Početna stranicaPortalPretraľnikLatest imagesRegistracijaLogin

evolucija je smijesna! sama sebe pobija!

Go down 
+25
Archangel
Legionar
Korplikan
primitive101
wanderer
MoW
flory
Flamezar
Gea
Armin od Irima
Skulptura
matko22
Wall-e
Galileo Galilei
Tutankhamon
Saroman
snark
sanja
Svjetloisjena
Alpha
gloria_g
Blizzard
Aleksandar Veliki
silver
janko.kunstek@gmail.com
29 posters
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Autor/icaPoruka
Archangel
Pračovjek
Archangel

Male
Leo Rooster
Broj postova : 2973
Registration date : 15.08.2009

evolucija je smijesna! sama sebe pobija! - Page 7 Empty
PostajNaslov: Re: evolucija je smijesna! sama sebe pobija!   evolucija je smijesna! sama sebe pobija! - Page 7 Icon_minitimesri lis 12, 2011 11:46 pm

Alpha je napisao/la:
Zato jer je ipak dosta drugaciji od ostalih bestija. A i otkako su otkrili DNK zakljucili su kako je malo nevjerojatan slucajan razvoj.

Sam nastanak...a i tu je pitanje...naime tu je ovo s energijom o cemu Legi prica. Nije bas isto imati jednostanican organizam pa onda iz toga dobit pticu. Mislim da ima nesto u teoriji panspermije i da su potrebni ''sastojci'' dosli iz svemira (putem kometa koji su pali na zemlju). A od kud to na kometama...kako je nesto sto mi zovemo zivo nastalo iz neceg sto mi zovemo nezivo prvi puta i u kojim uvjetima (i gdje)...opet se otvara prostor za jos jednu vise filozofsku nego znanstvenu raspravu jer bi mogli krenuti o tome sto je zapravo zivo, a sto nezivo i td.

Na ovoj Evoluciji je jedan probao dati odgovor na pitanje nastanka. Budući da Hemija i Organska Hemija nisu moja područja, neka netko ko se u to razumije da svoj komentar o tačnosti Karteljeve formulacije. Koliko meni izgleda, čini mi se vrlo ubjedljivo.

Odatle sam i preuzeo ideje da ne postoji oštri prelazak iz neživog u živo, štaviše, način tamo opisan daje materijala da razmislimo o tome šta je uopšte život, izvan reifikacije osjećaja svjesnosti... 8)
[Vrh] Go down
Blizzard
Superforumaš CE-4
Blizzard

Male
Sagittarius Snake
Broj postova : 15088
Registration date : 01.10.2007

PostajNaslov: Re: evolucija je smijesna! sama sebe pobija!   evolucija je smijesna! sama sebe pobija! - Page 7 Icon_minitimepet lis 14, 2011 3:30 am

primitive101 je napisao/la:
Ja imam osjecaj da su vecina zivotinja ko nekakvi sveci,potpuno u skladu i miru,spokojni i vrse bozju volju.Ako imaju kost za oglodat,imaju,a ako ne,opusteno.

... a zapravo je tvoj um taj koji je takav promatrajući životinje. Ili barem ide u tom smjeru. Lijepo je promatrati mačku kako se zavali u naslonjaču, kako prede i u tome vidjeti nekakav spokoj, mir. Ne samo pogledati mačku i pomisliti si "lijepo joj je, ide spavati, baš je slatka", nego baš vidjeti u tom trenu taj njen spokoj i mir, doživjeti ga na neki način. I onda shvatimo da zapravo ni ne gledamo mačku u tom trenu, nego uživamo u djeliću mira koji smo si stvorili pogledavši je.
[Vrh] Go down
Einar
Majmun
Einar

Male
Capricorn Broj postova : 1241
Registration date : 27.04.2010

PostajNaslov: Re: evolucija je smijesna! sama sebe pobija!   evolucija je smijesna! sama sebe pobija! - Page 7 Icon_minitimesub lis 15, 2011 9:12 pm

