Početna stranicaPortalPretraľnikRegistracijaLogin

 

 Sve je zapravo san

Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13  Next
Autor/icaPoruka
leont
Dinosaur
leont

Male
Libra Monkey
Broj postova : 496
Age : 40
Registration date : 16.12.2011

Sve je zapravo san - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: Sve je zapravo san   Sve je zapravo san - Page 11 Icon_minitimeuto svi 23, 2017 10:16 am

"Staza traži vas u potpunosti. Ona nije zadovoljenje Identiteta kao što je to slučaj sa religijom i spiritualnošću. Staza traži Svjesnog pojedinca koji je Jasan i Odlučan a prije svega Odgovaran u odnosu na sebe i svijet u kojem se nalazi. Identitet nije ono što razvijate na Stazi, jer on nije Temelj vašeg Života.
PROMATRAČ je ono što je u najintenzivnijem odnosu sa Temeljem vašeg Života. A on se mora razviti i svakodnevno osnaživati, jer bez njega vi ste samo mašina, ili leš kako bi se to u Tantričkom Učenju nazvalo.

Sve je zapravo san - Page 11 Mashinaadult image

Onaj koji se ustabili u Sebi, ili Svijesti o Sebi, sa jasnim znanjem da ono što percepira nije on, da on Sam ne može da Djeluje doli da bude Temelj Djelovanja, ili onaj koji se ustabili u Apsolutu, ne može biti omeđen robstvom. Znati to, i dostići to Esencija je Oslobođenja." BhK
[Vrh] Go down
web dust
Majmun
web dust

Male
Capricorn Broj postova : 1636
Age : 2020
Location : suha tinta
Registration date : 07.10.2015

Sve je zapravo san - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: Sve je zapravo san   Sve je zapravo san - Page 11 Icon_minitimesri svi 24, 2017 10:50 am

postoje i ljudi koji se boje spavanja i koji boluju od klinofobije, intenzivnog straha od odlaska u krevet, ali i samostalnog spavanja i noćnih mora, dok se neki pojedinci boje spavati jer misle da bi tako mogli utonuti u smrt
Citat :
san je smeli silazak pod tle
gde slepe ptice pevaju u tami.
U svakoj ima jedna šuma

posle velikog sna poduzeh put tužan
Tražim početak sjaj i sate stale
Da žive moj život i da ga vaskrsnu

sve što prođe večnost jedna biva.
Sen koja beše drvo koje traje. Budan
Ispod svoga imena koje budi

Mojoj oholosti more do kolena
Nad mojom glavom opasnost simetrije
Svetova poređanih umom u privid.

Završiće se putovanje ostaće tiha brda,
Siva praznina vetar koji bludi,
Mesto koje nema mesta u želji
[Vrh] Go down
leont
Dinosaur
leont

Male
Libra Monkey
Broj postova : 496
Age : 40
Registration date : 16.12.2011

Sve je zapravo san - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: Sve je zapravo san   Sve je zapravo san - Page 11 Icon_minitimepon svi 29, 2017 2:05 pm

Djordje
20. мај 2015. ·

"BUĐENJE.... se odvija istovremeno na svim nivoima bića...traje tačno toliko koliko probuđeni može da podnese u tom trenutku...probuđeni više nikada nije isti...u nemerljivo kratkom trenutku večnosti biva katapultiran u bezvremenost i bezprostornost u kome ima direktno iskustvo JEDNOSTI i uviđa" da sve što je do tada poimao NIJE, a da on JESTE...sva dotadašnja uverenja, verovanja, stavovi, predstave, emocije itd. se prepoznaju kao vrisak straha malog ograničenog bića utamničenog u fizičko telo i um... a po svojoj sopstvenoj volji i nameri... iz bezvremenskog i bezprostornog kontiniuma osoba postaje svesna sebe kao režisera sopstvene predstave, kao podijuma na kome se predstava igra, kao glavnog glumca i kao publike .... SUOČENJE sa sopstvenom kreacijom i raspoistovećivanje je strašna i bolna bitka u kojoj je jedini siguran ishod SMRT , PRESTANAK i NESTANAK igrača koji je do tada igrao svoju igru i postojao u tom obliku... i buđenje ... buđenje..."
[Vrh] Go down
bodhisattva
Žaba
bodhisattva

Male
Pisces Goat
Broj postova : 245
Age : 54
Registration date : 15.12.2016

Sve je zapravo san - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: Sve je zapravo san   Sve je zapravo san - Page 11 Icon_minitimečet lip 01, 2017 1:26 pm

Ovaj forum spava...ustvari trga se svim naporima da se probudi.
[Vrh] Go down
web dust
Majmun
web dust

Male
Capricorn Broj postova : 1636
Age : 2020
Location : suha tinta
Registration date : 07.10.2015

Sve je zapravo san - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: Sve je zapravo san   Sve je zapravo san - Page 11 Icon_minitimepon lip 05, 2017 2:49 pm

pa i ti si zaspao na izmišljanju teme za fotoigricu
[Vrh] Go down
leont
Dinosaur
leont

