| Zasto sam presla na islam? | |
|
+9SolarWind Legionar MoW Blizzard Athena Pohotni Jarac gloria_g Alpha Fantom 13 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
SolarWind Višestanični organizam
Broj postova : 58 Age : 42 Registration date : 17.06.2010
| Naslov: Re: Zasto sam presla na islam? čet lip 17, 2010 6:49 pm | |
| @Alpha ....malo sam te "citala" i mogu ti reci da mi se svidja tvoje razmisljanje i poimanje @Fantom....prvi put sam na ovom forumu, i budi siguran da me ne poznajes @biga.... islam se razlicito praktikuje u razlicitim zemljama. Glavni problem islama je sto se od izvora,(Kur´ana),vadi sta se kome svidja i nadogradjuje se sta se kome svidja. Isti ajet, suru, razlicita muslimanaska drustva prozimaju svojim sociolosko-kultoroskim karakteristikama i daju mu ton koji u stvari nije islam kakav je propisan u Kur'anu. Svi muslimani ce reci da je Kur'an izvor islama, a isti ce da na njega nadogradjuju svasta svoje a i dalje mu kaciti epitet "islamskog". Greska, ali greska koja strasno zivi i siri se medju muslimanskim zemljama Nisu sve islamske zemlje iste.....razlike su izmedju mnogih ev npr. : saudijskoarabijskog muslimana, turskog, ili nekog muslimana u Bosni.....upravo zato sto su svi izvitoperili islam i prilagodili ga svojim sociolosko-kulturoloskim poimanjima drustva i zivota uopste Citala sam Kur´an i vjeruj u njemu nema ogroman broj onoga sto danas prosjecan covjek pa i musliman poima kao "islamsko" Od obicnog odijevanja u burke pa do kacenja exploziva na "Allahovu putu" Neznanje je uistinu strasna stvar Ljudi se povode za drugima, bas kao ovce i rijetko ko misli svojom glavom, rijetko ko zeli da provjeri, ono sto cuje negdje od nekoga.... | |
|
| |
MoW Čovjek
Broj postova : 6339 Age : 42 Location : Zagreb Registration date : 26.05.2009
| Naslov: Re: Zasto sam presla na islam? čet lip 17, 2010 9:03 pm | |
| Slažem se. Svatko zapravo vjeru prilagođava svojim potrebama. To nije loše ako se ostaje etičan i korektan, i ako razumije zašto se neke stvari rade tako kako se rade (molitve, obredi, blagdani). Međutim, mnogo je veći broj primjera onih koji pojma nemaju pa iz Kur'ana iščitavaju sve i svašta. Samo fali da kažu koje cipele je Muhammed propisao da se nose i od kojih materijala smiješ kuću graditi u skladu s Allahom. To su totalne gluposti, koje nažalost u rukama određenih napačenih i osvetoljubivih pojedinaca mogu imati i opasne posljedice. Na kraju, misleći da Allah voli krv, pojedinci su spremni dati svoj dragocjeni život za Boga. E jadnoga li tog boga kojemu su potrebni krv i stradanje. | |
|
| |
Chakotay Guardian
Broj postova : 8409 Age : 48 Location : Zagreb Registration date : 28.12.2007
| Naslov: Re: Zasto sam presla na islam? ned lip 20, 2010 1:13 pm | |
| - MoW je napisao/la:
- ...
Na kraju, misleći da Allah voli krv, pojedinci su spremni dati svoj dragocjeni život za Boga. E jadnoga li tog boga kojemu su potrebni krv i stradanje. Nažalost ne samo da oni daju svoj život, nego uzimaju i tuđe živote. A Bog to od nikoga ne traži, kad bi to ljudi samo znali Vidim da se ovdje raspravljalo o definiciji prevare, izgleda da kad to radimo onda smo spremni relativizirati taj pojam, no kad smo prevareni onda nam je potpuno jasno da smo prevareni i tada to ne izgleda baš nešto relativno i nejasno. @Fantom nije mi jasno zašto si ti svoja iskustva iznio ovdje javno na forumu, da li možda zato da te se pohvali kao velikog zavodnika ili znaš da je to loše pa želiš potvrdu toga. Kažeš da za to nitko ne zna, a kako možeš biti siguran da netko tko tebe zna, ne čita ovaj forum? @Legić | |
|
| |
Fantom Superforumaš CE-4
Broj postova : 10363 Age : 53 Location : Salzburg Registration date : 23.06.2009
| Naslov: Re: Zasto sam presla na islam? ned lip 20, 2010 1:34 pm | |
| @Chak Pa forum i sluzi za razmjenu misljenja,iskustava,ubjedjenja i nacela. P.S. A za prepoznavanje se nesikiraj,ovakvih ili slicnih bisera kao sto sam ja ima na sve strane... | |
|
| |
Chakotay Guardian
Broj postova : 8409 Age : 48 Location : Zagreb Registration date : 28.12.2007
| Naslov: Re: Zasto sam presla na islam? ned lip 20, 2010 1:40 pm | |
| Znam, ali ovo su baš osobna iskustva. Tako znači takvih tko ti ima na sve strane, a ja mislio da si ti jedan, jedini i neponovljiv | |
|
| |
wanderer Majmun
Broj postova : 1462 Age : 37 Registration date : 24.05.2010
| |
| |
whitelady PraGlodavac
Broj postova : 541 Age : 49 Location : topusko-banovina Registration date : 17.10.2010
| Naslov: Re: Zasto sam presla na islam? čet lis 28, 2010 2:03 pm | |
| potpuno se slažem s gloria_g ,mogla je preći u koju god vjeru želi ,pa o tom ne treba trubiti na sva zvona! | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Zasto sam presla na islam? | |
| |
|
| |
| Zasto sam presla na islam? | |
|