znati točno u kojem trenutku prije je zakipjela? Hmm... možda da se uključi neki drugi timer točno u trenutku kad se postigne 100 stupnjeva (povezan s termometrom), pa bi se onda vrijeme na štoperici oduzelo od vremena koje pokazuje timer da bi se dobilo točno vrijeme kad je voda zakipjela. :)

Uglavnom, pravi pokus je dosta teško provesti. :)
Samo da napomenem da bi morali biti sigurni da je atmosferski tlak vrlo stabilan, da je temperatura u prostoriji stalna, da netko ne uleti u kuhinju za vrijeme pokusa, da su posude zaista jako jako slične, da je količina vode praktički jednaka, da je dotok plina stabilan, te da vrlo precizno mjerimo vrijeme i temperaturu.
[Vrh] Go down
flory
Majmun
flory

Female
Pisces Rooster

PostajNaslov: Re: Skrivena poruka u vodi   Skrivena poruka u vodi - Page 4 Icon_minitimeuto oľu 16, 2010 12:38 am

MoW je napisao/la:
Budući da je voda ženska energija (yin), ne može biti toliko opuštena dok smo mi tamo i buljimo u nju.
hmm nisam znala za povezanost vode s yin i yangom.. idem ja to proučiti. study AKo nema takvog topica tu na forumu (iako mislim da sam negdje vidjela), možeš li opširnije o yin i yangu? Po avataru bi se reklo da si prilično upućen u to :)

A što se tiče pokusa, da manje kompliciramo s ulaskom kroz vrata, možemo lijepo uključiti kameru i snimiti vodu,.. naravno, pod uvjetom da voda nije upućena u upotrebu kamere.. jer bi ju onda tek bilo sram :D

EDIT: Upravo sam pronašla temu vezanu za yin i yang... balans :)
[Vrh] Go down
Legionar
Moderni čovjek
Legionar

Male
Gemini Dog
Broj postova : 8711
Registration date : 27.07.2008

PostajNaslov: Re: Skrivena poruka u vodi   Skrivena poruka u vodi - Page 4 Icon_minitimeuto oľu 16, 2010 1:57 am

MoW je napisao/la:
Budući da je voda ženska energija (yin), ne može biti toliko opuštena dok smo mi tamo i buljimo u nju.
Kako ti to znaš? :P

Pokus je zanimljiv. Pokušat ću ga izvesti :)
[Vrh] Go down
MoW
Čovjek
MoW

Male
Libra Dog

PostajNaslov: Re: Skrivena poruka u vodi   Skrivena poruka u vodi - Page 4 Icon_minitimeuto oľu 16, 2010 1:09 pm

flory je napisao/la:
MoW je napisao/la:
hmm nisam znala za povezanost vode s yin i yangom.. idem ja to proučiti. study AKo nema takvog topica tu na forumu (iako mislim da sam negdje vidjela), možeš li opširnije o yin i yangu? Po avataru bi se reklo da si prilično upućen u to :)

A što se tiče pokusa, da manje kompliciramo s ulaskom kroz vrata, možemo lijepo uključiti kameru i snimiti vodu,.. naravno, pod uvjetom da voda nije upućena u upotrebu kamere.. jer bi ju onda tek bilo sram :D

EDIT: Upravo sam pronašla temu vezanu za yin i yang... balans :)

Dobra ideja s kamerom. Naravno, idealno bi bilo imati cijeli sustav za praćenje. Termometar bi poslao signal kad bi temperatura došla na 100 stupnjeva, to bi aktiviralo timer, a sve bi pratila i kamera, koja bi recimo imala i vlastiti timer, tako da bi se vrijeme dvaput provjerilo.