Korplikan je napisao/la:
Potpuno dvonozan covijek je zapravo manje prilagodjen nego ostale vrste. Mi smo jedini kojima je neudobno sjediti ako nam nesto ne podupire donji dio ledja. Cimpanze to jos mogu.... Zatim imamo vecih problema s ravnotezom nego ostale zivotinje. Eto, to je cijena vece pameti... Pa i nije bas visoka zar ne :D
Nadam se samo da ce nam evolucija s vremenom dati jacu kicmu

pa....znaš da su ljudi još do prije 2500 godina spavali čučeći?

za tako nešto trebaš imati moćnu kičmu.

po meni, nisu autralopiteki ni mogli nastati kad su već tako energetski neupotrebljivi. po evoluciji ništa ne bi evoluiralo u energetski neupotrebljive grbave beštije. a za naš hod se i ne troši toliko energije. jer je prirodno i učinkovito hodati na 2 noge. trčati je učinkovitije na 4 noge.
[Vrh] Go down
Legionar
Moderni čovjek
Legionar

Male
Gemini Dog
Broj postova : 8711
Registration date : 27.07.2008

PostajNaslov: Re: evolucija je smijesna! sama sebe pobija!   evolucija je smijesna! sama sebe pobija! - Page 7 Icon_minitimened lis 16, 2011 4:27 am

Einar, kako onda ti objašnjavaš nastanak čovjeka?
[Vrh] Go down
Einar
Majmun
Einar

Male

PostajNaslov: Re: evolucija je smijesna! sama sebe pobija!   evolucija je smijesna! sama sebe pobija! - Page 7 Icon_minitimepon lis 17, 2011 5:51 pm

mislim da sam to napisao na temi filozofija. Evolucija je, po meni, nevažeća. Ja, pak, ne mogu dokazati da je išta drugo točno, mada vjerujem da je Bog stvorio ljudski rod onako "PAF".
znači, evolucija ne, a niti objašnjavam svoje teorije.
[Vrh] Go down
wanderer
Majmun
wanderer

Male
Cancer Cat
Broj postova : 1462
Registration date : 24.05.2010

PostajNaslov: Re: evolucija je smijesna! sama sebe pobija!   evolucija je smijesna! sama sebe pobija! - Page 7 Icon_minitimeuto lis 18, 2011 3:13 am

Einar je napisao/la:
mislim da sam to napisao na temi filozofija. Evolucija je, po meni, nevažeća. Ja, pak, ne mogu dokazati da je išta drugo točno, mada vjerujem da je Bog stvorio ljudski rod onako "PAF".
znači, evolucija ne, a niti objašnjavam svoje teorije.

Evolucija zadovoljava sve međusobno povezane koncepte, a na osnovu kojih se formira teorija.
Znači definicije, tvrdnje, povezanost između varijabli, objektivnost, pouzdanost, preciznost, sustavnost, provjerljivost, kontrola i javnost su načela na kojima se teorija gradi.
Na osnovu ovih koncepata nema šanse da se uopće postavi bilo kakva teorija o postojanju Boga.

Dakle, vjeruj u što želiš jer to je tvoje pravo ali nemoj srati i pljuvati po stvarima o kojima nemaš pojma!

[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Registration date : 30.09.2007

PostajNaslov: Re: evolucija je smijesna! sama sebe pobija!   evolucija je smijesna! sama sebe pobija! - Page 7 Icon_minitimeuto lis 18, 2011 11:12 am

@Korplikan...ne vjerujem da bi svatko bio bahat samo kad bi mogao jer nisu ni svi ljudi bahati iako imaju sve uvjete da to budu...

