| Zakoni?(Ponovljeni zakoni?) | |
|
+8Sentinel Tutankhamon marko suzic Svjetloisjena Alpha meli gloria_g vladimir 12 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Alpha Admin
Broj postova : 29076 Age : 45 Registration date : 30.09.2007
| Naslov: Re: Zakoni?(Ponovljeni zakoni?) uto svi 13, 2008 10:23 am | |
| @Snark...prvo dobrodosao Drugo...odlican post ...iako ga Marko vjerojatno nece procitat...ili ako ga procita nece ga shvatit... (osim ako nisi citirao Bibliju ) | |
|
| |
gloria_g Čovjek
Broj postova : 4131 Age : 50 Location : Zagreb Registration date : 16.11.2007
| |
| |
silver Majmun
Broj postova : 1439 Age : 34 Registration date : 25.10.2007
| Naslov: Re: Zakoni?(Ponovljeni zakoni?) uto svi 13, 2008 7:26 pm | |
| - marko suzic je napisao/la:
- samo mi objasni kako je moguce da riba dobije noge i da dobije pluca???
sam si rekao da je bog svemoguć. zašto bi onda išta bilo nemoguće? proturječiš sam sebi, dragi naš ikd. | |
|
| |
gloria_g Čovjek
| Naslov: Re: Zakoni?(Ponovljeni zakoni?) sri svi 14, 2008 9:54 am | |
| nema nam i dalje ikd-a!! sad sam fakat već zabrinuta....možda su mu njegovi u crkvi objasnili da je internet vražje djelo??? | |
|
| |
Svjetloisjena Legenda foruma CE-4
Broj postova : 29065 Age : 59 Location : Zagreb Registration date : 15.09.2007
| Naslov: Re: Zakoni?(Ponovljeni zakoni?) sri svi 14, 2008 10:30 am | |
| | |
|
| |
gloria_g Čovjek
| |
| |
Blizzard Superforumaš CE-4
Broj postova : 15088 Age : 34 Registration date : 01.10.2007
| Naslov: Re: Zakoni?(Ponovljeni zakoni?) čet svi 22, 2008 9:40 am | |
| - svjetloisjena je napisao/la:
- Biblija, osobito stari zavjet nije jedinstven tekst, to je zbirka knjiga koja je nastajala najmanje tisuću godina i bila bezbroj puta prepisana, redigirana, ispravljana, prepravljana. Poznato je da je moguće iz Biblije izvuči vrlo velik broj užasno negativnih izreka i citata.
Šteta što to neki ne prihvaćaju zbog onog u što vjeruju. | |
|
| |
| Naslov: Re: Zakoni?(Ponovljeni zakoni?) čet svi 22, 2008 2:56 pm | |
| - Omega je napisao/la:
- svjetloisjena je napisao/la:
- Biblija, osobito stari zavjet nije jedinstven tekst, to je zbirka knjiga koja je nastajala najmanje tisuću godina i bila bezbroj puta prepisana, redigirana, ispravljana, prepravljana. Poznato je da je moguće iz Biblije izvuči vrlo velik broj užasno negativnih izreka i citata.
Šteta što to neki ne prihvaćaju zbog onog u što vjeruju. Ove dvije stvari nisu izravno uzročno povezane. Ja spadam u one koji i nastoje znati i vjeruju i poznajem dosta takvih ljudi. Već sam više puta pisala da je vjer stvar emocionalnog i duhovnog čovjekovog bića, a ona nisu izravno povezana s intelektom koji nam pomaže da npr. vidimo da je Biblija knjiga u kojoj je sakupljena zbirka različitih, višeznačnih i mnogoslojnih tekstova. | |
|
| |
snark Žaba
Broj postova : 248 Age : 54 Registration date : 19.04.2008
| Naslov: Re: Zakoni?(Ponovljeni zakoni?) sri lip 04, 2008 11:19 pm | |
| ja se svjetloisjena u ovome jako s tobom slažem. drago mi je kad netko lijepo uobliči ono što i ja mislim. tako mi neke stvari postaju jasnije. naša vjera daje nam krila, ali nas zna ograničiti. sukob razuma i srca; treba ga izbjeći, ali to je ponekad teško. | |
|
| |
| Naslov: Re: Zakoni?(Ponovljeni zakoni?) čet lip 05, 2008 8:00 pm | |
| - snark je napisao/la:
- ja se svjetloisjena u ovome jako s tobom slažem. drago mi je kad netko lijepo uobliči ono što i ja mislim. tako mi neke stvari postaju jasnije. naša vjera daje nam krila, ali nas zna ograničiti. sukob razuma i srca; treba ga izbjeći, ali to je ponekad teško.
Tako je | |
|
| |
snark Žaba
Broj postova : 248 Age : 54 Registration date : 19.04.2008
| Naslov: Re: Zakoni?(Ponovljeni zakoni?) sub lip 21, 2008 6:53 pm | |
| htio bih dodati još i to da ovi zakoni citirani na početku ne spadaju u deset božjih zapovjedi. a druga stvar, ni biblija nije bezvremenska knjiga, bilo bi sumnjivo da nije odraz svoga vremena. a to vrijeme bilo je jako divlje i krvavo. da navedem primjer: još prije dvadesetak godina o ubijanju i klanju životinja pisalo se i govorilo kao o nečem normalnom, ubijane su čak i na filmovima. a danas u gotovo svakom filmu na odjavnoj špici piše da životinje u tom filmu nisu mučene ili ubijane. toliko vezano uz temu, ako sam što pojasnio, drago mi je. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Zakoni?(Ponovljeni zakoni?) | |
| |
|
| |
| Zakoni?(Ponovljeni zakoni?) | |
|