U yin i yang sam vrlo upućen, proučavao sam uniju polarnosti najmanje dvije godine kad sam se bavio makrobiotikom.
I da, voda je meka, široka, rijetka, hladna. Uglavnom, ima predominantne yin karakteristike.
[Vrh] Go down
MoW
Čovjek
MoW

Male
Libra Dog

PostajNaslov: Re: Skrivena poruka u vodi   Skrivena poruka u vodi - Page 4 Icon_minitimeuto oľu 16, 2010 1:10 pm

Legionar je napisao/la:
MoW je napisao/la:
Kako ti to znaš? :P

Pokus je zanimljiv. Pokušat ću ga izvesti :)

Zapravo se cijeli pokus temelji na staroj urbanoj legendi da nam "uvijek nešto zagori ili iskipi kad izađemo iz kuhinje". :D
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Registration date : 30.09.2007

PostajNaslov: Re: Skrivena poruka u vodi   Skrivena poruka u vodi - Page 4 Icon_minitimeuto oľu 16, 2010 1:17 pm

@MoW...zbilja dobra ideja za pokus...ali tako puno parametara...bilo bi zahtjevno provesti ga kvalitetno ali i zanimljivo pokusati :)
[Vrh] Go down
Legionar
Moderni čovjek
Legionar

Male
Gemini Dog

PostajNaslov: Re: Skrivena poruka u vodi   Skrivena poruka u vodi - Page 4 Icon_minitimeuto oľu 16, 2010 9:07 pm

MoW je napisao/la:
I da, voda je meka, široka, rijetka, hladna. Uglavnom, ima predominantne yin karakteristike.
Može malo detaljnije? :)
[Vrh] Go down
MoW
Čovjek
MoW

Male
Libra Dog

PostajNaslov: Re: Skrivena poruka u vodi   Skrivena poruka u vodi - Page 4 Icon_minitimesri oľu 17, 2010 12:47 am

Alpha je napisao/la:
@MoW...zbilja dobra ideja za pokus...ali tako puno parametara...bilo bi zahtjevno provesti ga kvalitetno ali i zanimljivo pokusati :)

Hvala. Da, to bi zahtjevalo za pravilnu provedbu laboratorijske uvjete da se eliminiraju moguće vanjske smetnje. :)
[Vrh] Go down
flory
Majmun
flory

Female
Pisces Rooster

PostajNaslov: Re: Skrivena poruka u vodi   Skrivena poruka u vodi - Page 4 Icon_minitimesri oľu 17, 2010 12:56 am

@MoW ajde budi drag pa napiši na Balansu više o yin i yangu da preneseš malo znanja i na mlađe znatiželjne generacije.. gladne znanja klopa

A za pokus mi se više sviđa nabaviti neki dobar mikroskop pa proučavati kristalizirane strukture.. Lijepo to izgleda na onim slikicama pa me zanima kako bi moja komunikacija s vodom izgledala confused
[Vrh] Go down
Chakotay
Guardian
Chakotay

Male
Scorpio Dragon
Broj postova : 8409
Registration date : 28.12.2007

PostajNaslov: Re: Skrivena poruka u vodi   Skrivena poruka u vodi - Page 4 Icon_minitimesri oľu 17, 2010 1:16 am

@MoW jel netko napravio taj pokus, mislim jako je jednostavan i ne bi ga bilo teško napraviti u pravom laboratoriju. Bilo bi primjerice zanimljivo vidjeti kako se voda ponaša kad se od nje očekuje ili možda kad ju se moli da brže zakipi ili pak da duže ostane u tekućem stanju. I da to primjerice radi više ljudi.