@Arch...svakome nesto zvuci vrlo ubjedljivo, a zanimljivo je kako se to uvijek poklapa sa onim sto ta osoba i sama misli ili zeli da tako bude. Tako je kreacionistima vrlo ubjedljiva njihova teorija. To je princip linije manjeg otpora i u pravilu se radi o iskljucivim teorijama...dakle onima koji ne podrzavaju mogucnost duha i onih koji podrzavaju stvaranje jedino od strane Duha...osobno balansiram negdje izmedju...kao sto je Einstein rekao: Znanost bez vjere je hroma, a vjera bez znanosti slijepa.

@Einar...PAF kazes :D Pa moras objasnit PAF! lol
[Vrh] Go down
Blizzard
Superforumaš CE-4
Blizzard

Male
Sagittarius Snake

PostajNaslov: Re: evolucija je smijesna! sama sebe pobija!   evolucija je smijesna! sama sebe pobija! - Page 7 Icon_minitimeuto lis 18, 2011 1:43 pm

Evo jednostavan i nepobitan dokaz evolucije. Sad samo da se ne pokenja od straha.

evolucija je smijesna! sama sebe pobija! - Page 7 30rqka1
[Vrh] Go down
Korplikan
Pračovjek
Korplikan

Male
Pisces Monkey
Broj postova : 2002
Registration date : 22.03.2011

PostajNaslov: Re: evolucija je smijesna! sama sebe pobija!   evolucija je smijesna! sama sebe pobija! - Page 7 Icon_minitimeuto lis 18, 2011 2:44 pm

Alpha je napisao/la:
@Korplikan...ne vjerujem da bi svatko bio bahat samo kad bi mogao jer nisu ni svi ljudi bahati iako imaju sve uvjete da to budu...

To sam rekao u globalu, za večinu, ne za svakog pojedinca odnosno 100% jedinki neke vrste.
[Vrh] Go down
Einar
Majmun
Einar

Male

PostajNaslov: Re: evolucija je smijesna! sama sebe pobija!   evolucija je smijesna! sama sebe pobija! - Page 7 Icon_minitimeuto lis 18, 2011 5:14 pm

@Wand
ne serem i pljujem. bar ne do neke normalne granice. ako jesam daj reci di. sve šta su me pitali sam objasnio kolko znam.

@Alpha
Nekako mi je teško objasnit "PAF". Imam raznih teorija ali me iskreno boli briga. Samo vjerujem da je rekao da se ljudi stvore i tako bijaše. Možda je samo ni iz čega došao jedan Adam, a možda je ni iz čega došla cijela rasa, a možda je onako doslovno ko glinu iz zemlje napravio Adama, a možda isto to za ljudski rod. Stvarno nije bitno. Samo kažem da vjerujem da je Bog stvorio svijet i ljude na njemu. I to ne evolucijom. Otvoren sam a sve ostale teorije ako ih ima.
[Vrh] Go down
Einar
Majmun
Einar

Male

PostajNaslov: Re: evolucija je smijesna! sama sebe pobija!   evolucija je smijesna! sama sebe pobija! - Page 7 Icon_minitimeuto lis 18, 2011 5:18 pm

@Arch
ovisno o vanjskim uvjetima, ne treba katalizator za takve reakcije. mislim da je vanjska temp. od 130°C dovoljna da se to dogodi dovoljno brzo, a moguće je i da je u atmosferi pritom reagirala masa drugih plinova koji su ubrzali proces i "pobjegli" (vratili se u prvobitno stanje)
[Vrh] Go down
Mama
PraGlodavac
Mama

Female
Taurus Goat
Broj postova : 569
Registration date : 05.11.2009

PostajNaslov: Re: evolucija je smijesna! sama sebe pobija!   evolucija je smijesna! sama sebe pobija! - Page 7 Icon_minitimeuto lis 18, 2011 6:16 pm

Baš čitam knjigu od Michaela A. Cremo-a: Ljudska devolucija. Isti autor napisao je i opsežnu knjigu Zabranjena arheologija.
U obje knjige navodi dokaze koji datiraju postojanje ljudi u dalju prošlost nego što danas mislimo. I to nisu oni kvazi dokazi, nego nalazi znanstvenika sa određenog područja na Zemlji, provjereno standardnim metodama datiranja.
Slane planine u Pakistanu istraživali su geolozi i paleobotaničari te otkrili fosilne ostatke naprednih cvjetnica i insekata čija starost govori da su se one pojavile u ranom kambriju, prije otprilike 600 milijuna godina. Tada, prema današnjem shvaćanju, na kopnu nije bilo takvih biljaka i životinja!