Male
Libra Monkey
Broj postova : 496
Age : 40
Registration date : 16.12.2011

Sve je zapravo san - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: Sve je zapravo san   Sve je zapravo san - Page 11 Icon_minitimečet lip 15, 2017 1:13 pm

Sve je zapravo san - Page 11 BHK3

"Sve dok ste vi taj koji Uči i želi da se mijenja, želi da bude duhovan ili religiozan ili ezoteričan to ne može da se desi. Sve dok ste vi “jedno” sa sobom vi ste uspavani jer ne Vidite.
Čin Viđenja je Čin Svjesnosti. Ako ste već “svjesno ljudsko biće” ili “spiritualno biće sa iskustvom čovjeka” ili neka nebuloza tog tipa život je preuzeo ulogu “učitelja” i uspavljuje vas, degradira vas. Ne zaboravite, Đavo nije naivan lik, jer je on vi. Sve što vi naučite kao Osobnost i imitirate, on to radi.
Na kraju vam da i “iskustvo” prosvijetljena kao “šlag na tortu”. I sa vama je završeno." BhK
[Vrh] Go down
leont
Dinosaur
leont

Male
Libra Monkey
Broj postova : 496
Age : 40
Registration date : 16.12.2011

Sve je zapravo san - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: Sve je zapravo san   Sve je zapravo san - Page 11 Icon_minitimesub lip 17, 2017 12:22 pm

"Nisi ti zarobljen svijetom, ti si zarobljen silama koje ne poznaješ i koje ti daju dojam da si to ti. Nisi ti zarobljen zakonima ovog svijeta već nepoznavanjem istih u sebi. Tvoj zatvor si ti sam sebi i nitko te ne drži zarobljenim do ti sam sebe. Tvoj svijet nije svijet čula koji primjećuješ nevezano za svoj unutarnji svijet. Tvoj svijet, koji te zarobljava je svijet koji je u tebi i koji se reflektira putem čula na vanjski svijet, putem značenja na vanjske objekte, putem unutarnjeg ropstva na vanjsko ropstvo. Nisi ti zarobljen od nekoga, niti itko može da te kontrolira. Ti sam sebe kontroliraš onim što ne poznaješ o sebi, ali i onim što poznaješ o sebi. Jedno je suprotno drugom a drugo osnažuje prvo. Nemaš ti veze sa drugima ti imaš veze sa svojim slikama, idejama, kompleksima, strahovima, emocijama koje projiciraš, vitalnim silama koje te nagonski tjeraju da sam sebe zatvaraš. Nisi ti Ti. Ti si različiti pokreti sila u tebi koje ti daju dojam da si ti.

Sve je zapravo san - Page 11 SVet

Ja ne mogu biti ono što mijenjam, i ono što mijenjam nije moje, niti sam ja. U riječi ili IDEJI o "mijenjanju sebe" morate razumijeti obe riječi. Ali ne razumijeti kako to razumijete sve u svom životu. "Mijenjati" je tendencija promjene stanja stvari, pozicije stvari, pozicije reakcije, osobina. "Sebe" je skup osobina, procesa, memorije, navika, potreba, vitalnih (emotivnih) kretnji ili emocija kako to volite nazvati, reakcija sa kojima ste poistovjećeni, itd.
SADA razumite Ideju "mijenjati sebe". Ako nemate mučninu od uvida u ovo što sam napisao, a uvid je VIDJETI TO U SEBI DIREKTNO BEZ POSREDNIKA, onda ne razumijete šta sam rekao.

A onda, ako ste vi, to što mijenjate, nek vam je Bog u pomoći."BhK
[Vrh] Go down
leont
Dinosaur
leont

Male
Libra Monkey
Broj postova : 496
Age : 40
Registration date : 16.12.2011

Sve je zapravo san - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: Sve je zapravo san   Sve je zapravo san - Page 11 Icon_minitimesub lip 17, 2017 3:04 pm

Sve je zapravo san - Page 11 SVet1

"Mali ja-ovi"/identiteti/ stvoreni su u svetu i za svet.
JA nije od sveta ali  je svet u njemu.
[Vrh] Go down
leont
Dinosaur
leont

Male
Libra Monkey
Broj postova : 496
Age : 40
Registration date : 16.12.2011

Sve je zapravo san - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: Sve je zapravo san   Sve je zapravo san - Page 11 Icon_minitimeuto lip 20, 2017 4:14 pm

Zbog čega se kaže da je Kundalini smotana u tri ipo kruga dok spava?