I da zar nije voda potpuno neutralna, ni yin ni yang
[Vrh] Go down
Legionar
Moderni čovjek
Legionar

Male
Gemini Dog

PostajNaslov: Re: Skrivena poruka u vodi   Skrivena poruka u vodi - Page 4 Icon_minitimesri oľu 17, 2010 1:17 am

@flory, Vjerojatno nema trenutno vremena za duži post :)

@MoW, mene u biti više zanima kako ti znaš takve stvari je nije da te prvi put pitam kako znaš nešto? miga
[Vrh] Go down
flory
Majmun
flory

Female
Pisces Rooster

PostajNaslov: Re: Skrivena poruka u vodi   Skrivena poruka u vodi - Page 4 Icon_minitimesri oľu 17, 2010 1:34 am

Legionar je napisao/la:

O, ma naći će on vremena zubi .. kada ga se zamoli
[Vrh] Go down
Legionar
Moderni čovjek
Legionar

Male
Gemini Dog

PostajNaslov: Re: Skrivena poruka u vodi   Skrivena poruka u vodi - Page 4 Icon_minitimesri oľu 17, 2010 1:40 am

MoW, PIŠI!! bic
[Vrh] Go down
flory
Majmun
flory

Female
Pisces Rooster

PostajNaslov: Re: Skrivena poruka u vodi   Skrivena poruka u vodi - Page 4 Icon_minitimesri oľu 17, 2010 1:43 am

joj Legi, napisao je poduži post 2 minute PRIJE nego si ga izmlatio :P
... odi na filozofiju pa ćeš vidjeti.. Balans
[Vrh] Go down
MoW
Čovjek
MoW

Male
Libra Dog

PostajNaslov: Re: Skrivena poruka u vodi   Skrivena poruka u vodi - Page 4 Icon_minitimesri oľu 17, 2010 1:49 am

Chakotay je napisao/la:
@MoW jel netko napravio taj pokus, mislim jako je jednostavan i ne bi ga bilo teško napraviti u pravom laboratoriju. Bilo bi primjerice zanimljivo vidjeti kako se voda ponaša kad se od nje očekuje ili možda kad ju se moli da brže zakipi ili pak da duže ostane u tekućem stanju. I da to primjerice radi više ljudi.

I da zar nije voda potpuno neutralna, ni yin ni yang

Koliko znam, nije, ali je sličan pokus dao moj otac studentima u Osijeku da rade. Koliko znam, bilo je dobrih rezultata. Isto su kuhali vodu. :)
Međutim, ne znam je li netko radio baš laboratorijski pokus. Brat mi je nešto promrmljao da i nije to tako lako izvesti (on je kemičar), jer da se mora paziti na jako puno faktora. Pokus je teži nego što na prvi pogled izgleda.
Svakako bi bilo zanimljivo raditi i varijacije tog pokusa kao što si ti predložio, dakle govoriti joj da zakipi ili joj se prijetiti da ne zakipi. :)
Onda bi bilo dobro to provesti i s više ljudi, u raznim dijelovima dana i noći i sl.

Voda je u kemijskom smislu neutralno otapalo, ali u energijskom smislu je više yin. Naime, voda je građena od dva atoma kisika i jednog atoma kisika. Kisik je više yin, a vodik više yang. Međutim, kisik čini veći dio mase molekule vode tako da je voda dominantno više yin.
Naravno, voda s kojom bi radili pokus bila bi ona iz pipe, a ta ima i drugih minerala u sebi.
[Vrh] Go down
MoW
Čovjek
MoW

Male
Libra Dog

PostajNaslov: Re: Skrivena poruka u vodi   Skrivena poruka u vodi - Page 4 Icon_minitimesri oľu 17, 2010 1:50 am

Legionar je napisao/la:

@MoW, mene u biti više zanima kako ti znaš takve stvari je nije da te prvi put pitam kako znaš nešto? miga

Kako znam nešto?