Dalje, u prvoj polovici 20.st u Engleskoj su nađena napredna kamena oruđa za koja je utvrđeno da su stara 2-2,5 milijuna godina! I ta oruđa su potvrđena kao autentična od međunarodnog vijeća znanstvenika.
U časopisu Scientific American objavljen je članak o nalazištu metalne posude ukrašene cvjetovima, obložene srebrom. Ta je posuda (u 2 dijela) slučajno izbačena iz kamena prilikom eksplozije. Američki institut za geološka mjerenja zaključio je da je straost kamena oko 600 milijuna godina.
u American Journal of Science and Art, davnih godina izašao je članak o nalazištu kovanica, ručka čekića i drugih alata te komadina drvenog oruđa. Drveni artefakti bili su okamenjeni. Utvrđena je starost od 24-36 milijuna godina.

I ima toga još u toj knjizi. Autor navodi imena znanstvenika, znanstvene časopise u kojima je što objavljeno, kritike na račun njegove teorije, tako da sve djeluje jako uvjerljivo. Stvarno za zamisliti se study
[Vrh] Go down
Einar
Majmun
Einar

Male

PostajNaslov: Re: evolucija je smijesna! sama sebe pobija!   evolucija je smijesna! sama sebe pobija! - Page 7 Icon_minitimečet lis 20, 2011 5:08 pm

to vam sve govori :P
[Vrh] Go down
Kahali
PraGlodavac
Kahali

Male
Capricorn Dragon
Broj postova : 584
Registration date : 19.10.2011

PostajNaslov: Re: evolucija je smijesna! sama sebe pobija!   evolucija je smijesna! sama sebe pobija! - Page 7 Icon_minitimened lis 23, 2011 2:28 pm