"To je ogromna tema. I pojašnjenje jednog dijela bez cjeline vodi zabludi, ili mišljenju da razumijemo šta je rečeno.
Prvo šta je to Kundalinii Shaktii? Da li je to energija, kako nam prevode, kako nam tumače (uvijek oni koji su Kundalinii shvatili samo kroz krajnost ili djelić svog učenja) ili je ona nešto mnogo više od toga, koja prolazi kroz sve slojeve te time svatko, tko je u jednom ograničenom sloju, tumači u skladu sa slojem gdje se nalazi.
Shaktii je izraz kojim se tumači manifestacija, funkcija, izražaj kretnje Svijesti, Svijesti kao sjemena ili pasivnog stanja. Kada se djelovanjem Sila ili Guna ili Tri Shakti sjeme stavi u kretnju, tada pričamo o Shaktii kao Sili, kao funkciji, kao kreativnoj sili koja prožima i ispunjava sve slojeve manifestacija ALI UVIJEK u skladu sa centrom svijesti u svom izvorištu i centrom svijesti u sloju u kojem se ona manifestira. Tantričko učenje u ovom slučaju usmjereno je na manifestaciju svijesti, kroz slojeve svijesti - duboki san, san, budno stanje i četvrto, ili objektivno stanje svijesti. Tri namotaja Shaktii označava tri stanja svijesti, tri razine krutosti svijesti, ti razine uspavanosti svijesti, tri sloja djelovanja puruše ili sjemena svijesti u svakom sloju, te o pola namotaja, koje predstavlja četvrto stanje svijesti, transcendentnu prirodu koja ne može biti cijeli namotaj već početni pola a ostali, da tako kažem, nevidljivi namotaj je beskonačnost izvora kojeg ne možemo ograničiti niti odrediti. Ovo ne govori o spavanju, već o njenoj manifestaciji kroz ta "četiri" stupnja, sloja svijesti, tj. gustoći supstance svijesti, ili o evoluciji svijesti. Ne postoji nikakva kundalinii u mooladhari. To je SIMBOL gustoće. S tim da Kundalinii nije energija, ali je energija dio manifestacije, funkcije, te uspavane sile. Reći da mi imamo kundalinii shaktii koja je uspavana u mooladhari (prvoj) čakri (a i čakre su simbol svijesti) temelj je neznanja jer MI JESMO TA USPAVANA SILA U TIJELU kao izrazu najčvršće manifestacije. Mi nemamo Kundalinii već MI JESMO ona. Naš način razmišljanja, naše funkcije, naše misli i emocije, tijelo, procesi umova i tijela, SVE TO JE KUNDALINII SHAKTII. Mi smo uspavani u četiri različita potencijala - ili da kažem u tri i pol potencijala - manifestacije. Ona nije mistična energija u našem tijelo u području naše prve čakre ili po tantričkom učenju u području treće čakre. S tom fantazijom povezana je sva fantazija i laži u vezi te sile. MI JESMO taj duboki san, san, budnost i objektivna svijest. Kada se kaže da je ona uspavana govori se da smo mi uspavani. Kada se kaže da je ona u procesu buđenja govori se da smo mi u procesu buđenja. Kada se kaže da je ona probuđena govori se da smo mi probuđeni. Odvojiti Shaktii od sebe, temeljna je zabluda i upravo to se dešava jer je ona "kriva" za naš san, ili mi kao ona ili ona kao mi smo SAN, USPAVANI. Mi ne budimo shaktii jer bi onda mi bili drugačiji od nje (ovo ima još dublje pojašnjenje, al za sada je ovo dovoljno). Ne može usnulost, zabluda, laž, osobnost koja je sam uzrok sna, buditi kozmičku silu. To je ta laž i iluzija koja kundalinii radi na nama, ili da kažem, iluzija koja smo mi i koja umišlja da budi shaktii. Kada se radom ili procesom razbuđivanja dođe do budnog stanja tada se to prepoznaje. Tada se razumije da smo mi uspavana kundalinii shaktii, da smo mi san, iluzija, mi kao ljudsko biće, kao um, kao osobnost sa svim procesima te razine bića. I to je početak njenog istinskog buđenja, proces razbuđivanja kundalinii shaktii. Jedno od tumačenja, za kraj, jeste da je KUNDA posuda a Shakti manifestacija ili funkcija božanske svijesti. Tada, kada to protumačimo dobijemo da je Kundalini Shaktii Božanska svijest uspavana u posudi (uma i tijela) čovjeka. Smotana tri i pol puta ukazujući na četiri stanja svijesti, četiri sloja manifestacije svijesti, četiri sloja gustoće svijesti a time i funkcije ili sile ili energije ili manifestacije (shaktii)." BhK
[Vrh] Go down
leont
Dinosaur
leont

Male
Libra Monkey
Broj postova : 496
Age : 40
Registration date : 16.12.2011

Sve je zapravo san - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: Sve je zapravo san   Sve je zapravo san - Page 11 Icon_minitimepet lip 30, 2017 4:13 pm

Sve je zapravo san - Page 11 SSn


"Mnoge tehnike kreiranja nisu date da bi se vi razbudili već da bi još bolje spavali. Onaj koji želi da se Razbudite neće vam dati takvu tehniku. Već će vam San učiniti noćnom morom. Upravo tu je kvaliteta Ezoteričnog Učenja. Ono traži samo one kojima je njihov, donedavno ugodni san, postao noćna mora. Otuda taj Put nije moguć za većinu i ne daje se većini kao Spiritualnost. Spiritualnost je mit ili Istina kojoj je izmijenjen lični opis, tj. koja je laž, s ciljem sazrijevanja. Dovoljno je ubaciti niz manipulativnih riječi poput: Kundalinii, Kozmička Ljubav, prosvjetljenje, jednost, ja jesam, oslobođenje od ega, i slično da se djeca prilijepe za to kao “pijan plota”. Ali nitko od njih ne zna značenje ovih riječi. Značenje koje su dali došlo je iz neugodnog sna u kojem spavaju i snivaju priče o Probuđenju, ali još uvijek ne od dovoljno neugodne noćne more."BhK
[Vrh] Go down
web dust
Majmun
web dust