Pa tako da sam o tome čitao i da sam to slušao kako su drugi ljudi pričali. Zatim sam to sam provjeravao. Samo se to ne uči u školi. zubi
[Vrh] Go down
MoW
Čovjek
MoW

Male
Libra Dog

PostajNaslov: Re: Skrivena poruka u vodi   Skrivena poruka u vodi - Page 4 Icon_minitimesri oľu 17, 2010 1:51 am

flory je napisao/la:
joj Legi, napisao je poduži post 2 minute PRIJE nego si ga izmlatio :P
... odi na filozofiju pa ćeš vidjeti.. Balans

Da... mlađi naraštaji su skloniji nasilju. Ili je to samo stvar u hormonima? :D
[Vrh] Go down
schmizzl
PraGlodavac
schmizzl

Female
Aries Tiger
Broj postova : 594
Registration date : 19.11.2009

PostajNaslov: Re: Skrivena poruka u vodi   Skrivena poruka u vodi - Page 4 Icon_minitimesri oľu 17, 2010 6:24 pm

kemijski gledano, kad voda postaje led, atomi se spajaju u šesterokute - uvijek, što god vodi rekli :)

a što se tiče ovih kristalića, odnosno kocki leda, mislim da je sve previše subjektivno, čovjek je taj koji tumači izgled, ono što je nama strašno, vjeverici možda nije :)

a čula sam za misteriozno svojstvo vode, ali ne u smislu skrivene poruke :)
već u smislu da voda može primiti našu frekvenciju.. ako kažeš, misliš, oj lijepa vodo, želim te popiti, prijat ćeš mi.. ukusna voda..
a ako smo negativni, kamenac, fuj, bljak.. onda će tako i biti!
pitam se samo koliku ulogu tu ima autosugestija? :) :)

moj stari priča sa umirućom biljkom, i ova se oporavi za malo vremena i još joj krenu rasti mladice :) :)

ja obožavam ruže, pričam doslovce sa buketom i poljubim ružice svaki dan, i one su svježe 10 dana :) :) :) :)

to je slično vodi.. nema tu poruke kao takve, već reakcija na čovjeka :)
[Vrh] Go down
MoW
Čovjek
MoW

Male
Libra Dog

PostajNaslov: Re: Skrivena poruka u vodi   Skrivena poruka u vodi - Page 4 Icon_minitimesri oľu 17, 2010 6:51 pm

Nije li to onda zapravo reakcija na poruku koju joj čovjek šalje?
Dakle, poruka postoji. :)
[Vrh] Go down
Flamezar
PraGlodavac
Flamezar

Male
Aries Broj postova : 695
Registration date : 07.05.2008

PostajNaslov: Re: Skrivena poruka u vodi   Skrivena poruka u vodi - Page 4 Icon_minitimečet oľu 18, 2010 12:10 am

[Vrh] Go down
schmizzl
PraGlodavac
schmizzl

Female
Aries Tiger
Broj postova : 594
Registration date : 19.11.2009

PostajNaslov: Re: Skrivena poruka u vodi   Skrivena poruka u vodi - Page 4 Icon_minitimečet oľu 18, 2010 12:13 am

htjela sam reći da ne postoji skrivena poruka u smislu da je možemo pronaći i pročitati... :)

ali da odgovara na naše reakcije je živa istina...

evo, baš sam maloprije razgovarala sa vodom!! zubo
strastveni sam pušač, ali uvijek nešto pijem (osim vode, nikako mi ne ide uz cigaru) ili žvačem..
i sad na terasi ja i dečko pušimo, čekamo frendove da dođu - i oni mi nose sok :)
ja sad pijem vodu i pričam sa njom, a dečko me gleda kao da sam sa ganimeda pala... a kad ono... ne sjećam se kada mi je neka cuga tako lijepo legla uz cigaru kao voda maloprije :) :) :)
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Skrivena poruka u vodi   Skrivena poruka u vodi - Page 4 Icon_minitime

[Vrh] Go down

Skrivena poruka u vodi
[Vrh] 
Stranica 4 / 5.Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
 Similar topics
-
» Skrivena istina - zabranjeno znanje
» Hodanje po vodi
» Nikola Tesla
» Michael Cremo i R.Thompson - Skrivena povijest ljudske vrste
» Odgovor/poruka od pravog muskarca