Pročitao sam direktno iz službenih zapisa Shivashankara-charya tradicije i pitao nekoliko puta današnje učenjake i neke od vodećih glava da mi potvrde koliko davno njihova tradicija datira jer sam mislio da ne razumijem broj kojeg mi govore (to se desilo sredinom 90-ih i tada još nisam imao uvida u ove stvari).
Inače ova tradicija spada u Mistični Tantrizam i uživaju najveći ugled u Indiji što se tiče preciznih podataka objektivnog i vođenja knjiga. Povijesničari koji su prolazili Indijom sredinom 19 stoljeća pa sve do današnjih dana uvijek pitaju ovu istu tradiciju za Objetivne podatke. Svi zapisi i teze o pravom interesu Engleza u Indiji kao i poslije Njemaca i drugih 'koloniozatora' došli su iz njihovih Arhiva.
Jedan od aktualnih učitelja danas 'uživa' status Sat-ćit-Ananda Stadija Svijesti (koji spada u Purushkyatch Samadhi prosvijeljenje) i on je osobno rekao da je njihova tradicija stara 22 miliona godina .
Za Darwinovu se teoriju mogu slobodno reći, bez da puno pogriješim da ima nešto istine u njoj. Mene najviše zanima zašto ljudi do danas nisu razvili dovoljnu koncentraciju zdrave 'Kurcobolje' za aktualnu vlast, uređenje, znanost i njihove teze i uzeli je samo kao neophodnu prisutnost prosječnosti i prosječnih izmanipuliranih ljudi.
Hoću reći, da razrednica u srednjoj školi čak i ima sumnje u evoluciju predavat' će ju i dalje istu kao što joj je rečeno da ju predaje, da ima dokaze da nije točna predavat će ju i dalje radi straha od gubljenja tih nužnih 4 hiljade kuna ili šta ja znam koliko.
Ista je stvar je i sa Medicinom i sa Fizikom i to na Doktorskom ili magistarskom nivou na fakultetima, ništa se oni ne razlikuju od naše tete-razrednice i sve dok to ne postane profesionalno integrirano u njihov život tu i tamo pokoji od njih može se zanimati za razvoj Znanosti i Znanja u svrhu evolucije ili alternative aktualnoj i oficijelnoj "Znanosti" ali čim "mladić malo zastrani" to jest čim (primjerice) dođe do solucije kako nijedno prijevozno sredstvo više uopće ne treba naftu idi tamo brzo i ušutkaj ga sa nekom nagradom i daj mu neke pare i posao, drugim rječima daj mu "igračke" koje će posjedovati a koje poslije više neće htjeti izgubiti i tu je kraj njegovim ingenioznim solucijama, kraj talentu a početak strahu od gubljenja i mediokritetnom ostatku života.
Priča o evoluciji ima nekoliko neoborivih činjenica, oko njih obojite maštom što god želite i nećete biti puno dalje "Istine" današnjeg službenog stava znanosti, jedina razlika je što će biti vaš i vjerovatno puno zanimljiviji nego ovaj kojeg slušamo od tete razrednice.
A ako vas baš stvarno zanima kako je to sve izgledalo onda se to ne traži po našoj oficijelnoj Povijesti ili zapisima koje je "preveo" Zaharia Sitchin od Sumerana,niti se traži po spoznajama priučenih vještica i sličnih prevaranata...
To se zaista može naći čak i djelomično svjedočiti nekim trenucima, ali vjerujem da kada bi bilo tko od vas stvarno došao do nivoa na kojemu je sposoban integrirati toliko moćnu tehniku u sebe i osvijestiti ju, a sa kojom je ima mogućnost Vidjeti dijelove Unutarnjeg Kozmosa koji poniru u beskonačne hodnike Pra-sebe i svjedočiti radjanjima Pra-ideja za neznane Kozmose u ne-postojećim godinama Iluzije i ritma Shivinog bubnja Kahali-a koji daje tempo iluziji vremena , Osjetiti neograničenu moć Stvaranja iz Ništavila u "Svevilo", mislim da bi vas tada Evolucija naše planete i "kako su otišli dinosaurusi" zanimala otprilike kao automehanika rusku prima balerinu ili Ezoterija Chirlidericu iz Tenesee-a.
Ovdje dolazim do zaključka o zdravoj 'Kurcobolji' i nastojim ju opravdati kao prilično korisnu 'kvalitetu' u nekim situacijama, pogotovo kada se vremena više baš i nema a mi umjesto u centar pikada gdje moramo gadjati gledamo nakupljenu prašinu iza njega.
Ali s druge strane ako pogodiš sredinu promašio si sve ostalo. :)
Do slušanja...
[Vrh] Go down
Blizzard
Superforumaš CE-4
Blizzard

Male
Sagittarius Snake

PostajNaslov: Re: evolucija je smijesna! sama sebe pobija!   evolucija je smijesna! sama sebe pobija! - Page 7 Icon_minitimeuto lis 25, 2011 12:00 pm

Ionako su znanstvenici ti koji će o ovoj temi kako spada raspravljati, mi se tek zabavljamo pišući o tome zubi
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: evolucija je smijesna! sama sebe pobija!   evolucija je smijesna! sama sebe pobija! - Page 7 Icon_minitime

[Vrh] Go down

evolucija je smijesna! sama sebe pobija!
[Vrh] 
Stranica 7 / 7.Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
 Similar topics
-
» Evolucija
» Evolucija zvijezda
» Evolucija Boga
» Graditelji piramida - ljudska evolucija