Male
Capricorn Broj postova : 1636
Age : 2020
Location : suha tinta
Registration date : 07.10.2015

Sve je zapravo san - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: Sve je zapravo san   Sve je zapravo san - Page 11 Icon_minitimepet lip 30, 2017 11:40 pm

sport i zabava. rekreacija i kreacija. spavanje i buđenje. buđenje nije suprotnost sanjanja. sanjanje je razlog spavanja. meditacija zatvorenih očiju i sanjane otvorenih očiju. spavanje hodajući. ko umije njemu dvije.
Citat :

come down from your throne
leave your body home
somebody must change
somebody holds the key
[Vrh] Go down
leont
Dinosaur
leont

Male
Libra Monkey
Broj postova : 496
Age : 40
Registration date : 16.12.2011

Sve je zapravo san - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: Sve je zapravo san   Sve je zapravo san - Page 11 Icon_minitimepet srp 14, 2017 7:47 pm

"Pitaju me kako da rade sa aspektom Kalii, kako da ga prizovu, vide?
Kad ste spremni da se u vama izaziva svaki dio odvojenosti, sukoba, straha, projekcije, agresije, bola, itd., i od toga možete da se odvojite, ne poistovjećujete se sa tim što se dešava, kada vidite da je sam vaš svijet a i vi, kao ljudsko biće, samo projekcija, laž, iluzija da postojite, kada ste kroz to u određenoj mjeri stabilni, tada možete da postepeno prizivate taj aspekt VAŠE PRIRODE. Do tada, ne dirajte vatru ako ne želite i ne možete da se suočite sa njenim posljedicama. Aspekt Kalii nema duhovnost, ljudsku samilost, sentimentalnu ljubav, i u njemu nema kompromisa prema bilo čemu ka čemu bi vi imali kompromis. Shaktii nije infantilna, sentimentalna, suosjećajna, ljubavna kako to mi zamišljamo, itd. No, postoje igrice, duhovne igrice, sa nižim aspektima, vitalnim bićima koji se predstavljaju kao Kalii. S tim se većina igra. Možete i vi. Al prava igra, sa pravim aspektom je razarajuća za ljudsko i sve ispod aspekta same Kalii. To nije boginja, nije osoba, nije projekcija. To je dio vaše prirode, prirode vašeg Bića u tom aspektu."

Sve je zapravo san - Page 11 Image

"Na Stazi još uvijek se miješa Čovjek sa Sviješću, slika o sebi, uvjerenje o sebi i svijetu, ideje, mišljenja koja čine ime “čovjek” sa Sviješću koja nema nikakvo obilježje.
Na Putu – a Staza i Put nisu isto – nema čovjeka. Čovjek ne može biti na Putu. Putem može da ide samo ne-uvjetovana Svijest koja poznaje Sebe. Ona nije čovjek, nije žena ili muškarac, nije uloga ili maska koju Osobnost igra a samim tim nije ni Osobnost.

Zato ne možete biti čovjek i Priroda u isto vrijeme. Ali to ne znači da se Priroda ne manifestira putem čovjeka, uloge, maske, ideje, misli, itd. Ali ona nikada NIJE čovjek, uloga, maska, ideja, misao,itd."BhK
[Vrh] Go down
leont
Dinosaur
leont

Male
Libra Monkey
Broj postova : 496
Age : 40
Registration date : 16.12.2011

Sve je zapravo san - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: Sve je zapravo san   Sve je zapravo san - Page 11 Icon_minitimesub srp 22, 2017 11:30 am

"Konkretno uvidjeti da si ti percepcija. Da sve što poznaješ oko sebe i u sebi poznaješ samo putem percepcije. To je jedna od funkcija svijesti. Prisjećaj se, kad god se sjetiš, da si ti percepcija. Sve što čulima primaš, bilo vanjsko ili unutarnje, jeste percepcija. Ništa više. Nema nikakvog "ja", nikakve osobe. Postoji samo percepcija."


Sve je zapravo san - Page 11 Bh_K5


"Pitaš se koji je osjećaj Boga, a ne shvaćaš da je to isti osjećaj kao i tvoj osjećaj postojanja. Ako si dovoljno dugo unutar njega, osjećajući ga, ne obraćajući pažnju na protok na površini, procese koji se dešavaju u tebi, uskoro uviđaš prostu činjenicu. Ti nikada nisi bio bez tog osjećaja postojanja, osjećaja života." BhK
[Vrh] Go down
web dust
Majmun
web dust

Male
Capricorn Broj postova : 1636
Age : 2020
Location : suha tinta
Registration date : 07.10.2015

Sve je zapravo san - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: Sve je zapravo san   Sve je zapravo san - Page 11 Icon_minitimepet srp 28, 2017 9:04 pm

Nice 'n' sleazy

the.stranglers je napisao/la:
We came across the West sea
We didn't have much idea
Of the kind of climate waiting

We used our hands for guidance
Like the children of a preacher
Like a dry tree seeking water or a daughter

An angel came from outside
Had no halo had no father
With a coat of many colors

He spoke of brothers many
Wine and women song a plenty
He began to write a chapter in history

Nice 'n' sleazy
Nice 'n' sleazy does it
Nice 'n' sleazy does it, does it every time
[Vrh] Go down
web dust
Majmun
web dust

Male
Capricorn Broj postova : 1636
Age : 2020
Location : suha tinta
Registration date : 07.10.2015

Sve je zapravo san - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: Sve je zapravo san   Sve je zapravo san - Page 11 Icon_minitimened kol 13, 2017 11:50 pm

Sve je zapravo san - Page 11 119v0id
[Vrh] Go down
leont
Dinosaur
leont

Male
Libra Monkey
Broj postova : 496
Age : 40
Registration date : 16.12.2011

Sve je zapravo san - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: Sve je zapravo san   Sve je zapravo san - Page 11 Icon_minitimepet kol 18, 2017 9:30 am

Sve je zapravo san - Page 11 SAN2

"Ako znaš da spavaš, ako znaš da sanjaš, onda imaš izlaz. Ako misliš da sanjaš i misliš da znaš da sanjaš onda je onaj koji ti je to rekao osnažio rešetke tvog zatvora. ZNAJ da spavaš, sjećaj se toga stalno, pokušaj da se probudiš u tom snu. To je prvi korak. Cilj je prava Budnost." BhK
[Vrh] Go down
web dust
Majmun
web dust

Male
Capricorn Broj postova : 1636
Age : 2020
Location : suha tinta
Registration date : 07.10.2015

Sve je zapravo san - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: Sve je zapravo san   Sve je zapravo san - Page 11 Icon_minitimesub kol 19, 2017 11:39 am

Kod:
https://sonologyst.bandcamp.com/track/a-dream-inside-a-dream-part-1
kada sanjaš da znaš da spavaš i sanjaš, i kada sanjaš znanje o postojanju buđenja u snu i pravoj budnosti onda je postojanje izlaza samo dio strukture snoviđenja. tada su prava budnost, sječanje, buđenju u snu, razvojni koraci, cilj i svrha samo rešetke snoviđenja koje te zarobljava sanjanim znajnem.
[Vrh] Go down
leont
Dinosaur
leont

Male
Libra Monkey
Broj postova : 496
Age : 40
Registration date : 16.12.2011

Sve je zapravo san - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: Sve je zapravo san   Sve je zapravo san - Page 11 Icon_minitimesri kol 23, 2017 10:58 am

Sve je zapravo san - Page 11 OKO


Questioning the Truth

22
Tuesday
Aug 2017

Posted by Bhaerava Kaala

There is a practice, often mentioned in the path of Gyana (advaita), in which you reject everything that is not true, not real. In Tantric teaching this practice is called Discrimination and there are 5 levels of it. In this practice you reject all that is not true, all that doesn’t match the truth, the permanent and the real. In the first level of this practice you question all that is within and without you in order to ascertain whether it is permanent, beyond possibility of changing, beyond the laws of time and space. The second level is to question this in relation to truth. We seem to know a lot about a lot of things, be they internal or external, or at least someone does – but is it true?

Is it true that the vessel in front of us is really a glass or is “a glass” simply a name given to a certain form? Is this form real, something true, or is there a deeper reality to it? You can ask yourself – “what is the truth behind what I’m seeing, hearing, feeling etc.?” – and in this way, question the truth that you, or someone else, knows. You can question whether it is true or based on faith; whether it is simply a belief that we hold regarding something, is it really so or are we simply calling it this way – and what, then, is the truth? What is the truth concerning what I’m feeling right now? Is this (emotion) permanent and unchanging? Is this emotion true and, by extension, constant in and of itself, or, is it an associative truth of an emotion, the truth of an energy movement? Is what I know about myself true or is it a conviction, an attitude, an opinion, an emotional association which is in itself changeable, inconstant? Is the knowledge I have of myself constant, or is it prone to change? And so on.

The point of this approach is to question everything inside and outside of us. Is all that I know about myself and the world around true, or is it something that is agreed upon, a conventionality, something that’s accepted on account of an agreement with surroundings, with others? Is the one (man/woman) standing right in front of me, and in whom I am interested, true, or a projection I hold and project on this screen (them)? Is love, as I know it, true or merely a chemical reaction; liking, projection, expectation, need for attention, etc.? Through questioning we come to the truth of the matter: all that we knew up till now is not our own knowledge; is not knowledge at all; we don’t know the truth.

The trouble with this method is that the mind tends to revert to its previous state, or the mind splits the method on the time when you work with it, and the time when you don’t – and when it’s free to revert back to all that it knew before: to all of its convictions, attitudes, concepts. Usually, for most people this method is not effective because some other part takes the credit for all of one’s accomplishment, bringing them and their consciousness back to square one. That’s why this method is not for the ones who are not determined to pursue it to the end. Pursuing it to the end requires passing through a few levels, and one of the toughest ones is losing interest and meanings, losing attachment to internal and external things and their value.

The problem appears because a man lacks crystallized consciousness; his perception had not shifted to another point so he is in between two perceptions. Since he hadn’t fully recognized (realized) the mind or “himself” as false, he is repeatedly swinging back and forth and enters into what is called psychological vertigo: a kind of an inner dizziness due to loss of the internal center of gravity. In order to avoid losing the center of gravity a man must, right at the beginning, determine a MOMENTARY truth. Also, he needs to be willing to modify that truth in the course of questioning. The purpose of such momentary truth is not to “dig our heels” into it, or to use it as “a line of defense”. Rather, it serves us to avoid confusion which arises by questioning and discarding lies – for which we had determined, are not in line with the truth. In order to avoid such psychological vertigo religions and Bhakti practices use a belief that “Nothing other than God has reality” or “Only God is real”.

In Gyana and Advaita they use “Only (the feeling of) I Am is real”, while some Tantric practices use: “Only Brahma is real and pervades everything” etc. The purpose of all this is not to set up a new belief or a membrane by which you will fence yourself and feel secure, or for you to repeat it without any meaning or purpose, as usually is the case – but to provide a support for as long as you are in need of one. In the moment when one is sufficiently crystalized this prop gets discarded and one remains in a truer state.

The point of the practice is to remain in the truth we came to know. It doesn’t matter which truth that is, or whether it is the real Truth, what matters is that it is more true (truer) than the previous one. What is necessary is to be, to abide in this knowledge, not letting the mind or personality to take over control – and they will try to take over as soon as possible. At the same time, there ought to be no aggression, hatred, or negative emotions directed at the mind when it’s not obedient, for those same emotions are also NOT TRUE. Outwardly you ought to resume your normal living, not showing the truth you had reached.

This will be hard in the beginning since changing perception requires a tremendous effort; a resolve never to revert to a previous perception, and also, you need to learn how to function in new circumstances. Revealing the truth doesn’t make you exit the dream, rather, it makes you see through it, the dream can no longer fool you. Even when you have awakened you will be in the dream, dream will surround you but you’ll cease to be tied to it, bound by it, you will know it is a dream and that it has nothing to do with you (with what realizes the truth and the dream). You will move within the dream of others, the world you are in, but being “not of this world”, “not of this dream”. Making use of the dream world but not being used by it – which makes a big difference. The truth you had realized is SOLELY YOURS, subjective; it has nothing to do with others. You mustn’t lose the sense of responsibility; you mustn’t discard the mind or ego as useless in a dream world. All of this is simply a dream you participate in, a theatre show you are a part of, but YOU ARE NOT the role you’re playing. As an actor, you are free to play the part as much as you like, can or will, but WITHOUT allowing the role to TAKE OVER and without becoming completely identified with it.

Another common problem is the diversity of truths that you realize. This is simply untrue. There are no diverse truths. THERE IS ONLY ONE TRUTH, but there are variations of it according to surroundings, people, the world, and these variations relate with the role you are playing but NOT WITH YOU. If you’re not determined to go to the end don’t toy with these approaches. This one is a bit more harmless than the one in which you are seeing the play of forces, gunas, the one which you must finish to the end since remaining in the middle is not an option – discrimination by means of gunas is not an option if you lack witnessing, consciousness and the strength to confront everything that this kind of an approach brings. But, in the moment when you are ripe to question the truth and when you embark on this path it needs to become your daily work, a daily effort to realize, question and also remain in the Truth you had discovered. Going back is not an option. There is the option of playing the part while not identifying with it. Outwardly, play the part, participate in the dream, share the meanings of others, or don’t, it’s up to you. But inwardly, there can be no compromise, no calculation regarding the Truth. Either you are truer or you’re not. Either you are True or you’re not. Accept yourself, question the truth about yourself and the world around, and then live it uncompromisingly.

More often than not, such resolve is lacking in the ones who work with these kinds of methods (gyana, advaita and the like). They retell intellectual ideas yet without any emotional strength or involvement and while they are good at hair-splitting the ideas of Absolute, Being, Consciousness, I Am feeling and whatnot – none of this is real in their lives. They are good orators but they are not Real, they had not achieved what they are talking about, they are simply retelling what they had been re-told. Nor do the ones following them want to enter the state of Truth, for it would destroy everything they know, and in the end – them too. Truth needs to be applied on all three minds; as knowledge, discrimination, realization on the intellect; as understanding, feeling the truth on the emotion; and on the physical mind as a reality that you live, a karmic reality you had realized and confirmed by the other two minds.

Physical mind will be most resistant, emotional mind will resist but less than the physical one, while the intellectual mind will readily accept these ideas since they give him a sense of superiority, a sense of importance, an idealized image of itself. If you allow this, remaining blind to the truth that’s behind it, you will be led astray as most advaitas and gyanis are. Your goal is the Truth, isn’t it?

Applying the truth you had revealed will stir up much conflict, friction, fear, negative emotions, projections etc. on the internal. Enter into them slowly, realize the truth of them, accept them for what they are and accept what you found out to be the truth, while remaining conscious and calm in the back of the conflict. Open up to this conflict, to friction, and fear with the truth you came to know, and just be aware. Feel this truth, feel your self-awareness. When this level is strengthened put it into action; impose it gradually on other minds by pulling this Force (Kundalini Shakti) down into mind, body, vital emotions – while Trusting in Truth, with Truth as your foundation – and be prepared for an all-out war that will rage on until you are consolidated in truth.

Many think that simple realization of truth will keep them in that state forever. This is not true. Consolidating the truth you have revealed sometimes requires much more time than was spent on its realization. Realizing the truth usually takes some 3, 4 years while its consolidation may require two or three times that. This is not for those who are “enlightened”, who have “completed” the whole thing and are now glowing like Christmas lamps, assuring others of their truth. If you aren’t ready to go to the end, even the end of your life, do not tamper with questioning, revealing the truth. Amuse yourself with spiritual methods that were created for those in a dream and not for those who are determined to wake up. For, just like any other market, spirituality responds to demands. Examination of Truth is not up for sale, although in the current flood of various gyana, advaita, tantric and yogic teachings it gets presented as such. In the end, by realizing the truth you will discard even those disciplines, although you may, for as long as you feel like it, play the role of a certain discipline for the benefit of the people around you.

Neither is this text the truth, nor is a single word in it true. It is merely a finger pointing at truth, not the truth itself. It is a combination, a manipulation of letters, words, meanings and ideas that aim to point toward the truth, yet the text itself is not the truth. The Truth is what you realize after you had discarded everything, even the one who aims to realize.
[Vrh] Go down
web dust
Majmun
web dust

Male
Capricorn Broj postova : 1636
Age : 2020
Location : suha tinta
Registration date : 07.10.2015

Sve je zapravo san - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: Sve je zapravo san   Sve je zapravo san - Page 11 Icon_minitimesri kol 23, 2017 2:25 pm

previše riječi bez bez poetskog sklada čak i najljepši san degradiraju u nočnu moru, previše riječi bez balansirane semantike čak i govor o istini pretvaraju u uporno žvakanje kaugume do njezinog raspadanja.
Kod:
https://www.youtube.com/watch?v=6Vl1m5FYlAo
[Vrh] Go down
leont
Dinosaur
leont

Male
Libra Monkey
Broj postova : 496
Age : 40
Registration date : 16.12.2011

Sve je zapravo san - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: Sve je zapravo san   Sve je zapravo san - Page 11 Icon_minitimepet kol 25, 2017 6:58 pm

Sve je zapravo san - Page 11 ZIV

"Rad na Sebi je samo za one koji su još uvijek Živi, koji duboko unutar Sebe osjećaju Život koji jesu, i Rad je način pomoću kojeg sagledavaju sve što im ne dozvoljava da budu Živi.
Samo takav Čovjek može da Radi na Sebi." BhK
[Vrh] Go down
leont
Dinosaur
leont

Male
Libra Monkey
Broj postova : 496
Age : 40
Registration date : 16.12.2011

Sve je zapravo san - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: Sve je zapravo san   Sve je zapravo san - Page 11 Icon_minitimened kol 27, 2017 3:15 pm

Sve je zapravo san - Page 11 BOG
[Vrh] Go down
leont
Dinosaur
leont

Male
Libra Monkey
Broj postova : 496
Age : 40
Registration date : 16.12.2011

Sve je zapravo san - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: Sve je zapravo san   Sve je zapravo san - Page 11 Icon_minitimeuto kol 29, 2017 7:42 pm

Sve je zapravo san - Page 11 Inter_1

Dok ne pronadju Boga u sebi,ljudi ne treba da veruju u Boga koji je izvan njih.Ljudi su crni magovi i šire emocionalni otrov oko sebe sve dok ne nauče da budu beli magovi.Onda se strah preobražava u ljubav....Znanje je opis paklenog sna.Znanje je naša poslednja prepreka,zato što znanje opisuje iluziju.Naša potreba da sve"znamo" sprečava nas da napredujemo na putu ka raju na zemlji.Mudrost nas gura napred.Kada prestanete da se držite znanja,nećete više imati šta da branite.Svačija istina postaje validna.To je mudrost... Don Miguel Ruis
[Vrh] Go down
web dust
Majmun
web dust

Male
Capricorn Broj postova : 1636
Age : 2020
Location : suha tinta
Registration date : 07.10.2015

Sve je zapravo san - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: Sve je zapravo san   Sve je zapravo san - Page 11 Icon_minitimened ruj 03, 2017 11:47 pm

https://www.youtube.com/watch?v=i4TbTg8xhP8 je napisao/la:
Powell Pressburger
6 months ago
Wonderfully enigmatic Walter Becker lyric:

- - " - -

Tell me real tell me true Tell me more about door number two
Do me red do me blue
What goes on behind door number two?

Betsy Button — she just got old
Drives to Vegas with a kid or two
She saved her nickels — it sure adds up
Now she's got ‘em in a paper cup
She needs:
3 bars
3 cherries
3 lemons
3 pigs
A date with Elvis
A new car
A roll of dollars for the cookie jar

Tell me real tell me true
Tell me more about door number two
Do me red do me blue
What's to do behind door number two?

Please Mr. Barker — look and see
What are the chances for a city boy
About my age my height and weight
What is the payout on an inside straight?
A new love
A new hairline
Fame and fortune
A square deal
High adventure in a far-off world
An assignation with a college girl

Tell me real tell me true
Tell me more about door number two
Do me red do me blue
What goes on behind door number two?

This old town goes on and on
It ages better than my bag of tricks
Nothing finer for the old morale
Then a tony townhouse in a swank locale
The Bahamas
The Bermudas
The Barbados
Or I don't know —
Gin and tonic on the veranda
A firm appointment with the late late show

Tell me real tell me true
Tell me more about door number two
Do me red do me blue
What goes on behind door number two?
[Vrh] Go down
leont
Dinosaur
leont

Male
Libra Monkey
Broj postova : 496
Age : 40
Registration date : 16.12.2011

Sve je zapravo san - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: Sve je zapravo san   Sve je zapravo san - Page 11 Icon_minitimeuto ruj 05, 2017 12:00 pm

"Pomoću Posmatranja shvatili smo da možemo da budemo Posmatrač određenih procesa i pojava bez direktnog mješanja u njih. Posmatranje je jedno-usmjerena aktivnost Svijesti, dok je Svjesnost dvo-usmjerena aktivnost Svijesti. Posmatranje ide od unutrašnjeg Posmatrača ka Objektu posmatranja. Svjesnost u isto vrijeme ide i ka Objektu posmatranja ali i ka Posmatraču. Vremenom, unutar Svjesnosti pojavljuje se i sam proces Posmatranja, kao treći dio, kao treća Sila. Znači, drugi stepen Svjesnosti, da to tako kažem, bio bi sjedinjenje Posmatrača,
Posmatranja i Posmatranog u jedno. I tada kažemo da je čovjek Budan. To sjedinjenje vodi u Treće Stanje Svijesti, Budnost.
Budnost je opuštena Svjesnost."

Sve je zapravo san - Page 11 >ge

"Upravo na nivou Kreiranja Čovjeka osjećaj Ja Jesam predstavlja Svijest ili Shivu, dok impresije i Um predstavlja Energiju koja kreira našu životnu stvarnost. No, ono što omogućuje da se i Svijest i Energija ispolje, jeste Istinska Priroda Čovjeka, ali i cijelog Univerzuma. Nije Osjećaj Ja Jesam ono što je Jedno u svim, već Temelj tog Osjećaja. I Osjećaj Ja Jesam nestaje kada čovjek napusti svijet živih leševa. Kao što će nestati i sam Um koji čita ili piše ovaj tekst.
Ja Jesam se javlja u trenutku Ispoljenja same Temeljne Svijesti U ISTO VRIJEME kada i samo kreiranje Svijeta oko nas ili Svijeta unutar nas, tj. svijeta misli, emocija, pokreta, seksualnosti, instikta." BhK
[Vrh] Go down
leont
Dinosaur
leont

Male
Libra Monkey
Broj postova : 496
Age : 40
Registration date : 16.12.2011

Sve je zapravo san - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: Sve je zapravo san   Sve je zapravo san - Page 11 Icon_minitimepet ruj 08, 2017 12:58 pm

Čovek je mašina. Sva njegova dela, akcije, reči, misli, osećanja, uverenja, razmišljanja i navike su rezultati spoljašnjih uticaja, spoljnih utisaka. Iz sebe čovek ne može da proizvede ni jednu misao, ni jednu aktivnost. Sve što on kaže, misli, oseća, sve se to dešava. Čovek ne može ništa da otkrije, ništa da izmisli. Sve se dešava.
Da utvrdimo ovu činjenicu za sebe, da je razumemo, da budemo uvereni u njenu istinitost, znači da se otarasimo hiljade iluzija o čoveku, o njegovom kreativnom i svesnom organizovanju sopstvenog života i tome slično. Ne postoji ništa od toga. Sve se dešava - popularni trendovi, ratovi, revolucije, promene vlasti, sve se to dešava. I to se dešava na isti način kao i sve što se dešava u životu svakog čoveka. Čovek je rođen, živi, umire, gradi kuće, piše knjige, ali ne kako on želi, već se to dešava. Sve se dešava. Čovek ne voli, ne mrzi, ne želi - sve se to dešava. ~ G. Gurđijev
[Vrh] Go down
Sponsored content
Sve je zapravo san - Page 11 Empty
PostajNaslov: Re: Sve je zapravo san   Sve je zapravo san - Page 11 Icon_minitime

[Vrh] Go down
 
Sve je zapravo san
[Vrh] 
Stranica 11 / 13.Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13  Next

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
CE-4 Misterije i neobjašnjivi fenomeni ::  Svijet oko nas :: Duhovnost-
Forum(o)Bir: